Drømmekrydstogt i Sydøstasien med Borneo og Brunei

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Eventyrligt krydstogt fra Bangkok (Laem Chabang) til Taipei

Der venter et rejseeventyr af de helt store i Fjernøstens pulserende storbyer, hvor templernes røgelse blander sig med gadebodernes eksotiske dufte. 

Vi stævner ud fra Bangkoks havneby Laem Chabang. Herefter venter en rejse med et spændende besøg i Vietnam, hele fire stop på Filippinerne, vi lægger til på på Borneo, i sultanatet Brunei samt ikke mindst to steder i spændende Taiwan. 

Der er tale om den perfekte rejse med både sightseeing, sol og sommer midt om vinteren. Du kan forme dagene som du vil eller købe udflugtspakken, som bl.a. tæller byrundture i Manila, besøg i hovedjægernes landsby på Borneo og byrundture i sultanatet Bruneis hovedstad, Bandar Seri Begawan samt Ho Chi Minh City i Vietnam. Undervejs er der helpension om bord på det 4-stjernede krydstogtskib Norwegian Jewel og hele turen er som altid ledet af Albatros’ kyndige rejseleder.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Krydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Amerikansk dollar

Dagsprogram 14 dage
Dag 1–2
København – Bangkok. Ankomst og indtjekning på skib i Laem Chabang
Dag 3
Oplevelser til søs på vej mod Vietnam
Dag 4
Ho Chi Minh City (Phu My), Vietnam. Mulighed for byrundtur i Ho Chi Minh City
Dag 5
På havet mod Sultanatet Brunei
Dag 6
Muara, Sultanatet Brunei. Mulighed for byrundtur i hovedstaden Bandar Seri Begawan
Dag 7
Kota Kinabalu, Borneo, Malaysia. Mulighed for udflugt til hovedjægernes landsby og byrundtur
Dag 8
Puerto Princesa, Filippinerne. Mulighed for udflugt til nationalparken og den underjordiske flod
Dag 9
Boracay, Filippinerne. Store badedag
Dag 10
Manila, Filippinerne. Mulighed for byrundtur med besøg i Manilas historiske hjerte og Rizal-parken
Dag 11
Salomague, Filippinerne. Oplevelser på egen hånd i bountyland
Dag 12
Kaohsiung, Taiwan. Mulighed for udflugt til Lotussøen, færge til Chijin-distriktet og Mazu-templet
Dag 13
Taipei (Keelung), Taiwan. Byrundtur med mulighed for Taipei 101 og Paladsmuseet og hjemrejse
Dag 14
Ankomst til København

Norwegian Jewel

Norwegian Jewel er et af rederiet Norwegian Cruise Lines skibe med plas til over 2 400 passagerer

Et af rederiet Norwegian Cruise Lines dejlige skibe med god plads, underholdende tilbud og spændende udflugter, der kan købes om bord. Med plads til 2.400 gæster og 15 dæk, hører skibet til i den størrelsesmæssige mellemklasse blandt krydstogtskibe. Om bord finder du over 10 spisesteder, du frit kan vælge imellem (deriblandt specialrestauranter mod merbetaling), samt klubber, barer, spa og et stort pool område. Skibet havde sin første tur i 2005 og blev totalrenoveret i 2017.

Læs mere her: www.albatros-travel.dk/rejsetyper/skibe/norwegian-Jewel

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1–2
København – Bangkok. Ankomst og indtjekning på skib i Laem Chabang Afsejling fra Laem Chabang dag 2 kl. 20.00

Vi flyver fra Danmark og lander den efterfølgende dag i Bangkoks internationale lufthavn. Her bliver vi hentet i bus og kører til Bangkoks havneby Laem Chabang, hvor vores skib ligger ved kajen og venter på os. Efter indtjekningen kigger vi fremad mod den forestående afsejling. Når vi har orienteret os på skibet, spiser vi middag, og alt imens Thailands aftenlys fortaber sig i det fjerne, sættes kursen mod fremmede kyster.

Dag 3
Oplevelser til søs på vej mod Vietnam
Norwegian Jewel

En dag på havet er den helt rigtige måde at begynde et krydstogt på, og du kan bruge dagen i dit helt eget tempo: slappe af ved poolen, snuppe en tur i motionscentret og udnytte de talrige aktivitetsmuligheder, der er om bord.
 
Aftenen står naturligvis i gastronomiens tegn, og bagefter kan du sætte punktum for en dejlig dag med en tur i teatret eller over en godnatdrink, mens du hører inciterende livemusik. Senere på turen, når landgangene begynder, bliver der måske ikke så megen lejlighed til at nyde skibets faciliteter, så det er med at gøre bedst brug af tiden.

Dag 4
Ho Chi Minh City (Phu My), Vietnam. Mulighed for byrundtur i Ho Chi Minh City Ankomst kl. 7.00, afsejling kl. 19.00

Vi lægger til i Ho Chi Minh Citys havneby, Phu My. Millionbyen Ho Chi Minh City (eller Saigon, som den tidligere hed) i det sydlige Vietnam er landets økonomiske og industrielle hovedstad og en heksekedel på godt og ondt. Især trafikken er en oplevelse. Gadebilledet domineres af moderne højhuse, farverige reklameskilte og tusindvis af scootere. De lokale er vant til udlændinge, og mange taler engelsk. Byen adskiller sig således markant fra for eksempel hovedstaden Hanoi i nord.
 
Ho Chi Minh City består af to tvillingebyer, den vestligt prægede Saigon og den kinesiske Cholon. Cholon kaldes også Chinatown, og her findes kinesisk og fransk kolonitidsarkitektur i skøn forening, der bidrager til den charmerende stemning. Dertil kommer pagoderne og kirkerne. Nogle af de mest berømte er Thien Hau-pagoden, dedikeret til den kinesiske havgudinde, der beskytter fiskere, sømænd, handelsmænd og ”søens folk” i øvrigt.
 
Præsidentpaladset eller Uafhængighedspaladset, som man tidligere kaldte det, er en klassisk bygning fra 1960’erne, da den sydvietnamesiske præsident Ngo Dinh Diem bestemte sig for at skifte den gamle franske guvernørbolig ud med dette storslåede palads. Man får virkelig følelsen af svundne tiders storhed og rigdom, når man vandrer gennem de store sale, der står, som de blev efterladt i 1975.
 
Dagens Albatrosudflugt går til den sprudlende storby. Busturen fra havnen til Centrum tager cirka 2 timer. Vi skal se de største seværdigheder og blandt andet besøge Præsidentpaladset.
 
(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 5
På havet mod Sultanatet Brunei Ankomst kl. 7.00, afsejling kl. 16.00

Efter gårsdagens oplevelser er det nu tid til en velfortjent fridag på havet.
 
Vi kan igen nyde krydstogtet uforstyrret på havet. Vi kan opleve gourmetmiddagene på en af skibets mange lækre restauranter, gå en tur i teatret, biografen eller på diskotek. Måske skal der trænes lidt i motionscentret eller powershoppes i den taxfri butiksarkade. Der er noget for enhver smag.

Dag 6
Muara, Sultanatet Brunei. Mulighed for byrundtur i hovedstaden Bandar Seri Begawan Ankomst kl. 7.00, afsejling kl. 17.00

I dag lægger skibet til i havnebyen Muara i Sultanatet Brunei. Herfra er der rig mulighed for at udforske en del af verden, som de færreste nok får besøgt i løbet af deres levetid, men vi gør!
På dagens Albatrosudflugt kan du opleve det bedste af Brunei i hovedstaden Bandar Seri Begawan, for vores tur gennem byen er spækket med alle højdepunkterne. Vi begynder ved den spektakulære Jam' Asr Hassanal Bolkiah-moske, som er lavet af italiensk marmor, guldmosaik og farvet engelsk glas. Al håndværket afspejler klassisk islamisk arkitektur. Herefter skal vi beundre udsigten over den storslåede Istana Nurul Iman, som er residens for Hans Majestæt Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu’Izzaddin Waddaulah Ibni Al-Marhum Sultan Haji Omar ‘Ali Saifuddien Sa’Adul Khairi Waddien, Sultan og Yang Di-Pertuan af Negara Brunai Darussalam. 
Vi skal også en tur på museet for royale regalier, hvor vi bl.a. skal se de majestætiske vogne og ceremonielle kostumer. Sidst men ikke mindst tager vi på en sejltur til en lille landsby med lokale delikatesser og gør holdt, så vi kan tage et foto ved Sultan Omar Ali Saifuddin-moskeen.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 7
Kota Kinabalu, Borneo, Malaysia. Mulighed for udflugt til hovedjægernes landsby og byrundtur Ankomst kl. 7.00, afsejling kl. 16.00

Så er vi ankommet til malaysisk Borneo. Vi besøger byen Kota Kinabalu, som de lokale for nemheds skyld kalder KK. Her er der nogle få bygninger fra perioden med britisk kolonistyre, blandt andet det gamle posthus og klokketårnet Atkinson, som ligger i den ældste bydel, men derudover er byen moderne anlagt. I kolonitiden bekæmpede englænderne piraterne i området, og byen oplevede en blomstrende handel med gummi, honning og voks.
 
Dagens Albatrosudflugt går til frilandsmuseet Mari Mari. Her ankommer vi ad en hængebro og ser den brusende flod. Under besøget ser vi traditionelle hytter og oplever traditionel dans.
 
Efter besøget på frilandsmuseet kører vi tilbage til byen og besøger kokosmarkedet, hvor du kan købe dig en læskende frisk kokosnød. Vi gør også holdt ved den flydende moské og ved Filipino Market, hvor du kan købe et minde om rejsen til at tage med hjem.
 
(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 8
Puerto Princesa, Filippinerne. Mulighed for udflugt til nationalparken og den underjordiske flod Ankomst kl. 9.00, afsejling kl. 18.00

Puerto Princesa er hovedstaden i ø-gruppen Palawan og regionen af samme navn. Det er en travl by, som ud over at være porten til nationalparken Puerto Princesa også er et yndet rejsemål for dykkere, der kommer for at gå på opdagelse i det klare vand og rige dyreliv under havoverfladen. Byens navn bliver undertiden knyttet til en lokal prinsesse eller tilskriver sit navn på grund af dens perfekte udformning rent geologisk, men den sande historie er, at byen har sit navn fra datteren af den spanske dronning Isabella II, prinsesse Asuncion. I slutningen af 1800-tallet blev Puerto Princesa udråbt til en af de smukkeste byer i Filippinerne og betragtes i dag som epicenteret for landets øko-turisme. 
Byen i sig selv er nu næppe dét, der har givet den ryet som en af de smukkeste. Det skyldes snarere den nærliggende underjordiske flod, som er skræddersyet til den eventyrlystne type. Parkens højdepunkt er et naturreservat 80 km nord for byen. Her har floden gennem årtusinder skabt surrealistiske underjordiske formationer, som kun Salvador Dalí kunne have udtænkt. Nationalparken er erklæret som verdensarv af UNESCO.
Albatrosudflugten går i dag til netop denne nationalpark, hvor vi skal på opdagelse både i og uden for hulen.
Har du ikke tilkøbt udflugtspakken kan du gå på opdagelse i byen på egen hånd og fx lægge vejen forbi domkirken til ære for den ubesmittede undfangelse fra det 19. århundrede, som ligger få hundrede meter fra havnen. Den hvidmalede domkirke er med sine spidse, symmetriske buer lige så smuk indefra som udvendigt badet i lyset på en tropisk solskinsdag. 

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 9
Boracay, Filippinerne. Store badedag Ankomst kl. 8.00, afsejling kl. 18.00

Den lille filippinske ø Boracay ligger cirka 175 sømil sydøst for Manila. Den ligner et kødben i formen, og den smallere midte på øen kan prale af at være flankeret af hele to af verdens smukkeste strande. At kalde White Beach på den vestlige side for hvid er nærmest en underdrivelse. Det er så stærkt hvidt, at det næsten blænder øjnene, og det lave vand er helt gennemsigtigt med et turkisblåt skær. Tilføj så frodige kokospalmer og anden tropisk vegetation samt lækre resorts og små, hyggelige restauranter, og så har du opskriften på paradis!

Dagen i dag er din egen, men vi vil varmt anbefale, at du bruger den på stranden sammen med rejselederen.

Dag 10
Manila, Filippinerne. Mulighed for byrundtur med besøg i Manilas historiske hjerte og Rizal-parken Ankomst kl. 7.00, afsejling kl. 17.00

Filippinerne er en af de sjældent besøgte destinationer i Sydøstasien, og på mange af øerne er turister stadig et ualmindeligt syn. Få danskere tager til dette ikke særlig kendte, eksotiske paradis men der findes et utal af muligheder i det spændende land, der har mere end 7.000 tropiske øer.

Hovedstaden Manila på øen Luzon kan man dog ikke ligefrem kalde for uopdaget. Manila er travl og enorm og kan på besøgende fremstå lettere kaotisk – og det er en oplevelse i sig selv. Byen er ikke hvad man typisk vil opfatte som en smuk metropol, men hvis du kradser en smule i den lidt ramponerede overflade, er her masser af fine højdepunkter. Midt imellem moderne indkøbscentre af stål og glas og lettere anløbne slumkvarterer er der påmindelser om en svunden kolonitid, som er en fryd for øjet. 

Vi begynder med at lægge vejen forbi Rizal-parken i hjertet af Manilas centrum anlagt i 1820, da det spanske kolonistyre var på sit højeste. Parken er i dag opkaldt efter José Rizal, nationalhelten, der var hovedansvarlig for at kolonitiden i Filippinerne fik en ende. Parken grænser op til Manila-bugten, Intramuros og Ermita og fungerer som byens lunge. Her kan man få et tiltrængt pusterum fra den til tider heftige trafik. Parken er desuden hjemsted for adskillige monumenter samt både en japansk og kinesisk prydhave. 

For enden af parken ligger det legendariske Manila Hotel, som husede den amerikanske general MacArthur, da han fra 1935-1941 var militærrådgiver for den filippinske regering. 
Herfra går det til Intramuros, som bogstaveligt talt betyder "inden for murene". Det er Manilas historiske hjerte og det ældste kvarter. Hen mod slutningen af det 16. århundrede begyndte spanierne at konstruere murvæggene, og siden da har denne halve kvadratkilometer været et blomstrende centrum for regering, kultur og handel. 

Tiden, det tropiske vejr, krige og jordskælv har bidraget til at tidligere tiders storhed er blegnet en smule, men restaureringsarbejdet i de seneste årtier har heldigvis sat en stopper for forfaldet. UNESCO-beskyttede Intramuros udgør således stadig en uvurderlig rest af kolonialarkitektur. 

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 11
Salomague, Filippinerne. Oplevelser på egen hånd i bountyland Ankomst kl. 8.00, afsejling kl. 16.00

Det er nok de færreste, der nogensinde har hørt om den lille region kaldet Ilocos på Filippinerne, men når man først har været her, glemmer man aldrig, hvor smukt her er. Skibet lægger til i Salomague, som er den største havn i Ilocos-provinsen. Herfra kan du fx at tage en tur hen til en af de afsondrede strande i det nærliggende Cabugao eller måske en tur en times tid sydpå til den historiske by Vigan, som er hjemsted for spansk koloniarkitektur. Uanset om du nipper til sødt kokosmælk i sandet på en strand eller spadserer over gamle kolonitorve er Ilocos som ingen andre steder, du nogensinde har set.
Vores rejseleder kommer gerne med forslag til, hvordan du kan tilbringe dagen enten på egen hånd eller i selskab med denne.

Dag 12
Kaohsiung, Taiwan. Mulighed for udflugt til Lotussøen, færge til Chijin-distriktet og Mazu-templet Ankomst kl. 8.00, afsejling kl. 16.00

Tidligt om morgenen anløber skibet Kaohsiung, som er Taiwans tredjetørste by og ligger i den sydlige del af øen. Det varme havs påvirkning af klimaet gør, at her som regel er behagelige temperaturer året rundt. 
I dag er der mulighed for at deltage i endnu en Albatrosudflugt, hvor vi i dag skal lægge vejen forbi bl.a. Lotussøen, det berømte naturskønne område i byens nordlige udkant. Her ligger en adskillige smukke templer med Konfutse-templet i mod nord og Drage- og Tiger-pagoderne og forårs- og efterårspavillonerne i syd. De to massive pavilloner dedikeret til krigsguden Kuan Kung, forårs- og efterårspavillonerne, stod færdige i 1951. Foran pavillonerne er en statue af Guanyin, barmhjertighedens gudinde, der rider på en drage. Ca. 700 meter syd for forårs- og efterårspavillonerne ligger Drage- og Tigerpagoderne. Dragens hals er indgangen og tigerens mund er udgangen. At gå ind i en drages hals og komme ud af en tigers mund symboliserer at vende uheld til held. 

Bagefter skal vi med den lille færge til Chijin-distriktet på lilliputøen af samme navn, hvor vi skal slentre gennem de gamle gader og bl.a. lægger vejen forbi Mazu-templet, som er dedikeret til havgudinden af samme navn, som passer på søens folk. Da vi for tiden hører blandt dem, er det en oplagt seværdighed at besøge.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 13
Taipei (Keelung), Taiwan. Byrundtur med mulighed for Taipei 101 og Paladsmuseet og hjemrejse Ankomst kl. 6.00

I dag ankommer vi til Taiwan, også kendt som Republikken Kina – en lille ø-nation ud for Kinas østkyst. Vi skal nu sige farvel til skibet og dets besætning og ud på nye eventyr.
Taipei er på en og samme tid et af Asiens økonomiske kraftcentre og et kulturelt mekka for enhver, der interesserer sig for antik kinesisk kunst. Nationalmuseet i Taipei har en enorm samling, der spænder over 8.000 års kinesisk historie. Disse skatte blev evakueret fra det kinesiske fastland, da kommunisterne overtog styringen, og Chiang Kai-shek flyttede sin regering til Taipei.

I dag skal vi på opdagelse i hovedstaden Taipei samt opleve noget af øens smukke natur. I Taipei ser vi blandt andet det farvestrålende smukke Longshan-tempel og en af verdens højeste skyskrabere, Taipei 101, hvor man har mulighed for at se det imponerende syn fra udsigtsdækket på 89. etage (entré ikke inkluderet).

Dernæst begiver vi os videre til Paladsmuseet, bag hvis mure gemmer sig historiske artefakter, der kan dateres 8.000 år tilbage i tiden. Her finder mand blandt andet snusdåser fra Tang- og Ming-dynastiet, smukke malerier, udsøgte eksempler på kalligrafi-kunsten, sirligt udskårne æsker samt flotte keramik-, jade- og bronzefigurer.
Dagen byder også på besøg i Taipeis gamle bydel med mange små forretninger og gadekøkkener. Her går vi en lille tur ad de små gader, og der er mulighed for at købe sig til nogle delikate smagsprøver på det taiwanske køkken.
Efter udflugten er det blevet tid til at begive os mod lufthavnen, hvor flyet hjem mod Danmark venter.

Dag 14
Ankomst til København

Udflugtspakker

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet to udflugtspakker, der begge ledes af vores danske rejseleder.

Udflugtspakken undervejs på krydstogtet indeholder:

 • Heldagstur i Manila, Filippinerne med besøg i byens historiske hjerte og Rizal-parken inkl. en let snack.
 • Heldagstur fra Kota Kinabalu, Borneo, Malaysia til hovedjægernes landsby og byrundtur. Inkl. frokost.
 • Heldagstur fra Muara, Sultanatet Brunei til hovedstaden Bandar Seri Begawan. Inkl. frokost.
 • Heldagstur (fra Phu My) med byrundtur i Ho Chi Minh City. Inkl. frokost.
 • Halvdagstur med byrundtur i Kaohsiung, Taiwan med besøg ved bl.a. Lotussøen.
 • Heldagstur fra Puerto Princesa, Filippinerne, med bl.a. den underjordiske flod. Inkl. frokost.

Pris: 3.998,- pr. Person

Pakkerne skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Prisinformation

Tillæg for enkeltkahyt/enkeltværelse

Tillæg for enkeltværelse/enkeltkahyt kat. IA: kr. 11.298,-
Tillæg for opgradering af kahyt

Tillæg for opgradering af kahyt

Enkeltkahyt

 • Udvendig enkeltkahyt med stort koøje, kat. OA: 16.998;- per person
 • Udvendig enkeltkahyt med balkon, kat. BA: 34.998,- per person

Dobbeltkahyt

 • Delt udvendig dobbeltkahyt med stort koøje, kat. OA: kr. 2.898,- per person
 • Delt udvendig dobbeltkahyt med balkon, kat. BA:  kr. 11.998,- per person

 

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder 
 • Fly København – Bangkok og Taipei – København med mellemlanding
 • Transport jf. program
 • Informationsmøder og foredrag ved rejselederen.
 • 11 nætters krydstogt med Norwegian Jewel i delt indvendig dobbeltkahyt 
 • Helpension på skibet 
 • Havneskatter (kr. 1.298,- pr. person)
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris 
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring 
 • Udflugtspakke undervejs på krydstogtet (6 udflugter) kr. 3.998,-
 • Eventuelle ekstra udflugter og arrangementer 
 • Tillæg for enkeltkahyt og opgradering af kahyt 
 • Tillæg for enkeltværelse 
 • Drikkevarer
 • Eventuelle måltider i land
 • Drikkepenge på skibet (forvent USD 20 pr. person/nat om bord. Beløbet hæves automatisk på din skibskonto*.
 • Drikkepenge til lokale guider og chauffører i land og på udflugter (beregn ca. USD 8 i alt. Gæster med udflugtspakke(r) bør beregne ca. USD 25 i alt)
 • Visum ved ankomst til Vietnam. Beregn ca. USD 25,- pr. person.
 • Personlige fornødenheder 
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt der ikke er nævnt under ”Prisen inkluderer”

*Vi gør opmærksom på, at drikkepenge altid er et frivilligt anliggende. Ønsker man ikke at betale drikkepenge om bord, eller ønsker man at reducere beløbet, kan man rette henvendelse til receptionen på skibet og udfylde en såkaldt «service charge waiver»-formular. Rejselederen kan naturligvis være behjælpelig med dette.

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Tidsangivelser i krydstogters dagsprogrammer

Tidsangivelserne i rejsens program og de havneanløb, der er nævnt, er med forbehold for ændringer fra rederiernes side. Vi oplever generelt meget få ændringer i havneanløb, men enkelte små tidsændringer forekommer på næsten alle rejser, hvor man er i vinden og vejrets magt. Vi vælger dog alligevel at inkludere tiderne i programmet, da det giver et ret godt billede af, hvor meget tid man skal regne med i havn/land på rejsens stop. Det er givetvis en del af oplevelsen ved at sejle på et krydstogt!

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. Myndighederne har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stik. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Før afrejsen

Udflugter – heldag og halvdag

Normal praksis er at sondre mellem halv- og heldagudflugter. Dette betyder nødvendigvis ikke at udflugterne varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsudflugt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om eftermiddagen og vil ikke strække sig over et måltid, således vil man oftest være hjemme, så det passer med frokost eller middag. Halvdagsudflugterne ligger på mellem 2 og 5 timer. En heldagsudflugt må man forvente varer fra 5 til 9 timer, og strækker sig typisk ind over et hovedmåltid, som dog ikke altid behøver at være inkluderet. Dette vil dog være angivet..

Pas

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros Travel senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse og må flyve hjem for egen regning.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser