Champagne og Bourgogne

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev to af Frankrigs fornemste vindistrikter med ophold i Reims og Dijon

”Kom hurtigt, jeg drikker stjernerne!” skulle munken Dom Pérignon have udbrudt, da han for første gang smagte den mousserende vin, som senere skulle få navnet champagne. I virkeligheden knoklede benediktinermunken med at fjerne boblerne fra vinen, og citatet stammer fra en reklametekst fra slutningen af 1800-tallet – men det gør ikke champagnen mindre interessant at høre om og smage på! Ud over at besøge champagnens vugge besøger vi også Bourgogne, hvor der ligeledes laves udsøgte vine. I løbet af rejsen besøger vi Reims med den mægtige katedral, hvor franske konger blev kronet; vi inviteres indenfor hos en champagnebonde, hvor vi lærer mere om den komplicerede fremstilling; vi besøger Troyes med bindingsværkshuse fra det 16. århundrede; i Chablis gør vi et smagestop og fortsætter til Dijon, som i middelalderen var et af Europas største kunst- og videnscentre; og i Beaune ser vi blandt andet det eventyrlige Hotel Dieu. I løbet af rejsen ser vi bølgende vinmarker og smager de ædle dråber fra to af Frankrigs fornemste vindistrikter.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Vin & gastronomi

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 København – Paris. Videre mod Reims med byvandring og rundvisning hos champagneproducent
Dag 2 Besøg hos champagnebonde samt i byen Èpernay
Dag 3 Besøg i byen Troyes, Chablis med vinsmagning og videre til Dijon
Dag 4 Byrundtur i Beaune samt vinsmagning
Dag 5 Auxerre ved floden Yonne. Hjemrejse

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Paris. Videre mod Reims med byvandring og rundvisning hos champagneproducent
Det gotiske mesterværk, Reims-katedralen

Fra lufthavnen fortsætter vi østpå gennem nordfranske landskaber mod Champagne, verdens måske mest kendte vindistrikt. I Reims, regionens hovedstad, venter en lille byvandring i byens centrale del. Det er let at lade sig fascinere af byen, der er præget af den ædle drik, og vi beundrer det fremragende gotiske mesterværk, Reims-katedralen, hvor franske konger før i tiden blev kronet. Reims er blevet formet af vigtige øjeblikke i Frankrigs historie. Det var i Reims, at Nazi-Tyskland underskrev den tyske overgivelse i maj 1945. Byens centrum viser elegant arkitektur fra midten af krigen, især art deco-arkitektur.

Der vil selvfølgelig være mulighed for at nyde et glas af den boblende drik. Dette sker i forbindelse med en rundvisning i et af de berømte champagnehuse i Reims.

Vi checker derefter ind på et centralt beliggende 3-stjernet hotel, der bliver vores hjem de næste to nætter.

Dag 2
Besøg hos champagnebonde samt i byen Èpernay
Champagne på flasker

Dagen er afsat til at udforske Reims omgivelser. Så langt øjet kan nå ser vi vinstokke, og vi gør stop i en af de mange charmerende landsbyer. Vores tørst og nysgerrighed bliver tilfredsstillet, når vi besøger en champagnebonde og lærer mere om den komplicerede proces, der resulterer i ægte champagne. Det er som kendt kun mousserende vin fra selve Champagne-distriktet, der i kommercielle sammenhænge må kaldes champagne, da dette er en beskyttet oprindelsesbetegnelse. Programmet omfatter også et besøg i den lille by Èpernay, hvor vi finder flere af de mest berømte champagnehuse, og hvor vi finder en statue af munken Dom Perignon.

Om aftenen har du mulighed for at tage med rejselederen på restaurant, hvis du har tilkøbt middagspakken.

Dag 3
Besøg i byen Troyes, Chablis med vinsmagning og videre til Dijon
I Bourgognes hovedstad Dijon

Dagens etape fører os sydpå mod byen Troyes, som er beliggende ved floden Seine, og som har et velbevaret historisk centrum. Det er en smuk lille by med mange karakteristiske bindingsværkshuse fra det 16. århundrede, og byens historie går tilbage til romertiden som et knudepunkt i det romerske vejnet.

Rejsen fortsætter gennem smukke franske landskaber, og snart er vi i Bourgogne, hvor vi gør et stop i Chablis for at smage den lokale og kendte vin. Dagens mål er Bourgognes hovedstad Dijon, hvor vi bor de næste to nætter på et centralt beliggende trestjernet hotel. Provinsen var hjemsted for hertugerne af Bourgogne fra begyndelsen af 1000-tallet til slutningen af det 15. århundrede, hvor Dijon var et område med stor rigdom og magt. Bourgogne var på det tidspunkt et af Europas største kunst-, videns- og videnskabelige centre. Det er en by rig på arkitektur og kan tilbyde meget mere end den berømte sennep. For eksempel kan man i det restaurerede middelalderlige centrum opdage et af Frankrigs ældste museer, Musée des Beaux-Arts, og det elegante Palais des Ducs.

Dag 4
Byrundtur i Beaune samt vinsmagning

Det var romerne, der begyndte at plante vin i Bourgogne. Helt frem til den franske revolution spillede kirken og klostrene en vigtig rolle i vinproduktionen af Bourgogne. Så blev kirken og adelen fjernet fra jorden, som blev fordelt i små jordlodder til bønderne. Lodderne er sidenhen blevet opdelt yderligere. Vingårdene, som kaldes climat eller clos, er i dette område derfor betydeligt mindre end i for eksempel Bourdeaux.

I dag skal vi stifte bekendtskab med Dijons naboby Beaune, en af Frankrigs vigtigste middelalderbyer. Beaune er også et vigtigt centrum for vindruedyrkning. Under en byrundtur ser vi de ældste dele af byen, hvor den gamle ringmur stadig står, og indenfor den finder vi brostensbelagte gader og middelalderlige bindingsværkshuse, som for eksempel det flotte middelalderlige og eventyrligt udseende Hotel Dieu, der betragtes som et arkitektonisk mesterværk.

Vi stopper desuden i en af de omkringliggende vinbyer for at prøve nogle af de lokale vine. Om aftenen har du mulighed for at tage med rejselederen på restaurant, hvis du har tilkøbt middagspakken.

Dag 5
Auxerre ved floden Yonne. Hjemrejse
Auxerre smukt beliggende ved floden Yonne

Nu er det tid til at forlade Dijon og vores hyggelige hotel for at vende næsen mod nord. Rejsen er dog ikke helt overstået. På vej tilbage til Paris stopper vi i den smukke lille by Auxerre i det nordlige Bourgogne, smukt beliggende ved floden Yonne, med en indlandshavn, hvorfra de populære burgundiske vine en gang blev afsendt til nær og fjernt. Canal du Nivernais begynder i Auxerre og er en af de gamle kanaler, der gav Paris gode vandforbindelser til Lyon og Middelhavet. Den mægtige Saint Germain-katedral dominerer bybilledet med sin karakteristiske silhuet, og den gamle bydel og havneområdet Quartier de la Marine er fyldt med gamle bindingsværkshuse, og her er det muligt at nyde en sidste dosis fransk charme og atmosfære. Vi fortsætter til Paris og lufthavnen, hvor flyet venter. Au revoir!

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Paris t/r
 • Rundrejse med bus iflg. program
 • 4 nætter i delt dobbeltværelse
 • 4 x morgenmad
 • Udflugter jf. program
 • 4 vinsmagninger
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Øvrige måltider
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online-bestilling)
 • Personlige fornødenheder
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hoteller

Hotel Campanile Reims Centre

Hyggeligt 3-stjernet hotel med central beliggenhed mindre end en kilometer fra Reims katedral. De 81 værelser er moderne indrettet og fordelt på tre etager med elevator. Alle værelser har aircondition og sikkerhedsboks, og der er fri adgang til wi-fi. Værelserne er desuden udstyret med fladskærms-TV med internationale satellitkanaler samt elkedel. Hotellet har også en restaurant og en bar med udeservering.

https://www.campanile.com/en/hotels/campanile-reims-centre-cathedrale


Ibis Hotel Dijon Centre Clemenceau

Enkelt men meget moderne og funktionelt 3-stjernet hotel med central beliggenhed tæt på Dijon kongrescenter og koncerthus i gåafstand til det meste. Værelserne er ikke store, men moderne indrettet, lydisolerede og med satellit-TV, aircondition og gratis wi-fi. Der er en hyggelig bar på hotellet, og alle værelser kan nås med elevator.

Mere om dine rejsemål

Vil du vide mere om klima og vejr, tidsforskelle, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres, så læs mere herunder.

Frankrig: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/frankrig

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På busrejser kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Lignende rejser

FRRTR06ADK