Colombia – kaffe, kærlighed og kulturarv

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Tag trygt med Albatros til Sydamerikas måske smukkeste land, inden alle andre også opdager, hvor skønt her er!

Maks. 24 deltagere

Colombia er på alle måder et fremragende land at rejse i, og meget er sket siden de svære år i 80’erne og 90’erne. Som Fugl Føniks har landet rejst sig fra asken og har nu den hurtigst voksende økonomi i Sydamerika.

I Colombia findes noget af verdens mest varierede natur, infrastrukturen er moderne og velfungerende, og colombianerne selv er smilende, gæstfri og meget imødekommende.

Vi oplever nogle af landets mange facetter, når vi bl.a. besøger hovedstaden, Bogotá, med dens enestående Guldmuseum; UNESCO-fredede Cartagena og Medellín, der flere gange er kåret som Latinamerikas mest innovative by. I det frodige kaffeområde er vi inviteret indenfor hos en dansk kaffefarmer, der har skabt sit eget lille paradis.

Vi tager også på opdagelse i mangroveskoven, spiser grillmiddag i det fri og skuer ud over Andesbjergene fra mere end 3.000 meters højde. På hele rejsen overnatter vi på dejlige, komfortable hoteller.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Colombiansk peso

Dagsprogram
Dag 1 København – Bogotá
Dag 2 Bogotá – byrundtur med Guldmuseet og Monserrate-bjerget
Dag 3 Den underjordiske saltkatedral i Zipaquirá og fly til UNESCO-byen Cartagena
Dag 4 Cartagena. Byrundtur og tid på egen hånd
Dag 5 Cartagena. Kanotur i mangroveområde
Dag 6 Fly Cartagena – Medellín. Besøg på landbrug
Dag 7 Medellín. Byrundtur, kabelbane op til naturreservatet Arví, Antioquia-museet
Dag 8 Medellín – Pereira i kaffeområdet. Hyggelig grillmiddag
Dag 9 Pereira. Besøg på dansk-colombiansk kaffefarm
Dag 10 Udflugt med vandring i Cocora-dalen med verdens højeste palmer og kolonitidsbyen Salento
Dag 11 Pereira – Cali. Hjemrejse
Dag 12 Ankomst til København

Hoteller

Casa Deco

 • 21 værelser
 • 0 km. til den historiske bydel
 • Døgnåben reception
 • Morgenmadsrestaurant
 • Hyggelig tagterrasse
 • Gratis Wi-Fi (også på værelset)

Lille charmerende hotel i Art Deco stil. Hotellet har en perfekt placering i den historiske bydel, La Candelaria, og giver dermed bedste udgangspunkt for udforskning af de mest interessante gader i Bogotá. Stemningen på hotellet er afslappet, og personalet er smilende og imødekommende. Hotellets tagterrasse er møbleret og kan frit benyttes, hvis du har lyst til at sidde der en stund og nyde udsigten til byens tage og Monserrate-bjerget.

Læs mere på: www.hotelcasadeco.com 

Værelse
Ikke to værelser er ens og alle har hver sin charme. De er rummelige og indrettet i minimalistisk stil. Der er gode faciliteter såsom sikkerhedsboks, TV, minibar, telefon og hårtørrer.

Bemærk: I Bogotá anvender vi dette hotel eller bh Bicentenario. Vi kan ikke garantere et specifikt hotel på en given afrejsedato.

Hacienda Pueblito Cafetero

 • 25 værelser
 • 5 km til Pereira centrum
 • Døgnåben reception
 • 1 restaurant
 • 1 bar
 • Swimmingpool og liggestole
 • Gratis Wi-Fi (også på værelset)

Dette charmerende, økologiske hotel er indrettet på en tidligere kaffefarm. Vi skal bo omgivet af en dejlig stor have og kaffemarker. Det ligger i udkanten af Pereira by, og man skal kun køre ganske få hundrede meter fra bygrænsen for at komme til dette helt unikke sted. Hotellets have er et paradis for fugle, egern og sommerfugle, og om aftenen når vi går til ro, kan vi høre naturens lyde lige uden for døren. Der bliver god lejlighed til at svømme en tur i hotellets pool og nyde en forfriskning i baren eller på restauranten. Det er lavet flere stier i området, så du kan gå en tur og se nærmere på planter og dyr.

Læs mere på: http://pueblitocafetero.com.co/ 

Værelse
Hyggelige værelser med en rustik indretning og privat balkon eller terrasse, som vender ud mod haven. Alle værelser er indrettet med TV, telefon, ventilator og hårtørrer.

De viste hoteller bliver oftest benyttet på denne rejse, men indimellem må vi tage alternative hoteller i brug. I disse tilfælde vil hotellerne være af samme standard.

Poblado Alejandría

 • 89 værelser
 • 0 km til bydelen El Poblado
 • Døgnåben reception
 • 1 restaurant og bar
 • Elevator
 • Jacuzzi og sauna
 • Gratis Wi-Fi (også på værelset)
 • Lille fitnesscenter

Et moderne hotel beliggende i Medellíns rige bydel, El Poblado. På hotellets øverste etage finder du en solterrasse med liggestole, sauna og et lille fitnesscenter. Hotellets restaurant ligger i forlængelse af receptionsområdet, og du kan selv vælge om du vil sidde inde eller ude på den overdækkede terrasse. Restauranten tilbyder både nationale og internationale retter til en rimelig pris.

Læs mere på: http://www.pobladohoteles.com/hotel-alejandria-en-medellin/ 

Værelse
Alle værelser er rummelige og moderne indrettet med minibar, TV, aircondition, sikkerhedsboks, telefon og hårtørrer. Det er muligt at bestille roomservice.

De viste hoteller bliver oftest benyttet på denne rejse, men indimellem må vi tage alternative hoteller i brug. I disse tilfælde vil hotellerne være af samme standard.

bh Bicentenario

 • 64 værelser
 • Midt i den historiske bydel
 • Døgnåben reception
 • Morgenmadsrestaurant
 • Bar
 • Gratis wi-fi (også på værelset)

Dette moderne hotel er beliggende i hjertet af Bogotá og har dermed den perfekte placering, når det historiske centrum skal udforskes.

Hotellet har en hyggelig bar og en morgenmadsrestaurant. Der er gratis wi-fi på hele hotellet.

Læs mere om hotellet her:

http://www.bhbicentenario.com

Værelse
Alle værelser måler 28 m2 og er stilfuldt indrettet med dobbeltseng, skrivebord, TV, minibar, deponeringsboks, kaffemaskine og hårtørrer.

Bemærk: I Bogotá anvender vi dette hotel eller Casa Deco. Vi kan ikke garantere et specifikt hotel på en given afrejsedato.

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Bogotá
La Candelaria

Vi flyver over Atlanten og ankommer til Colombias hovedstad sidst på dagen. Efter indrejseformaliteterne i lufthavnen kører vi til Bogotás historiske bydel, La Candelaria, hvor vores hotel ligger.

Dag 2
Bogotá – byrundtur med Guldmuseet og Monserrate-bjerget
Guldmaske på Bogotá Guldmuseum

Bogotá er den hurtigst voksende by i Latinamerika, og med sine otte millioner indbyggere er hovedstaden blandt de 25 største byer i verden. Bogotá ligger på et plateau i Andesbjergene i 2.600 meters højde, og uanset hvor man spejder hen, kan bjergene ses i horisonten bag bygningerne.

I dag skal vi udforske byen, og vi starter i La Candelaria, hvor vi fra de små, brostensbelagte gader kan beundre den smukke arkitektur fra kolonitiden, de imponerende regeringsbygninger og smukke pladser, hvor byens liv udfolder sig. Vi besøger Bogotá Guldmuseum, som huser den største samling af guldskatte i verden. Her findes de figurer, masker og smykker, som Colombias tidlige kulturer skabte – et unikt håndværk med fantastisk forståelse for detaljen.

Senere på dagen skal vi op på det 3.152 meter høje Monserrate-bjerg. Vi tager kabelvognen op ad bjergsiden og går det sidste stykke til den hvide kirke på toppen. Det er umuligt ikke at blive imponeret over udsigten herfra.

Dag 3
Den underjordiske saltkatedral i Zipaquirá og fly til UNESCO-byen Cartagena
Den underjordiske saltkatedral

Vi kører i bus gennem den nordlige del af Bogotá, hvor de mere velhavende bor, og videre nordpå til Zipaquirá, hvor vi finder landets berømte saltkatedral. Den er blevet bygget i en saltmine 200 meter under jorden; en betydelig arkitektonisk bedrift. Der er en helt særlig atmosfære under jorden, og man forstår godt, at mange strømmer til, når der afholdes messe hver søndag. Udsmykninger og andre detaljer er håndskåret ud i minens vægge, og den farverige belysning gør oplevelsen til noget helt særligt.

Efter det underjordiske besøg tager vi ind til den smukke centrale plads i Zipaquirá, som er en charmerende lille by. Dette er en af de ældste byer i Colombia og er grundlagt, før spanierne etablerede sig. Her bliver der tid til lidt frokost, inden vi kører til lufthavnen i Bogotá og flyver til den caribiske kyst, hvor vi slår os ned i den smukke UNESCO-fredede by Cartagena. Vi skal bo på et dejligt hotel ved en af pladserne i den gamle bydel. Størstedelen af seværdighederne er således i gåafstand.

Dag 4
Cartagena. Byrundtur og tid på egen hånd
Katedralen i Cartagena

Cartagena blev grundlagt af spanierne i 1533 og havde en strategisk vigtig rolle, når guld og andre skatte skulle fragtes med flåden til Spanien. Netop på grund af dette var byen meget eftertragtet af pirater og andre lande, og spanierne så sig nødsaget til at forstærke sikkerheden med adskillige fæstninger og en solid bymur. Vi starter vores byrundtur på San Felipe de Barajas, en af de bedst bevarede fæstninger i Latinamerika. I 1984 kom fæstningen, bymuren og den historiske bydel på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Vi går en tur på fæstningen og nyder den flotte udsigt til Cartagenas forskellige bydele.

Herefter kører vi ind til den historiske bydel, hvor vi skal på byrundtur. Vi går i et roligt tempo i de tropiske temperaturer og holder pauser på hyggelige caféer, så vi kan køle lidt ned. Der er god tid til at kigge på de mange bygninger fra kolonitiden og indsnuse atmosfæren i gaderne og på de fine pladser. Vi kommer forbi den store katedral, som i 1577 erstattede en ydmyg kirke lavet af halm og strå. Katedralen blev bygget med inspiration fra basilikaer i Andalusien og De Kanariske Øer.

Eftermiddagen er fri til at se mere af byen på egen hånd, hvis du har lyst til det. Du kan også nyde den lille swimmingpool på taget af vores hotel, hvorfra der er udsigt til byens tage.

Dag 5
Cartagena. Kanotur i mangroveområde
Nyd eftermiddagen i Cartagena

Efter morgenmaden bliver vi hentet i bus for at tage til et spændende mangrove-område lige nord for byen. Her findes et samfund af afro-colombianere, som har boet her, siden de blev frigivet som slaver i 1800-tallet. Disse efterkommer af slaverne lever primært af fiskeri. Turen er organiseret af et lille selskab fra lokalsamfundet, som støtter med forskellige sociale projekter for at forbedre levestandarden.

Vi skal ud på en sejltur i kanoer, hvor vores bådfører skubber os af sted med en lang stav. Vi kommer helt tæt på mangrovetræerne og formodentlig også nogle af de krabber, som lever ved deres rødder. Området er temmelig lavvandet, og vi kan se tydelig aktivitet af fisk i vandoverfladen. Det tiltrækker både hejrer, terner og skarver, men også de lokale fiskere, som kaster deres net på nøjagtig samme måde som deres forfædre gjorde.

Vi kører herefter tilbage til Cartagena, hvor eftermiddagen er fri til afslapning og måske en kølig drink på en af byens pladser.

Dag 6
Fly Cartagena – Medellín. Besøg på landbrug
Udsigt over Medellín

Fra morgenstunden flyver vi til byen Medellín, hvor klimaet er dejligt tempereret og omgivelserne ganske anderledes end ved den tropiske kyst. Byen ligger i 1.500 meters højde i Aburrá-dalen i den centrale del af Andesbjergene. Klimaet og de vulkanske jorde i højlandet over Medellín er ideelle til dyrkning af grøntsager. På vej fra lufthavnen gør vi holdt for at spise frokost, og derefter besøger vi et af de mange landbrug i området.

Herefter går turen til Medellín, som i 80’erne og 90’erne var den mest berygtede by i hele Latinamerika. Det var her, Pablo Escobar styrede sit narkokartel med hård hånd. Han blev dræbt af politiet i 1993, og nu, to årtier efter, er Medellín ganske forandret.

Man har løftet økonomien og levestandarden i en sådan grad, at Medellín er blevet kåret til verdens mest innovative by og vurderes til at være en af kontinentets bedste byer at bo i. Det nye moderne metrosystem er især vellykket, fordi man har formået at integrere nogle af de fattige områder i byens udkant, og befolkningen har nu både billig og nem transport til arbejde og uddannelse.

Vi kører til den velhavende bydel El Poblado, hvor vores hotel ligger.

Dag 7
Medellín. Byrundtur, kabelbane op til naturreservatet Arví, Antioquia-museet
Skulptur af Botero på Antioquia-museet

Vi tager hul på dagen med en tur i kabelbanen, som er en integreret del af Medellíns metrosystem. Vi svæver hen over boligområderne, og udsigten bliver mere og mere imponerende for hver meter. Vores mål er naturreservatet Arví, som ligger på toppen af bjerget, samt den 16.000 hektar store skov, der er kendt for smukke sommerfugle og vilde blomster. Naturreservatet blev anlagt for at forebygge jorderosion og sikre vandforsyningen. Ved endestationen kan du se en lille udstilling om reservatet eller gå en tur i skoven.

Tilbage i byen kører vi til Botero-pladsen i det centrale Medellín, hvor vi skal nyde en frokost, inden vi begiver os videre til det fantastiske Antioquia-museum, som huser den største og bedste Botero-udstilling i verden.

Fernando Botero blev født i Medellín i 1932. Han er i dag en af de mest succesrige kunstnere i Latinamerika, og hans skulpturer kan ses på så kendte steder som Park Avenue i New York og Champs-Élysées i Paris. Med humor, og til tider også med en kritisk politisk tone, har han skabt billeder og skulpturer af mennesker og dyr i et overdimensioneret format. Vi har også tid til at kigge på hans skulpturer på pladsen foran museet, inden vi kører tilbage til hotellet.

Om aftenen arrangerer rejselederen en tur til byens berømte park, Lleras, hvor størstedelen af byens barer og restauranter ligger.

Dag 8
Medellín – Pereira i kaffeområdet. Hyggelig grillmiddag
Colombianske kaffebønner stammer fra håndplukkede bær

Vi forlader Medellín efter morgenmaden, og vi kan se frem til en fantastisk flot køretur sydpå til kaffeområdet og byen Pereira, som er den største og vigtigste by i regionen. De næste dage skal vi på opdagelse i Andesbjergenes vestlige og centrale del, hvor klimaet er perfekt til produktion af førsteklasses kaffe.

De colombianske kaffefarmere har – modsat visse andre sydamerikanske lande – fastholdt den traditionelle høstmetode, hvor kaffen plukkes i hånden, så kun de modne bær høstes. Dermed sikres den bedste kvalitet. Kaffeområdet er beriget med smukke landskaber, charmerende små byer med kolonitidsarkitektur og en meget smilende og imødekommende befolkning.

Vi skal overnatte på en tidligere kaffefarm beliggende i udkanten af Pereira. Om aftenen bliver der tilberedt en hyggelig grillmiddag, og vi nyder på bedste vis den lune aften og de dejlige omgivelser.

Dag 9
Pereira. Besøg på dansk-colombiansk kaffefarm
Kaffefarmen La Primavera

Vi begiver os mod syd, krydser Cauca-floden og kører gennem en dal fyldt med sukkerrørsplantager og majsmarker. Klimaet i dalen er varmt, men temperaturen aftager lidt, når vi kører op i bjergene til den lille landsby San José. Her forløber dagligdagen, som den har gjort i mange år, og det er absolut ikke et sted, hvor turister normalt kommer.

Vi står af bussen på en af byens pladser og skifter til jeeps, de amerikanske ”Willy’er”, som er et effektivt og terrængående transportmiddel, når både kaffesække og mennesker skal transporteres.

Vi kører til Per og Olguitas farm, La Primavera, hvor de dyrker kaffe og madbananer. Per er dansk, og Olguita er colombianer, og indtil 2012 boede de på Manhatten i New York, hvor deres liv var helt anderledes. Nu har de skabt deres eget lille paradis i Colombia, og de er glade for at byde os velkommen. Vi får en rundvisning på farmen og ser, hvordan kaffen dyrkes, høstes, vaskes og tørres, inden den er klar til salg.

Efterfølgende spiser vi en traditionel colombiansk frokost på farmen og nyder en kop af farmens egen kaffe, inden vi vender tilbage til Pereira og vores hotel.

Dag 10
Udflugt med vandring i Cocora-dalen med verdens højeste palmer og kolonitidsbyen Salento
Quindió-vokspalmer i Cocora-dalen

Dagen byder både på charmerende kolonitidsarkitektur og enestående naturoplevelser. Vi kører til Cocora-dalen, som er en af de smukkeste i kaffelandet. Her befinder vi os i næsten 2.000 meters højde. Dalen er omgivet af stejle bjerge, og luften er frisk og klar. Vores blik fanges hurtigt af Colombias nationaltræ. De høje quindió-vokspalmer kan blive op til 60-70 meter, hvilket gør dem til verdens højeste palmetræer.

Vi tager på vandretur i området i 1-2 timer, og alle kan være med. Vi går i et stille og roligt tempo, og de, som ikke ønsker at gå hele vejen, kan sætte sig og slappe af, indtil resten af gruppen er kommet tilbage igen. 

Efter vandreturen tager bussen os til Salento, som er en idyllisk landsby med brostensbelagte gader og smuk kolonitidsarkitektur. Byens restauranter er kendt for at servere en fantastisk ørred af lokalt opdræt, og det skal vi naturligvis have til frokost. For dem, som ikke kan lide fisk, er der andre valgmuligheder. Herefter går vi en tur igennem de hyggelige gader, og der bliver også tid til selv at gå rundt og eventuelt købe lidt souvenirs med hjem.

Hen på eftermiddagen vender vi tilbage til Pereira.

Dag 11
Pereira – Cali. Hjemrejse

Der bliver tid til at nyde formiddagen og omgivelserne på hotellet, inden vi tager afsked med Pereira og kører sydpå mod Cali. Vi kommer gennem et smukt landskab domineret af sukkerrørsmarker, og bjergene er konstant synlige i horisonten. Vi har et stop ved en dejlig restaurant og får en god frokost, inden vi kører det sidste stykke til lufthavnen i Cali, hvorfra der er afrejse til Danmark.

 

Dag 12
Ankomst til København

Vi lander i Danmark, beriget med spændende colombianske oplevelser.

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Bogotá – København med mellemlanding
 • Indenrigsfly Bogotá – Cartagena
 • Indenrigsfly Cartagena – Medellín
 • Udflugter jf. program
 • Indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
 • Frokost dag 3, 4, 5, 7 og 8
 • Middag dag 3
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til chauffører og lokalguider (beregn ca. 50 USD, som betales i lokal valuta)
 • Øvrige måltider (beregn ca. kr. 150-200,- pr. dag)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Medbring gerne

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen.

Det er vigtigt med gode sko – både vandresandaler og lukkede, komfortable sko. Medbring tøj til varmt vejr samt en trøje til om aftenen. Det regner en del i Colombia, så vi anbefaler at medbringe en regnjakke. Da der er pool på nogle af hotellerne, er det en god ide at have badetøj med. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 og maksimalt 24 personer. Hvis minimumsantallet ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Fysisk form

På denne rejse er der en del vandring, og det er en forudsætning, at man er i almindelig god fysisk form og kan bevæge sig ved egen hjælp. Turen er ikke egnet for folk, som er dårligt gående eller anvender rollator eller kørestol. Desuden befinder vi os noget af tiden i højder omkring 2.500-3.000 meter, og hvis man har problemer med hjerte eller lunger, bør man konsultere sin læge, inden man køber rejsen.

Klima og temperatur

Vi oplever på denne rejse forskellige temperaturer og luftfugtighed. Det meste af tiden er det komfortabelt med temperaturer på 25-27 grader, men i Cartagena er det varmt med temperaturer på 30-35 grader, og luftfugtigheden er højere her end de andre steder.

Indenrigsflyvninger

Colombia har en god infrastruktur, og indenrigsflyvninger foregår med selskabet Avianca, som har moderne fly. Det er nemt at rejse på denne måde i Colombia, og det går hurtigt og smidigt i indenrigslufthavnene.

Valuta

Den colombianske møntfod hedder pesos (COP). Det er bedst at medbringe kreditkort (Visa eller Mastercard) og hæve pesos, og der er hæveautomater de fleste steder, hvor vi kommer. Der er højt gebyr på veksling af dollars, så det kan være en god ide blot at medbringe lidt dollars som reserve. Man kan også betale med kreditkort på de fleste pæne restauranter, i større butikker og lignende.

Mere om dit rejsemål

Vil du vide mere om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se, om du skal have visum eller vaccineres, så læs mere herunder.

http://www.albatros-travel.dk/destinationer/sydamerika/colombia/fakta

 

 

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På busrejser kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 4 out of 5 by from En meget fin sammensat rejse Rejsen var meget fint sammensat, så det samlet blev et fint indtryk af et ret nyt og spændende rejsemål. Dejligt med varierede transporter, så ikke mange dage skulle tilbringes i bus. Jeg kunne dog ønske, at programmet i Cartagena var lidt mere fyldigt, det havde været fint med 1/2 dag fri og ikke begge dage med program kun til middag. Det kunne endvidere forbedre turen, hvis den blev forlænget med 1 dag mere, som helt afgjort skulle tilbringes i Medellin, dagen der blev meget fint udnyttet, men vi havde indtryk af, at denne by havde meget mere at byde på.
Date published: 2017-01-30
Rated 5 out of 5 by from Et nyt turistmål er under opbygning! Rejsen var centreret om fire store byer i Colombia. Meget forskellige men spændende hver for sig. Men så var der også plads til en dejligt besøg på en dansk/colombiansk kaffefarm ude i bjergene. Og på uventede ting som fangst af en hammerhaj og "angreb" fra en kondor. Efter besøget har vi et noget andet billede af den "gamle" konflikt mellem staten og farc. Colombia er et ufarligt land at rejse i, når man er med et rejseselskab som Albatros. Og så skal det besøges inden, der kommer alt for mange turister!
Date published: 2016-11-21
Rated 5 out of 5 by from Oplevelsesrig familietur. Vel tilrettelagt og fyldt med oplevelser, kompetent og vidende dansk rejseleder, der førte os gennem et fantastisk land med en spændende historie. Dette blev gjort på en begejstret og vidende måde og vi fik meget med os hjem. Generelt har vi op til rejsen fra omgangskredsen hørt bekymrende holdningerne til landet. Dette kan vi efter rejsen er afsluttet fuldstændig mane til jorden, da landet og befolkningen er i en fantastisk udvikling på den positive måde. Vi har på intet tidspunkt oplevet utryghed - tværtimod. Landet er utrolig smukt og befolkningen er venlige og meget imødekommende.
Date published: 2018-02-15
Rated 3 out of 5 by from God tur, men for meget ventetid God tur, men for meget ventetid. Tingene tog for lang tid. F.eks. tog rundvisningen dobbelt så lang tid som sædvanlig ifølge ejeren, Per. Flere dage fik vi (for) sent frokost, nemlig henholdsvis kl. 15 og kl. 16. Vort tildelte hotelværelse i Cartagena lugtede fælt af mug og jordslåethed. Der kunne ikke åbnes vindue. Vi byttede værelse med rejselederen. Hotellet er centralt beliggende, men har ikke normalt Albatros standard, hvilket i øvrigt også er gældende for haciendaen ved Pereira.
Date published: 2016-12-06
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk rejse med en fremragende rejseleder En meget veltilrettelagt rejse i spændende og forskelligartede områder af Colombia, hvor vi fik stor udbytte af rejselederens research, viden og indsigt. Colombia er et spændende land, som absolut er et besøg værd, og som vi har lyst til at komme tilbage til. Natur og dyreliv er i særklasse. Trods befolkningens meget forskellige levevilkår har vi kun mødt gæstfrihed og venlighed.
Date published: 2017-01-28
Rated 5 out of 5 by from meget alsidig rejse, mange fine natur oplevelser,kulturelle forskelligheder Det var dejligt, at have Christian, som rejseleder, ham tog hånd om os alle. Han fortalte og kom med gode ideer til hvad der er værd at se eller spise. Det er en oplevelse, at se og møde den colombianske befolkning, natur og høre den udvikling der er sket, de sidste årtier. Vi sluttede af med en lille afslapnings ferie på Baru sports Hotel, det var et rart sted, enkelt rent og venlig betjening. Vi blev kørt direkte til hotellet, det var en spændende tur, godt det var en 4 hjulstrækker og en god chauffør. Vi ville nok gerne have haft et direkte fly hjem, fra Cartagena. Der er for lang vente tid i Paris
Date published: 2017-11-21
Rated 5 out of 5 by from Colombia skal opleves Et "ungt turistland" der fortjener at blive opdaget. Rejsen spændende og varieret mellem storby, historie, natur og kultur. Vi vil ikke foreløbig glemme denne dejlige oplevelse og så med en meget engageret rejseleder.
Date published: 2016-11-13
Rated 4 out of 5 by from Rigtig god rejse til et flot og spændende land Rejsen var som helhed rigtig rigtig god og rejselederen er fortræffelig :) Det sidste hotel på turen ligger langt fra byen og selve hotellet det kedeligste af hotellerne - De andre hoteller på turen var rigtig gode og centralt beliggende, men pga det sidste hotel giver jeg hoteller på turen 'middel' Turen med kabelbanerne i Medellin var spændende og interessant, men gåturen i 'naturreservatet' på toppen var udelukkende en gåtur på asfalt og der var intet at se på - tag banen op og ned igen og spar gåturen, for det er spild af tid. Botero museet i Medellin var ikke så spændende som forventet - der var ikke så mange af de malerier han er kendt for, brug i stedet tid på den lille udstilling af Botero kunst i Bogota. Hans skulturer foran Botero museet i Medellin er derimod enestående og skal ses... Jeg kan helt klart anbefale både rejsen og rejseleder Juan.
Date published: 2016-12-05
 • y_2019, m_7, d_15, h_23
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_39
 • loc_da_DK, sid_CORTR01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

CORTR01BDK