Crazy Horse, Custer & Little Bighorn

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Indianere og nybyggere kæmpede i berømte slag om jorden for foden af Rocky Mountains – tag med til prærielandets mageløse landskaber, hvor legenderne opstod

Amerikas prærie er kernen i fortællingen om indianernes jagtmarker, nybyggernes vakkelvorne vogne på vej vestover og ikke mindst deres kamp mod hinanden. Her blev historien om det nye Amerika skrevet, og legender som krigshøvdingen Crazy Horse, kavaleriets Custer og de folkelige helte Butch Cassidy og Buffalo Bill skabt.

I staterne Utah, Colorado, Wyoming og South Dakota rejser vi igennem de vilde westernlandskaber – bl.a. i nationalparkerne Yellowstone, Arches, Canyonlands, Badlands og Rocky Mountains. Vi besøger mindesmærkerne for de berømte slag bl.a. ved Little Bighorn og Fort Laramie. Mt. Rushmore og verdens største menneskeskabte skulptur af Crazy Horse ser vi også undervejs.

Er vi heldige, møder vi bisonokser og andre af præriens vilde dyr, og vores bedste bud er måske bisonokserne i Custer State Park. 

Rejsen er en naturlig opfølger på vores populære USA-klassiker ”Det Vilde Vesten”.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Nej

 • Valuta Amerikansk dollar

Dagsprogram 14 dage
Dag 1
København – Denver, USA. Indkvartering på hotel
Dag 2
Denver – Rocky Mountains Nationalpark – Cheyenne
Dag 3
Cheyenne – Fort Laramie – Hot Springs – Rapid City. Handelsstationen Laramie og naturhistorisk mammutcenter (ca. 505 km)
Dag 4
Rapid City – Custer State Park, klippeskulpturene Mount Rushmore og Crazy Horse Memorial – Badlands Nationalpark – Rapid City.
Dag 5
Rapid City – Deadwood – Devil’s Tower – Sheridan
Dag 6
Sheridan – Little Bighorn – Cody. Slagmarken ved Little Bighorn og Buffalo Bill historiske center
Dag 7
Cody – nationalparken Yellowstone med varme kilder og gejsere – West Yellowstone (ca. 240 km)
Dag 8
West Yellowstone – Yellowstone – Grand Teton – Pocatello. Den sydlige det af nationalparken Yellowstone
Dag 9
Pocatello – Salt Lake City - Provo. Byrundtur I Salt Lake City og eftermiddag til fri disposition (cirka 420 km)
Dag 10
Provo – Dead Horse Point State Park (Canyonlands) – Moab. Betagende udsigtspunkter og Colorado River
Dag 11
Moab. Besøg i Arches Nationalpark
Dag 12
Moab – Denver. Byrundtur i Denver
Dag 13
Denver og hjemrejse
Dag 14
Ankomst til Danmark

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
34.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Denver, USA. Indkvartering på hotel

Vi lander i Denver og tjekker ind på vores hotel. Vi anbefaler, at du hurtigst muligt forsøger at komme ind i den lokale døgnrytme, så du får mest muligt ud af de næste dage i USA. Vi anbefaler, at du hurtigst muligt forsøger at komme ind i den lokale døgnrytme, så du får mest muligt ud af de næste dage i USA.

Denver kaldes for The Mile High City, fordi dens højde over havet er nøjagtigt en amerikansk mil eller 1.610 meter. Et andet tilnavn er The Queen of the West, fordi denne by ved foden af The Rockies, som Rocky Montains kaldes i daglig tale, begyndte tilværelsen som en såkaldt frontline-by i udkanten af Kansasdistriktet i 1858. Dette skete i forbindelse med guldfeberen (gold rush), der forvandlede byen til en rigtig westernby med saloner, spillebuler, letlevende damer og kvæghandel tæt op ad cheyenne- og arapahoindianernes teltlejre ved South Platte River. Byens navn skyldes jordspekulanten general William Larimer, der så store muligheder i udviklingen af området og satte sig på en del jord. Han navngav området Denver efter Kansas’ guvernør, James W. Denver, i håb om, at det ville fremme byens position som hovedstad i de nye territorier. Han havde blot ikke hørt, at guvernøren allerede var afgået ved døden.

Hvis ankomsttidspunktet tillader det, bliver der mulighed for en lille spadseretur i byen.

Overnatning i Denver.

Dag 2
Denver – Rocky Mountains Nationalpark – Cheyenne (ca. 360 km)
Rocky Mountains

Vi fortsætter odysseen i det amerikanske westernlandskab til den hundrede år gamle Rocky Mountain Nationalpark, som er højt elsket af alle amerikanere og den tredjemest besøgte nationalpark. For os europæere fremkalder de høje ufremkommelige bjerge nok mest minder om de mange film, vi har set, hvor mennesker kæmper for at få tungt lastede prærievogne over høje bjergpas eller gennem brusende floder, men for amerikanerne er det alvor, hjerteblod og nationalhistorie. Tusindvis af immigranter – bønder, guldgravere og eventyrere – kæmpede sig herfra over bjergene til det forjættede land, Californien, men måtte efterlade mange andre med et kors på vejen. Efterhånden som karavanerne tiltog i størrelse og antal, samt bosættelserne spredte sig ud over South Platte River og jagten på bisonokserne intensiveredes, blev konflikten med de oprindelige amerikanere mere nærværende.

Nationalparken rummer såvel gode som tunge sider af Amerikas historie, men i dag ser vi den mere som et fantastisk bjerglandskab, der tillige er tilgængeligt for alle besøgende, fordi Trail Ridge Road når op over 11.800 feet eller mere end tre kilometers højde helt op til Det Alpine Besøgscenter med det ene smukke udsigtspunkt efter det andet.

Overnatning i Cheyenne.

Dag 3
Cheyenne – Fort Laramie – Hot Springs – Rapid City. Handelsstationen Laramie og naturhistorisk mammutcenter (ca. 505 km) (ca. 505 km)
Det historiske Fort Laramie

General Grenville M. Dodge opmålte områder i Dakota-territoriet og grundlagde Cheyenne den 5. juli 1867, hvor Union Pacific Rail krydser Crow Creek i det, der i dag er Wyoming. Navnet fik han fra en af Amerikas mest berømte præriestammer, der på dette tidspunkt levede mellem Black Hills og det sydlige Colorado. Cheyenne Nation, som de kalder sig, består af flere stammer med fælles sprog og kom oprindeligt fra Minnesota, hvor de var jægere og samlere. I begyndelsen af 1700-tallet fik de heste, som oprindeligt blev indført af spanske nybyggerne i sydvest.

Dagens første stop er det historiske Fort Laramie, der fylder meget i den amerikanske vilde vest-historie og danner kulisser i talrige film om såvel indianerkrigene som nybyggerhistorien. Måske har du læst eller set ”Vejen til Oregon” (The Oregon Trail). Alle karavaner til Oregon drog nemlig via Fort Laramie, hvilket i øvrigt også gjaldt mange andre karavaner til Californien og Utah. Bortset fra de opdagelsesrejsende var pelsjægerne de første hvide til at indtage den smukke vildtrige natur omkring midtvestens floder og søer. En af de første hed Jacques La Ramie, der kom hertil omkring 1815, men siden forsvandt sporløst under en jagt. Det var den tids opfattelse, at de lokale arapahoe-indianere (allierede med cheyenne) havde slået ham ihjel og lagt hans krop i en bæverdam. Heraf navnet Laramie, der til Jacques La Ramies ære kom til at pryde både flod, bjerge, by og altså det historisk vigtige fort.

Fortet, der oprindeligt var en privat handelsstation her i det østlige Wyoming mellem floderne Laramie og North Platte, skiftede navn flere gange, indtil det blev købt af hæren i 1849 som forlægning og beskyttelse af det stærkt stigende antal karavaner. Det lykkedes at holde nogenlunde ro og orden i 1850’erne gennem traktater med indianerne. Dog dræbte Lakota Sioux Nation 29 soldater fra fortet i 1854 under det, der er kendt som Grattan-massakren. Soldaterne forsøgte at arrestere et stammemedlem, hvilket gik imod traktaten. Måske var dette et forvarsel om, hvad der var i vente. Mange historier fra indianerkrigene og borgerkrigen knytter sig til fortet, der betegnes som en af USA's helt store kulturminder. 

Vi fortsætter herefter til Hot Springs i South Dakota og sætter nu fokus på noget helt andet, nemlig Amerika før mennesket. Vi besøger her verdens største palæontologiske udgravningscenter, hvor man kan se kæmpe mammutter præcist, som de er efterladt af istiden. Et enestående fundsted, hvor man kan få et godt overblik over Amerikas fauna med kæmpebjørne, kæmpeleoparder og løver, der levede her, længe før vi mennesker tog prærien i besiddelse. Efter dagens oplevelser fortsætter vi til Rapid City.

Overnatning i Rapid City.

Dag 4
Rapid City – Custer State Park, klippeskulpturene Mount Rushmore og Crazy Horse Memorial – Badlands Nationalpark – Rapid City. (ca. 400 km)
Imponerende Crazy Horse

Prærielandet øst for Rocky Mountains blev den store scene for USA's mest berømte indianerkrige, der er blevet fortolket i talrige film og bøger. Skåret ind til benet var det den klassiske historie om to kulturer, der stødte sammen: de indfødte nomader og de indvandrende landbrugere.

Da europæerne ankom til Amerika, var de såkaldte prærieindianere så småt ved at udvikle en landbrugskultur i de mest frugtbare områder nær floderne, men hestens ankomst forandrede alt. På rekordtid blev talrige stammer beredne og tilpassede sig jagten på især bison på den åbne prærie. Deres kultur forandrede sig med det nye liv, hvor de om sommeren fulgte i sporet på vildtet og i vintermånederne slog mere permanent lejr i områder med god læ og rindende vand – netop på de steder, vi i dag kalder nationalparker. Da indvandrerne både inddrog store landområder, opdyrkede dem og drev rovdrift på bisonokserne, blev eksistenskrigen uundgåelig.

I dag skal vi introduceres til de store aktører i de mest berømte slag. Vi kører først til den lille, smukke statspark Custer (opkaldt efter kavaleriofficer George Armstrong Custer, i dag bedst kendt for sit nederlag i slaget ved Little Bighorn) med sine store bisonflokke, og hvis vi er heldige, kommer vi helt tæt på en bisonflok eller to, men som altid når det gælder vilde dyr er der ingen garanti – chancerne er dog endog meget gode.

Herefter skal vi videre til modparten Crazy Horse Memorial. Crazy Horse tilhørte Oglala Lakota Nation, en gren af sioux-indianerne. Han tog del i Fetterman-massakren og ledede slaget ved Litte Bighorn i juni 1876, hvor Custer og hans regiment blev udslettet. Crazy Horse Memorial er formentlig verdens største menneskeskabte monument, der er i klasse med Keopspyramiden i Ægypten og klart inspireret af det nærliggende Mount Rushmore, der i denne sammenligning ligner en miniatureudgave af de fire amerikanske præsidenter.

Lakotahøvdingen Henry Standing Bear inviterede skulptøren Korczak Ziolkowski til at lave skulpturen i et bjerg i Black Hills, men den skulle symbolisere hele den oprindelige befolkning og deres heroiske kamp. Kunstneren begyndte at sprænge i bjerget i 1948, og efter hans død overtog familien projektet, der endnu ikke er færdiggjort. Crazy Horses hoved blev færdiggjort og indviet i 1998 og svarer i størrelse til en 9-etagers bygning.

Vi fortsætter til det berømte monument Mount Rushmore, hvor de fire præsidenter Georg Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt og Abraham Lincoln skuer ud over South Dakotas landskab fra Black Hills.

Vores vej tilbage til Rapid City går via Badlands Nationalpark, der som så mange andre parker også er berømmet gennem et hav af Hollywoodfilm. Vi ser de mange smukke klippeformationer bestående af lyserøde og brune sandstenslag indlejret i vulkansk aske. Her har man fundet utroligt mange fossiler af forhistoriske kameler, de tretåede heste, hvilket vidner om, at hesten faktisk var i Amerika langt før mennesket, men den blev altså udryddet undervejs. Blandt nulevende arter på disse kanter kan man være heldig at se blandt andet bøfler, hjorte, antiloper og prærieulve. 

Overnatning i Rapid City.

Dag 5
Rapid City – Deadwood – Devil’s Tower – Sheridan (ca. 460 km)
Devil's Tower

Inden vi forlader Black Hills har vi en sidste dag med store historiske og naturmæssige oplevelser. I 1874 blev der fundet guld i Black Hills og det afstedkom et af de sidste store anfald af guldfeber i USA, hvor minearbejdere, lykkeriddere, fusentaster og guldgravere rykkede ind i den nordlige del af bjergene. Det var her, de faldt over en slugt fuld af døde træer og en å fuld af guld. Dermed var byen Deadwood født.

Den lille guldgraverlejr blev natten over til by, der spillede efter sine egne regler og tiltrak storspillere og revolvermænd. Nogle af de mest berømte navne, der slog deres folder her var Wild Bill Hickok og Calamity Jane og man kan ligefrem sætte sig ind i, hvordan byen må have været på den tid, når vi går en tur op og ned ad hovedgaden.

Herpå fortsætter vi ad den billedsmukke rute til nationalmonumentet Devil’s Tower, en enorm monolit, der rejser sig 386 meter lodret over floden Belle Fourche. Bjerget virker enormt stort på den flade flodslette omkranset af røde sandsten. Monolitten er skabt af vulkansk smeltet stenmasse, der er skudt op gennem sandstenslagre, som efterhånden er eroderet væk. Tilbage står altså denne hårde afstøbning af vulkanens indre. Som mange andre af de store naturvidundere regnes stedet for helligt blandt den oprindelige befolkning, som kalder monolitten for Bear Lodge eller Brown Buffalo Horn. Vi slutter dagen i den traditionelle westernby Sheridan.

Overnatning i Sheridan.

Dag 6
Sheridan – Little Bighorn – Cody. Slagmarken ved Little Bighorn og Buffalo Bill historiske center (ca. 380 km)
Her fandt slaget ved Little Bighorn sted

Dagen står i det store slags tegn. Slaget ved Little Bighorn blev udkæmpet den 25. juni 1876 tæt ved floden Little Bighorn i Montana. På den ene side stod de føderale tropper under ledelse af oberstløjtnant George Armstrong Custer og på den anden en sammenslutning af prærieindianere som lakota sioux- og cheyennekrigere. Spændingerne mellem Amerikas indfødte befolkning og de hvide nybyggere steg voldsomt i årene efter den amerikanske borgerkrig, hvor indvandringen tog til. Efter guldfund på indiansk jord i Black Hills gik indvandringsbølgen nærmest amok. Guldgravere i tusindvis strømmede ind med en forventning om, at forbundsregeringen ville beskytte dem.

Fast besluttet på at beskytte deres rettigheder samlede mere end 10.000 stammefolk sig i foråret 1876 ved bredden af Little Bighorn River. Styrken truede de hvide nybyggere og guldgravere, og den amerikanske regering greb ind til fordel for de hvide og truede præriefolket med angreb, hvis de ikke forsvandt. Lederen af de hvide styrker, den meget ambitiøse Georg Armstrong Custer, så en mulighed for en hurtig personlig sejr og valgte at angribe med sine 600 mand uden at afvente forstærkninger. Ved middagstid den 25. juni drog Custer og hans mænd ind i dalen Little Bighorn for at angribe de forventede 800 indfødte, men rygtet om et forestående angreb bredte sig hurtigt blandt de indfødte, og den ældre høvding Sitting Bull samlede krigerne og sørgede for kvinder og børns sikkerhed, mens krigshøvdingen Crazy Horse drog ud med omkring 3.000 mand. Ved synet af styrken forsøgte Custer desperat at omgruppere sit mandskab, der imidlertid blev overmandet på mindre end en time.

Da røgen havde lagt sig, kunne dødstallet opgøres til 262 føderale soldater, inklusive Custer selv, to af hans brødre, hans svoger og en nevø. Desuden var der 68 sårede, hvoraf seks senere døde af deres skader. Indianernes tab har gennem tiden været opgjort så forskelligt som fra 36 til 300 døde. I dag regner man med, at omkring 100 indianere måtte lade livet i slaget.

Slaget ved Little Bighorn, kendt som Custers Last Stand, markerede den mest afgørende indianske sejr og det værste nederlag for den føderale hær i den lange krig om prærien. Tilintetgørelsen af Custer og hans mænd oprørte mange hvide amerikanere og bekræftede deres billede af indianerne som vilde og blodtørstige. Krigen fortsatte, og med tiden blev alle sioux- og cheyenneindianerne presset ind i mindre, ofte usle reservater. 14 år senere, den 29. december 1890, blev den sidste modstand nedkæmpet ved Wounded Knee, hvor det sidste store slag – eller rettere massakre – stod. Det 7. kavaleri bogstaveligt talt myrdede 300 lakotamænd, -kvinder og -børn, og utallige film har skildret slaget. De første med en heroisk amerikansk officer i kampen mod de vilde indfødte, men mod slutningen af det 20. århundrede ændrede indstillingen sig nærmest i modsat retning af en blodtørstig erobrers endeligt i kampen mod modige indfødte amerikanere, hvis eneste forbrydelse var, at de ville forsvare deres familier, land og levevis.

Vi besøger slagmarken og nationalmonumentet ved Little Bighorn, inden vi fortsætter videre vestpå mod den støvede nybyggerby Cody, som er opkaldt efter William F. Cody, bedre kendt som Buffalo Bill. Vi besøger det lille museum Buffalo Bill Historic Center og hører om byens tilblivelse samt om den sagnomspundne amerikanske pelsjæger og mesterskytte.

Dag 7
Cody – nationalparken Yellowstone med varme kilder og gejsere – West Yellowstone (ca. 240 km) (ca. 240 km)
Yellowstones største attraktion er gejserlandskaberne

Vi kører fra Buffalo Bill videre til Yellowstone, som er Amerikas første og muligvis mest enestående nationalpark. Hele Yellowstone udgøres af en såkaldt supervulkan, hvis forhistoriske udbrud har præget klimaet og naturen på hele kloden. Parkens klima byder på en kort sommer i juni, juli og august, samt et ultrakort forår og efterår i henholdsvis maj og september med mulighed for sne og vinter resten af året.

Yellowstone er dog interessant hele året. Der arrangeres eksempelvis ulveture i vintermånederne, men vejene kan være yderst vanskeligt passable. Parkens største attraktion er gejserlandskaberne med blandt andet Old Faithfull, der springer et par gange i timen op til 20 til 25 meters højde. Især området omkring den gamle gejser er rigt på små boblende kilder, mudderhuller og varme småsøer, hvor udfældning af talrige mineraler giver nogle enestående syn i klasse med Rotorua i New Zealand. Yellowstone har dog meget andet end gejsere at byde på. De enestående bjerglandskaber med brusende floder og en unik flora og fauna er intet mindre end fascinerende. Dyr som bjørn, bison, elg, bjergged, antilope og ørn ses regelmæssigt. 

Overnatning i West Yellowstone.

Dag 8
West Yellowstone – Yellowstone – Grand Teton – Pocatello. Den sydlige det af nationalparken Yellowstone (ca. 350 km)
Vi passerer Teton Range

Vi fortsætter gennem Yellowstone og passerer Teton Range. Parkens øde beliggenhed og ofte uhyre vanskelige tilgængelighed betyder, at vildtlivet her er rigere end de fleste andre steder, og man har en reel chance for at opleve de store dyr i deres naturlige omgivelser. Det er især den ikoniske bison, nogle gange kaldet bøffel, der præger landskabet, og som med tiden er gået han og blevet et amerikansk nationalklenodie. Dels fordi den har været på udryddelsens rand, og dels fordi den har spillet så stor en rolle i den amerikanske historie. Bestanden i Yellowstone ligger et sted mellem 3.000 til 4.000 individer. Forhåbentlig ser vi også andre af de store dyr, herunder især bjørn og elg.

Vi passerer den 65 kilometer lange og op til 4.200 meter høje Teton Range, hvor der gennemsnitligt falder fem meter sne årligt. Ikke lige det sted, man først vælger at passere på vejen mod vest. Vi ankommer til Jackson Hole, der først blev udforsket af pelsjægeren John Colter i 1807. Allerede i 1820’erne var Jackson Hole et populært samlingssted for pelsjægere, men 20 år senere døde industrien ud, fordi efterspørgslen gik mod lettere tilgængelige og billigere produkter. Der kom først nyt liv i byen med den inkarnerede hestetyv William C. “Teton” Jackson, der brugte dette øde område som skjulested og udgangspunkt for kriminelle aktiviteter. I dag fastholder byen sine farverige traditioner som wild west-by.

Pelsjægerne brugte udtrykket Hole om dale omgivet af bjerge. Denne dal i 2.000 meters højde er omgivet af Teton Range mod vest og Gros Ventre mod øst.

Vi fortsætter til Pocatello, hvor vi også overnatter.

Dag 9
Pocatello – Salt Lake City - Provo. Byrundtur I Salt Lake City og eftermiddag til fri disposition (cirka 420 km) (ca 420 km)
Jackson Hole

I dag fortsætter vi turen til Salt Lake City, som er Utahs – og mormonernes – hovedstad, og ligger lige ved Rocky Mountains. Byen har navn efter den store saltsø nordvest for byen, Great Salt Lake. Mormonkirken, også kaldet Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, har sit hovedsæde her. Det kæmpestore Salt Lake Temple fra 1894 ligger midt i byens centrum på det 40.000 m² store torv Temple Square. Selve templet er lukket for turistbesøg, men vi vil undervejs besøge Temple Square.

Salt Lake City blev grundlagt i 1847 af Brigham Young. Han tog over efter grundlæggeren af Mormonismen, Joseph Smith, der blev dræbt i Illinois, da mormonerne var flygtet fra forfølgere i Missouri. Mormonerne håbede, de kunne leve i fred i den trøstesløse saltørken, der på dette tidspunkt hørte under Mexico. Mormonerne er således både grundlæggere af byen Salt Lake City samt staten Utah. Byen har i dag knap 190.000 indbyggere, hvoraf omkring halvdelen er mormoner. Tæller man oplandet med, er indbyggerantallet cirka 1,6 millioner.

På vores byrundtur i Salt Lake City ser vi blandt andet staten Utahs regeringsbygning, State Capitol med den flotte kuppel, samt to af Brigham Youngs residenser: Beehive House fra 1854 og det tilstødende Lions House fra 1856, hvor en del af hans mange koner og børn boede. Flerkoneri var førhen tilladt inden for mormonkirken, og det anslås, at Brigham Young i sit 76 år lange liv blev gift omkring 55 gange. Det var dog langt fra alle konerne, han boede sammen med, og hans 56 børn havde han da også ”kun” med 16 af sine koner.

Mormonkirken anerkender Bibelen og har mange fællestræk med Kristendommen. Flerkoneriet, der stadigvæk eksisterer i en vis udstrækning, er dog fortsat det mest kontroversielle træk hos denne religion og dens cirka 14 millioner følgere.

Overnatning i Provo.

Dag 10
Provo – Dead Horse Point State Park (Canyonlands) – Moab. Betagende udsigtspunkter og Colorado River (ca. 380 km)
Canyonlands National Park

Turen går i dag videre mod Dead Horse Point State Park. USA har en perlerække af enestående naturlandskaber og fredede naturparker – den ene smukkere end den anden. Og amerikanerne passer godt på dem. Fra statparkens udsigtspunkter er der et fantastisk vue over Canyonlands’ vildnis af utallige kløfter og fantastiske klippeformationer, skåret ud af landskabet af den mægtige Colorado River.

Fra 1880'erne til 1975 brugte de lokale rancher – de store kvægfarme – store dele af Canyonlands til vintergræsning for kvæg. Cowboys søgte ind i kløfterne for at finde foder og vand til kvæget og levede i ugevis i primitive lejre for at holde øje med besætningen. Men det var ikke kun cowboys og kvæg, der fandt beskyttelse i det barske ørkenlandskab. Fredløse, togrøvere, bankrøvere og andet skidtfolk på flugt fra lovens lange arm i Det Vilde Vesten drog dybt ind i Canyonlands. Den mest berømte er nok Robert Leroy Parker, bedre kendt som legendariske Butch Cassidy.

Under den kolde krig og i kapløbet om atomvåben var der en stor efterspørgsel på uran. Geologer mente, at her fandtes betydelige mængder af stoffet, og den amerikanske stat udlovede store dusører til minearbejdere, der fandt uranårer.

Overnatning i Moab.

Dag 11
Moab. Besøg i Arches Nationalpark (ca. 100 km)
Smukke Arches Nationalpark

Efter en kort bustur ankommer vi til en af USA mest enestående nationalparker. Navnet Arches er måske ikke i sig selv så kendt, men det er til gengæld de fantastiske, ikoniske billeder af de tusindvis røde sandstensbuer, som er kendt fra talrige Hollywoodfilm – i genrer fra westerns til romantiske komedier. Når solens stråler falder på de røde klipper med den knaldblå himmel som baggrund, får de fleste besøgende travlt med fotoudstyret.

Parken rummer over 2.000 naturstensbuer, hundreder skyhøje tinder og gigantiske sten, der balancerer på spinkle kegler. Motiver er der nok af, men det mest berømte er ubetinget Delicate Arch, der hæver sig næsten 150 meter over os.

Efter en spændende formiddag kan du enten vælge at holde eftermiddagen fri i Moab og gå på jagt efter flere motiver fra det vilde vesten. Du kan også vælge at tage med til Dead Horse Statspark, hvor den mægtige Colorado River bugter sig som en svanehals gennem landskabet, der er i konstant forandring. Her mødes enorme lodrette klipper med kløfter skåret af is, vand og vind, hvilket skaber intet mindre end et visuelt mesterværk. Planter og dyr, der overlever på kanten af det mulige, står over for mange udfordringer under de ekstreme forhold i dette højtliggende ørkenklima. Området gemmer på masser af historier: fra gamle jægere, der hviler ud på klippetoppene, mens de forbereder den næste jagt, til cowboys i slutningen af 1800-tallet, der jager vilde heste op på Dead Horse Point.

Overnatning i Moab.

Dag 12
Moab – Denver. Byrundtur i Denver (ca. 570 km)
Union Station

Turen fortsætter til Colorados hovedstad, Denver, hvor vi tager på en byrundtur. Et hurtigt opslag taler om 700.000 indbyggere i denne smukke by ved foden af Rocky Mountains, men man skal ikke lade sig narre, for byen er vokset godt og grundigt sammen med alle de omkringliggende byer til en metropol med mange millioner indbyggere. Ganske typisk for midtvestens byer består den af en kolossal mængde enfamiliehuse og små lave ejendomme med et skyhøjt finanscentrum, der kan ses på lang afstand. Byen har vundet mange priser og blev i 2016 udråbt som USA’s bedste by at leve i. Det skyldes til dels det lave kriminalitetsniveau, et stort fokus på miljøet og en generel liberal tilgang til mange ting. Eksempelvis er der fri adgang til hash i hele Colorado for alle borgere over 21 år. USA's lange og tilsyneladende nyttesløse og kostbare kamp mod hash, er her – til mange konservatives store irritation – erstattet med ubegrænset frihed. 

På byrundturen ser vi Colorado State Capitol, der minder lidt om bygningen i Washington, Mount Evans Scenic Byway samt katedralen og Union Station, der gav Denver bystatus, da Western Union valgte at lægge deres terminal her i 1863.

Overnatning i Denver.

Dag 13
Denver og hjemrejse
Formiddagen er til fri disposition, inden vi kører til lufthavnen for at begynde vores hjemrejse.
Dag 14
Ankomst til Danmark

Vi lander i København og sætter punktum for en stemningsmættet rejse igennem et af USA’s mest spændende og smukke områder.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 34.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
9.998,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København– Denver t/r
 • Udflugter og transport jf. program
 • Indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt (continental breakfast, læs mere under ”Hånden på hjertet”)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Gebyr for indrejseregistrering til USA (ESTA, ca. 21 USD)
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkepenge til bl.a. chauffører (ca.4-5 USD pr. pers. pr. dag)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Buskørsel

Turen er arrangeret for at få så mange oplevelser i både naturparker og storbyer som muligt. Det betyder, at der visse dage skal køres længere strækninger. Vi stopper flere gange undervejs og nyder sceneriet, og det er både spændende og anderledes at opleve USA ”on the road”.

Bagage

Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. The Transportation Security Administration er dem, der kontrollerer bagagen i fly til, fra og via USA, og de har en hovednøgle, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 20 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Ekstra rengøring pga. coronavirus

Albatros prioriterer vores gæsters trivsel og tryghed på rejsen højt, og vi er i tæt kontakt med vores samarbejdspartner i USA for at sikre, at rengøring af busser og hoteller lever op til de gældende regler.

Busserne, vi benytter, bliver dagligt desinficeret af chaufførerne, og hotellerne har lavet ekstra strikse regler om rengøring, som løbende bliver kontrolleret af vores samarbejdspartner. Check-in vil foregå kontaktløs, værelserne bliver ekstra rengjort og desinficeret, og det sikres, at der ikke er adgang til værelset efter rengøringen, før en gæst tjekker ind. Der vil være adgang til håndsprit flere steder på hotellet.

Vejret i Rocky Mountains og Yellowstone

Vejret kan være meget ustabilt i Rocky Mountains og Yellowstone, da pludselige snestorme kan lukke vejene selv i sommermånederne. Det er i reglen kortvarigt – og kan i sig selv være en oplevelse – men vil du have størst mulig sandsynlighed for stabilt vejr, bør du vælge at rejse fra midten af juni til slutningen af august.

Klima og påklædning

Du kan tjekke vejret på rejsemålet hjemmefra, fx på www.dmi.dk. Vær opmærksom på, at der kan være store temperaturudsving mellem de forskellige steder på rejsen. Rent praktisk betyder det, at du kan opleve kølige morgener/formiddage i højderne, og senere samme dag + 20°C når solen får magt. Så der skal både medbringes sommertøj samt varmt efterårstøj.

Wi-fi og internet på hotellerne i USA

Mange af vores hoteller har gratis wi-fi eller internet via kabel på værelserne, som en del af deres service til kunderne på lige fod med tv.

Forbindelsen og kvaliteten kan dog være svingende. Nogle hoteller tilbyder gratis wi-fi på værelserne, mens andre har tilbyder gratis internet på fællesområderne (spørg derfor om wi-fi eller internet, når du tjekker ind på hotellet eller hør din rejseleder). Nogle gange kan det bedre betale sig at benytte servicen på fællesområderne, hvor signalet er stærkere, end at kæmpe med et svagt signal på værelset. Signalets styrke afhænger ofte af, hvor dit værelse er placeret i forhold til nærmeste wi-fi-sender.

Enkelte hoteller tager gebyr for brug af wi-fi eller internet via kabel på værelset. Oftest er kvaliteten her bedre.

En helt anden mulighed er at benytte sig af gratis wi-fi hos kæder som Starbucks osv., som oftest i de større byer er at finde indenfor kort afstand.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Mere om USA

Her kan du få mere at vide om USA: www.albatros-travel.dk/destinationer/nordamerika/usa
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se, om du skal have visum eller vaccineres.

Før afrejsen

Pas

Dit pas skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas. Det er ikke nok, de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros Travel senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse i USA og må flyve hjem for egen regning.

I USA er der ikke visumpligt for danskere og øvrige EU-borgere for ophold op til 90 dage, men inden afrejse skal du udfylde en elektronisk ansøgning om indrejsetilladelse, ESTA.

ESTA – indrejsetilladelse til USA

Senest 72 timer før afrejse skal du søge om indrejsetilladelse på https://esta.cbp.dhs.gov

Her får du en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer, som du skal printe eller skrive ned og medbringe på rejsen, da lufthavnsmyndigheder i Danmark og USA kan kræve at se det. Det koster et mindre beløb som betales med kreditkort. Godkendelsen gælder i 2 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 2 år.

Hvis du rejser sammen med børn, som ikke er dine egne, eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, skal du ud over ESTA-tilladelsen have en særlig tilladelse. Læs mere om ansøgningen om indrejsetilladelse og om rejser med børn på www.albatros-travel.dk/praktisk/indrejse-i-usa

Krav om visum hvis du har besøgt Irak, Iran, Syrien og Sudan

Hvis du som dansk statsborger har været på rejse i Irak, Iran, Syrien eller Sudan efter den 1. marts 2011, kan du ikke længere rejse ind i USA på en ESTA-godkendelse. Fremover skal du have et rigtigt visum – udstedt af den amerikanske ambassade i København. Det samme gælder danske statsborgere, som har dobbelt statsborgerskab i enten Irak, Iran, Syrien eller Sudan.

Elektronisk udstyr i håndbagagen

Information

Sikkerhedskrav ved flyrejser til USA

De amerikanske myndigheder har skærpet deres sikkerhedskrav ved flyrejser til USA. Alt elektronisk udstyr, som medbringes i håndbagagen på flyet (mobiltelefoner, tablets, Ipads, laptops etc.), skal kunne tændes ved tjek i sikkerhedskontrollen. Det betyder, at du skal sørge for, at batteriet på udstyret er fuldt opladt, når du ankommer til lufthavnen. Hvis det medbragte udstyr ikke kan tændes, kan genstanden ikke medbringes på flyet, men må efterlades i sikkerhedskontrollen. Den nye regel skyldes, at myndighederne er bange for, at de elektroniske apparater kan bruges i forbindelse med terrorhandlinger.

Hånden på hjertet

Information

De busser, man benytter i Canada og USA, har et helt andet design og en helt anden udformning, end vi er vant til fra Europa, hvilket de fleste kan genkende fra film og TV. Man har på en såkaldt turistbus ikke samme typer som i Europa, hvorfor allerede designet får busserne til at fremstå som noget, vi havde for 20 år siden. Alle de busser, vi bruger, er naturligvis funktionelle, godkendte, synede og intakte. Busserne har ofte kun én indgang forrest i bussen og ingen bagdør, som vi kender det hjemmefra. Desuden er der ofte ikke kopholder og net i sædet foran. Derfor er det en god idé at medbringe en god rygsæk, som kan benyttes til personlige ejendele under udflugter og undervejs i bussen.

Den amerikanske morgenmadskultur er forholdsvis simpel, sammenlignet med den skandinaviske. Morgenmaden på de fleste standardhoteller i USA er den såkaldte continental breakfast, hvilket typisk indebærer kaffe/te, juice og toastbrød med smør og marmelade. Det er ikke unormalt, at man på hoteller i USA kun har papservice ved morgenmaden, da mange bruger den som en ”to go”-løsning på farten.

Den amerikanske drikkepengekultur kan især af os fra Skandinavien opleves som et irritationsmoment. For at du som rejsende besværes mindst muligt, vil rejselederen oftest tilbyde at påtage sig indsamling af drikkepenge for hele gruppen, fordelt på de planlagte programpunkter. Du kan læse mere om drikkepenge og Albatros’ holdning her: www.albatros-travel.dk/praktisk/er-drikkepenge-inkluderet-i-rejsens-pris

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from En FANTASTISK rejseoplevelse Rejsen , der var en fantastisk og ualmindelig smuk tur - kan kun anbefales at prøve... Turen kan ikke beskrives, men skal opleves . Vi har været i ikke mindre end 5 stater og besøgt mange smukke nationalparker - bl.a Rocky Mountain og Yellowstone - en ubeskrivelig oplevelse - waui . . Udover at rejsen har været i top 10 klassen, har vi haft fornøjelsen af en yderst dygtig, kompetent og særdeles behagelige rejseguide, Jesper Groth Nielsen som virkelig har evnen til at formilde ud af al sin store viden om bl. a indianerene, historie og det samfundsmæsdige, på en yderst interessant måde.. Jesper kan kun anbefales
Date published: 2017-10-04
Rated 5 out of 5 by from En værdig opfølger til Det Vilde Vesten Hvis du elsker Western-landskaber, imponerende natur, indblik i den amerikanske borgerkrig, nybyggernes vej til lykken og en rejse fuld med oplevelser fra tidlig morgen til først på aftenen - og i øvrigt eventuelt har været på rejsen Det Vilde Vesten og gerne vil have mere - så er dette helt sikkert en rejse du vil kunne lide. Hvis vedhæftede billede virker bekendt, så prøv at se de første par minutter af Indiana Jones og Det Sidste Korstog, selv her knap 30 år efter filmen er optaget står stenen der stadig. Til sidst vil jeg fremhæve guiden, Preben Hansen, som værende helt fantastisk - en god rejseleder, som gør at turen ikke kun var god, men fremragende.
Date published: 2017-06-28
Rated 5 out of 5 by from Utrolig flot natur. Mange spændende oplevelser. Mange fantastiske naturoplevelser lige fra Utahs imponerende røde nationalparker til Rocky Mountains høje bjerge , den flade prærie, Badlands og ikke mindst Yellowstone. Mindesmærker og indianer - og cowboykultur. 38 grader i Utah og sne i Yellowstone. Der bør foretages nogle justeringer f. eks. ikke alle hoteller egnede sig til at modtage en gruppe af vores størrelse. Vi var 37!!!!!, hvilket er en alt for stor gruppe. Max 24 ville være passende, især da der kun er én udgang i amerikanske busser. Vi brugte alt for megen tid på at vente på hinanden, samt stå i kø diverse steder. En meget varieret tur samt en erfaren og vidende guide, der sammen med chaufføren klarede flere "hovsasituationer".
Date published: 2017-06-18
Rated 5 out of 5 by from En helt igennem vild og fantastisk tur En helt fantastisk rejse, vi har været på. Det var tredje gang vi rejste med Albatros, og denne var lige så god som de to forrige. Flotte national- og stateparker, med bjerge, canyons, og helt i særklasse Yellowstone, med geysere og kogende søer, samt historier fra indianertiden og to storbyer, som dog nok kunne have været lidt mere indhold i. Desværre var tiden ikke til det. Men med en god rejseleder Elisabeth, og en erfaren buschauffør, der kendte hver et sving og bakketop på ruten, gik det alligevel. Vi vil helt sikkert anbefale denne tur.
Date published: 2018-06-22
Rated 3 out of 5 by from God rejse med plads til forbedringer. En spændende rejse, flot natur og en rejseleder med stor viden, der fik lagt et par ekstra seværdigheder ind i programmet - tak Preben. Turen indeholdt rigtig mange kørte km og desværre blev det i en bus, der helt klart godt kunne have brugt et større service inden afgang. Hotellerne på turen burde for de flestes vedkommende have en højere standard og beliggenheden for nogens vedkommende ikke være ude midt i ingenting. Afskedsmiddagen var lidt kaotisk grundet et personale, der ikke havde styr på tingene. Sidst men ikke mindst var det bestemt ikke sjovt at stå i Kastrup lufthavn kl. 04 morgen og læse på skærmen at vi var på vej til Florida - og hjælpen, den kunne vi kigge i vejviseren efter. Vi vil dog stadig anbefale denne rejse, da vi tror på, at Albatros får strammet op.
Date published: 2017-06-18
Rated 5 out of 5 by from Fantastiske naturscenerier i USAs Midtvesten Dette var vores rejse nummer 23 med Albatros Travel. Som alle de andre rejser var denne fantastisk godt tilrettelagt. Vi kørte fra den ene fantastiske nationalpark til den anden, med helt utrolige naturscenerier, der brænder sig fast på nethinden. Vi fik også historierne om slagene mellem indianere, nybyggerne og kavaleriet. Som de tidligere rejser var denne også kendetegnet ved en rigtig god rejseleder, der har en stor viden om landet og historien. Hun er meget engageret og forstår i høj grad et formidle sin viden og dermed gøre det til en spændende og oplysende rejse.
Date published: 2019-09-17
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk spændende og naturrig oplevelse Det er nu 4 rejse med Albatros og igen en fantastisk oplevelse. Indtjekningen i Københavns lufthavn, kunne godt forbedres en hel del. Det var alt for besværligt. Heldig fik vi hjælp af rejselederen. Herfra gik turen bare derudaf. En fantastisk rejseleder, en fantastisk buschauffør. Oceaner af naturoplevelser. Mange postkort billeder blev taget. Nogle af hotellerne lå lidt for afsides. Det var for besværligt af få aftensmad efter en lang og begivenhedsrig dag. Man bare har lyst til at min. en restaurant lå i nærheden. Vi savnede en rysten sammen aften til at starte med og også gerne en til at afslutte ferien med. Ellers en godt sammensat rejse med fantastisk mange uforglemmelige oplevelser. TAK for en god ferie. Vi vender helt sikkert tilbage.
Date published: 2018-06-18
Rated 4 out of 5 by from Anmeldelse af USA rejse Det var en meget stor rejse og vores rejseleder var meget erfaren og havde stor viden. Det var som nævnt pæne mellemklasserhoteller , men Radisson hotellet var pænt men hverken morgenmaden var der nok af og personalet virkede urutinerede. vi kom sent frem til hotellet og måtte vente for at kunne komme ind på restauranten. Vores bus brød sammen og der gik ca. 1 1/2 til 2 timer inden der kom en anden bus. Vi gik i en meget lille by, hvor der intet var at foretage sig. Selvfølgelig tog vi det alle pænt. Det er jo det, der kan ske. Men vi synes til gengæld, at det ville være en pæn gestus fra Albatros side, hvis man havde budt på en forfriskning. Ved afskedsmiddagen blev der kun budt på Isvand. Det synes vi er utrolig spartansk, da det trods alt er en stor og dyr rejse.
Date published: 2017-09-19
 • y_2023, m_1, d_25, h_22
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_58
 • loc_da_DK, sid_USRTR22, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser