Cuba – Castros Caribien

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev atmosfæren i Cubas charmerende byer og bliv klogere på Castros ø i Caribien. Rejsen afsluttes med dejlig badeferie på 5-stjernet hotel

På denne rejse oplever du Cubas mest interessante seværdigheder. Albatros har sørget for god komfort og oplevelser, som giver et spændende indblik i det cubanske hverdagsliv.

Rejsen begynder i Havanna, hvor vi tager på udflugt i gamle amerikanerbiler, spadserer rundt i den historiske bydel og ser, hvordan landets berømte cigarer rulles til perfektion på en ”fábrica de tabacos”. I det UNESCO-fredede Trinidad træder vi et skridt tilbage i tiden, og i Cienfuegos besøger vi et af de ældste teatre i den nye verden. Varaderos kridhvide sandstrande er sidste stop på rejsen, hvor du forkæles med all inclusive på et 5-stjernet hotel.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Euro/peso convertible (CUC)

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – Havanna
Dag 2 Havanna. Tobaksfabrik. Byvandring i den historiske bydel. Gamle amerikanerbiler
Dag 3 Havanna. Dag til fri disposition
Dag 4 Havanna – byrundtur i Cienfuegos – Trinidad. Overnatning på privat bed & breakfast
Dag 5 Trinidad. Byvandring. Eftermiddag fri. Overnatning på privat bed & breakfast
Dag 6 Trinidad – revolutionsbyen Santa Clara – Varadero
Dag 7–9 Varadero. Strand og afslapning på 5-stjernet hotel
Dag 10 Varadero og hjemrejse
Dag 11 Ankomst til København

Hoteller

Bed & breakfast i Cuba

Et bed & breakfast i Cuba er drevet af private cubanere, som har fået tilladelse til at udleje værelser i den ellers strengt statsligt drevne turistsektor. Nogle udlejer flere værelser – andre kun et enkelt værelse.
Du kommer til at bo på centralt beliggende bed & breakfasts. Du skal regne med, at du skal gå med din bagage op til et par hundrede meter fra bussen til overnatningsstedet, da gaderne i centrum kan være for smalle til, at bussen kan komme helt frem. Det er en god idé at medbringe en lommelygte.
Morgenmaden spiser du på dit bed & breakfast, indholdet kan variere, men du bliver altid mæt. Der vil oftest være frugt, brød og æg.
Nogle steder bor familien også i huset, andre steder gør den ikke – du vil under alle omstændigheder have privatliv. Hvis du skal kommunikere med dine værter, skal du regne med, at de ikke taler særlig godt engelsk. Med lidt velvilje, fagter og eventuel hjælp fra rejselederen plejer det at fungere fint. 

Værelse
Værelserne er simple, men rene. De er indrettet med dobbeltseng eller 2 mindre enkeltsenge samt aircondition eller ventilator. Der er privat badeværelse. Det kan være en god idé at have sæbe, shampoo og et lille håndklæde med hjemmefra, da der ikke er samme mængde til rådighed som på et hotel.

Meliá Marina Varadero

 • 771 værelser
 • Døgnåben reception
 • 60 meter til sandstrand
 • Buffetrestauranter og a la carte-restauranter
 • Bar
 • Elevator
 • Stor udendørs swimmingpool
 • Strand-/pool-håndklæder
 • Liggestole ved poolen og stranden
 • Modtager internationale, ikke-amerikanske kreditkort
 • Wifi mod gebyr
 • Wellness
 • Lille supermarked ved hotellet
 • Busstoppested lige uden for hotellet
 • TV på værelset
 • Minibar, som fyldes dagligt, inkl. i prisen
 • Sikkerhedsboks mod gebyr
 • Aircondition
 • Luftsvifte
 • Hårtørrer
 • Strygejern
 • Møbleret balkon/terrasse

Hotellet har en flot beliggenhed ved den nye marina i Varadero, som er yderst velegnet til en lille spadseretur. Hotellet er et all inclusive-hotel med adskillige restauranter og barer, og du har mad og drikkevarer inkluderet 24 timer i døgnet. Der er adgang til en af Varaderos fineste sandstrande (beliggende 60 meter fra hotellet via en gangbro), og der er også et flot poolområde med bar, liggestole og udsigt til marinaen. Der er fitnesscenter, et stort spaområde og wifi.

Hotellet har store, moderne værelser med god komfort og mange faciliteter. Der er udsigt mod den tropiske have. Der er aircondition, sikkerhedsboks, strygejern og strygebræt, hårtørrer, telefon, LCD-TV, trådløst internet (mod betaling), minibar, som fyldes dagligt (inkluderet i prisen) samt en møbleret balkon.

Læs mere her: www.meliacuba.com/cuba-hotels/hotel-melia-marinavaradero

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Havanna
Pladsen ved Capitolio, Havanna

Vi flyver til Havanna, som blev grundlagt af spanierne i 1515. Byen blev flyttet to gange, før den fik sin nuværende placering på Cubas nordkyst. I 1556 blev Havanna Cubas hovedstad, og den blev et nærmest obligatorisk stop for europæere på vej til eller fra Latinamerika. De mange skibe fik handelen til at blomstre, og i løbet af få år blev Havanna den største og vigtigste by i Cuba. Som hovedstad er Havanna hjemsted for de vigtigste stats- og regeringsinstitutioner. Byens industri står for en stor del af landets BNP, og havnen håndterer mere end halvdelen af landets import og eksport.

Overnatning i Havanna.

Dag 2
Havanna. Tobaksfabrik. Byvandring i den historiske bydel. Gamle amerikanerbiler
Cigarer håndrulles med stor ekspertise

Vi starter dagen med at besøge en af byens tobaksfabrikker, hvor vi skal se, hvordan de berømte cigarer –havanesere – rulles. (I de tre første uger af januar er tobaksfabrikkerne i Cuba lukkede, så i den periode – på et andet sted end fabrikken – vil en professionel tobaksruller demonstrere cigarrulningens kunst).

Herefter skal vi på byvandring i det oprindelige Havanna, som kom på UNESCO’s verdensarvsliste i 1982. Det er velfortjent, at byen er tildelt den ærefulde titel "Heritage of Mankind", for Havannas gamle bydel er et af Latinamerikas bedst bevarede byområder med et stort antal historisk vigtige bygninger og monumenter fra det 16. til det 19. århundrede. Når du går gennem de smalle, brolagte gader, forbi tunge døre i massivt træ og balkoner med smedejernsgelændere, er det let at føle sig hensat til fortiden. Vi spadserer ad Calle Obispo, som ser ud præcis som for flere hundrede år siden, lige fra brostensbelægningen på gaden til hver eneste bjælke i husene. Vores mål er Plaza de Armas, hvor vi finder det imponerende Palacio de los Capitanes Generales. Paladset stod færdigbygget i 1791 og blev senere officiel residens for koloniens guvernører, kaldet capitanes generales.

Vi spadserer også gennem to af Havannas smukkeste pladser, La Plaza Vieja og Plaza San Francisco, som begge er fuldstændigt restaurerede og fine eksempler på spansk koloniarkitektur. Herefter begiver vi os videre til Katedralpladsen. I 1748 påbegyndte jesuitpræster konstruktionen af den bygning, der senere skulle blive Havannas katedral. Et godt stykke ind i det 19. århundrede opbevarede man de jordiske rester af datidens fremtrædende personligheder i katedralen. Selv de påståede rester af Christoffer Columbus blev opbevaret her, fra de blev overført fra øen Hispaniola, og indtil spanierne tog dem med til Spanien, da koloniherredømmet ophørte. Pladsen foran katedralen er omkranset af store, smukke palæer, der naturligvis også stammer fra kolonitiden, og få skridt derfra ligger den berømte bar La Bodeguita del Medio. Det var her, Hemingway drak sine mojitos sammen med andre prominente kunstnere, forfattere og politikere. Efter frokost på en af Havannas restauranter bliver vi hentet i gamle amerikanerbiler. Bilerne har været i Cuba siden revolutionen i 1959 og har altså mere end 50 år på bagen – nogle endda mere end 60. Således ankommer vi standsmæssigt til den nye bydel, hvor vi kører rundt og får et indtryk af bylivet.

Overnatning i Havanna.

Dag 3
Havanna. Dag til fri disposition
I Havanna

Dagen i dag kan du bruge til at spadsere rundt i byen på egne eventyr. Den gamle bydel indbyder til en hyggelig gåtur med stop på en hyggelig cafe eller på en af Hemingways berømte barer. Rejselederen vil selvfølgelig være behjælpelig med forslag til dagens aktiviteter.

Overnatning i Havanna.

Dag 4
Havanna – byrundtur i Cienfuegos – Trinidad. Overnatning på privat bed & breakfast
Palacio del Valle, Cienfuegos

Efter morgenmaden forlader vi Havanna og begiver os østpå mod Cienfuegos, hvor vi skal på byrundtur. Byen med cirka 150.000 indbyggere regnes for en af landets smukkeste med sin markante arkitektoniske stil og placering ved en stor bugt ud til Det Caribiske Hav. Den er endvidere en af Cubas vigtigste havnebyer og har igennem mange år tjent mange penge på produktion af kunstgødning, mel, olieraffinering og fiskeri samt handel med sukker, frugt og tobak. Cienfuegos er derfor en af landets mest velhavende byer. Vores byrundtur tager os forbi den gamle bydel, som er på UNESCO's liste over verdens kulturarv, og det smukke Tomas Terry-teater fra 1895 med dets elegante balkoner og loftmalerier. Herefter kører vi langs kysten til Trinidad, en af Cubas største byer. Byens traditionelle arkitektur fra kolonitiden regnes blandt den absolut mest velbevarede, ikke kun i Cuba, men i hele Latinamerika. Husenes røde teglstenstage står i fin kontrast til de blomsterrige, grønne gårdhaver. Bag de tilskoddede vinduer gemmer der sig fine møbler af kurveflet og mahogni, sirlig vægornamentering og gamle malerier. Søjler udhugget i sten, filigran-porcelæn, udskårne trædøre og støbejernsporte. Denne overdådighed gør nærmest byen til et levende museum.

I Trinidad indkvarteres vi på privat bed & breakfast i bymidten.

Dag 5
Trinidad. Byvandring. Eftermiddag fri. Overnatning på privat bed & breakfast
San Francisco-kirken, Trinidad

I 1800-tallet blev der bygget mere end 50 sukkermøller i dalen omkring Trinidad, hvilket gjorde byen til en af Cubas rigeste. Resterne af møllerne findes stadig i den frodige dal, der ligger omgivet af grønne bjerge. Trinidad og Valle de los Ingenios, Sukkermølledalen, er begge erklæret for verdenskulturarv af UNESCO.

Vi tager på byvandring i Trinidad, der ser ud, som da spanieren Diego Velázquez grundlagde den i 1514, selv om nogle bygninger selvfølgelig er lidt ramponerede. Men arkitekturen er betagende. De store herskabsboliger og godser, som sukkerbaronerne byggede under sukkerboomet i 1800-tallet, er fine eksempler på den spanske barokstil, som man også finder andre steder i Latinamerika. Mange af boligerne er nu omdannet til museer eller gallerier. De besynderligt formede, brolagte gader hælder mod midten for at dræne regnvandet. Eftermiddagen er til fri disposition, og du kan udforske byen yderligere på egen hånd.

Overnatning i Trinidad på privat bed & breakfast.

Dag 6
Trinidad – revolutionsbyen Santa Clara – Varadero
De jordiske rester af Che Guevara er begravet i Santa Clara

Vi siger farvel til Trinidad og kører mod vores stranddestination, Varadero. Undervejs gør vi holdt i Santa Clara, der var en af de vigtigste byer under revolutionen. Her ser vi statuer, der hylder Che Guevara, og et stort monument, som også indeholder mausoleum og museum, er opført til ære for "Che". I 1997 blev Che Guevaras jordiske rester – sammen med 16 andre revolutionære heltes – flyttet fra en hemmelig massegrav i Bolivia og stedt til hvile her i mausoleet. Fidel Castro selv tændte den evige ild, der brænder ved mindesmærket.

Vi besøger også stedet, hvor Che Guevaras tropper afsporede et tog fyldt med regeringstropper, som de overmandede og fratog deres våben. Aktionen regnes for hovedårsagen til regeringens fald og revolutionens sejr. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Varadero og tjekker ind på vores 5-stjernede hotel med all inclusive. Det er beliggende ved den flotte marina og med direkte adgang til en af Varaderos fineste sandstrande.

Dag 7–9
Varadero. Strand og afslapning på 5-stjernet hotel
Cubas bedste strand ligger i Varadero
Varadero er Cubas største ferieområde, og det er ikke svært at forstå hvorfor. Hele 20 kilometer kridhvidt sand strækker sig som en paradisisk landtange ud i Den Mexicanske Golf.
Dag 10
Varadero og hjemrejse
I dag er der hjemrejse. Vi tager afsked med Varadero og kører til lufthavnen.
Dag 11
Ankomst til København

Prisinformation

Tillæg for enkeltværelse
kr. 4.998,-
Prisen inkluderer
 • Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Havanna t/r med mellemlanding
 • Udflugter jf. program
 • Indkvartering på hoteller i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad alle dage
 • Frokost alle dage undtagen dag 3
 • All inclusive på hotellet i Varadero, inkl. drikkevarer (ikke-importeret alkohol)
 • Europæiske skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Øvrige drikkevarer
 • Visum til Cuba kr. 300,-
 • Drikkepenge (beregn cirka 30 euro i alt)
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved onlinebestilling).
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Valuta og kreditkort

Vi anbefaler, at du medbringer euro og undlader at medbringe amerikanske dollars, som veksles mod et meget højt gebyr. Det kan være vanskeligt at bruge kreditkort, så dette skal kun medbringes som nødløsning. Bemærk, at det primært er VISA, som kan anvendes, og at MasterCard kun kan bruges meget få steder. Amerikansk udstedte kreditkort kan ikke anvendes i Cuba.

eTA - indrejsetilladelse til Canada

På nogle afgange flyver vi via Toronto i Canada, og du skal derfor have en såkaldt eTA-indrejsetilladelse. På din rejseplan vil det fremgå, om du flyver via Canada. Du skal senest 72 timer før afrejse søge om indrejsetilladelse på:
https://onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca/eta/welcome;jsessionid=ED37F7D9C8D5F81953006AB14B6382F2 

Her får du en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer, som du skal printe eller skrive ned og medbringe på rejsen, da lufthavnsmyndigheder i Danmark og Canada kan kræve at se det. Det koster et mindre beløb – $7 CAD – som betales med kreditkort. Godkendelsen gælder i 5 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 5 år.

Pakkeliste

 • Mindre rygsæk eller taske til udflugter
 • Sommertøj
 • Badetøj (håndklæde ikke nødvendigt)
 • Trøje eller let jakke
 • Praktisk fodtøj (vandresko og sportssandaler)
 • Solcreme, solhat og/eller solbriller
 • Myggespray
 • Lommelygte
 • Håndsprit

Deltagerantal

Vi gør opmærksom på, at denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Såfremt dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen senest 14 dage før afrejse.

Forsikring

Vær venligst opmærksom på, at det ved indrejse til Cuba er påkrævet at have en rejseforsikring, som dækker omkostninger ved sygdomsbehandling på Cuba. Du kan blive bedt om at dokumentere dette for myndighederne i Havannas lufthavn. Har du ikke ekstraordinært tegnet en forsikring, der dækker dette, er det muligt at få tegnet en i Havannas lufthavn.

Mere om Cuba

Her kan du få mere at vide om Cuba: www.albatros-travel.dk/destinationer/caribien/cuba
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Læs også interviewet med vores Cuba-ekspert Inge, som siger: Cuba er mit andet hjem eller følg med i rejseleder Elenas rejseblog fra Cuba

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from Fantastisk oplevelse Vi har lært meget om livet på Cuba både kulturelt og socialt, på kort tid. Rejseprogrammet levede til fulde op til vores forventninger, ikke mindst på grund af vores guide, der med sit indgående kendskab til landet og hans personlige relationer til Cubanere i de byer vi besøgte. Vi oplevede stort engagement og åbenhed fra de to cubanske guider, der begge talte et letforståeligt Engelsk. Vi har mødt stor åbenhed og venlighed fra de Cubanere vi mødte både på hoteller, privat indkvartering og på vores ture, både når vi var på egen hånd og med guide.
Date published: 2017-10-12
Rated 2 out of 5 by from Skuffende Cubarejse - med alt for tyndt program. Efter at have deltaget i 3 fantastiske rejser med Albatros til henholdsvis Thailand og Vietnam havde vi set frem til denne Cuba rejse. Vi blev skuffede. Der var alt for få oplevelser. Reelt kun 1½ dag rundt i Havanna og Trinidad. Resten på egen hånd. Og som helt ukendt med forholdene er der ingen grund til egen hånd oplevelser - især ikke så tidligt i forløbet. Hertil skal lægges eftervirkninger af orkanen (lukket Hemmingway hus, Off and on busser i Havanna kørte ikke - og Asger Jorn malerierne var ikke tilgængelige. For lidt tid i Trinidad med guiden - og 3,5 dag i Varadero var helt overflødigt. Vi kunne lige så godt have opholdt os i en all inklusive i Ægypten eller Tyrkiet. Alle hoteller og bed and breakfast var 1. klasses og ikke mindst var guiden en fantastisk oplevelse.
Date published: 2017-10-14
Rated 5 out of 5 by from Herlige oplevelser med fantastisk rejseleder En anderledes rejseoplevelse, hvor rejselederen førte os ind i en verden man normalt ikke oplever, en dybdegående oplevelse/information omkring Cuba og cubanernes kulturelle forskelligheder og levevis. En rejse der kan anbefales. Cuba Kaj som rejseleder var uovertruffen og altid tilstede, ham kan i være rigtig stolte af.
Date published: 2017-10-12
Rated 5 out of 5 by from 11 dages Cubarejse med masser af indtryk Rejsen levede fuldt op til vore forventninger og gav et interessant og tankevækkende indtryk af et land så meget forskelligt fra de, som man ser så mange andre steder - især i Vesten. En rejse der sætter spor! Kan anbefales, hvis man vil have oplevelser!
Date published: 2017-10-25
Rated 3 out of 5 by from En resa i lugn takt till ett intressant, exotiskt land Vi hade bokat en något längre resa till Kuba med fler spännande resmål/turistattraktioner av den typ som visar hur kubanerna lever till vardags och med mindre "sol och bad". Den blev inställd och vi erbjöds och valde denna resa, som vi redan före avresa visste inte var exakt det vi önskat oss. Trevligt resesällskap och en sympatisk, hjälpsam och humoristisk reseledare gjorde ändå resan till en övervägande positiv upplevelse.
Date published: 2017-10-12
Rated 4 out of 5 by from cuba er et besøg værd cuba er et spændende rejsemål på grund af historiens vingesus, en imødekommende befolkning og et rigt musikliv
Date published: 2017-08-06
Rated 4 out of 5 by from Interessant og lærerigt Varieret og mangfoldig program, med meget angegeret rejseleder . Giver indblik i livet for almindelige mennesker i landet på godt og ondt. Tidspunktet for rejsen er måske ikke det bedste da vejret var en del ustadigt og der var en del regn. Alt i alt god rejse . Vi fik meget for pengene.
Date published: 2017-10-12
Rated 4 out of 5 by from En ualmindelig god ferie med en fantastisk guide og medrejsende. Vi fik virkelig vist Cuba fra alle sider, dens historie, dens nuværende og befolkningens muligheder. Vi ville godt ha undværet 3 dage på Varadero, og hellere oplevet mere af Cuba, de 1,5 dage i Havanna var ok, da vores rejseleder var rigtig god til at hjælpe os med ideer til dagene.
Date published: 2017-10-17
 • y_2020, m_9, d_17, h_16
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_24
 • loc_da_DK, sid_CURTR12, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

CURTR12ADK