group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

En sand drømmerejse til Cuba. Her får du det bedste, som landet har at byde på.

Den store Cubarejse, der når hele vejen rundt om denne helt særlige caribiske ø. Fra et Havanna i smukt forfald går rejsen videre til den naturskønne Viñales-dal, og vi får et kig ind i Hemingways Cuba på hans idylliske landsted La Vigia. Vi besøger kønne byer fra kolonitiden, hvor historien titter frem fra hvert gadehjørne: Santiago de Cuba, Camagüey, Trinidad – og vi har et revolutionshistorisk stop i Santa Clara, hvor nationalhelten Che Guevara er begravet. Undervejs skal vi køre i gamle amerikanerbiler, besøge en danseskole, en tobaksfabrik og meget mere!

Ind imellem rejsens mange oplevelser tager vi et behageligt afbræk på paradisøen Cayo Santa Maria, hvor vi bor på et hotel beliggende direkte på stranden. I Trinidad bor vi på privat bed & breakfast.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Peso convertible (CUC), euro

Dagsprogram
Dag 1 Billund – Havanna
Dag 2 Havanna. Tobaksfabrik, byvandring og gamle amerikanerbiler
Dag 3 Udflugt til Viñales
Dag 4 Havanna og Santiago de Cuba
Dag 5 Santiago de Cuba. Byrundtur med Moncada-kasernen og Ifigenia-kirkegården
Dag 6 Santiago de Cuba – El Cobre – Camagüey
Dag 7 Camagüey – Sancti Spíritus – Cayo Santa María
Dag 8 Cayo Santa María. Afslapning ved stranden
Dag 9 Cayo Santa María – Santa Clara – Trinidad. Overnatning på privat bed & breakfast
Dag 10 Trinidad. Byvandring
Dag 11 Trinidad – Cienfuegos – Havanna
Dag 12 Havanna. Revolutionspladsen, danseskole og Hemingways landsted
Dag 13 Havanna. Tid på egen hånd
Dag 14 Havanna. Hjemrejse
Dag 15 Ankomst til Billund

Hoteller

Bed & breakfast i Cuba

Et bed & breakfast i Cuba er drevet af private cubanere, som har fået tilladelse til at udleje værelser i den ellers strengt statsligt drevne turistsektor. Nogle udlejer flere værelser – andre kun et enkelt værelse.
Du kommer til at bo på centralt beliggende bed & breakfasts. Du skal regne med, at du skal gå med din bagage op til et par hundrede meter fra bussen til overnatningsstedet, da gaderne i centrum kan være for smalle til, at bussen kan komme helt frem. Det er en god idé at medbringe en lommelygte.
Morgenmaden spiser du på dit bed & breakfast, indholdet kan variere, men du bliver altid mæt. Der vil oftest være frugt, brød og æg.
Nogle steder bor familien også i huset, andre steder gør den ikke – du vil under alle omstændigheder have privatliv. Hvis du skal kommunikere med dine værter, skal du regne med, at de ikke taler særlig godt engelsk. Med lidt velvilje, fagter og eventuel hjælp fra rejselederen plejer det at fungere fint. 

Værelse
Værelserne er simple, men rene. De er indrettet med dobbeltseng eller 2 mindre enkeltsenge samt aircondition eller ventilator. Der er privat badeværelse. Det kan være en god idé at have sæbe, shampoo og et lille håndklæde med hjemmefra, da der ikke er samme mængde til rådighed som på et hotel.

Meliá Santiago de Cuba

 • 302 værelser
 • Døgnåben reception
 • 4 restauranter
 • 3 barer
 • Elevator
 • 2 udendørs pools
 • WiFi (mod gebyr)
 • Fitnessrum og tennisbaner

Byens bedste hotel med en perfekt beliggenhed nær Santiago de Cubas historiske centrum. Hotellet har en elegant atmosfære og byder på mange gode faciliteter. Der findes tre a la carte-restauranter og en buffetrestaurant med et stort udvalg. Der er også tennisbane, fitnesscenter og en natklub. Der findes to swimmingpools i hotellets tropiske have, hvor liggestole, hængekøjer og håndklæder er til fri afbenyttelse. Wifi er mod gebyr.

Læs mere her: http://www.meliacuba.com/cuba-hotels/hotel-melia-santiagodecuba 

Memories Paraiso Azul

 • 1386 værelser
 • Døgnåben reception
 • 9 restauranter
 • Strandbar, lobbybar og poolbar
 • Cafeteria åben 24 timer
 • Swimmingpool
 • Wi-Fi på værelset (mod betaling)
 • Fitness og tennisbaner

Memories Paraiso Azul ligger på øen Cayo Santa María og har egen strand ud til det klare Caribiske Hav. Hotellet har mange faciliteter, heriblandt ni restauranter og et cafeteria, som tilbyder snacks 24 timer i døgnet. Der er et dejligt stort poolområde, 2 tennisbaner og fitnesscenter. Hotellet har tre barer, og her kan du for eksempel få bartenderen til at mikse dig en mojito, en cuba libre, en daiquiri eller en af de andre cubanske cocktails, der har gået deres sejrsgang verden over. Du har all inclusive, så al mad og drikke (nationale alkoholiske og ikke-alkoholiske) er inkluderet i prisen.

Værelser
Værelserne er store, og elegant indrettet. Alle har aircondition, sikkerhedsboks, minibar, te/kaffe-faciliteter, hårtørrer og en dejlig altan eller terrasse. Wi-Fi mod betaling.

Læs mere om hotellet på http://www.memoriesresorts.com/en/resort/paraiso-azul.aspx 

 

Memories Miramar

 • 5 km til centrum
 • Døgnåben reception
 • 500 meter til supermarked
 • 2 restauranter
 • Poolbar og lobbybar
 • Elevator
 • Swimmingpool
 • Fitnesscenter og tennisbane
 • Modtager internationale, ikke-amerikanske kreditkort
 • Wi-Fi (mod betaling) på værelset
 • Tv på værelset
 • Minibar
 • Aircondition

Memories Miramar er et flot hotel beliggende i Havannas fine ambassade-kvarter - kun få hundrede meter fra kysten. Hotellet har 2 restauranter, og et stort flot poolområde, WiFi (mod betaling) og fitnesscenter. Der er god mulighed for afslapning ved poolbaren eller i lobbybaren, hvor der er levende musik om eftermiddagen.

Værelser
Værelserne er rummelige og har udsigt til byen. De har alle telefon, AC, minibar (mod betaling), sikkerhedsboks, TV og hårtørrer.
Du kan læse mere om hotellet her:
http://www.memoriesresorts.com/en/resort/havana.aspx 

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Billund – Havanna
Havanna

Havanna grundlagdes af spanierne i 1515, og den flyttede to gange, inden den fik sin nuværende placering på Cubas nordkyst. I 1556 blev Havanna hovedstad og blev samtidigt et næsten obligatorisk stop for europæere, der rejste til eller fra Latinamerika. De mange fartøjer fik handelen til at blomstre, og i løbet af få år blev Havanna den største og vigtigste by i Cuba.

Som hovedstad i republikken Cuba er Havanna hjemsted for de vigtigste stats- og regeringsinstitutioner. Byens industri står for en stor del af landets BNP, og havnen håndterer mere end halvdelen af landets import og eksport.

Overnatning i Havanna.

Dag 2
Havanna. Tobaksfabrik, byvandring og gamle amerikanerbiler
Køretur med stil

Vi starter dagen med at besøge en af byens tobaksfabrikker, hvor vi skal se, hvordan de berømte cigarer - havanesere - rulles. (I de tre første uger af januar er tobaksfabrikkerne i Cuba lukket, så i den periode – på et andet sted end fabrikken – vil en professionel tobaksruller demonstrere cigarrulningens kunst).

Herefter skal vi på byvandring i det oprindelige Havanna, som kom på UNESCO’s verdensarvsliste i 1982. Det er velfortjent, at byen er tildelt den ærefulde titel "Heritage of Mankind", for Havannas gamle bydel er et af Latinamerikas bedst bevarede byområder med et stort antal historisk vigtige bygninger og monumenter fra det 16. til det 19. århundrede. Når du går gennem de smalle, brolagte gader, forbi tunge døre i massivt træ og balkoner med smedejernsgelændere, er det let at føle sig hensat til fortiden. Vi spadserer ad Calle Obispo, som ser ud præcis som for flere hundrede år siden, lige fra brostensbelægningen på gaderne til hver eneste bjælke i husene. Vores mål er Plaza de Armas, hvor vi finder det imponerende Palacio de los Capitanes Generales. Paladset stod færdigbygget i 1791 og blev senere, og indtil 1898, officiel residens for koloniens guvernører, kaldet capitanes generales.

Vi spadserer også over to af Havannas smukkeste pladser, La Plaza Vieja og Plaza San Francisco, som begge er fuldstændigt restaureret og fine eksempler på spansk koloniarkitektur. Herefter begiver vi os videre til Katedralpladsen. I 1748 påbegyndte jesuitpræster konstruktionen af den bygning, der senere skulle blive Havannas katedral. Et godt stykke ind i det 19. århundrede opbevarede man de jordiske rester af datidens fremtrædende personligheder i katedralen. Selv de påståede rester af Christoffer Columbus blev opbevaret her, fra de blev overført fra øen Hispaniola, og indtil spanierne tog dem med til Spanien, da koloniherredømmet ophørte. Pladsen foran katedralen er omkranset af store, smukke palæer, der naturligvis også stammer fra kolonitiden, og få skridt derfra ligger den berømte bar La Bodeguita del Medio. Det var her, Hemingway drak sine mojitos sammen med andre prominente kunstnere, forfattere og politikere. Efter frokost på en af Havannas restauranter bliver vi hentet i gamle amerikanerbiler. Bilerne har været i Cuba siden revolutionen i 1959 og har altså mere end 50 år på bagen – nogle endda mere end 60. Således ankommer vi standsmæssigt til den nye bydel, hvor vi kører rundt og får et indtryk af bylivet.

Overnatning i Havanna.

Dag 3
Udflugt til Viñales
Viñales-dalen

Dagen står i naturens tegn. Vi kører vestover mod Viñales, og efter nogen tid omgives vi af et frodigt landskab, hvor de karakteristiske tobaksmarker med rød jord dominerer. Mange steder ser vi små, primitive tobakstørrehuse, hvor bladene hænger til tørre i tre måneder, inden de sendes til fabrikken. Vi besøger en af de lokale tobaksfarme, hvor vi får en rundvisning, inden vi når Viñales by. Vi spiser frokost på en hyggelig udendørs restaurant.

Viñales-dalen er omkranset af imponerende klippeformationer, som er flere millioner år gamle. Mange af klipperne huser huler, hvor Cubas oprindelige befolkning gemte sig for spanierne, da de kom for at kolonisere Cuba. Vi ser nærmere på området, inden vi kører retur til Havanna, hvor vi er tilbage først på aftenen.

Overnatning i Havanna.

Dag 4
Havanna og Santiago de Cuba
Santiago de Cuba

Formiddagen er til fri disposition, og vi spiser fælles frokost, inden vi hen på eftermiddagen kører til lufthavnen for at flyve sydøstpå til Santiago de Cuba, Cubas første hovedstad. Byen er den mest caribiske by i Cuba, og her mærkes en tydelig indflydelse fra haitiansk, afrikansk og spansk kultur. Santiago de Cuba er en stærk rival til Havanna, når det gælder litteratur, musik og politik.

Smukt beliggende ved foden af Sierra Maestra-bjergene og ved en naturskabt havn kan Santiago de Cuba bryste sig af meget skønne omgivelser. Vel ankommet kører vi den korte vej ind til byen og vores hotel, hvor vi har to overnatninger.

 

Dag 5
Santiago de Cuba. Byrundtur med Moncada-kasernen og Ifigenia-kirkegården
Liv på gaden overalt i Santiago de Cuba

I dag venter der os en spændende byrundtur. En af byens mest berømte bygninger er Moncada-kasernen, og skudhullerne i facaden vidner om Fidel Castros første forsøg på at afsætte præsident Batista. Castro og mere end hundrede revolutionære kammerater angreb kasernen i 1953, men missionen mislykkedes, og de fleste, som var involveret i angrebet, blev dræbt. Vi besøger også fortet El Morro, som ligger ud til den naturskabte havn, og som under kolonitiden blev bygget for at beskytte Santiago de Cuba mod fjender, især de sultne pirater, som hærgede Caribien på det tidspunkt.

Ifigenia-kirkegården i Santiago de Cuba er absolut også et besøg værd. Her ligger den store landsfader José Marti begravet. Han levede i det 19. århundrede og blev symbol på frihedskampen mod den spanske kolonimagt. Han var blandt andet journalist, forfatter og også poet. Nogle kender måske hans digt ”Versos Sencillos” (Simple Vers), hvis ord er blevet brugt i sangen ”Guantanamera”. Vi spiser aftensmad på hotellet.

Dag 6
Santiago de Cuba – El Cobre – Camagüey
Hyggelige Camagüey

Efter morgenmaden kører vi vestpå, og på vejen skal vi besøge det absolut mest religiøse sted på Cuba: El Cobre-basilikaen, som ligger på en frodig bakketop. Kirken huser La Virgen de la Caridad (Velgørenhedens Jomfru), en figur af Jomfru Maria, som Paven gav status af Cubas skytshelgeninde i 1916. Figuren blev fundet omkring 1608, og legenden er som følger: Tre drenge sejlede i Nipe-bugten for at komme ud til nogle saltminer, da de pludselig så en kvindefigur, som flød i vandet på et bræt. På brættet stod der ”Jeg er Velgørenhedens Jomfru”. Siden den dag har man været overbevist om, at figuren har magiske kræfter, og mange har gennem tiderne bedt om jomfruens hjælp.

Om eftermiddagen ankommer vi til Camagüey, hvor vi skal overnatte. Byen ligger i den centrale del af Cuba, hvor terrænet er fladt, og landbrug er en vigtig del af befolkningens liv. De slanke og høje kongepalmer giver skygge til de mange køer, som græsser på markerne, og man fornemmer hurtigt, at Camagüey spiller en vigtig rolle i forbindelse med den nationale produktion af oksekød og mælk.

Overnatning i Camagüey

Dag 7
Camagüey – Sancti Spíritus – Cayo Santa María
Cowboys i Camagüey

Vi starter dagen med at stifte nærmere bekendtskab med Camagüey by, som er domineret af hvide kolonibygninger med frodige grønne gårdhaver, der ligger inde bag facaderne. Byen er kendt for sine ”tinajones”, de store lerpotter, som i kolonitiden opsamlede regnvand og dermed hjalp med forsyning af koldt vand i de tørre perioder.

Vi begiver os ud på en byvandring i Camagüey, hvis bymidte er et virvar af små, snørklede gader. Ved Agramonteparken ligger den røde kirke, La Iglesia de Nuestra Señora de la Soledad, som blev bygget i 1776. Det er byens ældste kirke, og den har været vidne til den lokale revolutionshelt Ignacio Agramontes dåb og bryllup. Kirken indeholder smukke, barokke freskoer malet på søjler og hvælvinger, og desuden har den et flot udskåret træloft. Vi skal også se den smukkeste koloniplads i byen, Plaza de San Juan de Dios, som er bemærkelsesværdigt godt bevaret. Den er omgivet af pastelfarvede bygninger, heriblandt en kirke og et tidligere hospital. Sidstnævnte blev bygget i det 18. århundrede og er i dag et vigtigt historisk monument.

Frokosten nydes i Sancti Spíritus, hvor vi også har tid til en kort byrundtur i den gamle bydel. Vi befinder os nu i Cubas geografiske centrum. Byen blev grundlagt i 1514 og kan bryste sig af at være den ældste by i det centrale Cuba. Den er dejlig at vandre rundt i, og de hundredvis af kolonibygninger kombineret med den dejlige beliggenhed ved Yayabo-floden giver en helt unik oplevelse.

Vi fortsætter til Cayo Santa María, en ø i en lang række, der strækker sig langs Cubas nordkyst. Fra fastlandet kører vi ud på en vej, der bogstaveligt talt er anlagt ude i havet, og på vores køretur ud til øen kan vi nyde synet af vand til begge sider. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores strandresort. Smukkere paradisstrand skal man lede længe efter. Sandet er kridhvidt, og havet glitrer i turkisblå nuancer.

Overnatning på Cayo Santa Maria.

Dag 8
Cayo Santa María. Afslapning ved stranden
Billedskønne Cayo Santa Maria

Dagen kan du nyde på strandresortet. Her kan du nyde et lækkert havbad, eller slappe af ved hotellets dejlige swimmingpool.

Overnatning på Cayo Santa Maria.

Dag 9
Cayo Santa María – Santa Clara – Trinidad. Overnatning på privat bed & breakfast
Che Guevara hyldes i Santa Clara

Vi siger farvel til Cayo Santa María og kører ind til fastlandet mod Trinidad. Undervejs gør vi holdt i Santa Clara, der var en af de vigtigste byer under revolutionen. Her ser vi statuer, der hylder Che Guevara, og et stort monument, som også indeholder mausoleum og museum, er opført til ære for "Che". I 1997 blev Che Guevaras jordiske rester – sammen med 6 andre revolutionære heltes – flyttet fra en hemmelig massegrav i Bolivia og stedt til hvile her i mausoleet. Castro selv tændte den evige ild, der brænder ved mindesmærket. Senere blev yderligere 23 cubanske guerillasoldater gravet op i Bolivia og flyttet til mausoleet.

Vi besøger efterfølgende stedet, hvor Che Guevaras tropper afsporede et tog fyldt med regeringstropper, som de overmandede og fratog deres våben. Aktionen regnes for hovedårsagen til regeringens fald og revolutionens sejr.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Trinidad på Cubas sydlige kyst. I Trinidad indkvarteres vi hos private familier, som har fået tilladelse til at drive bed & breakfast i den ellers strengt statsligt drevne turistsektor. Husene ligger i Trinidads bymidte, og værelserne er udstyret med dobbeltseng og bad/toilet.

Dag 10
Trinidad. Byvandring
Smuk udsigt over Trinidad

Trinidads traditionelle arkitektur fra kolonitiden regnes blandt den absolut mest velbevarede, ikke kun på Cuba, men i hele Latinamerika. Husenes røde teglstenstage står i fin kontrast til de blomsterrige, grønne gårdhaver. Bag de tilskoddede vinduer gemmer der sig fine møbler af kurveflet og mahogni, sirlig vægornamentering og gamle malerier. Søjler udhugget i sten, filigran-porcelæn, udskårne trædøre og støbejernsporte. Denne overdådighed gør nærmest byen til et levende museum.

Vi tager en byvandring i Trinidad, der ser ud, som da spanieren Diego Velázquez grundlagde den i 1514, selv om nogle bygninger selvfølgelig er lidt ramponerede. Men arkitekturen er betagende. De store herskabsboliger og godser, som sukkerbaronerne byggede under sukkerboomet i 1800-tallet, er fine eksempler på den spanske barokstil, som man også finder andre steder i Latinamerika. Mange af boligerne er nu omdannet til museer eller gallerier. De besynderligt formede, brolagte gader hælder mod midten for at dræne regnvandet.

Vi spiser frokost på en restaurant i byen, og herefter er eftermiddagen til fri disposition. Vi overnatter endnu en nat på vores respektive bed & breakfasts.

Dag 11
Trinidad – Cienfuegos – Havanna
Smuk arkitektur i Cienfuegos

Efter morgenmaden sætter vi kursen nordøst mod Havanna. På vejen besøger vi Cienfuegos, hvor vi skal på byrundtur. Byen med cirka 150.000 indbyggere regnes for én af landets smukkeste med sin markante arkitektoniske stil og placering ved en stor bugt ud til Det Caribiske Hav.

Det er endvidere en af Cubas vigtigste havnebyer og har igennem mange år tjent mange penge på produktion af kunstgødning, mel, olieraffinering og fiskeri samt handel med sukker, frugt og tobak. Cienfuegos er derfor en af landets mest velhavende byer. Vores byrundtur tager os forbi den gamle bydel, som er på UNESCO's liste over verdens kulturarv, og det smukke Tomas Terry-teater fra 1895 med dets elegante balkoner og loftmalerier.

Overnatning i Havanna.

Dag 12
Havanna. Revolutionspladsen, danseskole og Hemingways landsted
Capitolio, Havanna

Vi begynder dagen på Havannas Revolutionsplads. Her har Fidel Castro holdt nogle af sine nok så berømte maratontaler til det cubanske folk, og de kunne vare helt op til otte timer. Pladsen er Havannas politiske centrum med regerings- og partibygninger, en række ministerier samt et 109 meter højt monument, som hylder republikkens fader, José Marti.

Efterfølgende besøger vi Habana Compás dansekompagni, som er kendt for en helt unik stilart, der blander spansk dans med afro-cubanske rytmer. De dygtige dansere er internationalt kendt og har optrådt i Europa adskillige gange.

Resten af dagen står i Hemingways tegn. Vi ser blandt andet landstedet La Vigia, som var Hemingways hjem i en årrække. Huset er skænket til den cubanske stat og står nogenlunde, som da Hemingway forlod det. Regeringen ønsker at bevare huset bedst muligt, så det er desværre ikke muligt at komme indenfor. Derfor nøjes vi med at kigge ind ad vinduerne og gå en tur på grunden, hvor også hans båd, Pilar, ligger opklodset. Man forstår, hvorfor Hemingway elskede stedet, der ligger i idylliske omgivelser med tropiske blomster og skyggefulde træer. De mange hvidmalede havestole og den smukke, men forladte swimmingpool vidner om et liv med selskabelighed og livsnyderi fra en svunden tid. Og overraskende nok for en macho-forfatter som Hemingway havde han en ubetvivlelig sans for indretning. Vi spiser en hyggelig middag på en restaurant i Havanna.

Overnatning i Havanna.

Dag 13
Havanna. Tid på egen hånd
Oplev Havana på egen hånd

Dagen i dag kan du bruge til at spadsere rundt i byen på egne eventyr. Du kan for eksempel lade vejen gå forbi det berømte hotel Ambos Mundos. Her boede Ernest Hemingway på værelse 511 i 1930’erne, hvor han skrev store dele af romanen ”Hvem ringer klokkerne for”. Rejselederen vil selvfølgelig være behjælpelig med forslag til dagens aktiviteter.

Overnatning i Havanna.

Dag 14
Havanna. Hjemrejse
I dag er der hjemrejse fra lufthavnen i Havanna.
Dag 15
Ankomst til Billund

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly Billund – Havanna  t/r med mellemlanding
 • Indenrigsflyvning på Cuba
 • Udflugter jf. program
 • Indkvartering på hoteller i delt dobbeltværelse
 • All inclusive på hotellet på Cayo Santa María inkl. alle drikkevarer
 • 2 nætter på privat bed & breakfast i Trinidad
 • Morgenmad dagligt
 • Frokost dagligt undtagen dag 13 og 14
 • Middag dag 2, 4-5 og 7-8
 • Europæiske skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Visum til Cuba kr. 300,-
 • Såfremt ud/hjemrejsen går via Canada, er indrejseregistrering (eTA) ikke inkluderet. eTA koster pt. 7 canadiske dollar. Se din rejseplan, om du rejser via Canada
 • Drikkepenge til chauffør og lokalguide (beregn ca. 50 euro i alt)
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Personlige fornødenheder
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

eTA - indrejsetilladelse til Canada

På nogle afgange flyver vi via Toronto i Canada, og du skal derfor have en såkaldt eTA-indrejsetilladelse. På din rejseplan vil det fremgå, om du flyver via Canada. Du skal senest 72 timer før afrejse søge om indrejsetilladelse på:
https://onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca/eta/welcome;jsessionid=ED37F7D9C8D5F81953006AB14B6382F2 

Her får du en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer, som du skal printe eller skrive ned og medbringe på rejsen, da lufthavnsmyndigheder i Danmark og Canada kan kræve at se det. Det koster et mindre beløb – $7 CAD – som betales med kreditkort. Godkendelsen gælder i 5 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 5 år.

Bagage

Det kan være en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til udflugter eller rejsedage, hvor du ofte ikke ser din bagage før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Vi anbefaler at have både sandaler og lukkede sko med, da vi skal gå en del på denne rejse. Hele turen foregår i et varmt klima, så det er ligeledes en god ide, at medbringe sommertøj samt en trøje til om aftenen.

Valuta og kreditkort

Vi anbefaler, at du medbringer euro og undlader at medbringe amerikanske dollars, som veksles mod et meget højt gebyr. Det kan være vanskeligt at bruge kreditkort, så dette skal kun medbringes som nødløsning. Bemærk, at det primært er VISA, som kan anvendes, og at MasterCard kun kan bruges meget få steder. Amerikansk udstedte kreditkort kan ikke anvendes i Cuba.

Forsikring

OBS: Ved indrejse til Cuba, er det påkrævet at have en rejseforsikring, som dækker omkostninger ved sygdomsbehandling på Cuba. Du kan blive bedt om, at dokumentere dette for myndighederne i Havannas lufthavn. Har du ikke ekstraordinært tegnet en forsikring, der dækker dette, er det muligt, at få tegnet en i Havannas lufthavn.

Mere om Cuba

Her kan du få mere at vide om Cuba: www.albatros-travel.dk/destinationer/caribien/cuba
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se, om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse, eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet.

Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Placering i bussen

Hos Albatros tilbyder vi ikke, at man kan have faste pladser i bussen, og det er derfor heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Ved ikke at tilbyde køb af bestemte pladser, risikerer man således ikke, at købstidspunktet er afgørende for, hvilken plads i bussen, man får adgang til. Derimod kan der aftales rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 5 out of 5 by from Kontrasternes land Cuba Grande blev valgt, fordi turen i forhold til andre rejsetilbud, kom bedst rundt på Cuba - og Albatros levede op til sit ry om veltilrettelagt tur og rigtig god rejseleder. Vi fik set både det, vi forventede, og mange overraskelser. Vi oplevede befolkningen, musikken på restauranter og shows, historien - naturligvis ikke mindst revolutionen, og ikke mindst de spændende landskaber, hvor høns, grise, heste mm var allestedsnærværende mens kalkungribbene svævede over det hele. Så var der de gamle biler, cykeltaxierne, hestevognene, selvkonstruerede bustransporter, oksekærrene. Turen gav et fyldigt indtryk af landet. Husk at afsætte beløb til de mange gode drinks og de sprudlende shows.
Date published: 2016-02-21
Rated 4 out of 5 by from Cuba med mange farverige oplevelser En god rejse med god rejseleder. Der var ingen større forhindringer undervejs og de få der var blev løst af lokalguide og rejseleder fint. Lidt for lange busrejser , men landet er også stort. Temperatur god i februar ingen regn dog lidt koldt om aftenen. Hoteller gode , maden lidt ensformig . Mange sjove oplevelser som at køre i cykeltaxi, gamle åbne amerikanerbiler og gamle rusiske præsidentbiler , smagsprøver på rom. Opmærksomhed ved fødselsdage. Jeg kunne godt have nøjes med 2 overnatninger på resortet eller måske på et resort på sydkysten. Eneste minus var den lange flyrejse over Berlin med dårlige sæder, for lidt benplads og dårlig mad, dårlig lyd og underholdning.
Date published: 2016-02-18
Rated 5 out of 5 by from Spændende kulturhistorisk rejse i smukt land. Rejsen var vel tilrettelagt. Dejligt at have en rejseleder der var velforberedt, og kendte Cubas historie og samfundsforhold. Rejselederen formåede at beskrive kerneområderne ud fra forskellige vinkler så vi selv kunne tage stilling til forholdene på Cuba. Både den danske og den lokale rejseleder var yderst servicemindet og venlige. Undervejs var de i stand til at løse de problemer der opstod. Rejsen har givet stof til megen eftertanke om de Cubanske livsbetingelser. Det var selvfølgelig spændende at opleve de store strand Resort hoteller, men vi ville have foretrukket nogle mindre hoteller. Det var fint med indkvartering hos de private. Fint at der blev organiseret musik oplevelser ud over det faste program.
Date published: 2016-04-02
Rated 5 out of 5 by from En dejlig rejse med en fantastisk rejseleder Vel tilrettelagt , En god blanding af oplevelser og afslapning. Især var oplevelsen af den private indkvartering en helt speciel og god oplevelse der gav et indtryk af de lokale forhold. Rejselederen var engageret, positiv og helt ud over alle forventninger. De to dage på Cayo Santa Maria kunne vi have undværet. Værelset var med dårlig aircondition med lugt af svamp og på trods af rensning med klor hjalp det ikke. Vi kunne dog have bedt om et andet værelse men tog os sammen for sent. Air condition i bussen gav også problemer , mon den bliver renset ofte nok?
Date published: 2016-02-19
Rated 5 out of 5 by from Cuba grande er grande Hvis man vil opleve alle Cubas kontraster er det turen "Cuba grande" man skal tage på. Med en fantastisk rejseleder, der ved alt om Cuba, blev selskabet guidet rundt i Cubas historie, dens geografi, økonomi, cubanernes dagligdag, musik, drinks (med rom) og måske mangel på høj gastronomi! Turen var tilrettelagt med alle tænkelige high lights i den cubanske natur og kultur både i syd og nord. To nætter på "bed and breakfast" i Trinidad var genialt, det gav en vis indsigt i hverdagen. To dages all incl ophold på Hotel Sol Cayo Santa Maria var stærkt medvirkende til at give netop den afslapning, vi også gerne ville have. Ved hjemkomsten er det fantastisk at tænke på, at man i februar måned har badet i såvel Atlanterhavet mod nord som Der Caribiske Hav mod syd.
Date published: 2016-02-23
Rated 4 out of 5 by from En rejse vi vil huske Det fremgik helt klart, at rejselederen elskede Cuba og indbyggerne. Og du kunne ikke spørge om noget uden at du fik svar. Som regel lige med det samme, og en enkelt gang måtte hun "spørge en ven". Super oplevelse. Dog kunne vi godt have undværet de 17 timer på en stol i lufthavnen inden indenrigsflyningen til Sanitago de Cuba. Men som en cubaner senere sagde til mig. I Cuba kan alt eller intet lade sig gøre. Og rejselederen havde sendt en rejsedagbog der lå i mailen da vi kom hjem. Den pige er utrolig. Sammen med vore billeder kan vi holde styr på alle oplevelserne. Super.
Date published: 2016-02-09
Rated 4 out of 5 by from Farverig og musisk dejlig rejse Cubanerne er venlige og imødekommende - altid en frisk bemærkning og en snak om livet på Cuba. Musik på hvert andet gadehjørne gør det helt specielt at vandre rundt i de små afkroge, hvor man føler sig tryg og godt tilpas, selvom mange steder er nedslidte og fattigdommen lyser ud mod en. En kuglepen og et stykke sæbe kan glæde enhver cubaner, der er taknemmelige for alle små gaver og gerne giver noget igen. Vi havde en frisk ung vidende guide, der altid kunne finde en løsning, når noget ikke lige fungerede som planlagt. Samtidig fik vi en historisk gennemgang af livet på Cuba, som var medrivende og spændende at lytte til. Det gjorde busturene hyggelige og oplysende.
Date published: 2017-02-05
Rated 4 out of 5 by from Spændende rejse med uventede oplevelser Spændende rejse som varmt kan anbefales! Rejselederen var god til med entusiasme at formidle sin viden om Cuba. Var god til at ændre dagsprogrammet, når dette var nødvendigt eller bedst for rejseoplevelserne. Cuba gik i landesorg i forbindelse med Fidel Castros død og vi oplevede, hvordan det cubanske folk i tusindevis stod i kø for at mindes den afdøde. Landesorgen medførte lukning af museer, parker m.m. Levende musik var ikke tilladt, så vi fik desværre ikke oplevet Trinidad med musikalske indslag på gader og torve. Det må vente til en anden gang.
Date published: 2016-12-06
 • y_2018, m_1, d_15, h_11
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.6
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_64
 • loc_da_DK, sid_CURTR10, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Du har også mulighed for at stille spørgsmål, som drejer sig om selve rejsen, eller læse andres spørgsmål. Bemærk, at andre gæsters evalueringer kommer efter sektionen med spørgsmål og svar.

Lignende rejser

CURTR10CDK