Dalmatien – Kroatiens guldkyst

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Nyd foråret i Krka, Split og Zadar – og nyd solnedgangen på stranden tæt på hotellet

Krystalklare Kroatien – solbeskinnede bugter, duftende lavendel og historiens vingesus. Her afspejles befolkningens brogede historie i arkitekturen: I Split – som var bolig for den østromerske kejser – blander gotisk stil sig med barok og det romerske riges pragt. Som prikken over i'et venter det blændende smukke landskab i Krka nationalpark, Trogirs hyggelige bymidte og romantiske Primosten med den smukt beliggende lille halvø. Hvis du er bekendt med tv-serien Game of Thrones, kan du selvfølgelig genkende flere steder, da Dalmatien fungerede som baggrund for store dele af serien.

Selvfølgelig smager vi vin, delikatesser og nyder livet i både stort og småt.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Kroatiske kuna

Dagsprogram
Dag 1 Fly til Split. Videre til Vodice samt velkomstmiddag
Dag 2 Udflugt till Pakovo Selo, dalmatiske traditioner, nationalparken Krka, bådtur og besøg i piratbyen Skradin
Dag 3 Afslappende dag i Vodice med byvandring og tid til at udforske på egen hånd
Dag 4 Tid på egen hånd. Mulighed for udflugt til Zadar, saltfabrik og vinsmagning (tilkøb)
Dag 5 Tid på egen hånd. Mulighed for udflugt til Kornati Nationalpark (tilkøb)
Dag 6 Udflugt til Primosten, Trogir og Split
Dag 7 Afslappende dag på egen hånd. Afskedsmiddag
Dag 8 Hjemrejse

Hoteller

Hotel Miramare

 • 24-timers reception
 • Bagageopbevaring
 • Swimming pool
 • Solterrasse
 • Restaurant
 • Bar
 • Den lokale busstation: 500 meter
 • Hangar stranden: 150 meter
 • Imperial stranden (solnedgange): 350 meter
 • Supermarked: 100 meter
 • Det lokale marked: 500 meter

Hotel Miramare ligger kun 50 m fra stranden og tilbyder værelser med aircondition, en stor poolterrasse og en restaurant. Vodice centrum og den lokale busstation ligger mindre end 500 m væk. Hotellet er officielt 4 stjerner, men vi har valgt at klassificere det som 3½ stjerner.  Alle værelser har balkon og vi har fået de værelser, der har en god udsigt over Adriaterhavet. Standard-værelserne har satellit-tv, minibar og gratis trådløs internetadgang. Roomservice er til rådighed 24 timer i døgnet. Nationale og internationale retter serveres i den elegante à la carte restaurant. Der er også en cocktailbar, som serverer drinks ved poolen. Om natten kan gæsterne besøge musikbaren på stedet.

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly til Split. Videre til Vodice samt velkomstmiddag

Vi flyver til Split og kører den relativt korte vej til Vodice, hvor vi tjekker ind på vores hotel. Om aftenen spiser vi en velkomstmiddag på hotellet.

Dag 2
Udflugt till Pakovo Selo, dalmatiske traditioner, nationalparken Krka, bådtur og besøg i piratbyen Skradin
Det spektakulære 242 meter høje vandfald, Krka

Efter morgenmad kører vi først til Pakovo Selo, hvor vi deltager i de lokale traditioner og smager på Kroatien i temaparken Etnoland. Hvis du har lyst, kan du lære, hvordan den dalmatiske skinke tillaves, modnes og opbevares samt, hvordan man før i tiden lavede mad ved at lægge maden i en gryde med låg på og derefter dække den til med glødende kul. Vi bliver bekendte med det lokalhistoriske museum og smager på skinke og vin. Vi spiser en frokost her, inden vi fortsætter til Krka nationalpark.

Krka nationalpark er omgivet af smuk natur og blev grundlagt i år 1985 primært for at beskytte de over 800 forskellige planteforekomster, hvoraf nogle er endemiske.

Krka nationalpark er endda hjemsted for over 200 forskellige fuglearter samt et antal padder, krybdyr og fisk. Stier og gangbroer snor sig frem gennem grønne omgivelser og rindende vand samt ikke mindst forbi det spektakulære vandfald, Krka. Her falder vandet de 242 meter fra toppen af vandfaldet og ned i bassinet nedenfor.

Efter dette skønne besøg går vi ombord på en båd og sejler en halv times tid fra parken til den spændende lille by, Skradin, der ligger i udkanten af Krka nationalpark. I Skradin er der tid til at gå rundt på egen hånd, inden vi vender tilbage til Vodice.

Dag 3
Afslappende dag i Vodice med byvandring og tid til at udforske på egen hånd
Der er ca. 10.000 indbyggere i Vodice

I dag tager rejselederen os på en vandretur rundt i Vodice, som er en dejlig lille by, der engang var en fiskerby og senere blev et populært feriemål. Vi kigger på byen med butikkerne, lystbådehavnen, stranden og lærer dermed “vores” by at kende. Vi har også tid på egen hånd.

Middagen i dag er for egen regning, og rejselederen står klar med råd og gode forslag til spisesteder – måske du har set et tiltalende sted, da vi sammen vandrede rundt i byen tidligere på dagen.

Dag 4
Tid på egen hånd. Mulighed for udflugt til Zadar, saltfabrik og vinsmagning (tilkøb)
Kraljevski Vinogradi ved Zadar

I dag har vi valget mellem enten at slappe af og nyde det tidlige forår i omgivelserne tæt på hotellet eller tage med på den ekstra udflugt (tilkøb). På udflugten kører vi nordover til den smukke og glemte by Zadar, der er kendt helt tilbage fra romertiden, men i dag er mest kendt som en arv fra den venetianske periode, da de venetianske døtre dominerede Adriaterhavet og meget af Middelhavet.

Vi ser den dalmatiske St. Donatus-kirke, vandrer på promenaden og der er masser af tid til en rundvisning, inden vi spiser frokost og får noget tid på egen hånd.

Fra Zadar fortsætter vi til Nin, hvor vi besøger en saltfabrik og hører om dens historie og baggrund. En anden lille køretur tager os til Kraljevski Vinogradi, hvor vi tilbydes snacks og nyder en vinsmagning.

Dag 5
Tid på egen hånd. Mulighed for udflugt til Kornati Nationalpark (tilkøb)
På tur med en fremragende båd med forskellige faciliteter

I dag kan du slappe af! Du kan også vælge at tilkøbe en afslappet sejltur og udflugt til en af Kroatiens mere karakteristiske og velkendte steder, nemlig Kornati Nationalpark med dens 140 øer. Øerne er stort set ubeboede, men der er nogle steder, hvor både kan lægge til om sommeren, så passagererne kan bade og nyde god mad og drikke. Øerne er meget forskellige, med alt fra stejle klipper til smukke strande, og stedet er beriget med en mangfoldighed af fugle.

Udflugten foregår med en fremragende båd med forskellige faciliteter, herunder bar og restaurant, hvor vi også spiser frokost. Vi stopper flere gange undervejs, og de, der ønsker det, kan tilmed tage en svømmetur i en af de saltede søer.

Dag 6
Udflugt til Primosten, Trogir og Split
Den lille hyggelige middelalderby Trogir

Vi begynder med at besøge den lille by Primosten, som blev bygget som et naturligt forsvarsværk på en lille halvø lige syd for Vodice og Sibenik. Vi vil tage en lille tur rundt i byen, som er meget fotogen og utrolig smukt beliggende ved vandet. Derefter fortsætter vi til Trogir.

Trogir har omkring 13.000 indbyggere. Byen ligger på en lille ø mellem fastlandet og øen Čiovo og er forbundet med broer på begge sider. Trogirs historie går over 2.000 år tilbage til Det illyriske rige. Siden da har blandt andet romerne og venetianerne påvirket byens kultur og historie, som det er sket mange andre steder i resten af Dalmatien. Trogir er omgivet af en solid bymur, og inden for murerne  finder du en række smukke kirker, paladser, tårne og boliger. Alle gode eksempler på den tids bygningskunst. Byen byder på et ægte overflødighedshorn af spir, søjler og kupler fra gotisk, renæssance og barok. Byen blev blandt andet benyttet i forbindelse med optagelserne af den kendte tv-serie “Game of Thrones”.

Efter frokost kører vi til Split, som er smukt beliggende ved Adriaterhavet og er Dalmatiens største by. Gennem årene har Split været under byzantinsk, venetiansk og østrigsk-ungarsk kontrol, før byen blev en del af kongeriget, der senere blev Jugoslavien efter første verdenskrig. Ifølge legenden var Splits første indbygger den romerske kejser Diocletian, der byggede sit store palads på Adriaterhavskysten omkring 300 e.Kr. Da kejseren abdiserede, trak han sig tilbage til sit palads på 30.000 m2.

Ruinerne af Diocletians palads er spredt i hele den gamle bydel, som næsten er helt indbygget i den historiske bygning. Slottet var omgivet af 2 meter tykt og 20 meter høje vægge, der stadig er bevaret flere steder. Vægsystemet har indgange fra alle fire verdenshjørner: jernporten mod vest, den gyldne port i nord, sølvporten mod øst og bronzeporten mod syd. Bronzeporten lå engang parallelt med Adriaterhavet, men det var længe før byens nuværende havnepromenade blev bygget.

På havnepromenaden fungerede de mørke kældre tidligere som kejseres kølige tilholdssteder. I dag er sælgerne linet op langs den palme- og café-bestrøede promenade, og der sælges kunsthåndværk, bøger, postkort og meget mere.

Husk at slå en smut forbi en af de mange caféer og nyd en hjemmelavet is, mens solen spiller i Adriaterhavets klare vand. Vi begiver os derefter tilbage til Vodice, hvor vi om aftenen spiser en middag.

Dag 7
Afslappende dag på egen hånd. Afskedsmiddag
Lækker lokal middag

Dagen er fri til at slappe af og udforske på egen hånd - du gør hvad du vil! Om aftenen spiser vi en afskedsmiddag på hotellet.

Dag 8
Hjemrejse

Afhængigt af afgangstid er der mulighed for tid på egen hånd, før vi kører mod lufthavnen og vender hjem.

Kornati Nationalpark m. sejltur, entré og frokost med drikkevarer

På denne tilkøbsudflugt tager rejselederen os med på en afslappet sejltur og udflugt til en af Kroatiens mere karakteristiske og velkendte steder, nemlig Kornati National Park med dens 140 øer. Udflugten foregår med en fremragende båd med forskellige faciliteter ombord, herunder bar og restaurant, hvor vi tilmed spiser en frokost. Øerne er stort set ubeboede, men der er nogle steder, hvor både kan lægge til om sommeren, så passagererne kan bade og nyde god mad og drikke. Øerne er meget forskellige, med alt fra stejle klipper til smukke strande og stedet er beriget med en mangfoldighed af fugle. Vi stopper flere gange langs vejen, og den, der ønsker det, kan tilmed tage en svømmetur i en af de saltede søer.

Pris pr. person: kr 498,-

Nationalparken Kornati

Zadar, saltfabrik og vinsmagning

På dagens tilkøbsudflugt kører vi nordover til den smukke og glemte by Zadar. Byen er kendt helt tilbage fra romertiden, men er i dag mest kendt som en arv fra den venetianske periode, da de venetianske døtre dominerede Adriaterhavet og meget af Middelhavet. Det gamle centrum ligger på en næsten rektangulær halvø og kan beskrives som en af de smukkeste byer i hele området. Under Habsburg-regimet blev byen inkluderet i Østrig-Ungarn, og helt indtil 1945 var byen under italiensk herredømme.

Et vartegn er den dalmatiske St. Donatus-kirke, som har en fantastisk akustik. En anden og meget spændende og nyere akustisk facilitet er havorganet, som vi kan opleve på særlige dele af promenaden, der omkranser halvøen. Lyden frembringes af havet og vinden, der presser luft op gennem rørene, der ligger skjult langs promenaden.

Der er masser af tid til en rundvisning, inden vi spiser frokost og får noget tid på egen hånd.

Fra Zadar fortsætter vi til Nin, hvor vi besøger en saltfabrik og hører om dens historie og baggrund. En anden lille køretur tager os til Kraljevski Vinogradi, hvor vi tilbydes snacks og nyder en vinsmagning.

Pris pr. person: kr 548,-

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København - Split t/r (direkte)
 • Overnatning i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dag 2-8 
 • 2 x frokost
 • 4 x aftensmad (inklusive velkomstmiddag dag 1 og afskedsmiddag dag 7)
 • Vinsmagning  og skinkesmagning
 • Udflugter, transport og entrér jf. program
 • Bådsejlads fra Krka til Skradin
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Udflugt til nationalparken Kornati (kr. 498,- pr. person)
 • Udflugt til Zadar (kr. 548,- pr. person)
 • Drikkepenge til lokalguide, chauffør m.v. (beregn ca. kr. 300,- pr. person i alt)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

HRRTR05BDK