Danske drømme i Argentina

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev storbyliv og enestående natur i Argentina krydret med historier om danske immigranter

Maks. 24 deltagere

Vores rejse begynder i Argentinas hovedstad, Buenos Aires, der er indbegrebet af elegance, kultur og livsnydelse. Her skal vi besøge det flotte operahus, vandre ad de brede alléer til det lyserøde præsidentpalads, ”Casa Rosada”, og nyde en god argentinsk bøf på en af byens bedste restauranter.

I Buenos Aires bestemmer du selv, om du vil have noget tid på egen hånd eller tilkøbe udflugtspakken.

I det nordlige Argentina deltager vi i den årlige festival for immigranter, hvor Danmark er repræsenteret af Det Nordiske Hus. Her dykker vi ned i danske historier om immigrationen til Argentina, og hvordan livet har tegnet sig for de efterfølgende generationer. Vi skal også opleve det imponerende Iguazú-vandfald på grænsen mellem Argentina og Brasilien. Rejsen rundes af med et kort besøg i Rio, hvor vi skal op og se den berømte Kristus-figur. Hvis du ønsker at blive i Rio flere dage, har du mulighed for at forlænge rejsen.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Argentinsk peso, brasilianske real, Guarani (PYG), amerikanske dollar

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra København
Dag 2 Ankomst til Buenos Aires. Byvandring og operahuset Teatro Colón
Dag 3 Buenos Aires. Byrundtur, vinsmagning og tangoshow (tilkøb)
Dag 4 Buenos Aires. Udflugt til pampassen m. ranchfrokost (tilkøb)
Dag 5 Buenos Aires. Tid til egne oplevelser
Dag 6 Fly til Posadas – Jesuitisk missionsby – Oberá. Reception i Det Nordiske Hus
Dag 7–8 Oberá. Deltagelse i den årlige festival for immigranter
Dag 9 Oberá – frokost i den danske by, Eldorado – Puerto Iguazú
Dag 10 Iguazú-vandfaldet, Argentina. Videre til Brasilien
Dag 11 Iguazú-vandfaldet, Brasilien. Itaipú-dæmningen
Dag 12 Iguazú – Rio de Janeiro. Udflugt til Corcovado-bjerget og Kristus-statuen. Hjemrejse eller forlængelse i Rio
Dag 13 Ankomst til København

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København
I dag flyver vi fra København til Argentinas hovedstad, Buenos Aires.
Dag 2
Ankomst til Buenos Aires. Byvandring og operahuset Teatro Colón
Præsidentpaladset i Buenos Aires kaldes Casa Rosada

Vi lander i Buenos Aires om morgenen og kører til hotellet for at friske os lidt op, inden vi tager på byvandring i den centrale del af tangobyen.

Buenos Aires er kendt som Sydamerikas Paris, og det er også ganske rigtigt, at arkitekturen og de brede alléer nemt kan sende tankerne til Frankrigs hovedstad. Buenos Aires er en by med en gylden fortid, og vi starter byvandringen ved byens operahus, Teatro Colón, der blev bygget i 1908 og er indbegrebet af det rige Buenos Aires. Vi bliver vist rundt i den overdådige bygning og ser den store sal med scenen, hvor de klassiske dramaer stadig udspilles.

Herefter vandrer vi ad byens brede alléer til Plaza de Mayo (Majpladsen), hvor man for alvor fornemmer historiens vingesus. For enden af torvet troner præsidentpaladset, som ikke uden grund kaldes Casa Rosada, det lyserøde hus, for murværket har en markant lyserød farve. Det var fra balkonen her i præsidentpaladset, at Eva Perón – i folkemunde blot kendt som Evita – holdt tale til sine trofaste støtter blandt landets mange fattige. Det var også her på Plaza de Mayo, at en gruppe mødre til forsvundne børn og unge under den argentinske militærjunta, kendt som “Las Madres de Plaza de Mayo”, i årene 1977-2006 fast mødtes én gang om ugen og demonstrerede for at få sandheden om deres forsvundne kære frem.

Herfra fortsætter turen ned af gågaden, Calle Florida, hvor butikker og forretninger ligger side om side. Der bliver også tid til en dejlig frokost på en af Buenos Aires’ verdenskendte restauranter, de såkaldte steakhouses, hvor vi kan nyde en førsteklasses bøf.

Overnatning i Buenos Aires.

Dag 3
Buenos Aires. Byrundtur, vinsmagning og tangoshow (tilkøb)
Vi oplever et flot tangoshow i Buenos Aires

Denne morgen skal vi nyde lidt mere af Buenos Aires. Vi besøger byens mest farvestrålende og charmerende bydel, La Boca, som tilmed er et af byens ældste kvarterer. I 1800-tallet blev La Boca hjemsted for tusindvis af italienske og spanske immigranter, der søgte lykken i den argentinske hovedstad. Gaden El Caminito er kendt for sine farvestrålende huse, og det er også her i arbejderkvarteret La Boca, at sportsklubben Boca Juniors holder til. Selvom en lang række markante argentinske fodboldspillere gennem årene har spillet for klubben, er det mere end nogen den nationale fodboldhelt Diego Maradona, der har gjort klubben kendt verden over.

Videre i bydelen Palermo – byens grønne åndehul – nyder vi de smukke, storslåede parkanlæg og mindesmærker, der giver os et indblik i landets brogede historie. Vi fortsætter til bydelen Recoleta, som er et af byens mest fashionable beboelsesområder med elegante, franskinspirerede huse. Det er også i Recoleta, vi finder den pompøse kirkegård med gravsteder for alle byens fornemme familier, inklusive Evita Peron, som ligger begravet på et familiegravsted under navnet Duarte. Endvidere er La Recoleta også hjemsted for de meget rige argentinere, som normalt forlader deres herskabsboliger i sommerheden. Om vinteren kan man se de fine damer slentre op og ned ad byens fornemme strøg iført pels og kunstfærdige frisurer, ofte på vej til tesaloner for at møde deres venner.

Sidst på eftermiddagen prøvesmager vi nogle af de dejlige argentinske vine i selskab med en professionel sommelier, som deler ud af sin viden. Herefter nyder vi et flot tangoshow, mens aftenens middag indtages. Kan man forestille sig mere perfekte rammer for en aften i tangoens tegn end netop her i tangoens hjemby? Dansen – med sit raffinerede miks af nostalgi, drama, elegance og sensualitet – har sit udspring i immigrantmiljøet i Buenos Aires-bydelen San Telmo sidst i 1800-tallet, og selvom tangoen i begyndelsen blev betragtet som alt andet end stueren, gik der ikke længe, inden også det pæne borgerskab tog tangoen til sig.

Bemærk venligst, at aktiviteterne denne dag skal tilkøbes. Se venligst information under ”Buenos Aires udflugtspakke”.

Overnatning i Buenos Aires.

Dag 4
Buenos Aires. Udflugt til pampassen m. ranchfrokost (tilkøb)
Den argentinske pampas er hjemsted for de famøse gauchoer

I en radius af næsten 1.000 kilometer fra Buenos Aires strækker den argentinske pampas sig. Det store sletteområde har gennem århundreder været hjemsted for de legendariske argentinske cowboys, såkaldte gauchoer. Og med den frodige landbrugsjord og pampas-kvæget, der typisk ender sine dage som nogle af verdens møreste bøffer, udgør pampassen nerven i den argentinske økonomi. På dagens udflugt går vi i gauchoernes fodspor og sætter kursen mod pampassen, hvor vi skal besøge en estancia, som er en stor, argentinsk ranch. Her spiser vi en traditionel asado-frokost med lækkert, grillet kød og empanadas – små halvmåneformede, fyldte brød. På estanciaen nyder vi også et folkloreshow med traditionel argentinsk musik og dans. Efter en afslappende dag på gården vender vi tilbage til Buenos Aires.

Bemærk venligst, at aktiviteterne denne dag skal tilkøbes. Se venligst information under ”Buenos Aires udflugtspakke”.

Overnatning i Buenos Aires.

Dag 5
Buenos Aires. Tid til egne oplevelser
Tid til egne oplevelser i Buenos Aires

Dagen i dag er øremærket egne eventyr, og du kan bruge den til at opleve nogle af de steder i Buenos Aires, du endnu ikke har set. Rejselederen vil naturligvis være til rådighed med råd og vejledning. Du kan eksempelvis besøge den store tangosanger Carlos Gardels grav, som er valfartssted for tangoentusiaster fra hele verden. Eller måske du bare har lyst til at slentre rundt i byen? Porteñoerne, som indbyggerne i Buenos Aires bliver kaldt, er hyppige gæster på byens mange caféer, så hvorfor ikke gøre som de lokale og nyde en kop kaffe af bedste kvalitet, mens du fornemmer byens stemning? Måske efterfulgt af et besøg på et af byens mange museer eller i nogle af de hyggelige shoppinggader? Gågaden Calle Florida eller den flere kilometer lange indkøbsgade Santa Fe er blot nogle af de mange muligheder, og det er også oplagt at gå på opdagelse i den hyggelige San Telmo-bydel, der rummer et hav af gallerier, antikvitetsforretninger og andre specialbutikker.

Overnatning i Buenos Aires.

Dag 6
Fly til Posadas – Jesuitisk missionsby – Oberá. Reception i Det Nordiske Hus
San Ignacio Miní, grundlagt af Jesuitterne

Tidligt om morgenen flyver vi til Posadas i det nordlige Argentina. Herfra går turen til San Ignacio Miní, der er en af de missionsbyer, som Jesuitterne grundlagde i 1600-tallet. Da byen var på sit højeste havde den 3.000 indbyggere, hovedsaligt af indiansk afstamning, og de levede af handel med deres kunsthåndværk, som havde en høj kvalitet. I dag er ruinerne af byen en af de mest velbevarede i regionen, og har siden 1984 hørt under Verdens Kulturarv. Kirkens to meter tykke mure står stadig efter to århundreder, og det er en imponerende konstruktion med en længde på 74 meter og en bredde på 24 meter, opført i den lokale røde sandsten.

Om eftermiddagen ankommer vi til Oberá, hvor den årlige immigrant-festival foregår. Vi varmer op med en reception i Det Nordiske Hus, som repræsenterer immigranter fra de Nordiske lande. Argentina er det spansktalende land i verden, som har modtaget flest nordiske immigranter, og det var danskerne, som udgjorde det største antal. Det skønnes, at 18.000 danskere bosatte sig i Argentina i perioden fra 1857 til 1930, og der hersker ingen tvivl om, at de har bidraget betragteligt til etableringen af landbrug og udviklingen af handel og industri i deres områder.

Overnatning i Oberá.

Dag 7–8
Oberá. Deltagelse i den årlige festival for immigranter
Den årlige festival for immigranter i Oberá

De næste par dage står i festens tegn, når vi deltager på festivalen for immigranter, som foregår i ”Parque de las Naciones” (Nationernes Park), hvor også Det Nordiske Hus ligger. Siden 1980 har festivalen været en årlig tilbagevendende begivenhed i september måned, og besøgstallet ligger på 120.000 fordelt over 11 dage. Vi deltager de to første dage, og festivalen indledes med et optog hvor hvert land repræsenteres af en dronning, der er blevet valgt til lejligheden. Børn og voksne i farverige kostumer og nationaldragter går gennem byen, og det er et festligt skue. Det Nordiske Hus har forskellige kulturelle og sportslige aktiviteter i løbet af dagene, og rejselederen sørger for, at vi når at deltage i så meget som muligt. 

Overnatning i Oberá.

Dag 9
Oberá – frokost i den danske by, Eldorado – Puerto Iguazú
De imponerende Iguazú vandfald

I starten af 1920’erne bosatte danske familier sig i junglen i den nordlige Misiones-provins i Argentina og byen Eldorado blev etableret. Danskerne var ikke immigranter direkte fra Danmark, men kom fra danske kolonier syd for Buenos Aires. Det var danske Carlos Emilio Engwald og tyske Adolfo Schwelm, der fik ideen til at kolonisere området, og de var enige om, at det i første omgang skulle være danskere, der skulle bosætte sig der. Engwald iværksatte en kampagne for at hverve nybyggere og rejste til danskerkolonierne syd for Buenos Aires for at berette om mulighederne. Jorden var billig, og nogle danske familier så nye muligheder og var villige til at prøve lykken i Misiones tætte jungle. Selvom det danske sprog og traditioner til dels er gået tabt gennem årene, så er Danmark stadig repræsenteret i byen, bl.a. i form af den danske klub ”Håbet”, som blev startet i 1922, og her fejres jul, sociale og officielle arrangementer. Vi spiser frokost i Eldorado og får et indblik i de danske immigranters historie og deres liv i nutidens Argentina.

Efter frokosten kører vi videre nordpå til Puerto Iguazú (Argentina), hvor vi overnatter.

Dag 10
Iguazú-vandfaldet, Argentina. Videre til Brasilien
Iguazú er klodens bredeste vandfald

Dagen er afsat til at besøge den argentinske side af vandfaldene. Vi begynder turen ved besøgscenteret, hvorfra et lille tog transporterer os næsten ud til det største fald, Garganta del Diablo – ”Djævelens Gab”. Fra endestationen spadserer vi ad gangbroer ud til den del af faldene, som er mest imponerende. Vi fortsætter ad gangstier og gangbroer på den over tre kilometer lange og storslåede tur omkring vandfaldene. Skovene ved vandfaldet rummer et enestående vildt- og planteliv med sjældne orkideer, talrige fuglearter og kæmpefirben. Senere fortsætter turen på de veltilrettelagte stisystemer, hvor de imponerende vandfald kan betragtes fra flere forskellige vinkler. Hvis du har mod på mere, og hvis tiden tillader det, kan rejselederen arrangere en sejltur på floden (ikke inkluderet), hvor man kommer så tæt på faldene, som sikkerheden tillader, og mærker vandets enorme kraft.

Efter dagens oplevelser krydser vi grænsen til Brasilien og byen Foz do Iguaçú.

Overnatning i Foz do Iguaçú (Brasilien).

Dag 11
Iguazú-vandfaldet, Brasilien. Itaipú-dæmningen
Itaipú-dæmningen ligger på floden Paraná

Vi skal i dag opleve den brasilianske side af faldene med udsigt over floden. Vi begiver os ned til en gangbro, som fører os ud i midten af faldet med en fantastisk udsigt lige ned i ”Djævelens Gab”. Her forstøves vandet så kraftigt, at en regnfrakke er nødvendig. Længere fremme kan man være så heldig at møde de små, frække næsebjørne, som holder til i området, mens vi nyder udsigten til de ufatteligt smukke fald på den argentinske side.

Vi besøger også den store ingeniørmæssige bedrift Itaipú-dæmningen, som ligger på floden Paraná på grænsen mellem Brasilien og Paraguay. Begge lande har del i produktionen, og det er verdens største hydroelektriske anlæg målt på produktion af energi. Her produceres så meget strøm, at det dækker hele 75 % af Paraguays og 17 % af Brasiliens samlede energiforbrug. På en spændende rundvisning får vi indblik i konstruktionen af dæmningen, og hvordan den fungerer.

Overnatning i Foz do Iguaçú.

Dag 12
Iguazú – Rio de Janeiro. Udflugt til Corcovado-bjerget og Kristus-statuen. Hjemrejse eller forlængelse i Rio
Rio er ubestridt en af de mest populære byer i verden

Vi har en tidlig flyvning til Rio, hvor vi kan tilbringe nogle timer inden vores hjemrejse.

Vi tager turen op ad det grønklædte Corcovado-bjerg med den berømte Kristusstatue på toppen. Bjerget er godt 700 meter højt, og her på toppen har vi en imponerende udsigt over byen. Kristusstatuen er 30 meter høj og står på en 8 meter høj sokkel. Statuen er ikke blot blevet symbol på Rio og Brasilien, men er også på listen over verdens nye vidundere.

Om eftermiddagen er der hjemrejse.

Hvis du har valgt at forlænge rejsen i Rio, bliver du indkvarteret på hotellet ved Copacabana-stranden, og du er klar til flere oplevelser i byen.

Dag 13
Ankomst til København
Beriget med gode sydamerikanske minder lander vi i Københavns Lufthavn. 

Prisinformation

Tillæg for enkeltværelse
3.998,-
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Buenos Aires – Rio de Janeiro – København med mellemlanding
 • Indenrigsfly mellem Buenos Aires og Posadas
 • Indenrigsfly mellem Iguazú og Rio de Janeiro
 • Udflugter jf. program
 • Indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
 • Frokost dag 2 og dag 9
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tilslutning med indenrigsfly
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Udflugtspakke i Buenos Aires
 • Øvrige måltider
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (ca. USD 100,- i alt)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved online bestilling)

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Pakkeliste

 • Mindre rygsæk eller taske til udflugter
 • Sommertøj
 • Badetøj (håndklæde ikke nødvendigt)
 • Trøje eller let jakke
 • Regnjakke eller regnslag
 • Praktisk fodtøj (vandresko og sportssandaler)
 • Solcreme, solhat og/eller solbriller
 • Myggespray
 • Lommelygte
 • Kikkert
 • Håndsprit

Valuta

Vi anbefaler, at du medbringer USD, da det det kan være problematisk både at anvende kreditkort som betaling og hæve kontanter i pengeautomater.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Mere om dine rejsemål

Vil du vide mere om klima og vejr, tidsforskelle, drikkepenge og se, om du skal have visum eller vaccineres, så læs mere herunder:

Argentina

www.albatros-travel.dk/destinationer/sydamerika/argentina

Brasilien 

www.albatros-travel.dk/destinationer/sydamerika/brasilien

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På busrejser kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Forlæng rejsen

3 dages ophold i Rio de Janeiro

Type Rejseforlængelse
Varighed 3 dage
Pris 3.998,–
3 dages ophold i Rio de Janeiro

I Brasilien påstår man hårdnakket, at Gud brugte hele to af sine seks arbejdsdage på at skabe Rio, og smukt ligger den da også med sin enorme naturhavn, grønne klippesider, det store hav og de lange, hvide strande. Rio er ubestridt en af de mest populære byer i verden – solen, sambaen, de smukke omgivelser og en livsglad befolkning danner rammen for enestående oplevelser.

Dagsprogram:

Dag 12 Iguazú – Rio de Janeiro. Udflugt til Corcovado-bjerget og Kristus-statuen (sidste dag på rundrejsen)

Vi har en tidlig flyvning til Rio, hvor vi kan tilbringe nogle timer inden vores hjemrejse.

I Brasilien påstår man hårdnakket, at Gud brugte hele to af sine seks arbejdsdage på at skabe Rio, og smukt ligger den da også med sin enorme naturhavn, grønne klippesider, det store hav og de lange, hvide strande. Rio er ubestridt en af de mest populære byer i verden – solen, sambaen, de smukke omgivelser og en livsglad befolkning danner rammen for en enestående oplevelse.

Vi tager turen op ad det grønklædte Corcovado-bjerg med den berømte Kristusstatue på toppen. Bjerget er godt 700 meter højt, og her på toppen har vi en imponerende udsigt over byen. Kristusstatuen er 30 meter høj og står på en 8 meter høj sokkel. Statuen er ikke blot blevet symbol på Rio og Brasilien, men er også på listen over verdens nye vidundere.

Efter udflugten til Kristusstatuen, bliver du indkvarteret på hotellet ved Copacabana-stranden, og du er klar til flere oplevelser i byen. Når udflugten denne dag er slut, er den danske rejseleder ikke længere med.

Dag 13 Rio de Janeiro. Sejltur i Guanabara-bugten og Sukkertoppen.

Rio har en enestående placering ved Guanabara-bugten, som er 31 km lang og 28 km bred. Denne morgen stævner du ud i en skonnert fra Glória-marinaen på en ca. to timers sejltur i Brasiliens andenstørste bugt. I Guanabara-bugten ligger der mere end 130 små øer, og en 13 km lang bro går fra Rio til byen Niteroí, og benyttes hver dag af mange pendlere. Ruten går langs med kysten forbi flotte strande, den berømte Sukkertop og adskillige af de forter, som blev bygget af portugiserne for at beskytte området mod pirater. Du kommer helt over på den anden side af bugten til byen Niterói, og her har man et fantastisk kig til Rio. Inden der sejles retur til Glória-marinaen i Rio, hvor du sejler under Niterói-broen og forbi en af bugtens øer ”Ilha Fiscal”, som huser det kulturhistoriske museum.

Senere på dagen skal du have endnu flere oplevelser i Rio, når du bliver kørt ind til centrum og forbi det berømte Maracanã-fodboldstadium. Turen går også forbi Sambadrome, hvor finalen i karnevalet afholdes. Og på vej til kabelbanen, som skal føre dig op til Sukkertoppen, passerer du den moderne domkirke og teateret.  Der venter en smuk tur i kabelbanen op på den store granitklippe Sukkertoppen, som knejser smukt over den store Guanabarabugt, der munder ud i Atlanterhavet. Herfra kan du nyde den flotte udsigt over byens skyline, de lange strande og grønklædte bjerge med vandfald og regnskov. Når man står heroppe, er det indlysende, hvorfor Rio anses for at være en af verdens smukkeste byer.

Overnatning i Rio de Janeiro.

Dag 14 Rio de Janeiro. Tid til oplevelser på egen hånd.

Dagen er til fri til oplevelser på egen hånd i smukke Rio.

Overnatning i Rio de Janeiro.

Dag 15 Rio de Janeiro. Hjemrejse

I dag er der hjemrejse, og du bliver kørt til lufthavnen i god tid, inden flyet afgår.

Dag 16 Ankomst i København

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Under opholdet i Rio bor du på dette hotel ved Copacabana-stranden:

Arena Leme – 4 *

Dette moderne og charmerende hotel ligger perfekt ved Copacabana-stranden, som ligger på den anden side af vejen. Hotellets restaurant ligger i stueetagen med store vinduer ud mod Copacabana, og her kan man sidde og følge med i livet udenfor, mens man nyder sin morgenmad. På hotellets tagterrasse findes en lille ”plunge-pool”, bar og en fortrinlig udsigt ud over Rio og Copacabana. Der er gratis wi-fi.

Værelserne er nydelige og indrettet med en stor dobbeltseng eller to enkeltsenge. Der er vinduer fra gulv til loft, TV, minibar (mod betaling), aircondition, sikkerhedsboks og hårtørrer. Der er gratis wi-fi på værelset.

 • 164 værelser                                 
 • Døgnåben reception
 • Restaurant.
 • Bar
 • Elevator
 • Lille ”plungepool” på taget
 • Wi-fi (gratis)
Prisen inkluderer
 • Engelsktalende chauffør på transport til og fra hotellet.
 • Udflugter dag 13 med engelsktalende lokalguide
 • 3 nætter på 4-stjernet hotel inkl. morgenmad
Prisen inkluderer ikke
 • Dansk rejseleder
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Øvrige måltider
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”
Bestilling
Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Lignende rejser

ARRTR08ADK