De tusind søers land

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev naturskønne Finland, hjemsted for verdens lykkeligste mennesker

Ifølge en ny optælling findes der i Finland ikke færre end 168.000 søer med en størrelse på over en halv hektar. Sammenholdt med de enorme skovområder og en imponerende og afvekslende kyststrækning er Finland således et slaraffenland for alle, der holder af naturen.

Denne rejse er dog ikke blot en rejse gennem landets smukke natur, men også en rejse gennem Finlands historie. Her er der mulighed for at blive klogere på tiden under svenskerne, forholdet til russerne og på det moderne Finland af i dag. Et land der i 2017 kunne fejre 100-års selvstændighed.

Undervejs oplever vi landets mest interessante byer. Vi stifter bekendtskab med Alvar Aaltos hjemby, Jyväskyla, besøger Lapenraanta på grænsen til Rusland samt ser nærmere på Tampere og hovedstaden Helsinki. Vi betages af naturen og den finske historie, når vi kigger forbi Sibelius’ skønne hjem Ainola ved den smukke Tuusulasø og den tidligere præsident og (sejrherre under Vinterkrigen) Carl Gustaf Emil Mannerheims hovedkvarter i Mikkeli. Sidst men ikke mindst nyder vi skønheden i de hyggelige landsbyer Porvoo og Fiskars, hvor vi kommer helt tæt på den finske folkesjæl.  

Turen afsluttes med to dage ved den smukkeste del af den finske skærgård, hvor vi nyder livet på et 5-stjernet spa resort med saunaer og wellnessfaciliteter.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
  • Type Rundrejse, Busrejse

  • Rejseleder Dansk

  • Visum Nej

  • Vaccination Nej

  • Valuta EUR, SEK

Dagsprogram 8 dage
Dag 1
København – Tampere – Jyväskylä. Ankomst og fokus på Alvor Aalto
Dag 2
Jyvaskyla – Mikkeli – Lappeenranta. Mannerheims hovedkvarter og Saimaa søen
Dag 3
Lappeenranta - Porvoo – Sibelius’ hjem – Helsinki. Smukke træhuse og finske nobiliteter
Dag 4
Helsinki. Byrundtur med Tempelkirken og tid på egen hånd
Dag 5
Helsinki – Fiskars – Naantali. Hyggelige landsbyer langs kysten
Dag 6
Naantali. Tid på egen hånd eller tilkøbsudflugt til Turku med sejlads og frokost i den finske skærgård
Dag 7
Naantali – Tampere. Afslapning, byrundtur og afskedsmiddag
Dag 8
Tampere – København. Hjemrejse

Hoteller

Naantali Spa Hotel & Resort

  • 251 værelser
  • Reception
  • Seks forskellige restauranter
  • Lobby og pianobar
  • Elevator
  • Gratis Wi-Fi
  • Spa & Wellness center
  • Fem swimmingpools (fire indendørs og en udendørs)

Det skønne Naantali Spa hotel & resort ligger smukt ved vandkanten med udsigt over den finske skærgård. Hotellet blev totalrenoveret i 2019 og lokker med hele 5 swimming pools, seks forskellige restauranter og et hav af saunas, samt andre spa og wellness facilitetter.

Med under en kilometer til den hyggelig landsby Naantali, hvor der er masser at opleve, danner hotellet den ideelle ramme om nogle hyggelige dage i det sydlige Finland

Læs mere om hotellet her: https://www.naantalispa.fi/en/

Indkvartering

Vi indlogerer os på comfort rooms (approx. 20 m²) som er placeret i hovedbygningen.

Alle værelser er med eget badeværelse og et mindre siddeområde, samt udstyret med alle moderne facilitteter, såsom fladskærmsfjernsyn, wifi og minibar.

Der er mulighed for at opgradere til værelser med enten balkon eller havudsigt mod en merpris. Opgraderingen skal bestilles hjemmefra og kan ikke garanteres, da der er tale om begrænsede antal værelser.

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Tampere – Jyväskylä. Ankomst og fokus på Alvor Aalto Ca. 150km
Jyväskylä har store sportstraditioner

Vi flyver direkte fra København til Tampere, hvor vi lander midt på dagen. Vi begiver os straks videre til den nærliggende by Jyväskylä, der er en mellemstor universitetsby med stolte sportstraditioner i form af ishockey og pesäpallo (Finlands nationalsport som er en form for baseball) samt ikke mindst den årlige afdeling af WRC – World Ralley Championship – som trækker tusindvis af turister og bilentusiaster til byen.

En af byens store sønner er arkitekten og designeren Alvor Aalto. Han var ikke født i byen, men fra 5-års alderen voksede han op her, og han har tegnet flere af byens bygninger. Aalto var ud over arkitekt også debattør, designer og kunstner. Han var en del af den nye nordiske design og arkitektur, som PH var det i Danmark. I Danmark er Kunstmuseet i Aalborg for øvrigt tegnet af Aalto, og Aalto-vasen står i mange danske hjem.

Vi besøger rådhuset i Jyväskylä, hvor en del af mesterens kunstværker er udstillet, ligesom vi ser nærmere på nogle af de mange bygningsværker i byen, der er tegnet af Aalto.

Efter byrundturen indlogerer vi os på vores hotel, hvor vi senere også nyder en god middag.

Aftensmad er inkluderet.

Dag 2
Jyvaskyla – Mikkeli – Lappeenranta. Mannerheims hovedkvarter og Saimaa søen Ca. 225km

Efter en god og nærende morgenmad er det blevet tid til at sige farvel til Alvor Aalto og hans hjemby. Vi begiver os fra Jyväskylä mod sølandet, nærmere betegnet byen Mikkeli. Undervejs kører vi gennem smukke områder med masser af sommerhuse og uendelige mængder af søer eller forgreninger af Saimaasøen.

Mikkeli ligger også ved Saimaasøen og byen er opkaldt efter St. Michael. Den var hovedkvarter for de hvide under borgerkrigen i 1918 og for marskal Mannerheims tropper under Vinterkrigen og dernæst under Fortsættelseskrigen. Mannerheim var født i Finland, som var underlagt Rusland, og derfor fungerede han som russisk officer frem til 1917, og som mange ligestillede finske officerer var han uddannet på de bedste tyske officersskoler.

Vi besøger et lille spændende museum, som var en del af Mannerheims oprindelige hovedkvarter. På museet ser vi bl.a. en film om Hitlers besøg i 1942, der fandt sted ved Imatra. Mødet blev afholdt i en togvogn, som også er en del af museets udstilling.
Man kan kigge ind i togvognen udefra, da den kun åbnes for besøgende den 4. juni, på Mannerheims fødselsdag.

Finland vandt Vinterkrigen, men på grund af mistede landområder i øst dømtes de derfor senere som tabere af Fortsættelseskrigen. Baron Carl Gustav Mannerheim blev efterfølgende indsat som præsident fra 1944-46. Han betragtes den dag i dag som en af de helt store finske helte, som sejrherre i Borgerkrigen, Vinterkrigen og Fortsættelseskrigen.

Efter et spændende historisk besøg fortsætter vi nu mod Lappeenranta, som ligger ved den store sø Saimaa. Søen er enorm, faktisk den fjerdestørste i Europa, med mere end 14.000 øer og en imponerende kystlinje på over 8.500 km – den længste søbred i verden. Der er et virvar af søstersøer og forbindelseskanaler, men man kan altså sejle fra Lappeenranta i syd til Joensuu i nord på samme sø!

Vi går en kort tur i den gamle del af byen, hvor vi også finder byens fæstningsværk, havnen og den ældste ortodokse kirke i Finland.

Vi slutter dagen af med aftensmad på vores hotel.

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

Dag 3
Lappeenranta - Porvoo – Sibelius’ hjem – Helsinki. Smukke træhuse og finske nobiliteter ca. 260 km
Porvoo er delvis bygget på en bakke

Efter en finsk morgenmad sætter vi os igen i bussen og kører mod Porvoo, en smuk mindre by med gamle træhuse og charme. Byen ligger ved et flodudløb til en indsø, der igen har adgang til havet. Porvoo er officielt Finlands næstældste by og kan dateres tilbage til 1346. Porvoo, hvis svenske navn er Borgå, er delvis bygget på en bakke, så det er ikke helt nemt at gå op til Domkirken, som stammer helt tilbage fra 1200-tallet – men den er absolut et besøg værd. I 2006 ødelagde en brand kirkens tag, men den er sidenhen blev smukt restaureret.

I Porvoo boede en anden af Finlands store sønner, Johan Ludvig Runeberg. Han betragtes som Finlands nationalskjald, og med sine digte skildrer han de tapre finske soldater og løfter nationalidentiteten med Maamme (Vårt Land), som han skrev under den russiske periode i 1846. Sangen blev den finske nationalsang straks efter selvstændigheden 71 år senere.

En lille, men høj mandelkage med rom eller andet spiritus, krydret med hindbær og glasur på toppen, er navngivet efter Runeberg, som efter sigende dagligt nød denne kage med et glas varm punch. Runebergstårta eller på finsk Runebergintorttu spises hvert år på Runebergsdagen den 5. februar.

Vores næste mål er Ainola, et hus opkaldt efter komponisten Jean Sibelius’ kone Aino – Ainola betyder oversat Ainos sted. Jean Sibelius eller Johan Julius Christian Sibelius, som han var døbt, var en af de nationalromantiske komponister fra den tid, hvor andre samtidige komponister var Carl Nielsen, Bedrich Smetana og Edvard Grieg. Hans musik var en hyldest til det nordiske og især til finsk natur og mytologi, hvilket blandt andet kommer til udtryk i stykket Finlandia, men internationalt er det nok Valse Triste, der er bedst kendt. Finlandia, der blev skrevet færdig i 1900, blev med selvstændigheden i 1917 yderligere forstærket som symbolet på landet Finland. Vi ser det lille hjem, der står uberørt, og hvor deres seks døtre blev født. Det er et skønt og fredfyldt sted under træerne, ikke langt fra søen.

Mættede af indtryk begiver vi os det sidste stykke mod den finske hovedstad. Efter at vi har checket ind på vores hotel, er resten af aftenen afsat til oplevelser på egen hånd.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 4
Helsinki. Byrundtur med Tempelkirken og tid på egen hånd
Helsinki blev grundlagt af svenskekongen Gustav Vasa i 1550

Finland er som selvstændigt land kun lidt over 100 år gammelt, men Helsinki har som hovedstad mere end dobbelt så mange år på bagen. Det skyldes, at zar Alexander flyttede hovedstaden fra Åbo (Turku på finsk) til Helsinki efter sejren over Sverige i den store nordiske krig.

Helsingfors (senere også Helsinki på finsk) blev grundlagt af svenskekongen Gustav Vasa i 1550, og han fik blandt andet bygget fæstningsanlægget Sveaborg (senere Suomenlinna på finsk). Sammenlignet med mange andre europæiske hovedstæder er Helsinki under alle omstændigheder en ung by. Da Zar Alexander flyttede hovedstaden hertil fra Åbo i 1812, var byens indbyggertal 4.000. I dag bor der omkring 650.000 mennesker. Byen blev bombet under 2. Verdenskrig, men var udover London og Moskva den eneste hovedstad i de krigsførende europæiske lande, som ikke blev erobret. Helsinki skulle oprindeligt have været vært for OL i 1940, men på grund af 2. Verdenskrig blev legene aflyst. Byen fik dog revanche i 1952, og hovedarenaen var Olympia stadion, som oprindeligt blev bygget til de aflyste lege i 1940.

I dag udvider Helsinki sig i mange retninger. De gamle industriområder ændrer sig dag for dag, og som i alle andre storbyer skyder alternative butikker, restauranter og mikrobryggerier op i de områder, hvor der bygges boliger til unge mennesker. Et par af de seneste nye områder uden for centrum er Kalasatama, den tidligere fiskerihavn, og Pasila ved messecentret, som har forvandlet sig til en bydel med store shoppingcentre og moderne boliger.

Vi skal på rundturen forbi Kauppatori, hvor vi ser den ortodokse Uspenski-katedral. Vi ser desuden senatstorvet og rigsdagen, præsidentens hjem, domkirken, hovedbanegården og Finlandia-huset, før vi besøger Tempelpladsens Kirke.

Denne kirke er simpelthen speciel i alle henseender! Kirken blev planlagt i 1930’erne, men på grund af krigen blev den først realiseret i 1960’erne. Kirken ligger på en lille klippebakke i bydelen Töölö, men modsat andre kirker, som gøres højere, blev denne bygget ned i klippen, lyset føres ind gennem vinduer, der sidder hele vejen rundt mellem klippen og det afsluttende kobbertag, der er placeret midt over det runde kirkerum. Det er blevet en af de mest besøgte turistattraktioner i Finland, og det forstår man godt.

Efter besøget ved kirken returnerer vi til havnen, hvor vi kan nå at nyde lidt af livet på torvet, men pas på! De griske måger er ude efter din is! Prøv eventuelt fiskespecialiteten muikku, små hele stegte fisk – de smager pragtfuldt.

Resten af dagen er afsat til oplevelser på egen hånd, og måske en tur til det tidligere fæstningsanlæg, Suomenlinna. I dag er det et rekreativt område, som finnerne betragter som et nationalmonument, med bl.a. museer, restauranter og udstillinger.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 5
Helsinki – Fiskars – Naantali. Hyggelige landsbyer langs kysten ca. 210 km
I den underskønne landsby Fiskars

Vi kører efter morgenmaden mod vest, og lidt senere mod syd gennem det anderledes og meget smukke landskab. Det er mere fladt, det er landbrugsland og meget idyllisk. Målet er den lille og på alle måder seværdige landsby Fiskars, der har lagt navn til de berømte Fiskars-produkter med deres orange håndtag.
Mellem et par mindre søer løber Fiskars å, som ved hjælp af lidt opdæmning blev brugt som vandkraft af de hollændere, der tilbage i 1600-tallet byggede en støbejernsovn til metalproduktionen. Senere blev fabrikken og produktion svensk, og i dag ligger produktionen helt andre steder, men navnet og det orange håndtag eksisterer altså stadig.

Landsbyen er meget smuk og hyggelig; her er udstillinger, museer, cafeer gode historier, og så er der naturligvis mulighed for at købe Fiskars-produkter med hjem! I dag huser de gamle fabriksbygninger et stort antal kunstnere og designere, som fortsætter de fine finske traditioner med gedigent håndværk og design.

Vi fortsætter nu videre til Naantali (på svensk: Nådendal), som er en af Finlands ældste byer og hjemsted for den finske præsidents sommerresidens Kultaranta. Det er en særdeles hyggelig og meget populær by med gamle træhuse og Finlands tredjestørste havn.

Et lille kuriosum er, at Muumimaailma (Mumiverden) ligger på den lille ø Kailo lige udenfor Naantali. Det er selvfølgelig Mumitroldene, der er temaet her, efter forfatteren Tove Janssons folkekære fortællinger om mumifamilien og resten af Mumidalens indbyggere.

Vi indlogerer os på byens fineste hotel med flere restauranter, swimmingpool og sauna, så husk badetøj! Sauna er ældgammel tradition, som enhver finne fortsat dyrker og bruger. Sommerhuse ved hav og ved sø er selvfølgelig udstyret med en sauna, og selv de mindste lejligheder i moderne bygninger har en sauna. En sauna ved søen bliver opvarmet med brænde, og i gamle tider gik man i sauna om lørdagen. I dag går man i sauna, når man har lyst. De store saunaer på hoteller og anstalter er delt i en afdeling for kvinder og en for mænd – og foregår i det bare ingenting med en lille måtte til at sidde på. En tur i søen eller et køligt bad er efterfølgende en ren velsignelse.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 6
Naantali. Tid på egen hånd eller tilkøbsudflugt til Turku med sejlads og frokost i den finske skærgård ca. 235 km

I dag kan man slappe af og nyde hotellets mange muligheder, hvis man da ikke har mod på flere eventyr og vælger at tilkøbe en heldagsudflugt til Turku inklusive frokost og sejlads i den finske skærgård. (Tilkøbsudflugten er ikke inkluderet i rejsens pris og skal bestilles separat).

Tilkøbsudflugten starter efter morgenmaden, hvor vi begiver os mod Turku (på svensk: Åbo), hvor vi skal se nærmere på byen, der under den svenske periode var administrativt og økonomisk centrum for den finske del af Sverige og de facto hovedstad 1809-1812, da Finland var et storfyrstendømme under Rusland.

Finland er et konstitutionelt tosproget land med finsk og svensk som nationalsprog, hvilket kan ses i f.eks. gadenavneskilte, hvor navnene optræder på både finsk og svensk. Ca. 5,5 % af befolkningen har svensk (såkaldt finlandssvensk) som modersmål, og nogle få kommuner er overvejende svensktalende. Der er usikkerhed om, hvor lang tid, man har talt svensk i Finland, men i hvert fald siden 1100-tallet.

I Turku, som i dag kun er den sjettestørste by i Finland, ser vi os omkring i den gamle bys centrum omkring Aurafloden og oplever domkirken fra 1500-tallet. Turku er en livlig universitetsby med mange unge, så der er et aktivt liv langs floden på de gamle træskibe, mange forretninger og ofte også en del turister.

På vej til færgehavnen passerer vi Turku Slot. Det er noget af det ældste fra den nyere historie og kan med sikkerhed dateres tilbage til omkring 1280 eller tidligere. Fæstningen har været beskytter for Åbo og den svenske konge og er over årene blevet bygget om og til, så det er et sandt virvar af rum, trapper og hemmelige gange.

Efter besøget i Turku skal vi ud for at opleve den smukke finske skærgård. Vi sejler med en mindre båd og spiser en let frokost undervejs. De mange skær og smukke huse langs kysten gør sejlturen til en oplevelse i sig selv, og er vi heldige støder vi både på sæler, havørne og mange andre fuglearter.

Vi returnerer til hotellet sidst på eftermiddagen, hvor resten af dagen er afsat til oplevelser på egen hånd.
Morgenmad er inkluderet.

Dag 7
Naantali – Tampere. Afslapning, byrundtur og afskedsmiddag Ca. 175km

Formiddagen er afsat til afslapning på vores dejlige resort. En mulighed er at tage en let slendretur rundt i den hyggelige by Naantali, inden vi efter frokost (ikke inkluderet i rejsens pris) begiver os mod Finlands tredjestørste by, Tampere.

Tampere blev grundlagt af Gustav 3. af Sverige og startede som en industriby, der udnyttede den lokale vandkraft til stålindustrien. Vandet fik man fra de to nærliggende søer Näsijärvi og Pyhäjärvi, som forbindes af floden Tammerkoski, som flyder gennem den centrale del af byen. I dag summer byen af liv, og det er et dejligt sted at gå rundt et par timer og gøre de sidste indkøb, gå på cafe eller opleve nogle af landets bedste museer.
Om aftenen samles vi atter til en hyggelig middag.

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

Dag 8
Tampere – København. Hjemrejse
I den underskønne landsby Fiskars

Tidligt om morgenen begiver vi os mod lufthavnen, hvor vores fly venter.

Morgenmad inkluderet

Tilkøbsudflugt til Turku inklusive frokost og sejlads i den finske skærgård

Vi har tilrettelagt en spændende udflugt til Finlands 6. største by Turku med efterfølgende sejlads i den finske skærgård. Turku er en livlig universitetsby med mange unge, så der er et aktivt liv langs floden på de gamle træskibe, i de mange forretninger og hyggelige cafeer m.m Vi går på opdagelse i den gamle bys centrum omkring Aurafloden og ser domkirken fra 1500-tallet, inden vi begiver os mod havnen, hvor vores skib venter.

Sejladsen varer ca. 2 timer og bringer os gennem nogle af de smukkeste skærgårde i Finland. Hvis vi er heldige kan vi på helt tæt hold studerer områdets spændende dyre- og fugleliv. Undervejs spiser vi en let frokost ombord på skibet.

Du kan læse nærmere om udflugterne i dagsprogrammet.
Tilkøbsudflugten gennemføres ved min. 20 deltagere og skal bestilles senest 60 dage før afrejse

Pris per person: 498,-

Prisinformation

Prisen inkluderer
  • Direkte fly København – Tampere med Air Baltic
  • Dansk rejseleder
  • 5 x overnatning på gode 3 -4 stjernede hoteller i delt dobbeltværelse (Jyvaskyla, Lapeenrata, Tampere og 2xHelsinki)
  • 2 x overnatning på det 5 stjernede resort Naantali i delt standard dobbeltværelse
  • Morgenmad dagligt
  • Aftensmad på dag 1 – 2 og dag 7
  • Udflugter jf. program inklusive entre til Tempelkirken i Helsinki, Sibelius’ hjem Ainola, Mannerheims hovedkvarter i Mikkeli og Alvar Aalto rådhuset i Jyväskylä.
  • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
  • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
  • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
  • Tillæg for enkeltværelse  
  • Tilkøbsudflugt til Turku og den finske skærgård (dag 6)
  • Øvrige måltider og drikkevarer
  • Bagageservice
  • Drikkepenge
  • Tillæg for udvendig kahyt
  • Personlige fornødenheder
  • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura (bortfalder ved onlinebestilling)  
  • Alt ikke nævnt under prisen inkluderer

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 25 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser