Den Franske Riviera

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Tag med Albatros til franske Cote d’Azur – bo ved marinaen i Saint Raphael, og oplev Saint-Tropez, Cannes samt middelalderbyen Saint-Paul de Vence

St. Raphael ligger mellem Nice og Saint-Tropez på en strækning af den franske riviera, der er kendt for jetset, god mad og fantastiske strande. Området har igennem årene været mål for historiske begivenheder og ikke mindst militære operationer af historisk betydning, og der findes mange dejlige steder, man kan nyde udsigten eller det lokale liv.

Vi bor på dejlige Best Western Plus Hotel La Marina, og som navnet afslører, ligger marinaen på havnefronten i Santa Lucia-havnen. Herfra tager vi på en udflugt til Saint-Tropez, Cannes og middelalderbyen Saint-Paul de Vence, og hvis du ikke bare vil slappe af og nyde omgivelserne, har du mulighed for at tilmelde dig en togtur til Nice. En dejlig forårstur til skønne Cote d’Azur venter i Sydfrankrig!

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta EURO

Dagsprogram
Dag 1 København – Nice. Videre til St. Raphael og velkomstmiddag
Dag 2 St. Raphael. Udflugt til Saint-Tropez
Dag 3 Udflugt til Cannes samt middelalderbyen Saint-Paul de Vence og vinsmagning
Dag 4 Tid på egen hånd eller mulighed for udflugt med tog til Nice (tilkøb) 
Dag 5 Hjemrejse

Hoteller

Best Western Plus Hotel La Marina, St. Raphael

 • Best Western Plus Hotel La Marina
 • Best Western Plus Hotel La Marina ligger på havnefronten
 • På Best Western Plus Hotel La Marina
 • Solterrase
 • 24/7 reception
 • Air condition
 • Baggageopbevaring
 • Gratis WiFi
 • Restaurant
 • Bar
 • Fitness center
 • Udendørs swimmingpool
 • Spa
 • Udlejning af cykler
 • Vasketøjsservice
 • Supermarked: 100 meter
 • Saint-Raphaël Valescure togstation: 1,5 km
 • Victor Hugo (lokalt marked): 1,5 km
 • Esterel Massif: ca. 10 km

Best Western Plus Hotel La Marina ligger på havnefronten i Santa Lucia-havnen med udsigt over det smukke Middelhav omgivet af smukke sandstrande. Hotellet har modtaget den europæiske miljømærke-certificering, der borger for høj standard og miljørigtig drift. med udsigt over det smukke Middelhav. Gæsterne vil nyde det provencalske marked i gåafstand fra hotellet. Samtlige værelser har kabel-satellit-tv, køleskab, kaffe- / temaskine og hårtørrer. Andre hotelfaciliteter inkluderer et fitnesscenter, udendørs swimmingpool med spisning ved poolen, sauna og wellness-center CARREZEN med massage og skønhedspleje.

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Nice. Videre til St. Raphael og velkomstmiddag
St. Raphael ligger mellem Nice og Saint-Tropez

Vi flyver fra København og ankommer til Nice, hvor vi kører til vores hotel. Efter indtjekning bliver der tid til at orientere sig i området omkring hotellet. Vi bor ideelt på Best Western Plus Hotel La Marina, der ligger ned til marinaen på havnefronten i Santa Lucia-havnen med udsigt over Middelhavet – i gåafstand fra et ægte provencalsk marked og smukke sandstrande.

St. Raphael har igennem årene været mål for historiske begivenheder og ikke mindst militære operationer af historisk betydning ikke kun for Frankrig, men også for resten af Europa. I 1799 ankom Napoleon Bonaparte og hans styrker med skib fra Egypten forud for hans statskup i Paris og landede i en fiskerlandsby i netop kommunen Saint-Raphaël. Under 2. Verdenskrig, den 15. august 1944, gik de allierede i land her og i nærliggende Saint-Tropez under i Operation Dragoon, den allierede invasion af det sydlige Frankrig.

Det var i slutningen af det 19. århundrede, at Saint-Raphaël begyndte at se ud som den gør i dag. Eksport af keramik, esterellit-klipper og kork gav området et økonomisk løft til det niveau, der i dag har gjort det til den moderne badeby, vi kender. Casinoet og adskillige imponerende villaer samt basilikaen Notre Dame de la Victoire med sin unikke byzantinske stil blev bygget i samme periode og har medvirket til at gøre byen attraktiv for besøgende. Blandt disse kan man også tælle mange kunstnere, der kommer for at nyde klimaet og landskabet. Bare for at nævne nogle få tilbragte Gounot, Georges Sand og Maupassant tid i Saint-Raphael.

Om aftenen spiser vi sammen en velkomstmiddag på hotellet.

Dag 2
St. Raphael. Udflugt til Saint-Tropez
Saint-Tropez er en levende sommerby med ca. 6.000 indbyggere

I dag skal vi på en halvdagsudflugt til Saint-Tropez. Vi bliver hentet i bus og kører langs kysten til Saint-Tropez, der er en levende sommerby med knap 6.000 indbyggere.  Saint-Tropez var en militær højborg og fiskerby indtil begyndelsen af det 20. århundrede. Det var den første by på denne kyst, der blev befriet under 2. Verdenskrig som en del af Operation Dragoon. Efter krigen blev den en internationalt kendt badeby, kendt hovedsageligt på grund af tilstrømningen af kunstnere. Den blev senere verdenskendt for sit jetset, de mange luksusyachter og kendisser. Byen er charmerende og har et sødt, lille centrum, og i den gamle bydel finder man spændende butikker, hvor ”hippie”-kulturen har sat sit spor flere steder. Saint-Tropez lugter af luksus og penge. Her finder man ofte kongelige gæster, milliardærer og kendisser. Kæmpe yachts og polerede sejlbåde konkurrerer om vores opmærksomhed i denne jetsettets højborg.

Efter udflugten til Saint-Tropez er der tid på egen hånd til at nyde omgivelserne.

Dag 3
Udflugt til Cannes samt middelalderbyen Saint-Paul de Vence og vinsmagning
Solrige Cannes

Efter morgenmad kører vi østover via den berømte og smukke vej La Corniche d'Or til Cannes, hvor vi begiver os ud på vandretur. Her ser vi blandt andet havnen Rue de Antibes, Palais des Festivals – bedst kendt fra filmfestivalen – og den gamle bydel Suquet.

Vi fortsætter lidt længere østpå til Saint-Paul de Vence, som er en vidunderlig middelalderlandsby på en bakketop, hvorfra der er en betagende udsigt ud over landskabet og mod havet. Førhen en fredelig brostensbelagt landsby, som i dag tiltrækker tusinder af turister på grund af dens charme. Den er velhavende og nydelig, ikke mindst på grund af de mange kunstnere, som med tiden har besøgt og malet byen og udsigten. Her vil vi også have tid til at finde en dejlig restaurant og spise en frokost for egen regning. Rejselederen vil stå klar med gode råd og anbefalinger.
Efter frokosten fortsætter vi til en vingård, hvor vi skal smage på nogle sydfranske vine – næsten et ”must”, når man besøger den franske riviera.

Efter vinsmagningen kører vi tilbage til vores hotel i St. Raphael, hvor vi har resten af dagen fri til at udforske eller slappe af. 

Om aftenen er det igen tid til at spise en dejlig middag og nyde omgivelserne på egen hånd.

Dag 4
Tid på egen hånd eller mulighed for udflugt med tog til Nice (tilkøb) 
Nice er en levende by, der er åben hele året

I dag har vi mulighed for at nyde de dejlige omgivelser i St. Raphael, slappe af på hotellet eller deltage i dagens ekstra udflugt.

Udflugten foregår til fods og med toget. Togene i Frankrig er af god kvalitet, og jernbanestrækningen, vi kører, tilbyder en udsigt, der ofte er skjult, når man kører i bil eller bus. Den to-sporede jernbaneforbindelse mellem Saint-Raphaël og Nice passerer over en vigtig viadukt, konstrueret lige ved kysten tæt på Anthéor. Denne jernbanestrækning havde stor strategisk betydning for aksemagterne under 2. Verdenskrig, da de benyttede den til at levere materiel til enhederne i Frankrig. Der var i alt tre separate engelske luftangreb på denne viadukt mellem september 1943 og februar 1944. Angrebene involverede i alt enogtredive Lancaster-bombefly, der opererede ca. syv hundrede miles fra basen, hvor de bagefter måtte flyve til Rabat og Sardinien. Ingen af angrebene lykkedes, og jernbaneforbindelsen forblev intakt. 

Efter morgenmaden vandrer vi i roligt tempo de ca. 1.500 meter til togstationen i St. Raphael. Her stiger vi ombord på toget og kører godt en times tid langs rivieraen til centrum af Nice, hvor vi efter ankomsten begiver os ud på en byvandring, der blandt andet bringer os til den gamle bydel, Place Massena og den berømte Promenade des Anglais. Nice er en levende by, der er åben hele året, og den centrale del er kun cirka 3 x 2 kilometer, så rigtig meget kan gøres til fods, selvom det er noget kuperet. Der er ikke tale om strabadserende vandreture, og dog vil det være en god idé at taget godt fodtøj på.

Vi spiser en dejlig 3-retters frokost i Nice og begiver os derefter til togstationen, hvor vi kører tilbage til St. Raphael, hvor vi ved ankomsten til stationen vandrer tilbage til hotellet.

Resten af dagen fri til egne eventyr og måske finde en ny restaurant, hvor man med udsigt over middelhavet eller tæt på det lokale liv, kan nyde en dejlig fransk middag.

Læg venligst mærke til, at der i dag vil være begrænset adgang til rejselederen, hvis man ikke deltager i dagens udflugt. 

Dag 5
Hjemrejse


Når det er tid at forlade hotellet, siger vi farvel for denne gang og kører til lufthavnen, hvor vi stiger ombord på vores fly, der bringer os hjem.

Togtur til Nice med frokost (tilkøb)

Udflugten foregår til fods og med toget. Togene i Frankrig er af god kvalitet og jernbanestrækningen vi kører, tilbyder en udsigt, der ofte er skjult, når man kører i bil eller bus. Den to-sporede jernbaneforbindelse mellem Saint-Raphaël og Nice passerer over en vigtig viadukt konstrueret lige ved kysten tæt på Anthéor. Denne jernbanestrækning havde stor strategisk betydning for aksemagterne under 2. verdenskrig, da de benyttede den til at levere materiel til enhederne i Frankrig.

Der var i alt tre separate engelske luftangreb på denne viadukt mellem september 1943 og februar 1944. Angrebene involverede i alt enogtredive Lancaster-bombefly, der opererede ca. syv hundrede miles fra basen, hvor de bagefter måtte flyve til Rabat og Sardinien.

Ingen af angrebene lykkedes og jernbaneforbindelsen forblev intakt. Der er ikke tale om strabadserende vandreture og dog vil det være en god idé at taget godt fodtøj på. Efter morgenmaden vandrer vi i roligt tempo de ca. 1500 meter til togstationen i St. Raphael. Her stiger vi ombord på toget og kører godt en times tid langs rivieraen til centrum af Nice, hvor vi efter ankomsten begiver os ud på en byvandring, der blandt andet bringer os til den gamle bydel, Place Massena og den berømte Promenade des Anglais.

Nice er en levende by, der er åben hele året, og den centrale del er kun cirka 3 x 2 kilometer, så rigtig meget kan gøres til fods, selvom det er noget kuperet. Der er ikke tale om strabadserende vandreture og dog vil det være en god idé at taget godt fodtøj på. Vi spiser en dejlig 3 retters frokost i Nice og begiver os derefter til togstationen, hvor vi kører tilbage til St. Raphael, hvor vi ved ankomsten til stationen vandrer tilbage til hotellet. 

Læg venligst mærke til, at der i dag vil være begrænset adgang til rejselederen, hvis man ikke deltager i dagens udflugt.

Pris: 598 DKK

Nice centrum er kun cirka 3 x 2 kilometer

Prisinformation

Værelsestyper

Hotellet har flere værelsestyper. Vi har valgt at tilbyde 3 forskellige:

Standardværelse, city view (inkluderet i rejsens pris)
Pæne standardværelser med udsigt mod byen.

Standardværelse, pool view
Pæne standardværelser med udsigt mod poolen.
(Denne kategori kan ikke tilgås for enkeltværelser)
tillæg kr. 198,- pr. person ved 2 personer

Standardværelse, sea view
Pæne standardværelser med udsigt mod havet.
(Denne kategori kan ikke tilgås for enkeltværelser)
tillæg kr. 398,- pr. person ved 2 personer

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly fra København – Nice t/r (direkte fly)
 • Transport fra lufthavnen i Nice til hotellet i St. Raphael t/r
 • Udflugt til Cannes, Saint-Paul de Vence med vinsmagning
 • Udflugt til St. Tropez
 • 4 nætter på Best Western Plus Hotel La Marina i delt dobbeltværelse (city view)
 • 4 x morgenmad
 • 1 x velkomstmiddag
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Tillæg for enkeltværelse 
 • Udflugt med tog til Nice
 • Måltider og andet der ikke er nævnt i programmet
 • Drikkepenge til lokale guider og chauffører ca. 30 € / person

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

FRRTR08ADK