Den italienske riviera i Ligurien med Monaco og Èze Village

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Med skønne Diano Marina som base udforsker vi den smukke Liguriske kyst – Tag med hele vejen fra Nice til Genova

Tag med til den italienske riviera, mere præcist det billedskønne Ligurien, hvor vi tager på spændende udflugter i de smukke omgivelser: Vi oplever Alfred Nobels San Remo, lærer om olivenolieproduktion, og smager den lokale vin og specialiteter i de liguriske alper. I havnebyen Genova går vi ind i byens hjerte og smager lidt på små fristelser. Vi skal også en tur til lilleputstaten Monaco, og i nabolandet Frankrig oplever vi både Nice og Èze Village. 

Der er også tid til at nyde det skønne italienske vejr fra liggestolene på hotellets terrasse eller tage en dukkert i havet.

Vi bor på det hyggelige Hotel Moresco, som ligger et stenkast fra stranden med udsigt over havet og den smukke bugt mellem Nice og Genova. Alle hotellets værelser har egen balkon, og i hotellets restaurant nyder vi god italiensk mad med udsigt til Middelhavets mørkeblå vand ude i horisonten.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
  • Type Rundrejse

  • Rejseleder Dansk

  • Visum Nej

  • Vaccination Nej

  • Valuta EUR

Dagsprogram 8 dage
Dag 1
Fly København – Nice. Videre til Diano Marina i Italien
Dag 2
Diano Marina. Byvandring
Dag 3
Bagom facaden af Genova
Dag 4
Udflugt til Val Nervia. Besøg i Pigna og Dolceacqua med vinsmagning samt kort besøg i San Remo
Dag 5
Ledig dag med mulighed for at nyde Diano Marina
Dag 6
Monaco og Èze Village
Dag 7
Olivenoliemuseum i Imperia. Kystbyerne Alassio og Finale Ligure
Dag 8
Diano Marina – Nice og hjemrejse.

Hoteller

Hotel Moresco

  • STANDARD
  • COMFORT
  • SUPERIOR
  • STANDARD
  • SINGLE

Vores glimrende 3-stjernede hotel ligger hævet over havet i kystbyen Diano Marina. Hotellet ligger et stenkast fra stranden, og fra hotellets pool fører en trappe ned til vejen, hvorfra man har adgang til hotellets lille lido. 

Vores hotel ligger ca. 800 meter fra centrum i Diano Marina, med adgang til strandpromenaden, som fører ind til butikker, cafeer og restauranter i centrum.

Hotellet er løbende renoveret og er et meget pænt mellemklassehotel. Hotellet har en skøn terrasse, hvor der i de varme perioder serveres morgenmad, og et dejligt pool område, hvor man på liggestole kan nyde en stille stund. 

Vi spiser morgenmad og middag på hotellet, enten i restauranten eller udenfor, hvis vejret er godt. I forbindelse med restauranten er hotellets lille bar. 

Alle værelser vender mod havet og fra de fleste værelser, kan man se hvordan havet arter sig. Alle har balkon med stole. 
Der er flere kategorier af værelser, men generelt er de indrettede i typisk middelhavsstil, og er udstyret med TV, aircondition, hårtørrer og toiletartikler.

Vi har flere kategorier af værelser: 

Type 1: Standardværelse – dobbeltværelse med to senge/dobbeltseng for to personer. Inkluderet i prisen.
Type 2: Comfortværelse – Pæne og lidt større værelser med lidt større balkon. Værelserne har nyere badeværelse og en fin indretning. Tillæg 400 kr. pr person (Begrænset antal)   

Type 3: Superiorværelse – nyrenoveret værelse i mere moderne stil med nyt badeværelse. Samme størrelse og funktion som standard.  Tillæg 600 kr. pr person. (Begrænset antal)

Type 4: Singleværelse – Singleværelserne er lidt mindre end dobbeltværelserne, men har samme moderne indretning som superior. Mindre balkon og én stol på balkonen. Sengen er grand lit, det som vi normalt kalder en halvandenmandsseng. Tillæg 2.500 kr.

Billeder

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
10.298,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Nice. Videre til Diano Marina i Italien

Vi sætter kursen mod den franske sydkyst og lander i Nice. Efter at have fået vores bagage kører vi ind til centrum af Nice, hvor vi i et par timer vil kigge rundt i den gamle bydel, Vieux Nice. Den gamle bydel har mange fine småbutikker og cafeer, og blomstermarkedet i centrum er altid et besøg værd. Langs kysten finder man den berømte promenade: Promenade des Anglais, som blev finansieret af engelske turister i det 19. århundrede, der syntes, at det smukke hav fortjente en ordentlig ramme. Måske får du tid til at kigge lidt på butikker på shoppinggaden Rue Masséna inden vi fortsætter vores eventyr.

Afhængigt af flytider kan besøget flyttes til hjemrejsedagen.

Her fra den berømte franske riviera forlader vi nu Frankrig og kører over grænsen, og Autostrada dei Fiori, blomstermotorvejen, fører os ind i Italien til det som kaldes den italienske blomsterriviera. Motorvejen ligger hævet over landskabet, med grønt til den ene side og det smukke blå hav til den anden side. Vi kører gennem et landskab fyldt med de skønneste middelhavsvækster som pinjetræer og smukke palmer. Ude i det fjerne står mørkegrønne cypresser og strækker sig op i landskabet. Lange rækker af oliventræer står tålmodigt i den italienske sol, mens deres grønne frugter modnes og en skønne dag ender som gylden-grøn olivenolie på spisebordet hos en italiensk husmoder.

Vi kommer frem til den lille kystby Diano Marina, hvor vi skal tilbringe den kommende uge. Vores hotel ligger let hævet over havet og er blot et velplaceret stenkast fra stranden. Fra hotellets terrasse har vi udsigt over det skønne Middelhav og fra hotellets pool er blot en lille trappe ned til stranden. Vil man ind til centrum af byen kan man let og elegant gå de små 800 meter ind til centrum, hvor man finder alt fra butikker, cafeer og restauranter. 

Vi tjekker ind og spiser middag på hotellet.

(Dagens samlede kørsel ca. 110 km. – 2 timer)

Dag 2
Diano Marina. Byvandring
Smuk udsigt over Diano Marina

Diano Marina ligger i den italienske del af Rivieraen mellem Imperia og San Bartolomeo al Mare. Dette var et af kystens første turiststeder, da charterturismen begyndte at vokse kraftigt i 1960'erne. Regionen hedder Ligurien, og denne særlige del består af provinsen Imperia med en hovedstad med samme navn, Imperia.

Byens små gader med smukke rækker af appelsintræer og lange fine sandstrande var det, der oprindeligt tiltrak alle turister. De første rødder til den lille by kan dateres helt tilbage til jernalderen (ca. 9. århundrede f.Kr.). Senere blev den en lille havneby i romertiden til i dag at være en mindre by med omkring 6.000 indbyggere, som primært lever af turisme. Andre indtægter kommer fra pastaproduktion, og ikke mindst er området kendt for sine mange olivenoliepresserier, der producerer en fantastisk olivenolie.

Efter morgenmaden går vi en tur og stifter bekendtskab med byen.

Der er gode butikker og masser af restauranter, som du har mulighed for at udforske i de kommende dage. Ligesom i resten af Ligurien spiser man godt, og der er selvfølgelig en masse fisk og skaldyr på menuen. Det var også i Ligurien, at pestoen blev opfundet, og du får mulighed for at sammenligne de forskellige slags pesto, den herlige kombination af basilikum, olivenolie, pinjekerner og parmesanost. Oftest serveres pestoen i selskab med den regionale linguine pasta. Området er også mester i italienske kiks, de såkaldte biscotti, olivenolie og retter med sardiner og ansjoser. Den lokale hvidvin Pigato er klart også at anbefale.
Middag på hotellet.

Dag 3
Bagom facaden af Genova

Nu sætter vi kursen østpå mod storbyen Genova, der af renæssancedigteren og humanisten Petrarca blev døbt til La Superba, med henvisning til byens herlighed og smukke vartegn. Forfatteren H.C. Andersen kom også til Genova og skrev: ”Endelig lå foran os Genua og havet. Fra min balkon så jeg ud over denne nye og dog gamle kendte, mørkeblå flade. Om Aftenen skulle teatret besøges, det lå i Hovedgaden, den eneste store, Genua har, det måtte jo, som en stor offentlig bygning være let at finde, men det var ikke tilfældet. Det ene palads prægtigere end det andet lå her side om side. Efter Paris er Genua den første By jeg kjender, den hedder La superba og det med Rette!”. Byen er en af Italiens vigtigste havnebyer, og her har både Marco Polo og Columbus haft deres gang.

Vi starter med at se byen lidt fra oven ved den offentlige elevator Spianata Castelletto, også kendt som Ascensore Castelletto. Denne historiske elevator i Art Nouveau-stil forbinder det øvre distrikt af Genova med det lavere distrikt og giver besøgende en betagende panoramaudsigt over byen og dens omgivelser. Fra pladsen ved Spianata Castelletto, hvor byens stor borg engang tronede til den i 1849 blev revet ned, vil du blive mødt af en betagende udsigt over Genova. Herfra kan vi beundre de farverige bygninger, de smalle gader, den gamle havn og det Liguriske Hav i horisonten. Udsigten giver en fantastisk mulighed for at tage billeder og få indtryk af charme og arkitektur.

Efter at have nydt udsigten og taget dine billeder, tager vi elevatoren ned til de små gader og udforske det lavere distrikt af Genova. Elevatoren transporterer  os ned ad den stejle skråning, en behagelig og hurtig rejse til de travle gader og smalle gyder, der er karakteristiske for den gamle bydel. Vi går igennem en tunnel som på nærmest magisk vis spytter os ud midt i den levende bys virvar af smågader og stræder som vi nu skal udforske.

Nu bevæger vi os ind bag facaden af den tidligere barske by. Her finder vi små snævre gader, store paladser og små hyggelige piazzaer med cafeer og barer. Vi begiver os ud på en vandretur med vores lokale guide, som vil vise os flere eksempler på byens håndværk. Her i byen hylder man håndværkerne, og mange steder viser de stolte deres produkter frem. Vi har dog også fokus på de små spiselige specialiteter, som byen er så kendt for. Vi skal på det nærmeste smage os gennem byen, på noget der minder om en langstrakt lille frokost.  Vi skal smage på lidt sødt, lidt salt, lidt bittert og lidt blødt. Og mon ikke også der kommer et lille listigt glas ind over.

Efter en hyggelig formiddag blandt de små butikker, bliver der tid til på egen hånd at finde dit eget lille sted, hvor du kan få en forfriskning og måske et stykke focaccia eller hvad, hvis der er plads til mere i maven efter vores lille smags-vandring.

Middag på hotellet.

Dag 4
Udflugt til Val Nervia. Besøg i Pigna og Dolceacqua med vinsmagning samt kort besøg i San Remo
Besøger Dolceacqua

Vi sætter kursen vestpå. Fra motorvejen ser vi sporadiske drivhuse, der står som henkastet ud over de stejle skrænter. Her vokser grøntsager og nogle af de mange blomster, der har give rivieraen sit navn. Når man kaster blikket indlands, drages øjnene mod de mange kirketårne, der stikker op hist og her. De nærmest kræver din opmærksomhed; ”Her, kig på mig!” Deres eksistens meddeler på en subtil vis, at her er der et lille bysamfund midt i alt det grønne. Det er næsten som en intern kamp mellem byerne om hvem, der har den fineste eller største campanile i dalen. Vi starter med at køre ind i det indre Liguriens store naturområde. Langs en lille flod ser vi eukalyptustræer og små køkkenhaver der udnytter vandet, der rinder stille og roligt ned fra bjergene,  hvor vi finder grænsen til Frankrig. Vi skal besøge den lille by Pigna, der ligger i den sydlige del af nationalparken, de liguriske alper. 

Den kuperede by Pigna har en lang historie. Den lille by har haft en omtumlet tilværelse, men var indtil det 19. århundrede en vigtig del af kongeriget Savoyen før samlingen af Italien. Der bliver tid til at se lidt nærmere på byen, eller måske blot nyde en lille formiddagskaffe her i den smukke dal Val Nervia. Efter besøget sætter vi kursen mod en af de lokale vinproducenter. Her skal vi have en lille frokost, hvor vi smager lidt af deres vine sammen med nogle af de lokale specialiteter.  

Herfra fortsætter vi ned gennem dalen til Dolceacqua, som direkte oversat betyder sødt vand. Byen ligger ved Nevia-floden og er berømt for, at der i middelalderen blev bygget en bro, der forbinder øst- og vestsiden af byen. Over byen ligger Castello dei Doria, bygget i 1270 af hertugen af Ventimiglia. Når man kommer over den lille bro, er det som at træde ind i en lille labyrint af små gader og stræder. Her bliver der tid til at sætte sig i fred og ro og nyde et lille glas af den lokale rødvin Dolceacqua, en espresso eller bare gå rundt og nyde den smukke by.

Når vi er tilbage på kystvejen, gør vi et kort stop i San Remo, der siden 1800-tallet har været et populært feriemål for blandt andet Europas kongelige og andre velhavende mennesker. Byen er kendt for det berømte cykelløb Milano – San Remo, og ikke mindst italienernes svar på Eurovision musikfestivalen – nemlig den italienske San Remo Festival, som er den store italienske musikbegivenhed. 

Den svenske kemiker, ingeniør og opfinder af dynamit, Alfred Nobel (1833-1896), boede her i de sidste fem år af sit liv. Alfred Nobel flyttede til San Remo fra Paris, og i 1891 købte han en stor villa ved havet. Rygtet siger, at han prøveaffyrede luftraketter ud i Middelhavet fra sin 30 meter lange badebro, indtil naboerne blev vrede på ham. Fejden sluttede, da han købte nabovillaen Villa Rossi. Nobel omdøbte sin villa til Mit Hjem, da han sandsynligvis følte sig hjemme her efter mange års flakken rundt i Europa. 

Middag på hotellet.

(Dagens samlede kørsel 125 km. – 2 timer 15 min)

Dag 5
Ledig dag med mulighed for at nyde Diano Marina

I dag bliver der tid til at nyde livet og slappe af. Gå en tur i byen, spis en dejlig frokost ved vandet. Læg dig ved poolen med en bog eller måske et godt glas vin. Gå ned til stranden og lad Middelhavets blå hav og den dejlige italienske sol kærtegne vores skandinaviske solhungrende hud.

Med rejselederen kan du følge med på en vandretur til den nærliggende by Imperia. Den gamle vej, som ledte til Imperia, er i dag lukket af, og der er en udmærket asfalteret vandrerute langs kysten. Vil man hele vejen ind til det gamle Imperia, må man beregne 6,5 km. Men ellers når man frem til den nye del af Imperia efter 4 km. Det er også muligt at leje en cykel på hotellet, hvis man vil spare lidt på kræfterne. (Begrænset antal cykler). Det er normalt også muligt at tage lokalbussen tilbage til hotellet. 

Middag på hotellet.

Dag 6
Monaco og Èze Village

I dag kører vi vestpå og starter i Monaco og det lille lands mest kendte distrikt, Monte Carlo. Med et areal på under 2 km² er Monaco  verdens næstmindste land. Her kan man nyde et mildt og behageligt klima året rundt. Monaco har skabt sig et navn som skattely og kan prale af masser af glamour og luksus. Dette gælder også for Monte Carlo-distriktet, som vi skal besøge. Monte Carlo er hjemsted for flere af Monacos største begivenheder, først og fremmest Formel 1, men også den berømte cirkusfestival, Festival International du Cirque de Monte-Carlo. Derudover er det her i Monte Carlo, at Monacos største trækplaster, casinoet Le Grand Casino, ligger. 

Monacos første kasino blev åbnet i 1878, og snart var kasinopengene, der strømmede ind i statskassen, i stand til at sikre borgerne i det lille fyrstedømme skattefritagelse - som stadig hersker i dag i Monaco.  Vi skal på byvandring, og området er kuperet, så glem ikke at tage behagelige sko på at vandre i. Der bliver trapper, når vi fra casinoet skal ned til havnen og op igen til bydelen Palais med det store fyrstepalads. 

Efter vores besøg i lilleputstaten kører vi ind i Frankrig. Her højt beliggende på en klippetop, som en ørnerede, ligger den lille middelalderlandsby Èze Village. Byen er en af de såkaldte villages perchés, typiske små byer, der ligger på toppen af et klippefremspring med blændende udsigter. Alle er de opførte med en strategisk beliggenhed, som et forsvarsværk med gode udsigter over området nedenfor. Man finder mange af disse små byer rundt om i Provence, og mange er delvist forladte, men ikke Èze Village, som måske er den smukkeste af dem alle. Her i 427 meters højde over havet har man en fabelagtig udsigt over kysten og havet. Vi får lidt tid til at nyde byen, udsigterne og måske, siddende i skyggen på en bar, få et glas af Sydfrankrigs ikoniske drik, et lille glas pastis, som er symbolet på fransk livsglæde. Her finder man også det kendte parfumeri Galimard, og her kan man se deres udstilling om, hvordan man fremstiller disse herlige dufte. 

I løbet af eftermiddagen vender vi tilbage til Diano Marina. 

Middag på hotellet.

(Dagens samlede kørsel 175 km. – 2 timer 15 min)

Dag 7
Olivenoliemuseum i Imperia. Kystbyerne Alassio og Finale Ligure
Finale Ligure

Vi starter dagen med at køre til områdets hovedby Imperia, som ligger lige vest for vores egen Diano Marina. 

I Italien har man brugt oliven i kosten i mere end 7.000 år, og i dag er oliventræet stadig en af de vigtigste afgrøder i det italienske landbrug. Hvem, der engang kom på, at man kunne presse de umodne bitre oliven for at lave den alsidige olie, vides ikke, men på byens olivenoliemuseum skal vi høre mere om det flydende guld, der også fremstilles her på den liguriske kyst.

Herefter kører vi østpå mod byer med navne som Alassio, Albenga og Finale Ligure. I dag har vi ikke travlt. Vi nyder livet og der bliver tid til at slappe af i de små kystbyer. Her kan vi drikke en lille cappuccino, smage på de lokale biscotti, og måske er der mulighed for at bade i havet, hvis vejret er til det.
Der bliver tid til at spise en lokal frokost i en af de små byer og ellers blot lege italienere for en dag. 

Vi spiser middag på hotellet.

(Dagens samlede kørsel ca. 120 km. 2 timer 30 min.)

Dag 8
Diano Marina – Nice og hjemrejse.

Afhængigt af flytider har vi tid til at nyde Diano Marina i løbet af formiddagen, inden vi siger farvel til hotellet og kører mod vest til lufthavnen i Nice. 

Er der ikke tid til at besøge Nice på ankomstdagen, gør vi det på afrejsedagen.

(Dagens kørsel ca. 100 kilometer – 1 time 45 min)

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 10.298,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Prisen inkluderer
  • Dansk rejseleder
  • Fly København – Nice t/r 
  • Udflugter og transport jf. program
  • Indkvartering på hotel i delt dobbeltværelse
  • Halvpension (morgenmad/middag)
  • Vinsmagning og lidt lokale smagsprøver på vingården i Pigna
  • Små smagsprøver i Genova
  • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
  • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
  • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
  • Eventuelle ekstra arrangementer
  • Tillæg for enkeltværelse
  • Drikkepenge fx til chauffør (beregn ca. 8 euro)
  • Personlige fornødenheder
  • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
  • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 20 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om Italien

Her kan du få mere at vide om Italien: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/italien

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Hånden på hjertet

Italiensk mad ude og hjemme

Italien er en ny nation.

Faktisk blev landet samlet endeligt i 1870. Derfor er det svært overhovedet at kalde noget for italiensk mad.

Der er snarere tale om talrige regionale køkkener, og man møder derfor også mange meget forskellige retter afhængig af, hvor man befinder sig i landet. Overordnet kan man sige, at det vi i Skandinavien betragter som italiensk mad, er varianter af forskellige retter med inspiration fra Italien.

En af de kommentarer vi ofte hører fra vores gæster er, at maden i Italien ikke er, som man havde forventet hjemmefra. Og det forstår vi fuldt ud!  

Maden er ofte ikke så farvestrålende og pyntet, som vi måske gør den til i Skandinavien. Og en kok nægter at smide en omgang hakket persille eller basilikum eller rød peber på toppen, bare for et syns skyld. Det hører sig ikke til, og derfor kommer det ikke på. Den slags mad kan man finde i forlystelsesparker og andre turistfælder, hvor turister gerne får det, som de vil have. En kok med respekt for det lokale køkken derimod serverer maden, som den skal være.

Kort sagt, så er vi nordboere langt mere rundhåndede med hvidløg, krydderier og pynt på maden, når vi leger italienere. Det italienske køkken er imidlertid utrolig enkelt – og måske det mest konservative i Europa. Den enkelte råvare skal ikke overdøves, den skal stå for sig selv.

Italienere bruger faktisk meget mindre hvidløg end man skulle tro – ofte gnider man blot et stykke ristet brød diskret med hvidløg til en bruschetta, hvor vi i Skandinavien gerne smider fem fed hvidløg i en blender. Hvidløget er altid en diskret medspiller.

En risotto kan være en af de mest delikate retter. Det er en simpel ret tilberedt af de bedste ingredienser, med en god fond og en diskret smag. Det er ikke en eksplosion af Maggiterninger.

Har man halvpension på hotellet i Italien, kommer man meget nærmere det måltid man ville få hos en italiensk familie, end det man får på den lokale restaurant i Skandinavien.

Ofte serveres en diskret lille salat med olie og eddike, salatblade, gulerødder, agurker, majskorn der sågar måske kommer fra en dåse samt lidt oliven. Det er sådan man gør. Der serveres ofte pasta eller risotto først, derefter kommer der en secondo – kød eller fisk – og i Italien er grøntsager ofte kogt lidt mere end i Skandinavien.

Og vi er jo rejst til Italien for at spise som italienere – ikke for at lære dem at spise som i Skandinavien!

Brødet er en historie for sig. Det vi kalder for italiensk brød, er ikke det man typisk finder. Her er det det klassiske hvide brød, der dominerer, og i Toscana sågar helt uden salt. Den klassiske Italienske morgenbolle, rosetta, har set ud som den gør i hundredvis af år, og her har spelt, hvedekerner, solsikkefrø og klid ikke fundet deres plads.

Sæt forventningerne til maden i Italien ned. Oplev det, som kommer på bordet. Føl dig hjemme som hos en italiensk familie. På hotellerne er det ofte rigtige kogekoner, der står for maden og ikke en hær af topkokke eller Masterchef-aspiranter, der tryller med røg, skum og molekylær gastronomi. Når du er i Norditalien, så kommer der nok mere risotto, radicchio og pasta lavet med Tipo 00-mel på bordet og er man i Syditalien så er der mere aubergine, tomat, olivenolie og pasta af durumhvede, der er på menuen.  

Velbekomme.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from Veldisponeret og varieret ligurisk forårsrejse Generelt: veldisponeret rejse med overskuelig gruppe (kun 22). Kommentar til rejsens enkelte punkter: Hotel Moresco, Diano Marina – fin og rolig beliggenhed, tæt på strandpromenade, værelse med balkon og havudsigt. God morgenmad efter italiensk forhold. Udmærket 4-retters aftensmad med valgmulighed til de to hovedretter. Hotellet stiller cykler gratis til rådighed (der er en fin cykelsti til Imperia). Udflugter – Nice – god udnyttelse af tiden mellem landing i Nice og aftensmad på hotellet. Genova – fin introduktion til byen og med tid til at dyrke egne interesser. Dolceacqua/Pigna/Sanremo – alt for lidt tid i Dolceacqua, som var særpræet og spændende. Pigna – smukt beliggenhed, men mindre interessant. Sanremo – forhastet besøg, kunne have fortjent mere tid. Monaco/Montecarlo/Èze – kort men tilstrækkeligt besøg i Monaco/Montecarlo, nok til at få et indtryk af stedet. Èze – fejlbeskrevet i programmet! Virker mere som en turistfælde, adgang til den opreklamerede udsigt fra toppen var belagt med en €8 entre. Alassio/Finale Ligure/Imperia – vi deltog ikke i udflugten, men vandrede i stedet langs kysten til Cervo, som med rette anerkendes som én af Italiens smukkeste småbyer (I Borghi più belli d’Italia). Rejseleder – fremragende sprogkundskaber i forhold til rejsemålet, hjælpsom og imødekommende; orientering om landets historie og samfundsforhold var i højere grad præget af personlige anekdoter end af sagligt overblik.
Date published: 2024-04-22
Rated 5 out of 5 by from Spændende og smuk tur langs den Liguriske kyst, fra Nice til Genova. Der var hverdag planlagt en ny og spændene tur i området. Formidlet af en super motiveret, vidende og underholdende rejseleder. Jeg kan på det varmeste anbefale turen.
Date published: 2024-04-21
Rated 5 out of 5 by from Rejsen var spændende , med dejlige oplevelser At rejsen var så sjov og spændende skyldes ikke mindst, vores helt vidunderlige rejseleder Michael Holm. Han var utrolig vidende, og samtidig hylende morsom, han gjorde rejsen endnu mere sjov og spændende
Date published: 2024-04-20
Rated 2 out of 5 by from Ikke den oplevelse jeg havde forventet - Monaco set fra "under jorden" Ikke den oplevelse jeg havde forventet. Turen var valgt, fordi jeg gerne ville til Monaco, hvor jeg ikke havde været før. Men besøget var spild af tid. Vi så nærmest kun Monaco fra "under jorden", og rejselederen spildte vores tid ved "hans spisested" i stedet for at give os mulighed for at opleve lilleputstaten. Det samme gentog sig på andre af udflugterne. Masser af spildtid med lange frokostpauser på "hans spisesteder" i stedet for information om, hvad der kunne være interessant at se på stedet.
Date published: 2024-04-19
Rated 5 out of 5 by from En rigtig dejlig rejse med gode oplevelser. Vi har haft en utrolig god rejse med store oplevelser, fantastisk vejr, super hotel og ikke mindst et dejligt rejseselskab ( 22 personer ) og alle tiders guide, Michael Holm. Han var vidende, underholdende og utrolig god til at ryste os sammen. Vi var et godt selskab og nød hinandens selskab og ikke mindst hans livlighed.
Date published: 2024-04-19
Rated 5 out of 5 by from En skøn rejse med mange gode oplevelser Rejsen levede helt op til forventningerne - vel tilrettelagt med gode ture, leveret af en meget entusiastisk og vidende rejseleder
Date published: 2023-10-22
Rated 4 out of 5 by from dejlig rejse til den italienske rivera Rejsen var overordnet god og en dygtig og god rejseleder. Besøget på vingården levede dog ikke op til forventningerne - vi havde regnet med at få vinsmagning, men fik blot smagt en vin. Maden på hotellet var god, men vi savnede italienske specialiteter.
Date published: 2023-10-17
Rated 4 out of 5 by from God rejse til den Italienske Riviera i Lugurien med Monoca og Eze Village. Rejsen var en god oplevelse, med flere spændende udflugter.
Date published: 2023-10-16
  • y_2024, m_4, d_25, h_8
  • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
  • cp_1, bvpage1
  • co_hasreviews, tv_3, tr_31
  • loc_da_DK, sid_ITRTR65, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
  • clientName_albatros-travel

Lignende rejser