Den store Kroatien rundrejse – Alt det bedste fra Hrvatska

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev historiske kystbyer, imponerende nationalparker og afslapning ved Adriaterhavets dronning Dubrovnik

Storslået arkitektur, afvekslende landskaber, byliv og spændende gastronomi. 

På denne oplevelsesmættede rundrejse kommer vi godt rundt i alle kroge af det fascinerende kroatiske samfund. Fra bjerglandsbyernes middelalderstemning og den gode mad i Istrien over centraleuropæisk atmosfære i hovedstaden Zagreb til de smukke verdensarvsbyer Zadar, Split og Dubrovnik, der er rundet af både Romerrige og renæssance. Vi får også lejlighed til at nyde den imponerende natur i landets ældste nationalpark.

Vi indleder rejsen i den italienske grænseby Trieste, hvor sammensmeltningen mellem de to landes kulturer og historie er ganske enestående. Herfra fortsætter vi til den pittoreske halvø Istrien med dens idylliske, venetiansk inspirerede kystbyer, samt middelalderlige kirker og torve.

I hovedstaden Zagreb møder vi et helt andet Kroatien med moderne kultur og arkitektur, og i de nærliggende natur- og nationalparker oplever vi landets imponerende flora og fauna. 

Adriaterhavets smukke kystbyer Zadar og Split er rig på hyggelige cafeer, masser af sydlandsk stemning og historiske bygningsværker, hvoraf flere er på UNESCO’s verdensarvsliste. Endelig slutter vi af med 3 dage i området omkring Dubrovnik.

Vi rejser med bus, tog og båd, bor på gode 3–4-stjernede hoteller og har inkluderet halvpension samt besøg hos lokale fødevareproducenter.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Euro

Dagsprogram 12 dage
Dag 1
København – Venedig - Trieste - Istrien. Byrundtur i Trieste og ankomst til Istrien
Dag 2
Porec – Pula. Byvandringer i Pula og Porec, samt oste- og oliven-produktion
Dag 3
Rovinj. Sejltur på Limfjorden og byrundtur i Rovinj
Dag 4
Motovun – Grosnjan – Zagreb. Middelalderbyerne Motovun og Groznjan, vinsmagning og ankomst til Zagreb
Dag 5
Zagreb. Byrundtur inkl. den gamle bydel og Dolac markedet
Dag 6
Zagreb - NP Plitvice – Slunj. Besøg i nationalpark og smuk natur
Dag 7
Slunj – Zadar – Vodice. Byvandring i Zadar og den dalmatiske kyst
Dag 8
Vodice – Trogir – Split – Vodice. Tid på egen hånd eller tilkøbsudflugt til Split og Trogir
Dag 9
Vodice – Peljesac – Dubrovnik. Den nye bro til Peljesac og besøg ved Europas længste mursystem
Dag 10
Dubrovnik. Byvandring og tid på egen hånd
Dag 11
Dubrovnik. Tid på egen hånd eller tilkøbsudflugt til Konavle
Dag 12
Dubrovnik. Hjemrejse

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
14.498,–
København
13.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Venedig - Trieste - Istrien. Byrundtur i Trieste og ankomst til Istrien Kørsel ca. 240km

Ved ankomst til Venedig kører vi direkte mod Trieste. Trieste, der først blev endegyldigt italiensk i 1954, ligger klemt inde mellem Slovenien og Kroatien ud til det nordligste hjørne af Adriaterhavet. Qua sin beliggenhed har byen alle dage været et mødested for mange forskellige nationaliteter. I mange år hørte Trieste til det habsburgske rige og havde sin storhedstid i forrige århundrede, hvor byen fungerede som havn for Wien. Arven fra det østrig-ungarske rige er tydelig i gadebilledet med de mange fine paladser og brede boulevarder. 

Vi skal naturligvis se byens største seværdigheder, Piazza Unità d’Italia, der er byens hovedtorv; katedralen Basilica cattedrale di San Giusto Martire, der er et af byens vartegn og som stammer fra det 14. århundrede i sin romanske version (omend katedralen også bærer spor af andre stilarter), samt fyrtårnet Faro della Vittoria, der er et af verdens højeste fyrtårne (68 meter højt). Siden 1927 har tårnet våget over Trieste-bugten. 

I forlængelse af nogle interessante oplevelser i Italien fortsætter vi mod den kroatiske grænse og efter at have overstået paskontrol m.m. ankommer vi snart til Istrien. Når vi er blevet indlogeret på vores værelser, spiser vi en velfortjent middag på hotellets restaurant.

Dag 2
Porec – Pula. Byvandringer i Pula og Porec, samt oste- og oliven-produktion Kørsel ca. 110km

I dag skal vi kigge nærmere på den smukke kystby, Porec, som blandt andet har en imponerende basilika, der er på UNESCO’s verdensarvsliste. Kirken blev bygget i 500-tallet og er det eneste komplette kulturminde fra den tidlige kristne periode. Bygningen har smukke byzantinske mosaikker, der pryder vægge og gulve, og den er et værdifuldt eksempel på den byzantinske kultur som prægede Europa mellem antikken og middelalderen. 

Den gamle bydel i Porec kan fremvise rester af bygninger fra så langt tilbage som romertiden, og efter en spændende byrundtur begiver vi os videre sydpå mod Istriens hovedby Pula, der med sine ca. 60.000 indbyggere råder over et af de mest imponerende amfiteatre i verden. 

Den ovale arena blev bygget for over 2.000 år siden, omkring samme tid som Colosseum i Rom, og i lighed med Colosseums underholdningsprogram blev der også afholdt gladiatorkampe her i Pula. Det anslås, at arenaen havde plads til cirka 20.000 tilskuere. I middelalderen blev der desuden afholdt ridderturneringer og markeder, og arenaen bruges stadigvæk til bl.a. operaforestillinger, filmfestivaler og ridekonkurrencer.

Om eftermiddagen kigger vi forbi en af de mange gårde i området, der har åben for turister. Her går vi på opdagelse i stedets store olivenlunde og hilser på dyreholdene, der danner udgangspunkt for de mange fine oste, som produceres her. 

Vi skal naturligvis smage på varerne, inden vi returnerer til vores hotel sidst på eftermiddagen.

Dag 3
Rovinj. Sejltur på Limfjorden og byrundtur i Rovinj Kørsel ca. 75km

I dag skal vi ud og sejle på Adriaterhavets klare vand, når vi besøger den smukke Limski Kanal – frit oversat til Limfjorden. Kanalen skærer sig 10 kilometer ind på tværs af halvøen, nogle steder omgivet af stejle klippesider, andre steder med fladt terræn. Her er ideelle betingelser for østers og muslinger, som de omkringliggende restauranter serverer som delikatesser. Vi får en hyggelig og naturskøn sejltur på fjorden, inden vi fortsætter mod en af Istriens smukkeste og mest romantiske kystbyer – Rovinj.  

Middelalderbyen ligger som en tange ud i havet, og fører tankerne hen på kanalbyen Venedig. Husene er bygget helt ud til vandet, og i de snævre gader har mange kunsthåndværkere slået sig ned. Rovinj er blevet tilholdssted for kunstnere fra hele Kroatien, og på husmurene i den farverige gade Ulica Grisia hænger malerier og kunsthåndværk udstillet. Gaden er nærmest som et udendørs galleri. 

Vi returnerer til vores hotel sidst på eftermiddagen.

Dag 4
Motovun – Grosnjan – Zagreb. Middelalderbyerne Motovun og Groznjan, vinsmagning og ankomst til Zagreb Kørsel ca. 260km

Det bliver tid til at tage afsked med Istrien og efter morgenmaden begiver vi os mod hovedstaden Zagreb. Undervejs besøger vi Motovun, en lille middelalderby, som ligger idyllisk på en bakketop med udsigt over skoven. Neden for i Mirna-dalen gemmer der sig skjulte skatte – trøfler. Under trækronerne mellem egerødder og bakkens muld ligger de delikate svampe og venter på at blive opdaget, så de kan blive til stjerneingrediensen i eksempelvis en risotto. 

Vi fortsætter videre mod Grožnjan, hvor det er tid til at gøre sig bekendt med den lille hyggelige by. Fra toppen af byen er der skønne udsigter til skoven på den ene side og havet på den anden. Groznjan er et kulturelt centrum for hele Kroatien, og om sommeren strømmer kunstnere, skuespillere, musikere og fredsaktivister til for at spille koncerter, afholde workshops og opføre forestillinger.

Efter besøget i en af det istriske baglands mange smukke landsbyer, er det nu blevet tid til vinsmagning på en af områdets mange vingårde. I Kroatien er der blevet lavet vin siden de gamle grækeres tid. Under kommunismen i Jugoslavien var gårdene samlet under store kooperativer, men efter selvstændigheden i 1996 er ambitionsniveauet vokset betragteligt, og i dag produceres der glimrende vin, både rød, hvid og sågar orange. Det sker også, at kroaterne blander deres lette hvide bordvin op med mineralvand, kaldet gemišt.

Vi smager på de gode dråber og spiser desuden en let, lokal frokost, inden vi fortsætter til den kroatiske hovedstad, hvor nye eventyr venter. Efter indtjekning på vores hotel er resten af dagen til fri afbenyttelse. Rejselederen er behjælpelig med forslag til gode restauranter i området omkring hotellet.

Dag 5
Zagreb. Byrundtur inkl. den gamle bydel og Dolac markedet

Formiddagen bruger vi på en byvandring i Zagreb, særligt de ældste bydele: Gradec i den øvre bydel Gornji Grad og Kaptol, som er byens religiøse centrum. Vi kommer blandt andet forbi den imponerende stenport fra middelalderen, der forbinder de to bydele, og hvor en hellig madonnafigur siges at opfylde den troendes ønsker. Vi ser også katedralen, der er fra 1200-tallet og den største kirke i hele Kroatien. I Kaptolkvarteret ligger desuden det store Dolac-marked, hvor friske fødevarer falbydes fra talrige boder. 

Zagreb er meget anderledes end byerne langs kysten og især kendt for sine mange gallerier og museer, der lokker med flotte udstillinger af alt fra moderne til klassisk kunst. Disse kan passende besøges i løbet af eftermiddagen, hvor tiden er afsat til oplevelser på egen hånd. Det kan også anbefales at gå på opdagelse i den nedre bydel Donji Grad, hvor det mere moderne liv udfoldes på caféer, og hvor mange studerende holder til. 

Vær dog opmærksom på, at en række samlinger på de store udstillingssteder led skade under et kraftigt jordskælv i 2020 og at der fortsat arbejdes på udbedring af både kunst og bygninger.

Dag 6
Zagreb - NP Plitvice – Slunj. Besøg i nationalpark og smuk natur Kørsel ca. 120km

Det er blevet tid til at tage afsked med den kroatiske hovedstad og fortsætte vores kroatiske odyssé. Vi begiver os mod den nordlige dalmatiske provins og den UNESCO-fredede nationalpark Plitvice. Nationalparken, der blev etableret så tidligt som i 1949, er Kroatiens ældste og byder på noget af det mest spektakulære natur i landet.

Vi bliver vist rundt af en lokal parkguide på en 4 km lang rundtur, hvor vi skal opleve nogle af nationalparkens mange vandfald, søer og utrolige dyre- og fugleliv. Vandreturen bliver suppleret med en lille sejltur på Kozjak søen, samt ikke mindst en panoramatur med det lille lokale tog. 

Hen på eftermiddagen sætter vi kursen mod Slunj, hvor vi overnatter på et hyggeligt lokalt hotel.

Dag 7
Slunj – Zadar – Vodice. Byvandring i Zadar og den dalmatiske kyst Kørsel ca. 240km

Efter morgenmad på hotellet begiver vi os mod Zadar. Byen, som er en af Kroatiens ældste, blev grundlagt allerede i det 9. århundrede og har igennem de sidste 3.000 år været underlagt et hav af forskellige herskere. Vi nævner i flæng det romerske rige, det byzantinske rige, bystaten Venedig, tyrkerne, Kroatiens tidlige konger, Østrig-Ungarn, og sidst men ikke mindst Italien, som faktisk herskede her til slutningen af 2. verdenskrig, hvorefter Zadar blev en del af Jugoslavien. Under borgerkrigen i 1990’erne blev byen bombet af den jugoslaviske folkehær, men den er siden blevet genopbygget, og den gamle bydel står i dag mere eller mindre intakt.

Vi ser nærmere på byens betagende arkitektur, som den dag i dag vidner om romernes beundringsværdige byplanlægning. Vi skal opleve den rustikke bymur med dens imponerende byporte, Skt. Donat kirke, der er bygget omkring år 810 og er blevet byens symbol på dens unikke historiske arv. Kirken stammer fra gammelkristelig tid og er bygget af de sandfarvede dalmatiske sten. Skt. Donat har ikke været brugt som kirke siden 1796, men på grund af kirkens gode akustik benyttes den ofte til klassiske koncerter. Ved siden af kirken finder man også det romerske Colosseum (Forum), som blev grundlagt af kejser Augustus. 

Derudover skal vi naturligvis også forbi byens samlingspunkt, havnepromenaden Riva, hvor den kroatiske arkitekt Nikola Basic i 2005 opførte et havorgel med syv stentrapper, som går ud i et med Adriaterhavet. Når havets bølger rammer stentrapperne, presses luft op igennem kanaler, og hermed skabes smukke klange fra de 35 orgelpiber. På stentrappen kan man nyde synet af det smukke Adriaterhav og lyden af havet. For arbejdet blev Nikola Basic i 2006 belønnet med European Prize for Urban Public Space. 

Efter nogle spændende oplevelser i Zadar fortsætter vi langs kysten til badebyen Vodice, hvor vi skal tilbringe de næste to nætter.

Dag 8
Vodice – Trogir – Split – Vodice. Tid på egen hånd eller tilkøbsudflugt til Split og Trogir Kørsel ca. 200 km
Den gamle middelalderby Trogir

I dag kan man vælge at blive i Vodice og slappe af efter nogle intense dage. Har man fortsat mod på flere eventyr, kan man dog også vælge at deltage i dagens udflugt til Split og Trogir. (udflugten er ikke inkluderet i rejsens pris og skal bestilles separat).

Vi forlader Vodice om formiddagen og begiver os mod Trogir. Byen ligger på en lille ø mellem fastlandet og øen Čiovo og er forbundet med broer til begge sider. Trogirs historie går mere end 2.000 år tilbage i tiden til det illyriske kongerige, og siden da har blandt andet romerne og venetianerne sat deres aftryk på byens kultur og historie – ligesom tilfældet er i det øvrige Dalmatien. Trogir er omgivet af en solid bymur, og inden for murene finder man en række smukke kirker, paladser, tårne og boliger – som alle er ypperlige repræsentanter for fortidens byggekunst. Byen byder således på et sandt overflødighedshorn af spir, søjler og kupler fra gotikken, renæssancen og barokken.

Herfra fortsætter vi mod hovedbyen Split, Kroatiens andenstørste by med sine 170.000 indbyggere. Ifølge legenden var Splits første indbygger den romerske kejser Diocletian, der byggede sin enorme borg her ved Adriaterhavets kyst omkring 300 e.Kr. Da kejseren abdicerede, fortrak han til sit 30.000 m² store palads. Ruinerne af Diocletians Palads, som er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv, ligger spredt ud over den gamle bydel, der nærmest er bygget ind i ruinerne. Paladset var omgivet af to meter tykke og 20 meter høje mure, som stadig er fint bevarede flere steder. Mursystemet har indgangspartier fra alle fire verdenshjørner: gennem jernporten i vest, den gyldne port i nord, sølvporten i øst og bronzeporten i syd. Bronzeporten lå engang parallelt med Adriaterhavet, men det var længe før, byens nuværende havnepromenade blev anlagt. På havnepromenaden fungerede de dunkle kældre tidligere som kejserens kølige lejligheder. I dag står de handlende langs den palme- og cafébestrøede promenade og sælger kunsthåndværk, bøger og postkort med mere.

I Split bliver der tid til at gå rundt på egen hånd og nyde den afslappede middelhavsstemning, inden vi sidst på eftermiddagen returnerer til vores hotel i Vodice.

Dag 9
Vodice – Peljesac – Dubrovnik. Den nye bro til Peljesac og besøg ved Europas længste mursystem Kørsel ca. 290km

Efter morgenmaden kører vi sydpå, hvor vores mål er halvøen Peljesac. For at komme hertil skal vi køre over den helt nybyggede bro som forbinder fastlandet med Peljesac.

Broen, der stod færdig i juli 2021 er et prestigeprojekt for den kroatiske regering og betyder at man nu kan køre fra den nordlige til sydlige del af Kroatien uden at skulle spilde tid ved at krydse gennem Bosniens smalle kyststrækning ved grænsebyen Neum.

Herfra fortsætter vi til den lille hyggelige by Ston på halvøen Peljesac. Kroatiens næststørste halvø har haft en meget vigtig strategisk betydning gennem tiderne. Allerede i det 14. og 15. århundrede startede man konstruktionen af en forsvarsmur, som, da den stod færdig, var mere end syv kilometer lang. Forsvarsværket ved Ston bliver derfor også kaldt Europas kinesiske mur og er et imponerende syn. 

Vi går lidt rundt i byen, der lokker med mange små hyggelige caféer og butikker, og for de friske er der mulighed for at kravle på et stykke af muren. (Entre til muren er ikke inkluderet i rejsens pris, men skal købes på stedet). 

Sidst på eftermiddagen kører vi det sidste stykke mod Dubrovnik, og vi indlogerer os på vores hotel, hvor vi skal bo de sidste tre nætter.

Dag 10
Dubrovnik. Byvandring og tid på egen hånd

Dubrovniks skønhed og elegance er intet mindre end legendarisk. Synet af Stradun, den marmorbelagte hovedgade, samt de mange barokpaladser og bymuren fortsætter med at imponere enhver gæst, der ankommer til Adriaterhavets smukkeste by.

Dubrovniks historie går tilbage til 600-tallet, hvor de første huse blev opført, mens den første bymur blev bygget i det 9. århundrede. I slutningen af 1100-tallet havde Dubrovnik etableret sig som en vigtig handelsby, der fungerede som bindeled mellem Balkan og Middelhavet. I 1205 kom Dubrovnik under venetiansk kontrol, men byen brød løs fra venetianerne i 1358 og oprettede republikken Ragusa. 

I det 15. århundrede strakte Ragusa sig langs med havet fra Ston til Cavtat. Dubrovnik havde sin egen handelsflåde med forbindelser til Egypten, Mellemøsten, Sicilien, Frankrig, Spanien og Istanbul. I 1808 fik republikken imidlertid dødsstødet, da Napoleons hær marcherede ind i byen. Fra 1815-1918 var Dubrovnik i stedet en del af det østrig-ungarske rige for derefter at blive en del af det kongerige, der skulle blive til Jugoslavien. 

Dubrovnik føles på mange måder stadig som en selvstændig republik, løsrevet fra resten af Kroatien både geografisk og historisk. Indgangen til byen går gennem Pile-byporten fra 1537. I middelalderen blev byen lukket hver aften, og nøglerne blev givet til byens hersker. Inden for muren finder vi Stradun, byens gamle handelsgade, der strækker sig hele vejen ned til den gamle markedsplads Luza. 

Overalt i byen findes gamle kirker og paladser, og vi stifter naturligvis bekendtskab med det hele på byvandringen. I Dubrovnik kan det anbefales at gå en tur på bymurene eller tage kabelbanen op til toppen af klippen bag byen, hvorfra udsigten er fantastisk. Derudover er der flere museer, og rejselederen er selvfølgelig behjælpelig med yderligere tips og information.

Vi returnerer til vores hotel sidst på eftermiddagen.

Dag 11
Dubrovnik. Tid på egen hånd eller tilkøbsudflugt til Konavle Kørsel ca. 80km

Dagen er afsat til at slappe af på vores dejlige hotel, hvis man da ikke hellere vil med på en tilkøbsudflugt til området omkring Konavle. 

Vi nyder udsigten langs kysten før vi kører lidt indlands til Konavle, der er et naturområde med mange sjove historier og historiske mindesmærker knyttet til sig. Her ligger fæstningen Sokol, der er bygget på romerske ruiner og som havde sin storhedstid i det 15. og 16. århundrede indtil et voldsomt jordskælv fik de lokale magthavere til at fortrække til Dubrovnik. I området finder man også et af de smukkeste franciskaner-klostre, der er opført i 1400-tallet. 

På en nærliggende mark finder vi desuden Napoleons vej, som er resterne af en vej opført af én af Napoleon generaler under felttogene i begyndelsen af 1800-tallet. I området findes også resterne af en romersk viadukt, illyriske mindesmærker og en hel stribe af andre interessante ting, som viser områdets betydning gennem tiden. 

Vi besøger vandmøllerne ved Ljuta-floden, som har haft stor betydning, bl.a. til maling af mel. Vi skal se møllerne i funktion, og det hele fremstår som en form for frilandsmuseum, hvor de ansatte optræder i historiske kostumer. Du får her mulighed for at se, hvordan man tidligere fremstillede de lokale produkter og måske også smage på nogle af dem! Vi spiser ligeledes en god lokal frokost i området.

Vi returnerer til vores hotel efter en begivenhedsrig dag, og mødes alle om aftenen til en sidste afskedsmiddag.

Dag 12
Dubrovnik. Hjemrejse

Det er blevet tid til at sige farvel til Kroatien, og efter en kort tur til lufthavnen sidder vi snart i flyet på vej mod Danmark.

Tilkøbsudflugt til Trogir og Split inkl byvandring og frokost

Denne tilkøbsudflugt bringer os til storbyen Split og den lille hyggelige havneby Trogir. Byen er en sand lille perle med spændende arkitektur og vi går på opdagelse i den gamle bydel, inden vi fortsætter mod dagens hovedmål, Split.

Split er Kroatiens næststørste by efter Zagreb, og størstedelen af Splits cirka 175.000 indbyggere er kroater, men der er også et lille serbisk mindretal. Vi går på opdagelse i den spændende by og spiser frokost på en lokal restaurant. Efter en spændende byvandring i den smukke by er resten af eftermiddagen til fri afbenyttelse inden vi begiver os tilbage mod vores hotel. 

Udflugten inkluderer:

 • Transport til Trogir og Split
 • Byvandring i Trogir og Split, samt lokal frokost i Split
 • Dansktalende rejseleder

For mere udførlig beskrivelse af dagsudflugten ser under dagsprogram
Udflugterne skal bestilles min. 45 dage før afrejse

Udflugten gennemføres ved minimum 15 deltagere.

Pris: kr. 798,- pr. person

I ruinerne af Diocletians palads i Split

Tilkøbsudflugt til Konavle inklusive historisk vandmølle og frokost

For de eventyrlystne er der mulighed for at deltage på en spændende udflugt til Konavle området. 
Her ligger fæstningen Sokol, der er bygget på romerske ruiner, samt et smukt fransiskaner kloster opført i 1400-tallet. På en nærliggende mark finder vi ligeledes Napoleons vej, som er resterne af en vej opført af én af Napoleon generaler under felttogene i begyndelsen af 1800-tallet. 

Vi afslutter vores udflugt ved vandmøllerne langs Ljuta-floden. I dag er møllerne omdannet en form for frilandsmuseum, hvor de ansatte optræder i historiske kostumer og du får mulighed for at se, hvordan man tidligere fremstillede de lokale produkter og måske også smage på nogle af dem! Derudover spiser vi en god frokost i området, inden vi returnerer. 

Udflugten inkluderer:

 • Transport Dubrovnik – Konavle – Dubrovnik
 • Entre til historisk vandmølle incl smagsprøver
 • Lokal frokost
 • Dansktalende rejseleder

For mere udførlig beskrivelse af dagsudflugten ser under dagsprogram
Udflugterne skal bestilles min. 45 dage før afrejse

Udflugten gennemføres ved minimum 15 deltagere.

Pris: kr. 698,- pr. person

Konavle er et naturområde med historiske minder

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 13.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
2.998,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Venedig og Dubrovnik – København t/r
 • Indkvartering på 3 –4-stjernede hoteller i delt dobbeltværelse
 • Udflugter og transport jf. program
 • Morgenmad dagligt (dag 2 – 12)
 • Frokost dag 2 og 4
 • Middag dag 1 – 3 og 6 - 11
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Tilkøbsudflugter til Split og Trogir (dag 8) og Konavle (dag 11)
 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Drikkepenge til lokalguide, chauffør m.v. (beregn ca. kr. 400,- pr. person i alt)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Mer om Kroatien

Her kan du læse mere om din spændende destination:

https://www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/kroatien

Hånden på hjertet

Information

I Dubrovnik bor vi på et godt 3-stjernet hotel. Det er familiedrevet og ligger i byens nyere del. Vi har valgt dette hotel, da det ligger godt i forhold til udflugter og fordi prisniveauet er noget mere rimeligt her end i den gamle bydel. Derudover har stedet sin egen personlige charme, som vi håber I alle bliver glade for.

Du kan læse mere om Hotel Ivka her: https://www.hotel-ivka.com/

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser