Den ultimative jaguarsafari

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Pantanal er verdens største tropiske vådområde og er et sandt paradis for naturelskere

Denne unikke safari bringer os ind i Sydamerikas hjerte i det vestlige Brasilien. Her ligger Pantanal, der er i verdensklasse, når det gælder naturattraktioner. Vi besøger området på et tidspunkt af året, hvor vildtet søger tættere sammen omkring de svindende vandflader og derfor er mest synligt.

Blandt pattedyrene kan nævnes jaguar, ozelot, puma, kæmpeodder, tapir og kæmpemyresluger. Det ekstremt rige fugleliv kan fremvise spektakulære arter som f.eks. den truede og smukke hyacintara, der er verdens største papegøje, nanduen, der er Sydamerikas svar på strudsen, samt farverige tukaner. Her er også masser af kaimaner, og den enorme kvælerslange, anakondaen, ses jævnligt. Pantanal har en fantastisk biodiversitet med ca. 3.500 arter af planter samt 100 arter af pattedyr og 650 fuglearter. Vi skal bo tre steder i Pantanal med forskelligartet natur og dyrehabitat. På denne måde har vi de bedste chancer for at få ”det hele” med os hjem i vores egen og kameraets hukommelse.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Safari

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Brasilianske real

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra København
Dag 2 Ankomst til Brasilien og videre til Cuiabá. Safarikørsel ad Transpantaneira og i Pantanal
Dag 3 Hel dag på Pouso Alegre med morgen-, eftermiddags- og aftensafari
Dag 4 Videre ad Transpantaneira. Sejlads til Jaguar Flotel samt safarisejlads
Dag 5–6 To hele dage på Jaguar Flotel med safarisejlads morgen og eftermiddag
Dag 7 Safarisejlads, kørsel ad Transpantaneira til SouthWild Lodge og safariaktiviteter
Dag 8 Hel dag på SouthWild Lodge. Safariaktiviteter morgen, eftermiddag og aften
Dag 9 Sidste kørsel ad spektakulære Transpantaneira og til Cuiaba for hjemrejse
Dag 10 Ankomst til Danmark

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København
Afgang fra København mod Brasilien og Sao Paulo med flyskifte i en europæisk by. Alle måltider med drikkevarer serveres undervejs.
Dag 2
Ankomst til Brasilien og videre til Cuiabá. Safarikørsel ad Transpantaneira og i Pantanal

Vi ankommer til Sao Paulos internationale lufthavn om morgenen, hvor der skiftes til indenrigsterminalen for flyet mod Cuiabá, der må betegnes som porten til Pantanal. Efter et par timers flyvning er der ankomst til Cuiabá ud på formiddagen, hvor vores lokale guide tager imod. Vi spiser en tidlig og god frokost i Cuiabá, hvorefter vi kører mod Pantanal i en lille bus. Når vi er fremme på den berømte grusvej Transpantaneira, der er den eneste farbare vej som går midt ud i det fantastiske vådområde, skifter vi til vores åbne safarikøretøj. Her dukker de første søer, floder og kanaler op med bl.a. et imponerende fugleliv omkring vejen.

Køreturen tager et par timer, hvorefter der er ankomst til vores hjem for de næste to dage, Pouso Alegre. Efter vi har tjekket ind, kører vi om eftermiddagen ud på den første safaritur i stedets lille åbne lastvogn, men vi kan også blot vælge at stoppe ved det lokale vandhul et par kilometer fra lodgen for at se, hvad der dukker op dér, samt gå en lille tur i området, så vi kan få rørt benene efter den lange rejse. Efter aftensmaden kører vi på natsafari i mørke, hvor vi med kraftige projektører skal søge efter områdets mange nataktive dyr som f.eks. tapirer og natravne.

Overnatning på Pouso Alegre med helpension.

Om Pouso Alegre og Pantanal

Lodgen ligger på en traditionel og 8.000 hektar stor kvægfarm, hvor de lokale cowboys, der på disse kanter kaldes pantaneiros, ofte ses til hest, når de driver kvæget rundt i området. Lodgen har kun 13 enkelt indrettede, men velfungerende og hyggelige værelser. Den ligger 6 km fra Transpantaneria hovedvejen og er omgivet af velbevarede klassiske Pantanal-landskaber med en mosaik af græssavanne, flere skovtyper, flodsletter samt vandhuller og floder. Stedet er en af de absolut bedste lokaliteter at se kæmpe myresluger og tapir. Næsebjørne, krabberæve og halsbåndsnavlesvin ses ofte nær lodgen, hvor den imponerende, smukke og truede hyacintara, der yngler i de omkringliggende træer, sammen med flere arter af farverige tukaner, amazonpapegøjer, parakitter og kolibrier udgør stjernerne blandt de mange fugle, som holder til i naturen umiddelbart rundt om Pouso Alegre. Der er også en god bestand af sumphjorte, spidshjorte, kapivarer (verdens største gnaver, der også kaldes flodsvin), bæltedyr og aber i omegnen, og i og omkring vandhuller og floder ses mange kaimaner (krokodiller) og med jævne mellemrum også anakondaer.

Pantanal er generelt meget tyndt befolket og består af en mosaik af mange forskelligartede naturarealer, hvoraf størstedelen er privatejet jord, som tilhører de mange kvægfarme med ekstensivt opdræt af kødkvæg. Disse farmes traditionelle drift er med til at bevare områdets natur, og suppleret med flere fredede områder og en nationalpark med status som verdensarv under UNESCO, understøtter de en bæredygtig naturbevarelse og danner basis for den eksklusive økoturisme i området.

Dag 3
Hel dag på Pouso Alegre med morgen-, eftermiddags- og aftensafari

Hele dagen tilbringes omkring Pouso Alegre, hvor vi har safariaktiviteter om morgenen, om eftermiddagen samt om aftenen efter aftensmaden og mørkets frembrud, hvor vi igen skal ud at søge efter de nataktive dyr. Alle ture foregår i stedets lille åbne og komfortable safarilastbil sammen med vores egen lokale guide, der har stor detailviden om netop dette område af Pantanal. Om morgenen og om eftermiddagen har turene en varighed på et par timer, mens aftenturen i mørke er på én til halvanden time. I de mellemliggende timer er der fine muligheder for at fotografere de mange dyr, der findes umiddelbart omkring vores lodge – både pattedyr, fugle og spektakulære insekter.

Dag 4
Videre ad Transpantaneira. Sejlads til Jaguar Flotel samt safarisejlads

Der er lidt tid til at nyde morgenen, naturen og dyrene omkring lodgen, inden vi efter morgenmaden kører det sidste stræk ad Transpantaneira til Porto Jofre, hvor vejen ender blindt. Turen på godt 110 km foregår i en lille åben lastbil, så der er god tid (4-5 timer) og fine muligheder for at fotografere den smukke natur med det rige dyreliv langs vejen, som denne rute er så berømt for. Vi stopper jævnligt for at nyde området, bl.a. ved nogle af de 140 små broer, hvor vejen krydser nogle af Pantanals mange vandflader. Fra Porto Jofre sejler vi i små både de ca. 15 km til SouthWild Jaguar Flotel, der ligger ankret op i et naturskønt område, hvor adskillige større og mindre floder mødes. Her, hvor vi er dybt inde i Pantanal og er helt omgivet af den fantastiske natur, skal vi bo i de næste tre dage. Efter frokost skal vi på den første sejltur i området, der foregår i stedets små åbne og hurtige aluminiumsbåde, der er særligt velegnede til at komme rundt i selv de mindste afkroge af den store vandlabyrint.

Om SouthWild Jaguar Flotel

Dette unikke flydende hotel ligger helt centralt midt inde i Pantanal, hvor flere større floder mødes i et beskyttet område, der kaldes Jaguarland. Dette 1.000 km2 store reservat regnes for det allerbedste, når det gælder at se det vel nok mest eftertragtede dyr i hele Pantanal – den smukke og ofte sky jaguar. Flotellet består af to flodbåde, der er ankret op ved siden af hinanden. På den ene findes 10 mindre værelser/kahytter med aircondition, eget bad og toilet samt en indendørs restaurant, mens den anden rummer 12 større og mere luksuriøse suiter/kahytter og en udendørs restaurant. En tredje båd, der bl.a. rummer generatoren, er ankret op et stykke derfra for at minimere støjgener og eliminere vibrationer. Om bord er også rutinerede lokale guider og en biolog, der er specialist i områdets natur og dyreliv.

Ud over den enestående tætte bestand af jaguarer er der selvfølgelig også en stor bestand af jaguarens primære byttedyr, som foruden fisk især består af den ekstremt talrige kaiman, der er Sydamerikas svar på alligatorer og krokodiller i andre verdensdele, og kapivarer, der også kaldes flodsvin og er verdens største gnaver med sine op til 50 kg og 1,2 meters længde. Der ses også andre større og potentielle byttedyr i området som f.eks. sumphjorte og tapirer. Kæmpeodderen er almindelig herinde, hvor der desuden ses flere arter af aber i området, bl.a. den store brøleabe. Det yderst varierede fugleliv er dybt imponerende med masser af vandlevende og fiskeædende fugle som hejrer, storke, lappedykkere, skarver, høge, våger og isfugle/stødfiskere samt mange andre.

Dag 5–6
To hele dage på Jaguar Flotel med safarisejlads morgen og eftermiddag

Vi har to hele dage i hjertet af Pantanal omkring SouthWild Jaguar Flotel. Begge dage skal vi på ca. fire timer lange sejlture i vores hurtige både såvel om morgenen som om eftermiddagen. Vi har altså fantastiske muligheder for at se den smukke natur og det imponerende dyreliv, som området er så berømt for på og omkring floderne Piquiri, Cuiabá, Black Channel og Three Brothers. I dette område er vores primære fokus at finde den imponerende og op til ca. 135 kg tunge jaguar, der er verdens tredjestørste katteart efter tiger og løve. Intet sted er chancerne bedre end netop her, hvor den vandglade kat stortrives i og omkring de mange floder og vandhuller, og hvor den bliver større end noget andet sted i dens udbredelsesområde. Midt på dagen kan den nære natur umiddelbart omkring vores flydende hotel nydes fra dækket, og der er også gode chancer for fine dyreoplevelser lige hér.

Dag 7
Safarisejlads, kørsel ad Transpantaneira til SouthWild Lodge og safariaktiviteter

Der er tid til en sidste kort bådsafari i nærheden af vores Flotel, inden der er afgang mod et nyt område af Pantanal. Efter morgenmaden sejles til ”havnen” i Porto Jofre, hvorfra vi skal køre ad Transpantaneira i vores lille åbne lastbil, så der er igen fine muligheder for at nyde denne naturskønne rute. Vi er fremme på SouthWild Pantanal Lodge til frokost. Efter indkvartering skal vi på en kort eftermiddagssejltur på den nærliggende og dyrerige Rio Pixaim i små åbne aluminiumsbåde, inden det er tid til et ophold i stedets unikke fotoskjul omkring solnedgang, hvor der er stor chance for at se den elegante ozelot.

Om SouthWild Pantanal Lodge

Den komfortable lodge ligger på Fazenda Santa Terezas jord nogle kilometer fra Transpantaneira ad en lille privat vej. Den er opført i en lysning i den dyrerige galleriskov direkte ned til Pixaim-floden. På lodgen findes en swimmingpool, hvor man kan køle af i de varme timer midt på dagen, samt et bibliotek med et godt udvalg af naturbøger om Pantanals natur og dyreliv. Nær lodgen er der bygget et fugletårn ganske tæt på et træ, hvor den store og spektakulære jabiru stork ofte har rede. Der findes desuden et fugletårn i den nærliggende skov på Pixaim flodens bred, hvor også kapucineraber ofte ses. Mest kendt er lodgen dog nok for sit unikke fotoskjul, hvor den mellemstore og meget smukke kat, ozelotten, hyppigt ses omkring solnedgang. På floden og i de omkringliggende vandhuller er der et ualmindeligt rigt fugleliv, som især er berømt for de fiskeædende høge, våger, isfugle og de smukke agamihejrer samt ibisser, rosaskestorke og ikke mindst for kæmpeodderne, som det er muligt at komme ualmindeligt tæt på netop hér. Der findes endvidere en god bestand af krabbebjørne (en slags vaskebjørn) og tapirer i området, som nogle gange kan ses på en natsafari i stedets lille åbne lastvogn, der er forsynet med stærke projektører. Af og til viser disse dyr sig dog også om dagen.

Dag 8
Hel dag på SouthWild Lodge. Safariaktiviteter morgen, eftermiddag og aften

Hele dagen tilbringes på og omkring den dejlige og komfortable SouthWild Pantanal Lodge med tre aktiviteter af et par timers varighed. Disse omfatter endnu en sejlads på Rio Pixaim og en gåtur på naturstien i den omkringliggende skov og savanne. Efter aftensmaden kører vi ud i natten i en lille åben safarilastbil, der er udstyret med projektører, så vi har muligheden for at se nogle af vores nye destinations nataktive dyr. Mellem aktiviteterne kan vi gå ture i naturen omkring lodgen på egen hånd samt benytte fugletårnene.

Dag 9
Sidste kørsel ad spektakulære Transpantaneira og til Cuiaba for hjemrejse

Der er mulighed for at gå en kort og tidlig tur omkring lodgen for at tage afsked med Pantanal. Når morgenmaden er nydt, er der afgang mod Cuiabá i en minibus. Efter de sidste par timers kørsel på den spændende Transpantaneira ud af Pantanal samt lidt videre på gode asfaltveje, ankommer vi om formiddagen til lufthavnen i Cuiaba, hvor vores fly letter omkring middagstid. Frokosten på denne dag er på egen regning og den kan enten spises lidt tidligt i lufthavnen i Cuiabá eller lidt sent i lufthavnen i Sao Paulo, hvor der er god tid til dette samt til at komme fra indenrigs- til udenrigsterminalen. Flyet mod Europa afgår først på aftenen og der serveres måltider og drikkevarer undervejs.

Dag 10
Ankomst til Danmark
Der er ankomst til København midt på dagen efter flyskifte i en europæisk by.

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Flyrejse fra København til Sao Paulo t/r med måltider og drikkevarer serveret undervejs
 • Flyrejse Sao Paulo – Cuiabá t/r
 • Dansk rejseleder og lokal engelsktalende guide
 • Safari i Pantanal jf. ovennævnte program
 • Fuldpension undtaget frokost på dag 9
 • Koldt drikkevand døgnet rundt, juice til morgenmaden og kaffe/te til alle måltider
 • Alle skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring på 6% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udgifter til vaccinationer og medicin
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer (ud over de ovennævnte under prisen inkluderer)
 • Frokost på dag 9, der kan købes i lufthavnen
 • Drikkepenge til chauffører, lokalguider og hotelpersonale. Regn med i alt ca. 100 USD pr. deltager
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr per faktura kr. 130,-
 • Alt der ikke er nævnt under “Prisen inkluderer”
Tillæg for enkeltværelse
5.998,-

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Hånden på hjertet

Information

Vi har valgt at lægge turen i oktober, der er en varm måned i slutningen af tørtiden med dagtemperaturer på ca. 30C og nattemperaturer på ca. 20C. Det skyldes, at de tørre måneder, inden regntiden starter, er de bedste til safari i Pantanal, hvor chancerne for at se bl.a. jaguaren er langt større end resten af året. Forklaringen er, at antal og størrelsen af vandhuller reduceres, så dyrene koncentreres om de færre tilbageværende vandressourcer. Desuden er vandstanden i floderne lav, hvilket gør flodbrinkerne foran galleriskovene brede og let synlige, så dyrene, der kommer ned for at drikke og/eller jage, lettere ses.
Oplysninger om rejsen

Sol, klima og beklædning

De både, vi skal sejle med i Pantanal, er åbne og uden overdækning. Da vi er relativt tæt på ækvator og samtidig befinder os på vand, så betyder det, at solens stråler også rammer os nedefra. Det er derfor en god idé at anvende solbeskyttelse med høj faktor eller endnu bedre; at have lange bukser, langærmet trøje/skjorte og en kasket eller solhat på. Safarikøretøjerne har tag, men siderne er åbne og kørslen foregår typisk, når solen står lidt lavt på himlen, så også her skal der passes på solen.

Klimaet i Pantanal i midten af oktober er typisk varmt og solrigt med dagtemperaturer på ca. 30 grader, så det meste tøj skal være sommerligt. Det er dog køligere om aftenen og især om morgenen omkring solopgang, hvor vi tager på safari, så husk også noget varmt og vindtæt som f.eks. en fleecetrøje og/eller en vindtæt jakke/anorak. Selvom vores rejsetidspunkt er i slutningen af den tørre sæson, kan det ikke helt udelukkes, at vi støder ind i en byge, så et lille let regnslag kan også være nyttigt. På safarikørsler og -sejladser bør tøjet være i naturfarver, så stærkt farvet og kridhvidt tøj bør altså undgås, da det kan skræmme dyrene.

Bagage

Det er en god idé at medbringe en lille rygsæk e.l. til safarisejladser og -køreture, der jo evt. også kan bruges som håndbagage på flyrejserne. En god kikkert anbefales ligesom et kamera – og med rigelig plads på hukommelseskortet! Medbring desuden en god drikkedunk eller en thermoflaske til koldt drikkevand, der kan tappes frit fra alle overnatningsstederne. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde o.l. på rejsen.

Fysisk form

Selve rejsen er ikke specielt strabadserende. Safarikøreturene foregår dog i kuperet terræn på ujævne grusveje i køretøjer med en hård affjedring. De mange sejlture foregår i dejlige nye både med gode sæder, men ombordstigning kræver dog nogen mobilitet. Der er altså ingen større fysiske krav, men man bør ikke have decideret dårlig ryg eller svage/stive ben.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på mindst 10 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen. Dette vil typisk ske senest 4-6 uger før den planlagte afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde må blive påført som følge annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om Brasilien

Her kan du få mere at vide om Brasilien: www.albatros-travel.dk/destinationer/sydamerika/brasilien                      

Læs bl.a. om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge, visum og vaccinationer.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På busrejser kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Forlæng rejsen

Forlæng rejsen med fire dage i det sydlige Amazonas

Type Rejseforlængelse
Varighed 4 dage
Pris 14.998,–

For alle naturinteresserede vil den perfekte forlængelse af en Pantanal-safari være et besøg i Amazonas vidtstrakte regnskove. Vi har derfor arrangeret et firedages program i den sydligste del af Amazonas, hvor nogle af områdets mest berømte dyr kan findes i den imponerende skov. Flere af disse ses endda med større sandsynlighed end på nogen anden lokalitet i det enorme område på ca. 6 mio. km2, som Amazonas dækker! Der er f.eks. meget stor sandsynlighed for at se den gigantiske harpy ørn, men her findes også mange tukaner samt blågule og lyserøde araer, mens den mørkerøde ara også kan ses med mellemrum. Edderkoppeaber er stjernerne blandt adskillige abearter og her findes desuden mange andre spændende dyr som f.eks. tapirer og jaguarer. Sidstnævnte er dog er væsentligt nemmere at se i Pantanal på den første del af rejsen.

Dag 9 (rundrejsens sidste dag) Cuiabá – Alta Floresta. Til Rio Juruena i det sydlige Amazonas

På Pantanal-turens sidste dag følges vi til lufthavnen i Cuiabá, hvorfra der flyves mod nord og Amazonas i stedet for mod syd til Sao Paulo. Frokosten spises i lufthavnen (på egen regning) og der er ankomst til Alta Floresta midt på dagen. Byen er den nærmeste større by til det sydlige Amazonas. Her tager vores lokale guide imod i lufthavnen, hvorefter der på ca. 3,5 time ad gode veje køres direkte til Amazonas, hvor den 900 meter brede Juruenaflod krydses med en lille færge kort før vi når vores destination, den komfortable lodge, Fazenda Sao Nicolau, i det 100 km2 store private regnskovsreservat. Efter indkvarteringen er der sidst på eftermiddagen tid til at søge efter nogle af stedets spektakulære dyr, f.eks. araer, tukaner og aber, fra udsigtstårnet i skoven, inden et solidt aftensmåltid serveres og der er sengegang med regnskovens mange lyde i baggrunden.

Overnatning på Fazenda Sao Nicolau med fuldpension.

Bemærk: Hvis den bedste og mest aktive harpyrede, hvor der vil være opstillet et stort mobilt fugletårn, findes langt fra Fazenda Sao Nicolau, gøres der ophold hér sidst på eftermiddagen og igen næste morgen. I så fald vil der blive overnattet på et lille hyggeligt hotel nær denne rede og fortsættes til lodgen om formiddagen på dag 2. Findes den bedste rede og det mobile fugletårn derimod nær Fazenda Sao Nicolau følges programmet selvfølgelig som beskrevet først. Teamet på stedet overvåger konstant en række reder i området, hvoraf tre af dem p.t. ligger nær lodgen, men tårnet opstilles altid ved den rede med størst aktivitet og dermed de bedste muligheder for gode observationer og flotte billeder. Det mobile fugletårn er helt unikt, da der herfra næsten er garanti for at se og fotografere den sjældne og imponerende harpy, der i meget høj grad lever af aber, som den fanger i regnskovens trækroner. Den er en af verdens største og kraftigste rovfugle og specielt dens ben og kløer er gigantiske med størrelse som en menneskehånd.

Dag 10-11 To hele dage i Amazonas

Der er to dage med god tid til at udforske og nyde den imponerende høje regnskov, og mulighederne er mangfoldige på de to daglige aktiviteter af ca. fire times varighed. Der sejles på den smukke, klarvandede og mægtige Juruenaflod og nogle af dens små bifloder, som skærer gennem den tætte og frodige skov. Der vil også være flere vandreture på det 20 km lange net af stier i skoven, hvorunder et tårn med fantastisk udsigt over regnskoven besøges. Disse gåture og ophold i udsigtstårnet foregår sammen med en lokalkendt guide. Denne kan bl.a. finde frem til de bedste lokaliteter for flere af de fire arter af store og ekstremt farvestrålende araer og af de syv arter af spektakulære tukaner, der holder til i området. Guiden vil også hjælpe med at søge de rette steder i trækronerne efter bl.a. de adrætte edderkoppeaber. Med lidt held kan her også ses tapirer, mens områdets jaguarer er sky og ofte kun lader deres fodspor se. Skulle den mest aktive harpyrede eller andre særligt interessante dyr findes i nærheden af lodgen, men længere end i gåafstand, så vil disse lokaliteter blive besøgt flere gange under opholdet, hvilket medfører korte køreture i området.

I de varmeste timer midt på dagen køres, sejles eller gås tilbage til lodgen for frokost og et hvil, inden der returneres til regnskoven hen på eftermiddagen for flere naturoplevelser. I skumringen vendes tilbage til lodgen for aftensmad og overnatning. Et par af aftenerne vil der desuden blive holdt et kort foredrag om Amazonas, mens der en af aftenerne tilbydes en gåtur i mørke i regnskoven, men med medbragte lygter, så nogle af de mange nataktive dyr kan ses.

Overnatning på Fazenda Sao Nicolau med aftensmad og morgenmad.

Dag 12 Morgen i Amazonas. Til Alta Floresta og flyning til Cuiabá

Der er igen tidlig morgenmad samt tid til en sidste gåtur i skoven omkring lodgen inden afgang. Herefter sejles med den lille færge over Juruenafloden og der køres ca. 3,5 timer tilbage til Alta Floresta, hvor der spises frokost på en dejlig restaurant inden turen går til byens lufthavn. Om eftermiddagen flyves der på ca. en time til Cuiabá, hvor en lokal guide venter og kører til hotellet nær lufthavnen. Der er aftensmad på hotellet eller nærliggende restaurant efter eget valg (og for egen regning).

Overnatning på Slaviero Slim Varzea Grande (eller tilsvarende) med morgenmad.

Dag 13 Hjemrejse via Sao Paulo mod København

Efter morgenmaden på hotellet køres den korte tur til Cuiabás lufthavn for check-in. Herfra flyves der til Sao Paulo, hvor der er god tid til at skifte fra indenrigsterminalen til den internationale terminal for flyet mod Europa og København.

Dag 14 Ankomst til København

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Prisen inkluderer
 • Indenrigsfly fra Cuiabá til Alta Floresta t/r
 • Engelsktalende lokalguide
 • Alle udflugter nævnt i programmet
 • 3 nætter i Amazonas
 • 1 nat i Cuiabá
 • Helpension fra aften dag 9 til frokost dag 12
Prisen inkluderer ikke
 • Dansk rejseleder
 • Tillæg for enkeltværelse 1.998,-
 • Drikkevarer
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”
Bestilling
Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller senest 75 dage før afrejse. Vi kan desværre ikke garantere ledig plads på hotel, fly osv. på alle afrejsedatoer.
Rated 5 out of 5 by from Glimrende og udbytterig naturrejse Jesper Horsted
Date published: 2018-10-29
Rated 5 out of 5 by from En helt fantastisk rejse med enestående oplevelser Jeg har ikke før været i Pantanal, men det har været en kæmpe oplevelse at få opfyldt et længe næret ønske om at se en del af dette utroligt spændende naturområde. At det så blev i selskab med nogle fantastisk vidende og engagerede rejseledere gjorde, at mine på forhånd meget høje forventninger til rejsen fuldt ud er blev indfriet. Vi har boet 3 forskellige steder, som hver især har haft sine fortrin rent dyre- og fuglemæssigt. Det er blevet til en lang stribe enestående oplevelser med jaguarer, kæmpeoddere, tapir, ozelot, kapivarer, caimaner, nanduer, hyacintaraer og mange, mange flere fantastiske dyr. Vi har kørt dag- og natkørsel i safaribiler (ombyggede lastbiler), gået ture i områderne og ikke mindst sejlet i rigtig gode både. Det har været pragtfuldt og kan varmt anbefales! MEN husk en effektiv myggespray og pas på solen. Jeg er aldrig før blevet skoldet på skuldrene, når jeg har haft t-shirt med ærmer på!
Date published: 2018-10-24
Rated 5 out of 5 by from Utroligt spændende at se Pantanals vilde natur Det var en utrolig stor oplevelse at komme til Pantanal, rejsen var rigtig godt arrangeret og de 2 rejseledere fra Albatros og Rander regnskov kunne fortælle rigtig meget om dyrene. Vores lokale guide Raul var rigtig sød og rar og han sørgede for at vi alle fik tid til at se og filme de forskellige dyr fra forskellige vinkler. Vi så rigtig mange spændende dyr blandt andet tapirer, sumphjorte, 8 forskellige jaguarer (nogen af dem så vi flere gange), oddere (som var utroligt livlige og legesyge), brøleaber, leguaner og andre øgler, slanger og fugleedderkopper, kaimankrokodiller, kapivarer, frøer, tukaner og papegøjer samt en masse andre fugle. Den sidste aften var vi så heldige at se en ozelot fra et skjul hvilket virkelig var en oplevelse for livet. Jeg kan varmt anbefale denne rejse hvis man er til natur og dyreliv. Jeg har været på safari før men denne rejse har helt klart været en af mine bedste safarioplevelser.
Date published: 2018-10-22
Rated 5 out of 5 by from En helt uforglemmelig oplevelse Vi var så heldige at have to kapaciteter som rejseledere (Henrik Herold og Jesper Horsted). Deres viden og engagement gjorde rejsen til noget helt særligt. Vi har rejst meget og er interesserede i natur og dyreliv. Vi fik vores forventninger, der var tårnhøje, fuldt indfriet.
Date published: 2018-10-24
Rated 4 out of 5 by from En rigtig naturrejse Flere naturrejser fra Albatros
Date published: 2018-10-26
Rated 4 out of 5 by from Fin rejse Rejsen var ok.
Date published: 2018-10-21
 • y_2019, m_3, d_19, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_6
 • loc_da_DK, sid_BRRTR02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

BRRTR02ADK