Det bedste af Baskerlandet

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Biscayabugten kalder – med historie, moderne arkitektur og god vin. Vi besøger både Baskerlandets gastronomiske hjerte San Sebastián og kulturbyen Bilbao

Oplev Spaniens nye gourmetregion, hvor også kulturen og arkitekturen stortrives! Med base på et 4-stjernet hotel i hovedbyen Vitoria tager vi på udflugter langs Baskerlandets flotte kyststrækning og til spændende byer.

Vi besøger blandt andet film- og badebyen San Sebastián (også kendt for sin fremragende mad), Guernica, kendt fra Picassos dramatiske maleri, populære Bilbao med Guggenheim-museet – og inde i landet besøger vi middelalderbyen Laguardia i vindistriktet Rioja. Her tager vi på vingårdsbesøg, og vi forlader selvfølgelig ikke Baskerlandet uden at smage på de regionale specialiteter som pintxos – den baskiske variant af tapas – og dens faste partner, Txacoli-hvidvinen.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Vin & gastronomi

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – Bilbao. Byvandring i den gamle bydel og middag med pintxos
Dag 2 Udflugt til Bilbao med pintxos, Guernica og San Sebastián
Dag 3 Udflugt til Rioja-vinområdet med besøg på vingården Vivanca og middelalderbyen Laguardia
Dag 4 Vitoria med besøg til Txacoli-vinområdet med vingårdsbesøg
Dag 5 Vitoria – Bilbao. Tid på egen hånd i Bilbao og hjemrejse

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Bilbao. Byvandring i den gamle bydel og middag med pintxos Ca. 73 km
Baskerlandets hovedstad, Vitoria
Efter ankomst til Bilbao kører vi til Baskerlandets hovedstad, Vitoria. Denne lille provins, en af de mindste i Spanien, har sit eget sprog, der er et af de ældste i Europa og har i mange år været præget af en oprørsk selvstændighed under den væbnede gruppe ETA, der også strakte sig ind i Frankrig. I dag er der fred og ro, ETA har lagt våbnene fra sig og sluttet fred med Spanien. Baskerlandet har rejst sig som fugl Fønix fra asken til ny storhed. Provinsen er også kommet godt igennem den spanske krise.

Bilbao er gået fra en snavset havne- og industriby til en meget besøgt kulturby. San Sebastián er en dyr badeby med et hav af Michelin-restauranter og kendt for dens filmfestival, og de store vingårde i Rioja-vinområdet vidner om store indtægter. Vitoria er også velstående og en rigtig nydelig by med gode forretninger, restauranter og flotte pladser.

Vi indkvarteres og spiser middag på en lokal restaurant i Vitoria.
Dag 2
Udflugt til Bilbao med pintxos, Guernica og San Sebastián Ca. 290 km
Badebyen San Sebastián
Efter ankomst til Bilbao er der god tid til at se den smukke og spændende by, der ikke er større, end at turen kan gøres til fods. Den tidligere industriby er i dag en moderne og attraktiv by, hvor nyt og gammelt er forenet på smukkeste vis. Bilbaos nyeste vartegn er Guggenheim-museet ved floden Rio Nervion, også kaldet Rio de Bilbao, og den arkitektonisk spændende lufthavn Aeropuerto de Sondica. Den charmerende gamle bydel ligger øst for den nyere og er kendt for sine syv små gader tilbage fra 1400-tallet og for Plaza Nueva, hvor der hele vejen rundt er et hav af restauranter, der serverer pintxos – Baskerlandets udgave af tapas.

Vi spiser frokost ledsaget af den lokale Txakoli-hvidvin, som passer glimrende til denne type mad. Pintxos er velsmagende småretter ofte serveret på brød eller toast med en tandstik i – pintxos betyder ’spyd’ – og er en fryd for både øjet og maven. Det er et must at afprøve disse lækkerier et par gange under et ophold, og det får du rig lejlighed til.

Vi fortsætter nu med et besøg i byen Guernica, som er symbolet på den baskiske selvstændighed og udødeliggjort i Picassos maleri af samme navn. Billedet fortæller om tyske krigsflys bombning (på foranledning af General Franco) af byens civile under den spanske borgerkrig. Det gamle egetræ i byen, hvor de lokale ledere samledes for at træffe vigtige beslutninger, overlevede og er i dag det baskiske symbol for selvstændighed

Vi kører fra Guernica ud til havet og langs den smukke kyststrækning til San Sebastián med vartegnet Monte Urgull, der deler byen og stranden i to smukke bugter. Der bliver tid til at udforske San Sebastián på egen hånd, blandt andet kan man bestige Monte Urgull på 120 meter, og senere på dagen samles vi for at gå gennem den gamle bydel og bese byens øvrige attraktioner. Her er rig mulighed for at smage byens berømte pintxos.

San Sebastián er i dag kendt for filmfestivalen, der afholdes i september, for de fine strande og den flotte natur omkring byen – og ikke mindst for et ret højt prisniveau. Byen har rekord for flest Michelinstjerner pr. indbygger (kun overgået af Kyoto i Japan): Der er 17 stjerner fordelt på tre 3-stjernede restauranter, en 2-stjernet restaurant og seks restauranter med én Michelinstjerne, hvad der må siges at være meget flot af en by med kun 250.000 indbyggere. Byen har været kendt som badeby fra slutningen af 1800-tallet, ikke mindst på grund af den kongelige families besøg, og har den dag i dag stadig en aura af velstand og stolthed over sig.

Vi kører tilbage til Vitoria, hvor du om aftenen kan udforske det baskiske køkken på egen hånd.
Dag 3
Udflugt til Rioja-vinområdet med besøg på vingården Vivanca og middelalderbyen Laguardia Ca. 130 km
Middelalderbyen Laguardia i vindistriktet Rioja
Dagen står i vinens tegn, og vi kører sydpå for at passere bjergkæden Sierra Tolono og køre ind i La Rioja. Denne sydligere region er kendt for sine vindistrikter, og vi skal besøge  en af de i Baskerlandet beliggende vingårde, Vivanco, der er en meget moderne vinproduktion. Vindistriktet Rioja krydser grænsen mellem de to provinser Baskerlandet og La Rioja ved den lange Ebro-flod. Ebro bidrager med vand og frodighed til den store vinproduktion og opdyrkeligt landbrugsland.

Vi fortsætter til middelalderbyen Laguardia, en vidunderligt velholdt og charmerende fæstningsby. Frokost er på egen hånd, og der er tid til at gå rundt og se de historiske dele af Laguardia eller shoppe i byens mange små specialforretninger. Byen er en af de mest kendte vinbyer i Spanien, og der er et væld af små vinkældre, der kan besøges og vine, der kan smages. I området omkring Laguardia ligger der nogle helt fantastiske vingårde, som viser, hvor velhavende området er – bla. Marqués de Riscal. Husk at nyde klokkespillet ved det store ur på Plaza Mayor kl. 12, 14 eller 17.

Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til Vitoria.  Middag er på egen hånd.
Dag 4
Vitoria med besøg til Txacoli-vinområdet med vingårdsbesøg Ca. 115 km
Pintxos betyder ’spyd’ og er en fryd for både øjet og maven
I dag koncentrerer vi os om Baskerlandets hovedstad Vitoria, men først kører vi ud til et vinområde nord for Vitoria, hvor der produceres den lokale og skønne hvidvin Txakoli, der passer så fint til pintxos. Vi besøger en lokal vingård, Astobiza. Her vil der være rundvisning på vinmarkerne og i produktionen samt efterfølgende vinsmagning med lokale oste. Efter dette uformelle og interessante besøg, fortsætter vi til en lokal restaurant for at nyde et godt baskisk måltid.

Efter frokost returnerer vi til Vitoria. Provinshovedstaden Vitoria er ganske spændende, ikke mindst den gamle bydel og citadellet. Vi skal blandt andet besøge domkirken Santa Maria, som gennem længere tid har været under renovering, og således kan vi se, hvordan den første kirke har udviklet sig fra at være en del af bymuren til at ende som en katedral. Det er fra disse udgravninger, forfatteren Ken Follett har fundet inspiration og baggrundsmateriale til sine romaner ”Jordens Søjler” og ”Uendelige Verden”.  Derfor er der opført en mindre statue foran kirken af Ken Follett. Der bliver tid på egen hånd, før vi returnerer til hotellet.

Vi spiser middag på en lokal restaurant.
Dag 5
Vitoria – Bilbao. Tid på egen hånd i Bilbao og hjemrejse Ca. 75 km
Ved Guggenheim-museet i Bilbao
Inden dagens hjemrejse tager vi efter morgenmad til Bilbao med tid til at se bedre på den gamle bydel eller besøge det verdenskendte Guggenheim-museum tegnet af Frank Gehry. Med facadens mange titaniumplader, der skifter farve alt efter lys og tid på dagen er museet i sig selv et kunstværk. Foran bygningen sidder Jeff Koons’ værk Puppy, en kæmpehund skabt af levende blomster. Inde i museet kan vi gå på opdagelse i samlingen af moderne kunst og samtidskunst, blandt andet Richard Serras værk Serpiente: en imponerende opstilling af kæmpe stålplader, der er en reference til de store stålvalseværker og skibsværfter, som engang var livsnerven og drivkraften i Bilbao.

Alternativt bliver der tid til at shoppe og se på byen, før vi sætter kurs mod lufthavnen og flyver hjem igen mætte på indtryk.

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Bilbao t/r med mellemlanding
 • 4 nætter på 4-stjernet hotel i Vitoria i delt dobbeltværelse
 • Udflugter og entréer jf. program
 • Morgenmad dagligt
 • Frokost med pintxos og vin dag 2
 • Middag dag 1 og 4 på lokale restauranter
 • 1 vinsmagning med ost og frokost dag 3
 • 1 vinsmagning dag 4
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Entre og besøg i Guggenheim museet ca. 18 Euro
 • Drikkepenge til lokalguide, chauffør m.v. (beregn ca. Euro 35 pr. person)
 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,-
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"
 •  

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Køretider

Dagslænger fremgår af dagsprogrammet.

Bagage

Man må medbringe 1 styk indskrevet bagage per person. Maks. 20 kg + håndbagage (maks. 8 kg). Håndbagagens dimensioner må maksimalt udgøre 118 cm i total (længde x bredde x højde = fx 55 cm x 40 cm x 23 cm).

Det er en god idé at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Klima

I foråret og efteråret kan det være køligt om morgenen og aftenen, og regnbyger kan forekomme. Medbring derfor en trøje og en let jakke. Når det gælder påklædning om aftenen på restauranter og lignende, er spanierne ikke særligt formelle. Husk at medbringe et par gode sko til spadsereture i naturen og i byerne.

Mere om Spanien

Her kan du få mere at vide om Spanien: www.albatrostravel.dk/destinationer/europa/spanien

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Hotel

Vi bor under hele opholdet på et nydeligt 4-stjernet hotel i hovedbyen Vitoria, ca. 2 km fra centrum.

Lokalguider

Flere steder er det påkrævet at have en lokalguide. Vores danske rejseleder samarbejder med disse lokalguider og oversætter essensen af lokalguidens informationer med tillæg af egne betragtninger. Dette fungerer normalt glimrende, og de to rejseledere kan således supplere hinanden.
 
Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

ESRTR12ADK