Det bedste af Sydafrika

individual-tour
Individuel rejse mere tid til egne eventyr

Alsidig rundrejse med fokus på Sydafrikas natur og mennesker ad Panoramaruten til Kruger og fra Garden Route til Cape Town

Albatros’ store rundrejse til det spændende Sydafrika som Mandela, ANC og den sorte befolkning overtog og valgte at videreføre i fredens ånd. Et land med en overdådig natur der præger hele rejsen, når I eksempelvis passerer udsigtspunktet God’s Window, kører på safari i Kruger, sejler mellem Kaplandets sæler og pingviner, vandrer i Tsitsikamma eller smager på vinen i Sydafrikas berømte vindistrikt. Og i Afrikas smukkeste by, Cape Town, har I en storslået udsigt til Taffelbjerget, når I nyder en billig kop kaffe eller et glas vin på Victoria & Alfred Waterfront. Vi har bestræbt os på at lave den mest komplette rejse, hvorfra man returnerer med større indsigt og fornemmelse for det afrikanske kontinents sydspids, uden at der gås på kompromis med komforten.

Rejsen gennemføres med engelsktalende lokalguide.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Safari

 • Rejseleder Engelsktalende guide

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Sydafrikansk rand

Dagsprogram
Dag 1 København – Johannesburg
Dag 2 Johannesburg – Pilgrim’s Rest, Graskop
Dag 3 Panoramaruten – storslået udsigt ved God’s Window og enestående klippelandskab i Blyde River Canyon
Dag 4 Kruger Nationalpark. Safarioplevelser
Dag 5 Kruger Nationalpark. Safarioplevelser
Dag 6 Kruger Nationalpark – Zebra Country Lodge
Dag 7 Johannesburg – Port Elizabeth – Tsitsikamma Nationalpark – Knysna
Dag 8 Knysna-lagunen og Knysna Heads
Dag 9 Heldagsudflugt langs Garden Route til Oudtshoorn. Cango Caves og strudsefarm
Dag 10 Oudtshoorn – Cape Town. Vingårdsbesøg med vinsmagning
Dag 11 Cape Town. Tid på egen hånd
Dag 12 Cape Town – Kaphalvøen. Sejltur til Duiker Island, pingvinkoloni, Cape Point
Dag 13 Cape Town. Hjemrejse
Dag 14 Ankomst til København

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Johannesburg
Der er afrejse midt på eftermiddagen fra København med kurs mod eventyrlige Sydafrika.
Dag 2
Johannesburg – Pilgrim’s Rest, Graskop

I ankommer til Johannesburg om morgenen. Fra lufthavnen bliver I kørt til jeres hotel, som ligger på den berømte panoramarute. Turen tager mellem 4 og 5 timer lidt afhængigt af stoppene undervejs. Hen på eftermiddagen ankommer I til jeres hotel, hvor der måske er tid nok til et forfriskende dyp i poolen. Om aftenen er der middag, hvor I bliver informeret om de kommende dage.

Dag 3
Panoramaruten – storslået udsigt ved God’s Window og enestående klippelandskab i Blyde River Canyon
God´s Window

Fra hotellet går turen direkte mod det østlige Mpumalanga. I kører ad snoede veje langs Panoramaruten, og det bjergrige område byder på det ene storslåede natursceneri efter det andet, hvor man ofte føler trang til at stoppe for at nyde udsigten. Ved God´s Window kan man opleve et af verdens smukkeste udkigspunkter (hvis vejret tillader det), og Bourke´s Luck Potholes er et enestående klippelandskab, hvor voldsomme flodhvirvler har boret dybe, cylinderformede huller i den nøgne klippe. Der gøres også stop ved Blyde River Canyon, der tåler sammenligning med Grand Canyon, selvom det er i en mindre skala. Der er mange flotte scenerier i området, og programmet afhænger også lidt af vejret og deltagernes lyst til at vandre rundt i de smukke omgivelser. I disse bjergegne forekommer ofte tæt morgentåge, som letter op ad dagen, hvilket vi forsøger at tage højde for, når dagsruten fastlægges på stedet.

Efter udflugten ankommer I til Hazyview, som er jeres hjem de næste tre nætter, og jeres base for at udforske Kruger Nationalpark.

Dag 4
Kruger Nationalpark. Safarioplevelser
En voksen hangiraf måler fra 4,7 til 5,3 meter

Kruger er ensbetydende med safari, og vi har gjort vores til at planlægge nogle spændende og alsidige dage i Sydafrikas største nationalpark. I kører den relativt korte strækning til Kruger; her mærker man tydeligt klimaforskellen, når I kører fra højlandets køligere og tørre luft til lavlandets varme, mere fugtige luft. Straks efter "gaten" er passeret, er I på safari.

Kruger er en enorm nationalpark, der med et samlet areal på omkring 20.000 km² er næsten lige så stort som Jylland. Safarien kommer til at bestå af kørsel i åbne jeeps. Parken omfatter en hel række forskellige savannetyper med så stor variation, at man sagtens kan tilbringe mange dage her uden at komme til at kede sig. Her er velanlagte veje og safarispor, der gør det muligt at køre ganske tæt på vandhuller og til observationsposter, hvorfra der ofte er god udsigt til vildtet. Og vildt er her nok af: det er muligt at se op til 132 forskellige arter pattedyr, 438 fuglearter, 104 krybdyr og hele 1771 plantearter, hvoraf 357 er træ- og buskarter. Kruger er anlagt sådan, at de besøgende kun har adgang til en begrænset del af de anlagte spor, mens store områder forbeholdes vildtet. Igennem årene har vildtet imidlertid vænnet sig til biler og besøgende, hvorfor man ofte kan se elefant, giraf og forskellige antilopearter græsse tæt op ad parkerede biler, ligesom det slet ikke er usædvanligt, at en løveflok eller et par geparder hindrer den fri passage. Det enorme område giver vildtet de ultimative livsbetingelser, men turismen sætter også sit præg på hverdagen. Løverne her har specialiseret sig i at jage giraffer ud på de asfalterede veje, hvor de hårde hove glider, og dyrene falder i gabet på rovdyrene. Omkring halvdelen af løvernes føde udgøres således af girafkød, mod næsten ingenting i den ukontrollerede natur.

Med lidt held får I måske set The Big Five (elefant, næsehorn, bøffel, løve og leopard) – de er her alle sammen, men mængden varierer. Normalt vokser græsset højt i maj-juni, hvorefter tørken gradvist forvandler det meste af Kruger-området til et tørt, gult og afsvedent landskab, hvilket til gengæld gør det lettere at finde dyrene. Hele dagen går med safarikørsel i det skønne reservat, og frokosten er medbragt fra hotellet. Storslåede oplevelser venter, og det gyser nok lidt i de fleste, når man sidder blot få meter fra elefant, næsehorn eller måske en løve i helt åbent køretøj.

Dag 5
Kruger Nationalpark. Safarioplevelser
Elefanter lever i familieflokke hvor en matriark fører an

I fortsætter, hvor I slap i går og tager på mere safari samt forsøger at komme omkring de områder, I ikke nåede på førstedagen. Dog stilles der mange restriktioner fra parkmyndighedernes side for at beskytte dyrene, så vi kan ikke garantere, hvor safarien præcis fører jer hen.

Dag 6
Kruger Nationalpark – Zebra Country Lodge
På safari

Efter morgenmaden går turen tilbage mod Johannesburg, til Zebra Lodge, som ligger 30 km nord for Pretoria. Den stemningsfulde lodge ligger smukt i det åbne landskab, hvor zebraer, heste og antiloper går frit omkring. Her kan eftermiddagen bruges til af slappe af ved poolen, eller man kan tage en tur i naturen omkring lodgen.

Dag 7
Johannesburg – Port Elizabeth – Tsitsikamma Nationalpark – Knysna
Tsitsikamma Nationalpark

Efter morgenmaden køres I til lufthavnen, hvorfra I flyver til Port Elizabeth. Kystbyen Port Elizabeth er udgangspunkt for den smukke kyststrækning Garden Route, der strækker sig hele vejen til Cape Town. Turen går gennem det smukke landskab til Tsitsikamma Nationalpark, som især er kendt for et rigt fugleliv, sjældne, endemiske planter og træer og en smuk, men også barsk, kyststrækning. Efter en kort vandretur, hvor I passerer den berømte hængebro over Storms River Mouth, fortsætter I via Nature’s Valley til Knysna, som ligger i hjertet af den berømte Garden Route med smukke, karakteristiske kystlandskaber.

Dag 8
Knysna-lagunen og Knysna Heads
Garden Route

Om morgenen tager I båden ud til Knysna Heads, de to sandstensformationer, der markerer indsejlingen til Knysna-lagunen. Her har I eftermiddagen til af slappe af eller slentre rundt blandt de mange gode restauranter langs hovedgaden.

Dag 9
Heldagsudflugt langs Garden Route til Oudtshoorn. Cango Caves og strudsefarm
Cango Caves

Hele dagen er afsat til at udforske "indlandet", og hvad eventuelt måtte mangle fra foregående dag. I oplever også nogle af de traditionelle seværdigheder på Garden Route, nemlig de verdensberømte drypstenshuler Cango Caves og en strudsefarm i strudsebyen Oudtshoorn. Ruten går gennem smukke naturscenerier med slugter og pas, grønne bjerge og viadukter.

Dag 10
Oudtshoorn – Cape Town. Vingårdsbesøg med vinsmagning
Sydafrikas berømte vin dyrkes her

Turen fortsætter mod Cape Town og undervejs er der besøg på et par vingårde, hvor man kan smage på nogle af områdets gode og forskellige vine. Frokost er på en af vingårdene.

Ved ankomst til Cape Town køres direkte til hotellet.

Dag 11
Cape Town. Tid på egen hånd
Cape Town

Om morgenen har I mulighed for at tage med lokalguiden på en lille byrundtur i Cape Town.

I har haft nogle travle rejsedage, og derfor er denne dag fri til egne eventyr. I kan eksempelvis tage en tur op til det berømte Taffelbjerg, en af byens kendetegn. Det er fint at starte dagen her, da bjerget oftest ligger klart om morgenen. Man kan også tage til Robben Island, hvor Nelson Mandela sad fængslet i mange år. Der vil blive guidet på engelsk, da øens interessante historie fortælles af tidligere fanger, som har siddet fængslet her. Robben Island er et tidligere fængsel og ligger på en ø i havet ud for Cape Town. Fængslet er svært tilgængeligt, og transporten derud kan derfor risikere at blive aflyst grundet vejrforhold, motorstop eller strejker i området. Vi kan derfor ikke garantere, at et besøg på øen er muligt. Vi skaffer dog billetter til dem, som måtte ønske at se Robben Island og anbefaler et besøg på øen (ikke inkluderet i rejsens pris).

Fra august til november er der også mulighed for hvalsafari. Eftermiddagen kan eventuelt bruges til at ose rundt på Greenmarket for til sidst at ende ved den berømte Victoria & Alfred Waterfront, hvor der er talrige indkøbsmuligheder og lækre spisesteder. Den sydafrikanske rand er faldet ganske voldsomt gennem det sidste par år, og Sydafrika er blevet et yderst attraktivt indkøbsland. Tøj (også modetøj), smykker, kunstgenstande og meget mere kan erhverves til attraktive priser.

Dag 12
Cape Town – Kaphalvøen. Sejltur til Duiker Island, pingvinkoloni, Cape Point
Cape Point

Efter morgenmaden venter en udflugt til Kaphalvøen. Turen går ad højtliggende, smalle klippeveje med det brusende hav under jer gennem pittoreske småbyer. Ved Hout Bay skal I på en lille sejltur gennem den kraftige brænding ud til Duiker Island, hvor tusindvis af sydafrikanske pelssæler holder til. I kommer helt tæt på kolonien og kan se dem ligge på klipperne eller lege i vandet omkring båden. Senere kører I over udsigtspunktet Chapman’s Peak til Simon's Town, hvor I skal besøge en pingvinkoloni. Undervejs spiser I frokost i Simon's Town. Efter yderligere en kort køretur når I frem til Cape of the Good Hope Nature Reserve på ikke mindre end 7.680 hektar. Udover de smukke kystlandskaber er reservatet også hjemsted for antilopearter som eland, bontebok, springbok og gnu samt struds og bavian. I går den lille tur ud til spidsen af halvøen – Cape Point – og nyder den storslåede udsigt.

Afskedsmiddag i Cape Town.

Dag 13
Cape Town. Hjemrejse

Hvis der er tid og man endnu ikke har set Robben Island, vil en udflugt hertil være oplagt som afslutning på denne pragtfulde rundrejse (den tager cirka 3½ time). I kører til lufthavnen i Cape Town midt på eftermiddagen (afhængig af afrejsetidspunktet), hvorfra I flyver tilbage til København.

Dag 14
Ankomst til København

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Engelsktalende lokalguide
 • Fly København – Johannesburg og Cape Town – København
 • Fly Johannesburg – Port Elizabeth
 • Udflugter og safarier jf. program
 • Indkvartering på gode hoteller og lodges i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad alle dage, 4 frokoster el. madpakker og 5 middage
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Øvrige måltider. Rejselederen vil anvise/arrangere fællesspisning for de, som har lyst til at deltage. Det er nemt og billigt at spise i Sydafrika (ca. havldelen af danske priser)
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge (til kuffertbærere, tjenere samt chaufføren - beregn ca. zar. 800 pr. person)
 • Ekspeditionsgebyr pr. ordre kr. 130,-
 • Eventuelle ekstra-udflugter (herunder svævebane til Table Mountain og Robben Island)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

OBS!

Vores safariledere vil gøre alt for, at vi ser så mange dyr som muligt på vores game drives. Da der er tale om vilde dyr, er der dog ingen garantier for, at vi ser dem.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor I oftest ikke ser jeres bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis I ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal I oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Børn under 18 år

Vi skal informere jer om, at de sydafrikanske myndigheder pr. 1. oktober 2014 kræver, at man som rejsende med børn under 18 år til/fra Sydafrika medbringer barnets originale fødsels-/dåbsattest. Attesten skal være oversat til engelsk og påført en Apostille (officielt godkendelsesstempel) – for nærmere information bedes I kontakte Borgerservice i jeres kommune, der kan oplyse jer om det er dem eller Udenrigsministeriet, der forestår oversættelse samt godkendelse af attesten. Vær opmærksom på, at udarbejdelse og godkendelse af sådanne attester kan tage op til flere uger, hvorfor vi skal opfordre jer til at kontakte Borgerservice snarest muligt. Formålet med dette dokumentationskrav er at bekæmpe menneskehandel, hvor børn er involveret. Bemærk, at kravet om at medbringe barnets fødsels-/dåbsattest gælder ved såvel ind- som udrejse samt ved transit i Sydafrika. Undlader man at medbringe barnets fødsels-/dåbsattest nægtes man indrejse til Sydafrika, ligesom at man vil blive afvist ved tjek-ind. OBS! Rejser du alene som forælder med børn kræves yderligere dokumentation på dette, ligesom rejsende med børn, som ikke er ens biologiske børn, skal medbringe særlig dokumentation vedr. dette. Også denne dokumentation skal være oversat til engelsk og være påført en Apostille. For nærmere information om disse dokumentationskrav kontaktes ligeledes Borgerservice.

Mere om Sydafrika

Her kan I få mere at vide om Sydafrika: www.albatros-travel.dk/destinationer/afrika/sydafrika

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om I skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Forlæng rejsen

Storbyferie i Cape Town

Type Rejseforlængelse
Varighed 5 dage
Pris Fra 3.498,–
5 dages kultur, shopping, gastronomi og smuk natur i Cape Town

Smuk, kulturel og fuld af liv. Så enkelt kan Cape Town beskrives. Med Atlanterhavet som nabo, det 1.000 meter høje Taffelbjerg midt i det hele og den naturskønne Kaphalvø i baghaven kan Cape Town slå de fleste storbyer i en skønhedskonkurrence. Læg dertil masser af historiske seværdigheder, fortræffelig shopping, lækker mad, gode vine og pragtfulde strande.

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Du kan vælge mellem to hoteller:

Southern Sun Cape Sun
Hotel Cape Sun ligger i hjertet af Cape Town, og der er nem og bekvem adgang til byens mange seværdigheder herfra. Hotellet har 368 værelser, alle med private badeværelser, aircondition og gratis Wi-Fi (500 MB om dagen). Når du ikke besøger Cape Towns mange attraktioner, kan du tage en dukkert i den indendørs swimmingpool, træne i fitnesscentret eller bestille en behandling i spabadet. Hotellet har sin egen restaurant og bar.

Læs mere på www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun 

Pris
kr. 3.498,- pr. person i delt dobbeltværelse på Southern Sun Cape Sun
kr. 5.498,- pr. person i enkeltværelse på Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotellet ligger en kort gåtur væk fra indgangen til Waterfront, hvilket er centrum for Cape Towns turismecenter. Det fem-stjernede hotel tilbyder professionel service og luksuriøs indretning i et område rigt på kulturarv. Hotellet har naturligvis de faciliteter, man kan forvente af et Tsogo Sun-hotel, inkl. restaurant, bar og udendørs pool.

Læs mere på www.tsogosun.com/the-cullinan  

Pris
kr. 5.498,- pr. person i delt dobbeltværelse på The Cullinan
kr. 9.498,- pr. person i enkeltværelse på The Cullinan

Udflugter
I Cape Town kan du deltage i en række udflugter. Se beskrivelser og priser her: Udflugter i Cape Town

Prisen inkluderer
 • Transport til og fra hotellet ved ankomst og afrejse
 • 4 nætter på hotel i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
Bestilling

Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Luksus ved Victoria Falls

Type Rejseforlængelse
Varighed 5 dage
Pris Fra 8.998,–
5 dages afslapning i luksusomgivelser ved et af verdens smukkeste vandfald

Med en højde på 100 meter, en bredde på to kilometer og tæt regnskov hele vejen rundt er Victoria Falls et imponerende sted at tilbringe fire dage som afslutning på din Afrika-rejse. På bantusprog kaldes vandfaldene ’mosi-oa-tunya’ (’røgen, der tordner’), og det er netop, hvad Victoria Falls ligner – en kæmpe røgsky parret med et tordenbrag.

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Du kan vælge mellem 2 hoteller:

The Kingdom at Victoria Falls
Skønt 4-stjernet resort med tre swimmingpools, tre restauranter, fire barer, spa, kasino og børneområde. Resortet ligger inde i Victoria Falls Nationalpark i gåafstand fra selve vandfaldet.

Læs mere på www.thekingdomhotel.co.za

Pris
kr. 8.998,- pr. person i delt dobbeltværelse på The Kingdom at Victoria Falls
kr. 11.996,- pr. person i enkeltværelse på The Kingdom at Victoria Falls

Victoria Falls Hotel
Vidunderligt 5-stjernet hotel, der oser af atmosfære og kolonihistorie. Her er alle tænkelige faciliteter, inkl. flere gourmetrestauranter i topklasse. Vandfaldene ligger 10 minutters gang fra hotellet og kan både ses og høres fra hotellets område.

Læs mere på www.victoriafallshotel.com

Pris
kr. 9.998,- pr. person i delt dobbeltværelse på Victoria Falls Hotel
kr. 14.996,- pr. person i enkeltværelse på Victoria Falls Hotel

Prisen inkluderer
 • Fly Cape Town – Victoria Falls t/r
 • Transport mellem lufthavn og hotel
 • 3 nætter på hotel ved Victoria Falls i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad
 • 1 nat på hotel i Cape Town i delt dobbeltværelse
 • Sejltur i solnedgangen på Zambezi-floden
 • Gåtur omkring vandfaldene
Prisen inkluderer ikke
 • Diverse visa, som kan købes ved indrejse, hvis du har dansk pas. Er du ikke dansk statsborger, henviser vi til ambassaden.

  Ved Victoria Falls, kan du deltage i mange forskellige udflugter. Læs mere om beskrivelser og priser her: Udflugter ved Victoria Falls
Bestilling

Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Afslapning på Mauritius

Type Rejseforlængelse
Varighed 7 dage
Pris Fra 9.498,–
Palmestrande, afslapning og lækker gastronomi midt i Det Indiske Ocean.

Nyd 5 dages afslapning ved poolen eller på stranden i det tropisk paradis. For de mere aktive er der mange muligheder for at udforske øen eller tage på udflugter.

Dag 1 Overnatning i Johannesburg eller Cape Town
Dag 2 Johannesburg/Cape Town – Mauritius, transfer til hotellet
Dag 3-6 Afslapning på Mauritius
Dag 7 Fly Mauritius – Johannesburg (om morgenen). Hotelværelse til rådighed i Johannesburg. Fly Johannesburg – Danmark (om aftenen)

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

På denne forlængelse kan du vælge mellem tre hoteller:

Casuarina Hotel
Det 3-stjernede hotel ligger på den nordvestlige kyst af øen med udsigt over lagunen ved den verdensberømte kridhvide sandstrand, Trou aux Biches. Der er 5 km til den livlige by Grand Bay og 18 km til hovedstaden Port Louis. Halvpension er inkluderet i opholdet.
Læs mere på:
www.hotel-casuarina.com 

Pris per person
kr. 9.498,- per person i delt dobbeltværelse på Hotel Casuarina
kr. 11.996,- per person i enkeltværelse på Hotel Casuarina

Le Meridien Ile Maurice (For forlængelser, der finder sted inden august 2020)

4-stjernede Le Meridien ligger i helt perfekt omgivet af en tropisk have. Hotellet har et stort pool-område og direkte adgang til stranden. Helpension er inkluderet i opholdet.
Læs mere på www.marriott.com/hotels/travel/mrumd-le-meridien-ile-maurice

Seaview Calodyne Lifestyle Resort (For forlængelser fra august 2020)

Det 4-stjernede Seaview Calodyne Lifestyle Resort er et strandhotel beliggende i en rolig bugt. På resortet er der bar, restaurant, lounge, reception, bådhus/dykkercenter, butik og spa. Aften-dresscode i restauranter og bar: Elegant tøj. Herrer anmodes om at bære lange bukser, ingen T-shirts eller bare fødder. Halvpension er inkluderet i opholdet.
Læs mere på https://searesortshotels.com/seaview/

Tillæg for opgradering af hotel
Afrejse i 2019: kr. 1.498,- per person i delt dobbeltværelse på Le Meridien
Afrejse i 2019: kr. 1.996,- per person i enkeltværelse på Le Meridien

Afrejse i 2020: kr. 1.998,- per person i delt dobbeltværelse på Le Meridien / Seaview Calodyne Lifestyle Resort
Afrejse i 2020: kr. 3.998,- per person i enkeltværelse på Le Meridien / Seaview Calodyne Lifestyle Resort

Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
Dette 5-stjernede luksushotel ligger på vestkysten, og her får du forkælelse for alle pengene. Der er flere restauranter og spa på hotellet, som ligger ned til stranden omgivet af en stor tropisk have. Halvpension er inkluderet i opholdet.
Læs mere på:
https://sofitel.accorhotels.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spa/index.shtml

Tillæg for opgradering af hotel
kr. 2.498,- per person i delt dobbeltværelse på Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
kr. 5.498,- per person i enkeltværelse på Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg/Cape Town – Mauritius t/r
 • Transport mellem lufthavn og hotel
 • 1 overnatning på hotel i Johannesburg eller Cape Town
 • Hotelværelse til rådighed i Johannesburg på hjemrejsedagen
 • 5 nætter på Casuarina Hotel/Le Meridien Ile Maurice/Sofitel Mauritius Imperial
Bestilling

Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Lignende rejser

ZAIRT36ADK