Det gæstfri Georgien

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev Georgiens tusindårige historie, bjergtagende natur, Stalins barndomsby, solide mad- og vintraditioner og den charmerende storby Tbilisi

”En gæst er en gave fra Gud” lyder et gammelt georgisk ordsprog, og at georgierne tager sig godt af deres gæster er svært at være uenig i. Overalt bliver du mødt med en stor iver efter at fortælle dig, hvor fantastisk Georgien er. For georgierne er ikke blot gode værter, de er også utrolig stolte over deres lille land. Med et helt unikt sprog og alfabet, en dramatisk og spændende historie, samt et køkken, der hører til blandt de bedste i verden, har georgierne også meget at være stolte af.

På denne rejse tager vi udgangspunkt i Georgiens hovedstad, Tbilisi, med dens mange spændende bygningsværker og hyggelige gamle bydel. Vi tager på dagsudflugt til det imponerende klosterkompleks, David Gareja, i ørkenområdet op mod Aserbajdsjan. Vi besøger museet for landets mest berygtede personage, Josef Stalin, og kigger forbi den næsten 3.000 år gamle oldtidsby, Uplistsikhe, inden vi begiver os op i bjergene og oplever vinlandet, Khaketi. Her besøger vi et af Georgiens bedste vinhuse, smager på de lokale druer og spiser frokost hos en lokal bondefamilie.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
  • Type Rundrejse

  • Rejseleder Dansk

  • Visum Nej

  • Vaccination Ja

  • Valuta Lari

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra København
Dag 2 Ankomst til Tbilisi, Georgien. Byrundtur m. Den gamle bydel, badehuse, Narikala-fortet og Rustaveli strøget
Dag 3 Tbilisi – David Gareja – Tbilisi. Klippeklostrene David Gareja og grænsen til Aserbajdsjan
Dag 4 Tbilisi - Gori – Uplistsikhe – Mtskheta – Tbilisi. Stalinmuseet i Gori, oldtidsbyen Uplistsikhe og det UNESCO fredede Jvari-kloster og Svetitskhoveli-katedralen
Dag 5 Tbilisi – Gremi – Kvareli – Tbilisi. Gremi-fæstningen, vinsmagning og livet på landet
Dag 6 Tbilisi – Tid på egen hånd og afskedsmiddag
Dag 7 Tbilisi – København

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København
Vi rejser fra København først på aftenen og mellemlander i Riga.
Dag 2
Ankomst til Tbilisi, Georgien. Byrundtur m. Den gamle bydel, badehuse, Narikala-fortet og Rustaveli strøget
Vi besøger den gamle bydel i Tbilisi

Vi lander i Tbilisi tidligt om morgenen, og efter ankomsten kører vi til vores hotel og får nogle timers hvile. Efter morgenmad på hotellet er det tid til at se nærmere på byen, der ligger strøget op ad klippesiderne på begge sider af floden Mtkvari. Tbilisi er en gammel by med en historie, der rækker helt tilbage til det 4. århundrede f.Kr. Byen er dog flere gange gennem historien blevet nærmest jævnet med jorden af angribende invasionsstyrker; senest i 1795, hvor Persiens Aga Mohammed Khan nærmest brændte byen ned til grunden.

Vi går en tur i den gamle (ældste) bydel, der med sine snoede gader og skæve balkoner har en atmosfære af tidligere tiders Kaukasien. Vi begynder turen ved Metekhi-kirken, der er opført i slutningen af 1200-tallet og genopbygget utallige gange siden da. Allerede i det 5. århundrede lå her en kirke, bygget af Kong Vakhtang Gorgasali (ifølge legenden Tbilisis grundlægger). Her finder man et gravsted for den kvindelige martyr Sankt Shushanik, der blev tortureret til døde af sin mand i 544, fordi hun nægtede at opgive sin tro.

Vi går nu op til et af byens gamle badehuse, der er bygget direkte oven på en af de varme kilder, der strømmer op fra undergrunden mange steder i Tbilisi. ’Tbili’ betyder da også ’varm’, og vandet holder en temperatur på 38-40 grader. På trods af lugten fra det svovlholdige vand er badehusene stadig populære, og mange tager hertil for at lindre hudlidelser, gigt, få en massage eller bare en hyggestund.

Turen går herefter op til toppen af Sololaki-højdedraget, hvor Narikala-fortet troner som taget ud af en eventyrlig ridderroman. Det er byens ældste fort med rødder tilbage til 200-tallet, men som alt andet i Tbilisi er det ødelagt og genopbygget flere gange. Udsigten heroppefra er dog helt intakt, og giver et godt overblik over den gamle bydel. Vi går videre til byens største synagoge samt Sioni-katedralen og byens ældste overlevende kirke, Anchiskhati, der er bygget i 500-tallet.

Vi runder dagen af med en spadseretur op ad Rustaveli-strøget, den absolutte hovedgade i Tbilisi, hvor parlamentet og flere store museer har adresse.

Dag 3
Tbilisi – David Gareja – Tbilisi. Klippeklostrene David Gareja og grænsen til Aserbajdsjan
Klippeklosteret David Gareja

Efter morgenmaden kører vi østpå. På grænsen mellem Georgien og Aserbajdsjan ligger et af de vigtigste monumenter over den georgiske kristendom nemlig klosterkomplekset David Gareja. Det første kloster blev bygget i 500-tallet af sankt David Garejeli, som kom fra Mellemøsten for at udbrede kristendommen i Georgien. Der blev bygget klostre i det meget øde område op til midten af 1400-tallet, hvor mongolerne raserede klostrene på deres vej vestpå.

Der er i hele området 15 klostre og flere hundrede munkeceller indhugget i klipperne. Vi besøger det ældste af klostrene, det stadigt aktive Lavra kloster. Derefter går vi op ad klippen og ser på de mange freskobemalede huler og den storslåede udsigt mod Aserbajdsjan. Vær opmærksom på, at stien op til de freskobemalede huler er stejl og ujævn. Vandreturen kan derfor kun anbefales for folk i god form og med fuld førlighed. 

På tilbagevejen mod Tbilisi gør vi holdt i den nærliggende landsby Udabno, der ligger som en lille oase i ørkenområdet. Udabno havde sin storhedstid i 1980´erne, hvor befolkningen nåede op på omkring 2.500 beboere. Størstedelen af befolkningen var tilflyttere fra det bjergrige Svaneti i nordvest Georgien og byen rummede flere butikker, skoler og andre offentlige bygninger. I dag lever kun 400 sjæle i Udabno, der hovedsagligt ernærer sig ved landbrug. Der er dog også åbnet enkelte guest houses, hvor vi spiser frokost og hører mere om dette mærkelige område.

Hjemme i hovedstaden igen, spiser vi aftensmad på en restaurant i nærheden af vores hotel.

Dag 4
Tbilisi - Gori – Uplistsikhe – Mtskheta – Tbilisi. Stalinmuseet i Gori, oldtidsbyen Uplistsikhe og det UNESCO fredede Jvari-kloster og Svetitskhoveli-katedralen
Oldtidsbyen Uplistsikhe er hugget direkte ud af klippen

I dag går turen vestpå mod Stalins fødeby, Gori. Overdækket af en pavillon i græsk-romersk stil ligger det ydmyge hus, hvor Stalin – dengang Ioseb Besarionis dze Jugashvili – tilbragte sine første fire leveår. Museet ligger ved siden af, og da det blev bygget i 1957, var det som en hyldest til den nyligt afdøde leder af USSR. Efter Georgiens selvstændighed er skønmaleriet dog blevet nuanceret en smule, og udstillingen berører nu også udrensningerne og den politiske forfølgelse, Gulag og pagten med Hitler i 1939. Et vigtigt kapitel i verdenshistorien set gennem en nøglepersons livshistorie.

Turen fortsætter til oldtidsbyen Uplistsikhe, der er hugget direkte ud af klippen. Fra det 6. århundrede f.Kr. - 1. århundrede e.Kr. var byen et førkristent religiøst centrum, hvor solgudinden blev dyrket. Efter den arabiske invasion i området i 645 blev Uplistsikhe residens for de kristne konger, som overtog de hedenske templer og lavede dem om til kirker. Her fik byen sin storhedstid og husede på et tidspunkt hele 20.000 mennesker. Det, vi ser i dag, er dog mindre end halvdelen af den oprindelige by. Den blev nemlig godt og grundigt ødelagt af mongolerne i 1240, og nu er kun resterne af den inderste bykerne tilbage. Vi kan dog stadig beundre det arbejde, der er lagt i udformningen af grotte-rummene for mere end 2.500 år siden.

Efter en lokal frokost kører vi mod et af de vigtigste steder for den georgiske ortodokse kirke. Kristendommen blev statsreligion i Georgien i år 317, 14 år efter Armenien. Kirkerne i området omkring byen Mtskheta hører til de ældste og vigtigste i hele Georgien, og UNESCO har anerkendt kirkernes betydning med en plads på verdensarvlisten.

Det gælder for eksempel Jvari-klostret, som ligger oppe på en bakketop med smuk udsigt over byen og floden Mtkvari, der slynger sig nedenfor. Det lille kloster er bygget i det tidlige 600-tal på et helligt sted, hvor enten Sankt Nino (en kvindelig evangelist) eller kong Mirian, som hun omvendte til kristendommen, satte et stort trækors. Bygningen er strengt symmetrisk, udlagt i en korsform med ekstra rum mellem ’armene’, så hele grundplanen bliver oktagonal.

Inde i Mtskheta by finder vi Svetitskhoveli-katedralen, der er den næststørste kirke i hele Georgien og en af de vigtigste. Ærkebiskoppen af Mtskheta og Tbilisi har sit sæde her, og selveste Jesu kjortel siges at være begravet under kirken! Den oprindelige trækirke fra 300-tallet blev efter omkring 100 år erstattet af en stenkirke, som man endnu kan se resterne af i den nuværende konstruktion, der er fra 1000-tallet. Katedralen har været enorm for sin tid, og den er smykket med udskæringer både ude og inde.

Sidst på eftermiddagen returnerer vi til Tbilisi, hvor aftensmaden indtages på en hyggelig, lokal restaurant.

Dag 5
Tbilisi – Gremi – Kvareli – Tbilisi. Gremi-fæstningen, vinsmagning og livet på landet
Fæstningen i Gremi står som et symbol på byens storhedstid

Der er blevet lavet vin i Georgien de sidste 7.000 år, og særligt i Kakheti-regionen præger vinmarkerne landskabet. Den traditionelle metode er at lade druesaften gære i lerpotter, som er nedsænket i jorden, men inden for de senere år har både druesorter og produktionsmetoder fra Europa vundet indpas – uden dog at udkonkurrere de gamle.

I dag forlader vi storbyen og begiver os op mod bjergene i landets østlige del. Første stop er Gremi. Gremi var i 1500- og 1600-tallet hovedstad i Kakhetikongeriget og var en handelsby på silkevejen. Gremi blev jævnet med jorden i 1615 af perserne, og hovedstaden blev flyttet til Telavi. Tilbage står i dag ærkeengle-kirken og dele af den gamle fæstning, derudover er der en fantastisk udsigt over Alazanidalen.

Efter formiddagens oplevelser stopper vi i byen Kvareli, hvor vi skal besøge et af Georgiens fineste vinhuse, Khareba. Navnet betyder tunnel og refererer til de mange grotter i området, som har fungeret som opbevaringslager af den lokale vin. Vi får en introduktion til den unikke måde at fremstille vin på og får naturligvis også mulighed for at smage den lokale drue. At vinhuset Khareba er noget helt for sig selv får vi indtryk af, når vi begiver os ned i undergrunden og ser nærmere på stedets imponerende tunnelsystem, der har en længde på over 7,5 kilometer!

Efter besøg ved Khareba trænger vi til en god gang frokost, og hvad er bedre en end god, solid georgisk landfrokost hos en lokal familie. Her får vi desuden et godt intryk af livet på landet og hører om georgiske traditioner.

Sidst på eftermiddagen begiver vi os tilbage mod Tbilisi.

Dag 6
Tbilisi – Tid på egen hånd og afskedsmiddag
Traditionel georgisk mad

Dagen er afsat til oplevelser på egen hånd i den georgiske hovedstad, og mulighederne er mange.

Har du lyst til et museumsbesøg eller to, er der for eksempel Nationalmuseet, som fik den store restaureringstur for få år siden, og hvis oldtidssamling er meget interessant. Ikke langt derfra ligger Nationalgalleriet, som udstiller det bedste inden for georgisk kunst – blandt andet en del malerier af Niko Pirosmani.

Hvis vejret er til udendørs aktiviteter, kan du besøge byens botaniske have i de tidligere royale haver, eller frilandsmuseet, der ligger lidt uden for centrum. Fik du mod på at besøge et af byens badehuse, kommer du i godt selskab – store personligheder som Pusjkin og Alexandre Dumas har også gjort det, og Pusjkin omtalte det efter sigende som det bedste bad, han nogensinde havde fået. Man kan også bare gå rundt i byen, som hverken mangler caféer eller spisesteder. Og på et eller andet tidspunkt bør man smage den georgiske nationalret nr. 1, khachapuri – en slags ostetærte, som findes i mange varianter. Ikke kalorielet, men god som hurtig mad på vejen.

Om aftenen samles vi alle igen for at sige farvel til det dejlige land og dets udsøgte køkken, som også denne aften vil give os nogle dejlige oplevelser.

Dag 7
Tbilisi – København
Flyet afgår midt om natten, og vi lander i Danmark først på morgenen.

Prisinformation

Prisen inkluderer
  • Dansk rejseleder
  • Fly København – Tbilisi t/r med mellemlanding
  • Udflugter jf. program
  • Indkvartering på godt hotel i delt dobbeltværelse
  • Helpension (pånær frokost dag 6)
  • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
  • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
  • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
  • Eventuelle ekstra arrangementer
  • Tillæg for enkeltværelse
  • Drikkevarer
  • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn ca. 40 USD)
  • Personlige fornødenheder
  • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online bestilling)
  • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 20 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Der er ikke mulighed for tilslutningsfly.

Indkvartering

Vi bor på hoteller med de mest almindelige bekvemmeligheder. Hotellerne er valgt ud fra deres beliggenhed og hyggelige atmosfære.  Vi benytter gode lokale 3-4 stjernede hoteller, som på trods af den simple og enkle standard er yderst charmerende. Serviceniveau og standard kan være lidt anderledes end det, man er vant til i vores del af Europa. Uanset standard har du altid eget bad og toilet på hotellerne. Endelig hotelliste vil blive fremsendt med afrejsebrevet 7 dage før afrejse.

Ikke egnet for gangbesværede

Da en stor del af udflugterne på denne rejse vil foregå til fods, forventes det, at rejsedeltagerne er mobile, selvhjulpne og kan færdes uden hjælp.

Mere om Georgien

Her kan du få mere at vide om Georgien: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/georgien

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På busrejser kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Lignende rejser

GERTR05ADK