Det glemte Hviderusland

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Verdenspremiere! For første gang nogensinde kan Albatros tilbyde en rejse til Hviderusland i det glemte Europa. Vi garanterer, du vil blive overrasket

Hviderusland er en hvid plet på Europakortet for mange vesteuropæere – ja, for turister generelt. Men et besøg i landet er netop gjort visumfrit for danskere, og Albatros kan nu for første gang invitere med på en rundrejse i Østeuropas måske mest gæstfri land. Den progressive hovedstad, Minsk, som af mange betegnes som verdens reneste by, står som et pragteksemplar på stalinistisk arkitektur med brede boulevarder, overdimensionerede statuer og mastodontiske bygningsværker – uden at leve op til fordommen om tidligere sovjetiske byer som en grå betonjungle. Tværtimod hviler der en nærmest kosmopolitisk stemning over byen. På vores rundrejse i landet besøger vi UNESCO-fredede slotte i Mir og det billedskønne Nesvizh, vi ser heltefortet i Brest og overnatter i nationalparken Belovezhskaya Pushcha med urskov, vildheste og bisonokser. Som en festlig afslutning er der mulighed for at besøge det traditionsrige hviderussiske statscirkus. Rejsen begynder i smukke Riga med jugendarkitektur og Europas ældste frilandsmuseum.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro, Hviderussiske rubler

Dagsprogram
Dag 1 Fly til Riga. Indlogering på hotel og velkomstmiddag
Dag 2 Byrundtur i Riga og besøg på Frilandsmuseet
Dag 3 Formiddag til fri disposition. Fly Riga-Minsk. Indlogering på hotel og middag
Dag 4 UNESCO-slottene i Mir, billedskønne Nesvizh og Brest
Dag 5 Heltefortet i Brest og nationalparken Belovezhskaya Pushcha med vildheste og bisonokser
Dag 6 Brest-Minsk. Byrundtur i Hvideruslands hovedstad, afskedsmiddag og Det Hviderussiske Statscirkus
Dag 7 Museet for den store Fædrelandskrig og hjemrejse

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly til Riga. Indlogering på hotel og velkomstmiddag
Velkommen til Baltikums største by

Efter ankomst til Rigas lufthavn kører vi ind mod byen, der er delt af floden Daugava. Der ligger store, nye og meget moderne områder i nærheden af lufthavnen med store shoppingcentre og smarte butikker, og derefter følger et område med traditionelle lettiske træhuse, nogle i forfald og nogle restaurerede. Efter en periode med en stræben efter moderne bygninger, er de gamle træhuse ved at få en renæssance.

Før vi passerer floden, ser vi det nye nationalbibliotek, en flot moderne bygning, der tidligere tjente som Rigas hovedkvarter under EU-formandskabet i et halvår i 2015. Kort efter dukker Rigas gamle bydel op med domkirkens og Peterskirkens tårne som vartegn. Riga er Baltikums største by og kan betegnes som en rigtig storby med knap en million indbyggere og et betydeligt centrum med både brede boulevarder, store parkanlæg og lange lige gader med masser af forretninger.

Uden for den gamle by ligger områderne med jugendbygninger. Riga er rig på jugend med 750 udsmykkede bygninger langs med de store boulevarder, der strækker sig ud fra byens borgdistrikt. Efter at have indkvarteret os på vort hotel går vi ud og spiser en fælles velkomstmiddag på en lokal restaurant.

(Aftensmad er inkluderet)

Dag 2
Byrundtur i Riga og besøg på Frilandsmuseet
Besøg på Europas ældste frilandsmuseum

Riga blev grundlagt i 1201 af den tyske biskop Albert von Buxhoevden, som et springbræt for sværdbrødrenes korstog mod hedningene i nord, og udviklede sig hurtigt til også at blive en vigtig handelsby mellem Rusland og Vesteuropa. I 1621 erobrede Sverige byen, og Riga udviklede sig til at blive den rigeste by i det svenske imperium. Sverige mistede sidenhen området til Rusland, og Riga var en del af først det russiske imperium og siden af Sovjetunionen frem til landets selvstændighed 21. august 1991.

Byen ligger på begge sider af Daugava-floden, og på den østlige bred ligger den gamle bydel fra middelalderen, som ligger tæt nok på hotellet til at vi kan gå derhen. I 1698, da Riga var en del af det svenske rige, blev den svenske port bygget som en del af bymuren. Byens gamle forsvarsværk dukker frem hist og her i byen, og krudttårnet var også en del af det. I krudttårnet er der i dag et fint museum, som man med fordel kan besøge senere på dagen.

Vi bevæger os videre gennem de hyggelige gader og kommer bl.a. forbi sorthovedernes hus. Huset blev bygget i 1344 til Sorthovedordenen, der var en loge for ugifte tyske handelsmænd. Vi besøger Peterskirken, der betragtes som noget af det ypperste fra middelalderen, og hvor der fra tårnet er en enestående udsigt over byen og floden.

Frokosten indtages på en lokal restaurant i Jugend-kvarteret, hvorefter vi forlader Riga for at besøge Europas ældste frilandsmuseum. Museet er en ø med lettisk kultur, hvor tidligere tiders levevis er omhyggeligt genskabt og bevaret for kommende generationer. Her er mere end 90 autentiske huse, gårde, vindmøller, trækirker, fiskerlandsbyer og andre historiske bygningsværker, som er blevet bragt hertil fra forskellige regioner i Letland.

Der er tale om et særdeles levende museum, hvor der er rig mulighed for at se håndværkere på arbejde. Der er nemlig hele 18 af dem på muséet – vævere, smede, keramikere m.fl.

(Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet)

Dag 3
Formiddag til fri disposition. Fly Riga-Minsk. Indlogering på hotel og middag
På opdagelse i Riga
Efter morgenmaden kan du gå på opdagelse i Riga på egen hånd. Tag for eksempel en tur til torvehallerne, som blev bygget i begyndelsen af 1900-tallet og fungerede som hangarer for zeppelinere. Se nærmere på de lokale varer, eller bare indsnus den lokale stemning.

Hvis du trænger til en opstrammer undervejs, var det måske en idé at prøve den traditionelle Riga Black Balsam, som er Letlands nationaldrik. Riga Black Balsam har været fremstillet efter farmaceuten Abraham Kunzes opskrift siden midten af 1700-tallet. Han brugte drikken til at helbrede kejserinde Katarina 2 af Ruslands mavepine, og derefter var succesen i hus blandt de øverste klasser verden over. Den industrielle produktion af Riga Black Balsam begyndte i 1900, og opskriften er stadig hemmelig i dag. Alt vi ved er, at den består af urter blandet med vodka og vand, og denne blanding lagres på egetræsfade i mere end en måned, hvilket giver den karakteristiske smag, der bedst kan sammenlignes med en klassisk bitter.

Sidst på formiddagen kører vi til lufthavnen, hvor flyet mod det ukendte venter. Vi går om bord i Air Baltics direkte maskine til Minsk, Hviderusland. Efter ankomsten indlogeres vi på hotel og spiser vores første middag sammen i det mægtige land mod Øst.

(Morgenmad og aftensmad er inkluderet)
Dag 4
UNESCO-slottene i Mir, billedskønne Nesvizh og Brest
UNESCO-beskyttede Mir

Vi starter dagen med at besøge slottet i Nesvizh. Nesvizh er en af de ældste og mest sagnomspundne byer i Hviderusland. Den ligger ca. 100 kilometer syd for Minsk.

Grundstenen til byens slot blev lagt i 1584 af familien Radziwil, som inviterede den italienske arkitekt og jesuittermunk Giovanni Bernadone til at tegne projektet. Slottets pragt gjorde mangt et hof i Europa grøn af misundelse: parketgulve af tidens mest værdifulde træsorter, stuklofter og guldbelagte eller malede vægge. Og så siges det, at der er en sort dame, der bevæger sig hvileløst gennem korridorerne om natten.

Radziwill-familien boede på slottet frem til 1939, hvor Den Røde Hær gjorde sit indtog og smed familien på porten. Efter Den Store Fædrelandskrig blev bygningerne brugt som sanatorium. Haverne og bygningerne blev sørgeligt forsømt, men en grundig restaurering har i dag bragt slottet og haverne op til fordums pragt, hvilket UNESCO da også kvitterede for ved at føje Nesvizh til sin liste over verdenskulturarv i 2006.

Dagens program bringer os videre til den lille provinsby Mir med det mægtige slot. Slottet er et helt unikt eksempel på hviderussisk arkitektur, og står med sin knivskarpe gotiske stil i skarp kontrast til slottet i Nesvizh. Slottet i Mir er også med på UNESCO’s liste over verdenskulturarv. Det blev oprindeligt opført i begyndelsen af 1500-tallet af Hertug Ilinich, men i midten af samme århundrede blev det overdraget til Radziwill-familien, som færdiggjorde det.

Slottet er en firkantet bygning med firkantede tårne, hvoraf ét af dem har en portindgang med både vindebro og jerngitter, der let kunne stoppe et pludseligt angreb. Ifølge legenden ligger der en kæmpe skat gemt et eller andet sted i Radziwil-familiens slotte, så hold øjnene åbne! Efter dagens slotsbesøg kører vi til Brest ved den polske grænse.

Denne velstående og kosmopolitiske grænseby har historisk set kigget langt mere mod naboerne i vest og EU end mod øst, og byen har været i gang med et massivt restaureringsprojekt for at gøre sig klar til byens 1000-års jubilæum i 2019.

Byens største seværdighed er fortet, som er et bevægende monument over 2. Verdenskrig, hvor de sovjetiske tropper holdt ud meget længere end forventet mod det nazistiske angreb i de tidlige dage af Operation Barbarossa. Og har du endnu ikke haft chancen for at læse den hviderussiske Nobelprisforfatterinde Svetlana Aleksijevitjs dokumentarroman "Krigen har ikke et kvindeligt ansigt", gør du dig selv en tjeneste ved at læse den lige før eller efter besøget i Brest. Bogen handler om stædige hviderussiske kvinder, der insisterede på at bidrage til krigsindsatsen som andet end sygeplejersker og fik utak som løn.

(Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet)

Dag 5
Heltefortet i Brest og nationalparken Belovezhskaya Pushcha med vildheste og bisonokser
Det store monument "Tørst"

Dagen begynder med et besøg ved fortet i Brest, en af Hvideruslands største seværdigheder. Det blev bygget i 1830'erne og 1840'erne, hvor floderne Bug og Mukhavyets mødes. Under anlægsarbejdet blev hele byen flyttet ca. 2 km væk fra sin oprindelige beliggenhed. Oprindeligt bredte fæstningsværket sig over fire kvadratkilometer, men mange af de ydre forsvarsværker blev beskadiget eller ødelagt under de voldsomme krige i det 20. århundrede. Fæstningen blev erobret af den tyske hær i 1915, og efter 1. verdenskrig lå den på polsk territorium, hvor den en overgang tjente som fængsel.

I 1939 tilfaldt fortet Sovjetunionen. Det opnåede den stolte og fornemme titel af Heltefort på grund af det mod, som de forsvarende sovjetiske soldater udviste, da de kæmpede mod den tyske hær i 1941. Mens nazisterne indtog byen Brest, hvoraf 90% blev ødelagt under kampene, holdt to regimenter inde i fæstningen stand fra den 22. til den 29. juni, hvilket var betragtelig længere end forventet. For befolkningen i Hviderusland er det stjerneformede fort i Brest således stadig et stærkt symbol på den sovjetiske modstand under 2. Verdenskrig.

Fæstningen blev ikke genopbygget efter krigen. I stedet er den blevet gjort til mindesmærke for de både frygtelige og heroiske begivenheder, der fandt sted her. Indgangen er skåret som en enorm stjerne i betonvæggen, og over højttalerne kan man høre radiooplæseren informere om den tyske hærs invasion.

I midten af fæstningsværket finder man det store monument ”Tørst”, der viser en såret soldat, som forsøger at få vand fra floden. Monumentet afspejler den tapperhed, en af de sidste soldater udviste, da han forsvarede fæstningen i dagevis uden hverken mad eller vand. Man kender kun navnene på 216 af de 850 soldater, der faldt her, og de bliver våget over af en evig flamme, der bevogtes af fire teenagere fra Pionerkorpset.

Efter fortet i Brest fortsætter vi til en af Hvideruslands andre store seværdigheder: Nationalparken Belovezhskaya Pushcha. Den udgør det, der er tilbage af den urskov, der i fordums tider strakte sig fra Østersøen til floden Buh og fra Oder til Dnepr.

Nationalparken kom på UNESCO’s liste over Verdenskulturarv i 1992, og i dag er parken kendt for sine egetræer, der er mere end 500 år gamle og sine mere end 900 plantearter. Desuden er Belovezhskaya Pushcha hjemsted for mere end 250 dyre- og fuglearter, blandt andet Europas største bestand af bison, ulv, los, odder, vilde heste, stor skrigeørn, trane, spætte og langhalet natugle.

Det er nu tid til at gå på opdagelse i urskoven, og for at gøre oplevelsen komplet, overnatter vi også på hotel inde på Nationalparkens område, inden bussen næste morgen kører mod Hvideruslands stolte hovedstad, Minsk.

Dag 6
Brest-Minsk. Byrundtur i Hvideruslands hovedstad, afskedsmiddag og Det Hviderussiske Statscirkus
Sejrspladsen i Minsk

I dag når vi frem til Hvideruslands mægtige hovedstad, Minsk, med sine ca. 1,9 mio. indbyggere. Byen omtales første gang i 1067 og som hovedstad i 1101 – først i fyrstendømmet Minsk, senere i den hviderussiske provins i det russiske imperium og i Sovjetunionen og senest i det uafhængige Hviderusland.

Minsk har adskillige gange stået på randen af udslettelse. Den er blevet hærget af brande, plyndret af Krim-tatarer i 1505, løbet over ende af franskmændene i 1812 og beskadiget af tyskerne i 1918 og polakker i 1919-1920. Dens største lidelse skulle dog komme under 2. Verdenskrig, hvor halvdelen af byens befolkning omkom (ca. 400.000), herunder de fleste af de 50.000 jøder. Stort set alle hovedstadens bygninger er opført efter 1944, hvor Minsk blev generobret af den sovjetiske hær.

Minsk er et arkitektonisk stalinistisk mesterværk, som Stalin genopbyggede efter krigen. Det ses tydeligt i de prægtige bygningsværker langs de brede paradeboulevarder, og der er langt fra Minsks centrum til de billeder af grå, triste betonbygninger, som mange ser for sig ved tanken om tidligere sovjetbyer. Bygningerne langs den brede firsporede vej er et sandt orgie i stalinistisk arkitektur. Langs gaden ligger nogle af de vigtigste bygninger i Minsk: Nationalbanken, Hovedpostkontoret, KGB’s hovedkvarter (ja, KGB opererer i Hviderusland og er endda grundlagt i Minsk), Republikpaladset osv. Langs boulevarden ligger også Sejrspladsen med Sejrssøjlen, der er omgivet af røde stjerner. Den imponerende hovedgade, Uafhængighedsgaden, er 15 km lang. Det gør den til en af de absolut længste hovedgader i verden. Hvis arkitekturen ikke er nok i sig selv, er der også en lang række gadenavne, der vækker mindelser om Sovjettiden. Her findes gader som Leningade, Marxgade, Engelsgade og Leningradskagade.

I løbet af de sidste 50 år er Minsks indbyggere tredoblet i takt med, at industrien har gjort sit indtog. Før uafhængigheden fra Sovjetunionen var Hviderusland nemlig det industrielle og økonomiske kraftcenter i det vestlige Sovjetunionen.

Vi tager på byrundtur i hovedstaden og ser de største seværdigheder, og det vil nok komme bag på de fleste, at Hvideruslands hovedstad, i modsætning til dens ry, er en metropol på højde med mange vesteuropæiske. Den er progressiv, moderne og ren med fashionable caféer, restauranter og forretninger. Stalin havde nok vendt sig i sin grav, hvis han havde vidst, at udviklingen ville gå i den retning.

Efter byrundturen er der mulighed for at gå fra den mere alvorlige del af dagen over til den langt mere afslappede (og for nogle måske nervepirrende): en tur i cirkus! Og det er ikke bare et hvilket som helst cirkus. Det er Det Hviderussiske Statscirkus, hvis stolte traditioner kan føres århundreder tilbage, og hvor mangt en cirkusstjerne i verdensklasse er blevet udklækket. Cirkusset ligger i den smukke runde cirkusbygning på Uafhængighedsgaden.

OBS: Vi gør opmærksom på, at cirkusforestillingen kan aflyses helt frem til dagen for forestillingen, da cirkus ofte sendes på turné med kort varsel. I så fald vil Albatros refundere billetprisen efter gruppens hjemkomst. Der kompenseres ikke yderligere for aflyst forestilling.

(Dagens cirkusforestilling er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugt kan købes, se mere senere i programmet).

(Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet)

Dag 7
Museet for den store Fædrelandskrig og hjemrejse
Museet for Den Store Fædrelandskrig

Hvideruslands pryd af et museum, Museet for Den Store Fædrelandskrig, har til huse i en imponerende bygning på en bakketop i det centrale Minsk. Museet huser en fremragende udstilling om byens lidelser og heltemod under 2. Verdenskrig.

Der er engelske forklaringer til store dele af samlingen, og udstillingen består af fotografier, kampvogne, fly, udrustning, propagandaplakater og meget mere. Denne store seværdighed skal vi naturligvis have med, inden vi bliver hentet i bus og kører til lufthavnen, hvor flyet hjemad venter. Midt på eftermiddagen letter vi fra Hviderusland og lander i København først på aftenen.

(Morgenmad og frokost (madpakke) er inkluderet)

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly direkte København-Riga og Riga-Minsk samt Minsk-København (med mellemlanding) med Air Baltic
 • 2 nætter på hotel tæt på den gamle bydel i Riga (i delt dobbeltværelse. Eneværelse mod tillæg)
 • 4 nætter på hotel i Hviderusland (i delt dobbeltværelse. Eneværelse mod tillæg)
 • Helpension fra aftensmad dag 1 til og med frokost dag 7 (med undtagelse af frokost dag 3)
 • Udflugter og entréer jf. program
Prisen inkludere ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Besøg i Det Hviderussiske Statscirkus. Skal tilkøbes separat (kr. 298,- pr. person).
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn ca. 10 €)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online bestilling)
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”
Enkeltværelses tillæg
Pris 1.498,-

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Praktiske oplysninger

Måltider

Måltider indtages i enten hotellets restaurant eller på lokale restauranter (med undtagelse af dag 7, hvor frokosten vil være en madpakke, som medbringes i bussen mod lufthavnen).

Vejret

Hviderusland har fastlandsklima, hvilket betyder, at somrene er varme og vintrene kan blive endog meget kolde. I maj-oktober er gennemsnitstemperaturen typisk mellem 10 og 20 grader om dagen og ned til mellem 0 og 10 grader om natten. Det kan naturligvis regne, så medbring endelig en lille paraply. (kilde: dmi.dk).

Besøg i ortodokse kirker

I russiskortodokse kirker er det sædvane, at kvinder dækker håret med et tørklæde. Det kan derfor være en god idé at medbringe et tørklæde på udflugterne. Mænd derimod bør ikke bære hovedbeklædning i kirkerne.

Deltagerantal

Denne rejsedato kræver et deltagerantal på minimum 16 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen, eller foreslå en anden dato – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, du som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Forlængelse/ændringer

Rejsen sælges som en hel “pakke“, og ved ændringer vil det ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der ikke benyttes.

Hånden på hjertet

Information

Der er helpension på rejsen (med undtagelse af frokost dag 3), som starter med middag på rejsens første dag og slutter med frokost (madpakke) den sidste dag. Morgenmad er oftest buffet, mens frokost og middag oftest er faste menuer.

Vær opmærksom på, at der serveres traditionel husmandskost lavet af solide råvarer. Man bør således ikke forvente finere fransk gastronomi, men traditionel hviderussisk mad.

Undervejs kan det være umuligt for bussen at komme helt tæt på seværdighederne, og ofte er gader og stræder ujævne eller brostensbelagte. Husk derfor praktisk fodtøj.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På busrejser kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 5 out of 5 by from Det vr en anden oplevelse og langt bedre end forventet! _Hej Albatros det var mig første rejse med jer, og hvilken oplevelse. et skyldes primært rejseleder Inge Christensen uden hende var rejsen blevet nå ja den var dan "meget god" Inge var en fantastisk turleder til at klare mindre og større bagateller, som mange af jeres rejsende desværre hænger sig i, men hun er suveræn - og så sprogligt. De reelle "småting" er jeg sikker på dem har Inge rettet inden de ned næste rejse. Hun er de perfekte rejseleder, som kan få mig til, at rejse med -albatros igen. -
Date published: 2017-09-16
Rated 5 out of 5 by from En spændende rejse Rejsen var rigtig spændende, men der var meget transport, hvor der ikke rigtig skete noget. Det ville have været fint, hvis vi i stedet for at køre meget på motorvej kunne være kørt lidt mere rundt i de små landsbyer og måske have set nogle seværdigheder som f.eks. kirker på vejen. Mad og hoteller var helt OK og rejselederen god til at få informeret rejseselskabet om, hvad vi skulle og hvornår. Hun var også meget serviceorienteret. Dagene i Riga var helt fine, når vi nu ikke kunne være mere end 5 dage i Hviderusland. Vi fik et rigtig godt indtryk af byen med en supergod lokalguide.
Date published: 2018-08-26
Rated 5 out of 5 by from Et overset land Et spændende rejsemål, som endnu ikke er overrent med turister, så derfor rejs dertil nu inden det bliver for kendt
Date published: 2017-09-17
Rated 4 out of 5 by from Det glemte Hviderusland Vil gerne se noget mere det var meget spændende rejse
Date published: 2017-10-04
Rated 5 out of 5 by from En spændende og informativ rejse. Det var som reklamen antydede en rejse til et ukendt land. Noget som vore rejseledere gjorde deres bedste for at ændre. Vi kom godt omkring både geografisk og i informationer om kultur og historie i løbet af den veltilrettelagte uge. Jeg havde en virklig god uge, at vi var heldige med vejret var et ekstra plus. Skæringsfladerne mellem nyt og gammelt var spændende. Turen til Mir, hvor vi da i den grad var på landet, samtidig med at vi boede på et godt hotel, var fantastisk. Vores rejseleder Carsten, venlig, omsorgsfuld og godt humør, var uvurderbar med sit kendskab til landet. Natasja, vores lokale guide, var et kildevæld af information og sød tillige. På forhånd ville jeg godt have vidst, at man skal have en engelsk kopi af sin rejseforsikringsaftale med.
Date published: 2018-10-16
Rated 5 out of 5 by from Faglig/historisk/kulturel rejse til ukendt land En spændende rejse med primært historisk indhold, tilsat fine lægefaglige- og kulturelle emner. Vi var en god gruppe af personer, der hurtigt fandt sammen p.gr af vores fælles lægefaglige baggrund. En eminent dansk rejseleder med "fingeren på pulsen" en fantastisk dansktalende lettisk guide i Riga, en ok guide i Hviderusland med stor historisk viden. Hviderusland som forventet meget uberørt af turisme, autentisk, flot både på landet og i byerne. Positivt indtryk af landet og befolkningen.
Date published: 2018-10-15
Rated 5 out of 5 by from Det glemte Hviderusland Rejseledere var kompetente og havde stor viden på området. Rejsen var yderst spændene og varierende.
Date published: 2017-10-17
Rated 4 out of 5 by from Hvide Rusland, spændende, rent, roligt og fantastisk. Hvide Rusland er et dejligt “nyt” land. Vi kunne bruge mange flere dage der, end de 5 tilladte. Der er en meget stor og spændende natur. Der er store kontraster mellem by og land. Der er rent over alt, og der er en gennemgående ro. Hvide Russerne er venlige og selve rejsen var gennemplanlgt. Vi har set mange mindesmærker og vi har kørt meget i bus. Vi kunne sagtens bruge mere tid til at gå på egen hånd og på indkøb. Vi kan varmt anbefale at rejse til Hvide Rusland.
Date published: 2018-08-25
 • y_2019, m_3, d_20, h_2
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_24
 • loc_da_DK, sid_LVRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

LVRTR01ADK