Det grønne Irland – kelternes ø

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Skønne landskaber, smukke middelalderruiner og irsk folkeliv

Det er svært ikke at elske Irland. Grønne marker med hvide pletter af græssende får, små landsbyhuse med farvestrålende døre og livlige pubber med musik og sorte, skummende Guiness-øl. De endeløse grønne enge, vidtstrakte stenørkener og øde tørvemoser kombineres med en barsk og spændende historie med storslåede borge, kæmpemæssige stengravsteder og gamle kirker med keltiske højkors.

Vi starter med at bo midt i den livlige storby Dublin, inden vi fortsætter ud til små farverige landsbyer i vest, og hele vejen rundt møder vi et venligt og imødekommende folkefærd. Ved den dramatiske Atlanterhavskyst, hvor klipperne falder brat ned i havet, mærker vi den svimlende fornemmelse ved at kigge ned i Atlanterhavet fra toppen af de 200 meter høje Cliffs of Moher.

Vi kører gennem lyngklædte heder, som strækker sig over det vilde landskab og imponeres over de irske fårehyrders arbejde, hvor fårene ”danser” efter hundenes pibe. Men ikke en rejse i Irland uden besøg på et whiskeydestilleri, hvor vi får indblik i den ædle fremstilling af whiskey, og fornøjer smagsløgene med den grønne øs berømte gyldne dråber.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 København – Dublin. Byrundtur i bus og minibyvandring med Dublinia
Dag 2 Dublin. Byvandring og eftermiddagen på egen hånd
Dag 3 Dublin – Rock of Cashel – Kerry
Dag 4 Ring of Kerry, fårehyrde-demonstration, Muckross Garden
Dag 5 Kerry – Killimer Ferry – Cliffs of Moher – The Burren – Galway
Dag 6 Naturskønne Connemara, byrundtur i Galway
Dag 7 Clonmacnoise – Locke’s destilleri – Dublin
Dag 8 Dublin – København

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
8.798,–
København
Udsolgt
8.498,–
København
Udsolgt
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Dublin. Byrundtur i bus og minibyvandring med Dublinia
Dublin fra oven

Vi flyver fra København til Dublin, og straks begynder vores Irlandseventyr med en panoramasightseeing, hvor vi passerer nogle af de største seværdigheder som Trinity College, O’Connell Street, og der bliver også et stop i den enorme Phoenix Park, der med sine 707 hektarer er en af Europas største byparker. Parken, der oprindelig var Kongelig Dyrehave opført under Kong Charles 2., er i dag Dublins store grønne lunge. Vi stopper ved det store kors Papal Cross, der blev opsat i forbindelse med pave johannes Paulus II’s besøg i 1979, hvor han holdt tale for 1,25 mio. meget rørte troende katolikker. Efter at have fået et godt indtryk af byen, kører vi ind i hjertet af Dublin til det livlige museum Dublinia.

På Dublinia bliver vi meget klogere på vikingetidens og middelalderens Dublin. Her kan du se, hvordan datidens mennesker boede og gik klædt, og du får et interessant indblik i dagligdagen og livets udfordringer for Dublins tidligere beboere. Hvis vejret tillader det, er St. Michaels-tårnet åbent i forbindelse med Dublinia-besøget, og her kan man evt. tage de 96 stejle trappetrin op til et helt vidunderligt udsyn over Dublin (entré til tårnet er ikke inkluderet).

Nu er det blevet tid til at tage til vores centralt beliggende hotel, der ligger på nordsiden af floden Liffey og er i gåafstand til byens hovedstrøg.

Om aftenen spiser vi vores første middag sammen på hotellet.

Dag 2
Dublin. Byvandring og eftermiddagen på egen hånd
Trinity College

Med det gæliske udtryk Cead Mile Failte, som betyder noget i retningen af ”hundrede tusinde gange velkommen”, bydes vi velkommen til Dublin. I dag fortsætter vi vores byvandring, når vi skal lære den irske hovedstad lidt bedre at kende. Byen blev grundlagt i 841 e.Kr. af norske og danske vikinger. I middelalderen overtog normannerne byen og byggede Dublin Castle som symbol på englændernes overherredømme over Irland. Dette varede ved indtil påskeoprøret i 1916, hvorefter Irland blev en selvstændig republik.

Dublin er delt i to af floden Liffey, der løber tværs gennem byen i øst-vest-gående retning. Gennem århundreder har floden delt byen, ikke bare i fysisk forstand, men også som en mental grænse mellem den tidligere fornemme bydel syd for floden og den mindre fine nord for floden. Det nordlige Dublin blev udbygget i 1700-tallet, og på trods af områdets ry som mindre fint og velhavende end det sydlige Dublin bærer bydelen stadig præg af 1700-tallets flotte, neoklassicistiske arkitektur. Norddublins centrale færdselsåre er den imponerende indkøbsgade O’Connell Street, der er kantet af statuer, monumenter og fine, gamle huse. Ud over denne prægtige boulevard lægger vi vejen forbi det historiske General Post Office, hvorfra republikken Irland blev proklameret i 1916.

Når vi bevæger os syd for Liffey-floden, bliver omgivelserne endnu mere sofistikerede med enorme palæer og pladser i overdådig georgiansk byggestil. En af Dublins fineste georgianske pladser er den store Merrion Square, hvor husene har bibeholdt deres smukt udskårne døre i stærke farver, sine sirlige støbejernsbalkoner og de obligatoriske halvmåneformede vinduer over indgangsdørene. I det gamle byhus i Merrion Square nr. 1 sad forfatteren Oscar Wilde og skrev sine skuespil og fortællinger i 1800-tallet. I denne del af Dublin ligger også det kæmpemæssige Trinity College, der er grundlagt af Elizabeth I i 1592. Irlands litterære arv er blandt andet udklækket her, og giganter som Jonathan Swift, Bram Stoker, Oscar Wilde og Samuel Beckett har alle været studerende på Trinity. Over for det gamle, smukke universitet ligger den ældste del af Dublin, hvorudfra byen voksede sig stor fra middelalderen. Her finder vi blandt andet Dublin Castle.

Eftermiddagen er afsat til egne eventyr i den hyggelige by. Du kan eksempelvis besøge Dublins stolthed, det berømte Guinness Storehouse, hvor du kan lære alt om brygning, drikning og skænkning af den mørke, irske drik. Den seks-etagers Guinness-bygning er designet med et ølglasformet atrium og indeholder en butik, et stort udstillingsområde, en restaurant og to barer. En del af pladsen er brugt på at præsentere historien om det berømte øl. Du kan også besøge den klassiske cafékæde Bewley’s, hvor man kan få serveret en rigtig kop te eller kaffe med nogle af de gode irske kager, eller tage på shopping i Grafton Street.

Når du er klar til at vende tilbage til hotellet, kan du vælge at gå, hvis benene stadigvæk er friske. Hvis fødderne derimod trænger til en lille gå-pause, kan du let tage en af de lokale busser hjemad til hotellet.

En af aftenerne på turen kan du følge med rejselederen på en af områdets folkelige pubber, hvor øllet flyder lifligt fra hanerne til tonerne af folkemusik. Her kommer vi lidt tættere på den dejlige irske folkesjæl.

Dag 3
Dublin – Rock of Cashel – Kerry Vi kører cirka 290 km på dagens rute
Rock of Cashel

I dag forlader vi Dublin til fordel for grevskabet Kerry på Irlands sydvestligste spids.

På vejen hertil stopper vi i grevskabet Tipperary på det mest fotograferede sted i Irland. Ligesom Akropolis strækker middelalderkompleksets ruiner Rock of Cashel sig langt op over det omgivende landskab. Byen Cashel var engang hovedsæde for kongerne af Munster. Det var her Brian Ború blev kronet til irsk højkonge i 1002 e.Kr., efter det var lykkedes ham at forene Irland. På toppen af den høje kalkstensklippe, der rejser sig knap 70 meter over Tipperary-plateauet, finder man den imponerende St. Patrick’s Rock of Cashel med en katedral fra 1300-tallet, der blev sæde for ærkebiskoppen af Cashel. Stedet er nærmest indbegrebet af keltisk stemning.

Kerry er gennem århundreder blevet betegnet som ”Kongeriget” på grund af beboernes tendens til uafhængighedsdrømme og foragt for Dublin-styret. To typer vidt forskellige landskaber dominerer dette autonome ”kongerige”. Mod syd hersker bjergene på de fire halvøer, der vender ud mod Atlanterhavskysten, mens de nordlige områder består af flade, langstrakte sletter. De smalle halvøer og de relativt høje bjerge gør, at vejret skifter nærmest fra minut til minut.

Ud på eftermiddagen kommer vi frem til det landlige Kerry langt væk fra storbyen, hvor vi indkvarterer os for de næste to nætter. Vi spiser middag på hotellet.

Dag 4
Ring of Kerry, fårehyrde-demonstration, Muckross Garden Vi kører cirka 130 km på dagens rute
Ring of Kerry byder på smukke naturoplevelser

Turen ”Ring of Kerry” rundt om den smukke halvø Iveragh byder på fantastiske panoramaudsigter over Atlanten. Kystens små bugter, vige og klippefremspring byder på vidunderlige udsigter på den 170 kilometer lange tur. Som kontrast til det dramatiske landskab står den rige og varierede vegetation, der næres af Golfstrømmens varme vand. Her på den øde, men meget charmerende halvø, kan man let forestille sig det barske liv med hungersnød og kartoffelpest, der til tider har fået de lokale til at emigrere til Amerika.

Vi begynder i Killarney og kører herfra til den lille, kønne by Killorglin, der er berømt for sin ”Puck Fair”, hvor en vild ged krones til konge. Herefter kan vi på turen mod Glenbeigh nyde den smukke udsigt til halvøen Dingle og Dingle-bugten. Når vi drejer sydover mod byen Waterville, bliver landskabet præget af tørvemoser. På sydsiden af halvøen kommer vi både gennem den smukke by Sneem, der er kendt for sine mangefarvede huse, og bjergene til Molls Gap og Ladies View – to udsigtspunkter med fantastiske udsigter over de berømte søer i Killarney.

Når vi har sluttet ringen om Kerrys smukkeste halvø, gør vi et stop midt ude på landet. Her regerer de irske fårehyrder, og med en smuk udsigt over markerne viser fårehyrderne, hvordan de dygtige fårehunde behændigt og graciøst styrer og arbejder med fåreflokken, som de har gjort det gennem århundreder.

Eftermiddagen bruger vi i haven ved det imponerende Muckross House. Dette store gods blev opført i 1843 som beboelse for adelsfamilien Herbert. Især den storslåede have, der skråner ned mod Killarneys søer, er en fornøjelse, og vi bruger en del af eftermiddagen på at slentre rundt mellem de mange rododendronbuske og sirligt anlagte blomsterbede.

Dag 5
Kerry – Killimer Ferry – Cliffs of Moher – The Burren – Galway Vi kører cirka 150 km på dagens rute
Cliffs of Moher

Vi kører nordpå til grevskabet Clare og krydser undervejs Shannon-floden fra Tarbert til Killimer. Her kommer vi forbi kystbyen Kilkee og den lille spaby Lisdoonvarna, som i over 150 år har været kendt for den årlige "Matchmaking Festival", hvor man har tradition for at kunne finde sig en mand eller kone. Denne ældgamle kurmageri-tradition lever i bedste velgående netop her i Lisdoonvarna, hvor man i hele september afholder en festival, hvor singler fra hele Irland kommer – om ikke andet for at have en god fest, hvis ikke heldet er med dem i jagten på en ægtemand eller viv.

Vi passerer derefter Ballyvaughan og sætter nu kursen mod Irlands Atlanterhavskyst, hvor vi finder en af Irlands mest spektakulære naturseværdigheder: Moher-klipperne, eller Cliffs of Moher. Stejle klippevægge falder 200 meter lodret ned i Atlanterhavet på en otte kilometer lang strækning. Moher-klippernes skiftende lag af sort skiferler og lys sandsten er et fascinerende syn, og de mange fugle, der yngler på klippesiderne, gør ikke oplevelsen mindre. Når vejret arter sig, kan man fra toppen af klippekanten se hele vejen til de tre små kalkstensøer Aran Islands 20 kilometer ude i Atlanterhavet.

Efter at have oplevet suset i maven ved at kigge ud over de lodrette klippevægge ved Cliffs of Moher fortsætter vi turen nordpå gennem det særprægede landskabsområde The Burren. Burren Nationalpark er et 100 kvadratkilometer stort område med et ejendommeligt landskab af store, flade kalkstenssletter med dybe revner. Stedet beskrives ofte som måneagtigt. Navnet The Burren er afledt af det irske Boireann, der kan oversættes til ”et stenet sted” – et passende navn for denne plantefattige stenørken.

Den engelske statsmand Oliver Cromwells fortrolige håndlanger, Edmund Ludlow, skal have karakteriseret området som ”et så vildt land, at der ikke er vand nok til at drukne en mand, ikke et træ til at hænge ham i og ingen jord til at begrave ham i.” Denne måske lidt makabre udtalelse giver en idé om, hvilket stenet område, der venter os i The Burren. Stedet er et såkaldt karstplateau, som består af kalk, der blev aflejret i kultiden for 350 millioner år siden. Gennem årene har kalken omdannet sig til enorme kalkstensflader, som regn, vind og vejr har bearbejdet til de særeste former. Det særprægede stenlandskab ser umiddelbart goldt og livløst ud, men det rummer faktisk en usædvanlig blanding af planter, hvor middelhavsvækster og alpeblomster står side om side, selv om vi er langt fra både Middelhav og Alper.

Vi kommer frem til den hyggelige by Galway, der ofte omtales som den ”mest irske af alle byer”. Byen charmerer med dens farvestrålende huse, brostensbelagte gader og hyggelige pubber. Her bor vi de næste to nætter tæt på centrum, og vi spiser middag på hotellet. 

Dag 6
Naturskønne Connemara, byrundtur i Galway Vi kører cirka 140 km på dagens rute
Galway Bay

Vi begynder dagen med en tur til den smukke Connemara-region. Landskabet består af bjerge og moser gennemskåret af strømmende floder og blanke søer. Ikke meget har ændret sig siden tidernes morgen i Connemaras små landsbyer, hvor det komplet uforståelige gæliske sprog stadig pryder ethvert vejskilt og butiksfacade. Connemara udgøres af en enorm halvø afgrænset af den klippefyldte kystlinje ved Irlands vestkyst og er med sine spredte stengærder og stråtækte hytter landets måske mest romantiske landskab.

Vi besøger Dan O’Haras Hytte, hvor vi får et indtryk af, hvor hårdt livet formede sig for 1800-tallets irske landmænd. Vi får en rundtur på den lille farm og kører derefter en tur ud i den omgivende mose med en traktortrukket vogn. Her på den store, flade mose får vi en demonstration af kunsten at skære tørv. Irerne har i århundreder brugt tørv som brændsel og gør det stadig den dag i dag.

Vi fortsætter vestpå mod universitetsbyen Galway. Vi tager en byrundtur i Galways smalle gader mellem gamle træhuse, fine restauranter og travle irske pubber. Ud over det livlige studenterliv får Galway sit bohemeagtige præg fra de mange kunstnere og musikere, der har bosat sig i den hyggelige by.

Vores tur rundt i Galway begynder på Eyre Square – en flot park omgivet af imponerende 1800-tals-bygninger. Derudover ser vi blandt andet den fine gamle retsbygning, der er en ombygning af et munkekloster fra middelalderen, og Salmon Weir Bridge, hvor stimer af laks hvert forår forcerer Corrib-flodens strømme for at gyde længere oppe ad floden. Vi ser også den bastante katedral, der blev bygget i 1965 og dermed er en af Europas yngste af sin art, og vi ser Den Spanske Bue fra 1500-tallet, hvis oprindelige formål ingen rigtig kender.

Efter en dejlig dag i det fantastiske Connemara, spiser vi vores sidste fælles middag på hotellet i Galway.

 

Dag 7
Clonmacnoise – Locke’s destilleri – Dublin Vi kører cirka 210 km på dagens rute

Det er blevet tid til at vende tilbage mod det østlige Irland og på vejen gør vi et par stop. Første gang bliver ved Clonmacnoise – engang et af Irlands vigtigste munkeklostre. Ud over en smuk, grøn græsmark på bredden af Shannon-floden, ligger der talrige kirker, tårne, grave og kæmpe stenkors. Klostret blev påbegyndt i 545 e.Kr., og fra stedets årbøger har historikerne fået vigtige informationer om middelalderens politik og religiøse liv.

Intet besøg i Irland er fuldendt uden et besøg på et whiskeydestilleri. Og på vores vej mod Dublin besøger vi Locke’s destilleri i Kilbeggan. Stedet blev grundlagt allerede i 1757 og regnes for at være det ældste potdestilleri i verden. I over 200 år fremstillede man her irsk maltwhiskey, indtil fabrikken blev lukket i 1954. I dag er destilleriet et museum, hvor man kan følge hele processen i fremstillingen af den herlige, gyldne drik. Naturligvis afslutter vi besøget med at smage på de berømte dråber i destilleriets bar.
Da destilleriet tager meget få besøgende, kan det hænde at rækkefølgen på dagens program bliver byttet om, så vi besøger destilleriet før vi kommer til Clonmacnoise.

Efter nogle timer i whiskeyens tegn er vi klar til at tage det sidste stykke vej mod Dublin. Vi har denne sidste nat valgt at bo et par kilometer fra centrum i Dublin. På denne sidste aften i hovedstaden har vi valgt, at middagen er på egen hånd. Således er det muligt at besøge en af de hyggelige restauranter i centrum af Dublin, spise på hotellets restaurant, eller måske finder du et lille lokalt spisested i nærheden. Af erfaring ved vi, at en del vælger at finde en pub med irsk folkemusik, og så kan man let gøre aftenen lidt hyggeligere med en skøn pint Guiness eller måske et lille glas whiskey.

Dag 8
Dublin – København
Vi spiser vores sidste morgenmåltid i det grønne Irland og kører til lufthavnen, hvorfra vi flyver hjem til Danmark.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 8.498,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
2.100,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Dublin t/r
 • Udflugter og transport jf. program
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad hver (dag 2-8), og 6 middage (dag 1-6)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring og Gouda Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge (beregn ca. 11 euro pr. person)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online-bestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 24 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Forlængelse/ændringer

Rejsen sælges som en hel “pakke“, og ved ændringer vil det ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der ikke benyttes.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.
Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.
Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse, eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.
På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.
Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet.
Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.
USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.
Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.
Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Placering i bussen

Hos Albatros tilbyder vi ikke, at man kan have faste pladser i bussen, og det er derfor heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Ved ikke at tilbyde køb af bestemte pladser, risikerer man således ikke, at købstidspunktet er afgørende for, hvilken plads i bussen, man får adgang til. Derimod kan der aftales rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange. 
Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.
Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.
Rated 5 out of 5 by from En skøn rejse med en dygtig rejseleder Rejsen gav mig et uventet indblik i Irlands historie. Meget interessant. Alt fungerede. Rejselederen var totalt inde i stoffet og fortalte medrivende uden manus. Tiderne blev overholdt, vi var trygge. Selskabet var ramt af 2 sygdomstilfælde som rejselederen håndterede på bedste måde, ved at hjælpe med at tale med hotel og læge sammen med de berørte gæster. Rejselederen hjalp med at simultantolke for dem, der ikke kunne engelsk. Der var en afslappet, humoristisk og uhøjtidelig tone os alle imellem, hvilket rejselederen var meget medvirkende til. Jeg har aldrig oplevet det samme i noget andet selskab jeg har rejst med.
Date published: 2016-05-12
Rated 3 out of 5 by from En berigende rejse med gode oplevelser Byvandringen i Dublin dag 2 var måske lige lang nok for nogen (det skal dog tilføjes, at noget skyldtes forsinket ankomst dagen før), men ellers en tur med mange indtryk og oplevelser. Selve rundturen på øen var en god oplevelse med mange indtryk, både hvad angår natur, bygninger og historie og hotellerne var også ok, måske lidt sparsomme med hensyn til morgenmad og enkelte steder var betjeningen heller ikke for hurtig, men alt i alt ok. Vor rejseleder var rigtig god, både til at fortælle (kendte stoffet godt), planlægge og arrange ture, bl.a. en tur til irsk folkemusik og riverdance (en oplevelsesrig aften). Han kan vamt anbefales.
Date published: 2016-07-16
Rated 4 out of 5 by from Smuk, interessant og spændende rejse Meget veltilrettelagt rejse, med en usædvanlig god og rejseleder Jesper, som er velinformeret og som "ved noget om service"! Lange køreturer, som trætter, - men udsigten er fantastisk. Overordnet - overraskende smukke og velplejede huse og haver/landstykker - både i by og på land. - Vi så mange "sten", og man bliver helt bidt af alle de grå nuancer og det golde landskab i vest. (husk en nakkepude til bussen og også regnfrakke og evt. hue til ørerne - for blæsten). Mange gå turer - kan være svære, hvis man er dårligt gående. Man kunne måske med held reducere lidt i antallet af stop, og gøre de resterende lidt længere.
Date published: 2017-05-18
Rated 3 out of 5 by from En OK rundrejse i Irland Der blev brugt alt for megen tid på den daglige transport. Første hotelværelse på Belvedere var en direkte skændsel, som rejselederen dog fik rettet op på. To af hotellerne lå 2-3 km fra centrum, hvilket vi synes er for langt, rejsens pris taget i betragtning og at det ville kræve ny transport (taxa) at komme til centrum. Flyet til Irland (DAT) var under al kritik. Er man over 170 cm er der overhovedet ikke benplads nok. Vi er 178 og 192. Vi fravælger Albatros hvis DAT en anden gang er en risiko, og vil derfor fravælge Albatros til vores vietnamrejse til januar. Stewardessen beklagede de ringe forhold men oplyste samtidig at det ikke var et pludseligt erstatningsfly, men havde været anvendt af Norwegian i ca. 3 måneder.
Date published: 2016-10-06
Rated 4 out of 5 by from Smuk tur på en smuk ø Vi er generelt tilfredse med turen og med vores rejseleder, som forinden havde gjort et stort arbejde for at kunne fortælle relevante oplysninger undervejs. Nogle af stoppene undervejs blev lidt korte (vi kunne godt have tilbragt lidt mere tid i Adere og i parken på Muckross. Hotellerne var generelt gode, men hotellet i Galway synes vi lå for langt væk fra byen. Det kune være rart med nogle frokoststop i byer, hvor der også er noget at se og hvor man gå en tur. F.eks. Var frokoststoppet den dag, vi var på Ring of Kerry en restaurant ude ved havet, hvor vi fik mulighed for frisk luft og en gåtur langs stranden inden frokost.
Date published: 2017-07-06
Rated 4 out of 5 by from Dem grønne ø - med skønhedsfejl Et på alle måder glimrende program, afvekslende og med store oplevelser. Dygtig og vidende rejseleder og med et enestående kendskab til Irland og irsk historie. Skønhedsfejlene har intet med ham at gøre. Det har derimod bureauets valg af hoteller. To ud af fire hoteller var placeret enten langt eller meget langt udenfor bymidterne i Tralee og Galway. Det er helt galt, netop i Irland, hvor adgangen til pubber, folkeliv og musik er en afgørende del af oplevelsen. Tilmed var hotellet i Tralee et trist fabriksagtigt hotel med morgenmad serveret fra plasticspande og med ekstrem dårlig service. Det kan I gøre meget bedre.
Date published: 2018-05-27
Rated 5 out of 5 by from Irland - en fantastisk oplevelse Det var vores første besøg i Irland, og egentlig havde vi ikke tænkt mere end at vi skulle på ferie. Ikke desto mindre nåede vi ikke mere end et par timer ind i opholdet, før vi var "fangede". Vores rejseleder gav os indblik i Det historiske Irland, sproget, kulturen og naturen og, ikke mindst irerne og deres forskelligheder i regionerne - datid og nutid - og vi blev fuldstændigt fængede af dette smukke land, både min mand og jeg, så vi allerede dagen efter vores hjemkomst besluttede at bygge videre på rejselederens fantastiske fortællinger via biblioteket.
Date published: 2017-05-19
Rated 4 out of 5 by from Irland - rart land med flinke mennesker Fik set det vi forventede og meget mere til. Rigtig god rejseleder,der vidste meget og heller ikke var ked af at lære om noget han var usikker over for. Rare rejsefæller,ingen brokkere. Måske var det rart om rejselederen introducerede folk for hinanden.Det er først de sidste dage folk "løser op" over for hinanden.Men der var ingen grupperinger. Vi føler,vi har set det,vi skulle.
Date published: 2016-05-12
 • y_2018, m_8, d_20, h_1
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.8
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_176
 • loc_da_DK, sid_IERTR01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

18IERTR01FDK1209