Det jugoslaviske kongedømme

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Jubilæumsrejse til Serbien, Kroatien og Slovenien

Jugoslavien! Et kludetæppe af folkeslag, der under Titos ledelse fremstod som en samlet enhed med et langt mere menneskeligt ansigt end resten af Østblokken.

Allerede kort efter 1.verdenskrig var de første spæde forsøg på en samlet jugoslavisk stat blevet afprøvet. Først under navnet Serbernes, Kroaternes og Slovernes kongedømme 1918 – 29 og senere under navnet Det jugoslaviske kongedømme 1929 – 1941.

80 år efter det jugoslaviske kongedømmes opbrud følger vi i kongemagtens fodspor og forsøger at forstå, hvad der lå til grund for den jugoslaviske fællestanke, samt hvorfor dette forsøg led så krank en skæbne. Vi besøger den serbiske kongeby Topola, og besøger på 100-året for hans død, den første konge, Peter d.1’s gravsted. Vi går på opdagelse i den serbiske hovedstad Beograd, inden vi begiver os mod provinsen Slavonien. Her skal vi smage på lokale specialiteter og gode kroatiske vine, samt ikke mindst nyde den fantastiske natur. Vi besøger bl.a. områdets største nationalpark med et utroligt dyreliv og en helt speciel storkelandsby.

I den kroatiske hovedstad Zagreb bliver vi atter konfronteret med historien, når vi vandrer rundt i den gamle bydel og lægger vejen forbi parlamentsbygningen, hvorfra kroaterne efter 1.verdenskrig udråbte den først uafhængige kroatiske stat, der kort efter blev optaget i det jugoslaviske kongedømme. 

I det naturskønne Slovenien skal vi på byvandring i den lille hyggelige hovedstad, Ljubljana, inden vi slutter af med et par dage i området omkring den imponerende Bledsø, der i århundrede har tiltrukket folk fra nær og fjern.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Vin & gastronomi

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta RSD, HRK, EUR,

Dagsprogram
Dag 1 Beograd. Ankomst og byrundtur i den serbiske hovedstad inkl. velkomstmiddag
Dag 2 Beograd – Topola - Beograd. Den serbiske kongefamilies hovedsæde og mulighed for tilkøbsudflugt med sejlads og middag på Donau
Dag 3 Beograd – Sremski Karlovci - Novi Sad. Krusedol-klosteret, honningproduktion og Petrovaradin-fæstningen
Dag 4 Novi Sad – Osijek - Stupnicki Dvori - Zlatni Lug. Markeds- og vingårdsbesøg i det slavonske kerneland
Dag 5 Zlatni Lug - nationalpark Lonjsko Polje – Zagreb. Let vandring i nationalpark og besøg i storkelandsbyen Cigoc med lokal frokost
Dag 6 Zagreb. Byvandring og tid på egen hånd eller mulighed for tilkøbsudflugt til middelalderbyen Samobor
Dag 7 Zagreb – Ljubljana – Radovljica - Bled. Byvandring i den slovenske hovedstad og middag i Radovljica
Dag 8 Bled. Bled søen og oplevelser på landet
Dag 9 Bled - Ljubljana – København

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
9.998,–
København
9.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Beograd. Ankomst og byrundtur i den serbiske hovedstad inkl. velkomstmiddag

Med godt to millioner indbyggere er Beograd en af Sydøsteuropas største byer, og med en historie, der strækker sig flere tusind år tilbage, er det også en af de ældste. Beliggenheden ved floderne Donau og Sava har gjort byen eftertragtet for skiftende overherredømmer fra romerne til osmannerne. Byen fik en hård medfart under Anden Verdenskrig, men blev siden politisk og kulturelt centrum i Jugoslavien. I dag er Beograd den storby i det tidligere Jugoslavien, der har størst fremdrift med masser af spændende områder at udforske.

Efter ankomst begiver vi os til byens centrale plads, Republik pladsen og slentrer ned ad hovedstrøget Knez Mihailova med dets mange hyggelige butikker, cafeer og restauranter. Vi besøger naturligvis også Beograds vartegn, Kalemedan-fortet. Fortet har i århundreder fungeret som værn for byen og dens skiftende overherrer. Foruden at huse legepladser, en lille zoo, museum og steder, hvor man kan spise og få en kop kaffe, byder området omkring fortet også på en blændende udsigt over floderne Donau og Savas. 

Om aftenen spiser vi en god middag i området Skadarlija, som med kulørte huse og toppede brostensgader markedsføres som Serbiens svar på Montmartre.

Overnatning Beograd (aftensmad er inkluderet).

Dag 2
Beograd – Topola - Beograd. Den serbiske kongefamilies hovedsæde og mulighed for tilkøbsudflugt med sejlads og middag på Donau Ca. 150 km

Efter morgenmaden begiver vi os sydpå mod den charmerende by Topola, hvor vi skal høre nærmere om den serbiske kongefamilie og i særdeleshed én af de vigtigste personer i serbisk historie: Peter d.1, den første konge i det jugoslaviske kongedømme. Peter d.1. er en meget populær skikkelse i serbiske kredse og hans 100 års jubilæum i 2021 bliver ganske sikkert fejret godt og grundigt.

I Topola, som blev hovedsæde for den serbiske kongefamilie efter sejren over de osmaniske besættere i starten af det 19. århundrede, ligger alle tidligere medlemmer af den royale familie begravet. Vi besøger naturligvis Peter d.1.s og hører mere om den spændende historie, samt går på opdagelse i de royale gemakker, hvor personlige ejendele er udstillet og giver et glimrende indblik i livet i de royale kredse. 

Efter en spændende tur tilbage i historien er det blevet tid til frokost, og hvad er mere nærliggende end at indtage en god solid gang bondekost i den nærliggende landsby, hvor vi spiser i traditionelle træhuse.

Mætte af indtryk og god mad vender vi næsen mod Beograd, hvor vi ankommer midt på eftermiddagen. Resten af dagen er afsat til oplevelser på egen hånd.

Om aftenen er der mulighed for at deltage på en tilkøbsudflugt, hvor vi sejler en smuk sejltur på Donau og Savafloden. Langs bredderne ligger mange af byens rekreative områder, som er meget populære. Vi kommer også fordi de store, gamle fabriksområder, som længe har stået uberørt hen, men som i dag huser moderne kreative virksomheder samt barer og cafeer. Vi indtager en god middag ombord på båden, inden vi returnerer til vores hotel.

(Sejlads og middag er ikke inkluderet i rejsens pris og skal bestilles separat.)

Overnatning Beograd (morgenmad og frokost er inkluderet).

Dag 3
Beograd – Sremski Karlovci - Novi Sad. Krusedol-klosteret, honningproduktion og Petrovaradin-fæstningen Ca. 90 km

I dag begiver vi os mod byen Sremski Karlovci, der ligger i regionen Vojvodina for foden af bjerget Fruska Gora. Tidligere var byen hovedsæde for den serbisk ortodokse kirke og egnens kulturelle vugge. Vi besøger det imponerende kloster Krusedol, hvor den despotiske Brankovic-familie ligger begravet og hører mere om religionens betydning i denne del af verdenen. 

Efter et spændende indblik i klosterets historie og betydning når vi frem til Sremski Karlovci, hvor vi skal mødes med en lokal honningproducent. Gennem 5 generationer har familien Zivanovic holdt bistader og lavet noget af det bedste honning i hele regionen. Vi hører mere om livet som biavler og krydrer hele oplevelsen med en god frokost på stedet.

Efter frokosten fortsætter vi til den imponerende fæstning Petrovaradin, som er Europas andenstørste. Opført i perioden 1692 – 1780 ligger den smukt placeret ved Donaufloden med udsyn over provinshovedstaden Novi Sad. Fæstningen som også bliver kaldt ”Serbiens Gibraltar” blev i modsætning til mange andre militæranlæg ikke destrueret efter 1.verdenskrig, hvor mange af fæstningsværkerne havde mistet deres militære betydning og står derfor i al sin pragt og vælde i dag. 

Novi Sad er Serbiens næststørste by med et indbyggertal på ca. 250.000. Flertallet udgøres af serbere, men her findes også et stort ungarsk mindretal. Inden første verdenskrig var byen det kulturelle centrum for alle serbere, og byen er fortsat en stor kulturby med et ortodokst bispesæde. Byen blev grundlagt i 1694, og den fik i 1748 status af fristad. Den stigende handel og koncentrationen af især serbisk kultur gjorde efterhånden, at byen omtaltes som det serbiske Athen. Novi Sad ligger ved en af Europas vigtigste korsveje, og byens historie som et multinationalt handelscentrum og transitby har givet den adskillige historiske og kulturelle seværdigheder, som selv meget større byer har svært at matche.

Vi indlogerer os på vores hotel og efter en velfortjent hvile, går vi en kort tur rundt i den centrale del af byen, hvor vi bl.a. lægger vejen forbi byens store centrale plads, Trg Slobode (Frihedspladsen), det smukke rådhus i neo-renæssancestil samt byens ældste gade, Zmaj Jovina.

Overnatning Novi Sad. 
(Morgenmad og frokost er inkluderet.)

Dag 4
Novi Sad – Osijek - Stupnicki Dvori - Zlatni Lug. Markeds- og vingårdsbesøg i det slavonske kerneland Ca. 250 km
I Osijek

Det er blevet tid til at forlade Serbien, og vi krydser den serbisk-kroatiske grænse først på formiddagen på vej mod nye eventyr.

Vores første stop er Osijek, der med sine næsten 150.000 indbyggere er hovedby i regionen Slavonien. Byens store fødevarermarked lokker hver dag med friske råvarer fra de omkringliggende landsbyer og vi kigger nærmere på udvalget, når vi gør et kort ophold.

Efter at have pruttet om prisen med de lokale fortsætter vi mod de store vinområder nær områdets højeste bjerg Papuk på 953m. Her er gennem århundrede blevet dyrket vin, og vi skal besøge en af de lokale vinproducenter, som byder på såvel smagsprøver som en skøn frokost produceret på lokale råvarer.  

Sidst på eftermiddagen begiver vi os det sidste stykke mod det nærliggende Zlatni Lug, hvor vi indlogerer os på et hyggeligt lille familiedrevet pensionat. Her er der tid til at slappe af i de hjemlige omgivelser, gå en tur rundt i den lille landsby, samt nyder stedets gode mad og vin.

Overnatning Zlatni Lug
(Morgenmad, let frokost og aftensmad er inkluderet)

Dag 5
Zlatni Lug - nationalpark Lonjsko Polje – Zagreb. Let vandring i nationalpark og besøg i storkelandsbyen Cigoc med lokal frokost Ca.170 km

Den friske luft i Zlatni Lug har uden tvivl gjort os godt og efter en sund og nærende morgenmad begiver vi os mod den kroatiske hovedstad, Zagreb.

Inden vi når så langt skal vi dog kigge forbi nationalparken Lonjsko Polje. Koncentreret om det store vådområde på østsiden af den store Sava flod findes her nogle af de største koncentrationer af fugle på hele Balkan. Den over 500 km2 store park huser mere end 250 forskellige fuglearter udover en hel unik natur, som vi naturligvis skal opleve helt tæt på, når vi går en kort tur i området.

Vi kigger også forbi en af de få europæiske storkelandsbyer, hvor der i ynglesæsonen er flere storke end indbyggere. I 2015 blev der således optalt over 200 storke kontra byens befolkningstal på 114 sjæle. De mange storke opholder sig i byen fra midten af marts til slutningen af august, men deres mange og imponerende reder kan ses hele året. Den lille hyggelige landsby som udelukkende består af gamle træhuse er i sig selv et besøg værd, så vi spiser en lokal frokost og fornemmer den afslappede stemning. 

Vi begiver os nu ud på den sidste strækning mod den kroatiske hovedstad, Zagreb, hvortil vi ankommer sent på eftermiddagen.

Overnatning Zagreb.
(Morgenmad og frokost er inkluderet.)

Dag 6
Zagreb. Byvandring og tid på egen hånd eller mulighed for tilkøbsudflugt til middelalderbyen Samobor
En af Zagrebs ældste bydele, Gornji Grad

Formiddagen bruger vi på en byvandring i Zagreb, særligt de ældste bydele: Gradec i den øvre bydel Gornji Grad og Kaptol, som er byens religiøse centrum. Vi kommer blandt andet forbi den middelalderstenport, der forbinder de to bydele, og hvor en hellig madonnafigur siges at opfylde ønsker. Vi ser også katedralen, der er fra 1200- tallet og den største kirke i hele Kroatien. I Kaptolkvarteret ligger også det store Dolac-marked, hvor friske fødevarer falbydes fra talrige boder.

Zagreb var desuden byen, hvor unionen for kongedømmet Kroatien, Slavonia og Dalmatien blev udråbt i oktober 1918. Unionen blev kort efter indlemmet i det serbiske kongedømme og var med andre ord starten for det jugoslaviske kongedømme, der kort efter også indbefattede Slovenien. Ratificationen fandt sted i det gamle parlament, som vi passerer på vores byrundtur.  

Eftermiddagen er fri til egne oplevelser, hvis man ikke har lyst til at deltage i tilkøbsudflugten til den hyggelige landsby Samobor. Samobor ligger blot 30 km fra Zagreb og er indbefattet af en mindre kroatisk middelalderby. Fra toppen af den nærliggende Zumbarak bjergkæde knejser byens middelalderborg, men vi koncentrerer os nu om den hyggelige, gamle bymidte, der er ideel til en byvandring. 

Vi kigger forbi byens vartegn Saint Anastasia kirken, hvis nuværende form stammer tilbage fra 1675, samt den gamle træbro over floden Gradna, inden vi begiver os mod byens centrale plads. Her finder vi hovedårsagen til Samobors helt specielle status i kroatisk historie – Kremsnita kagen. Som honningkagerne fra Christiansfeld bliver denne kage kun produceret på den helt rigtige måde i netop Samobor, og de mange bagerbutikker ved og om omkring torvet vidner om dens store succes. 

Efter nogle hyggelige timer i den idylliske by afslutter vi vores besøg med en udsøgt middag på byens bedste restaurant, inden vi mætte og fyldt med oplevelser returnerer til Zagreb. (Udflugt til Samobor og efterfølgende middag er ikke inkluderet i rejsens pris og skal bestilles separat) 

Overnatning Zagreb.
(Morgenmad er inkluderet.)

Dag 7
Zagreb – Ljubljana – Radovljica - Bled. Byvandring i den slovenske hovedstad og middag i Radovljica Ca. 200 km
Udsigt over Ljubljana

Det er blevet tid til at tage afsked med Kroatien og tage mod den slovenske hovedstad. Ordet Ljubljana betyder ’Den elskede’, og det giver god mening, når man står midt i denne perle af en hovedstad. Ljubljana ligger 298 meter over havoverfladen midt inde i Sloveniens smukke alpeland.

Ljubljana har masser af sjæl og liv, der udfolder sig i forskellige spændende bydele, og byens beskedne størrelse med kun 300.000 indbyggere gør, at der er en intim stemning over byen. Den gamle bydel har charmerende huse fra baroktiden, og byen prydes desuden af smukke Art Nouveau bygninger og ikke mindst imponerende bygningsværker tegnet af den verdensberømte slovenske arkitekt Joze Plecnik. Byen stammer tilbage fra romertiden. Hvis man skal tro legenden, var byens grundlægger den græske prins Jason og hans følgesvende argonauterne. Ifølge legenden kom Jason til området, da han var på flugt fra Kong Aites, som han havde stjålet det gyldne skind fra. Det siges at være her, Jason kæmpede med et forfærdeligt monster, som han besejrede. Monstret var Ljubljanadragen, der nu kan ses på byens våbenskjold, siddende på toppen af slotstårnet.

Ved en folkeafstemning i 1990 stemte det slovenske folk for uafhængighed fra Jugoslavien og for suverænitet som selvstændig stat. Den 25. juni 1991 blev den slovenske republik en realitet. Ljubljana blev udnævnt til hovedstad og fungerer i dag om Sloveniens politiske, økonomiske, kulturelle og videnskabelige centrum. En af de vigtigste mærkedage for den nye republik er den 1. maj 2004 hvor Slovenien kom med i EU. Denne dag fejres med fest i hele landet og ikke mindst i Ljubljanas gader.

På vores tur rundt i byen besøger vi de vigtigste bygningsværker og bliver introduceret til byens fascinerende historie, inden vi begiver os til Sloveniens mest berømte område i nærheden af søen Bled. Undervejs gør vi stop i den lille hyggelige by Radovljica, der er kendt for sin produktion af honningkager. I mange butikker og på byens lokale museum kan man høre mere om, hvorfor honningkager fra netop Radovljica er så berømte, inden vi først på aftenen spiser en lokal middag på en af byens restauranter.

Vi ankommer til vores hotel udenfor byen Bled sidst på aftenen og kan i fred og ro, nyde de smukke omgivelser.

Overnatning i Bled-området.
(Morgenmad og aftensmad er inkluderet.)

Dag 8
Bled. Bled søen og oplevelser på landet Ca 30 km

Bled ligger i det nordlige Slovenien tæt på grænsen til Østrig. Byen ligger utrolig smukt omkranset af de sneklædte Alper ved den store gletsjersø af samme navn, hvori landets eneste ø, Bled, ligger. På øen står en kirke der førhen fungerede som tempel, hvor det slaviske folk tilbad gudinden Ziva, der stod for kærlighed og frugtbarhed.

Byen er over 1.000 år gammel og er første gang nævnt på skrift helt tilbage i 1004, da den tyske kejser Henrik II gav byen til biskoppen af Brixen. Tilbage i 1800-tallet begyndte Bled at blive en turistattraktion. Områdets utrolige natur og milde klima tiltrak mange, og det blev kendt vidt og bredt, at søen og de varme kilder i området
omkring Bled havde helbredende egenskaber. Allerede i starten af 1900-tallet var Bled kendt som det smukkeste kurbadsområde i det østrigske imperium, og rejsende har strømmet til stedet lige siden. Mange kendte politikere og kulturpersonligheder har i tidens løb lagt vejen her forbi.

Vi nyder den afslappede stemning i den lille by, der med sine mange prominente gæster kan fremvise flere imponerende palæer end de fleste andre byer.

Om eftermiddagen kører vi tilbage til vores hyggelige hotel. Hvis tiden tillader os det, gør vi undervejs stop ved nogle af de små hyggelige landsbyer i området, inden vi afslutter dagen med en god afskedsmiddag på hotellet.  

Overnatning i Bled-området.
(Morgenmad og aftensmad er inkluderet.)

Dag 9
Bled - Ljubljana – København Ca. 60 km

Efter morgenmaden begiver vi os mod lufthavnen i Ljubljana, hvor vores fly venter.

(Morgenmad er inkluderet)

Beograd dinner cruise (Dag 2) og kagebyen Samobor (dag 6)

Vi har sammensat en spændende tilkøbspakke i og omkring de to hovedstæder Beograd og Zagreb.

I Beograd skal vi ud og sejle en smuk tur på Donau og Savafloden. Fra vandet får vi et fantastisk indtryk af den serbiske hovedstad, og vi indtager naturligvis en god middag ombord på båden, inden vi returnerer til vores hotel

I Zagreb skal vi opleve den nærliggende middelalderby Samobor, som er berømmet for sine fantastiske Kremsnitakager. Vi går på opdagelse i den hyggelige by og afslutter med en lokal middag på byens bedste restaurant

Pris: 898 pr. person 

Prisen inkluderer

 • Sejlads på Donau inklusive 3 retters menu ombord på båden
 • Transport fra hotel til skib og retur
 • Byvandring i Samobor inklusive 3 retters menu på familiedrevet restaurant
 • Transport fra hotel til Samobor og retur

(Tilkøbspakken gennemføres ved min. 12 deltagere)

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 9.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
1.698,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Beograd og Ljubljana - København
 • Udflugter jf. program
 • Indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse
 • Halvpension (morgenmad dagligt,  4 x frokost dag og 4 x middag)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Drikkepenge til chauffører og lokalguider. Beregn EUR40,- per person
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online bestilling)
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Tilslutning med indenrigsfly

Der er ikke mulighed for tilslutningsfly.

Ikke egnet for gangbesværede

Da en stor del af udflugterne på denne rejse vil foregå til fods, forventes det, at rejsedeltagerne er mobile, selvhjulpne og kan færdes uden hjælp.

Klima

I foråret og efteråret kan det være køligt morgen og aften, og regnbyger kan forekomme. Medbring derfor en trøje og en let jakke. Når det gælder påklædning om aftenen på restauranter og lignende, er serbere, kroater og slovenere ikke særligt formelle. Husk at medbringe et par gode sko til spadsereture i naturen og i byerne.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser