Det lykkelige Himalaya

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Fascinerende rejse gennem Himalayas gamle kongedømmer – fra Darjeeling og Sikkim i Nordindien til verdens lykkeligste land, Bhutan

Fra Delhis sydende metropol og storbyen Agra med det majestætiske Taj Mahal går rejsen nordpå til Himalayas rolige bjergbyer. Her skal vi besøge Darjeeling, hvor teplantager breder sig op ad bjergsiderne, og Kalimpong, hvor den tibetanske indflydelse begynder at vise sig. Templer og munkeklostre bliver flere og flere, når vi krydser grænsen til Bhutan – landet, hvor lykke er vigtigere end alt andet. I Bhutan har man en Kommission for Bruttonational Lykke, og som rejsende i landet skal du føle dig udvalgt, for her anses det for vigtigere at bevare landets uberørthed end at tjene penge på masseturisme. Og i hovedstaden Thimphu dirigeres trafikken af hvidhandskede politibetjente, for trafiklys er alt for upersonligt.

Vi skal blandt andet opleve de historiske væveteknikker, det buddhistiske thangka-maleri og se Det Nationale Institut for Traditionel Medicin. Og overalt – blandt bjergtinder, rismarker og æbleplantager – finder man hvidkalkede munkeklostre, som byder besøgende velkommen. Som de troner på bjergtinder eller ligger klinet op ad Himalayas stejle skrænter, fortæller de historien om buddhismens store betydning i landet, og om, hvordan ånd altid besejrer materielle forhindringer.
Klik på kortet for at se det i stor udgave
  • Type Rundrejse

  • Rejseleder Dansk

  • Visum Ja

  • Vaccination Ja

  • Valuta Indiske rupier

Dagsprogram 13 dage
Dag 1
Afrejse fra Danmark
Dag 2
Ankomst til Delhi. India Gate og på opdagelse i Old Delhi
Dag 3
Delhi – Agra – Delhi. Kørsel til Agra, Agra Fort og Taj Mahal. Kørsel tilbage til Delhi
Dag 4
Fly fra Delhi til Bagdogra. Kørsel til Darjeeling
Dag 5
Darjeeling. Udsigtspunktet Tiger Hill, klosterbesøg, tur i ’legetøjstog’ og besøg på teplantage
Dag 6
Darjeeling – Kalimpong. Besøg på Durbin-klostret og blomstergartneri
Dag 7
Kalimpong – Phuntsoling, Bhutan. Kørsel til Phuntsoling (293 meter over havets overflade)
Dag 8
Phuntsoling – Thimphu (2.335 meter over havets overflade)
Dag 9
Thimphu. Byrundtur med besøg på bl.a. kunstskole, Changgangkha-templet, nonnekloster og Det Nationale Tekstilmuseum
Dag 10
Thimphu – Paro (2.195 meter over havets overflade). Besøg på Nationalmuseet
Dag 11
Paro. Vandretur til Paro Taktsang-klostret
Dag 12
Paro – Delhi – Danmark
Dag 13
Ankomst til Danmark

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Vi tager forbehold for eventuelle ændringer af det planlagte program. Selve programindholdet vil ikke blive ændret, men rækkefølgen af udflugter kan variere pga. åbningstider mv.
Dag 1
Afrejse fra Danmark
Vi starter vores rejse fra Danmark til den indiske hovedstad, Delhi, hvor vi ankommer næste dag.
Dag 2
Ankomst til Delhi. India Gate og på opdagelse i Old Delhi
India Gate
Med en historie på mere end 2.000 år har Delhi øvet stor indflydelse på den indiske historie og kultur. Mens Indiens store kystbyer fortsat kun var rene mudderbanker, var Delhi en sydende hovedstad for et ældgammelt rige. Få byer har været bygget, forsvaret, erobret, plyndret, brændt, forladt og genopbygget så mange gange. Herskere er kommet og gået, og ikke færre end 70 konger og to dronninger har regeret her siden 1193. Alle har efterladt sig spor, på godt og ondt. Delhi er en hovedstad, der spænder over fortid og nutid. Eller rettere, den er to byer i én, ”Old Delhi” med fortet, moskéerne og de mange basarer, og ”New Delhi”, bygget og indviet af briterne i 1931. En elegant metropol med brede boulevarder, prægtige bygninger og haver, skabt af dygtige landskabsarkitekter. Den manglende sammenhæng mellem det gamle og det nye er et fælles træk ved moderne indiske byer. Men ingen steder er den mere iøjnefaldende end i Delhi. Den gamle, fattige bydel lever som altid sit eget liv, mens den rige og politiske elite sidder tilbagetrukket bag lukkede døre i sofistikerede diplomatiske enklaver og debatterer den åbenlyse fattigdom. Byen er en afspejling af landet som helhed.

VI starter med at køre til India Gate, inden vi begiver os mod den gamle bydel. Her kigger vi forbi den prægtige Jama-moské, der er blandt de største og fineste i Indien. Grundstenen blev lagt i 1650, og det tog mere end 5.000 arbejdere seks år at færdiggøre dette enorme bygningsværk. VI fortsætter videre med cykelrickshaw gennem det spændende basarkvarter i nærheden. Mellem basarens boder med udbud af alskens fremmede frugter og duftende krydderier ligger små ydmyge butikker, hvor skræddere, barberer og håndværkere altid har travlt.
Dag 3
Delhi – Agra – Delhi. Kørsel til Agra, Agra Fort og Taj Mahal. Kørsel tilbage til Delhi
Ved Taj Mahal
Vi tager på heldagsudflugt til storbyen Agra, en køretur på cirka fire-fem timer hver vej. Man kender kun lidt til Agras tidlige historie, men i begyndelsen af 1500-tallet blev byen hovedstad i stormogulernes rige og blev dermed for alvor et magtcentrum på det indiske subkontinent. Stormogulerne havde deres oprindelse i det afghansk-persiske område og invaderede store dele af det nordlige Indien. Med en regeringstid, der strakte sig fra ca. år 1500 til 1700, regnes stormogulerne for de mest betydningsfulde af alle udefrakommende herskere i Indien.

Vi besøger først Agra Fort, som er opført i rød sandsten af herskeren Akbar i årene 1565-73. Fortet er et imponerende og velholdt bygningsværk, der dog tydeligt bærer præg af tidernes skiftende herskere: fra Akbars røde sandsten til Shah Jahans silkehvide, ædelstensindlagte marmorflader. Udsigten ved Yamuna-floden til Taj Mahal er blændende.

Da stormogulen Shah Jahans magtsyge søn Aurangzeb efter et oprør i 1658 overtog magten efter sin far, dræbte han sin yngre bror, og Aurangzeb gjorde herefter sin far til fange på netop Agra Fort. Herfra kunne Shah Jahan, indtil han døde i 1666, nyde udsigten fra en smukt udskåret marmorbalkon til Taj Mahal.
Dagens højdepunkt er uden tvivl vores besøg i Taj Mahal. Shah Jahan opførte Taj Mahal som gravmausoleum for sin yndlingshustru, Mumtaz Mahal, der døde i barselsseng. Mausoleet, der er anlagt på en fire meter høj sokkel, er bygget i 1631 i persisk stil og er omgivet af fire slanke minareter. Det står i tindrende hvidt marmor og er dekoreret med millioner af halvædelstene. Hele bygningen udstråler en unik ro og harmoni, og det kan være meget svært at løsrive sig fra denne perle. N.B. Taj Mahal er lukket om fredagen. I de tilfælde hvor denne dag falder på en fredag bytter vi derfor lidt rundt på programmet, således at vi flyver til Bagdogra allerede i dag. På den måde kan vi foretage turen til Agra og Taj Mahal på dag 12 efter vores eventyr i Bhutan, som vi kommer tilbage fra på dag 11.
Dag 4
Fly fra Delhi til Bagdogra. Kørsel til Darjeeling
De majestætiske bjergtinder i Sikkim-kongeriget
Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen for at flyve til Bagdogra, turen tager cirka to timer. Her skifter vi om til mindre biler og fortsætter rejsen ad de snoede veje langs teplantager og grønne enge. Darjeeling er berømt for sin te, men dens friske, kølige klima og majestætiske bjergtinder er mindst lige så megen berømmelse værd. Området var oprindeligt en del af Sikkim-kongeriget, men Darjeeling blev så populær hos briterne, at kongen var nødt til at afgive området til kolonimagten. Darjeeling er stadig populær, og mange indere tager hertil på ferie for at holde pause fra varmen i lavlandet. Vi ankommer først på aftenen og indlogerer os på et godt hotel i byen, inden vi samles til aftensmaden.
Dag 5
Darjeeling. Udsigtspunktet Tiger Hill, klosterbesøg, tur i ’legetøjstog’ og besøg på teplantage
Teplantage, hvor den berømte darjeelingte dyrkes
Vi tager tidligt hul på dagen for at tage op til Tiger Hill, det bedste udsigtspunkt for at se solopgangen over Kanchenjunga, verdens tredjehøjeste bjerg. Efter vi har oplevet solen farve den snedækkede tinde orange og lyserød, tager vi videre til Sampten Choling-klosteret i Ghum, oppe i 2.400 meters højde. Klostret fra 1875 kan huse omkring 60 munke og har en fire en halv meter høj buddha-figur foruden nogle ret sjældne buddhistiske
manuskripter. Som alle buddhistiske klostre er det en fryd for øjet, med slyngede dragerelieffer, takker, udskæringer og krummelurer i alverdens farver.

Her ved klostret står vi på det såkaldte toy train, som er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Det lille dampdrevne tog kører på den godt 80 kilometer lange strækning mellem Darjeeling og Siliguri, et togspor, der blev anlagt i 1879-81, og som går fra 100 meter over havet i Siliguri til 2.200 meter over havet i Darjeeling. Vi tager dog ikke med hele vejen, men tager det sidste lille Batasia Loop, som er den mest seværdige strækning, med en fantastisk panoramaudsigt over Darjeeling og verdens tredje højeste bjerg, Kanchenjunga på hele 8.586 m.o.h. i bagrunden. Strækningen tager ca. 2 timer.

Dagen er ikke slut endnu. Vi skal også se en teplantage, hvor den berømte darjeelingte dyrkes, og besøge Himalayan Mountaineering Institute, som blev stiftet af nepaleseren Tenzing Norgay, der sammen med Sir Edmund Hillary besteg Mount Everest som de første. Her udstilles noget af det udstyr, de havde med på deres færd mod toppen. Efter en lang dag og en god middag går vi til ro på vores hotel.
Dag 6
Darjeeling – Kalimpong. Besøg på Durbin-klostret og blomstergartneri
Skønt og frodigt
Efter morgenmaden fortsætter vores rejse til den travle markedsby Kalimpong. Turen tilbagelægges i biler og tager cirka tre timer. Her er marked nogle gange om ugen, og hvis vi er heldige, falder vores besøg sammen med en markedsdag. Her kan man købe krydderier, frugt, tibetansk naturmedicin og forskellige tekstiler. Man finder dog også spændende regionale varer i byens butikker. Efter at have checket ind på vores hotel tager vi på byrundtur, hvor vi blandt andet skal besøge klostret med det lange navn Zong Dog Palri Fo Brang, populært forkortet til Durbin-klostret. Klostret fra 70’erne er indviet af Dalai Lama og har en sjælden tredimensionel mandala, en symmetrisk figur i cirkel- eller kvadratisk form. Fra klostret kan man også nyde udsigten over Himalayas snedækkede tinder, og til den anden side omgives byen af grønne dale, floder og små skove.

På vores tur skal vi også lægge vejen forbi nogle af de farvestrålende blomstergartnerier, der findes i byen. I Kalimpong produceres omkring 80 procent af alle de gladiolus, der sælges i Indien, og i området dyrkes også mange orkideer. Den vedtagne betydning af navnet Kalimpong er, at det kommer af det tibetanske ord for “de kongelige ministres palisade”. Nogle mener dog, at det betyder ”højderyg, hvor vi spiller” på det gamle lepcha-sprog, fordi stedet har været samlingssted for stammesportskonkurrencer. En tredje sproglig oprindelse kunne være fra kaulim-planten, som vokser vildt her.
Dag 7
Kalimpong – Phuntsoling, Bhutan. Kørsel til Phuntsoling (293 meter over havets overflade)
Rismarker i Bhutan
Om morgenen drager vi vestpå mod grænsebyen Jaigon. Det er en køretur på omkring 180 kilometer og tager cirka seks timer, men vi gør naturligvis holdt undervejs for at spise frokost og strække benene. Køreturen er en god måde at opleve det smukke landskab på, og vi kommer igennem grønne bakkedale, temarker og bugtende floder, hele tiden med Himalaya i horisonten. Den sidste del af køreturen går det opad, jo tættere vi kommer på Phuntsoling. Når vi ankommer, kører vi direkte til hotellet, hvor vi skal overnatte, og resten af dagen er på egen hånd i Phuntsoling.
Dag 8
Phuntsoling – Thimphu (2.335 meter over havets overflade)
Tashi Chhoe Dzong
Efter en tidlig morgenmad forlader vi Phuntsholing for at køre dybere ind i Bhutan, til hovedstaden Thimphu. Ruten følger den første vej, der blev anlagt i Bhutan. Inden vejen stod færdig i 1962, tog turen op til ti dagsrejser, men nu kan man klare de cirka 170 kilometer på omkring fem timer, eller mindre, hvis trafikken er med os. Når vi er omkring halvvejs, ved Wang Chhu-dalen, kører vi forbi et vandfald, og lige i nærheden ligger en udkigspost til Chuka-projektet, et vandenergianlæg i Raidak-floden. Gennem syv tunneller føres vandet fra floden ind i turbinerne inde i bjerget. Meget af Bhutans energiforbrug kommer fra vandenergi, og det store Chuka-anlæg dækker det meste af det vestlige Bhutans energiforbrug. Overskudsenergien sælges videre til Indien.

Undervejs kommer vi op og ned ad stigninger, gennem skov og landsbyer, og forbi rismarker og æbleplantager. En del af æblehøsten eksporteres til Bangladesh, men om efteråret kan man også opleve boder med æbler og svampe langs vejen.

Vi spiser frokost i en af de små byer undervejs, og når vi ankommer til Thimphu, indlogerer vi os på vores hotel og slapper af inden aftensmaden.
Dag 9
Thimphu. Byrundtur med besøg på bl.a. kunstskole, Changgangkha-templet, nonnekloster og Det Nationale Tekstilmuseum
Buddhismen forholder sig ikke til overnaturlige skabninger
I dag skal vi på byrundtur i Thimphu. Byen med lidt over 100.000 indbyggere blev først hovedstad i 1961, og her blander nyt sig med gammelt på en afslappet måde. For eksempel dirigeres trafikken stadig af hvidhandskede politibetjente, for Thimphu er verdens eneste hovedstad uden trafiklys. Vi lægger ud med en chorten bygget i 1974 til minde om den tredje konge, Jigme Dorji Wangchuck. Denne minde-chorten bliver
brugt af mange mennesker i deres daglige udøvelse af deres religion, og dagen igennem kommer folk forbi og tager en runde rundt om chorten’en.

Derefter tager vi videre til en kunstskole, hvor elever lærer de traditionelle kunsthåndværk, blandt andet Thangka-maleri, som er buddhabilleder på lærred. Vi skal også besøge Det Nationale Institut for Traditionel Medicin, hvor plantemedicin, akupunktur og andre traditionelle behandlingsmetoder med rod i Tibet henholdsvis produceres og praktiseres.

Efter en god frokost skal vi videre til Changgangkha-templet, som blev anlagt helt tilbage i 1100-tallet af en tibetansk lama. Herefter gårturen videre til Drubthob-nonneklostret og Det Nationale Tekstilmuseum. Her lever de traditionelle væveteknikker i bedste velgående, og ud over en udstilling af tekstiler fra området kan man som regel også se vævere i gang med at væve på stedet. Sidste stop på dagens udflugt er Tashi Chhoe Dzong, som er hovedsæde for den kongelige og religiøse administration. Dzong betyder frit oversat ”klosterfort” og er de religiøse, militære og administrative distriktscentre i Bhutan. Oprindelig var en af deres funktioner helt konkret at hindre militære angreb, og derfor er de bygget som forter, ofte på klippetoppe med strategisk placering.
Dag 10
Thimphu – Paro (2.195 meter over havets overflade). Besøg på Nationalmuseet
Nationalmuseet der oprindeligt var et vagttårn
I dag går rejsen videre til Paro. Køreturen tager omkring to timer og fører os igennem nogle af det vestlige Bhutans byer. Paro-dalen, der omgiver byen Paro, er en af de smukkeste i landet; med piletræer, æblehaver og hvidkalkede gårde, mens bjergsiderne rejser sig på begge sider med terrasser og skovklædte tinder.

I Paro checker vi ind på vores hotel, og derefter skal vi se byens store seværdighed: Nationalmuseet. Det er ikke helt, som vi forstår et nationalmuseum i den vestlige verden. Religion og historie er vævet dybt ind i hinanden, og udstillingerne viser blandt andet buddhismens historie, bhutanesiske Buddhabilleder (thangkaer) og foruden forskellige historiske fund også pudsigheder som Bhutans nationale frimærkesamling.
Bygningen var oprindelig et vagttårn, der hørte til det imponerende Paro Dzong lige ved siden af, og derfor er der en rigtig god udsigt over Paro-dalen nedenfor. Paro Dzong er i dag en munkeskole og sæde for den lokale administration.
 
Dag 11
Paro. Vandretur til Paro Taktsang-klostret
Paro Taktsang-klostret i 3.120 meters højde
Vi spiser morgenmad på hotellet, og så er det på med vandreskoene – for dagens højdepunkt bliver helt bogstaveligt en vandretur op til Paro Taktsang-klostret. Turen tager cirka tre timer i bakket terræn og kan også gøres på hesteryg. Dog ikke hele vejen, den sidste strækning på omkring en halv time skal stadig gøres til fods. Er der interesse for det, hjælper rejselederen gerne med at arrangere ridning, men det kan dog ikke garanteres. Rideturen er ikke inkluderet i rejsens pris og koster cirka 30-40 dollars per person. Vi spiser frokost undervejs i de smukke omgivelser. Klostret fra 1692 er bygget omkring en grotte som en hyldest til guruen Padmasambhava, som siges at have mediteret i grotten i det 8. århundrede. Taksang betyder ”Tigerens hule”, og der findes 13 taktsanger i Bhutan og Tibet, som guruen menes at have mediteret i. Det hvidkalkede kloster med det farvestrålende tag er et imponerende syn, som det ligger klinet op ad bjergsiden i 3.120 meters højde, 700 meter over Paro-dalen. Nedturen foregår til fods.

Om eftermiddagen skal vi udforske den nordlige del af dalen, til ruinerne af Drukgyel Dzong. Klosterfortet er strategisk anlagt for at kunne kontrollere ruten til Tibet, og det blev bygget i 1647 for at mindes sejren over de tibetanske styrker i 1644. I 1951 brændte det desværre næsten helt ned, og derfor er kun ruinerne tilbage af dette stolte bygningsværk. Vi skal også besøge Kyichu Lhakhang-tempel, som er et af de ældste i Bhutan. Det blev opført i det 7. århundrede af den tibetanske konge Songtsen Gampo for at udbrede buddhismen i området.
 
Dag 12
Paro – Delhi – Danmark
Vi spiser morgenmad på hotellet og kører derefter til lufthavnen, hvorfra vi flyver tilbage til Delhi. Nogle gange kan vi flyve direkte, andre gange må det nødvendigvis være med mellemlanding. Vi afslutter vores rejse til lykkelige Bhutan med en god afskedsmiddag i Delhi, inden turen går tilbage til Danmark.
 
Dag 13
Ankomst til Danmark

Prisinformation

Prisen inkluderer
  • Dansk rejseleder
  • Turistskat og visum til Bhutan**
  • Fly Danmark – Delhi t/r, med mellemlanding
  • Fly Delhi – Bagdogra og Paro - Delhi
  • 10 nætter i delt dobbeltværelse på hotel
  • Udflugter jf. program
  • Helpension
  • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
  • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
  • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
  • Eventuelle ekstra arrangementer
  • Tillæg for enkeltværelse
  • Visa til Indien (læs mere her)
  • Drikkevarer
  • Drikkepenge til guide, chauffør og assistent (beregn ca. USD 40,-)
  • Personlige fornødenheder
  • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online bestilling)
  • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”

*For at kunne indhente visum til Bhutan, skal en tydelig paskopi i farver indsendes til Albatros senest 30 dage før afrejse. Du bedes desuden medbringe yderligere fire pasfotos i farver på rejsen, som skal bruges ved grænseovergangen til Sikkim.

 

 

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagagehåndtering og hoteller

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde. Man skal være opmærksom på at hotellerne i Bhutan generelt er af ringere kvalitet i forhold til andre steder i verden.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Håndværksbesøg

På rejsen har vi indlagt enkelte besøg på små virksomheder og kooperativer, som producerer nogle af de ting, som er karakteristisk for Indien: tekstiler, marmor og juveler. Der vil naturligvis være mulighed for indkøb på disse stop.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly fra Aarhus, Aalborg eller Billund, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.
 

Højdesyge

Denne rejse foregår i forholdsvis stor højde, hvilket påvirker alle mennesker. De fleste symptomer kan undgås, hvis man følger nogle simple forholdsregler: tager det helt med ro ved ankomsten, undgår alkohol, og drikker 5 liter vand og lignende væske om dagen de første 3-4 dage. Endvidere skal man være opmærksom på, at det i højderne kan være køligt.
 

Mere om Indien

Her kan du få mere at vide om Indien og Bhutan:
www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/indien
https://www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/bhutan/visum
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Visum til Indien

Albatros anbefaler at du selv søger e-Visa til Indien.
Du kan tidligst søge om e-Visa 120 dage før afrejse og senest 10 dage inden afrejse.
Der kan gå op til 72 timer for at få godkendt et e-visa.
Læs Albatros’ vejledning her

 

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from Det var en rigtig dejlig tur, med masser af gode oplevelser Den var godt tilrettelagt og levede op til mine forventninger og til det program jeg havde fået sent. Vi havde en god rejseleder der var velforberedt.
Date published: 2019-04-12
Rated 5 out of 5 by from Meget spændende lande Godt indblik i historie og nutid. Mange aktiviteter- fantastisk højdepunkt med Paro Taktsang.
Date published: 2019-04-10
Rated 5 out of 5 by from Det var TUREN Top proffesionel rejseleder som sørgede godt for os på alle måder med sin viden og erfaring. Meget behagelig mand. Programmet var pakket med gode og forskelligartet oplevelser. Gruppen var en god størrelse
Date published: 2019-04-08
Rated 4 out of 5 by from Det lykkelige himalaya Rigtig fin tur, Albatros bør have bedre styr på praktik
Date published: 2019-04-08
  • y_2024, m_4, d_15, h_3
  • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.41
  • cp_1, bvpage1
  • co_hasreviews, tv_0, tr_4
  • loc_da_DK, sid_INRTR31, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
  • clientName_albatros-travel

Lignende rejser