Det store Namibia-eventyr – fra Windhoek til Victoria Falls

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Namibias røde ørken, lokale stammefolk og store safarioplevelser samt Okavangodeltaet i Botswana og Victoria Falls i Zimbabwe

På denne store, spændende Afrika-rejse er der skruet en ekstra tand op for eventyret! I løbet af 20 eventyrlige dage rejser vi rundt i det sydlige Afrika, primært i fantastiske Namibia. Her oplever vi den røde ørken med verdens højeste sandklitter, besøger lokale stammefolk og tager på safari i Etosha Nationalpark. Vi krydser også grænsen til Botswana, der byder på safari i Chobe Nationalpark og udforskning af Okavangodeltaet, samt Zimbabwe hvor vi oplever de enestående Victoria Falls. Undervejs bor vi udelukkende på gode lodges og camps.

På turen benytter vi os af firehjulstrukne busser, der er specialfremstillet til kørsel i den afrikanske natur. Vi har valgt at benytte denne slags køretøj på grund af det hårde terræn, og fordi standen af nogle af vejene ikke altid kan være til at forudsige. Rejsen her er indbegrebet af et afrikansk eventyr, hvor vi bevæger os uden for den slagne vej, og derfor nogle gange skal køre det lille ekstra for at opleve det helt ekstraordinære. Køretøjerne er mere rummelige end almindelige safaribusser, men bemærk, at vi ikke kan forvente helt den samme komfort som på almindelige safaribusser.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Safari

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Namibisk Dollar og Sydafrikanske Rand

Dagsprogram 20 dage
Dag 1
Afrejse fra København
Dag 2
Ankomst til Johannesburg, Sydafrika. Fly til Windhoek, Namibia
Dag 3
Windhoek – Namib-Naukluft Nationalpark
Dag 4
Namib-Naukluft Nationalpark. Sossusvlei, Dune 45 og Sesriem-kløften
Dag 5
Namib-Naukluft Nationalpark – Swakopmund
Dag 6
Swakopmund. Sejltur i Walvis Bay og tid på egen hånd
Dag 7
Swakopmund – Kamanjab
Dag 8
Kamanjab – Etosha Nationalpark. Besøg hos himba-folket
Dag 9
Etosha Nationalpark. Safarioplevelser
Dag 10
Etosha Nationalpark – Grootfontein. Morgensafari, tid på egen hånd eller udflugt til Hoba-meteoritten
Dag 11
Kalahariørkenen og san-folket. Grootfontein – Rundu
Dag 12
Rundu – Okavangodeltaet, Botswana
Dag 13
Tid på egen hånd
Dag 14
Okavangodeltaet – Katima Mulilo, Namibia
Dag 15
Katima Mulilo – Kasane, Botswana
Dag 16
Chobe Nationalpark. Morgensafari og tid på egen hånd. Solnedgangscruise på Chobefloden
Dag 17
Kasane – Victoria Falls, Zimbabwe. Morgensafari og Victoria Falls Nationalpark
Dag 18
Victoria Falls. Tid på egen hånd
Dag 19
Afrejse fra Victoria Falls
Dag 20
Ankomst til København

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København
Vi rejser fra Københavns lufthavn om eftermiddagen med kursen sat mod vores store afrikanske safarieventyr.
Dag 2
Ankomst til Johannesburg, Sydafrika. Fly til Windhoek, Namibia
Vi ankommer til Johannesburg om formiddagen, hvorfra vi flyver videre til Namibias hovedstad, Windhoek. Fra lufthavnen kører vi til hotellet, hvor du kan slappe lidt af oven på rejsen. Senere spiser vi en velkomstmiddag sammen.
Dag 3
Windhoek – Namib-Naukluft Nationalpark
En af beboerne i Namib-Naukluft Nationalpark

Vi siger farvel til Windhoek og sætter kursen mod Namib-Naukluft Nationalpark, hvor vi overnatter på en lodge.

(Vi kører cirka 370 km på dagens rute)

Dag 4
Namib-Naukluft Nationalpark. Sossusvlei, Dune 45 og Sesriem-kløften
Den billedskønne sandklit Dune 45

Vi har i dag en hel dag i den fantastisk smukke Namib-Naukluft Nationalpark, der er Afrikas tredjestørste nationalpark.

Nationalparken udgøres af Naukluft-bjergene og en del af Namib-ørkenen, der anses for at være verdens ældste ørken. Selvom ørkenen er gold og tør, lever her en stor mængde dyrearter, blandt andet forskellige slangearter, gekkoer, insekter, hyæne, sjakal, struds, springbuk og oryxantilope. Plante- og dyrelivet i ørkenen opretholdes af sporadiske regnskyl og tåge fra Atlanterhavet, der blæses ind over ørkenen. Den stærke vind er med til at danne de kæmpestore sandklitter på op til 340 meter, der dominerer ørkenen. Farven på en klit indikerer, hvor gammel den er, da jernet i sandet med tiden ruster.

Vi kører hen til Sossusvlei – saltpanden, hvor udtørrede vandhuller og saltaflejringer omringes af de okkerfarvede sandklitter, og hvor udgåede træer står med deres krogede forvitrede grene. Vi fortsætter derefter til den berømte Dune 45, der er en af de mest fotograferede sandklitter i Namibia, og som med sine 170 meter giver en god udsigt over det omkringliggende landskab, hvis man præsterer at klatre op til toppen.

Efter at have banket sandet ud af skoene kører vi videre mod Sesriem-kløften, hvor vi skal på en kort vandretur ned i kløften, der er dannet ved, at Tsauchab-floden skar sig gennem klippeaflejringerne. Kløften er cirka 1 kilometer lang, op til 30 meter dyb og nogle steder kun 2 meter i bredden. Navnet Sesriem er afrikaans og betyder seks bælter, da det var det antal bælter, man blev nødt til at hægte sammen for at kunne hejse vand op fra kløften, dengang de tidligere nybyggere og rejsende kom forbi.

Vi tager videre til vores næste lodge, hvor vi tilbringer natten og hviler ud efter en dag med storslåede ørkenoplevelser.

Dag 5
Namib-Naukluft Nationalpark – Swakopmund
Idylliske Swakopmund

Inden vi forlader den smukke natur, skal vi ud på en morgenvandring med en lokal naturekspert, der vil gøre os lidt klogere på områdets økosystem. Herefter kører vi mod Namibias tredjestørste by, Swakopmund, der ligger ved kysten, og som skal være vores base de næste dage. Undervejs gør vi et kort holdt, når vi passerer stenbukkens vendekreds på breddekredsen 23,5º syd for ækvator. Cirka 30 kilometer inden vi når Swakopmund, passerer vi Walvis Bay-lagunen, hvor vi kan være heldige at se blandt andet pelikaner og flamingoer.

Swakopmund blev grundlagt i 1892, da området var tysk koloni. Byens arkitektur bærer stærkt præg af den tyske indflydelse, især den gamle bykerne, der har mange bygninger i bayersk stil. Byen er omringet af Namib-ørkenen på tre sider og ligger ud til det kølige Atlanterhav. Det er sjældent, at det regner, men takket være den kolde Benguela-strøm forsynes området med fugtighed gennem den tåge, der genereres ude på havet, og som blæses op til 140 kilometer ind i landet. Dyre- og plantelivet har tilpasset sig dette særegne fænomen, hvor tågen er deres primære kilde til vand.

Efter vi har tjekket ind på hotellet, har du resten af dagen fri til at gå på opdagelse i den idylliske kystby.

(Vi kører cirka 270 km på dagens rute)

Dag 6
Swakopmund. Sejltur i Walvis Bay og tid på egen hånd
Swakopmund – huse i tysk stil

Efter en tidlig morgenmad begiver vi os af sted til havnebyen Walvis Bay, der ligger ud til bugten af samme navn. Walvis Bay har Namibias eneste dybvandshavn, og der venter os en hyggelig sejltur i bugten. Her sejler vi rundt blandt pelikaner, havmåger og skarve, og vi får forhåbentligt mulighed for at beundre de forskellige havfugles præcision og ynde, når der skal fanges fisk – hvad enten det er direkte fra havet eller fra turisters udstrakte hænder. Hvis vi er heldige, bliver vi også ledsaget af sæler og delfiner på vores vej gennem vandet, men dette er selvfølgelig ikke til at garantere. I bugten er der mange østersfarme, og vi sejler ud forbi sandtangen Pelican Point, hvor der lever en stor koloni af pelssæler. Inden vi sejler hen til Walvis Bays industrihavn, åbner kaptajnen et par flasker mousserende vin, som vi nyder sammen med nogle helt friske østers.

Om eftermiddagen har du helt fri til at gøre, hvad du har lyst til. Du kan tage ned på stranden, men vær opmærksom på, at det kolde Atlanterhav desværre ikke byder på badevenlige temperaturer. Du har også mulighed for at købe udflugter fra hotellet; blandt andet et delfin-cruise eller en sightseeingtur rundt i byen. Rejselederen vil være behjælpelig med at arrangere disse og også komme med inspiration og forslag til, hvad du ellers kan lave.

Swakopmund er blandt andet kendt for ekstremsport, så hvis du har en lille eventyrer i maven, har du rig mulighed for at springe i faldskærm – eller hvad med at kælke eller surfe en tur på en af de mange sandklitter, der findes i ørkenen uden for byen?

Hvis du har lyst til lidt mere fredelige aktiviteter, har du også mulighed for at tage en dag i shoppingens tegn, hvor du blandt andet kan erhverve dig noget af det lokale kunsthåndværk, såsom masker, figurer og tæpper. Du kan også besøge et af byens mange museer, eksempelvis Swakopmund Museum, der beretter om byens historie, eller hvad med et besøg på det specielle Kristall Galerie, der udstiller alskens ædelstene, halvædelstene og krystaller – heriblandt verdens største kvartskrystal, der vejer over 14 ton og anslås til at være 520 millioner år gammel. Du kan også gå rundt i byen og nyde de mange bygninger, der byder på eksempler af klassisk tysk arkitektur, blandt andet den flotte gamle fængselsbygning Alte Gefängnis, man let kunne forveksle med en klassisk banegård eller et kursted.

Dag 7
Swakopmund – Kamanjab

Vi siger farvel til kysten for en stund og kører nu ind i landet mod landsbyen Kamanjab, der ligger i det nordvestlige Namibia i Kunene-regionen.

(Vi kører cirka 400 km på dagens rute)

Dag 8
Kamanjab – Etosha Nationalpark. Besøg hos himba-folket
Himba-kvinderne beskytter huden med en særlig creme

I dag kører vi sydøst mod Etosha Nationalpark. Undervejs gør vi et spændende holdt, når vi besøger en lille stammelandsby, hvor himba-folket lever. Himba-folket er et semi-nomadisk folk, der holder kvæg og geder, og som er meget letgenkendelige, især på grund af kvindernes måde at udsmykke sig på. Kvinderne smører sig hver dag ind i en rødlig blanding af fedt, aske og okker både for at beskytte sig imod solen, og fordi det er en stor del af himba-folkets skønhedsideal – deres hår smøres endda også ind i blandingen i lange totter. Ud over den rødlige blanding er det eneste andet, kvinderne bærer, et lændeklæde af gedeskind og farvestrålende smykker, der markerer, hvor i stammehierarkiet de hører hjemme. Kvinderne tager sig typisk af børnene, malkningen af dyrene og andet forefaldende arbejde, hvor mændene tager sig af de mere politiske opgaver, der er i de små stammelandsbyer. Imens vi er her, giver folket os et gæstfrit indblik i deres traditionelle levevis, og vi lærer mere om deres trossystem, hører om deres forhold til naturen og deres forskellige ritualer.

Herpå fortsætter vi vores rejse mod den verdenskendte Etosha Nationalpark, hvis midte er en mægtig saltslette, hvor luftspejlinger og varmeflimmer hører til dagens orden. Langs randen af denne enorme saltpande findes livgivende kilder, der danner de vandhuller, som dyrene i stort tal samles om. Her er scenen sat for Afrikas dramatiske skuespil. Saltsletten tørrede ud for flere tusind år siden, men i regntiden bliver dele af den hvide saltslette oversvømmet, og store mængder af flamingoer og pelikaner holder deres indtog. Langt de fleste af de klassiske afrikanske dyrearter som løve, elefant, næsehorn, leopard og giraf kan også opleves her.

Vi overnatter på en camp, der ligger inde i nationalparken, hvor vi har den storslåede natur og de vilde dyr som naboer.

(Vi kører cirka 250 km på dagens rute)

Dag 9
Etosha Nationalpark. Safarioplevelser
Fri leg på savannen
Vi bruger hele dagen i dag på at køre ud på spændende safari i den smukke og dyrerige nationalpark, der dækker omkring 20.000 km². Her findes over 340 fuglearter, 110 krybdyrsarter, 16 paddearter og én fiskeart samt 114 forskellige slags pattedyr, der ud over elefant, løve og næsehorn tæller zebra, sjakal, gepard, sortmasket impala og mange andre.
Dag 10
Etosha Nationalpark – Grootfontein. Morgensafari, tid på egen hånd eller udflugt til Hoba-meteoritten
Drikketid ved vandhullet

Inden vi siger farvel til Etosha Nationalpark, har vi tid til en sidste safarikørsel, hvorpå vi sætter kursen mod den lille by Grootfontein, der ligger cirka 150 km fra nationalparken. Grootfontein er porten til de nordøstlige områder i Namibia, og bruges ofte til at gøre ophold for at få nye forsyninger, forfriskninger og holde pause.

Eftermiddagen byder på tid til egne eventyr, hvor du kan gå lidt på opdagelse i byen, du kan eksempelvis besøge byens museum Das Alte Fort Museum, der ligger på et prominent sted i byen på toppen af en bakke. Museet udstiller mere end 3.000 genstande, blandt andet en stor mineral-samling, traditionelle værktøjer fra Himba-folket, genstande fra den tyske Schutztruppe samt en komplet smedje, der blev brugt til at bygge oksekærrer. Du har også mulighed for at tage med på en udflugt til Hoba-meteoritten, der ligger cirka 19 km uden for byen.

Hoba-meteoritten er den størst fundne meteorit i ét helt stykke i verden, og anslås at veje cirka 60 tons. Den består af 14 % nikkel med spor af kobolt og 84 % jern, og er dermed det største naturligt forekommende stykke jern. Den måler godt 2,7 meter i længden og bredden og cirka 0,9 meter i højden. Meteoren blev fundet i 1920’erne af bonden Jacobus Hermanus Brits på farmen Hoba, men forinden havde meteoritten altså ligget urørt i omkring 80.000 år. Den efterlod ikke noget nedslagskrater trods sin størrelse, hvilket forskerne ikke kan forstå og derfor stadigvæk leder efter en forklaring på. Nogle mener dog, at en forklaring kan være, at meteoritten faldt i en bane med lav kurs og derfor nærmest ”bumpede” langs jorden til den faldt på plads.

(Vi kører cirka 150 km på dagens rute)

Dag 11
Kalahariørkenen og san-folket. Grootfontein – Rundu
Mand fra san-folket i Kalahariørkenen

Efter vi har spist morgenmad besøger vi san-folket, som er en af de ældste kulturer i verden og lever ved Kalahariørkenen.

San-folkets traditionelle levevis er truet af den moderne verden, da deres territorier op gennem tiden er blevet inddraget af diverse koloni- og statsmagter. Der er flere organisationer, der forsøger at hjælpe de oprindelige folk, og det er en sådan organisations arbejde, vi skal stifte bekendtskab med i dag – nemlig Intu Afrika Bushman Project. Projektet har givet et san-samfund muligheden for at være selvforsynende og uafhængige af støtte fra regeringen, ved at lade san-folket flytte ind på et område i Kalahari, hvor interesserede folk kan komme på besøg og opleve san-folkets traditionelle levevis. San-folket gør også brug af deres jæger-egenskaber ved blandt andet at guide folk rundt på safarivandringer. San-folket taler khoisan, der er en sproggruppe, som omfatter cirka 25 sprog, og et af fællestrækkene ved de forskellige khoisansprog er brugen af klik-lyde.

Efter frokost tager vi tilbage til lodgen for at tjekke ud og fortsætter vores rejse mod Rundu.

Vi kører ad hovedvejen B8, også kaldet The Golden Highway, mod Rundu, der ligger ved bredden af Kavango-floden, som er områdets livskilde med sin forsyning af vand. Floden danner en naturlig grænse mellem Namibia og Angola frem til, hvor den snor sig mod syd ned mod Okavangodeltaet i Botswana. Rundu er hovedbyen i Kavango-området takket være floden og hovedvejen B8, der har gjort transport af varer muligt.

På vores rejse frem mod Rundu bliver landskabet stille og roligt mere frodigt og grønt, og vi passerer flere og flere hytter, hvor blandt andet træskærere sælger deres smukke kunsthåndværk ude ved vejen. Efter vi har tjekket ind på vores lodge, har du resten af dagens timer til fri disposition.

(Vi kører cirka 260 km på dagens rute)

Dag 12
Rundu – Okavangodeltaet, Botswana
Ved det gigantiske floddelta Okavango

Vi spiser en tidlig morgenmad og kører parallelt med grænsen til Angola, indtil vi når frem til den smalle, frodige strimmel af land, Caprivi, der stikker ud fra Namibia og grænser op til både Angola, Zambia og Botswana. Herfra krydser vi grænsen til Botswana, hvor vi kører videre mod vores lodge.

Okavango er en af naturens mange forunderlige frembringelser. Et gigantisk floddelta, der starter i Angolas bjerge, vokser sig stort og mægtigt for endelig at synke ned i Kalahari-ørkenens sandocean. I modsætning til andre floder sænker Okavango sig langsomt ned i dybet og efterlader myriader af frodige øer og flodbredder med sandstrande. Det grønne flodparadis med omkringliggende skov og savanne er som skabt for et rigt og mangfoldigt dyreliv. De mange forskellige biotoper som tør savanne, busksteppe, sump, skov og ørken inden for et trods alt begrænset areal betyder naturligvis, at antallet af arter blandt alle dyregrupper er uhyre stort. Således finder man eksempelvis mere end 160 forskellige slags pattedyr – næsten alle de arter man forbinder med Afrika. Diversiteten blandt fugle er formentlig også blandt de allerhøjeste i verden, specielt i regnperioden fra december til marts.

(Vi kører cirka 350 km på dagens rute)

Dag 13
Tid på egen hånd
Tid til egne oplevelser

I dag kan du tage på opdagelse i de smukke omgivelser eller slappe af på lodgen med en kølig drink og en god bog.

Du kan benytte dig af lodgens forskellige tilbud (ikke inkl.). Du kan eksempelvis tage på flodsafari, hvor du sejler i en mokoro, en kano, der stages frem, og som dermed ikke har nogen forstyrrende motorlarm, når man glider gennem vandet. Her har du virkelig gode chancer for at se flodheste, krokodiller og antiloper, der springer mellem deltaets øer, og blandt det rige fugleliv kan man blandt andet observere storke, hejrer og de farverige isfugle.

Dag 14
Okavangodeltaet – Katima Mulilo, Namibia
Mulighed for at opleve flodheste og andre spændende dyr

Vi tager samme vej tilbage ad Caprivi, som vi tog på vej op, og fortsætter til Katima Mulilo, der er det administrative centrum i Caprivi. Katima Mulilo ligger ved bredden af Zambezifloden, der danner grænsen mellem Zambia og Namibia. Zambezifloden sørger for, at der er frodige plantevækster ved bredden, hvor diverse eksotiske fuglearter, aber, flodheste og krokodiller også lever.

Katima Mulilo er Namibias mest fjerntliggende forpost og ligger cirka 1.200 kilometer fra hovedstaden Windhoek, men kun 500 meter fra Zambia. Da byen ligger så tæt på punktet, hvor fem forskellige lande mødes (Namibia, Angola, Zambia, Zimbabwe og Botswana), er byen forståeligt nok en smeltedigel af forskellige kulturer og sprog.

(Vi kører cirka 400 km på dagens rute)

Dag 15
Katima Mulilo – Kasane, Botswana
Vi bor de næste par dage på en dejlig lodge

Fra Katima Mulilo kører vi videre sydpå ned mod Kasane og Chobe Nationalpark i Botswana, hvor vi de næste par dage skal bo på en dejlig lodge. Lodgen ligger i Botswanas nordøstlige hjørne og grænser op til Chobe Nationalpark, der er landets andenstørste og mest dyrerige nationalpark. Dette sted er samlingspunktet, hvor de mægtige floder Zambezi, Chobe og Linyanti mødes og afgrænser de fire afrikanske lande Zambia, Zimbabwe, Namibia og Botswana. Flodsystemets vand giver årer af livgivende frodig vegetation og er omgivet af varieret savanne, skov, ørken og marsk.

I Chobe Nationalpark, der ligger mellem Victoria Falls og Okavangodeltaet og dækker et område på 10.566 km², findes den største vildtrigdom i det sydlige Afrika. Chobe, som ikke afgrænses af hegn, er særlig kendt for sine enorme elefantflokke, der migrerer langs flodsystemet i deres søgen efter føde. Og føde er der nok af, hvilket også ses på elefanterne, der er større her end noget andet sted i Afrika! The Big Five – løve, elefant, bøffel, leopard og næsehorn – hersker her, selvom sidstnævnte er meget sjælden. Derudover findes de fleste af Afrikas antiloper, giraffer, zebraer, geparder og mere end 350 forskellige fuglearter i nationalparken.

(Vi kører cirka 140 km på dagens rute)

Dag 16
Chobe Nationalpark. Morgensafari og tid på egen hånd. Solnedgangscruise på Chobefloden
Skumring ved Chobefloden

Vi starter dagen med en tidlig morgensafari, der starter ved solopgang omkring klokken seks og varer til ved nitiden afhængigt af, hvad vi ser af vildt på vejen. Før start kan man tage sig en kop kaffe eller te til at vågne på. Der er ikke meget, der kan måle sig med de stærkt krydrede morgendufte og den helt specielle glød over bushen på en morgensafari.

Vi har en professionel guide, som kender området og vil fortælle om det, vi ser og hører undervejs. Safariernes indhold vil naturligvis afhænge af de lokale forhold. Nogle gange kan man være heldig at finde store mængder af vildt koncentreret på samme sted, andre gange skal vi lede lidt mere efter det langs floderne og aktivere alle vores sanser. Desuden kan man tolke dyrenes opførsel – hvis en flok impalaer pludselig stivner og retter deres opmærksomhed mod krattet, så er det sandsynligt, at de allerede har opdaget et rovdyr på lur, mens vores sanser ikke ville have opfanget faren.

Vi slutter dagen af med et solnedgangscruise på Chobefloden, hvor vi ser solens sidste stråler farvelægge himlen på smukkeste vis.

Dag 17
Kasane – Victoria Falls, Zimbabwe. Morgensafari og Victoria Falls Nationalpark
De fantastiske Victoria vandfald

Morgenen starter igen med en tidlig safari. Vi bliver vækket i tusmørket og kan nå at få en kop kaffe, inden vi drager ud for at lede efter dyrene. Det er køligt; vi møder vildtet ved vandhullerne og floden, hvor dyrene stiller tørsten. Alt ånder som regel fred og ro, nu da rovdyrenes nattejagt og den generelle røre er overstået. Vi kommer tilbage til et velfortjent morgenmåltid.

Vi krydser dernæst grænsen mellem Botswana og Zimbabwe, hvor vi kører ind i Victoria Falls Nationalpark, der omfatter de sydlige og østlige bredder af Zambezifloden og de enestående vandfald, Victoria Falls. Her skal vi opleve den mægtige Zambeziflods store naturkræfter.

(Vi kører cirka 80 km på dagens rute)

Dag 18
Victoria Falls. Tid på egen hånd
Luftfoto af området omkring Victoria Falls

Denne dag er sat af til egne aktiviteter, eventuelt efter aftale med rejselederen. Der vil være mulighed for aktiviteter som riverrafting, flyvning over vandfaldet Victoria Falls og besøg i byen Livingstone for at se vandfaldet fra den anden side (aktiviteter og udflugter er ikke inkluderet i prisen). Man kan også bare vælge at tage hen til vandfaldene og slappe af i de enestående omgivelser og gå lidt rundt. Der findes talrige smukke vandfald i verden, men dette er meget tæt på at være verdens smukkest beliggende og dermed en seværdighed i ypperste klasse. Victoria Falls er dobbelt så højt og halvanden gang så bred som Niagara Falls på grænsen mellem USA og Canada og har tilmed en helt enestående beliggenhed omgivet af tæt regnskov, der danner en billedskøn ramme om faldet.

Efter en dejlig dag spiser vi afskedsmiddag sammen og nyder vores sidste aften i den afrikanske nat.

Bemærk: På udflugter til Zambia er det påkrævet, at man har et gul feber-vaccinationscertifikat.

Dag 19
Afrejse fra Victoria Falls
Det er desværre så småt ved at være tid til at sige farvel til Afrika. Kufferterne skal pakkes, og efter et sidste morgenmåltid kører vi til Victoria Falls lufthavn for at starte vores tur hjem. Der serveres middag og morgenmad om bord på den oversøiske strækning.
Dag 20
Ankomst til København

Prisinformation

Tillæg for enkeltværelse
kr. 5.998,-
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Johannesburg – Windhoek og Victoria Falls – København med mellemlanding
 • Safarier, udflugter og transport jf. program
 • Indkvartering på gode lodges og camps i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt, frokost dag 4-6 og 10-14, middag dag 2-4, 11-13 og 18
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstraarrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Øvrige måltider. Rejselederen vil anvise/arrangere fællesspisning for de, som har lyst til at deltage.
 • Drikkevarer
 • Visum til Zimbabwe (ca. 30 USD).
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (ca. 500 DKK pr. person)
 • Gul feber-vaccinationscertifikat (på evt. udflugter til Zambia)
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

OBS!

Vores safariledere vil gøre alt for, at vi ser så mange dyr som muligt på vores game drives. Da der er tale om vilde dyr, er der dog ingen garantier for, at vi ser dem.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde. Med hensyn til kufferter anmoder vi om, at der medbringes kufferter med bløde sider (softcase), i stedet for kufferter med hårde sider (hardcase), da køretøjet vi bruger til at køre rundt med bedst kan håndtere bløde kufferter.

Det er tilladt at medbringe ét stk. bagage på 23 kilo pr. person til indtjekning. Vær desuden opmærksom på de særlige regler for mål og vægt på håndbagagen. Vi henviser til flyselskabets hjemmeside for en detaljeret beskrivelse af reglerne.

Vær opmærksom på, at bussen har individuelle bagagerum med målene 35cm x 35cm x 80cm (dybde). Pak derfor venligst i en blød kuffert eller taske, som passer i disse mål.

Hvis du rejser til eller fra Johannesburg lufthavn, er der kommet nye regler for bagage pr. 25. marts 2019.

Det er kun tilladt at checke almindelige kufferter ind. Dvs. en helt almindelig kuffert med mindst 1 flad side. Runde eller uregelmæssige former for tasker er ikke tilladt. Der må heller ikke være lange stropper. Skulle du have en lang strop eller en anderledes taske er der dog mulighed for at få den tapet sammen i Johannesburg lufthavn mod gebyr. Reglerne er til for at undgå blokeringer i bagagebåndet og lange ventetider til følge. De lange stropper er den største årsag til at bagagebåndet bryder sammen. Har du en lang strop på din kuffert, bør du derfor tage den af, inden du checker den ind i Johannesburg eller tape den ind til kufferten.

Klapvogne, golftasker og anden stor bagage er undtaget af reglen, da de bliver håndteret som odd size bagage.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Transportmiddel

På turen benytter vi os af firehjulstrukne busser, der er specialfremstillet til kørsel i den afrikanske natur. Vi har valgt at benytte denne slags køretøj på grund af det hårde terræn, og fordi standen af nogle af vejene ikke altid kan være til at forudsige.

Rejsen her er indbegrebet af et afrikansk eventyr, hvor vi bevæger os uden for den slagne vej, og derfor nogle gange skal køre det lille ekstra for at opleve det helt ekstraordinære. Køretøjerne er mere rummelige end almindelige busser, men bemærk venligst, at vi ikke kan forvente helt den samme komfort som i almindelige busser.

Gul feber-vaccinationscertifikat

Hvis du under opholdet i Victoria Falls gerne vil besøge Zambia, skal du være opmærksom på, at der i Zambia kræves et gul feber-vaccinationscertifikat af rejsende. Kontakt derfor din egen læge eller Albatros' Vaccinationsklinik inden afrejse, hvis ikke du allerede har et gul feber-vaccinationscertifikat.

Mere om dine rejsemål

Vil du vide mere om klima og vejr, tidsforskelle, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres, så læs mere herunder.

Botswana
www.albatros-travel.dk/destinationer/afrika/botswana

Namibia
www.albatros-travel.dk/destinationer/afrika/namibia

Sydafrika
www.albatros-travel.dk/destinationer/afrika/sydafrika

Zimbabwe
www.albatros-travel.dk/destinationer/afrika/zimbabwe

Børn under 18 år

De botswanske myndigheder kræver, at du som rejsende med børn under 18 år til/fra Botswana medbringer barnets originale fødsels-/dåbsattest. Attesten skal være oversat til engelsk og kan indhentes på det sognekontor, som i sin tid udstedte barnets dåbs- eller navneattest. Attesten skal også være påført en Apostille (officielt godkendelsesstempel) hos Udenrigsministeriets Borgerservice.

Vær opmærksom på, at udarbejdelse og godkendelse af sådanne attester kan tage op til flere uger, hvorfor vi opfordrer dig til at kontakte dit sognekontor snarest muligt efter din bestilling af rejsen.

Formålet med dette dokumentationskrav er at bekæmpe menneskehandel, hvor børn er involveret.

Bemærk, at kravet om at medbringe barnets fødsels-/dåbsattest gælder ved såvel ind- som udrejse samt ved transit i Botswana. Undlader du at medbringe barnets fødsels-/dåbsattest, nægtes du indrejse til Botswana, ligesom du vil blive afvist ved check-in.

Vær også opmærksom på, at hvis du rejser alene som forælder med dine børn kræves yderligere dokumentation. Hvis du rejser med børn, som ikke er dine biologiske børn, skal I medbringe særlig dokumentation – som ligeledes skal være på engelsk og påført en Apostille. Kontakt Borgerservice for mere information om disse krav.

Vil du se flere safarirejser?

Se oversigten her: safarirejser

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Forlæng rejsen

Storbyferie i Cape Town

Type Rejseforlængelse
Varighed 5 dage
Pris Fra 4.498,–
5 dages kultur, shopping, gastronomi og smuk natur i Cape Town

Smuk, kulturel og fuld af liv. Så enkelt kan Cape Town beskrives. Med Atlanterhavet som nabo, det 1.000 meter høje Taffelbjerg midt i det hele og den naturskønne Kaphalvø i baghaven kan Cape Town slå de fleste storbyer i en skønhedskonkurrence. Læg dertil masser af historiske seværdigheder, fortræffelig shopping, lækker mad, gode vine og pragtfulde strande.

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Du kan vælge mellem to hoteller:

Southern Sun Cape Sun
Hotel Cape Sun ligger i hjertet af Cape Town, og der er nem og bekvem adgang til byens mange seværdigheder herfra. Hotellet har 368 værelser, alle med private badeværelser, aircondition og gratis wi-fi (500 MB om dagen). Når du ikke besøger Cape Towns mange attraktioner, kan du tage en dukkert i den indendørs swimmingpool, træne i fitnesscentret eller bestille en behandling i spabadet. Hotellet har sin egen restaurant og bar.

Læs mere på www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun

Pris
kr. 4.498,- pr. person i delt dobbeltværelse på Southern Sun Cape Sun
kr. 6.498,- pr. person i enkeltværelse på Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotellet ligger en kort gåtur væk fra indgangen til Waterfront, hvilket er centrum for Cape Towns turismecenter. Det 4-stjernede hotel tilbyder professionel service og luksuriøs indretning i et område rigt på kulturarv. Hotellet har naturligvis de faciliteter, man kan forvente af et Tsogo Sun-hotel, inkl. restaurant, bar og udendørs pool.

Læs mere på www.tsogosun.com/the-cullinan

Pris per person
kr. 6.498,- pr. person i delt dobbeltværelse på The Cullinan
kr. 10.498,- pr. person i enkeltværelse på The Cullinan

Udflugter
I Cape Town kan du deltage i en række udflugter. Se beskrivelser og priser her: Udflugter i Cape Town

Prisen inkluderer
 • Transport til og fra hotellet ved ankomst og afrejse
 • Indenrigsfly
 • 4 nætter på hotel i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
Bestilling

Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Afslapning på Mauritius

Type Rejseforlængelse
Varighed 7 dage
Pris Fra 9.498,–
Palmestrande, afslapning og lækker gastronomi midt i Det Indiske Ocean.

Nyd 5 dages afslapning ved poolen eller på stranden i det tropisk paradis. For de mere aktive er der mange muligheder for at udforske øen eller tage på udflugter.

Dag 1 Overnatning i Johannesburg eller Cape Town
Dag 2 Johannesburg/Cape Town – Mauritius, transfer til hotellet
Dag 3-6 Afslapning på Mauritius
Dag 7 Fly Mauritius – Johannesburg (om morgenen). Hotelværelse til rådighed i Johannesburg. Fly Johannesburg – Danmark (om aftenen)

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

På denne forlængelse kan du vælge mellem tre hoteller:

Casuarina Hotel
Det 3-stjernede hotel ligger på den nordvestlige kyst af øen med udsigt over lagunen ved den verdensberømte kridhvide sandstrand, Trou aux Biches. Der er 5 km til den livlige by Grand Bay og 18 km til hovedstaden Port Louis. Halvpension er inkluderet i opholdet.
Læs mere på:
www.hotel-casuarina.com 

Pris per person
kr. 9.498,- per person i delt dobbeltværelse på Hotel Casuarina
kr. 11.996,- per person i enkeltværelse på Hotel Casuarina

Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
Dette 5-stjernede luksushotel ligger på vestkysten, og her får du forkælelse for alle pengene. Der er flere restauranter og spa på hotellet, som ligger ned til stranden omgivet af en stor tropisk have. Halvpension er inkluderet i opholdet.
Læs mere på:
https://sofitel.accorhotels.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spa/index.shtml

Tillæg for opgradering af hotel
kr. 2.498,- per person i delt dobbeltværelse på Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
kr. 5.498,- per person i enkeltværelse på Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg/Cape Town – Mauritius t/r
 • Transport mellem lufthavn og hotel
 • 1 overnatning på hotel i Johannesburg eller Cape Town
 • Hotelværelse til rådighed i Johannesburg på hjemrejsedagen
 • 5 nætter på Casuarina Hotel/Le Meridien Ile Maurice/Sofitel Mauritius Imperial
Bestilling

Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Rated 4 out of 5 by from Stor oplevelse af natur, super rejseleder En storslået rejse gennem Namibia, Botswana og Zimbabwe. Gode opholdssteder, meget kompetent og imødekommende rejseleder. Ekspert på dyreliv og natur. Transport i 20 personers special bus fungerede fint, selvom komforten ikke var i top. De meget lange køreture kunne med fordel erstattes af fly, hvis det lader sig gøre, da der ikke var oplevelser på de lange ture. Flyrejsen med British Airways er OK, men man kan ønske, at ægtepar får flysæder ved siden af hinanden og ikke midt på en række enkeltvis ved den lange tur til Johannesburg. En anstrengende tur, da det er mange enkeltovernatninger. Hjemme har det været en fantastisk oplevelse i et overraskende velfungerende land.
Date published: 2016-03-10
Rated 5 out of 5 by from Store forventninger blev indfriet - og mere til... Vi havde ventet os meget før denne rejse. Vores forventninger blev fuldt ud indfriet - og mere til, da det viste sig at vi rejste ud med 18 herlige rejsefæller, en fantastisk rejseleder (Katja), som "klarer alt" undervejs og en alletiders chauffør (med meget mere), Sylvester. Det var et samlet hold, fint spredt i alder og med fantastiske og nyttige ressourcer, højt humør og kæmpestor viden og erfaring på næsten ethvert emne, som vi mødte undervejs. Det blev på alle måder en stor og uforglemmelig oplevelse. Håber, at Albatros "beholder" Katja og Sylvester, så fremtidige deltagere kan nyde godt af dette team...!!
Date published: 2015-12-30
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk tur igennem et land der hele tiden ændre sig. En rigtig god tur, hvor man oplever både kultur, historie og en masse natur og dyr. Vores rejseleder var fantastisk og sørgede for at det hele gled og hans viden om landet og naturen var imponerende. Det er på ingen måder en afslappende ferie og man bliver rigtig god til at pakke sine kufferter og selvom der var meget kørsel, på mere eller mindre gode veje, nød jeg hvert minut. Det eneste minus var hotellet i Swakopmund, hvor jeg var så "heldig" at have udsigt ind i en sportshal ellers er jeg fuldt ud tilfreds med turen.
Date published: 2016-11-18
Rated 4 out of 5 by from Flot planlagt og godt udført Vi var allerede ved bestillingen klar over det store potentiale i denne rejse, og vores forventninger blev indfriet. Det skyldes ikke mindst rejselederens og chaufførens samarbejde - men også gruppens samlede indsats. Der er altid små skønhedsfejl, men de blev skyllet ned med ørkenstøvet. Så vidt, så godt. Men nu til den mere alvorlige kritik: Vi har før rejst med Albatros og har haft ældre personer med i gruppen (80+). Det var i Entabeni, men de ældre havde familie med, som tog sig af dem og gav dem en god oplevelse. På denne tur var der en mand på 82, som har hjemmehjælp 7 gange om ugen. At han havde sin veninde på 86 med gjorde ingen positiv forskel. Han faldt alvorligt 2 gange, var hele tiden forsinkende, skulle have særbehandling og tog rejselederens og chaufførens kræfter og opmærksomhed i en grad, som tog en del fra den øvrige gruppe. Samlet set var der stor omsorg og forståelse i gruppen, men tiden og problemerne sled på overbæ-renheden. Det var jo ikke en badeferie, de ældre mennesker var kommet på! Vi kan sagtens sætte os ind i Albatros' problem, når ældre mennesker ikke selv kan se deres egne begrænsninger, men I må løse det på en eller anden måde, så andre rejsende, rejselederen og chaufføren ikke "betaler prisen". - Det er denne kritik, der gør, at I ikke får 5 stjerner.
Date published: 2015-11-16
Rated 4 out of 5 by from Innholdsrik opplevelsesreise Reisen var innholdsrik og flott, en skikkelig opplevelsesreise. Tiden ble utnyttet optimalt. Guiden, Katja, var enestående. Utrolig kunnskapsrik, blid, hyggelig og rolig.
Date published: 2015-11-22
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk rejseoplevelse En spændende og veltilrettelagt rejse med både fantastiske naturoplevelser og kulturelle indput. Rejselederen var særdeles kompetent, venlig og hjælpsom. Vi fik flere oplevelser end lovet i programmet bl.a. buskmændenes "helleristninger" og besøg i landsby nær Katima Mulilo. Der køres meget på grus/sand/salt veje i en ikke særlig affjedret bus, men de landskaber og dyr vi så, og de folk vi mødte, gjorde bestemt "bumleriet" værd. Det er vigtigt at gøre sig klart, at meget opleves fra bussen, så det er ikke nødvendigt at udstyre sig til lange vandringer - men vigtigt at have en god kikkert og et godt kamera/videooptager. Nogle dage kunne vi godt mangle lidt mere fysisk aktivitet. Vi var heldige med vejret og havde kun brug for regntøj ved Victoria Falls - hvor man ellers bliver gennemblødt. Indkvarteringen var bedre end forventet - nogle gange næsten luksuriøs. Der var myggenet og/eller aircondition de steder hvor det var nødvendigt og maden var OK. Den største oplevelse var nok Namib ørkenen med Sossusvlei saltpanden og Naukluft bjergene. Det overgik enhver forventning. Denne rejse har været med hjerte, hjerne og holdning og givet ikke blot store oplevelser, men også meget at tænke over.
Date published: 2017-03-16
Rated 4 out of 5 by from en indholdsrig rejse med mangeartede oplevelser. Rejsen var på alle måder spændende, men også anstrengende, fordi dagene havde mange programpunkter, som ingen ønskede at gå glip af. En anden årsag var bussens dårlige kvalitet uden ventilation og helt uden udsigt i kørselsretningen.(undervejs så vi flere moderne safaribusser)
Date published: 2017-03-13
Rated 2 out of 5 by from Fin tur men et elendigt køretøj Turen omfattede kørsel på ca. 4.000 km, hvoraf ca. 50% var på grusvej. Køretøjet var under al kritik. Det larmede og raslede så det var en pinsel, det regnede ind, så deltagere måtte sidde i regnfrakke, højtaleren virkede ikke, sæderne var elendige etc. Det er ikke i orden, at en ellers god tur skal påvirkes så meget af et elendigt køretøj. Hvis ikke køretøjet bliver bedre fremover, vil jeg ikke anbefale turen til andre. Ellers en god tur. Vær dog opmærksom på, at der er regntid, og dyrene på safari er svære at finde på grund af alt er grønt. Til gengæld masser af vand i Victoria Falls.
Date published: 2018-03-06
 • y_2022, m_11, d_27, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_42
 • loc_da_DK, sid_NARTR01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser