Det Vilde Vestkysten

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Danmarksrejse med fantastisk formidlet historie, dansk natur i verdensklasse og helstøbte Vesterhavsoplevelser

Busrejse

Blåmalede fiskekuttere, hvidt skumsprøjt, duftende saltvand, grønbrune klitter og alenbrede sandstrande. Alt dette venter os, på denne vaskeægte Albatrosrejse til Danmarks Vilde Vestkysten. Her skal vi over fire dage have sand mellem tæerne og duften af tang og friskfanget fisk i næsefløjene, når vi drager på oplevelse gennem naturen i Nationalpark Thy ved “Badehotellet”’s Slettestrand og historien på Hanstholm Bunkermuseum.

Vi skal bo på det 4-stjernede og centralt beliggende Hotel Hanstholm, hvor Vesterhavet er vores nærmeste nabo. Hotellet har opvarmet indendørs swimmingpool og sauna, så husk badetøjet. Undervejs leder vores danske rejseleder i vanlig Albatrosstil rejsen og sørger for, at alt du skal gøre, er at læne dig tilbage og opleve.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Busrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Danske kroner

Dagsprogram
Dag 1 Hvidsten Kro og indlogering på hotel midt i Hanstholm
Dag 2 Nationalpark Thy med informationshuset ved Stenbjerg Ladeplads, surferparadiset ”Cold Hawaii” i Klitmøller, fossiljagt, Dueholm Kloster og Nykøbing Mors
Dag 3 Fiskeauktion for de morgenfriske, Hanstholm bunkermuseum og ”Badehotellet”s Slettestrand. Eftermiddagen fri til egne oplevelser ved havet eller i Hanstholm
Dag 4 Museum Jorn i Silkeborg, Søhøjlandet, Himmelbjerget og hjemrejse

Hoteller

Montra Hotel Hanstholm

 • Hanstholm Fyr blev bygget i 1843

Det 4-stjernede hotel er beliggende ved det foranderlige Vesterhav omgivet af frisk luft, sand og vand og den skønneste natur. Der er mulighed for traveture ad de afmærkede stier ved Vandet Sø og Nors Sø lige i nærheden. Hotellet ligger på kanten af Nationalpark Thy, Danmarks første nationalpark, der strækker sig over 4000 ha klithedelandskab med et rigt dyreliv.

På hotellet er der fri adgang til indendørs opvarmet swimmingpool og wellnessområde. Der kan bestilles wellnessbehandlinger og massage på hotellet mod betaling.

Restauranten på hotellet er et velrenommeret spisested, der lægger vægt på gode råvarer og høj kvalitet. Restauranten ligger med en vidunderlige udsigt over det fredede naturreservat i Nordjylland samt Hanstholm fyr, som er et af de flotteste syn i Jylland. 

Der er gratis wi-fi overalt på hotellet.

Læs mere om hotellet https://montrahotels.dk/

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
3.998,–
Fra Sjælland
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Hvidsten Kro og indlogering på hotel midt i Hanstholm
Der er registreret 220 arter af saltvandsfisk i Danmark

Dagens første delmål er Sjællands Odde, hvorfra vi kører om bord på færgen og nyder turen over Samsø Bælt med Sejreø og Samsø på bagbord side og Hjelm og Djursland med Sletterhage Fyr som spydspids på styrbord. Vi lægger til i Aarhus Havn, som gennem de senere år har gennemgået en stor forandring, og kan være svær at kende igen, hvis det er længe siden, du har lagt vejen forbi. 

Herfra går turen mod nord, og efter en lille times kørsel når vi frem til Hvidsten Kro mellem Randers og Hobro. Den er en af landets ældste, og dele af bygningen stammer tilbage fra Christian d. 4’s tid. Kroen er ud over sin flæskeæggekage kendt for at have lagt navn til Hvidstengruppen, en af de bedst kendte modstandsgrupper under 2. verdenskrig. Gruppens leder, kroejer Marius Fiil, blev sammen med størstedelen af gruppen anholdt på kroen tidligt om morgenen den 11. marts 1944. Otte af medlemmerne blev den 26. juni dømt til døden, og der blev fra tyskernes side gjort kort proces, for allerede den 29. juni 1944 blev de alle otte henrettet ved skydning i Ryvangen, hvor bronzeafstøbningerne af henrettelsespælene stadig i dag står som et dystert minde om en grusom æra. Da nyheden om henrettelserne nåede den danske befolkning, blev den københavnske bølge af strejker, Folkestrejken, til en egentlig generalstrejke. Historien er genfortalt i filmen fra 2012, der bærer modstandgruppens navn.

Vores vej fortsætter gennem Jylland, og under aften når vi frem til Det Vilde Vestkysten. Når TV-avisen blænder op for nyheder fra Nordjylland eller fiskeri, fylder Hanstholm langt mere end de godt 2000 indbyggere synes at berettige til, fordi Hanstholm er hele Danmarks fiskebuffet. 

Hvad enten man er til hummer, krabbeklør, pighvar, blæksprutter eller en simpel torsk er den sandsynligvis langet over disken her, sammen med de øvrige 100 tons daglige fisk, der rundt regnet bliver til 40.000 tons årligt. Hanstholms fantastiske beliggenhed, hvor Vesterhavet gnaver af stranden mod Limfjorden, skabte tidligere de ideelle forhold for de danske vikingers erobring af England. Fra nær og fjern kom skibene sejlende op gennem Limfjorden og samledes i læ for Vesterhavets barske brænding, indtil de rette vejrforhold viste sig, og man kunne slæbe de slanke skibe ud i Vesterhavet. Igennem mange år var Hanstholms nærmeste nabo faktisk Norge, der indtil 1814 var en del af Danmark. Skibene fra Hanstholm handlede fisk i Norge og fik eksempelvis tømmer retur til det skovfattige barske hedelandskab, som i dag udgør en af Danmarks mest eksotiske og smukke nationalparker.   

Vi bliver indlogeret på vores hotel og spiser en hyggelig middag sammen.

Middag inkluderet.

Dag 2
Nationalpark Thy med informationshuset ved Stenbjerg Ladeplads, surferparadiset ”Cold Hawaii” i Klitmøller, fossiljagt, Dueholm Kloster og Nykøbing Mors
Kitesurfer ved Klitmøller

Det er for alvor blevet tid til at tage fat på den egn, der skal være vores hjem de kommende dage. Dagen begynder inde i landet, når vi sætter kursen mod Mors, hvor vi begynder med et besøg på Dueholm Kloster, oprindeligt fra 1371. Klosteret blev opført af Johanitterordenen, der i tiden med korstogene grundlagde klostre spredt over Europa for at skabe en indtægtskilde for forsvaret af kristendommen i Det Hellige Land.

Ved reformationen overtog den danske krone Dueholm, og herefter var det lensherrens job at opkræve skatter til kongen. Senere blev Dueholm herregård indtil Morsholms Historiske Museum i 1908 erhvervede sig bygningerne og det er det museum, der i dag hedder Museum Mors, som vi nu skal besøge. Her er en god blanding af udstillinger om søfart, købstadsliv i Nykøbing oldtidsfund og legetøj, og bygningerne i sig selv er bestemt et besøg værd.

Vi går herefter en tur gennem købstaden Nykøbing Mors inden vi skal på jagt – nærmere bestemt fossiljagt. Det sker ved Ejerslev Molergrav, og udstyret med hver sin hakke kaster vi os ivrigt ind i jagten på danekræ. Der går hurtigt sport i det, og mon ikke der er en lille præmie til den, der finder det flotteste stykke?

Med forhåbentlig hvert sit stykke fossil i lommen sætter vi nu kursen mod et at turens helt store højdepunkter – Nationalpark Thy. Vores udgangspunkt for besøget i nationalparken er Stenbjerg Landingsplads - et stykke kultur i den storladne natur. Her ligger de maleriske fiskerhuse bygget af fiskerne i Stenbjerg omkring år 1900. I dag giver de små huse ly for vejret for fritidsfiskeres grej, men det er også her, man finder nationalparkens eneste bemandede informationscenter. Efter at vi har orienteret os om området går vi på opdagelse til fods og med bus i parken. Vi skal bl.a. bestige det 56 m høje Isbjerg, hvor vi kan se Vesterhavet, Hanstholmen i nord, Tved Klitplantage mod øst og Nors Sø mod syd. 

På vores vej hjemad besøger vi kyststrækningen ved byen Klitmøller, der har udviklet sig til ”Europas svar” på surferparadiset Hawaii, derfor betegnelsen ”Cold Hawaii”. Cold Hawaii har fået sit navn, fordi området har nogle helt særlige vindforhold, der minder om dem fra Hawaii. Området er særdeles velegnet til flere forskellige former for surf på grund af de to rev, der ligger ud for kysten syd for pynten Ørhage. Her dannes store bølger, der muliggør både wave- og windsurfing. ”Cold Hawaii” er dog en betegnelse for kyststrækningen Agger i syd til Hanstholm i nord med mere end 30 gode surfsteder. Surferne opdagede området omkring Klitmøller allerede i 1980’erne, og i starten af 1990’erne begyndte de første danske surfere at bosætte sig der. Området har i dag udviklet sig til en mindre surferkoloni. 

Dag 3
Fiskeauktion for de morgenfriske, Hanstholm bunkermuseum og ”Badehotellet”s Slettestrand. Eftermiddagen fri til egne oplevelser ved havet eller i Hanstholm
Hanstholm Fyr

Om morgenen skal du stå tidligt op, hvis du skal nå dagens første oplevelse. Hanstholm Fiskeauktion er en traditionsrig virksomhed der, med mange år på bagen, i dag er en topmoderne virksomhed og Danmarks førende fiskeauktion. Auktionen har stort fokus på kvalitet og al håndtering og sortering af fisk foregår i en ubrudt kølekæde på et moderne anlæg. Derfor er det en god idé at tage varmt tøj på, for der er koldt på auktionen.

Der omsættes årligt ca. 40.000 tons fisk, der modtages dagligt fra lokale fiskere samt fiskere fra andre havne, der foretrækker at lande deres fangst i Hanstholm. Auktionen håndterer 450 tons fisk på nogle dage, og al fisk når de vigtigste EU-markeder på under 24-36 timer. Der sælges f.eks. mørksej, kuller, kulmule, havtasker, rødspætter, torsk, Østersø-torsk mv.

En auktion tager normalt 2-4 timer, og vi har fået mulighed for at overvære en del af den livlige handel tidligt om morgenen, inden vi tager tilbage til hotellet og spiser morgenmad.

Herefter skal vi en tur på Bunkermuseum Hanstholm, som blev bygget af tyskerne i 1941. Det er Nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. verdenskrig og består af en museumsbunker på 2500 m2. Flere af rummene er gengivet som de oprindeligt så ud med originalt udstyr, så man nemt kan sætte sig ind i, hvordan de 90 tyske soldater levede. I de andre rum ses udstillinger der fortæller andre sider af historien. Bunkeren rummede også en af de fire enorme 38 cm-kanoner, der udgjorde det tyske kystbatteri og kunne sende granater afsted på en afstand af 55 km.  Den store kanon er ikke bevaret i dag, men det gør ikke museet mindre interessant. Vi bruger nogle timer på at dykke ned i historien, inden vi stiger om bord på bussen og sætter kursen mod nord. 

Måske hører du til en af dem, der trofast har fulgt med i tv-serien Badehotellet siden 2013. Bl.a. Slettestrand er en af de lokaliteter, hvor folkene bag serien har lavet optagelser, for som producer Michael Frandsen udtalte til TV2 Nord: ”Vi synes simpelthen, det var det smukkeste sted. Vi har kørt op og ned ad kysten mange gange, og da vi stod her, var der ingen tvivl”. Og jo, Slettestrand er virkelig smuk. Vi går en tur på stranden og stikker hovedet indenfor i Foreningen Han Herred Havbåde, hvor en gruppe frivillige arbejder på at restaurere egnstypiske havbåde fra 1900-tallet, ligesom der her bygges nye både til fiskerne i Thorupstrand.

Og selve ”Andersens Badehotel”? Tja, det er såmænd en kulisse opført flere hundreder kilometer fra den vestkyst, hvor serien udspiller sig, nemlig i Risbystudierne i Albertslund.

Efter besøget vender vi hjem til Hanstholm, hvor eftermiddagen er til fri disposition. Gå en tur i hotellets pool, gå en lang tur langs vandet eller tag på oplevelse i Hanstholm by. Om aftenen spiser vi middag sammen på hotellet.

Dag 4
Museum Jorn i Silkeborg, Søhøjlandet, Himmelbjerget og hjemrejse
Himmelbjerget - bakken, der synes at nå til himlen

Vi kigger indenfor i Jorn-museet i Silkeborg, for at se nærmere på Danmarks største internationale navn i det tyvende århundrede. Asger Jorn var en af grundlæggerne af COBRA-sammenslutningen, der står for Copenhagen, Brussel, Amsterdam, som var inspireret af kunstnere som Paul Klee og Joan Miro, men også af børns og naturfolks naive tegninger. Kunstsammenslutningen omfattede blandt andet Karel Appel, Corneille, Ejler Bille, Henry Heerup og Carl Henning Pedersen, men satte derudover et enormt præg på malerkunsten i det meste af Nordeuropa fra starten i 1948 og helt frem til slutningen af århundredet, hvor mange af kunstnerne og ikke mindst beslægtede og inspirerede kunstnere stadig var aktive. COBRA-kunstnerne er verdenskendte for deres markante og stærkt koloristiske billedsprog, der i reglen leder tankerne hen på fantasifulde børnetegninger.

Kun i et fladt land kan en knold på 147 meter få et så imposant navn som Himmelbjerget, men ikke desto mindre har den lille bakke mellem de smukke Silkeborgsøer fået stor historisk betydning for danskerne. Først gjorde forfatteren Steen Steensen Blicher Himmelbjerget til et nationalt samlingssted, hvor man drøftede politik og ikke mindst demokrati forud for Grundloven af 1849. Netop derfor blev det også stedet hvor befolkningen rejste et tårn som folkegave til kongen, Frederik 7., i taknemmelighed over den nye grundlov. Fra tårnet er der en smuk udsigt over Juul Sø og verdens ældste hjuldamper Hjejlen, bygget af B&W’s grundlægger, ligkistesnedker Baumgarten, i 1861. 

Inden tårnets beskedne 25 meter skal forceres, er der en ganske god tur op ad himmelbakken, der i den sammenhæng ikke forekommer helt så lille endda. 

Busrejse

Vi ved, at busrejser er en populær rejseform. Du skal bare tage plads, og din eneste opgave er at holde ferie. Albatros´ dygtige rejseledere sørger for, at oplevelserne kommer til dig i bedste Albatros stil. Det eneste du skal gøre er at læne dig tilbage og nyde turen i ro og mag. Ferien starter ganske enkelt allerede når du stiger ind i bussen.

Vi kører i moderne busser, der minimum er 4-stjernede

Hvordan er busserne

Vi kører i moderne busser, der minimum er 4**** og lever op til de Europæiske Miljø normer Euro 6.

Alle busser har:
Justerbare sæder, fodstøtter, bord/klapborde, klimaanlæg, minikøkken, "nød-toilet", hattehylder, læselamper, musikanlæg, tv skærme og 220v stik. Alle busser er røgfrie.

Valg af sæde

På busrejser med Albatros har du mulighed for at vælge dit favoritsæde allerede ved bestilling.

Hvor vil du sidde i bussen? Venligst kontakt Albatros for reservation af sæde.

Rækkerne 1,2,7,8 og 9 koster kr. 100,- at reservere for hele rejsen. 
Rækkerne 3 til 6 og 10 til 14 koster kr. 75,- at reservere for hele rejsen.

Ønsker du ikke at resevere en plads vil du blive tildelt din faste plads ved ombordstigning.
Vi gør i den forbindelse opmærksom på, at at sædereservationen/din faste plads ikke gælder i eventuelle transferbusser.

Her kan du se pladsoversigt i bussen: https://documents.albatros-travel.com/dk/BUS_52PAX_seatingplan.jpg

Se opsamlingssteder og tider under "Praktiske oplysninger".

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 3.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
398,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Bus Sjælland – Vestjylland – Sjælland
 • Udflugter og transport jf. program
 • Entré til Museum Jorn
 • Entré til Hanstholm Bunkermuseum
 • Entré til Dueholm Kloster
 • Fossiljagt med hakke
 • 3 nætters indkvartering på Montra Hotel Hanstholm i Hanstholm i delt dobbeltværelse
 • 3 middage på hotellet (buffet)
 • 3 x morgenmad
 • 2 x frokostsandwich 
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Eventuelle entreer/tillæg
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Personlige drikkepenge f.eks. til chauffør
 • Personlige fornødenheder og drikkepenge
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online-bestilling)
 • Fast plads i bussen: 150 kr./100 kr./75 kr. Kontakt os for ønskepladsen på tlf. 36 98 98 98 eller via mail til info@albatros.dk
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Helbredsstatus

Ingen strabadserende vandreture – stederne kan opleves i kort afstand fra bussen. På denne tur er det en forudsætning, at man er i almindelig god fysisk form og kan bevæge sig ved egen hjælp.

Bagage

Det er en god idé at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen.

Badetøj

Da hotellet har indendørs swimmingpool, sauna og wellnessafdeling, som tilbyder massage (mod betaling), er det en god idé at medbringe et badehåndklæde og badetøj. Der kan også lejes badehåndklæder på hotellet mod betaling.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 25 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 2 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Påstigningssteder og -tider

Påstigningssteder og -tider

Ved bestilling, noter venligst ønsket opsamlingssted i bemærkninger!

Opsamlingssteder og -tider
3400 Hillerød, Hillerød Station v. HT pladsen, Nordre Jernbanevej, kl. 06:00 
2500 Valby, Valby Station, Lyshøjgårdsvej ovf. nr. 73, kl. 06.55 
4000 Roskilde, Roskilde Station, Ny Østergade, kl. 07.30 
4300 Holbæk, Holbæk Station, Jernbaneplads, kl. 08.00 

Hjemkomststeder og -tider

4300 Holbæk, Holbæk Station, Jernbaneplads, kl. 18.10 
4000 Roskilde, Roskilde Station, Ny Østergade, kl. 18.40 
2500 Valby, Valby Station, Lyshøjgårdsvej ovf. nr. 73, kl. 19:15 
3400 Hillerød, Hillerød Station v. HT pladsen, Nordre Jernbanevej, kl. 20:05

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

21DKBUS08ADK1904