Drømmekrydstogt i Østersøen

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev Østersøens perler med dette skønne forårskrydstogt fra Southampton til København - med dansk rejseleder, 15 dage

Southampton – Le Havre – Zeebrugge – Amsterdam – Warnemünde – Tallinn – Skt. Petersborg – Helsinki – Nynäshamn – København.

En herlig forsommertur til Østersøens perler! Inden vi rammer Østersøen sejler vi først gennem Den Engelske Kanal og har en dag i byen Le Havre i Normandiet, hvorefter vi stævner ud på Nordsøen med spændende dage i Zeebrugge og hele to dage i farverige Amsterdam. Vi skal opleve Warnemünde, som er en hyggelig lille by med en fantastisk strand ud til østersøkysten. Herefter anløber vi Tallinn, Estlands hovedstad, hvor den velbevarede middelalderbydel indbyder til en hyggelig gåtur. Næste havn er smukke Skt. Petersborg, hvor vi har hele to dage til at udforske Eremitagens millioner af kunstværker, pragtfulde paladser og kirker. Vi sejler videre til Helsinki med blandt andet Finlandiahuset af Alvar Aalto og en kirke sprængt ud i den bare klippe. Vi runder af i den svenske hovedstad Stockholm. Hvis du tilkøber udflugtspakken, kommer du på fire spændende udflugter sammen med den danske rejseleder.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Krydstogt, Krydstogt i Nordeuropa, Eksotisk krydstogt, Kulturkrydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta EUR

Dagsprogram
Dag 1 København - London og ombordstigning
Dag 2 Le Havre, Normandiet, Frankrig. Spændende historie i UNESCO-fredede Le Havre
Dag 3 Zeebrugge, Belgien. Frivillig udflugt til middelalderbyen Brügge
Dag 4 Amsterdam, Holland. Mulighed for byrundtur med pakhuskvarteret Grachten og videre til fods rundt i Amsterdam
Dag 5 Amsterdam, Holland. En dag på egen hånd
Dag 6 På havet mod Warnemünde
Dag 7 Warnemünde, Tyskland. Tid til egne eventyr
Dag 8 På havet mod Tallinn
Dag 9 Tallinn, Estland. Frivillig byrundtur i den gamle bydel med rejselederen
Dag 10 Skt. Petersborg, Rusland. Mulighed for udflugt til Pusjkin og Eremitagemuseet
Dag 11 Skt. Petersborg, Rusland. Mulighed for panora-byrundtur i Skt. Petersborg
Dag 12 Helsinki, Finland. Mulighed for byrundtur i Helsinki og den gamle by Borgå
Dag 13 Nynäshamn. Sverige. Tid til egne oplevelser
Dag 14 Afslapning på havet mod København
Dag 15 København, Danmark. Ankomst til København og hjemrejse

Norwegian Escape

Norwegian Escape er et af rederiet Norwegian Cruise Lines’ store skibe med plads til over 4.000 passagerer.

Krydstogtskibet havde sin første sejlads i 2015, og om bord på det elegante skib findes blandt andet pæne og rummelige kahytter, poolområde, spa, fitnesscenter, en bager samt en spektakulær bar lavet fuldstændig i is. Skibet er udsmykket af den jamaicanske kunstner Guy Harvey.

Læs mere om skibet og andre praktiske oplysninger på www.albatros-travel.dk/rejsetyper/skibe/norwegian-breakaway

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København - London og ombordstigning Afrejseling kl. 17.00

Vi letter fra København og flyver til London og tjekker ind på vores dejlige skib, som vil være vores hjem de næste 2 uger.

Dag 2
Le Havre, Normandiet, Frankrig. Spændende historie i UNESCO-fredede Le Havre Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 19.00
Historiske Le Havre i Normandiet

I dag kan du vælge at tilbringe dagen på egen hånd eller deltage i en af skibets mange udflugter. 

Den franske region Normandiet er mest kendt for de allierede styrkers landgang her i 1944, der fik kodenavnet Operation Overlord. Klokken 21.15 den 5. juni 1944 meddelte BBC den franske modstandsbevægelse, at en landgang på Normandiets kyst var nært forestående, og at de derfor kunne begynde sabotagen af områdets jernbaneskinner. Ved midnatstid begyndte de allierede styrkers fly at sende bomber ned over kysten, og klokken 1.30 den 6. juni sprang de første allierede i faldskærm ned på den tyskbesatte normanniske kyst. D-dag var begyndt.
Havnen i Le Havre ligger på den højre side af den mest besøgte vandvej, Den Engelske Kanal, ved Seinens udmunding. Le Havre er i dag Frankrigs næststørste havn, og indgangen til byernes by, Paris. Le Havre endte på UNESCOs liste over verdenskulturarv i 2005 på grund af sin unikke postkrigsarkitektur, da byen blev helt genopbygget i modernistisk stil efter krigen.

Dag 3
Zeebrugge, Belgien. Frivillig udflugt til middelalderbyen Brügge Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 19.00
Middelalderhavnebyen Brügge

Vi lægger til i havnebyen Zeebrugge ved Den Engelske Kanal. I dag vil det være oplagt at besøge en af Belgiens flotteste middelalderbyer, den nærliggende Brügge. Derfor vil rejselederen tage på en frivillig tur til den yderst velbevarede by, en perle, som gennemløbes af små kanaler. Denne lille havneby blev hurtigt en af de væsentlige udskibningshavne for Hanseforbundet, hvilket også var med til at gøre byen til et finansielt centrum. Velhaverne af den tid er blevet portrætteret af berømte kunstnere som Jan van Eyck, Hans Memling og Gerard David. Byen står i dag som et af Belgiens absolut største trækplastre for besøgende. Her kan man glemme både tid og sted, når man går gennem de hyggelige brostensbelagte gader og måske køber sig et stykke ægte belgisk chokolade på vejen. Ud over at nyde de billedskønne gader og alle lækkerierne, er det et must at gå en tur på det hyggelige torv og se alle de gotisk inpirerede bygninger og nyde den helt specielle atmosfære. Vælger du at tage med rejselederen ind til den hyggelige by, tager turen knapt en halv time (regn med ca. 4 Euro pr. vej).

Dag 4
Amsterdam, Holland. Mulighed for byrundtur med pakhuskvarteret Grachten og videre til fods rundt i Amsterdam Ankomst kl. 07.00
Amsterdams stemningsfulde kanaler

I dag har du, som en del af udflugtspakken, mulighed for at deltage på en stemningsfuld guidet byrundtur gennem Amsterdams mange gader og stræder – med udsigt til husbåde og de karakteristiske smalle pakhuse, der præger byens centrum når vi besøger Grachten-området.

På byrundturen begiver vi os videre af sted til fods ud på eventyr i den farverige kanalby, som i renæssancen blev en af Europas vigtigste søfartsbyer og handelsstæder. Byen viser sig fra sin allerbedste side i det gamle arbejderkvarter Jordaan. De små gader mellem de tre store kanaler er bedst kendt som ”De ni små gader” – De negen straatjes – og er hjemsted for en række interessante designere, som får selskab af specialbutikker, gallerier samt de såkaldt brune caféer, som er gamle, patinerede værtshuse med godt hollandsk og belgisk øl.

I Jordaan finder man også et af Amsterdams allerstørste tilløbsstykker, Anne Franks hus, der ligger på Prinsengracht tæt ved Westerkerk. Her, hvor Anne Frank skrev sin berømte dagbog, gengives den rystende historie om den jødiske pige og hendes familie, der gennem flere år gemte sig i hemmelige rum i huset på Prinsengracht, indtil de blev afsløret og kom i kz-lejr.

Amsterdam er på alle måder en stærk museumsby, og som moderby for en række af verdenskunstens allerstørste er det imponerende samlinger, som tager plads på museernes vægge. Gå for eksempel på opdagelse omkring Museumplein (museumskvarteret), hvor man finder byens mest prominente kunstmuseer. Rijksmuseum Amsterdam rummer en stor samling hollandske mesterværker: fra religiøs kunst til guldaldermalerier og værker af blandt andre Rembrandt. På van Gogh-museet præsenteres verdens største van Gogh-samling med mere end 200 malerier og 500 tegninger af den store mester.

Den moderne kunst har hjemme på Stedelijk-museet, mens en række andre udstillingsbygninger og museer på hver deres måde medvirker til at kaste lys over Hollands historie som flådenation og kolonimagt. Det gælder blandt andet Amsterdams spændende historiske museum, der med interaktive midler folder den store fortælling ud i bygningen på Kalverstraat.

(Dagens udflugt er del af en særskilt udflugtspakke og er ikke inkluderet i rejsens pris. Se mere under prisinformation).

Vi bliver i havnen natten over, så der er god til til at nyde den farverige by på egen hånd.

Dag 5
Amsterdam, Holland. En dag på egen hånd Afsejling kl. 16.00
Holland er kendt for sine mange flotte tulipaner

Efter morgenmaden på skibet har vi endnu en dag til at nyde den skønne farverige by på egen hånd. Nyd dagen på de mange museer i byen eller tag på en hyggelig sejltur på kanalerne, mulighederne er mange.

Spørg rejselederen til råds, hvis du er i tvivl om, hvordan dagen skal tilbringes, eller tag med på en af skibets mange udflugter.

Dag 6
På havet mod Warnemünde
Der er plads til over 4000 rejsende på Norwegian Escape

Vi sætter i dag kursen mod Warnemünde i Tyskland. Du har således rig lejlighed til at gå på opdagelse og nyde de mange dejlige faciliteter på skibet. Vil du gerne dyrke lidt motion, er her blandt andet løbebane og fitnesscenter. Skal dagen stå i forkælelsens tegn, er der en række spa- og wellnesstilbud om bord (behandlingerne bestilles og betales direkte ombord på skibet). Rund aftenen af med en svingom til en gang levende musik eller med et show i bedste Broadway-stil i skibets store teatersal.

Dag 7
Warnemünde, Tyskland. Tid til egne eventyr Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 21.00
Det gamle fyrtårn i Warnemünde er fra 1897

De fleste kender nok bedst Warnemünde fra Gedser-Warnemünde-overfarten, der eksisterede indtil 1995. Færgeterminalen er i dag flyttet til Rostock længere inde i Unterwarnow-kanalen. I dag har du mulighed for at se nærmere på Warnemünde, der er en hyggelig badeby med omkring 8.400 indbyggere. Den lange strand strækker sig hele tre kilometer langs østersøkysten, hvor det navnkundige Hotel Neptun hæver sig 64 meter op i luften som et uofficielt mindesmærke over DDR-tiden. Hotellet, der stod færdigt i 1971, var topmoderne for sin tid og husede blandt andet DDR’s første diskotek i kælderen. Tæt på strandpromenaden ligger det gamle fyrtårn fra 1897 med endnu et interessant eksempel på DDR-arkitektur lige nedenfor: ”Tepotten”, hvor der i dag er restauranter og en lille søfartsudstilling. Tag også en slentretur langs Alte Strom-kanalen, hvor der er restauranter på landjorden og traditionelle fiskerbåde i vandet.

Dag 8
På havet mod Tallinn

Vi har en dag på havet, hvor vi kan slappe af og nyde de mange faciliteter, den udsøgte service og den gode mad, mens vi har kursen mod Estlands hovedstad.

Dag 9
Tallinn, Estland. Frivillig byrundtur i den gamle bydel med rejselederen Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 17.00
Tallinn er en af Europas bedst bevarede middelalderbyer

Tallinn betyder måske “Den Danske By” og er opkaldt efter den borg, som danskerne efter slaget i 1219 lod opføre på toppen af bakken i den gamle by. Byens historie begynder faktisk med danskernes erobring af dette strategiske punkt ved den store bugt, som dannede en naturlig havn i Østersøen. På fundamentet af den oprindelige borg, som var opført i træ, byggede danskerne en borg af sten, som senere udvidedes med ringmure, hvorefter byen fik sin nuværende form. Vi skal naturligvis besøge mindesmærket over legenden om Dannebrog, der faldt ned fra himlen i Den Danske Konges Have for 800 år siden.

Tallinn er en af Europas bedst bevarede middelalderbyer. Med sine kringlede, brolagte gader har byen bevaret sit udseende fra 1100-1400-tallet, da den blev grundlagt. Tallinns guldalder lå mellem det tidlige 1400-tal og frem til midten af 1500-tallet, da byen var en magtfaktor i Østersøregionen, ikke mindst i kraft af sit medlemskab af Hansaforbundet. Den økonomiske fremgang medførte et behov for et stærkt forsvar og muliggjorde endvidere store investeringer i arkitektur og kunst. 

I dag tilbyder rejselederen en byrundtur rundt i Tallin, hvor vi kommer til at stifte grundigt bekendtskab med byen. Vi tager skibets shuttlebus ind til den gamle bydel og begynder vores byvandring i den højtliggende del af byen ved Kiek in de Kok-kanontårnet. Mens vi går ned ad de snævre, snoede brolagte gader, kommer vi forbi slottet, hvor parlamentet nu har til huse, og Aleksander Nevskij-katedralen. Vi går gennem Den danske konges have ned til rådhuset, som ligger i hjertet af den nedre bydel. Den pragtfulde bygning fra 1400-tallet er et af de bedst bevarede gotiske rådhuse i Europa. Både det indre og det ydre er imponerende, men træskærerarbejdet i byrådssalen fortjener særlig opmærksomhed.

Vi fortsætter byvandringen i den nedre bydel forbi det store gildeshus, hvor bymuseet har til huse, Helligåndskirken, et apotek fra 1400-tallet og mange huse, som var hjem for velhavende handelsmænd i middelalderen. Herfra er dagen på egen hånd, rejselederen vil stoppe ved gode frokostmuligheder (for egen regning)
 
(Transport og forfriskninger er ikke inkluderet så regn med ca. 20 EUR pr. person)

Dag 10
Skt. Petersborg, Rusland. Mulighed for udflugt til Pusjkin og Eremitagemuseet Ankomst kl. 07.00
Skt. Petersborg blev grundlagt i 1703 af Peter den Store

I løbet af morgenen anløber vi Skt. Petersborg, der blev grundlagt i 1703 af Peter den Store som Ruslands vindue mod vest. I dag er Skt. Petersborg Ruslands næststørste by med knap fem millioner indbyggere. I sovjetperioden hed byen Leningrad, men ved Sovjetunionens sammenbrud i 1991 fik byen igen sit oprindelige navn. Byen kaldes også Nordens Venedig på grund af de mange kanaler, der gennemskærer den. Kanalerne er sammen med de brede boulevarder med til at give byen et luftigt præg. Og så er Skt. Petersborg et overflødighedshorn af kulturrigdomme og seværdigheder fra zartiden.
Overalt i Piter, som den kaldes i daglig tale, ses gule, grønne, røde og blå pastelfarvede facader, forgyldte spir og kupler, pragtfulde paladser, kirker og broer, som er så karakteristiske for denne kontrasternes storby, der har overlevet krige og kommunisme. Efter morgenmaden om bord tager vi på byrundtur i bus og ser nogle af byens allerstørste seværdigheder. Under kørslen vil vi kunne nyde udsigten til en række af de pragtfulde palæer og paladser, som var hjem for både zarfamilien og de adelige familier, og man kan se, hvordan nyt og gammelt i Skt. Petersborg forenes i en skøn blanding af flotte barokbygninger og dyre modeforretninger.
Vær opmærksom på, at der kræves visum for indrejse til Rusland. Derfor er det kun muligt at få landgang, hvis man deltager i den udflugtspakke, Albatros Travel har sammensat, eller køber en af skibets udflugter i Skt. Petersborg.

På dagens Albatrosudflugt tager vi på udflugt til den historiske by Pusjkin blot 24 km syd for Skt. Petersborg. På turen kommer vi forbi den egyptiske port, som står ved indgangen til Pusjkin. Vi vil opleve det storslåede Katharinapalads, som er opkaldt efter Peter den Stores kone, Katarina 1. Pusjkin er ikke kun kendt for det smukke palads, men også for manden, byen er opkaldt efter – nemlig digteren Alexander Pusjkin, der boede i byen i 1800-tallet. 

Efter rundturen finder vi et sted at spise en let frokost (inkluderet), hvorefter vi tager tilbage til byen og får en rundvisning i det største kunstmuseum i Rusland, Eremitagemuseet. 

(Dagens udflugt er del af en særskilt udflugtspakke og er ikke inkluderet i rejsens pris. Se mere under prisinformation).

Dag 11
Skt. Petersborg, Rusland. Mulighed for panora-byrundtur i Skt. Petersborg Afsejling kl. 19.00
Den storslåede Isaac-katedral i Skt. Petersborg

På denne Albatrosudflugt vil det være muligt at se nogle af byens arkitektoniske og vigtige kulturelle landmærker. Vi bliver hentet i bus, hvorfra vi kan nyde en panoramisk rundtur i byen, inden vi bliver sat af i Nevskij og kan udforske bydelen på egen hånd i et par timer.  

På køreturen vil vi blandt andet komme forvi Rostral-kolonnerne, den storslåede Isaac-katedral, hvis forgyldte kuppel dominerer skylinen. Senere vil vi komme til Nevskij Prospect, som skærer gennem det historiske centrum, et område der kan prale af flere UNESCO-fredede steder, blandt andet Kazan-katedralen, hvor kejser Alexander II blev myrdet i 1881. Herfra har vi et par timer ved Art Square, hvor der kan handles i byens ældste stormagasin Gostiny Dvor, som også er en oplevelse i sig selv. Vi går en tur ved Passah Archade, hvorfra vi ser de mange andre serværdigheder i området så som Ostrovsky-pladsen med Katharina-monumentet og de mange hyggelige cafeer, restauranter, barer og butikker, inden vi vender tilbage til vores skib og sejler mod Helsinki.   

*Vær opmærksom på, at der kræves visum for indrejse til Rusland. Derfor er det kun muligt at få landgang, hvis man deltager i den udflugtspakke, Albatros Travel har sammensat eller deltager i en af skibets udflugter i Skt. Petersborg. Selvom du var med på udflugt i går og fik visum, kan dette visum IKKE bruges i dag.

(Dagens udflugt er del af en særskilt udflugtspakke og er ikke inkluderet i rejsens pris. Se mere under prisinformation).

Dag 12
Helsinki, Finland. Mulighed for byrundtur i Helsinki og den gamle by Borgå Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 17.00
Den lutheranske katedral i Helsinki

Helsinki er en spændende blanding af svensk, russisk og finsk arkitektur og kultur, som afspejler, at byen har været under svensk og russisk herredømme. I dag er den også en moderne og sydende forlystelsesby. Den svenske kong Eriks introduktion af kristendommen i Finland fra 1154 blev starten på næsten 700 år under svensk herredømme, hvor svensk blev det dominerende sprog. Efter udgivelsen af det finske nationalepos “Kalevala” og en voksende finsk nationalisme i det 19. århundrede blev finsk dog igen hovedsproget. I 1809 erobrede den russiske zar Aleksander I Finland og gjorde landet til autonomt område under det russiske imperium. Den 6. december 1917, kort efter den russiske revolution, erklærede Finland sin uafhængighed, og i 1918 oplevede landet en kort borgerkrig, som kom til at præge landet i årene derefter. Under anden verdenskrig kæmpede Finland mod Sovjetunionen to gange: første gang i Vinterkrigen 1939-1940 og igen i 1941-1944. Den sidste krig efterfulgtes af Laplandskrigen i 1944 1945, hvor Finland kæmpede mod Tyskland.

I 1948 og 1974 underskrev Finland traktater med Sovjetunionen, som indeholdt stærke forpligtelser for landet samt en række betingelser for landets territorialgrænser. Efter opløsningen af Sovjetunionen blev det muligt for Finland at føre en anderledes udenrigspolitik. I 1995 blev landet medlem af EU.

Dagens udflugtstilbud er en byrundtur i Helsinki og en tur til den lille, idylliske by Borgå, blot 50 km fra Helsinki. Ved ankomst møder vi den unikke havnefront med små røde og okkerfarvede fiskerskure, middelalderlige brostensbelagte gader og små charmerende butikker. Vi bliver taget på en rejse tilbage i tiden, inden vi igen kommer tilbage til den travle storby. 
 
På vejen tilbage til Helsinki kan vi nyde køreturen langs kysten, og undervejs kan vi nyde udsigten til Helsinkis meget varierede arkitektur. Tilbage i Helsinki skal vi opleve byens centrum og se den berømte gade Esplanaden. På Senatstorget kan vi se en del bygninger tegnet af den neoklassicistiske arkitekt Carl Ludvig Engel. Vi stopper ved den lutheranske katedral og fortsætter ad Helsinkis hovedvej Mannerheimgaden. Her ser vi Rigsdagen, Nationalmuseet og Finlandiahuset, som er designet af Alvar Aalto. Vi fortsætter til Sibelius-parken, hvor et monument lavet af 527 stålrør hædrer den finske komponist Jean Sibelius. Turen går videre forbi Temppeliaukio-kirken fra 1969, som er sprængt ud i klippegrunden. De indre vægge i den runde bygning er den rå klippe med et cirkelrundt tag af kobber. Klippevæggene giver en særlig god akustik, og derfor bruges kirken ofte til koncerter. Vi afslutter vores byrundtur med en udsigt over Ambassadeparken og det farverige marked, inden bussen kører os tilbage til skibet.

(Dagens udflugt er del af en særskilt udflugtspakke og er ikke inkluderet i rejsens pris. Se mere under prisinformation).

Dag 13
Nynäshamn. Sverige. Tid til egne oplevelser Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 19.00
Nynäshamn er en hyggelig by med ca. 13.000 indbyggere

Nynäshamn ligger bare 60 km syd for Stockholm og er en hyggelig by med ca. 13.000 indbyggere, så byen er stor nok til at gå på opdagelse i. Tag med på én af de mange udflugter, skibet tilbyder, eller brug dagen på egen hånd i den hyggelige hovedstad.

Riddarholmen og Gamla Stan er Stockholms centrum, og det er her, Stockholms historie startede. Bygningerne på Riddarholmen blev opført i perioden, hvor Sverige var en stormagt. Gamla Stan er domineret af det kongelige slot. Det nuværende slot er opført oven på det gamle slot, som nedbrændte i 1697. Nicodemus Tessin den yngre og Carl Hårleman var arkitekterne bag, og de lod et stort antal udenlandske kunstnere, specielt fra Frankrig, dekorere slottet. Derfor er slottet præget af mange forskellige stilarter.

En anden oplagt seværdighed er Vasamuseet, der er byens og Sveriges mest populære museum. Museet, der blev åbnet i 1990, har udstillet det kongelige krigsskib Vasa, der kæntrede på sin jomfrurejse i Stockholms havn den 10. august 1628, mindre end en sømil fra museet. Mere end 300 år senere påbegyndte man bjærgningen af skibet, som varede fra 1957 til 1961, og det efterfølgende konserveringsarbejde stod på frem til 1990. Krigsskibet er blevet restaureret til 95 % af sit oprindelige udseende. Der venter en enestående oplevelse!

Dag 14
Afslapning på havet mod København
På skibets 18 dæk findes gode restauranter

Så går kursen atter tilbage mod København, og du kan nyde sidste dag om bord på skibet i dit helt eget tempo.
Der er mulighed for gourmetmiddage på en af skibets mange lækre restauranter, en tur i teatret, biografen eller på diskoteket. Man kan træne i motionscentret eller powershoppe i den taxfree butiksarkade. Der er noget for enhver smag.

Dag 15
København, Danmark. Ankomst til København og hjemrejse Ankomst kl. 07.00

Efter den sidste morgenmad i ro og mag på skibet er det tid til at sige farvel til vores dejlige skib og en dejlig rejse er slut.

Udflugtspakke

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke ledet af vores danske rejseleder. Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Inkluderet i udflugtspakken

 • Heldagsudflugt til Amsterdam med pakhuskvarteret Grachten og videre til fods rundt i Amsterdam
 • Heldagsudflugt i Skt. Petersborg til Pusjkin og Eremitagemuseet
 • Heldagsudflugt til Skt. Petersborg med panorama-byrundtur i Skt. Petersborg
 • Heldagsudflugt i Helsinki og den gamle by Borgå 

Pris: kr. 3.698,- pr. person

Skt. Petersborg er fyldt med pragtfulde palæer og paladser

Prisinformation

Tillæg for enkeltkahyt

Tillæg for indvendig kahyt kat. IB: kr. 20.398,-

Tillæg for opgradering af kahyt

Dobbeltkahyt

 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med vindue kat. OB: kr. 2.598,- pr. person
 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med balkon kat. BB: kr. 5.998,- pr. person

Enkeltkahyt

 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt med vindue kat. OB: kr. 25.598,-
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt med balkon kat. BB: kr. 32.498,-
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – London 
 • Transport jf. program
 • Informationsmøder og foredrag på krydstogtskibet ved rejselederen
 • 14 nætters krydstogt med Norwegian Escape i delt indvendig dobbeltkahyt
 • Helpension på skibet
 • Premium All Inclusive drikkepakke på krydstogtskibet (se beskrivelse)
 • Wi-Fi ombord (250 minutter per kahyt)
 • Kaffe, te og isvand om bord 
 • Havneskatter og afgifter (ca. kr. 1.800,- pr. person)
 • Skatter og afgifter
NCL – Premium All Inclusive drikkepakke

Drikkevarer (bredt udvalg af spiritus, fadøl, flaskeøl, vin i glas, cocktails, juice og sodavand)**

**For gæster under 21 år, indbefatter pakken kun juice, sodavand og vand.

Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris 
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring 
 • Udflugtspakke kr. 3.698,- pr. person
 • Eventuelle ekstra udflugter og arrangementer 
 • Tillæg for enkeltkahyt, udvendig kahyt med vindue og balkonkahyt 
 • Tillæg for enkeltværelse 
 • Øvrige drikkevarer 
 • Drikkepenge på krydstogtskibet 
 • Drikkepenge til lokale guider og chauffører (beregn ca. EUR 4 i alt. Gæster med udflugtspakke bør beregne EUR 12 i alt)
 • Personlige fornødenheder 
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne?

Der er forskellige kahytskategorier – fra pæne, rummelige indvendige kahytter til pragtfulde suiter med egen balkon. Fælles for alle er, at de naturligvis har eget bad og toilet og rimelig skabs- og siddeplads, enkeltsenge eller dobbeltseng. Desuden er alle kahytter udstyret med køleskab og hårtørrer. Ønsker du at bestille en suite, bedes du rette henvendelse til Albatros Travel.

 • Indvendig kahyt 
  Kahytskategori IB, dæk 4.  Indvendig kahyt med to enkeltsenge eller dobbeltseng.
 • Udvendig kahyt 
  Kahytskategori OB, dæk 5. Udvendig kahyt med vindue og to enkeltsenge eller dobbeltseng.
 • Balkonkahyt 
  Kahytskategori BB, dæk 8. Udvendig kahyt med egen privat balkon. Kahytterne har stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller dobbeltseng.

Udflugter – Halvdag og heldag

Det er normal praksis at sondre mellem halv- og heldagsudflugter. Dette betyder ikke nødvendigvis, at udflugterne varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsudflugt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om eftermiddagen og vil ikke strække sig over et måltid. Således vil man oftest være hjemme så det passer med frokost eller middag. Udflugterne varer typisk 2-4 timer. En heldagsudflugt må man forvente varer ca. 5-9 timer, og strækker sig typisk ind over et hovedmåltid, som dog ikke altid behøver at være inkluderet. Dette vil dog være angivet i udflugtsbeskrivelsen.

Tidsangivelser i krydstogters dagsprogrammer

Tidsangivelserne i rejsens program og de havneanløb, der er nævnt, er med forbehold for ændringer fra rederiernes side. Vi oplever generelt meget få ændringer i havneanløb, men enkelte små tidsændringer forekommer på næsten alle rejser, hvor man er i vinden og vejrets magt. Vi vælger dog alligevel at inkludere tiderne i programmet, da det giver et ret godt billede af, hvor meget tid man skal regne med i havn/land på rejsens stop. Det er givetvis en del af oplevelsen ved at sejle på et krydstogt!

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde. Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. The Transportation Security Administration er dem, der kontrollerer bagagen i flylyet. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Det er desværre ikke muligt at bestille tilslutning med indenrigsfly på denne rejse.

Tidsangivelser i krydstogters dagsprogrammer

Tidsangivelserne i rejsens program og de havneanløb, der er nævnt, er med forbehold for ændringer fra rederiernes side. Vi oplever generelt meget få ændringer i havneanløb, men enkelte små tidsændringer forekommer på næsten alle rejser, hvor man er i vinden og vejrets magt. Vi vælger dog alligevel at inkludere tiderne i programmet, da det giver et ret godt billede af, hvor meget tid man skal regne med i havn/land på rejsens stop. Det er givetvis en del af oplevelsen ved at sejle på et krydstogt!

Før afrejsen

Pas

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros Travel senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse og må flyve hjem for egen regning.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

GBCOC04ADK