Drømmekrydstogt i Sydøstasien med Borneo og Brunei

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Eventyrligt krydstogt fra Hong Kong til Bangkok

Eventyret venter i Fjernøstens pulserende storbyer, hvor røgelse fra templerne blander sig med eksotiske dufte fra gadeboderne. Vi stævner ud fra Hong Kong, hvor en byrundtur og central overnatning er inkluderet. Herefter venter spændende besøg i Vietnam, hele to stop på Filippinerne, på Borneo, i sultanatet Brunei og ikke mindst i altid vidunderlige Thailand, hvor vi slutter af med maner med hele to nætter i magiske Bangkok. 
Den perfekte rejse med både sightseeing, sol og sommer midt om vinteren. Du kan forme dagene som du vil eller købe udflugtspakken, som bl.a. tæller byrundture i Manila, bountyoplevelser på øen Busuanga Island i Filippinerne,  besøg i hovedjægernes landsby på Borneo og en byrundture i sultanatet Bruneis hovedstad, Bandar Seri Begawan, og Ho Chi Minh City. Undervejs er der helpension om bord på det 4-stjernede krydstogtskib Norwegian Sun og hele turen er som altid ledet af Albatros’ kyndige rejseleder.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Krydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Amerikansk dollar

Dagsprogram
Dag 1–2 København – Hong Kong. Ankomst og indtjekning på hotel
Dag 3 Hong Kong, Kina og afsejling. Rundtur til Victoriabjerget og Stanley markedsplads
Dag 4 Oplevelser til søs på vej mod Philippinerne
Dag 5 Manila, Filippinerne. Mulighed for byrundtur med besøg i Manilas historiske hjerte og Rizal-parken
Dag 6 Coron, Philippinerne. Mulighed for udflugt til Barracudasøen, det japanske skibsvrag ved Skeleton Wreck og Tvillingelagunen
Dag 7 På havet mod Borneo
Dag 8 Kota Kinabalu, Borneo, Malaysia. Mulighed for udflugt til hovedjægernes landsby og byrundtur
Dag 9 Muara, Sultanatet Brunei. Mulighed for byrundtur i hovedstaden Bandar Seri Begawan
Dag 10 Oplevelser til søs på vej mod Vietnam
Dag 11 Ho Chi Minh City (Phu My), Vietnam. Mulighed for byrundtur i Ho Chi Minh City
Dag 12 Oplevelser til søs på vej mod Thailand
Dag 13 Koh Samui, Thailand. En dag til egne oplevelser på stranden
Dag 14 Bangkok (Laem Chabang), Thailand. Mulighed for besøg ved Wat Arun og den kongelige chalupsamling
Dag 15 Bangkok, Thailand. Mulighed for besøg ved den store guldbuddha, Chinatown og Grand Palace. Afskedsmiddag og show.
Dag 16 Bangkok og hjemrejse
Dag 17 Ankomst til København

Norwegian Sun

Norwegian Sun er et af rederiet Norwegian Cruise Lines skibe med plads til over 1.900 passagerer.

Krydstogtskibet havde sin første sejlads i 2001, og om bord findes pæne og rummelige kahytter, poolområde, spa, fitnesscenter, teatersal, restauranter, shopping og meget mere. Skibet blev renoveret 2016 og fremstår derfor som et moderne krydstogtskib!

Læs mere om skibet og andre praktiske oplysninger på www.albatros-travel.dk/rejsetyper/skibe/norwegian-Sun 

 

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
22.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1–2
København – Hong Kong. Ankomst og indtjekning på hotel

Vi flyver fra Danmark og lander i Hong Kong den følgende dag. Efter en orienterende byrundtur går turen mod vores hotel, og efter indtjekning kan du vælge, om du vil opleve Hong Kong på egen hånd, eller om du hellere vil slappe af og være helt frisk til morgendagens oplevelser. 

Med sin beliggenhed lige syd for det kinesiske fastland havde den golde klippeø Hong Kong – og det omkringliggende område – stor interesse for det 19. århundredes driftige handelsmænd. De så gode muligheder for at udvikle området til en sikker base for en lukrativ handel med det kinesiske rige mod nord. I 1841 blev det britiske flag hejst på øen, og senere blev en mindre del af Kinas sydspids indlemmet i den voksende kronkoloni. Sin nuværende størrelse fik Hong Kong i 1898, da briterne lejede ”De Nye Territorier” af Kina. I 1997 blev Hong Kong givet tilbage til Kina. Med sine gigantiske skyskrabere minder Hong Kong ved første øjekast på mange måder om New Yorks Manhattan. Dog skal man huske, at 98 procent af den næsten seks millioner store befolkning er kinesere med en typisk kinesisk levevis bestående af daglige indkøb på myldrende markeder, hårdt arbejde og trange boligforhold. Dertil kommer naturligvis en religion med utallige guder, der tilbedes i såvel hjemmet som i de røgfyldte templer. Hong Kong er både ældgammel kinesisk kultur og det 21. århundredes højteknologi.

Rejselederen hjælper naturligvis gerne med idéer og input til, hvad der er af muligheder.

Dag 3
Hong Kong, Kina og afsejling. Rundtur til Victoriabjerget og Stanley markedsplads Afsejling kl. 17.00

Vi indleder dagens udflugt med bjergbanen Peak Tram. Endestationen er tæt ved toppen af det 554 meter høje Victoriabjerg. Vel oppe får vi en fabelagtig udsigt over Hong Kong-øen og hele sydspidsen af det kinesiske fastland.

Ved endestationen venter vores bus, og næste stop på dagens udflugt er Stanley markedsplads, et meget populært udendørs marked. Her kommer de handlendes evner for alvor på prøve, når der pruttes om prisen på alt fra mærkevaretøj til kunsthåndværk, porcelæn, læder og de gængse souvenirs.

Herefter er det blevet tid til at bevæge sig mod havnen, hvor vores dejlige skib venter på os. Efter indcheckningen kigger vi fremad mod den forestående afsejling. Når vi har orienteret os på skibet spiser vi middag, og mens Hong Kongs aftenlys fortaber sig i det fjerne er kursen sat mod fremmede kyster.

Dag 4
Oplevelser til søs på vej mod Philippinerne
Norwegian Sun

En dag på havet er den helt rigtige måde at begynde et krydstogt på, og du kan bruge dagen i dit helt eget tempo: slappe af ved poolen, snuppe en tur i motionscentret og udnytte de talrige aktivitetsmuligheder, der er om bord.
 
Aftenen står naturligvis i gastronomiens tegn, og bagefter kan du sætte punktum for en dejlig dag med en tur i teatret eller over en godnatdrink, mens du hører inciterende livemusik. Senere på turen, når landgangene begynder, bliver der måske ikke så megen lejlighed til at nyde skibets faciliteter, så det er med at gøre bedst brug af tiden.

Dag 5
Manila, Filippinerne. Mulighed for byrundtur med besøg i Manilas historiske hjerte og Rizal-parken Ankomst kl. 7.00, afsejling kl. 18.00

Filippinerne er en af de sjældent besøgte destinationer i Sydøstasien, og på mange af øerne er turister stadig et ualmindeligt syn. Få danskere tager til dette uopdagede, eksotiske paradis på trods af alle de muligheder, som findes i det spændende land med over 7.000 tropiske øer.
Hovedstaden Manila på øen Luzon kan man dog ikke ligefrem kalde for uopdaget. Manila er travl og enorm og kan på besøgende fremstå grænsende til det kaotiske – og det er en oplevelse i sig selv. Den er nemlig ikke alles opfattelse af en smuk metropol, men hvis du kradser en smule i den snavsede overflade, er her masser af skinnende perler, der gør et besøg umagen værd. Midt imellem moderne indkøbscentre af stål og glas og afskallet slum er der påmindelser om en svunden kolonitid, som er en fryd for øjet. Det er bl.a. de påmindelser, som vi i dag skal på jagt efter.

Vi begynder med at lægge vejen forbi Rizal-parken i hjertet af Manilas centrum anlagt i 1820, da det spanske kolonistyre var på sit højeste. Alligevel er parken i dag opkaldt efter José Rizal, nationalhelten, der var hovedansvarlig for at kolonitiden i Filippinerne fik en ende. Det grænser op til Manila-bugten, Intramuros og Ermita og fungerer som byens lunger og giver et pusterum fra trafikken. Ud over at her er masser af plads, er parken hjemsted for adskillige monumenter og både en japansk og kinesisk prydhave. 
For enden af parken ligger det legendariske Manila Hotel, som gennem tiderne fx har huset den amerikanske general MacArthur, da han fra 1935-1941 var militærrådgiver for den filippinske regering. 
Herfra går det til Intramuros, som bogstaveligt talt betyder ""inden for murene"" - Manilas historiske hjerte og det ældste kvarter. Hen mod slutningen af det 16. århundrede begyndte spanierne at konstruere murvæggene, og siden da har denne halve kvadratkilometer været et blomstrende centrum for regering, kultur og handel. Tiden, det tropiske vejr, krige og jordskælv har bidraget til at tidligere tiders storhed er blegnet en smule, men restaureringsarbejdet i de seneste årtier har sat en stopper for den uheldige udvikling. Derfor er UNESCO’s Intramuros stadig en uvurderlig rest af kolonialarkitektur, og det drypper af historie fra hver en tagryg.
 
(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 6
Coron, Philippinerne. Mulighed for udflugt til Barracudasøen, det japanske skibsvrag ved Skeleton Wreck og Tvillingelagunen Ankomst kl. 9.00, afsejling kl. 18.00

Byen Coron, hvor vi anløber i dag, ligger i den østlige del af øen Busuanga Island og er et ideelt udgangspunkt for oplevelser i øgruppen Calamian Islands, som byder på en ærefrygtindgydende skøn natur. 
De største seværdigheder på Busuanga er de varme kilder og dykning blandt japanske skibsvrag fra 2. verdenskrigs i de lave vande, der omgiver øerne. Hvis du i stedet er på udkig efter ægte afslapning, får de maleriske strande mellem kalkstensklipperne på de nærliggende øer dig til at føle, at du er i en anden verden. Øgruppen er et sandt paradis med unikke fersk- og saltvandssøer, som ligger blandt uspolerede bjerge og takkede klipper, der rejser sig majestætisk op af havet.

Dagens Albatrosudflugt er en heldagsudflugt med picnicfrokost først Barracudasøen, hvor vi går på kalkstensklipperne, stier omgivet af frodig vækster og nyder det utroligt smukke landskab omkring søen. Vi skal også kigge på Skeleton Wreck, som er et sunket japansk skibsvrag, der kan ses med det blotte øje ved at holde godt øje med vandet. Det 25 m lange vrag af et japansk forsyningsskib der blev ramt af det amerikanske luftvåben under et luftangreb under 2. Verdenskrig. Skibet hviler nu i en dybde på mellem 5 og 22.
Vi drager videre til de to søer i Tvillingelagunen, hvor der vil være mulighed for at få en dukkert i det skønne vand.
Coron er en såkaldt tenderhavn, hvilket betyder, at skibet ikke lægger til kaj, men at vi sejles i land i de mindre tenderbåde.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 7
På havet mod Borneo Ankomst kl. 7.00, afsejling kl. 16.00

Efter gårsdagens oplevelser er det nu tid til en velfortjent fridag på havet.
 
Vi kan igen nyde krydstogtet uforstyrret på havet. Vi kan opleve gourmetmiddagene på en af skibets mange lækre restauranter, gå en tur i teatret, biografen eller på diskotek. Måske skal der trænes lidt i motionscentret eller powershoppes i den taxfri butiksarkade. Der er noget for enhver smag.

Dag 8
Kota Kinabalu, Borneo, Malaysia. Mulighed for udflugt til hovedjægernes landsby og byrundtur Ankomst kl. 7.00, afsejling kl. 17.00

Så er vi ankommet til malaysisk Borneo. Vi besøger byen Kota Kinabalu, som de lokale for nemheds skyld kalder KK. Her er der nogle få bygninger fra perioden med britisk kolonistyre, blandt andet det gamle posthus og klokketårnet Atkinson, som ligger i den ældste bydel, men derudover er byen moderne anlagt. I kolonitiden bekæmpede englænderne piraterne i området, og byen oplevede en blomstrende handel med gummi, honning og voks.
 
Dagens Albatrosudflugt går til frilandsmuseet Mari Mari. Her ankommer vi ad en hængebro og ser den brusende flod. Under besøget ser vi traditionelle hytter og oplever traditionel dans.
 
Efter besøget på frilandsmuseet kører vi tilbage til byen og besøger kokosmarkedet, hvor du kan købe dig en læskende frisk kokosnød. Vi gør også holdt ved den flydende moské og ved Filipino Market, hvor du kan købe et minde om rejsen til at tage med hjem.
 
(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 9
Muara, Sultanatet Brunei. Mulighed for byrundtur i hovedstaden Bandar Seri Begawan Ankomst kl. 7.00, afsejling kl. 17.00

I dag lægger skibet til i havnebyen Muara i Sultanatet Brunei. Herfra er der rig mulighed for at udforske en del af verden, som de færreste nok får besøgt i løbet af deres levetid, men vi gør!
På dagens Albatrosudflugt kan du opleve det bedste af Brunei i hovedstaden Bandar Seri Begawan, for vores tur gennem byen er spækket med alle højdepunkterne. Vi begynder ved den spektakulære Jam' Asr Hassanal Bolkiah-moske, som er lavet af italiensk marmor, guldmosaik og farvet engelsk glas. Al håndværket afspejler klassisk islamisk arkitektur. Herefter skal vi beundre udsigten over den storslåede Istana Nurul Iman, som er residens for Hans Majestæt Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu’Izzaddin Waddaulah Ibni Al-Marhum Sultan Haji Omar ‘Ali Saifuddien Sa’Adul Khairi Waddien, Sultan og Yang Di-Pertuan af Negara Brunai Darussalam. 
Vi skal også en tur på museet for royale regalier, hvor vi bl.a. skal se de majestætiske vogne og ceremonielle kostumer. Sidst men ikke mindst tager vi på en sejltur til en lille landsby med lokale delikatesser og gør holdt, så vi kan tage et foto ved Sultan Omar Ali Saifuddin-moskeen.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 10
Oplevelser til søs på vej mod Vietnam

Husk, at du er på ferie, og på ferier er det som regel rart med lidt fred og ro. Måske har du lyst til at trække dig tilbage til din kahyt og nyde en stille drink på din balkon, hvis du har sådan en. Det kan også være, at du finder et fredeligt område på soldækket, hvor du kan sidde uforstyrret med en bog.
 
Hvis du derimod trænger til at være aktiv kan du gå en tur i skibets flot udstyrede motionscenter, hvor der er både motionscykler, stairmasters og løbebånd. Du kan også deltage i en undervisningstime med professionel træner (mod gebyr) og prøve yoga, pilates, spinning eller noget helt fjerde. Så kan du også med god samvittighed spise en lækker 3-retters middag om aftenen.

Dag 11
Ho Chi Minh City (Phu My), Vietnam. Mulighed for byrundtur i Ho Chi Minh City Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 19.00

Vi lægger til i Ho Chi Minh Citys havneby, Phu My. Millionbyen Ho Chi Minh City (eller Saigon, som den tidligere hed) i det sydlige Vietnam er landets økonomiske og industrielle hovedstad og en heksekedel på godt og ondt. Især trafikken er en oplevelse. Gadebilledet domineres af moderne højhuse, farverige reklameskilte og tusindvis af scootere. De lokale er vant til udlændinge, og mange taler engelsk. Byen adskiller sig således markant fra for eksempel hovedstaden Hanoi i nord.
 
Ho Chi Minh City består af to tvillingebyer, den vestligt prægede Saigon og den kinesiske Cholon. Cholon kaldes også Chinatown, og her findes kinesisk og fransk kolonitidsarkitektur i skøn forening, der bidrager til den charmerende stemning. Dertil kommer pagoderne og kirkerne. Nogle af de mest berømte er Thien Hau-pagoden, dedikeret til den kinesiske havgudinde, der beskytter fiskere, sømænd, handelsmænd og ”søens folk” i øvrigt.
 
Præsidentpaladset eller Uafhængighedspaladset, som man tidligere kaldte det, er en klassisk bygning fra 1960’erne, da den sydvietnamesiske præsident Ngo Dinh Diem bestemte sig for at skifte den gamle franske guvernørbolig ud med dette storslåede palads. Man får virkelig følelsen af svundne tiders storhed og rigdom, når man vandrer gennem de store sale, der står, som de blev efterladt i 1975.
 
Dagens Albatrosudflugt går til den sprudlende storby. Busturen fra havnen til Centrum tager cirka 2 timer. Vi skal se de største seværdigheder og blandt andet besøge Præsidentpaladset.
 
(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 12
Oplevelser til søs på vej mod Thailand

Vi har endnu en dag til at nyde det søde liv om bord. I dag kan du kaste dig over de mange underholdningstilbud, som findes på skibet. Du kan starte med at høre klassisk musik til eftermiddagsteen, høre hyggepianisten spille melodier fra klassiske storfilm, mens du nyder en drink før middagen, eller du kan overvære aftenens store forestilling i teatersalen, hvor skibets bigband spiller.

Dag 13
Koh Samui, Thailand. En dag til egne oplevelser på stranden Ankomst kl. 7.00, afsejling kl. 17.00

Skibet er nu nået frem til øen Koh Samui, som er en af de mest populære paradisøer i det sydlige Thailand. Hvis du går og drømmer om hvide strande, svajende palmer og at drikke af en frisk kokosnød, så er du kommet til det rette sted. Det krystalklare havvand giver et ideelt snorkelmiljø, og under vandet kan du se både tropiske fisk og smukke koraller. 

Dagen i dag er afsat til afslapning på egen hånd eller i selskab med rejselederen, som sørger for at arrangere en tur på stranden (evt. transport er ikke inkluderet). Inden du har set dig om, ligger du på dit badehåndklæde på en af de kridhvide strande.

Dag 14
Bangkok (Laem Chabang), Thailand. Mulighed for besøg ved Wat Arun og den kongelige chalupsamling Ankomst kl. 7.00

Om morgenen lægger vi til i Bangkoks havneby, Laem Chabang, og det er nu blevet tid til at sige farvel til skibets personale, som har taget sig godt af os de seneste mange dage. Vi bliver hentet i bus og drager ind mod selve Bangkok, der på thai kaldes hedder Krung Tep, hvilket betyder »Englenes by«. Hvad enten det er dit første besøg, eller du har været i Bangkok før, gør byen et stort indtryk. Og heldigvis har vi hele to dage her.

Byen blev grundlagt i 1782 af Rama 1., og af strategiske årsager anlagdes den ved floden Chao Phraya, hvorfra adskillige klonger (kanaler) snoede sig smukt. 
Kanalerne var ligeledes grunden til, at byen fik tilnavnet »Østens Venedig«. I dag er flere kanaler dækket til, eller lukket af på anden måde, og veje anlagt og asfalteret hen over kanalerne. Men det er stadig muligt at nyde en charmerende sejlads ad thaiernes daglige vandveje.

Todagesudflugten i Bangkok indledes netop med en sejltur på disse herlige klonger. Morgengryets Tempel, der har det klingende navn Wat Arunratchawararam Ratchaworamahavihara, eller den korte version Wat Arun, er et helt naturligt stop, da templet anses for at være selve symbolet på Thailand.
Det umiddelbart mest iøjnefaldende ved Wat Arun er et centralt tårn, også kaldet en prang, der er intet mindre end imponerende! Stejle trin fører op til to terrasser, der ligger i 66 og 86 meters højde, og hvorfra der er en imponerende udsigt over byen. Et sagn fra templet fortæller, at en tidligere konge blev henrettet i en silkepose for ikke at spilde kongeligt blod på tempelgulvet.

Næste besøg går til det berømte Royal Barge National Museum, der har en enestående chalupsamling. Før i tiden anvendte man disse smalle og meget lange robåde som krigsfartøjer. Der er udstillet flere kongelige chalupper på museet. Ved særlige lejligheder afvikles der fortsat sejladser med disse smukke fartøjer, som også nyder royal status i dag. Kong Bhumipol har naturligvis sin egen chalup.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet)

Dag 15
Bangkok, Thailand. Mulighed for besøg ved den store guldbuddha, Chinatown og Grand Palace. Afskedsmiddag og show.

Efter morgenmaden starter vi på andendagens oplevelser. Vi kører til Wat Traimit, som rummer en funklende 3 meter høj guldbuddha på 5,5 tons. Buddhaen var i mange år dækket af gips og puds, men den ydre belægning krakelerede, da statuen blev tabt af en kran under flytning. Den ydre belægning begrundes med, at man ville skjule guldet for fjender (burmesere), på togt efter rigdomme. Selve templet anslås til at være fra 1300-tallet.

Vi forlader templet og kommer igennem det farverige og spændende Chinatown, hvor der er et festligt virvar af travle handlende i butikkerne og på fødevaremarkederne.
Vores næste udflugtsmål er det legendariske Grand Palace. Byggeriet af Grand Palace blev påbegyndt i 1782, Bangkoks første år som hovedstad. Dette enorme farvestrålende bygningskompleks med forgyldte stupaer, prangende bygninger og talrige, kolossale gudefigurer er formodentligt Thailands mest berømte turistattraktion.

Grand Palace, som er et af de bedste eksempler på arkitekturen ved det gamle thaihof, blev tidligere benyttet som residens for landets konger. Her er over 100 forskellige bygninger omfattende f.eks. kroningshallen og receptionshallen, men mest imponerende, og vigtigst, er uden tvivl Wat Phra Kaew-templet, der rummer Thailands helligste buddhafigur, den lille jadebuddha. 

Det er fascinerende at iagttage den store ærbødighed, som de troende viser den lille statue. Hele templet bærer præg af, at buddhismen er en særdeles vigtig del af thailændernes hverdag.
Vi nyder vores frokost på en lokal restaurant. Der vil igen være lidt tid på egen hånd med mulighed for at gøre de sidste indkøb i shoppingparadiset. Midt på eftermiddagen kører vi tilbage til skibet.
Vær opmærksom på, at todagesturen til Bangkok ikke egner sig for gangbesværede. Der er undertiden ujævnt, hvor vi går, og der skal forceres en del trappetrin undervejs. 

Om aftenen nyder vi en hyggelig afskedsmiddag med musikalsk underholdning.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet)

Dag 16
Bangkok og hjemrejse

Dagen i dag er til fri disposition inden det er blevet tid til at begive sig mod Bangkoks moderen lufthavn, hvor flyet hjem mod Danmark venter.

Dag 17
Ankomst til København

Udflugtspakker

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet to udflugtspakker, der begge ledes af vores danske rejseleder.

Udflugtspakken undervejs på krydstogtet indeholder:

 • Heldagstur i Manila, Filippinerne med besøg i byens historiske hjerte og Rizal-parken inkl. en let snack.
 • Heldagstur fra Coron, Philippinerne til Barracudasøen, det japanske skibsvrag ved Skeleton Wreck og Tvillingelagunen. Inkl. picnicfrokost.
 • Heldagstur fra Kota Kinabalu, Borneo, Malaysia til hovedjægernes landsby og byrundtur. Inkl. frokost.
 • Heldagstur fra Muara, Sultanatet Brunei til hovedstaden Bandar Seri Begawan. Inkl. frokost.
 • Heldagstur (fra Phu My) med byrundtur i Ho Chi Minh City. Inkl. frokost.

Pris: 3.398,- pr. Person

Udflugtspakken i Bangkok indeholder:

 • Halvdagsudflugt til Wat Arun og den kongelige chalupsamling. Inkl. frokost.
 • Heldagsudflugt med besøg ved den store guldbuddha, Chinatown og Grand Palace. Inkl. frokost.

Pris: 1.298,- pr. Person

Pakkerne skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 22.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltkahyt/enkeltværelse

Tillæg for enkeltværelse/enkeltkahyt kat. IA: kr. 10 998:-

Tillæg for opgradering af kahyt

Enkeltkahyt

 • Udvendig enkeltkahyt med stort koøje, kat. OC: 11.998;- per person
 • Udvendig enkeltkahyt med balkon, kat. BB: 25.998;- per person

Dobbeltkahyt

 • Delt udvendig dobbeltkahyt med stort koøje, kat. OC: kr. 598;- per person
 • Delt udvendig dobbeltkahyt med balkon, kat. BA:  kr. 7.398;- per person

 

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder 
 • Fly København – Hong Kong og Bangkok – København med mellemlanding
 • Transport jf. program
 • Velkomstmiddag i Hong Kong
 • 1 nat på turistklassehotel i Hong Kong inkl. morgenmad.
 • Byrundtur i Hong Kong
 • 2 nætter på turistklassehotel i Bangkok inkl. morgenmad.
 • Afskedsmiddag med show i Bangkok.
 • Informationsmøder og foredrag ved rejselederen.
 • 11 nætters krydstogt med Norwegian Sun i delt indvendig dobbeltkahyt 
 • Helpension på skibet 
 • Havneskatter (kr. 1.005,- pr. person)
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris 
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring 
 • Udflugtspakke undervejs på krydstogtet (5 udflugter) kr. 3.398,-
 • Udflugtspakke i Bangkok (2 udflugter) kr. 1.298,-
 • Eventuelle ekstra udflugter og arrangementer 
 • Tillæg for enkeltkahyt og opgradering af kahyt 
 • Tillæg for enkeltværelse 
 • Drikkevarer
 • Eventuelle måltider i land
 • Drikkepenge om bord (beregn ca. kr. 1.250,- pr. person)
 • Drikkepenge til lokale guider og chauffører i land og på udflugter (beregn ca. USD 8 i alt. Gæster med udflugtspakke(r) bør beregne ca. USD 25 i alt)
 • Visum ved ankomst til Vietnam. Beregn ca. USD 25,- pr. person.
 • Personlige fornødenheder 
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Tidsangivelser i krydstogters dagsprogrammer

Tidsangivelserne i rejsens program og de havneanløb, der er nævnt, er med forbehold for ændringer fra rederiernes side. Vi oplever generelt meget få ændringer i havneanløb, men enkelte små tidsændringer forekommer på næsten alle rejser, hvor man er i vinden og vejrets magt. Vi vælger dog alligevel at inkludere tiderne i programmet, da det giver et ret godt billede af, hvor meget tid man skal regne med i havn/land på rejsens stop. Det er givetvis en del af oplevelsen ved at sejle på et krydstogt!

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. Myndighederne har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stik. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Før afrejsen

Udflugter – heldag og halvdag

Normal praksis er at sondre mellem halv- og heldagudflugter. Dette betyder nødvendigvis ikke at udflugterne varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsudflugt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om eftermiddagen og vil ikke strække sig over et måltid, således vil man oftest være hjemme, så det passer med frokost eller middag. Halvdagsudflugterne ligger på mellem 2 og 5 timer. En heldagsudflugt må man forvente varer fra 5 til 9 timer, og strækker sig typisk ind over et hovedmåltid, som dog ikke altid behøver at være inkluderet. Dette vil dog være angivet..

Pas

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros Travel senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse og må flyve hjem for egen regning.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser