Drømmekrydstogt til Caribien og Dansk Vestindien

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Lækker kultur- og krydstogtsrejse til Caribiens smukkeste øer ombord på det ny renoverede flotte skib Caribbean Princess

Fort Lauderdale – Bahamas – St. Thomas – St. Kitts – St. Lucia – Antigua – St. Maarten – Miami

Kom med på et Albatroskrydstogt, der rummer kultur, natur og strand, eksklusive omgivelser og fantastiske kulinariske oplevelser.

Vi flyver til Florida, hvor vi efter en overnatning sætter ud på vores krydstogt med skibet Caribbean Princess. På denne rejse sejler vi i det østlige Caribien og har vores første landgang på Bahamas, nærmere betegnet badeøen Eleuthera ved det private resort Princess Cays. Vi fortsætter til St. Thomas, som er en af de gamle danske vestindiske kolonier. Her besøger vi hovedstaden Charlotte Amalie og oplever de historiske levn fra den danske kolonitid. Vores rejse tager os herefter til det eksotiske St. Kitts, som tidligere var en del af De Britiske Jomfruøer. Vi besøger desuden Antigua, St. Maarten og St. Lucia.

Vi rejser med andre ord til destinationer i Caribien, som har en interessant historie og en vidunderlig natur, der er som taget ud af en bountyreklame. Klimaet i Caribien er uden sidestykke, og vil du opleve sol og sommer, er dette det helt rigtige rejsemål.

Vi sejler med 4+ stjernede Caribbean Princess med helpension ombord.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Krydstogt i Caribien

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Amerikansk dollar

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – Miami, USA. Check-in på hotel
Dag 2 Miami, Florida. Afslapning på hotellet, check-in på skibet, afsejling og velkomstmiddag
Dag 3 Princess Cays, Bahamas. Lækre strande og resortoplevelser i palmeskyggerne
Dag 4 På havet mod Dansk Vestindien
Dag 5 Charlotte Amalie, Skt. Thomas. Mulighed for ørundtur og byvandring i Charlotte Amalie
Dag 6 Basseterre, St. Kitts. Mulighed for ørundtur til gamle sukkerrørsplantager, fæstninger og skønne badestrande
Dag 7 Castries, St. Lucia. Frivillig gåtur med rejselederen
Dag 8 St. John’s, Antigua. Mulighed for udflugt til Nelson’s Dockyard, udsigtspunktet Shirley Heights og Turner’s Beach
Dag 9 Philipsburg, St. Maarten. Frivillig byvandring i Philipsburg
Dag 10–11 På havet mod Florida
Dag 12 Ft. Lauderdale – Miami, Florida, USA. Hjemrejse
Dag 13 Ankomst til København

Caribbean Princess

Caribbean Princess er et luksuriøst rejsemål i sig selv

Vågn hver morgen med forventningen om nye horisonter. Nyd udsigten fra en af de ca. 880 luksuskahytter med balkon. Forkæl dig selv med en varm stenmassage i den berømte Lotus Spa, spis udsøgte retter i en formel eller afslappet atmosfære og gør dit krydstogt til en uforglemmelig oplevelse. Skibet er nyrenoveret (2017) og fremstår helt moderne. Læs mere om skibet og andre praktiske oplysninger på https://www.albatros-travel.dk/rejsetyper/skibe/caribbean-princess

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Miami, USA. Check-in på hotel

Vi letter fra København og flyver til Miami. Efter ankomsten bliver vi hentet og kørt til vores hotel ved stranden et stykke fra byen, hvor vi kan hvile ud efter rejsen.

Dag 2
Miami, Florida. Afslapning på hotellet, check-in på skibet, afsejling og velkomstmiddag
Caribbean Princess

Formiddagen er til fri disposition, og du kan vælge, om du vil sove længe eller dase på stranden. Så kører vi til skibet, hvor vi tjekker ind og kan nyde vores første frokost om bord. Rejselederen sørger naturligvis for at samle gruppen og hjælpe med de praktiske spørgsmål, du måtte have. Rejselederen fortæller også om de mange muligheder om bord, og vi kan love én ting: Du kommer bestemt ikke til at kede dig! Om aftenen nyder vi vores første middag om bord, mens krydstogtskibet forlader Florida fra havnen i Fort Lauderdale.

Dag 3
Princess Cays, Bahamas. Lækre strande og resortoplevelser i palmeskyggerne Ankomst kl. 10.00, afsejling kl. 17.00
Princess Cays ligger i det østlige Bahamas på øen Eleuthera

Princess Cays ligger i den østlige del af Bahamas på øen Eleuthera, der på græsk betyder fri eller frihed. Øen bliver kendt tilbage i 1648, hvor den bliver den første kendte ø i Bahamas, da rejsende fra Bermuda, på jagt efter et sted at dyrke deres religion i frihed (Eleuthera), støder på øen og befippes af denne smukke naturperle.

Vi bliver sejlet ind til øen med de hvide strande og palmer i mindre både, og dagen kan bruges til at udforske øen, snorkle i det klare vand eller solbade. En BBQ frokost bliver serveret på land i løbet af dagen (valgfrit og inkluderet). Princess Cruise Line leasede strandområdet i 1992 for at sikre deres gæster en ægte caribisk strandoplevelse. Det er nærmest at sammenligne med et stort lækkert resort som det ser ud nu.

Dag 4
På havet mod Dansk Vestindien
Ombord

Vi nyder en dejlig dag på skibet, mens vi glider gennem Det Caribiske Hav. Du har mulighed for at benytte nogle af de mange aktivitetstilbud om bord, og vil du gerne ud at røre dig lidt, kan du tage nogle runder på skibets gå- og løbebane eller gå en tur i fitnesscenteret. Det er også fristende blot at lade dagen stå i afslapningens tegn og nyde livet ved poolen med en god bog. Mulighederne er mange, og du kan forme dagen lige præcis, som det passer dig. Om aftenen er det oplagt at tage en tur i teateret og måske runde dagen af med at nyde en aftendrink til en gang livemusik.

Albatros’ danske rejseleder arrangerer også i løbet dagene forskellige arrangementer og afholder træffetider.

Dag 5
Charlotte Amalie, Skt. Thomas. Mulighed for ørundtur og byvandring i Charlotte Amalie Ankomst kl. 13.30, afsejling kl. 22.00
I Charlotte Amalie

Om eftermiddagen ser vi indsejlingen til Skt. Thomas. Dagens Albatros udflugtstilbud er en halvdagstur i og omkring hovedstaden Charlotte Amalie. Vi starter ud med at køre en tur i safaribusser og nyder øens grønklædte bjerge og den smukke kyststrækning med klassiske caribiske bountystrande og azurblåt vand.

Vi besøger den danske kirkegård, hvor blandt andet søhelten admiral C.V. Jessen ligger begravet. Vi skal også nyde udsigten fra Drake's Seat, navngivet efter den engelske kaper Sir Francis Drake. Efter vi har dannet os et grundigt indtryk af den gamle koloni, kører vi tilbage til Charlotte Amalie, hvor vi tager turen rundt i byen til fods og ser de mange historiske danske bygninger. Charlotte Amalie hed oprindeligt Taphus, hvilket betyder kro på hollandsk, men senere fik byen navn efter Christian den V’s dronning, Charlotte Amalie. Den 30. marts 1666 hejste Erik Nielsen Schmidt som den første guvernør Dannebrog på Skt. Thomas, men han døde nogle få måneder senere, og der kom først rigtig gang i koloniseringen i 1672, da Jørgen Iversen Dyppel tog Skt. Thomas i besiddelse som base for det nyligt oprettede Vestindisk Kompagni.

Charlotte Amalie er anlagt på fire mindre højdedrag, og sidegaderne slynger sig op ad højene. Mange af disse gader er trappegader, som er bygget af gode danske mursten fra Sønderjylland. Den mest kendte er De 99 Trin, som dog har vist sig rent faktisk at have 103 trin. Gadeskiltene i byen viser stadig de gamle danske gadenavne som Kongens Gade, Borger Gade, Vimmelskaft Gade og Krystal Gade. Vores byvandring starter ved øens ældste bygning, det røde Christiansfort, som blev påbegyndt af Jørgen Iversen Dyppel i 1672. Ud over at være byens fæstning har den tjent som kirke, fængsel, domhus, guvernørbolig og brandstation. I dag er fortet omdannet til museum, som dog er under restaurering. Foran fortet, ned mod vandet, ligger den tidligere danske gendarmkaserne fra 1874, som er et fint eksempel på dansk koloniarkitektur. I dag fungerer den som senatsbygning. På pladsen foran bygningen fandt overdragelsen til USA sted den 31. marts 1917. Denne dag, Transfer Day, er nu lokal helligdag.

Lige øst for fortet ligger Emancipation Garden (Frihedsparken) med statuen af Christian IX, og bag denne ligger det gamle Grand Hotel fra 1840.

Byrundturen fortsætter til Guvernementshuset, Frederikskirken og en tur op ad De 99 (103) Trin til Crown House, hvor Peter von Scholten boede, mens han var vicekommandant i Charlotte Amalie. Herefter spadserer vi ad hovedgaden, Dronningens Gade, der løber parallelt med havnefronten. Mellem havnefronten og Dronningens Gade, som i dag hedder Main Street, finder vi de gamle danske vare- og handelshuse, blandt andet apoteker A.H. Riises, som nu er indrettet til forretning. De fleste er kun på en enkelt etage og er opdelt i store tøndehvælvede rum. Efter vores byvandring er der lidt tid i Charlotte Amalie på egen hånd. Skt. Thomas er toldfri zone og blandt andet alkohol, makeup, parfume og smykker kan fås til priser langt under de danske.

(Dagens udflugt er del af en særskilt udflugtspakke og er ikke inkluderet i rejsens pris. Se mere under prisinformation).

Dag 6
Basseterre, St. Kitts. Mulighed for ørundtur til gamle sukkerrørsplantager, fæstninger og skønne badestrande Ankomst kl. 8.00, afsejling kl. 18.00
Basseterre, St. Kitts

Saint Kitts er en af Caribiens knap så kendte øer, og det kan vi blot glæde os over, for dette er en rigtig lille uopdaget perle! Store dele af øen er fuldstændig uberørte, og overalt møder vi en hyggelig og tilbagelænet stemning. Saint Kitts’ officielle navn er Saint Christopher – navngivet af Columbus, der kom hertil under sin anden rejse til Den Nye Verden i 1493 – og sammen med naboøen Saint Nevis har øen udgjort republikken ”Saint Kitts and Nevis” siden 1983, hvor de brød med mere end 200 års engelsk herredømme. Saint Kitts and Nevis er den klassiske caribiske historie om europæisk kolonisering, afrikanske slaver og sukkerrørsplantager. Sukkeret røg direkte til London, hvor det stillede englændernes hang til søde sager. Saint Kitts and Nevis er den ældste, engelske koloni i Caribien – og selvom franskmændene i en længere årrække også lagde billet ind på øernes frodige jord, så vandt englænderne det endelig slag og magten over øerne.

I Saint Kitts’ hovedby, Basseterre, hvor vi lægger til, fornemmer man tydeligt både den franske og den engelske fortid. Og er du historisk interesseret, er det oplagt at besøge det velbevarede engelske fæstningsværk Brimstone Hill Fort, der ligger knap en halv times kørsel oppe ad vestkysten fra Basseterre. Her er der levn fra ikke færre end ni fæstninger, hvilket taler sit eget tydelige sprog om de magtkampe, der udspillede sig i Caribien, hvor der var rigtig mange penge at hente for de europæiske kolonimagter – med England, Spanien og Frankrig som de vigtigste aktører. Brimstone Hill Fort er det mest velbevarede og imponerende af Saint Kitts’ mange fæstninger og er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. En tur rundt på øen er i det hele taget en rejse rundt i øens dramatiske historie. Langs kysten med de mange fæstninger og spredt rundt i landskabet finder man ruiner af nedlagte sukkerrørsplantager og herskabsvillaer fra øens storhedstid som sukkereksportør. De sidste sukkerplantager drejede først nøglen om i 2005. Det er selvfølgelig også oplagt at besøge en af øens mange smukke strande og få sig en caribisk dukkert, men endelig kun ud mod Det Caribiske Hav – Atlanterhavssiden er for voldsom. Tæt på Basseterre ligger Frigate Bay, hvor bademulighederne går hånd i hånd med golf, kasinoer og shopping.

Dagens udflugtstilbud er en rundtur i bus på øen. Undervejs går vi på opdagelse i historien og oplever verdenskulturarven. (Dagens udflugt er del af en særskilt udflugtspakke og er ikke inkluderet i rejsens pris. Se mere under prisinformation)

Dag 7
Castries, St. Lucia. Frivillig gåtur med rejselederen Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 18.00
De majestætiske Piton-bjerge på St. Lucia

I dag lægger skibet til på en af de smukkeste og mest frodige caribiske øer, nemlig St. Lucia. Langs kysten finder man lange hvide sandstrande, små hemmelige bugter og hyggelige fiskerlandsbyer, og inde midt på øen ligger der uberørt jungle, frodige bananplantager og de majestætiske Piton-bjerge, som er blevet øens kendemærke.

Som på mange af de andre caribiske øer er der også på St. Lucia en aktiv vulkan, der ligger på den sydlige del af øen ved byen Soufrier. Her kan man opleve boblende, sydende mudder og en umiskendelig svovllugt, der taler sit eget tydelige sprog om den vulkanske aktivitet. Der er varme kilder, hvor det er muligt at tage en dukkert, og de mange mineraler i vandet skulle have en gavnlig effekt på huden.

Bananeksport er stadig den største indtægtskilde for St. Lucia, hvor turismen endnu ikke har fået overtaget. Først franskmændene – og siden englænderne – har været koloniherrer på øen, der i 1967 fik sin uafhængighed. I dag er St. Lucia, ligesom de mange andre tidligere engelske kolonier, medlem af Commonwealth.

St. Lucia byder på saftiggrønne bananplantager, en malerisk vestkyst med de hyggelige fiskerlandsbyer Anse La Raye og Canaries samt de karakteristiske spidse Piton-bjerge. Her er også en botanisk have og farme, hvor der blandt andet dyrkes kakao, kaffe, kokosnødder, bananer og en række andre tropiske afgrøder.

Du kan gå på opdagelse i byen Castries, der er kendt for sit sprudlende bymarked, hvor velduftende krydderier og farverig frugt og grønt ligger til udstilling i markedsboderne.

En tur gennem byen bør også gå forbi torvet Derek Walcott Square, opkaldt efter øens berømte forfatter Derek Walcott (f. 1930), som i 1982 fik Nobelprisen i litteratur. Det var værket ”Omeros”, Walcotts caribiske udgave af Homers ”Iliaden”, som udløste nobelpriskomiteens roser. På torvet knejser et 500 år gammelt ”regntræ” (Albizia saman) og symboliserer øens store frodighed, og ved siden af torvet ligger byens katedral, der er Caribiens største kirke.

Vores rejseleder går en tur i nærområdet, alle er velkomne til at følge med!

Dag 8
St. John’s, Antigua. Mulighed for udflugt til Nelson’s Dockyard, udsigtspunktet Shirley Heights og Turner’s Beach Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 18.00
Turner’s Beach på Antigua

Vi lægger i dag til i Antiguas hovedstad, St. John’s. Øens europæiske opdager, Christoffer Columbus, kom hertil på sit andet Caribienstogt i 1493 og opkaldte øen efter Santa Maria la Antigua, Sevillas skytshelgen. I 1632 ankom en gruppe englændere fra naboøen St. Kitts og etablerede med succes bosættelser. Det blev startskuddet til sukkerproduktionen, som derpå nærmest eksploderede med over 150 sukkermøller.

Senere blev øen en vigtig indgang til de caribiske kolonier og blev ofte kaldt ”Porten til Caribien”. I hovedstaden St. John’s kan man opleve flotte, restaurerede historiske bygninger, ikke mindst St. John’s Cathedral, hvis tårne dominerer byens skyline. Beboelseshusene er malet i særdeles friske farver, og byen er et glimrende sted at nyde et spændende måltid og gøre et fund i de prisbillige forretninger.

Dagens Albatrosudflugt er en tur til en af de mest populære havne på Antigua, English Harbour på sydspidsen af øen, som i 1600- og 1700-tallet var base for det engelske søværn i Caribien. Lord Horatio Nelson skulle efter sigende have besøgt den flere gange. Det er et imponerende bygningsværk, og havnen var perfekt for den britiske flåde. Bugten ligger i læ for orkaner, og den eneste indgang til havnen er en smal åbning mellem to landtanger, som selvfølgelig i datiden var svært bevogtede.

Også det historiske værftsområde, Nelson’s Dockyard fra 1745, som ligger tæt ved English Harbour, er i dag fint restaureret og et populært udflugtsmål. Området med det gamle skibsværft og flådehavnen har helt op til vore dage bevaret sin funktion – nu som havn og samlingssted for store private lystyachter.

Fra udsigtspunktet Shirley Heights er der en fremragende udsigt over havneområdet, og her kan du få et rigtig godt indtryk af, hvorfor English Harbour var en så eftertragtet naturhavn.

Når vi har dykket ned i historien, er det tid til at dykke i bølgen blå. Vi kører tværs over øens frodige midte til Turner’s Beach, som er et pragteksempel på de fantastiske sandstrande, Antigua kan byde på. Turner’s Beach er blot en af de 365 strande på øen – en for hver af årets dage – og her er både restaurant og faciliteter. Efter et par timers afslapning på stranden kører vi tilbage til skibet.

(Dagens udflugt er del af en særskilt udflugtspakke og er ikke inkluderet i rejsens pris. Se mere senere i programmet).

Dag 9
Philipsburg, St. Maarten. Frivillig byvandring i Philipsburg Ankomst kl. 7.00, afsejling kl. 17.00
På stranden

St. Maarten er det mindste stykke land i verden, der deles af to nationer. Øen er lidt mindre end Amager, men alligevel er delingen skam en alvorlig sag. Holland og Frankrig har hver en bid – og det sætter sit præg på øen.

Legenden siger, at Christoffer Columbus sejlede forbi øen den 11. november, den hellige St. Martins dag, og opkaldte øen efter ham. Det var dog først i 1631, at europæerne slog sig ned på øen. De var særligt interesserede i at få fat i øens store reserver af salt, som man dengang brugte til konservering af madvarer. Både hollændere og franskmænd strømmede til øen. Hollænderne slog sig ned på den sydlige del af øen og franskmændene på den nordlige, og de enedes om at dele øen. Det holdt dog ikke længe. Franskmændene overtog først det hele, og så gik hollænderne i krig og smed franskmændene ud igen. Sådan blev det ved. Først i 1817 blev der ro om grænsedragningen.

Skibet lægger til i Philipsburg på den hollandske side af øen. Der vil være mulighed for at tilmelde sig skibets rundture på øen (bestilles og betales direkte på skibet). Du kan også vælge at følge rejselederen på en spadseretur rundt i Philipsburg.

Der hersker ingen tvivl om, at vi også flere steder på øen vil kunne se de store ødelæggelser, som orkanen Irma forårsagede mod slutningen af 2017. Orkanen lukkede effektivt øen for turisme i et par måneder og satte dybe spor hos lokalbefolkningen.

Dag 10–11
På havet mod Florida
Det ny renoverede flotte skib Caribbean Princess

Så er det tid til at nyde de sidste hele dage på havet med god mad og afslapning, inden vi anløber USA.

Husk, at du er på ferie, og på ferier er det som regel rart med lidt fred og ro. Måske har du lyst til at trække dig tilbage til din kahyt og nyde en stille drink på din balkon, hvis du har sådan en. Det kan også være, at du finder et fredeligt område på soldækket, hvor du kan sidde uforstyrret med en bog.

Den danske rejseleder arrangerer fortsat arrangementer og træffetider dagligt.

Dag 12
Ft. Lauderdale – Miami, Florida, USA. Hjemrejse Ankomst 7.00
Strandpromenaden Ocean Drive i Miami

Det er nu tid til at sige farvel til krydstogtskibet. Selve udtjekningen foregår forholdsvis afslappet, og efter landgangen stiger vi på bussen og kører cirka en halv time sydpå mod Miami og storbyens internationale lufthavn. Nu er det tid til at vende snuden hjem mod de nordiske himmelstrøg!

Først tager vi dog på byrundtur i Miami, hvor vi blandt andet ser de smukke art deco-bygninger og strandpromenaden Ocean Drive, hvor både turister og de lokale hygger sig med spadsereture og med at gå på caféer og restauranter. Vi nyder atmosfæren i Floridas største by og sætter herefter kursen mod lufthavnen.

Dag 13
Ankomst til København

Vi ankommer til København med kufferten fuld af gode minder efter vores spændende krydstogtrejse.

Udflugtspakke

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke ledet af vores danske rejseleder. Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Inkluderet i udflugtspakken:

 • Skt. Thomas. Halvdagsudflugt med ørundtur og byvandring i Charlotte Amalie.
 • Antigua. Heldagsudflugt til Nelson’s Dockyard, udsigtspunktet Shirley Heights og Turner’s Beach
 • St. Kitts & Nevis. Halvdagsudflugt med ørundtur til gamle sukkerrørsplantager, fæstninger og skønne badestrande

Pris: kr. 1.098,- pr. person

Prisinformation

Tillæg for enkeltkahyt
Tillæg for indvendig enkeltkahyt kat. IE-IF: kr. 6.998,-
Tillæg for opgradering af kahyt

Dobbeltkahyt

 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med vindue kat. OC-OF: kr. 2.498,- pr. person
 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med balkon kat. BC-BE: kr. 4.498,- pr. person

Enkeltkahyt

 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt, kategori OC-OF: kr. 11.498,-
 • Tillæg for enkeltkahyt med balkon, kategori BC-BE: kr. 13.998,-
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Miami t/r (med mellemlanding)
 • Alle transporter som beskrevet i programmet
 • Byrundtur i Miami (på enten dag 2 eller 12)
 • 1 nat på turistklassehotel i Florida i delt dobbeltværelse med morgenmad
 • Informationsmøder og foredrag ved rejselederen
 • 10 nætters krydstogt med Caribbean Princess i delt indvendig dobbeltkahyt
 • Helpension på krydstogtskibet
 • Kaffe, te og isvand på krydstogtskibet
 • Havneskatter og afgifter på krydstogtskibet
 • Skatter og afgifter øvrigt
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udflugtspakke kr. 1.098,-
 • Eventuelle ekstra udflugter i land
 • Tillæg for udvendig eller balkonkahyt
 • Tillæg for enkeltværelse/-kahyt
 • Øvrige måltider
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til lokale chauffører, guider samt stuepige på hotellet (beregn ca. 9 USD pr. person og ca. 20 USD ekstra pr. person ved køb af udflugtspakken)
 • Drikkepenge ombord på skibet (13,5 USD per person, per nat ombord)
 • Gebyr for indrejseregistrering til USA (ESTA, ca. 14 USD)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Før afrejsen

Pas

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros Travel senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse i USA og må flyve hjem for egen regning.

I USA er der ikke visumpligt for danskere og øvrige EU-borgere for ophold op til 90 dage, men toldpapirer udfyldes om bord på flyet. Ved indrejse får man automatisk 90 dages ophold med en gyldig returbillet.

ESTA - indrejsetilladelse til USA

Senest 72 timer før afrejse skal du søge om indrejsetilladelse på https://esta.cbp.dhs.gov

Her får du en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer, som du skal printe eller skrive ned og medbringe på rejsen, da lufthavnsmyndigheder i Danmark og USA kan kræve at se det. Det koster et mindre beløb – ca. 14 dollar – som betales med kreditkort. Godkendelsen gælder i 2 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 2 år.

Hvis du rejser sammen med børn, som ikke er dine egne, eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, skal du ud over ESTA-tilladelsen have en særlig tilladelse.

Læs mere om ansøgningen om indrejsetilladelse og om rejser med børn på www.albatros-travel.dk/praktisk/indrejse-i-usa

Sikkerhedskrav ved flyrejser til USA

De amerikanske myndigheder har skærpet deres sikkerhedskrav ved flyrejser til USA. Alt elektronisk udstyr, som medbringes i håndbagagen på flyet (mobiltelefoner, tablets, Ipads, laptops etc.), skal kunne tændes ved tjek i sikkerhedskontrollen. Det betyder, at du skal sørge for, at batteriet på udstyret er fuldt opladt, når du ankommer til lufthavnen.

Hvis det medbragte udstyr ikke kan tændes, kan genstanden ikke medbringes på flyet, men må efterlades i sikkerhedskontrollen. Den nye regel skyldes, at myndighederne er bange for, at de elektroniske apparater kan bruges i forbindelse med terrorhandlinger.

Vi henviser til British Airways hjemmeside for uddybende information: http://www.britishairways.com/travel/flightops/public/en_no?p_faqid=5047&source=hp_disruption_banner

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne på krydstogtskibet?

Der er forskellige kahytskategorier – fra pæne, rummelige indvendige kahytter til pragtfulde suiter med egen balkon. Fælles for alle er, at de naturligvis har eget bad og toilet og rimelig skabs- og siddeplads, enkeltsenge eller dobbeltseng. Desuden er alle kahytter udstyret med minibar (mod betaling) og hårtørrer. Ønsker du at bestille en suite, bedes du rette henvendelse til Albatros Travel.

Balkonkahyt, kategori BC-BE

Udvendig kahyt med egen privat balkon. Kahytterne har stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller dobbeltseng.

Udvendig kahyt med vindue, kategori OC-OF

Udvendig kahyt med vindue og to enkeltsenge eller dobbeltseng.

Indvendig kahyt, kategori IE-IF

To enkeltsenge eller dobbeltseng

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. The Transportation Security Administration er dem, der kontrollerer bagagen i fly til, fra og via USA, og de har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Caribisk mentalitet

Der findes et udtryk på engelsk, der hedder ”Caribbean mentality”, som i bund og grund dækker over de fastboendes afslappede tilgang til livet og dagligdagen. Som europæer bør man derfor være indstillet på, at tingene foregår i et andet tempo, end vi er vant til. Dette kan for eksempel observeres på restauranterne, hvor man – selv på fire- og femstjernede hoteller – må væbne sig med en vis tålmodighed. Den til tider langsommelige service tilskriver vi derfor mere den lokale mentalitet og kultur, end at det er udtryk for ligegyldighed.

Udflugter – Halvdag og heldag

Det er normal praksis at sondre mellem halv- og heldagsudflugter. Dette betyder ikke nødvendigvis, at udflugterne varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsudflugt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om eftermiddagen og vil ikke strække sig over et måltid. Således vil man oftest være hjemme så det passer med frokost eller middag. Udflugterne varer typisk 2-4 timer. En heldagsudflugt må man forvente varer ca. 5-9 timer, og strækker sig typisk ind over et hovedmåltid, som dog ikke altid behøver at være inkluderet. Dette vil dog være angivet i udflugtsbeskrivelsen.

Tidsangivelser i krydstogters dagsprogrammer

Tidsangivelserne i rejsens program og de havneanløb, der er nævnt, er med forbehold for ændringer fra rederiernes side. Vi oplever generelt meget få ændringer i havneanløb, men enkelte små tidsændringer forekommer på næsten alle rejser, hvor man er i vinden og vejrets magt. Vi vælger dog alligevel at inkludere tiderne i programmet, da det giver et ret godt billede af, hvor meget tid man skal regne med i havn/land på rejsens stop. Det er givetvis en del af oplevelsen ved at sejle på et krydstogt!

Drikkepenge

Vær opmærksom på, at drikkepenge ombord på skibet ikke er inkluderet på denne tur, og de automatisk tilføres på jeres skibskonto. Det drejer sig om 13,5 USD per person, per overnatning.

Om rejsemålene

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 3 out of 5 by from En afslappende ferie Afslapning, sol og varme. Fin krydstogt med vægt på afslapning, sol, badning og grønne frodige øer. Men ikke store oplevelser i land ud over gode strande og fint badevand
Date published: 2018-10-30
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk rejse med utrolig mange gode minder. Fantastisk rejse med utrolig mange gode minder. Samtidig var vi en homogen gruppe med en fantastisk rejseleder. Det hele var bedre end forventet.
Date published: 2018-11-01
Rated 4 out of 5 by from Caribien er skøn Hvis man ser bort fra den lange flyrejse, så er turen smuk, og skibet dejligt. Der er absolut noget for en hver smag.
Date published: 2018-10-31
Rated 5 out of 5 by from Et vidunderligt mix af oplevelser og afslapning. En rejse med rigtig mange dejlige oplevelser. Det var gode udflugter og en dygtig rejseleder. Alt fungerede.
Date published: 2018-11-01
Rated 5 out of 5 by from Et rigtigt drømmekrydstogt Mange smukke steder blev besøgt - en fantastisk oplevelse, med en rejseleder der var helt i top i alle ting.
Date published: 2018-11-20
 • y_2020, m_7, d_8, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.10
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_5
 • loc_da_DK, sid_USCOC17, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

USCOC17ADK