Drømmekrydstogt til Cuba

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Lækkert caribisk krydstogt til Cubas charmerende byer med Empress of the Seas. Inkl. hotel i Miami Beach samt helpension og drikkepenge på skibet

Miami – George Town – Cienfuegos – Havana – Miami

Vi sejler med det 4-stjernede krydstogtskib Empress of the Seas, og inden vi stikker til søs, nyder vi 2 dage i Miami fyldt med art deco-arkitektur og den legendariske strandpromenade Ocean Drive. Miami byder på en byrundtur og en tur i airboat i nationalparken Everglades, hvor vi oplever storslået natur og alligatorunger, hvis vi er heldige. Herfra går kursen mod Det Caribiske Hav, hvor eksotiske Grand Cayman venter. Herpå venter store oplevelser på farverige Cuba – Caribiens sjæl. Her tager vi først et skridt tilbage i tiden og besøger UNESCO-fredede Trinidad, hvorefter vores eventyr fortsætter i fortryllende Havana, som vi kan nyde i hele 2 dage.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Krydstogt, Krydstogt i Caribien, Eksotisk krydstogt, Kulturkrydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Amerikansk dollar

Dagsprogram
Dag 1 København – Miami, USA. Check-in på vores hotel i Miami
Dag 2 Miami Beach, Florida. Udflugt til Everglades Nationalpark
Dag 3 Miami og afsejling om eftermiddagen
Dag 4 En afslappende dag på havet
Dag 5 George Town, Grand Cayman. Afslapning i eksotiske George Town og tid på egen hånd
Dag 6 Cienfuegos, Cuba. Mulighed for udflugt til historiske Trinidad
Dag 7 På havet mod Havana
Dag 8 Havana, Cuba. Mulighed for byrundtur i den historiske bydel og gamle amerikanerbiler
Dag 9 Havana, Cuba. Mulighed for udflugt til Viñales – smuk natur og besøg på tobaksfarm
Dag 10 En dag på havet
Dag 11 Miami, Florida. Hjemrejse
Dag 12 Ankomst til København

Empress of the Seas

Der er rig mulighed for at nyde livet ombord på det dejlige skib Empress of the Seas, hvor der er noget for enhver smag. Her er lækre restauranter, teater med aftenunderholdning, biograf, spa, tax free-butikker og gode muligheder for afslapning i et af skibets boblebade eller i en af de 16 barer, lounges og caféer, hvor der venter velskænket kaffe og kølige drinks. Skibet blev bygget i 1989 og har plads til 1.800 passagerer fordelt på 9 dæk.

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Miami, USA. Check-in på vores hotel i Miami

Vi letter fra København og flyver til Miami. Efter ankomsten bliver vi hentet og kørt til vores hotel, hvor vi kan hvile ud efter rejsen.

Dag 2
Miami Beach, Florida. Udflugt til Everglades Nationalpark

Dagens Albatrosudflugt er en udflugt til den skønne nationalpark Everglades, som ligger på UNESCO’s liste over verdens naturarv og er det største subtropiske vildnis i USA. 

Vi skal opleve parken på nært hold, og her får vi måske øje på nogle af sommerens alligatorunger, der måler mindre end 20 cm og har overlevet de første måneder i den barske natur. De små unger virker ganske ufarlige i sammenligning med de voksne eksemplarer, der kan måle helt op mod fire meter. Den 6.100 km2 store nationalpark er hjemsted for den største population af den amerikanske alligator. Udover det spændende dyreliv kan vi se og høre om plantelivet, der består af en lang række arter af orkideer, cypresser m.m.

Det varierede dyreliv i nationalparken byder på sjældne og farvestrålende fugle samt krokodiller og alligatorer, der her – som det eneste sted på jorden – lever side om side. Gennem årene er søen Okeechobee blevet inddæmmet for at skabe god landbrugsjord. Herved er en del af økosystemet blevet frarøvet sin naturlige vandforsyning, men der er stort politisk fokus på at genoprette økosystemet således som det var. Det betyder, at der er håb for Everglades, og man kan i dag besøge det enorme område og få et glimt af et af verdens mest unikke økosystemer.

Everglades ses ofte beskrevet som et sumpområde, men er i virkeligheden et kæmpestort netværk af langsomt flydende floder. Vi sejler på opdagelse i airboats, en bredbundet pram, der drives frem af en stor flypropel, og mens vi nærmest skøjter hen over det lave vand, kigger vi efter dyr som alligatorer og fugle og nyder den fantastiske flora. Amerikanerne er generelt rigtig gode til at præsentere deres nationalparker, og Everglades er en oplevelse for alle. Besøget med airboat gøres ved Miccosukee Indian Village, hvor vi samtidigt kan få et indblik i Miccosukee-indianernes særlige levevis. Det lykkedes aldrig for den amerikanske regering at få styr på Miccosukee-stammen og i 1800-tallet besluttede stammen at bosætte sig i det sumpede Everglades for at undslippe regeringens forfølgelse af de indianske stammer. Her i sumpen tilpassede de sig de særprægede forhold og skabte sig en ny tilværelse i overensstemmelse med den lokale naturs muligheder. Det er nogle af stammens medlemmer, som tager os ud på vores spændende og eventyrlige airboat-tur, hvor vi elegant suser hen over ”The River of Grass”, som Everglades ofte bliver kaldt på grund af det langsomt flydende vand og de mange vandplanter.

Dagen er til fri disposition. Rejselederen vil naturligvis være behjælpelig og komme med forslag til, hvordan dagen kan bruges. Med pool på vores superlækre hotel og stranden bare 200 meter væk er det fristende at nyde en dag i forkælelsens tegn med afslapning, badning og solslikkeri. Er der stemning for det, vil vores rejseleder at tage en tur i nærområdet eller med lokaltransport ind til byen. Det plejer at blive hyggeligt.

Dag 3
Miami og afsejling om eftermiddagen Afsejling kl. 16.00

Efter morgenmaden og lidt tid på egen hånd begiver vi os mod Miamis havn, hvor det dejlige skib Empress of the Seas ligger ved kaj. Sidst på eftermiddagen kan vi nyde udsejlingen fra Florida, når vi stævner ud på Atlanterhavet med kurs mod Det Caribiske Hav.

Dag 4
En afslappende dag på havet

En dag til søs er den helt rigtige måde at opleve livet på et krydstogtskib på. For selve opholdet på skibet er en stor del af rejsen, hvor du kan nyde den skønne, afslappede rytme og i fred og ro fordøje de mange indtryk fra rejsen.

Du kan slappe af ved poolen, tage en tur i motionscentret eller benytte dig af de mange øvrige aktivitetsmuligheder ombord. Eller du kan nyde udsigten, læne dig tilbage med en bog i en liggestol på dækket eller deltage i nogle af de mange underholdningsarrangementer. Det er også en oplevelse at cirkle rundt mellem skibets mange temarestauranter og senere se den internationale kabaret og måske slutte af i natklubben.

Dag 5
George Town, Grand Cayman. Afslapning i eksotiske George Town og tid på egen hånd Ankomst kl. 9.00, afgang kl. 18.00

Grand Cayman er en af de tre tropiske øer, Christopher Columbus navngav “Las Tortugas” (skildpadderne) efter de dyr han fandt i det omkringliggende hav. Dette navn hang dog ikke ved, for på senere kort over øen optræder i stedet navnet Caimanau, Carib-indianernes ord for krokodille. Dette navn er nu komplet misvisende, for her findes ingen krokodiller, men derimod leguaner. Her er en mængde attraktioner som f.eks. byen Hell (Helvede), Seven-Mile Beach, som er kendt for at være en af de bedste strande i verden og så naturligvis det fantastiske liv under havets overflade. Især to naturfænomener skiller sig ud: de store havskildpadder og de enorme mængder af pilerokker, der i bogstaveligste forstand svømmer mellem benene på de badende og lader sig berøre på den bløde, fløjlsagtige overhud. I Stingray City Sandbar kan man svømme med disse relativt tamme væsener, som gerne lader sig håndfodre og elsker at blive kløet let på maven. På trods af deres frygtindgydende udseende er de meget fredelige og gør ingen fortræd, så længe man holder sig fra deres hale. Nyd dagen på nogle af verdens bedste strande, eller gå på opdagelse på egen hånd. Rejselederen vil naturligvis være behjælpelig og komme med forslag til, hvordan dagen kan bruges.

Dag 6
Cienfuegos, Cuba. Mulighed for udflugt til historiske Trinidad Ankomst kl. 7.00, afsejling kl. 17.00

Byen Cienfuegos har cirka 150.000 indbyggere, og den regnes for en af landets smukkeste med sin markante arkitektoniske stil og placering ved en stor bugt ud til Det Caribiske Hav. Byen er en af Cubas vigtigste havnebyer og har igennem mange år tjent store penge på produktion af kunstgødning, mel, olieraffinering og fiskeri samt handel med sukker, frugt og tobak. Cienfuegos er derfor en af Cubas mest velhavende byer. Byen blev først bygget i klassicistisk stil, men udviklede sig senere til også at bestå af andre arkitektoniske elementer. Alligevel har byen formået at bevare et helhedsindtryk, som har gjort den til UNESCO-by. 

På dagens Albatrosudflugt kører vi langs kysten til Trinidad, en af Cubas største byer. Byens traditionelle arkitektur fra kolonitiden regnes blandt den absolut mest velbevarede, ikke kun i Cuba, men i hele Latinamerika. Husenes røde teglstenstage står i fin kontrast til de blomsterrige, grønne gårdhaver. Bag de tilskoddede vinduer gemmer der sig fine møbler af kurveflet og mahogni, sirlig vægornamentering og gamle malerier. Søjler udhugget i sten, filigran-porcelæn, udskårne trædøre og støbejernsporte. Denne overdådighed gør nærmest byen til et levende museum.

I 1800-tallet blev der bygget mere end 50 sukkermøller i dalen omkring Trinidad, hvilket gjorde byen til en af Cubas rigeste. Resterne af møllerne findes stadig i den frodige dal, der ligger omgivet af grønne bjerge. Trinidad og Valle de los Ingenios, Sukkermølledalen, er begge erklæret for verdenskulturarv af UNESCO.
Vi tager på byvandring i Trinidad by, der ser ud, som da spanieren Diego Velázquez grundlagde den i 1514, selv om nogle bygninger selvfølgelig er lidt ramponerede. Men arkitekturen er betagende. De store herskabsboliger og godser, som sukkerbaronerne byggede under sukkerboomet i 1800-tallet, er fine eksempler på den spanske barokstil, som man også finder andre steder i Latinamerika. Mange af boligerne er nu omdannet til museer eller gallerier. De besynderligt formede, brolagte gader hælder mod midten for at dræne regnvandet.

(Dagens udflugt indgår ikke i rejsens pris og skal købes særskilt som del af en udflugtspakke. Læs mere længere nede på siden.)

Dag 7
På havet mod Havana

Turen går nu mod Havana, men vores eventyr er langt fra slut. Vi har en dejlig afslappende dag på havet og kan nyde krydstogtets dybere mening helt uforstyrret: glæde os over den lækre mad, gå en tur i teateret eller høre noget dejlig livemusik. Måske skal der også nydes en film på dækket eller shoppes i den toldfri butiksarkade?

Dag 8
Havana, Cuba. Mulighed for byrundtur i den historiske bydel og gamle amerikanerbiler Ankomst kl. 08.00
I Havana

Vi ankommer om morgenen til Havanna, som blev grundlagt af spanierne i 1515. Byen blev flyttet to gange, før den fik sin nuværende placering på Cubas nordkyst. I 1556 blev Havanna Cubas hovedstad, og den blev et nærmest obligatorisk stop for europæere på vej til eller fra Latinamerika. De mange skibe fik handelen til at blomstre, og i løbet af få år blev Havanna den største og vigtigste by i Cuba. Som hovedstad er Havanna hjemsted for de vigtigste stats- og regeringsinstitutioner. Byens industri står for en stor del af landets BNP, og havnen håndterer mere end halvdelen af landets import og eksport.

På dagens Albatrosudflugt skal vi på byvandring i det oprindelige Havanna, som kom på UNESCO’s verdensarvsliste i 1982. Det er velfortjent, at byen er tildelt den ærefulde titel "Heritage of Mankind", for Havannas gamle bydel er et af Latinamerikas bedst bevarede byområder med et stort antal historisk vigtige bygninger og monumenter fra det 16. til det 19. århundrede. Når du går gennem de smalle, brolagte gader, forbi tunge døre i massivt træ og balkoner med smedejernsgelændere, er det let at føle sig hensat til fortiden. Vi spadserer ad Calle Obispo, som ser ud præcis som for flere hundrede år siden, lige fra brostensbelægningen på gaden til hver eneste bjælke i husene. Vores mål er Plaza de Armas, hvor vi finder det imponerende Palacio de los Capitanes Generales. Paladset stod færdigbygget i 1791 og blev senere officiel residens for koloniens guvernører, kaldet capitanes generales.

Vi spadserer også gennem to af Havannas smukkeste pladser, La Plaza Vieja og Plaza San Francisco, som begge er fuldstændigt restaurerede og fine eksempler på spansk koloniarkitektur. Herefter begiver vi os videre til Katedralpladsen. I 1748 påbegyndte jesuitpræster konstruktionen af den bygning, der senere skulle blive Havannas katedral. Et godt stykke ind i det 19. århundrede opbevarede man de jordiske rester af datidens fremtrædende personligheder i katedralen. Selv de påståede rester af Christoffer Columbus blev opbevaret her, fra de blev overført fra øen Hispaniola, og indtil spanierne tog dem med til Spanien, da koloniherredømmet ophørte. Pladsen foran katedralen er omkranset af store, smukke palæer, der naturligvis også stammer fra kolonitiden, og få skridt derfra ligger den berømte bar La Bodeguita del Medio. Det var her, Hemingway drak sine mojitos sammen med andre prominente kunstnere, forfattere og politikere. Efter frokost på skibet bliver vi hentet i gamle amerikanerbiler. Bilerne har været i Cuba siden revolutionen i 1959 og har altså 60 år på bagen – nogle endda mere. Således ankommer vi standsmæssigt til den nye bydel, hvor vi kører rundt og får et indtryk af bylivet.

(Dagens udflugt indgår ikke i rejsens pris og skal købes særskilt som del af en udflugtspakke. Læs mere længere nede på siden.)

Dag 9
Havana, Cuba. Mulighed for udflugt til Viñales – smuk natur og besøg på tobaksfarm Afsejling kl. 22.00

Dagen står i naturens tegn. Tidligt om morgenen kører vi vestover mod Viñales, og efter noget tid omgives vi af et frodigt landskab, hvor de karakteristiske tobaksmarker med rød jord dominerer. Mange steder ser vi små, primitive tobakstørrehuse, hvor bladene hænger til tørre i tre måneder, inden de sendes til fabrikken. Vel ankommet til Viñales besøger vi en af de lokale tobaksfarme, som ligger i udkanten af Viñales by, og her får vi en rundvisning. Byen er en lille hyggelig by med pastelfarvede huse, og den har en flot beliggenhed i Viñales-dalen, som er omkranset af imponerende klippeformationer. De er flere millioner år gamle og mange af dem har huler, hvor Cubas oprindelige befolkning gemte sig for spanierne, da de kom for at kolonisere Cuba. Vi spiser frokost på en udendørs restaurant, og herefter ser vi nærmere på området, inden vi kører retur til Havana, hvor vi har eftermiddagen på egen hånd.

(Dagens udflugt indgår ikke i rejsens pris og skal købes særskilt som del af en udflugtspakke. Læs mere længere nede på siden.)

Dag 10
En dag på havet

I dag kan du nyde den sidste hele dag på havet med god mad og afslapning, inden vi anløber USA.

Dag 11
Miami, Florida. Hjemrejse Ankomst kl. 07.00

Det er nu tid til at sige farvel til krydstogtskibet. Selve udtjekningen foregår forholdsvis afslappet, og efter landgangen stiger vi på bussen og kører mod Miami og storbyens internationale lufthavn. Nu er det tid til at vende snuden hjem mod de nordiske himmelstrøg! 

Først tager vi dog på byrundtur i Miami, hvor vi blandt andet ser de smukke art deco-bygninger og strandpromenaden Ocean Drive, hvor både turister og de lokale hygger sig med spadsereture og med at besøge caféer og restauranter. Vi nyder atmosfæren i Floridas største by og sætter herefter kursen mod lufthavnen.

Dag 12
Ankomst til København

Vi ankommer til København med kufferten fuld af gode minder om det eksotiske Caribien.

Prisinformation

Tillæg for enkeltkahyt

Tillæg for indvendig enkeltkahyt kat. 2V: kr. 7.998,-

Tillæg for opgradering af kahyt

Dobbeltkahyt:
Tillæg for udvendig dobbeltkahyt kat. 1N: kr. 1.298,- pr. person

Enkeltkahyt:
Tillæg for udvendig enkeltkahyt kat. 1N: kr. 10.798,-

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Miami t/r med mellemlanding
 • Udflugt på til Everglades Nationalpark
 • Transport jf. program
 • 2 nætter på turistklassehotel i Miami i delt dobbeltværelse (med morgenmad)
 • 8 nætters krydstogt med Empress of the Seas i delt indvendig dobbeltkahyt kat. 2V
 • Helpension på krydstogtskibet
 • Kaffe, te og isvand på skibet
 • Drikkepenge på krydstogtskibet (kr. 800,- pr. person)
 • Skatter og afgifter (Havneskatter værdi 1130,-)
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra udflugter
 • Tillæg for enkeltkahyt
 • Eventuelle måltider på land
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn ca. USD 20,- pr. person).
 • Personlige fornødenheder
 • Gebyr for indrejseregistrering til USA (ESTA, ca. 14 USD).
 • Vium til Cuba kr. 300,-
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne?

Der er forskellige kahytskategorier – fra pæne, rummelige indvendige kahytter til pragtfulde suiter med egen balkon. Fælles for alle er, at de naturligvis har eget bad og toilet og rimelig skabs- og siddeplads, enkeltsenge eller dobbeltseng. Desuden er alle kahytter udstyret med køleskab og hårtørrer. Ønsker du at bestille en suite, bedes du rette henvendelse til Albatros Travel.

Udvendig kahyt
Kahytskategori 1N, dæk 3. Udvendig kahyt med to enkeltsenge eller dobbeltseng. Der findes hårtørrer, aircondition og naturligvis bad og toilet.

Indvendig kahyt
Kahytskategori 2V, dæk 3. Indvendig kahyt med to enkeltsenge eller dobbeltseng. Der findes hårtørrer, aircondition og naturligvis bad og toilet.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. The Transportation Security Administration er dem, der kontrollerer bagagen i fly til, fra og via USA, og de har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Det er desværre ikke muligt at bestille tilslutning med indenrigsfly på denne rejse.

Udflugter – Halvdag og heldag

Det er normal praksis at sondre mellem halv- og heldagsudflugter. Dette betyder ikke nødvendigvis, at udflugterne varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsudflugt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om eftermiddagen og vil ikke strække sig over et måltid. Således vil man oftest være hjemme så det passer med frokost eller middag. Udflugterne varer typisk 2-4 timer. En heldagsudflugt må man forvente varer ca. 5-9 timer, og strækker sig typisk ind over et hovedmåltid, som dog ikke altid behøver at være inkluderet. Dette vil dog være angivet i udflugtsbeskrivelsen.

Tidsangivelser i krydstogters dagsprogrammer

Tidsangivelserne i rejsens program og de havneanløb, der er nævnt, er med forbehold for ændringer fra rederiernes side. Vi oplever generelt meget få ændringer i havneanløb, men enkelte små tidsændringer forekommer på næsten alle rejser, hvor man er i vinden og vejrets magt. Vi vælger dog alligevel at inkludere tiderne i programmet, da det giver et ret godt billede af, hvor meget tid man skal regne med i havn/land på rejsens stop. Det er givetvis en del af oplevelsen ved at sejle på et krydstogt!

Mere om dine rejsemål

Vil du vide mere om klima og vejr, tidsforskelle, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres, så læs mere herunder.

USA: www.albatros-travel.dk/destinationer/nordamerika/usa

Cuba: www.albatros-travel.dk/destinationer/caribien/cuba

Før afrejsen

Pas

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros Travel senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse i USA og må flyve hjem for egen regning. I USA er der ikke visumpligt for danskere og øvrige EU-borgere for ophold op til 90 dage, men toldpapirer udfyldes om bord på flyet. Ved indrejse får man automatisk 90 dages ophold med en gyldig returbillet.

ESTA - indrejsetilladelse til USA

Senest 72 timer før afrejse skal du søge om indrejsetilladelse på https://esta.cbp.dhs.gov
Her får du en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer, som du skal printe eller skrive ned og medbringe på rejsen, da lufthavnsmyndigheder i Danmark og USA kan kræve at se det. Det koster et mindre beløb – ca. 14 dollar – som betales med kreditkort. Godkendelsen gælder i 2 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 2 år.

Hvis du rejser sammen med børn, som ikke er dine egne, eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, skal du ud over ESTA-tilladelsen have en særlig tilladelse.
Læs mere om ansøgningen om indrejsetilladelse og om rejser med børn på https://www.albatros-travel.dk/praktisk/indrejse-i-usa-esta

Elektronisk udstyr i håndbagagen

Sikkerhedskrav ved flyrejser til USA

De amerikanske myndigheder har skærpet deres sikkerhedskrav ved flyrejser til USA. Alt elektronisk udstyr, som medbringes i håndbagagen på flyet (mobiltelefoner, iPads og andre tablets, bærbare computere etc.), skal kunne tændes ved tjek i sikkerhedskontrollen. Det betyder, at du skal sørge for, at batteriet på udstyret er fuldt opladt, når du ankommer til lufthavnen.

Hvis det medbragte udstyr ikke kan tændes, kan genstanden ikke medbringes på flyet, men må efterlades i sikkerhedskontrollen. Den nye regel skyldes, at myndighederne er bange for, at de elektroniske apparater kan bruges i forbindelse med terrorhandlinger. Vi henviser til British Airways hjemmeside for uddybende information: http://www.britishairways.com/travel/flightops/public/en_no?p_faqid=5047&source=hp_disruption_banner

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

USCOC20ADK