Drømmen om de blå kupler – Usbekistans Silkevejsbyer

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Eventyret lever stadig! Karavanebyer med fristende basarer, funklende azurblå kupler og gyldne landskaber venter langs ruten for den berømte handelsvej

Silkevejens karavanebyer har gennem århundreder været besøgt af tungt læssede kameler og handlende. Vi følger deres spor til de legendariske byer Samarkand, Bukhara og Tasjkent. På denne specialrejse har vi desuden inkluderet en afstikker til området Karakalpakstan, hvor vi oplever verdens fineste og mest isolerede kunstmuseum kendt under navnet Ørkenens Louvre. Vi besøger også karavanebyen over dem alle, Khiva, der står som et levende symbol på fortidens storhed langs silkevejen.

Overalt venter funklende kupler, tusinde år gamle moskéer, haremsgemakker og et farvemættet virvar af de smukkeste mosaikker. Vi dykker ned i myterne og historien her, hvor Alexander den Stores, Djengis Khans og Timur Lenks riger opstod, funklede og brast. 

På turen gennem Usbekistan rejser vi komfortabelt gennem uberørte landskaber i ørken og bjerge ad Silkevejens rute, som førhen var verdenscivilisationens hovedfærdselsåre, hvor ikke blot varer men også videnskab, ideer og religion blev udvekslet. Undervejs bor vi på nydelige 3-stjernede hoteller.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Usbekiske som

Dagsprogram 10 dage
Dag 1
Afrejse fra København  
Dag 2
Ankomst Tasjkent. Byrundtur 
Dag 3
Tasjkent – Nukus. Indenrigsfly til Nukus. Byrundtur inkl. besøg ved Ørkenens Louvre
Dag 4
Nukus – Khiva. Byvandring i Khivas gamle bydel Ichan Kala og tid på egen hånd
Dag 5
Khiva – Bukhara. Højhastighedstog og orienterende byrundtur, samt aftenshow i byens gamle madrasah
Dag 6
Bukhara. Byrundtur inkl. Ark-fortet, Dødens Minaret og Toks-bazaren
Dag 7
Bukhara – Samarkand. Keramikværkstederne i Gijduvan og ankomst til Samarkand 
Dag 8
Samarkand. Byrundtur inkl. Registanpladsen, Gur Emir og Bibi Khanum moskeen og vinsmagning
Dag 9
Samarkand. Papirværksted, profeten Daniels mausoleum og afskedsmiddag
Dag 10
Fly Samarkand – København

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
14.998,–
København
14.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København  

Vi flyver fra Københavns Lufthavn mod Usbekistan.

Dag 2
Ankomst Tasjkent. Byrundtur  Ca. 30km
Lokalt kunsthåndværk

Vi lander i Usbekistans hovedstad Tasjkent tidligt om morgenen, og når indrejseformaliteterne er overstået, kører vi til vores hotel, hvor der vil være mulighed for at slappe af på ens hotelværelse, inden dagens program starter.  
 
Tasjkent har siden russernes erobring i 1865 været landets port mod øst og siden 1939 været landets hovedstad. Med knap tre millioner indbyggere er Tasjkent den vigtigste by i Centralasien. Byen har en lang og omtumlet historie; omkring 400-tallet omtales den under navnet Stjasi, herefter fulgte en række erobringer af tyrkere, arabere, Djengis Khan, Timur Lenk, kasakhiske, kalmukiske nomader og siden begyndelsen af 1800-tallet samaniderne. I 1966 ramte et voldsomt jordskælv Tasjkent, og store dele af byen blev ødelagt. Derfor er Tasjkent i dag præget af moderne bygninger, hvis udsmykninger og stil dog er stærkt præget af den usbekiske og russiske kultur. 
 
Dagens byrundtur begynder ved Khazrati-Imom, som er et smukt kompleks med flere koranskoler og moskéer. Her ligger blandt andet Djuma-moskéen og den fornemme koranskole Barak Khan-Madrasaen, hvor den ældste håndskrevne koran – Uthman Qur’an – opbevares. I Abdul Kassim-Madrasaen viser dygtige usbekiske kunsthåndværkere eksempler på silkepapirsmaling, træarbejder, keramik og andet af deres flotte kunsthåndværk. Vi besøger det nærliggende Kaffel-Shashis-mausoleum og Kukeldash-Madrasaen og basaren med alt fra grøntsager og brød til tøj og husholdningsartikler. Vi fortsætter til den gamle bydel på Emir Timur-pladsen, som prydes af en stor statue af den centralasiatiske krigsherre Timur Lenk (1336-1405) og hoteller i klassisk kommunistisk arkitektur. Der bliver også lejlighed til at se den berømte Tasjkent Metro, som er dekoreret med marmor og granit. 

Dag 3
Tasjkent – Nukus. Indenrigsfly til Nukus. Byrundtur inkl. besøg ved Ørkenens Louvre Ca. 40 km
Nukus

Tidligt om morgenen kører vi i lufthavnen for at flyve til Nukus, der ligger midt i et af de mest øde områder i verden, den selvstyrende republik Karakalpakstan. Karakalpakstan er fire gange så stor som Danmark, men har kun omkring 1.7 millioner indbyggere. I hovedstaden Nukus lever ca. 25% af den samlede befolkning, hvoraf kun 400.000 er af usbekisk afstamning. Resten af overvejende karakalpakere, en lokal stamme, som menes at være tilvandret fra det nuværende Iran.  

Dagens store oplevelse er det imponerende kunstmuseum Savitsky Museum også kaldet ”Ørkenens Louvre”, der med mere end 82.000 kunstgenstande tiltrækker gæster fra hele verden. Her finder man alt lige fra antikviteter, folkekunst og tæpper til verdens næststørste samling af russisk avantgarde kunst (efter Museet i St. Petersborg). Museet blev åbnet i 1966 og bygger på kunst indsamlet af Igor Savitsky. Han slog sig ned i byen Nukus i 1950 og samlede avantgarde kunst, som de sovjetiske myndigheder ellers drev klapjagt på.

Om eftermiddagen ser vi Mizdakhan, en nekropolis, der blev påbegyndt helt tilbage i det 2. århundrede f. Kr. Mizdakhan ligger 20 km fra Nukus.

Dag 4
Nukus – Khiva. Byvandring i Khivas gamle bydel Ichan Kala og tid på egen hånd Ca. 180 km
Khiva var en af Silkevejens store karavanebyer

Efter morgenmaden begiver vi os mod oasebyen Khiva, der i dag er to byer; den gamle del inden for ringmuren og den moderne uden for muren. Den gamle by virker som ét stort museum, hvor byens voldsomme og fascinerende historie er med for hvert skridt, man går.  Vi bruger resten af dagen på at gå rundt i denne kulturelle perle, hvor al motoriseret kørsel er forbudt.

Khiva var en af Silkevejens store karavanebyer med en strategisk vigtig beliggenhed som bindeled mellem øst og vest. Den gamle bydel, Ichan Kala, fremstår uberørt af tidens tand og er fortsat omkranset af en fem-seks meter tyk ringmur, der er over seks kilometer lang. Inden for murene fandt områdets største slavemarked sted helt frem til 1873, hvor russerne annekterede området. Khivas tidligere herskere har brugt ufattelige rigdomme på at efterlade sig smukke monumenter og bygninger, og på vores gåtur rundt i byen skal vi se de vigtigste. 

Vi ser blandt andet Kalta Minor, en smuk kakkelbeklædt minaret, der ved anlæggelsen skulle have været den største i hele Centralasien. Imidlertid stoppede byggeriet i utide, og derfor er minareten bred – 14,2 meter i diameter – men kun 26 meter høj. Andre seværdigheder er mausoleet for krigerpoeten Makhmud Pakhlavan, Rakhim Khon-madrasahen og det gamle citadel Kunya Ark. Fundamenterne for dette fort er de ældste bygningsstrukturer i Khiva, og de kan dateres helt tilbage til det 5. århundrede. Der er mange senere tilbygninger, og komplekset består blandt andet også af moskéer, modtagelsesrum, stalde og et harem.

Resten af eftermiddagen er afsat til, at man i eget tempo kan gå på opdagelse blandt vidunderlige moskéer med fantastisk udskårne søjler, smukke stenmosaikker i overvældende farver, madrasaher, himmelstræbende minareter og turkisblå kupler. Her er krogede gader, gamle frugthaver og herberger, der har taget imod gæster siden karavanernes tid. Nutidens souvenirboder med fine sager har afløst fortidens krydderier og fine silkestoffer.

Dag 5
Khiva – Bukhara. Højhastighedstog og orienterende byrundtur, samt aftenshow i byens gamle madrasah Ca. 500 km (med tog) 
Komplicerede håndvævede tekstiler

Det er blevet tid til at tage afsked med denne perle af en oaseby. Fra Khiva går det med højhastighedstoget Afrosiayb tværs over Kyzylkum-ørkenen til Bukhara, en af Silkevejens mest berømte oasebyer. Højhastighedstoget er det første af sin art i hele Centralasien og tilbagelægger de 500 kilometer til Tasjkent på omkring 6 timer. Alle vogne er røgfri og udstyret med komfortable siddepladser. 

Bukhara er en af Centralasiens mest stemningsfulde byer, og var allerede gammel, da Alexander den Store erobrede den i 329 f. Kr. Byens beliggenhed på korsvejen mellem Merv, Gurganj, Herat, Kabul og Samarkand gjorde den til et attraktivt mål for mange krigsherrer. Deriblandt den arabiske hærfører Qutaiba, som i begyndelsen af 700-tallet bragte den muslimske tro til Bukhara. Senere blev byen næsten fuldstændig jævnet med jorden af Djengis Khan i 1200-tallet. Men den rejste sig igen, og med de handlende kom rigdom og velstand.

Ved ankomsten til Bukhara kører vi til hotellet og indkvarteres. Om eftermiddagen går vi en kort tur i byens centrale del, inden der om aftenen er mulighed for at opleve et imponerende aftenshow i den smukke madrasa (skole for islamstudier)  Nodir Divan-Begi fra 1623.

Dag 6
Bukhara. Byrundtur inkl. Ark-fortet, Dødens Minaret og Toks-bazaren Ca. 20 km
Bukhara

Vi tilbringer hele dagen i Bukhara og foretager en omfattende bytur, hvor vi i bogstavelig forstand gennemgår byens historie på vores vej rundt til de største og mest berømte seværdigheder. Blandt andet går vi på opdagelse i den gamle bydel Ichan-Kalas labyrint, ser Ismail Khodja-komplekset med sin fantastiske grønne kuppel, Tash Khouli-paladset med haremsgemakker og den 1.000 år gamle Juma-moské. 

I centrum finder vi den storslåede Ark-fæstning, der var symbolet på emirens storhed og egentlige residens. Med sine op mod 20 meter høje mure var fortet en sikker bastion for den lokale magthaver, og i storhedstiden boede der knap 3.000 mennesker inden for murene. Mange af byens største seværdigheder, herunder smukke moskéer med fantastiske blå kupler, byporte og imponerende pladser, er samlet i Poi Kalyan-komplekset, hvor også byens højeste minaret tårner sig op: Arslan Khan-minareten, også kendt som Dødens Minaret. Det var her, den herskende emir indtil for godt 100 år siden lod rivaler og forbrydere kaste ud fra toppen. Lab-i-Hauz-torvet med det store bassin er centrum for byen, og her ligger tehuse, hvor ældre usbekiske mænd drikker grøn te, snakker og spiller brætspil. 

Om eftermiddagen bliver der mulighed for at besøge Toks-basaren. I de gamle kuppel-klædte handelsbygninger er der fortsat masser af aktive værksteder og småboder, der producerer lokal kunsthåndværk af høj kvalitet, præcis som de har gjort i århundreder. Delikate håndvævede tekstiler som Centralasien er berømt for: suzani, silke og ikat og håndlavede træarbejder, puder, tæpper og keramik i fantastiske farver.

Dag 7
Bukhara – Samarkand. Keramikværkstederne i Gijduvan og ankomst til Samarkand  Ca. 275 km
Oplev Registanpladsen, som er en af verdens smukkeste

I dag begiver vi os nordover til Gijduvon beliggende mellem Zeravshan og Shimolii-kanalen i et område, hvor bomuldsmarkerne ligger tæt. Her krydses Takhtakaracha passet i knap i 1.800 meters højde. Dette er den slagne vej, hvor både Alexander den Store og Timur Lenk drog på togt for at vinde prisen over dem alle: Indien med al dens pragt og rigdom. Gijduvon er berømt for dens keramik, og vi besøger en af byens berømte keramikere, kommer indenfor i værkstedet og får lejlighed til at beundre værkerne og deres smukke turkisblå farver.

Vi fortsætter herfra til Samarkand – også omtalt som Sjælens Have, Islams Juvel og Verdensspejlet. Denne Centralasiens mest sagnomspundne by har en tusindårig lang historie som kulturcentrum på Silkevejen. Ved ankomsten bliver vi indlogeret på vores hotel for de næste to nætter. 

Dag 8
Samarkand. Byrundtur inkl. Registanpladsen, Gur Emir og Bibi Khanum moskeen og vinsmagning
Shah-i-Zinda-nekropolen

Samarkands historiske centrum er ikke lige så velbevaret som i Bukhara, men til gengæld rummer byen nogle af Centralasiens mest enestående kulturperler. 
 
Den mest berømte seværdighed er uden tvivl Registanpladsen, der ligger i det centrale Samarkand og er en af verdens smukkeste pladser. På tre sider, i perfekt arkitektonisk harmoni, er pladsen indrammet af bygninger, minareter og madrasaer. Her ligger Ulugbek-Madrasaen og Tillya-Kari-Madrasaen sammen med Shir Dor-Madrasaen som et enestående arkitektonisk mesterværk, der er under UNESCO’s beskyttelse. I 1220 blev byen voldsomt hærget af Djengis Khans horder, men fra 1369 oplevede byen endnu en opblomstring under Timur Lenk, der gjorde den til sin hovedstad. 
 
Ud over Registanpladsen skal vi se Bibi Khanum-moskeen og Shah-i-Zinda-nekropolen – en samling gravmæler, der nærmest udgør en lille by. Den flotte indgangsportal med de farverige kakler og den smalle, godt 200 meter lange gade med tætliggende mausoleer på begge sider er enestående. Vi besøger også Ulug Begs observatorium fra 1429. Observatoriet var blandt de ypperste i verden i 1400-tallet, og de observationer, der dengang blev foretaget, er stadig gyldige i dag. 
 
Gur Emir, eller Emirens Gravkammer, er en anden af Samarkands smukke bygninger. Timur Lenk beordrede i 1404 Gur Emirs flotte kuppel og mausoleum færdiggjort til ære for sit afdøde barnebarn, Muhammed Sultan. Da Timur Lenk døde i 1405, blev også han begravet i Gur Emir. På den smukt dekorerede kuppel er der poetisk skrevet: ”Skulle himlen forsvinde, vil kuplen erstatte den”.

Usbekisk vin er ukendt for de fleste, men rent faktisk har usbekerne lavet vin i årtusinder. Vi afslutter dagens program med et kort besøg ved byens statsejede vinfabrik og får ved selvsyn lov til at smage og hører nærmere om usbekisk vinproduktion.

Dag 9
Samarkand. Papirværksted, profeten Daniels mausoleum og afskedsmiddag
Shah-i-Zinda-nekropolen i Samarkand

Vi begynder dagen med at køre ud til et papirværksted i landsbyen Konigil uden for Samarkand. Papirfremstilling har en lang historie i området, og på værkstedet får vi at se, hvordan bark fra morbærtræet bliver omdannet til fint papir. 
 
Vi besøger også profeten Daniels mausoleum. Den gammeltestamentlige profet optræder omkring år 600 f.Kr., og hans jordiske rester hævdes at være begravet ikke færre end seks steder – tre i Irak, to i Iran og altså også her i Samarkand. Legenden siger, at det er Daniels hånd, der er stedt til hvile her, efter at den som relikvie blev hjembragt af Timur Lenk. Mange pilgrimme kommer til mausoleet, der er en helligdom for både kristne, jøder og muslimer. 

Resten af eftermiddagen er til fri afbenyttelse, inden vi mødes og nyder en dejlig afskedsmiddag sammen.

Dag 10
Fly Samarkand – København

Vi flyver fra Samarkand midt om natten og lander i København om morgenen.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 14.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
4.998,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder 
 • Fly København – Tasjkent og Samarkand - København med mellemlanding
 • Indenrigsflyvning Tasjkent – Nukus
 • Udflugter og transport jf. program 
 • Indkvartering på 3-4-stjernede hoteller i delt dobbeltværelse 
 • Halvpension 
 • Te og mineralvand til inkluderede måltider 
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 
 • Rejseforsikring 
 • Eventuelle ekstra arrangementer 
 • Tillæg for enkeltværelse 
 • Drikkevarer (ud over dem, der er nævnt under ”Prisen inkluderer”) 
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn ca. 60 USD) 
 • Eventuelle foto-gebyrer ved seværdigheder 
 • Personlige fornødenheder 
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online-bestilling) 
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Aktiv rejse!

På denne tur er der inkluderet lidt vandring, og det er en forudsætning, at man er i almindelig god fysisk form og kan bevæge sig ved egen hjælp. Ujævnt terræn gør færdsel besværlig, hvorfor turen ikke er egnet for personer, som er dårligt gående eller anvender rollator eller kørestol.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen, eller foreslå en anden dato – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, du som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Bagage

Det er en god idé at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen.

Visum

Pr. 1. februar 2019 er visum til Usbekistan ikke længere påkrævet for rejsende med skandinavisk nationalitet.

Klima

Usbekistan har udpræget kontinentalt klima. Lokalt influeret af ørken. I det centrale Usbekistan minder det sene efterår om det sydeuropæiske, og det kan blive køligt om aftenen. Derfor anbefales det, at medbringe en varm jakke/fleecejakke. Generelt er dagene solrige. 

Transport

Strækningen Khiva – Bukhara foretages med tog. Som oftest med hurtigtoget Afrosiyab-ekspressen i det omfang køreplanen følges som forventet. Det hænder dog, at toget er udsolgt eller inddrages til officielt brug, hvorfor vi enten tager det normale tog eller kører i bus.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from En fantastisk spændende tur med søde mennesker Spændende tur, sød guide og rejsefæller. Passende gruppestørrelse. Eneste minus var, at vi stod alt for meget stille ved attraktionerne, når der blev berettet på engelsk og dansk. Gik hårdt ud over min lænd. Forslag: Udlever skriftligt materiale med den overordnede historie over steder og personer. Så kunne man nøjes med at nævne højdepunkter på de enkelte steder og henvise til materiale. Kunne desuden bruges til egne notater. Der var problemer med "manglende" visa på trods af, at vi havde betalt. Forsinkede indrejse et par timer midt om natten. Er godt klar over, at det formentlig skyldes usbekisk bureaukrati.
Date published: 2016-09-30
Rated 5 out of 5 by from En duft af Silkevejene Turen levede helt op til mine forventninger: En skøn blanding af smukke bygværker og hverdagsliv i Uzbekistan. Jeg er med på, at vi mest har set forsiden af medaljen i det kontrastfyldte land. Jeg kunne godt lide skiftene mellem smukke steder og besøgene på keramik- og papirværksted, markeder, vævning af silketæpper mm. Hvis jeg skulle afsted igen, ville jeg foretrække en tur "uden" Khiva. Ikke fordi den gamle by ikke var værd at opleve, men fordi den ligger for langt væk. Der var for meget rejseri de første dage. Man kan ikke nå "at få sjælen med." Jan var en god og vidende rejseleder. Alt klappede. Den lokale guide snakkede virkelig (for) meget. F.eks på turen gennem Kyzylkum Ørkenen ville mine ører godt have hvilet sig lidt :-)
Date published: 2016-06-30
Rated 3 out of 5 by from Spændende rejse med mange oplevelser. En spændende rejse der dog havde for mange besøg på moskeer, madressaer og Mausolæer. Ville ønske der havde været flere besøg i retningen af kunsthåndværk. Vi besøgte bl.a. et keramikværksted, en silkepapirsfabrik og en tæppevæver. Sidstnævnte besøgte jeg desværre ikke, da jeg valgte at hoppe fra i programmet, idet jeg gerne ville have tid på egen hånd. Der var ikke huller til egen tid, så der måtte man selv springe fra i et meget tæt program, hvis man ønskede at handle. Havde nok en forventning om at 'Silkebyernes vej' hentydede til historien om de handelsrejsende med varer fra øst til vest, og at det derfor var disse håndværk vi skulle bruge mest tid på, og ikke landets historie, selvom det selvfølgelig hører med i et begrænset omfang. Både den lokale og den danske guide var velinformerede.
Date published: 2016-10-07
Rated 5 out of 5 by from En verdensdel vi alrig før har besøgt Vi har fået en god indsigt i hele landets historie og udvikling. Vores lokale guide var et opslagsværk af viden, og indførte os i den århundrede gamle kultur, som gav os forståelse for baggrunden for de enkelte historiske bygninger. Samtidig lærte vi om mønstret og adfærden i dagens Uzbekistan og fik guidelines for vores ageren på egen hånd. Det har betydet meget bedre oplevelser og positive muligheder for kontakter. Vores danske guide bandt dagene sammen og de supplerede hinanden fint.
Date published: 2018-03-24
Rated 5 out of 5 by from Skøn rejse med fantastisk smukke oplevelser Godt planlagt og meget aktiv kulturrejse rundt i et for mig relativt ukendt men aldeles betagende land i centralasien.Utroligt smukke minareter, mausolæ'er og madrasah'er. Også spændende at se deres flotte keramik, silke, ægte tæpper og andet håndværk. Søde glade mennesker. Fint at rejse i november .Der er ikke så mange turister ,og selvom det var lidt koldt ind i mellem( omkring frysepunktet når solen var gået ned) var der ca 12-17 grader midt på dagen og klar blå himmel og solskin. Gode dygtige guider med et stort kulturelt og lokalt kendskab.En Usbekisk engelsktalende guide, og en dansk guide som boede i nabolandet. Selvom de måske kke altid var enige supplerede de hinanden godt. Gode råd : sørg for at sove i flyet der ned da man ellers ikke får sovet meget de første to dage som er tætpakket med oplevelser.
Date published: 2019-11-15
Rated 5 out of 5 by from Spændende rejse til en ny turistdestination En oplevelsesrig rejse til en ny destination. Et land præget af mange kulturer: Persien, Indien, Arabien, Kina og ikke mindst Sovjetunionen. Seværdighederne er overvældende flotte og interessante. Maden er god med alt hvad stepperne, bjergene og floderne kan tilbyde. Bureaukratiet er desværre rent sovjetisk :-)
Date published: 2016-09-30
Rated 5 out of 5 by from Spændende, eksotisk og oplevelsesrig Turen levede til fulde op til vores ønsker om at opleve gammel kultur og et folk, som endnu ikke er spoleret af vesten. Der var meget trygt at færdes, og alle hilste og var nysgerrige på, hvor vi kom fra. Den lokale guide var dygtig og humoristisk. Han havde valgt nogle spændende oplevelser til os.
Date published: 2016-10-02
Rated 3 out of 5 by from rigtig god dansk rejseleder - ELENDIG lokal-guide Albatros' politik om at rejsende skal møde i lufthavn FØR check-in åbner (3 h) er latterlig og en hån mod rejsendes nattesøvn. Det bør I ændre !!! Uzbekistan udmærker sig ikke ved landskabelig skønhed - det kan Albatros selvfølgelig ikke gøre for, men det trækker ned i den samlede oplevelse. Hotel i Tashkent var for ringe ! Silkevejsbyerne var rejsen værd.
Date published: 2019-11-15
 • y_2023, m_1, d_26, h_22
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_30
 • loc_da_DK, sid_UZRTR05, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser