Drømmetogt gennem Suezkanalen

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Luksusrejse fra Orienten til Europa – sejl fra Dubai til Oman og Jordan og via Suezkanalen til Grækenland og Italien

Drag på et eventyrligt krydstogt, hvor nogle af verdens mest imponerende bygningsværker fra nyere tid mødes med arabiske oaser, civilisationens vugge i Grækenland og overdådig italiensk renæssance. Vi sejler i Den Persiske Golf, over Det Røde Hav og gennem Middelhavet på denne storslåede odyssé gennem Suezkanalen, der med sin udvidelse i efteråret 2015 nu i endnu højere grad har markeret sig som en af verdens mægtigste søveje. Vi besøger blandt andet verdens højeste bygning, Burj Khalifa, tager på byrundtur i Athen og ser Akropolis og nyder selvfølgelig nogle gode dage ombord på skibet. Tilkøb udflugtspakken, og kom endnu tættere på en verden af moderne vidundere og årtusindlang historie, blandt andet UNESCO-fredede Petra i Jordan og UNESCO-fredede Olympia i Grækenland.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Kulturkrydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta AED, USD, EUR

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – Dubai
Dag 2 Dubai. Byrundtur med Burj Al Arab – Palmen – Burj Khalifa – Souk Madinat og afsejling
Dag 3 Muscat, Oman. Mulighed for udflugt til Grand Mosque, smukke paladser og markedet Muttrah Souk
Dag 4–8 På havet mod Suezkanalen
Dag 9 Aqaba, Jordan. Mulighed for udflugt til UNESCO-fredede Petra med smuk kultur og arkitektur
Dag 10–11 Gennemsejling af Suezkanalen
Dag 12 En dag på havet mod Grækenland
Dag 13 Athen (Piræus), Grækenland. Byrundtur med Akropolis, Parthenontemplet og Det Nationalarkæologiske Museum
Dag 14 Katakolon Olympia, Grækenland. Mulighed for udflugt til UNESCO-fredede Olympia
Dag 15 På havet mod Barcelona
Dag 16 Barcelona – fly til København

Celebrity Constellation

Celebrity Constellation er et af rederiet Celebrity Cruises mellemstore skibe med plads til 2.000 passagerer

Om bord på det elegante skib kan du blandt andet nyde godt af pæne kahytter, et dejligt pool område, spa og fitnesscenter. Du kan nyde god mad fra flere forskellige restauranter og caféer og en drink i den hyggelige bar. Skibet har endvidere en iLounge med Mac-computere, hvorfra du kan komme på internettet døgnet rundt.

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Dubai

Vi letter fra København og flyver mod emiratet Dubai i sydøst. Efter ankomsten bliver vi hentet i bus og kører til vores skib, hvor vi overnatter og hviler ud, så vi er klar til at tage fat på oplevelserne næste morgen.

Dag 2
Dubai. Byrundtur med Burj Al Arab – Palmen – Burj Khalifa – Souk Madinat og afsejling Afsejling kl. 16.00
Dubai er også en by med ekstremer

Vi starter dagens kulturelle program med en rundtur i Dubai. Vi bliver hentet ved skibet, hvor rundturen også slutter. Dubai er hovedstad i sheikdømmet Dubai, det næststørste af de syv emirater, der tilsammen udgør De Forenede Arabiske Emirater. Dubai er dog stadig cirka 11 gange mindre end Danmark. Modsat hvad mange måske tror, er det moderne Dubais økonomiske succes faktisk ikke primært opnået ved olieproduktion, men ved handel. Da handel for alvor begyndte at overhale perledykningens betydning for den lokale økonomi, begyndte handelsflådens traditionelle både, de såkaldte dhow’er, at sejle så langt som til Kina. Her hentede de silke og porcelæn til de mellemøstlige og europæiske markeder. 

I dag er Dubais handelsmænd globale storkøbmænd, hvis udbytte måles i opførelsen af den ene science fiction-agtige skyskraber efter den anden – side om side med de gamle, smukke moskéer, fæstningsværker og vindtårne. For den førstegangsbesøgende bliver Dubai ved med at overraske. Blandt de største og mest kendte, hypermoderne projekter kan nævnes “The World” bestående af mere end 300 kunstige øer, som tilsammen er udformet som et verdenskort. Eller den 321 meter høje gigant-skyskraber Burj Al Arab, formet som et kæmpe sejl. Bygningen er et hotel, der er klassificeret som intet mindre end verdens bedste. Hotellet har i øvrigt kun suiter: Den mindste er på sølle 170 m2 – den største går dog lige an med en størrelse på 780 m2. Også Palm Island-projektet er noget for sig med sine tre kunstige øriger, der strækker sig ud i Den Persiske Golf som enorme palmer, den ene større end den anden og angiveligt synlige fra rummet.

I dag skal vi både se det nye Dubai i kvarteret Jumeirah med blandt andet verdens højeste bygning, Burj Khalifa (828 meter) og Burj Al Arab. Vi skal videre ud til ”Palmen” og fortsætter til Dubais ”Venedig”, Souk Madinat, som er et eksklusivt marked. Her bliver der tid til at shoppe lidt og mulighed for at købe en forfriskning.

Efter byrundturen kører vi til skibet, hvor der vil være mulighed for at spise frokost, når vi kommer ombord. 
Senere kan vi nyde udsejlingen, når vi lægger kursen mod Hormuzstrædet og Oman.

Dag 3
Muscat, Oman. Mulighed for udflugt til Grand Mosque, smukke paladser og markedet Muttrah Souk Ankomst kl. 12.00, afsejling kl. 20.00
Havnepromenaden i Muskat

Muscat er hovedstad i Oman og er samtidig en af de ældste byer i Mellemøsten. Byen kan dateres helt tilbage til det 2. århundrede. I oldtiden var byen centrum for handel mellem det sydlige Arabien og Grækenland og Rom, ja faktisk hele middelhavsområdet. Centeret for denne handel var et sted kaldet Khour Rouri, som grækerne kaldte Muscat. Den første fremmede, som ankom til Oman i moderne tid, var portugiseren Vasco da Gama på sin vej til Indien. Portugiserne erobrede området første gang i 1507 og regerede her frem til det 17. århundrede. Byens tre forter stammer fra denne periode og er alle bygget omkring 1550.

Mutrah-fortet knejser på en bakketop, mens forterne Jalali og Mirani står nærmest vagt ved indgangen til Muscat. I dag benyttes alle forterne af politiet og militæret, og offentligheden har ikke adgang. I 1649 besejrede Sultan Bin Saif portugiserne og drev dem østpå til Goa i Indien. I kølvandet på intern strid og oprør overgik Muscat i en kort overgang til perserne i 1737. I 1803 angreb wahabiterne fra Saudi-Arabien Oman, men angrebet blev slået tilbage, og sultanatet bestod. Hovedstaden har en speciel charme takket være sin oprindelige atmosfære. De centrale distrikter er Muscat, Mutrah og Ruwi. Muscat er det gamle havneområde, hvor sultanens hovedpalads er placeret. Her ligger også det luksuøse Al-Alam-palads, der er omgivet af fantastiske haver, og stormoskéen, som er et symbol på landets genfødsel.

På dagens arrangerede udflugt forlader vi havnen Mina Qaboos, og kører til Grand Mosque, og ser den storslåede, moderne moské udefra. Vi kører nu forbi Al-Alam-paladset, et af Sultan Qaboos flotte paladser, og fortsætter til museet Bait Al Zubair, som har en udstilling om Omans kultur. Udstillingen åbnede i 1998. Vi kører videre til markedet Muttrah Souk, som er beliggende mellem storslåede købmandshuse. Her har vi tid til at gøre lidt indkøb og måske slå en god handel af. Videre går turen til Mirani og Jalali forterne, som ligger på hver sin side af det smukke Al-Alam palads. Forterne blev bygget af portugeserne i 1500-tallet og ligger strategisk ud til den Persiske Golf og det Indiske Ocean. Efter den kulturelle udflugt tager vi tilbage til vores dejlige skib, og stævner mod Aqaba og den storslåede Suez-kanal.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Se under priser for tilkøb af særskilt udflugtspakke).

Dag 4–8
På havet mod Suezkanalen
Der er flere restauranter på Celebrity Constellation

Vi kan nu opleve krydstogtet uforstyrret på havet. Hvis du har lyst, kan du nyde en gourmetmiddag i en af skibets lækre specialrestauranter (mod ekstra betaling), eller gå en tur i teatret, biografen eller på diskotek. Måske skal der trænes lidt i motionscentret eller powershoppes i den taxfree butiksarkade. Der er noget for enhver smag.

Dag 9
Aqaba, Jordan. Mulighed for udflugt til UNESCO-fredede Petra med smuk kultur og arkitektur Ankomst kl. 10.00, afsejling kl. 22.00
I Aqaba, Jordan

Vi når frem til Jordans eneste havneby, Aqaba. Området er kendt for fine badestrande og glimrende snorkelmuligheder, så mon ikke mange vil benytte lejligheden til at tage en stranddag ved Det Røde Hav. En bemærkelsesværdig bygning i Aqaba er Mamelukfortet, som oprindeligt var en korsfarer-borg. Borgen er konstrueret som en stor firkant, flankeret af halvrunde tårne, og den blev genopbygget af mamelukkerne i det 16. århundrede. Nylige udgravninger har afdækket, at her også lå en havn samt en bymur, tårne, bygninger, en moské, haver og badstuer. Museet huser en samling af kunsthåndværk, bl.a. keramik, og mønter fra området.

Dagens udflugtsmulighed er en tur til Petra, som det er de færreste forundt at besøge. Gemt af vejen for handelsruter, glemt af omverdenen i over 700 år, mystisk og imponerende anlagt og selvfølgelig med en fantastisk rig historie, der går 9.000 år tilbage i tiden. Petras civilisation spores altså meget langt tilbage, men det var først i det 6. århundrede f.Kr., da nabatæerne bosatte sig i området, at Petra begyndte at forme sig som den by, vi kommer til at opleve i dag. Byen blev anlagt over en periode på 1.000 år af forskellige af datidens stormagter. Derfor er der levn fra såvel nabatæerne, romerne som grækerne.

Petra står i dag meget intakt, den enorme alder taget i betragtning. Det skyldes, at Petra aldrig rigtig blev udsat for voldsomme angreb, samt at klimaet er relativt mildt og tørt. Petra dækker et enormt stort område, og hvis man skal gøre sig bare det mindste håb om at se det hele, har man brug for mindst fire dage. En dag, som vi har, giver dog tid til i et roligt og behageligt tempo at opleve de største seværdigheder af dette stykke verdenskulturarv.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Se under priser for tilkøb af særskilt udflugtspakke)

Dag 10–11
Gennemsejling af Suezkanalen Dag 10 kl. 23.00 til dag 11 kl. 15.00
Suezkanalen skiller Afrika fra Asien

Suezkanalen er den kunstige vandvej, som forbinder Port Said ved Middelhavet med Suez ved Det Røde Hav. Kanalen adskiller det afrikanske kontinent fra Asien, og den er med sine 169 km den korteste søvej mellem Europa og landene ved Det Indiske Ocean og det vestlige Stillehav. Af denne årsag er kanalen også en af verdens mest befærdede sejlruter. 

Suezkanalen blev officielt åbnet ved en overdådig ceremoni 17. november 1869. Det tog 10 år at grave den, men arbejdet var plaget af politiske stridigheder, mangel på arbejdskraft og endda et dødbringende koleraudbrud. Den moderne Suezkanal er i virkeligheden kun den seneste af en række menneskeskabte vandveje i Egypten. Allerede i 1200-tallet f.v.t under farao Sethos 1. og dennes søn, Ramses 2., havde man gravet en kanal, der forbandt Nilen med Timsah-søen og derfra videre sydpå til Rødehavet. Den sandede senere til, og under perserkongen Dareios 1., som omkring 500 f.v.t. regerede i Egypten, blev en ny kanal gravet ud. Kong Ptolemaios 2. forbedrede kanalen omkring 270 f.v.t., men et par århundreder senere var den igen sandet til. Kanalen i oldtiden gik altså fra vest til øst.
                                                                  
Ideen om en kanal fra Middelhavet til Rødehavet, altså gående nord-syd, gik tilbage til kaliffen Harun al-Rashid, som herskede i 800-tallet. Da Napoleon Bonaparte i spidsen for en fransk hær havde erobret Egypten i 1798, overvejede franskmændene at grave en kanal, men landmålerne konkluderede fejlagtigt, at Det Røde Hav var mindst 10 meter højere end Middelhavet.

Suezkanalen, tegnet af den franske ingeniør Ferdinand de Lesseps, er blevet betegnet som et monument over udbytningen af Egypten. Den er gravet 1859-1869, da Frankrig og Storbritannien konkurrerede om at dominere Egypten. Under en finanskrise i 1870’erne blev den daværende hersker i Egypten, khediv Ismail, tvunget til at sælge sine aktier i Suezkanalen. De blev snildt opkøbt af Storbritannien, som i 1882 også besatte Egypten. Kanalen var under britisk kontrol lige til 1956. I det år nationaliserede Egyptens præsident Nasser kanalen. Resultatet blev en kortvarig krig, hvor Storbritannien, Frankrig og Israel deltog mod Egypten, men FN og USA fik gennemtvunget en fred, og kanalen forblev egyptisk. Kanalen har også været skueplads ved de senere krige i 1967 og 1973. 

Under den egyptiske præsident al-Sisi begyndte man i 2014 at grave en ny kanal langs med den gamle. Det var dog kun et kortere stykke på 72 km, men den nye kanal har gjort det muligt at nedbringe sejltiden fra 20 til 11 timer. Den nye kanal, som det kun tog ét år at grave, er Egyptens stolthed!

I forbindelse med åbningen af Suezkanalen i 1869 havde den franske billedhugger Frédéric-Auguste Bartholdi foreslået at opsætte en enorm kvindestatue på 93 m ved indgangen fra Middelhavet. Det blev dog ikke til noget i Egypten, men han kunne ikke slippe ideen. I 1886 blev en kæmpe kvindestatue af Bartholdi afsløret i New York. Det er den statue, vi i dag kender under navnet Frihedsgudinden. 

Når skibet nærmer sig den egyptiske havneby Port Said, så nærmer vi os også et af de mest spektakulære syn i verden: fartøj efter fartøj, som venter på at passere gennem kanalen og skib efter skib, som sejler ud på Middelhavet efter passagen fra Det Røde Hav.

Man kan heller ikke undgå at blive betaget af Port Saids overvældende antal af kontorbygninger, tårnhøje virksomhedskomplekser og beboelsesejendomme, som oprindeligt blev opført som lejr for de mænd, der arbejdede på Suezkanalen.

I slutningen af det 19. århundrede blev Port Said til en stor havn, og alle søfartsnationer med respekt for sig selv har et konsulat her. Port Said er den dag i dag en vigtig mellemstation for de store skibe, der passerer gennem kanalen, men den victorianske arkitektur i byens centrum fortæller også om en velhavende kolonial fortid.

Dag 12
En dag på havet mod Grækenland

Der er tid til afslapning ombord, mens vi sejler mod Grækenland.

Dag 13
Athen (Piræus), Grækenland. Byrundtur med Akropolis, Parthenontemplet og Det Nationalarkæologiske Museum Ankomst kl. 09.00, afsejling kl. 19.00
Akropolis betyder bogstaveligt: Højeste by

Krydstogtet lægger til i havnebyen Piræus, som i dag er smeltet sammen med millionbyen Athen. 
Athen er den europæiske civilisations vugge. Her har moderne demokrati og naturvidenskab sin oprindelse. Byen var allerede i antikken et populært rejsemål, og i dag er det fortsat oldtidens monumenter, der er genstand for interesse. Athens indbyggertal er vokset kraftigt i de seneste årtier med nybyggeri og trafik- og forureningsproblemer til følge. Men historisk er Athen fuldt på højde med Rom og Jerusalem, og bag betonen har byen naturligvis sin charme.

Husenes og lejlighedernes balkoner prydes af geranier, og byens gader og pladser er tilplantede med appelsintræer. Højrøstede gadesælgere og farvestrålende markeder minder om Østens basarer, mens de lidt forfaldne neoklassicistiske palæer leder tankerne hen på den svundne tid, hvor Athen var kendt som ”Middelhavets perle”. 

Højt over byens hektiske liv, på Akropolisklippen, står de smukke hvide marmortempler og vidner om dengang, Athen viste verden vejen til demokratiet. Ud over at rumme fascinerende gudefortællinger med Zeus og Pallas Athene i hovedrollerne var det her, at store filosoffer som Sokrates og hans elev Platon havde deres gang nogle århundreder før vor tidsregning.

Dagens Albatrosudflugt går naturligvis til Akropolis og Parthenontemplet, men vi skal også se endnu nærmere på den græske hovedstad. Derfor besøger vi også det Nationalarkæologiske Museum med dets mange skatte fra oldtiden, Syntagmapladsen og det hyggelige kvarter Plaka. Plaka er som en lille by i byen, og her danner bladene fra gamle træer baldakiner over de smalle stenbelagte gyder. Området er kendt for sin mad, sine butikker og caféer. Det er i Plaka, at vi tager et afbræk fra vores oplevelser og spiser en hyggelig lokal frokost. Der vil også være tid på egen hånd, inden den sidste del af det arrangerede program og turen tilbage til krydstogtskibet.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se senere i programmet).

Dag 14
Katakolon Olympia, Grækenland. Mulighed for udflugt til UNESCO-fredede Olympia Ankomst kl. 10.00, afsejling kl. 18.00
Detaljer på Olympia i Grækenland

Skibet lægger til i den søvnige havneby Katakolon på den vestlige side af halvøen Peloponnes. Havnebyen ligger perfekt for et besøg til De Olympiske Leges vugge, Olympia. 
Dagens tilbud er en rolig formiddagsudflugt til UNESCO-bevaringsværdige Olympia. Det er ejendommeligt at vandre rundt på det sted, hvor antikkens olympiske lege fandt sted. Her på det gamle stadion kæmpede idrætsfolk under folkets jubel. I tempelområdet falbød sælgere deres varer, mens sejrherrerne ofrede sejrskransen til guden Zeus, legenes beskytter som ifølge historien skulle have haft bopæl på det knap 3.000 meter høje Olympos-bjerg sammen med elleve andre græske guder. Derfor blev området kaldt Olympia til ære og respekt for Zeus. Stedet var oprindeligt et religiøst område, hvor præster dels boede og dels kom for at tilbede guderne. Vi skal rundt på det arkæologiske område, hvor vi finder resterne af Zeustemplet, Heratemplet, stadion og bl.a. hippodromen, hvor hestevæddeløbene fandt sted. Området ligger fredfyldt og er meget spændende, men et besøg i museet giver det bedste overblik over ruinerne, for en stor del faldt sammen under et voldsomt jordskælv tilbage i 500-tallet, mens resterne blev dækket af jord og mudder ved et stort jordskred, hvorfor så meget er velholdt og synligt i vor tid.

Ved frokosttid er vi tilbage på skibet, og vi fortsætter ud på nye eventyr.

(Udflugt til Olympia er ikke inkluderet i rejsens pris, særskilt udflugtspakke kan tilkøbes – se under priser.)

Dag 15
På havet mod Barcelona
Der er plads til 2000 passagerer på Celebrity Constellation

I de næste dage kan du kaste dig over de mange underholdningstilbud, som findes ombord. Du kan starte med at høre klassisk musik til eftermiddagsteen, lytte til hyggepianisten, der spiller evergreens, mens du nyder en drink før middagen, eller du kan overvære aftenens store forestilling i teatersalen, hvor skibets bigband spiller. Det er bare med at få det optimale ud af de mange underholdningstilbud, inden vi ankommer til Barcelona.

Dag 16
Barcelona – fly til København Ankomst til Barcelona kl 05:00

Tidligt om morgenen ankommer vi til Barcelona. Vi begiver vi os mod lufthavnen og går om bord på flyet hjemad, med bagagen fyldt med gode minder.

Udflugtspakke

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke ledet af vores danske rejseleder. Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

 • Halvdagsudflugt i Muscat med udflugt til Grand Mosque, smukke paladser og markedet Muttrah Souk
 • Heldagsudflugt til UNESCO-fredede Petra med smuk kultur og arkitektur
 • Heldagstur til Athen med byrundtur med Akropolis og Det Nationalarkæologiske Museum. Frokost inkl.
 • Halvdagstur til UNESCO-fredede Olympia

Pris pr. person: 2998 kr

Grand Mosque i Muskat

Prisinformation

Tillæg for enkeltkahyt

Tillæg for indvendig enkeltkahyt kat. 10-11: kr. 8.998,-

Tillæg for opgradering af kahyt

Dobbeltkahyt

 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med vindue kat. 07: kr. 3.598,- pr. person
 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med balkon kat. 2B-2C: kr. 6.798,- pr. person

Enkeltkahyt

 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt med vindue kat. 07: kr. 15.898,-
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt med balkon kat. 2B-2C: kr. 21.998,-
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Dubai og Barcelona – København
 • Byrundtur i Dubai jf. program
 • 15 nætters krydstogt med Celebrity Constellation i delt indvendig dobbeltkahyt
 • Transport jf. program
 • Helpension på krydstogtskibet
 • Drikkepenge på krydstogtskibet (kr. 1.500,-)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tillæg for enkeltkahyt
 • Tillæg for opgradering af kahyt
 • Udflugtspakke kr. 2.998,- pr. person
 • Eventuelle ekstra udflugter
 • Eventuelle måltider på land
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn ca. USD 5,- pr. person. Gæster med udflugtspakke bør beregne ca. USD 15,- pr. person). 
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne?

Der er forskellige kahytskategorier – fra pæne, rummelige indvendige kahytter til pragtfulde suiter med egen balkon. Fælles for alle er, at de naturligvis har eget bad og toilet og rimelig skabs- og siddeplads, enkeltsenge eller dobbeltseng. Desuden er alle kahytter udstyret med køleskab og hårtørrer. Ønsker du at bestille en suite, bedes du rette henvendelse til Albatros Travel.

Indvendig kahyt
Kategori 10-11, dæk 2. Kahytterne har to enkeltsenge eller dobbeltseng. Der findes hårtørrer, minibar (mod betaling), aircondition og naturligvis bad og toilet.

Udvendig kahyt med vindue
Kategori 7, dæk 2. Kahytterne har to enkeltsenge eller dobbeltseng. Der findes hårtørrer, minibar (mod betaling), aircondition og naturligvis bad og toilet.

Balkonkahyt
Kategori 2B-2C, dæk 6. Kahytterne har stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller dobbeltseng. Der findes hårtørrer, minibar (mod betaling), aircondition og naturligvis bad og toilet.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Det er desværre ikke muligt at bestille tilslutning med indenrigsfly på denne rejse.

Før afrejsen

Pas

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas. Det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros Travel senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse og må flyve hjem for egen regning.

I De Forenede Arabiske Emirater og Oman er der visumpligt for danske og øvrige EU-borgere for ophold op til 30 dage. Visum er gratis og gives ved indrejse.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

AECOC02ADK