Mandelas Afrika

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Alsidig rundrejse med fokus på Sydafrikas natur og mennesker ad Panoramaruten til Kruger og fra Garden Route til Cape Town

Albatros’ store rundrejse til det spændende Sydafrika som Mandela, ANC og den sorte befolkning overtog og valgte at videreføre i fredens ånd. Et land med en overdådig natur der præger hele rejsen, når vi eksempelvis passerer udsigtspunktet God’s Window, kører på safari i Kruger, sejler mellem Kaplandets sæler og pingviner, vandrer i Tsitsikamma eller smager på vinen i Stellenbosch. Og i Afrikas smukkeste by, Cape Town, har vi en storslået udsigt til Taffelbjerget, når vi nyder en god kop kaffe eller et glas vin på Victoria & Alfred Waterfront.

Vi har bestræbt os på at lave den mest komplette rejse, hvorfra man returnerer med større indsigt og fornemmelse for det afrikanske kontinents sydspids, uden at der gås på kompromis med komforten.

Rejsen kan ydermere forlænges med flere storbyoplevelser i Cape Town, unikke naturoplevelser ved Victoria Falls og afslapning med badeferie ved Det Indiske Ocean.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Safari

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Sydafrikanske rand

Dagsprogram
Dag 1 København – Johannesburg
Dag 2 Johannesburg – Dullstroom – Hazyview
Dag 3 Panoramaruten – Mpumalanga
Dag 4 Kruger Nationalpark
Dag 5 Safari i Kruger Nationalpark
Dag 6 Kruger – Johannesburg – Port Elizabeth
Dag 7 Port Elizabeth – Tsitsikamma Nationalpark – Knysna
Dag 8 Garden Route – Oudtshoorn – Knysna
Dag 9 Knysna – Swellendam – Cape Town
Dag 10 Vinlandet og townshipbesøg
Dag 11 Fritid i Cape Town
Dag 12 Cape Town – Kaphalvøen
Dag 13 Cape Town. Hjemrejse
Dag 14 Ankomst til København

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Johannesburg
Der er afrejse midt på eftermiddagen fra København med kurs mod eventyrlige Sydafrika.
Dag 2
Johannesburg – Dullstroom – Hazyview

Vi ankommer til Johannesburg tidligt om morgenen. Vi har en relativt lang dag foran os, men belønnes heldigvis med nogle flotte landskaber undervejs. Først kører vi ad landevejen mod Middelburg og Belfast, og efterhånden som vi fjerner os fra Johannesburg bliver landskabet smukkere og naturen mere storslået. Vi kører igennem Sydafrikas berømte ørred-områder til Dullstroom og videre gennem Long Tom Pass. Turen tager mellem 5 og 7 timer lidt afhængigt af stoppene undervejs.

Hen på eftermiddagen ankommer vi til vores hotel, hvor der måske er tid nok til et forfriskende dyp i poolen. Vi regner med at spise middag sammen og derefter snakke om de kommende dage.

Dag 3
Panoramaruten – Mpumalanga

Fra hotellet går turen direkte mod det østlige Mpumalanga. Vi kører ad snoede veje langs Panoramaruten, og det bjergrige område byder på det ene storslåede natursceneri efter det andet, hvor man ofte føler trang til at stoppe for at nyde udsigten. Ved God´s Window kan man opleve et af verdens smukkeste udkigspunkter (hvis vejret tillader det), og Bourke´s Luck Potholes er et enestående klippelandskab, hvor voldsomme flodhvirvler har boret dybe, cylinderformede huller i den nøgne klippe.

Endelig stopper vi ved Blyde River Canyon, der tåler sammenligning med Grand Canyon, selvom det er i en mindre skala. Der er mange flotte scenerier i området, og kan vi nå mere undervejs, gør vi det gerne. Programmet afhænger også lidt af vejret og deltagernes lyst til at vandre rundt i de smukke omgivelser. I disse bjergegne forekommer ofte tæt morgentåge, som letter op ad dagen, hvilket vi forsøger at tage højde for, når dagsruten fastlægges på stedet.

Dag 4
Kruger Nationalpark Safarioplevelser og boma braai (traditionel grillmiddag)
I dag kan vi se giraffer i Kruger Nationalpark

Kruger er ensbetydende med safari, og vi har gjort vores til at planlægge nogle spændende og alsidige dage i Sydafrikas største nationalpark. Vi kører den relativt korte strækning til Kruger; her mærker man tydeligt klimaforskellen, når vi bevæger os fra højlandets køligere og tørre luft til lavlandets varme, mere fugtige luft. Straks efter "gaten" er passeret, er vi på safari. Kruger er en enorm nationalpark, der med et samlet areal på omkring 20.000 km² er næsten lige så stort som Jylland.

Vores safari kommer til at bestå af kørsel i åbne jeeps. Vi bor inde i parken, hvilket giver en fantastisk oplevelse af at være midt i selve bushen. Parken omfatter en hel række forskellige savannetyper med så stor variation , at man sagtens kan tilbringe mange dage her uden at komme til at kede sig. Her er velanlagte veje og safarispor, der gør det muligt at køre ganske tæt på vandhuller og til observationsposter, hvorfra der ofte er god udsigt til vildtet. Og vildt er her nok af: det er muligt at se op til 132 forskellige arter pattedyr, 438 fuglearter, 104 krybdyr og hele 1771 plantearter, hvoraf 357 er træ- og buskarter. Kruger er anlagt sådan, at de besøgende kun har adgang til en begrænset del af de anlagte spor, mens store områder forbeholdes vildtet. Igennem årene har vildtet imidlertid vænnet sig til biler og besøgende, hvorfor man ofte kan se elefant, giraf og forskellige antilopearter græsse tæt op ad parkerede biler, ligesom det slet ikke er usædvanligt, at en løveflok eller et par geparder hindrer den fri passage.

Det enorme område giver vildtet de ultimative livsbetingelser, men turismen sætter også sit præg på hverdagen. Løverne her har specialiseret sig i at jage giraffer ud på de asfalterede veje, hvor de hårde hove glider, og dyrene falder i gabet på rovdyrene. Omkring halvdelen af løvernes føde udgøres således af girafkød, mod næsten ingenting i den ukontrollerede natur.

Med lidt held får vi måske set The big five (elefant, næsehorn, bøffel, løve og leopard) - de er her alle sammen, men mængden varierer. Normalt vokser græsset højt i maj - juni, hvorefter tørken gradvist forvandler det meste af Kruger-området til et tørt, gult og afsvedent landskab; hvilket til gengæld gør det lettere at finde dyrene.

Vi bruger hele dagen med safarikørsel i det skønne reservat, og frokosten har vi medbragt fra hotellet.  Storslåede oplevelser venter, og det gyser nok lidt i de fleste, når man sidder blot få meter fra elefant, næsehorn eller måske en løve i helt åbent køretøj.

Først på aftenen mødes alle om en boma braai, der er en fast ingrediens på en rejse i Sydafrika. Sydafrikanerne elsker nemlig denne madform, som ikke er meget anderledes end vores grillmad, forskellen er dog den, at her nydes den gode mad under åben himmel med forhåbentligt løve- og hyænebrøl som baggrundsmusik.

Dag 5
Safari i Kruger Nationalpark
Måske støder vi på en af dem her i dag?
Vi fortsætter, hvor vi slap i går og tager på mere safari samt forsøger at komme omkring de områder, vi ikke nåede på førstedagen. Dog stilles der mange restriktioner fra parkmyndighedernes side for at beskytte dyrene, så vi kan ikke garantere, hvor safarien præcis fører os hen.
Dag 6
Kruger – Johannesburg – Port Elizabeth
Efter morgenmad kører vi tilbage mod Johannesburg, hvorfra vi flyver til Port Elizabeth. Kystbyen Port Elizabeth er udgangspunkt for den smukke kyststrækning Garden Route, der strækker sig hele vejen til Cape Town.
Dag 7
Port Elizabeth – Tsitsikamma Nationalpark – Knysna
Den barske kyststrækning i Tsitsikamma Nationalpark
Efter morgenmaden kører vi gennem det smukke landskab til Tsitsikamma Nationalpark, som især er kendt for et rigt fugleliv, sjældne, endemiske planter og træer og en smuk, men også barsk, kyststrækning. Efter en kort vandretur, hvor vi passerer den berømte hængebro over Storms River Mouth, fortsætter vi via Natures Valley til Plettenberg Bay. Vi befinder os på den berømte Garden Route med smukke, karakteristiske kystlandskaber. I Knysna tager vi båden over lagunerne og ud til The Heads, de to sandstensformationer, der markerer indsejlingen til Knysna-lagunen. Vi tjekker ind på vores hotel i Knysna, hvor vi får tid til at slentre rundt, og hvor der er mange gode restauranter langs hovedgaden.
Dag 8
Garden Route – Oudtshoorn – Knysna

Hele dagen er afsat til at udforske "indlandet", og hvad vi eventuelt måtte mangle fra foregående dag. Vi oplever nogle af de traditionelle seværdigheder på Garden Route, nemlig de verdensberømte drypstenshuler Cango Caves og en strudsefarm i strudsebyen Oudtshoorn. Ruten går gennem smukke naturscenerier med slugter og pas, grønne bjerge og viadukter.

Sidst på dagen kører vi over Robinson Pass, inden vi igen sætter kursen mod Knysna.

Dag 9
Knysna – Swellendam – Cape Town
Den hollandske kirke i Swellendam

Vi kører ad hovedvejen mod Cape Town og passerer undervejs Swellendam, der regnes for Sydafrikas tredjeældste europæiske by. Byen, som kan dateres tilbage til 1746, er en kulturhistorisk perle og ville utvivlsomt have været et oplagt stop, hvis man ikke i 1974 havde valgt at lægge hovedvejen tværs igennem bymidten.

Eftermiddagen er afsat til en byrundtur i Cape Town. Vi kører gennem de ældste bydele fra Castle of the Good Hope gennem Heerengracht og Adderley Street, med de mange monumenter. Vi fortsætter videre gennem farverige lokalområder som Tamboerskloof og Greenmarket for til sidst at ende ved den berømte Victoria & Alfred Waterfront. Resten af dagen er til egen disposition til indkøb i det altid livlige havneområde.

Dag 10
Vinlandet og townshipbesøg
I dag tager vi ud og oplever Sydafrikas berømte vindistrikt kun godt en times kørsel fra Cape Town. Vi lægger dog ud med et spændende besøg i en township, hvor vi skal se, hvordan almindelige mennesker lever på samfundsstigens nederste trin. De lokale viser os selv rundt i deres kvarter. Herefter går turen til Sydafrikas næstældste by Stellenbosch, som mange efterhånden kender fra vinetiketter. En smuk, gammel by med romantiske vingårde bygget i traditionel Cape Dutch-stil, omgivet af grønne marker og dramatiske bjerge. Byen blev grundlagt i 1679, og vintraditionen er næsten lige så gammel. Vi skal besøge vingårde og smage på nogle af de mange forskellige vine samt naturligvis også se lidt på byen. Vi spiser frokost i Stellenbosch.
Dag 11
Fritid i Cape Town
Måske bringer dagen dig til udsigten fra Taffelbjerget?

Vi har haft nogle travle rejsedage, hvorfor vi holder denne dag fri til egne eventyr.

Du kan eksempelvis tage en tur op til det berømte Taffelbjerg, der vel må siges at være byens kendetegn. Det er fint at starte dagen her, da bjerget oftest ligger klart om morgenen. Man kan også tage til Robben Island, hvor Nelson Mandela sad fængslet i mange år. Der vil blive guidet på engelsk, da øens interessante historie fortælles af tidligere fanger, som har siddet fængslet her. Robben Island er et tidligere fængsel og ligger på en ø i havet ud for Cape Town. Fængslet er svært tilgængeligt, og transporten derud kan derfor risikeres at blive aflyst grundet vejrforhold, motorstop eller strejker i området. Vi kan derfor ikke garantere, at et besøg på øen er muligt. Vi skaffer dog billetter til de, som måtte ønske at se Robben Island og anbefaler et besøg på øen.

Fra august til november er der også mulighed for hval-safari. Eftermiddagen kan eventuelt bruges til at ose rundt på Greenmarket for til sidst at ende ved den berømte Victoria & Alfred Waterfront, hvor der er talrige indkøbsmuligheder og lækre spisesteder. Den sydafrikanske rand er faldet ganske voldsomt gennem det sidste par år, og Sydafrika er blevet et yderst attraktivt indkøbsland. Tøj (også modetøj), smykker, kunstgenstande og meget mere kan erhverves til attraktive priser.

Dag 12
Cape Town – Kaphalvøen
Store kolonier af sydafrikanske pelssæler holder til på Duiker Island

Efter morgenmaden skal vi på udflugt til Kaphalvøen. Vi kører ad højtliggende, smalle klippeveje med det brusende hav under os gennem pittoreske småbyer. Ved Hout Bay skal vi på en lille sejltur gennem den kraftige brænding ud til Duiker Island, hvor tusindvis af  sydafrikanske pelssæler holder til. Vi kommer helt tæt på kolonien og kan se dem ligge på klipperne eller lege i vandet omkring båden. Senere kører vi over udsigtspunktet Chapman’s Peak til Simon's Town, hvor vi skal besøge en pingvinkoloni. Undervejs spiser vi frokost i Simon's Town. Efter yderligere en kort køretur når vi frem til Cape of the Good Hope Nature Reserve på ikke mindre end 7.680 hektar. Udover de smukke kystlandskaber er reservatet også hjemsted for antilopearter som eland, bontebok, springbok og gnu samt struds og bavian.

Vi går den lille tur ud til spidsen af halvøen – Cape Point – og nyder den storslåede udsigt.  Vi spiser afskedsmiddag sammen i Cape Town.

Dag 13
Cape Town. Hjemrejse
Victoria and Alfred Waterfront kan også besøges en sidste gang i dag.
Hvis der er tid og man endnu ikke har set Robben Island, vil en udflugt hertil være oplagt som afslutning på denne pragtfulde rundrejse (den tager cirka 3½ time). Vi kører til lufthavnen i Cape Town midt på eftermiddagen (afhængig af afrejsetidspunktet), hvorfra vi flyver tilbage til København.
Dag 14
Ankomst til København

Mandelas Afrika rejser

 • Sydafrikas Big Seven

  Klassisk Big 5 safari ved Kruger Nationalpark samt hval- og hajsafari nær Cape Town

  • 2 afrejser
  • 12 dage
  • Fra 21.998,–
  fra København
 • Albatros' Big Five Camp i Kruger (Khoka Moya)

  Den klassiske Big Five-safari i Albatros’ Khoka Moya Camp i Manyeleti, Kruger, inkl. Panorama-ruten og lokalbesøg – med skandinavisk vært på campen

  4,8
  • 9 afrejser
  • 10 dage
  • Fra 13.998,–
  fra København
 • Wildside Big Five-safari

  Førsteklasses safarirejse til Sydafrikas enestående “Big Five Country”

  4,6
  • 14-10-2018
  • 10 dage
  • 15.498,–
  fra København

Prisinformation

Prisen inkluderer
•  Dansk rejseleder
•  Fly København – Johannesburg og Cape Town – København
•  Fly Johannesburg – Port Elizabeth
•  Udflugter og safarier jf. program
•  Indkvartering på gode hoteller og lodges i delt dobbeltværelse
•  Morgenmad alle dage, 3 frokoster el.madpakker og 3 middage
•  Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
• Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
• Gouda Årsforsikring eller Seniorrejseforsikring
• Øvrige måltider. Rejselederen vil anvise/arrangere fællesspisning for de, som har lyst til at deltage. Det
  er nemt og billigt at spise i Sydafrika (ca.1/2 af danske priser)
• Tillæg for enkeltværelse
• Drikkevarer
• Drikkepenge (til kuffertbærere, tjenere samt chaufføren - beregn ca. kr. 600 pr. person)
• Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online bestilling)
• Eventuelle ekstra-udflugter (herunder svævebane til Table Mountain)
• Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 16 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Mere om Sydafrika

Her kan du få mere at vide om Sydafrika: www.albatros-travel.dk/destinationer/afrika/sydafrika.

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Børn under 18 år

De sydafrikanske myndigheder kræver, at du som rejsende med børn under 18 år til/fra Sydafrika medbringer barnets originale fødsels-/dåbsattest. Attesten skal være oversat til engelsk og kan indhentes på det sognekontor, som i sin tid udstedte barnets dåbs- eller navneattest. Attesten skal også være påført en Apostille (officielt godkendelsesstempel) hos Udenrigsministeriets Borgerservice.

Vær opmærksom på, at udarbejdelse og godkendelse af sådanne attester kan tage op til flere uger, hvorfor vi opfordrer dig til at kontakte dit sognekontor snarest muligt efter din bestilling af rejsen.

Formålet med dette dokumentationskrav er at bekæmpe menneskehandel, hvor børn er involveret. 

Bemærk, at kravet om at medbringe barnets fødsels-/dåbsattest gælder ved såvel ind- som udrejse samt ved transit i Sydafrika. Undlader du at medbringe barnets fødsels-/dåbsattest, nægtes du indrejse til Sydafrika, ligesom du vil blive afvist ved check-in.

Vær også opmærksom på, at hvis du rejser alene som forælder med dine børn kræves yderligere dokumentation. Hvis du rejser med børn, som ikke er dine biologiske børn, skal I medbringe særlig dokumentation – som ligeledes skal være på engelsk og påført en Apostille. Kontakt Borgerservice for mere information om disse krav.

Vil du se flere safarier?

Se alle vores safarirejser her: safarirejser

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse, eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet.

Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Placering i bussen

Hos Albatros tilbyder vi ikke, at man kan have faste pladser i bussen, og det er derfor heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Ved ikke at tilbyde køb af bestemte pladser, risikerer man således ikke, at købstidspunktet er afgørende for, hvilken plads i bussen, man får adgang til. Derimod kan der aftales rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Forlæng rejsen

Storbyferie i Cape Town

Type Rejseforlængelse
Varighed 4 dage
Pris 2.998,–
4 dages kultur, shopping, gastronomi og smuk natur i Cape Town

Smuk, kulturel og fuld af liv. Så enkelt kan Cape Town beskrives. Med Atlanterhavet som nabo, det 1000 meter høje Taffelbjerg midt i det hele og den naturskønne Kaphalvø i baghaven kan Cape Town slå de fleste storbyer i en skønhedskonkurrence. Læg dertil masser af historiske seværdigheder, fortræffelig shopping, lækker mad, gode vine og pragtfulde strande.

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Du kan vælge mellem tre hoteller:

Inn on the Square
Fint hotel beliggende på den historiske Greenmarket-plads. Værelserne har alle de nødvendige faciliteter, gratis trådløst internet, samt kaffe- og tefaciliteter, aircondition og satellit-tv. Hotellet har en opvarmet swimmingpool på taget med en fantastisk panoramaudsigt over Taffelbjerget.

Læs mere på https://www.onomohotel.com/en/hotel/6/onomo-hotel-cape-town-inn-on-the-square

Pris
kr. 2.998,- pr. person i delt dobbeltværelse på Inn on the Square

Tillæg for enkeltværelse
kr. 1.498,-

Radisson Blu Le Vendome Hotel
Kvalitetshotel beliggende i Sea Point og kun et par minutter i taxa fra Victoria & Albert Waterfront. Hotellet har naturligvis de faciliteter, man kan forvente af et Radisson-hotel inkl. restaurant, bar og udendørs pool.

Læs mere på www.radissonblu.com/hotel-levendome-capetown 

Tillæg for opgradering af hotel
kr. 1.500,- pr. person i delt dobbeltværelse på Radisson Blu Le Vendome

Tillæg for enkeltværelse
kr. 4.000,-

Winchester Mansions
Lækkert 4-stjernet hotel beliggende på promenaden Sea Point. Hotellet emmer af elegance og ligger lige ud til Atlanterhavskysten kun få minutters gang fra den berømte Victoria & Alfred Waterfront. Hotellets restaurant, Harveys, giver dine smagsløg en oplevelse i det sydafrikanske køkken, musklerne kan du få rørt i den udendørs swimmingpool, og wellnesscenteret sørger for genopladning.

Læs mere på www.winchester.co.za

Tillæg for opgradering af hotel
kr. 1.500,- pr. person i delt dobbeltværelse på Winchester Mansions

Tillæg for enkeltværelse
kr. 4.000,-

Udflugter
I Cape Town kan du deltage i en række udflugter. Se beskrivelser og priser her:
Udflugter i Cape Town

Prisen inkluderer
 • Transport til og fra hotellet ved ankomst og afrejse
 • 4 nætter på hotel i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
Bestilling
Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Forlæng din rejse ved Det Indiske Ocean

Type Rejseforlængelse
Varighed 4 dage
Pris Fra 4.498,–
4 dages afslapning i eller uden for Durban
Lad dit Afrika-eventyr bundfælde sig med fire dage i Durban. Du kan slikke sol og lade batterierne op ved poolen, gå på opdagelse i byens store udbud af restauranter med mad fra alle hjørner af Sydafrika eller gå en tur langs strandpromenaden, The Golden Mile. Hvis du er til mere rolige omgivelser, kan du også vælge at bo på den smukke Delfinkyst, lidt nord for Durban, hvor bølgerne fra Det Indiske Ocean skyller hen over de øde strande. Her kan du også gå på udkig efter sommerfugle i den subtropiske skov eller benytte dig af områdets 18-hullers golfbane.
Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

På denne forlængelse kan du vælge mellem tre hoteller:

Garden Court Marine Parade
Hotellet ligger på den smukke Golden Mile-strandpromenade midt i byen lige over fra stranden. Det store hotel har 352 værelser. Alle værelser har te- og kaffefaciliteter, gratis wifi, roomservice og flere restauranter.

Læs mere på www.tsogosunhotels.com/garden-court/marine-parade

Pris
kr. 4.498,- pr. person i delt dobbeltværelse på Garden Court Marine Parade

Tillæg for enkeltværelse
kr. 1.498,-

Southern Sun Elangeni & Maharani, Durban
Det 4-stjernede hotel ligger kun 200 meter fra strand på Durbans ”Golden Mile”. Hotellet har flere restauranter og i øvrigt alle de faciliteter, man kan forvente sig af et godt 4-stjernet hotel. Alle 734 værelser har aircondition, te- og kaffefaciliteter, sikkerhedsboks, 24 timers roomservice og gratis wifi.

Læs mere på www.tsogosunhotels.com/hotels/elangeni-and-maharani

Tillæg for opgradering af hotel
kr. 500,- pr. person i delt dobbeltværelse på Southern Sun Elangeni & Maharani, Durban

Tillæg for enkeltværelse
kr. 2.898,-

Fairmont Zimbali Resort
Fairmont Zimbali Resort er et skønt 5-stjernet hotel på den smukke Delfinkyst. Resortet byder på dejlige værelser, gode restauranter, en lækker pool og en tennisbane. En del af Zimbalis område er udlagt som naturreservat, hvor du i fred og ro kan kigge på planter, dyr og fugle.

Læs mere på www.fairmont.com/zimbaliresort

Tillæg for opgradering af hotel
kr. 2.000,- pr. person i delt dobbeltværelse på Fairmont Zimbali Resort

Tillæg for enkeltværelse
kr. 5.998,-

Udflugter
I Durban kan du deltage i en række udflugter. Se beskrivelser og priser her: Udflugter i Durban

Prisen inkluderer
 • Evt. fly Johannesburg, Cape Town eller Victoria Falls – Durban t/r.
 • Transport mellem lufthavn og hotel.
 • 4 nætter på hotel i delt dobbeltværelse.
 • Morgenmad dagligt.
Bestilling
Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Luksus ved Victoria Falls

Type Rejseforlængelse
Varighed 4 dage
Pris Fra 8.998,–
4 dages afslapning i luksusomgivelser ved et af verdens smukkeste vandfald
Med en højde på 100 meter, en bredde på to kilometer og tæt regnskov hele vejen rundt er Victoria Falls et imponerende sted at tilbringe fire dage som afslutning på din Afrika-rejse. På bantusprog kaldes vandfaldene ’mosi-oa-tunya’ (’røgen, der tordner’), og det er netop, hvad Victoria Falls ligner – en kæmpe røgsky parret med et tordenbrag.
Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Du kan vælge mellem tre hoteller:

The Kingdom at Victoria Falls
Skønt 4-stjernet resort med tre swimmingpools, tre restauranter, fire barer, spa, kasino og børneområde. Resortet ligger inde i Victoria Falls Nationalpark i gåafstand fra selve vandfaldet.

Læs mere på www.thekingdomhotel.co.za

Pris
kr. 8.998,- pr. person i delt dobbeltværelse på The Kingdom at Victoria Falls

Tillæg for enkeltværelse
kr. 2.998,-

Victoria Falls Hotel
Vidunderligt 5-stjernet hotel, der oser af atmosfære og kolonihistorie. Her er alle tænkelige faciliteter, inkl. flere gourmetrestauranter i topklasse. Vandfaldene ligger 10 minutters gang fra hotellet og kan både ses og høres fra hotellets område.

Læs mere på www.victoriafallshotel.com

Pris
kr. 9.998,- pr. person i delt dobbeltværelse på Victoria Falls Hotel

Tillæg for enkeltværelse
kr. 4.998,-

Zambezi Sands
En eksklusiv lodge i fredfyldte omgivelser inde i Zambezi Nationalpark. Her er der muligheder for kanoture, fiskeri, game drives og vandreture.
Helspension samt sodavand, locale øl, vin og spiritus er inkluderet i prisen.

Læs mere på www.imvelosafarilodges.com/zambezi-sands.html

Pris
kr. 11.998,- pr. person i delt dobbeltværelse på Zambezi Sands

Tillæg for enkeltværelse
kr. 2.998,-

Prisen inkluderer
 • Fly Cape Town – Victoria Falls t/r
 • Transport mellem lufthavn og hotel
 • 3 nætter på hotel ved Victoria Falls i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad eller helpension
 • 1 nat på hotel i Cape Town i delt dobbeltværelse
 • Sejltur i solnedgangen på Zambezi-floden
 • Gåtur omkring vandfaldene
Prisen inkluderer ikke
 • Diverse visa, som kan købes ved indrejse, hvis du har dansk pas. Er du ikke dansk statsborger, henviser vi til ambassaden.
Bestilling
Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.
Rated 5 out of 5 by from en dejlig rejse med spändende oplevelser Jeg rejser med Albatros rejsebureau, da jeg ikke gider selv at planlägge min rejse eller undersöge de forhold , som möder mig på rejsen. Derfor vil jeg gerne ha mange oplysninger angående rejse, rejsemål mm leveret af rejsebureauet inden turen begynder. Det ville ha väret rart at ha fået lidt oplysninger för rejsen angående valutaveksling / anvending af kort. Ligeledes ville det ha väret en hjälp , hvis Albatros havde informeret lidt om temperaturer/ vejrforhold nat og dag på de forskellige lokaliteter. Der var for lidt tid i Stellenbosch. Rejselederen var särdeles kyndig , hjälpsom og venlig. Lokalguiden var også både dygtig , hjälpsom og behagelig.
Date published: 2016-01-28
Rated 5 out of 5 by from Unik og alsidig Sydafrikarejse Vores første Sydafrika-rejse spændte meget vidt - fra safari over natur til Mandela! Vores rejseleder Anna Mason bandt disse ting sammen på en meget professionel måde, i tæt samarbejde med guide og chauffør. Turen levede 100% op til beskrivelsen, og Anna supplerede oplevelserne med et "hvis vi står en time før op i morgen, så .....". Det var ikke de kedeligste overraskelser, der opstod på den måde. Vi deltager gerne på rejser et andet sted i Afrika med Albatros og Anna.
Date published: 2015-11-21
Rated 5 out of 5 by from En super spændende rundrejse At man kan opleve så meget forskelligt i et land på 14 dage er ubegribeligt. Et land med så mange miljøer, smukt og "grimt" - storslået og enkelt. Rejselederen gjorde et ufattelig stort arbejde for at vi kunne lære om Sydafrika. En rejse med "fart over felten" Hjemrejsen begyndte først kl. 17.30 så vi havde en hel dag til vores rådighed i Cape Town, her kunne vi godt have tænkt os noget der var programsat. Vi kunne ikke få så meget ud af dagen da vi vidste at vi skulle til hotellet og skifte inden hjemturen. så hellere have haft en fridag før.
Date published: 2017-02-08
Rated 3 out of 5 by from sydafrika Vores rejseleder vidste meget om politik i Sydafrika. Men, men ikke god nok til alle de andre opgaver. Eksempel: Hun fulgte os ikke til lufthavn. Sagde farvel ved vores hotel. Fordi hun skulle blive i Cape Town privat og hun sagde hun ikke kunne komme retur fra lufthavnen. Ikke vores problem !!!!! Den aften vi kom til Port Elisabeth efter en bustur på 7 timer og en flyvetur, meget meget trætte var der ikke bestil hotel til os. Vi hang i receptionen flere timer. Hvorefter vi fik et mørkt kælderværelse. Hun gav en middag for det. Efter vores mening ALT for dårligt. Hun er IKKE god nok. Vi har rejst fire gange de sidste par med albatros og haft fantastiske rejserledere. Ikke denne gang.
Date published: 2017-02-01
Rated 4 out of 5 by from Interessant møde med Sydafrika Da vi valgte denne tur, var vi meget bevidste om, at det var et varieret program, og at vi skulle langt omkring i et arealmæssigt stort land. Der blev derfor tilbragt meget tid i bussen, men heldigvis kunne vi bruge tiden på at nyde den skiftende natur. Vi havde ikke så store forventninger til at se mange dyr i Kruger, men nåede 4½ af Big Five, da vi så gepard, men ikke leopard. Dertil kom en del andre dyr og fugle. Turen til Kaphalvøen var et højdepunkt. Kontoret i Cape Town havde sørget for billetter til Taffelbjerget og Robben Island for interesserede, og det blev en god dag på egen hånd.
Date published: 2017-03-02
Rated 5 out of 5 by from En sand roller-coaster med fantastiske oplevelser Den danske rejseleder havde en uovertruffen viden og indsigt om Sydafrikas historie og forhold i dag. Han kunne formidle det, så vi blev engageret i landet. Turen ville ikke have været det samme uden ham. Den lokale rejseleders fantastiske humør, effektivitet og engagement gjorde helt klart en forskel på turen.
Date published: 2015-11-14
Rated 3 out of 5 by from flot tur ,med minusser smuk tur med store oplevelser,vidende rejseleder,gode hoteller,men men et under lavmålet dårlig flytur fra Istanbul til Johannesburg ,der var mindre benplads end da vi fløj til London i dec.med Rainair for 108 kr.med en flyvetid på 10 timer er det simpelthen for DÅRLIGT !!!! det undre mig også at guiden samler 22.100 rand ind til drikkepenge,og så ikke vil offentliggøre hvor meget feks.den lokale guide får ???det er vel VORES penge
Date published: 2016-01-28
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk,spændende og kulturelt givende rejse. Rejsen gav et mangfoldigt indtryk af Sydafrika. Krüger Nationalpark med Big Five , vandreture til Canyons, udsigtspunkter, over hængebroer med videre. Køreture igennem varierede landskaber, kyst, Sverrigslignede skove og bjerge, krydret med besøg på strudse og vingårde samt Township. Cape Town, en smeltedigel af mange forskellige nationaliteter, fx congolesere som taxakørere, kurdere i restauranter og tysk pige, ansat i Amazon.
Date published: 2016-02-10
 • y_2018, m_1, d_15, h_11
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.6
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_85
 • loc_da_DK, sid_ZARTR01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Du har også mulighed for at stille spørgsmål, som drejer sig om selve rejsen, eller læse andres spørgsmål. Bemærk, at andre gæsters evalueringer kommer efter sektionen med spørgsmål og svar.

Lignende rejser

ZARTR01FDK