Efterårshøjskole på Bali

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Natur, kultur, historie, gastronomi og samvær på billedskønne Bali

Bali venter forude med god tid til at komme tæt på det spændende balinesiske  folkeliv. På to uger kan vi nå at lære og opleve meget af Bali, og vi dykker ned i alt fra sprog, religion, gastronomi, natur og kultur. Bali er kendt for de enestående naturscenerier, risterrasser der klæber sig langs bakkeskråningerne, de dejlige strande og ikke mindst den venlige lokalbefolkning. Vores ramme om oplevelserne er det lækre resort Adiwana Arya Villas, som ligger omkranset af rismarker lidt uden for kunstnerbyen Ubud. Vi indkvarteres i hyggelige og rummelige bungalows, som med sin smagfulde indretning er en oplevelse i sig selv. I løbet af rejsen vil der være foredrag, vi tager på vandre- og cykelture, vi udforsker højlandet og skal også tilbringe en dag som landmand, hvor vi lærer om livet på landet og hjælper til i markerne. Rejsen rundes af ved kysten, hvor vi bor helt ned til vandet.

Foredrag om Albatros´ Bali-rejser – klik her

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Langtidsferie

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta IDR, USD

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – Bali
Dag 2 Ankomst på Bali. Videre til Ubud
Dag 3 Ubud. Velkomstmøde og vandretur i området samt udflugt til Elefanttemplet og introduktion til Ubud
Dag 4 Ubud. Foredrag om balinesisk levevis. Udflugt til Ubud, Monkey Forest og det lokale museum. Danseundervisning om aftenen
Dag 5 Ubud. Heldags udflugt til Tumah Desa og Jatuliweh – en dag som landmand
Dag 6 Fridag i Ubud mulighed for at tage med på en kombineret cykel og vandretur omkring Ubud.
Dag 7 Foredrag om balinesisk madkunst efterfulgt af besøg på markedet og madlavningskursus
Dag 8 Cykeltur i området omkring Ubud, lokalt håndværk
Dag 9 Fridag i Ubud. Mulighed for tilkøb af udflugt ”River Rafting” (for alle aldre)
Dag 10 Heldagsudflugt til vulkansøerne og Munduk. Vandretur i enestående smukke bakkelandskaber med frokost hos lokal familie
Dag 11 Fridag i Ubud
Dag 12 Ubud til Candi Dasa. Stop ved Batur-vulkanen. Besøg ved Besakih-templet og vandtemplet
Dag 13 Candi Dasa, vandretur til historisk landsby i området
Dag 14 Candi Dasa. Fridag eller mulighed for snorkletur
Dag 15 Candi Dasa. Fridag og afskedsmiddag
Dag 16 Afrejse fra Bali
Dag 17 Ankomst til København

Hoteller

Candi Beach Resort & Spa

 • Candi Beach Resort & Spa har to pools med udsigt over havet
 • Candi Beach Resort & Spa har en skøn parklignende have
 • Candi Beach Resort & Spa har egen strand
 • Candi Beach Resort & Spa er et førsteklasses strandresort
 • 94 værelser
 • Døgnåben reception
 • Restaurant med tilhørende bar
 • 2 udendørs pools
 • Håndklæder ved pool
 • Liggestole ved pool
 • Internationale kreditkort modtages
 • Gratis wifi på hotellets område og på værelset
 • TV på værelset
 • Køleskab på værelset
 • Aircondition på værelset
 • Hørtørrer og strygejern kan rekvireres i receptionen
 • Sikkerhedsboks på værelset

Fremragende førsteklasses strandresort med egen strand og en skøn parklignende have. Hotellet har alt hvad man kan forvente af et lækkert moderne strandresort. De to pools med tilhørende liggestole ligger begge med udsigt over havet. To gode restauranter ligger ligeledes begge med udsigt til havet. Hotellets 30 m2 store værelser ligger i toetagers bygninger med udsigt til haven fra egen balkon eller terrasse.
http://www.candibeachbali.com/

Adiwana Arya Villas

 • Harmoni og idyl i og omkring Adiwana Arya Villas
 • Adiwana Arya Villas – som en oase omkranset af rismarker
 • Hotel Adiwana Arya Villas er ideelt som en fredfyldt base
 • Ved Adiwana Arya Villas
 • Adiwana Arya Villas
 • 16 suiter (bungalows) og 4 ”Two bedroom-Villas med privat pool
 • Døgnåben reception
 • Restaurant med tilhørende bar
 • 1 udendørs pool
 • Håndklæder ved pool
 • Liggestole ved pool
 • Internationale kreditkort modtages
 • Gratis wifi på hotellets område og på værelset
 • TV på værelset
 • Køleskab på værelset
 • Aircondition på værelset
 • Sikkerhedsboks på værelset

Som en oase omkranset af rismarker finder vi dette vidunderlige resort lidt uden for Ubud. Hotellets suiter (bungalows) ligger i en skønt indrettet have med sans for detaljerne. Så snart man træder ind på området fornemmer man harmonien og idyllen. Stedet er ideelt som en fredfyldt base når rejsens mange oplevelser skal fordøjes. Resortet har en lille pool med udsigt til rismarkerne. De rummelige værelser er alle indrettet som traditionelle træhuse og har tilhørende udendørs overdækket badeværelse samt en lille terrasse. Resortets restaurant servere lokale og internationale retter på højt niveau. 
https://www.adiwanaaryavillas.com/

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Bali

Vi sætter kursen mod Bali, og undervejs bliver der god tid til at nyde en film eller anden underholdning fra flyets omfattende underholdningsprogram.

Dag 2
Ankomst på Bali. Videre til Ubud
Harmoni og idyl i og omkring Adiwana Arya Villas

Vel ankommet på Bali sætter vi straks kursen mod Ubud, som ligger en god times kørsel fra lufthavnen. Her lidt uden for Ubud har vi fundet et charmerende og gennemført lækkert resort beliggende med rismarker til alle sider – helt i stil med de flestes forestillinger om at bo her i hjertet af Bali. Vi indkvarteres i dejlige bungalows, som ligger i resortets have. Der er en afslappet atmosfære på hotellet, og det er i det hele taget et rart sted at være. Resortets restaurant tilbyder både lokale og internationale retter, og der er et poolområde, hvor man kan slappe af, når vi holder fri. Det er også muligt at få massage og anden wellness-behandling. I rejsens pris er der inkluderet en 20 minutters klassisk Balinesisk massage, som kan fås i løbet af opholdet på resortet. Hver eftermiddag serveres der te og kaffe med tilhørende lækkerier og frugt.

Dag 3
Ubud. Velkomstmøde og vandretur i området samt udflugt til Elefanttemplet og introduktion til Ubud
Frodige rismarker

Har du brug for at knibe dig i armen, når du vågner i disse opgivelser, så forstår vi det godt. Her er helt roligt, ingen trafikstøj og den flotteste udsigt over de frodige rismarker. Efter en rolig morgen med tid til at nyde morgenmaden holder vi et velkomstmøde. På mødet gennemgår vi turens program og bliver introduceret til de mange oplevelser der venter os i den kommende tid. Efter vores møde begiver vi os til fods ud i området. Vandreturen går langs marker ud i den landlige idyl.

Tilbage på vores resort er der lidt fritid, inden vi tager til Ubud for at lære byen at kende. På vejen stopper vi ved Goa Gajah eller Elefanthulen. Hulen er hugget ind i en klippevæg, hvor selve indgangen er udformet som munden på en dæmon. Indenfor i den T-formede hule ses fragmenter af hinduistiske symboler, blandt andet hindu-guden Shiva og Shivas søn Ganesh med elefanthoved. I gårdhaven foran hulen findes to gamle bassiner med vand, der siges at komme fra ’ungdommens kilde’, hvorfor masser af lokale kommer for at få vasket krop og sjæl. Det er usikkert, hvornår templet er fra, men de bedste bud angiver det 11. århundrede som mest sandsynligt. Hollandske arkæologer opdagede hulen i 1923, men fontænen og bassinerne blev først opdaget i 1954. Efter vores første møde med balinesiske traditioner og religion tager vi til Ubud.

Der er ikke noget at sige til, at Ubud regnes for at være øens kulturelle centrum, og at området omkring byen tiltrækker mange udenlandske kunstnere, som rejser hertil for at dyrke deres kreative åre og nyde livet. Vi går en tur i byen, hvor der er god mulighed for at finde en helt særlig souvenir i en af de mange kunsthåndværkbutikker. Ubud er også en travl by med en del trafik på de to hovedgader, og efter nogle timer i den hyggelige, men også lidt hektiske by, vender vi tilbage til vores fredfyldte og rolige resort.

Dag 4
Ubud. Foredrag om balinesisk levevis. Udflugt til Ubud, Monkey Forest og det lokale museum. Danseundervisning om aftenen
Balinesiske offergaver

For de morgenfriske vil der i dag være mulighed for morgengymnastik og udstrækning. Bali er kendt for sin tradition for yoga og meditation. Dette får vi mulighed for at lære mere om denne morgen.

Om formiddagen er der foredrag på vores resort. Vi lærer om balinesisk levevis og traditioner. Senere på formiddagen mødes vi og hører mere om balinesiske offergaver og ceremonier. Balineserne bruger meget tid på at udfærdige offergaver for dernæst at ofre dem til guder og dæmoner. Offergaverne findes i mange variationer alt efter ceremoniens formål og kan være alt fra simple bananblade med lidt ris på til decideret kunstværker med store frugtopsatser. Vi får et indblik i tilblivelsen af disse offergaver og lærer meget mere om, hvorfor gaverne og religionen fylder så meget i balinesernes hverdag.

Om eftermiddagen tager vi til Abeskoven (Monkey Forrest), og ser jungletemplet, kendt for de mange aber, der bebor området. Efter besøget tager vi til Ubud og ser det lokale museum. Om aftenen spiser vi en lækker menu af balinesiske specialiteter. Efter aftensmaden er det tid til at finde danseskoene frem, når vi undervises i lokale danse.

Dag 5
Ubud. Heldags udflugt til Tumah Desa og Jatuliweh – en dag som landmand
Albatrosgæster der hjælper med at plante ris

Bali kan blive ved med at overraske og forbløffe os med enestående scenerier. I dag skal vi på heldagstur med bus til det centrale Bali. Her finder vi nogle af de smukkeste områder på øen. Risterrasserne ved Jatuliweh er blandt de smukkeste, og på vores vandretur i området får vi rig mulighed for at nyde de flotte scenerier. På vores tur langs rismarkerne kommer vi tæt på de lokale beboere, og vi skal også selv prøve kræfter med arbejdet i markerne, når vi hjælper de lokale bønder med at plante ris. Efter en spændende formiddag nyder vi en lokal frokost, hvorefter vi begiver os tilbage mod Ubud. Undervejs stopper vi ved Tumah Desa og nyder en enestående udsigt over landskabet.

Dag 6
Fridag i Ubud mulighed for at tage med på en kombineret cykel og vandretur omkring Ubud.
Frodige rismarker i Ubud

Igen i dag vil der være mulighed for morgengymnastik og udstrækning. Resortets yogainstruktør fører an.
Ellers er dagen til fri disposition. Vores rejseleder vil arrangere en kombineret cykel- og vandretur i området omkring Ubud for dem, der har lyst til flere oplevelser.

Dag 7
Foredrag om balinesisk madkunst efterfulgt af besøg på markedet og madlavningskursus
Gæster lærer om de balinesiske madtraditioner

I dag skal vi lære om det balinesiske køkken og hemmelighederne bag de velsmagende retter. Assisteret af en lokal kok vil vores rejseleder fortælle os mere om de balinesiske madtraditioner. Herefter kører vi til det lokale og livlige marked, hvor vi handler ind til vores frokost. Tilbage på vores resort er det tid til at vi sammen kaster os ud i at tilberede nogle af Balis mest populære og klassiske retter. Ingredienserne er de lokale råvarer med mange lækre grøntsager og frugter, som vi har købt på markedet. Naturligvis smager vi selv på resultatet til den efterfølgende frokost.

Eftermiddagen er fri til at slappe af på vores resort. Du har nogle rolige timer på resortet, inden vi sammen ud på eftermiddagen tager bussen ind til Ubud. Her har vi tid til at kigge på kunstforretninger og eventuelt shoppe lidt. Hvis der er stemning for det, arrangerer rejselederen, at vi om aftenen kan overvære en af de danseforestillinger med traditionel dans, som Bali og særligt Ubud er kendt for (danseforestilling er ikke inkluderet i rejsens pris).

Dag 8
Cykeltur i området omkring Ubud, lokalt håndværk
Området omkring Ubud er ideelt til cykelture

Dagen står på en cykeltur i området omkring Ubud, undervejs passerer vi rismarker, krydderiplantager, små landsbyer og gør holdt for at se templer, huse eller det lokale liv, vi møder på vores vej. Vi skal også se nærmere på noget af det kunsthåndværk, som Bali er så berømt for. Vi ser træskærerarbejde, batik og et malerværksted. Eftermiddagen er til fri disposition.

Dag 9
Fridag i Ubud. Mulighed for tilkøb af udflugt ”River Rafting” (for alle aldre)
Adiwana Arya Villas

I dag har du tid på egen hånd. Nyd en varm kop balikaffe på terrassen med en bog, slap af ved poolen eller tag med resortets shuttlebus ind til Ubud. Du har også mulighed for at tage med på en spændende formiddagstur og prøve kræfter med ”River Rafting”. På Bali findes der flere varianter og sværhedsgrad af River Rafting, hvor man i gummibåde suser ned ad floderne. Vi har valgt den milde udgave, hvor alle aldre kan være med. Det er en meget smuk sejltur gennem junglen og dybe kløfter. Er vi heldige ser vi aber undervejs. Undervejs passerer vi små vandfald og hvirvler, som sætter godt skub i bådene. Det er en sjov og smuk oplevelse, og som nævnt kan alle være med. Turen kan enten bestilles hjemmefra eller via rejselederen på turen.

Dag 10
Heldagsudflugt til vulkansøerne og Munduk. Vandretur i enestående smukke bakkelandskaber med frokost hos lokal familie
I junglen

Igen i dag skal vi på heldagstur. Med bus begiver vi os mod bjergene på den nordvestlige del af øen.
Undervejs stopper vi ved Tvillingesøerne og tager på en sejltur på den mindste af de to kratersøer. Vi går i land ved et lille jungletempel, hvorfra vi vandrer en tur igennem Balis eneste tilbageværende oprindelige regnskov. Vi kører op til bjergbyen Munduk og starter en vandretur ned i dalene. Det er en spændende tur ad naturstier gennem små landsbyer, langs marker og ind i junglen.

Omgivelserne signalerer ikke ligefrem decemberstemning eller dansk jul, men alligevel ledes tankerne engang imellem i retning af jul, da vi ofte kan dufte de nelliker, som dyrkes i stort omfang i området. Banan, ananas, avocado, muskatnød og kaffe er blot nogle af de afgrøder, som også dyrkes her. Vi gør holdt hos en lokal familie og nyder en velfortjent frokost, inden vi fortsætter vores vandretur i området.

Dagens vandretur er ikke strabadserende og tager i alt cirka 3 timer (husk gode vandresko!). Er du i almindelig god form, kan du deltage i turen. Vi har planlagt ruten således, at vi starter oppe og vandrer stille og roligt ned gennem dalen, hvorefter vores bus samler os op i bunden af dalen.
Efter dagens oplevelser i dette bjergområde kører vi tilbage til vores resort, hvor vi er fremme først på aftenen.

Dag 11
Fridag i Ubud
Ved Adiwana Arya Villas

Vi slutter vores ophold på det skønne resort med en fridag, hvor de mange indtryk kan fordøjes. Vores rejseleder vil være behjælpelig med forslag til aktiviteter og fællesarrangementet for dem, som har lyst.

Dag 12
Ubud til Candi Dasa. Stop ved Batur-vulkanen. Besøg ved Besakih-templet og vandtemplet
På Mount Agungs sydlige bjergskråning ligger Besakih-templet

I dag er det tid til at tage afsked med vores skønne resort og det venlige personale. Vi sætter kursen mod kysten og det billedskønne Candi Dasa. På turen kører vi først omkring Batur-vulkanen og skal se den fantastiske udsigt fra kraterkanten udover det enorme krater og søen dybt nede. I baggrunden kan man se vulkanen Agung med sin majestætiske top.
1.000 meter op ad Mount Agungs sydlige bjergskråning ligger Besakih-templet, det største og helligste tempel for hinduer på Bali. Dette tempel bliver vores næste stop. Det er egentlig et kompleks bestående af 23 forskellige templer, hvoraf hovedtemplet er bygget i flere niveauer som terrasser op ad skråningen. Det har været svært at datere templet præcist, men noget tyder på, at stenfundamentet er over 2.000 år gammelt. Vulkanudbruddet fra Mount Agung i 1963 slog 1.700 mennesker ihjel, og lavaen, der flød ned ad bjergsiden, kom også truende tæt på templet. Faktisk missede lavaen templet med få meter, hvilket af mange betragtes som et tegn fra guderne om, at de ville demonstrere deres magt, dog uden at ødelægge templet, som øens troende havde bygget.
Herfra fortsætter vi mod Ganga Garden, eller Tirta Gangga, som betyder vand fra Gangesfloden. Den frodige park, som også har en religiøs betydning for de lokale hinduer, består af fontæner, labyrintiske bassiner og statuer. Komplekset blev bygget i 1946, men blev ødelagt af ovennævnte vulkanudbrud i 1963. Området med det tilhørende slot er dog efterfølgende blevet restaureret på smukkeste vis.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til den idylliske kystby Candi Dasa, hvor vi skal bo på Candi Beach Resort. I dette enestående område ligger det idylliske fiskersamfund, der med de farvestrålende fiskerbåde i det funklende sorte sand lokker stadig flere eventyrlystne turister til. Her er ikke så mange turister som områderne mod syd, men stadig et godt udvalg af restauranter og lokale butikker. Vores nye resort er endnu en perle – et skønt førsteklasses strandresort beliggende direkte ned til en privat strand. Resortet har en stor parklignende have og to store poolområder. En perfekt kombination af idyl, afslapning og forkælelse. Der bliver god tid til at nyde resortet og dets faciliteter under vores ophold, omend vi også skal på opdagelse i dette spændende hjørne af Bali.

Dag 13
Candi Dasa, vandretur til historisk landsby i området
I den historiske landsby Tenganan

Om formiddagen tager vi på tur i området. Vi kører cirka 10 km ind i landet, hvorfra vi starter en vandretur langs rismarkerne. Undervejs gør vi stop hos lokale familier og bydes indenfor på te eller kaffe. Det er en smuk vandretur hvor vi ofte kan skimte havet i det fjerne. Vores vandretur slutter i den historiske landsby Tenganan, som er en velbevaret traditionel balinesisk landsby.

Efter formiddagens oplevelser tager vi tilbage til vores strandresort og holder resten af dagen fri.

Dag 14
Candi Dasa. Fridag eller mulighed for snorkletur
Candi Beach Resort & Spa er et førsteklasses strandresort

Vi slutter vores rejse med en fridag. Det er nu tid til at nyde resortet og de mange faciliteter. For dem, der har lyst, arrangerer vores rejseleder en snorkletur fra en af de nærliggende strande, hvor vi kan opleve den farvestrålende verden under havoverfladen.

Dag 15
Candi Dasa. Fridag og afskedsmiddag
Candi Beach Resort & Spa har egen strand

Vores sidste hele dag på Bali bruger vi på at slappe af og fordøje de seneste to ugers mange indtryk. Om aftenen samles vi og spiser en hyggelig afskedsmiddag sammen.

Dag 16
Afrejse fra Bali

Det er blevet tid til at forlade Bali, og vi kører mod lufthavnen og sætter kursen mod Danmark.

Dag 17
Ankomst til København

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Denpasar med mellemlanding t/r
 • Indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse: 10 nætter i Ubud på Adiwana Arya Villas og 4 nætter i Candi Dasa på Candi Beach Resort & Spa.
 • Udflugter jf. program
 • Alle lokale transporter jf. program med bus
 • Morgenmad dagligt
 • 5 x frokost; dag 5, 7, 10, 12 og 13.
 • Velkomstmiddag på dag 2 og afskedsmiddag på dag 15.
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring og Seniorrejseforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører ca. kr. 150 – 200.
 • Personlige fornødenheder
 • River Rafting (på dag 9) 398,-
 • Snorkling tur (på dag 14) 478,-
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.
 

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.
 

Mere om Indonesien

Her kan du få mere at vide om Indonesien: www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/indonesien

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from En eventyrlig rejse med mange oplevelser Rejsen var så fuld af oplevelser og indtryk, at det er svært at beskrive. Med en yderst kompetent rejseleder Jesper udforskede vi det bedste af Bali . Jeg føler vi kom ind under huden på livet og befolkningen på Bali. Vi så, hørte, følte, smagte det allerbedste. Rejselederen holdt et blændende og indlevende foredrag om Bali, hans formidlingsevne var eminent. Jeg synes, jeg har fået så meget for pengene, mere end jeg havde forventet. En aktiv ferie, hvor hver dag var fyldt med nye oplevelser og aktiviteter. Og tæt kontakt med lokalbefolkningen.
Date published: 2019-10-27
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk højskoleoplevelse En højskolerejse der var beriget med viden og oplevelser. Oplevelser, hvor der både var til fysikken bestående af vandreturer samt cykelturer. Det åndelige blev i den grad også beriget med fortællinger om tro og templer. Hotelopholdet på Adiwana Ayra Villas var formidabel. Personale der i den grad vartede turisterne op, men samtidig havde man indtryk af et godt og sundt fællesskab indbyrdes. Jesper var en fantastisk rejseleder, var på forkant med det hele
Date published: 2019-10-27
Rated 4 out of 5 by from Vel tilrettelagt og interessant rejse Opholdet på Bali var fyldt med spændende aktiviteter, hvor Balis historie og kultur blev fortalt og oplevet. Der var planlagt flere vandreture og cykelture, hvor flere af deltagerne absolut ikke var fysisk veltrænede til at deltage. Det gik desværre ud over resten af gruppen. Det bør gøres helt klart for deltagerne i en rejse med vandre- og cykelture, hvilke krav der er rent fysisk for at deltage. Vores rejseleder var kompetent, hyggelig, fyldt med humor, og klarede sin opgave med bravour
Date published: 2019-10-27
 • y_2020, m_7, d_14, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.10
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_3
 • loc_da_DK, sid_IDRTR14, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

IDRTR14ADK