Egypten for livsnydere

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev Egyptens historiske og kulturelle højdepunkter i et tempo hvor alle kan være med, afsluttende med 5 dage på et skønt hotel i Luxor ved Nilens bred.

På denne rejse skal vi opleve de imponerende pyramider ved Giza samt dykke ned i den imponerende og spændende egyptiske historie med alle dens pragtfulde arkæologiske skatte. Vi har ganske enkelt samlet det bedste af landets seværdigheder, og oplever det hele i et tempo, hvor alle kan være med.

Rejsen indledes med 2 nætter i Cairo, hvor vi naturligvis skal opleve Egyptens ubetinget største vartegn: De tre majestætiske pyramider der både med deres størrelse og det mesterlige ingeniørarbejde imponerer de fleste. Pyramiderne har længe været på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og den over 4.000 gamle Kheops-pyramide er det eneste af oldtidens syv underværker, der stadig står intakt.

Herefter flyver vi sydpå til Luxor hvor vi har hele 5 dage på et skønt hotel med en dejlig have og en indbydende pool. Hotellet ligger i centrum af Luxor, helt ned til Nilens bred. Området omkring Luxor er et af de vigtigste arkæologiske områder i verden, og vi har god tid til både at holde ferie og opleve områdets kulturskatte bl.a. kongegravene i Kongernes Dal, Dronning Hatshepsuts gravtempel og verdens største tempelkompleks, Karnak-templet.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Egyptisk pund

Dagsprogram 8 dage
Dag 1
Afrejse. Fly København til Cairo
Dag 2
Cairo. Giza-pyramiderne, Tahrir Pladsen og det gamle Cairo.
Dag 3
Fly fra Cairo til Luxor. Aftenstemning i Luxor-templet.
Dag 4
Luxor. Kongernes Dal og dronning Hatshepsuts tempel (Tilkøbspakke).
Dag 5
Luxor. Karnak-templet og Felukka-sejlads på Nilen (Tilkøbspakke).
Dag 6–7
Luxor. Tid på egen hånd.
Dag 8
Hjemrejse

Hoteller

Hotel Steigenberger Tahrir

 • 295 værelser
 • 24/7 reception
 • 1 restaurant og 1 lobbybar
 • Elevator
 • Wifi på alle værelser
 • Spa center
 • 0 km til city enter
 • 50 m til det nærmeste supermarked

Udover sin centrale placering i gåafstand fra Tahrir Pladsen byder Steigenberger Tahrir på dejlige nyrenoverede værelser med fladskærms TV, safetyboks og alle andre moderne fornødenheder.

I hotellets restaurant serveres en god morgenmadsbuffet med såvel international som lokale specialiteter.
Restauranten fungerer ligeledes som ala carte restaurant for gæster, der foretrækker at spise frokost og aftensmad med et internationalt snit.

Hotel Pavillon

 • 102 værelser
 • 24/7 reception
 • 3 restauranter og 1 lobby bar
 • Elevator
 • Wifi på alle værelser
 • Udendørs swimmingpool
 • Egen park
 • 350 m til Luxor temple
 • 450 m til den gamle bazaar

Hotel Pavilion lokker med fine værelser og en perfekt beliggenhed. Kun et par hundrede meter fra Luxor Temple, den gamle bazar og Luxors smukke kornish langs Nilen. Hotellet kan desuden bryste sig af Egyptens smukkeste udendørs faciliteter, da hotellets park anlagt i starten af det 20.århundrede er en sand lise for sjælen. Her findes små rolige afkroge med tropiske planter, såvel som swimmingpool område og en mindre restaurant.

Alt sammen tilgængeligt for den heldige gæst, som også kan benytte den legendarisk 1886 restaurant  og bar, hvor Howard Carter I 1920’erne uden tvivl har nydt en gin&tonic efter et hans utallige forsøg på at lokalisere Tutankhamon gravsted.

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse. Fly København til Cairo

Vi flyver til Cairo, Afrikas største by med ca. 20 millioner indbyggere. Vi lander tidligt på aftenen og mødes ved ankomsten af en repræsentant fra vores lokale partner, der sørger for, at vi kommer gennem paskontrollen og får ordnet vores visa. 
Derefter kører vi til vores hotel som ligger midt i byen – overfor ’det gamle’ Egyptiske Museum og Tahrir-pladsen.

Dag 2
Cairo. Giza-pyramiderne, Tahrir Pladsen og det gamle Cairo.

Efter en god nats søvn skal vi i dag besøge Egyptens ubetinget største vartegn: pyramiderne i Giza.

De tre majestætiske pyramider bliver ved med at imponere, både med deres størrelse og det mesterlige ingeniørarbejde, der ligger bag. Pyramiderne har længe været på UNESCO’s liste over verdens kulturarv, og Cheops-pyramiden fra ca. 2550 f.v.t. er det eneste af oldtidens syv underværker, der stadig står intakt. Vi ser selvfølgelig også den store og myteomspundne sfinks, der ligger og vogter over pyramiderne.

Vi spiser frokost i området med udsigt over de imponerende bygningsværker, før vi returnerer til vores hotel i den gamle del af Cairo. 

Eftermiddagen er afsat til oplevelser på egen hånd. Rejselederen arrangerer en let gåtur i området omkring Tahrir pladsen. Det var her en række demonstrationer og  protester fandt sted i 2011 i forbindelse med det arabiske forår.

I dag ånder alt fred og ro, og vi ser nærmere på områdets mange smukke bygninger og går på opdagelse blandt små butikker, restauranter og traditionelle kaffehuse, som serverer arabisk kaffe og vandpibe, eller shisha, som er en vigtig institution i mange arabiske lande.
Middagen denne aften er på egen hånd.

Dag 3
Fly fra Cairo til Luxor. Aftenstemning i Luxor-templet.

 Det er tid til at forlade Cairo, og vi kører retur mod lufthavnen for at flyve mod Luxor - et af de vigtigste arkæologiske områder i verden. Kort og godt kan man sige, at Luxor-området spiller samme rolle i egyptisk kultur som Athen gør i græsk kultur, og Rom i romersk kultur. Luxor, som ligger på Nilens østbred, er i dag en lille provinsby, men engang hed byen Niut og var den religiøse hovedstad i Det Nye Rige, Egyptens glansperiode, 1550-1070 f.v.t.

Ved ankomsten til Luxor kører vi den korte vej til vores hotel som er beliggende midt i Luxor helt ned til Nilen og blot 500 meter fra Luxor Templet. Hotellet har en stor og dejlig have samt et indbydende pool-område.
Sidst på eftermiddagen går vi den korte vej til Luxor-templet, som er bygget af Tutankhamons bedstefar, Amenophis 3., cirka 1380 f.v.t. og kun udvidet ganske lidt under Ramses 2. – han tilføjede blot en forgård, så templets oprindelige plan træder tydeligt frem. Templet er meget harmonisk og smukt; det fortælles, at da Napoleons soldater på deres march fik øje på templet, stoppede de som på tælling og klappede! Templets mest spændende relieffer er en næsten 100 meter lang frise, der viser Tutankhamon fejre den årlige Opet-festival, hvor Amon-Re fra Karnak besøger Luxor-templet. Templet bruges den dag i dag; i forgården ligger en moské, og herfra udgår stadig en årlig procession rundt om templet, ligesom i oldtiden.

Vi har valgt at besøge templet efter mørkets frembrud hvor det meste af templet er oplyst af projektører. Aftenstemningen og lyset fra projektørerne er med til at skabe en helt anderledes og eventyrlig atmosfære.
Vi skal også slentre en lille tur op ad den 2,7 km lange Sfinks Allé der er flankeret af over 600 sfinkser og som engang forbandt Luxor-templet med Karnak-templet. Sfinks Allé åbnede for offentligheden i slutningen af 2021 og det er et imponerende syn. 

Efter endt tur i Luxor-templet vil rejselederen tage dem af Jer der måtte have lyst med på en lokal restaurant i området (middag for egen regning). Og efter en lang og spændende dag slentrer vi tilbage til vores hotel og siger godnat.

Dag 4
Luxor. Kongernes Dal og dronning Hatshepsuts tempel (Tilkøbspakke).

Tidligt om morgenen kører vi over til Nilens vestbred, hvor Kongernes Dal med 65 grave fra ovennævnte periode ligger. Vi kører gennem det opdyrkede område til ørkenranden og når ad en snoet vej ind til Kongernes Dal. I modsætning til de tidligere epokers pyramidegrave er der her tale om klippegrave. Selvom gravene lå skjult, er alle på nær én blevet plyndret. Tutankhamons lille grav er den eneste undtagelse. Scenerne på væggen viser kongens begravelsestog og kongen foran forskellige guder. De andre kongers grave strækker sig op mod 100 meter ind i bjerget og er dekoreret med solguden Ras færd på underverdenens flod. Vi besøger tre grave i Kongernes Dal. Besøg i Tutankhamons grav er ikke inkluderet, men du kan betale et ekstra tillæg for at besøge den.

Tæt på indgangen til Kongernes Dal ligger Deir al-Bahri-komplekset, hvor dronning Hatshepsuts imposante gravtempel er fokuspunktet. Dronning Hatshepsuts vej til magten gik imod alle konventioner i datidens Egypten. Hun var førstehustru og dronning til Tuthmosis 2., der døde omkring 1480 f.v.t. Efter kongens død blev hans lille søn Tuthmosis, som kongen havde fået med en haremspige, konge af navn, men hans energiske tante Hatshepsut greb efter nogle års forløb magten. For at retfærdiggøre sin magtovertagelse hævdede hun, at guden Amon-Re ved et orakel havde forkyndt, at hun skulle være konge. Hun klædte sig som en konge og bar endda falsk skæg (symbol på kongeværdighed), og det egyptiske folk lod til at acceptere denne hidtil usete optræden. Hatshepsut blev ved magten i 15 år, og under hendes regeringstid (1473-1458 f.v.t.) blomstrede den egyptiske økonomi. Hun udvidede handelsforbindelser, og hun byggede prægtige templer og restaurerede mange andre. Langt om længe blev hendes nevø en voksen mand, og han fik sin retmæssige titel som farao. Denne nevø blev den største af alle faraoner, Tuthmosis 3., senere også kaldt ’Det gamle Egyptens Napoleon’. Da han kom til magten, fik han Hatshepsuts navn fjernet fra templernes vægge, hvilket peger på, at han ikke var synderligt glad for sin tante. Men det faktum, at hun var i stand til at holde denne listige og karismatiske ynglings ambitioner i skak i så lang tid, giver et fingerpeg om hendes karakter.

Vi returnerer til vores hotel i Luxor omkring middagstid. Vi har resten af dagen på egen hånd.

Dag 5
Luxor. Karnak-templet og Felukka-sejlads på Nilen (Tilkøbspakke).

Efter morgenmaden skal vi se nærmere på Karnak-templet, som er verdens største tempelkompleks. Arkæologer har arbejdet her i mere end 150 år, og de har gjort en fantastisk indsats med at genopbygge de mange sammenstyrtede ruiner, og der er stadig arbejde til mange år fremover. Templets bygningshistorie strækker sig over 2.000 år, og stedet omfatter et areal på cirka 500 x 500 meter, der omkranses af en mægtig mur. I oldtiden kom man sejlende til templet, kajanlægget er blevet fremgravet af franske arkæologer. Blandt de mange spændende detaljer i templet må nævnes den store søjlehal med 20 meter høje søjler, Hatshepsuts kapeller, de to store obelisker i den centrale del af templet, og endelig det såkaldte ’botaniske kammer’ med relieffer af de dyr og planter, som Tuthmosis 3. hjembragte fra sine mange felttog i Syrien.
Ingen tur til Egypten er komplet uden en sejltur på Nilen. Så efter Karnak templet skal vi naturligvis ud og sejle på Nilen i en af de traditionelle egyptiske sejlbåde Felukka.
Fra en af de smukke både, som har besejlet Nilen i årtusinder, nyder vi landskabet der langsomt glider forbi og betragter livet langs bredden.

Vi returnerer til vores hotel omkring middagstid, og har resten af eftermiddagen på egen hånd.

Dag 6–7
Luxor. Tid på egen hånd.

De sidste to dage er afsat til oplevelser på egen hånd og Luxor har masser af byde på. Har man lyst til at opleve mere af Egyptens fantastiske historier findes der i og omkring Luxor mange spændende udgravninger og museer, som alle indeholder kulturskatte, hvis lige ikke findes mange andre steder i verden. I kan også vælge at lægge vejen forbi Luxor-templet igen hvis I gerne vil opleve det i dagslys.
Det er naturligvis også nærliggende at gå på opdagelse i byens gamle bazar, som lokker med uimodståelige tilbud (husk at prutte om prisen), små hyggelige kaffebarer, samt et leben ud over det sædvanlige.
Er man fyldt op med oplevelser tilbyder hotellets have og poolområde gode muligheder for afslapning og velvære.

Rejselederen vil alle dage være til stede på hotellet og behjælpelig med ekstra udflugter, forslag til restaurationsbesøg m.m.

Dag 8
Hjemrejse

Der er tidlig afgang fra hotellet mod lufthavnen. Hjemrejsen går via Cairo, og vi lander i Københavns Lufthavn hen på eftermiddagen.

Luxor udflugtspakke

Under opholdet i Luxor kan du tilkøbe denne udflugtspakke. Udflugtspakken skal købes og bestilles hjemmefra som en samlet pakke. Udflugterne ligger på dag 4 og 5.

Samlet pris for begge udflugter: kr. 1.298,-

Halvdagsudflugt: Kongernes Dal og dronning Hatshepsuts tempel (dag 4)

Vi kører til Nilens vestbred, hvor Kongernes Dal med 65 grave fra ovennævnte periode ligger. I modsætning til de tidligere epokers pyramidegrave er der her tale om klippegrave. Nogle kongegrave strækker sig op mod 100 meter ind i bjerget og er dekoreret med solguden Ras færd på underverdenens flod. Vi besøger tre grave i Kongernes Dal. 

Vi skal også besøge Deir al-Bahri-komplekset, hvor dronning Hatshepsuts imposante gravtempel er fokuspunktet. Dronning Hatshepsuts vej til magten gik imod alle konventioner i datidens Egypten. Hun var førstehustru og dronning til Tuthmosis 2., der døde omkring 1480 f.v.t. Efter kongens død blev hans lille søn Tuthmosis, som kongen havde fået med en haremspige, konge af navn, men hans energiske tante Hatshepsut greb efter nogle års forløb magten. For at retfærdiggøre sin magtovertagelse hævdede hun, at guden Amon-Re ved et orakel havde forkyndt, at hun skulle være konge. Hun klædte sig som en konge og bar endda falsk skæg (symbol på kongeværdighed), og det egyptiske folk lod til at acceptere denne hidtil usete optræden. Hatshepsut var ved magten i 15 år fra 1473-1458 f.v.t.

Halvdagsudflugt: Karnak-templet og Felukka-sejltur (dag 5)

Vi bruger morgenen og formiddagen på at se nærmere på Karnak-templet, som er verdens største tempelkompleks. Arkæologer har arbejdet her i mere end 150 år, og de har gjort en fantastisk indsats med at genopbygge de mange sammenstyrtede ruiner, og der er stadig arbejde til mange år fremover. Templets bygningshistorie strækker sig over 2.000 år, og stedet omfatter et areal på cirka 500 x 500 meter, der omkranses af en mægtig mur. 

I oldtiden kom man sejlende til templet, kajanlægget er blevet fremgravet af franske arkæologer. Da ingen tur til Egypten er komplet uden en sejltur på Nilen, vil vi efter besøget i Karnak-templet tage på en lille sejltur på Nilen i en af de traditionelle egyptiske sejlbåde Felukka. 

Udflugtspakken inkluderer

 • Dansk rejseleder
 • Halvdagstur og entré til Kongernes Dal* og dronning Hatshepsuts tempel.
 • Halvdagstur og entré til Karnak-tempet.
 • Felukka-sejltur på Nilen.
 • Al transport i forbindelse med udflugterne
 • Pris: kr. 1.298,- pr. person

(*entré til Kongernes Dal inkluderer adgang til 3 grave og IKKE inkl. Tutankhamons grav, men du kan betale et ekstra tillæg for at besøge den.).

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Cairo t/r direkte med Egypt Air.
 • Indenrigsfly Cairo – Luxor t/r
 • Udflugt og entré til Pyramiderne dag 2
 • Udflugt og entré til Luxor-templet dag 3
 • 2 nætter på 4-stjernet Steigenberger Cairo Tahrir Hotel.
 • 5 nætter på 4-stjernet Hotel Pavillon Winter Palace i Luxor.
 • Morgenmad dagligt
 • Frokost på dag 2
 • Transport og transfers  jf. program
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 •  Sygdomsafbestillingsforsikring 7 % af rejsens pris
 •  Gouda årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 •  Udflugtspakke 1.298,- pr. person
 •  Visum til Egypten 225,- pr. person
 •  Drikkepenge til lokalguider og chauffører, beregn ca. 20 dollars pr. person
 •  Eventuelle ekstra arrangementer
 •  Tillæg for enkeltværelse
 •  Øvrige måltider og drikkevarer
 •  Personlige fornødenheder
 •  Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 •  Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Ikke egnet for gangbesværede

Da en stor del af udflugterne på denne rejse vil foregå til fods, forventes det, at rejsedeltagerne er mobile, selvhjulpne og kan færdes uden hjælp.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Mere om Egypten

Her kan du få mere at vide om Egypten: www.albatros-travel.dk/destinationer/afrika/egypten 

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser