Eksklusivt togt fra København og rundt om Island

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Kom på en ekstraordinær og naturskøn krydstogtsrejse med Albatros, hvor vi med eksklusive Vasco da Gama rejser fra København til Island

På dette naturskønne krydstogt stævner vi ud fra København om bord på det dejlige krydstogtskib Vasco da Gama. Det er en unik rejse, der giver dig en enestående mulighed for at opleve det bedste af Island
 i højsommeren. Vi sejler ud af Københavns havn og gør landgang i hovedstaden Reykjavik, hvor skibet ligger ved kaj natten over, så vi får skudt vores islandske eventyr godt i gang. Vi går nordpå mod Grundarfjördur med det naturskønne Kirkjufell og sejler langs de øde og naturskønne kyster. Vores islandske odyssé indbefatter også stop i både maleriske Isafjördur, der af mange anses for at være Islands smukkeste by. Sidst, men bestemt ikke mindst, lægger vi til i Akureyri på den islandske nordkyst.

Dette er ganske enkelt et helt enestående krydstogt, som ikke tidligere er set!
Dette er en helstøbt rejse, hvor vores hotel følger med hele vejen og skibets størrelse gør, at vi gør anløb i havne, der normalt ikke besøges af krydstogtskibene. 

Lige netop skibet Vasco da Gama, som vi sejler med, har kun plads til ca. 1.000 passagerer, hvilket betyder, at skibet har en hyggelig og personlig atmosfære. Om bord finder du komfort og afslapning, mens du i land har muligheden for at få store kulturelle oplevelser. 

Rejsen er som altid ledet af Albatros Travels kyndige rejseleder.

 

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Krydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta EUR, ISK, NOK

Dagsprogram 13 dage
Dag 1
Ombordstigning i København. Afsejling og Kronborg på bagbord side
Dag 2
Göteborg, Sverige. Byrundtur til fods med rejselederen
Dag 3
Kristiansand, Norge. Byvandring med bl.a. Posebyen og Fiskebrygga ved rejselederen
Dag 4–5
Oplevelser til søs på havet mod Island. Underholdning om bord
Dag 6
Reykjavik, Island. Byrundtur med rejselederen
Dag 7
Reykjavik, Island. Mulighed for besøg ved Den Blå Lagune (tilkøb)
Dag 8
Gundarfjördur, Island. Mulighed for udflugt til lavatunnelen Vatnshellir og vandfaldet Kirkjufellsfoss (tilkøb)
Dag 9
Isafjördur, Island. Islands smukkeste by til fods med rejselederen
Dag 10
Akureyri, Island. Mulighed for udflugt til naturreservatet Myvatn (tilkøb)
Dag 11–12
På havet mod Norge. Oplevelser med rejselederen om bord
Dag 13
Bergen, Norge. Byrundtur med Bryggen og hjemrejse

Vasco da Gama

Om bord på Vasco da Gama kan du sejle i kølvandet på de store opdagelsesrejsende, og det er ikke uden grund, at skibet er opkaldt efter en af de største af dem. Her er nemlig kun plads til 1.000 gæster om bord, hvilket skaber en intim atmosfære om bord, uden at man skal gå på kompromis med faciliteterne. Læs mere om skibet og andre praktiske oplysninger på https://www.albatros-travel.dk/rejsetyper/skibe/ms-vasco-da-gama

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Ombordstigning i København. Afsejling og Kronborg på bagbord side Afsejling kl. 23.30
Vasco da Gama

Fra først på eftermiddagen går vi om bord på det dejlige skib Vasco da Gama, der ligger ved kaj i Københavns havn. Herefter er der god tid til at gå på opdagelse på skibet og lære det at kende, inden vi om aftenen spiser vores første middag om bord sammen. Kort før midnat stævner vi ud, og natteravnene vil efter en lille times tid kunne se Kronborg på bagbord side.

Dag 2
Göteborg, Sverige. Byrundtur til fods med rejselederen Ankomst kl. 11.00, afsejling kl. 19.00

Det er normalt Stockholm, der får al opmærksomheden i vores broderland Sverige, men Sveriges "anden by" stråler lige så klart. Byen er et mekka af arkitektoniske stilarter, der strækker sig over årtusinder – for ikke at nævne den utrolige mængde af butikker, cocktailbarer og moderne kunstmuseer – Göteborg har masser af trækplastre. Den er lille, hvad angår selve byens størrelse, men så meget desto bedre i dag, hvor rejselederen tager os med på en frivillig byvandring. Her er nemlig en hyggelig, intim stemning. 

Vi går en tur i den gamle bymidte og vores vej lægges bl.a. forbi Gustavi-domkirken, som er opkaldt efter Gustav II Adolf, og det gamle Kronhuset fra midten af 1600-tallet, som er en af byens bedst bevarede gamle bygninger. Herefter kan du på egen hånd fx gå en tur langs den maleriske havnefront, nyde udsigten fra Skansen Kronan – forsvarsanlægget i midten af bydelen Haga, hvorfra der er en vidunderlig udsigt over Göteborg.

Om aftenen stævner vi ud, og i dag er det bestemt værd at holde øje med udsejlingen, som går igennem Göteborgs skærgård inden vi rammer åbent hav og har fri passage hele vejen til Norge.

Dag 3
Kristiansand, Norge. Byvandring med bl.a. Posebyen og Fiskebrygga ved rejselederen Ankomst kl. 8.00, afsejling kl. 18.00

Hvis vejrguderne er med os, er det i dag solens varmende stråler, der tager imod os på kajen i Norges sydligste by. Vi nyder morgenen om bord i ro og mag, inden rejselederen midt på formiddagen tager os med på en orienterende byrundtur til fods, hvor vi bl.a. lægger vejen forbi Posebyen og Fiskebrygga.

Posebyen er en stor samling af de lave træhuse, der er så karakteristiske for denne del af Norge. I dag fyldes husene af hyggelige, små butikker, så de er nok de færreste, der kommer til at gå tomhændet hjem!

Den atmosfærefyldte Fiskebrygga er med sit spændende havneliv en lokal favorit, specielt på solrige dage. Herfra kan vi også kigge over på Odderøya med teater- og koncerthuset Kilden. Denne karakteristiske bygning ligger lige ned til vandet, og er blevet et af byens vartegn. Odderøya var tidligere en flådebase. I dag er det et rekreativt område med kunstnerisk kant. 

Efter byrundturen kan du tilbringe resten af dagen på egen hånd inden vi om aftenen stævner ud mod vores islandske eventyr.

Dag 4–5
Oplevelser til søs på havet mod Island. Underholdning om bord

Et par dage til søs er den helt rigtige måde at opleve livet på et krydstogtskib på. For selve opholdet på skibet er en stor del af rejsen, hvor du kan nyde den skønne, afslappede rytme og i fred og ro fordøje de mange indtryk fra rejsen.

Du kan slappe af ved poolen, tage en tur i motionscentret eller benytte dig af de mange øvrige aktivitetsmuligheder om bord. Eller du kan nyde udsigten, læne dig tilbage med en bog i en liggestol på dækket eller deltage i nogle af de mange underholdningsarrangementer.

Det er også en oplevelse at cirkle rundt mellem skibets mange temarestauranter og senere se den internationale forestilling og måske slutte af i natklubben.

Dag 6
Reykjavik, Island. Byrundtur med rejselederen Ankomst til Reykjavik kl. 14.00

Vi ankommer til Reykjavik på Island. De store naturscenerier og islændingenes 1000-årige dramatiske historie er et interessant bekendtskab. For 1000 år siden var den traditionelle måde at indtage nyt land at smide et gudebillede over bord og så gå i land, der hvor billedet drev ind. Således også Ingólfur Arnarson, der i 874 som en af de første satte fod på Island. Han kaldte stedet “Røgbugten,” og siden er det kun gået fremad. Dog temmelig langsomt. For 200 år siden boede her blot 300 sjæle, men nu har 172.000 mennesker eller 60% af Islands befolkning deres hjem i verdens nordligste hovedstad. 

Efter ankomsten kan du vælge at tage med rejselederen på en orienterende byrundtur til fods. Du kan selvfølgelig også vælge at kaste dig over byen på egen hånd.

Der er som altid mulighed for at spise en lækker middag om bord, men du kan også vælge at gå ud at spise middag på egen hånd (ikke inkluderet), da skibet ligger ved kaj natten over.

Dag 7
Reykjavik, Island. Mulighed for besøg ved Den Blå Lagune (tilkøb) Afsejling kl. 20.00
Den Blå Lagune

I dag er det muligt at tage med på skibets udflugt til Den Blå Lagune. Den verdensberømte Blå Lagune, eller “Bláa Lónið”, som den hedder på islandsk, er en af Islands mest berømte seværdigheder. Selvom luften selv om sommeren på Island kan være lidt kølig, er der her mulighed for et helsebringende bad i det lyseblå og 37-39 grader varme vand. Farven skyldes opslæmmet kiselmudder og en speciel blågrøn alge, der har en helende effekt på blandt andet psoriasis. Husk badetøj og eget håndklæde.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Udflugten bestilles og betales om bord. Albatros’ rejseleder deltager, hvis der er tilmeldinger nok.

Dag 8
Gundarfjördur, Island. Mulighed for udflugt til lavatunnelen Vatnshellir og vandfaldet Kirkjufellsfoss (tilkøb) Ankomst kl. 8.00, afsejling kl. 20.00
Vatnshellir-tunnelen

Skibet ankommer her til morgen Grundarfjörður, en lille smuk by, som ligger på den nordlige del af Snæfellsnes-halvøen i det vestlige Island og ved fjorden Breiðafjörður. Denne by ligger præcis midt på halvøens nordlige kyst. Grundarfjörður er kendt for sit unikke klima og naturen, for den lille halvø er dannet af det nærliggende bjerg Kirkjufell. Kirkjufell er faktisk det mest fotograferede sted i Island og det er der en grund til. I dag kan du selv få det at se. 

Denne lille by, som ligger mellem en bjerg og hav, har været støt voksende og udviklet siden 1940, selvom det nærre siger de fleste noget med tanke på, at indbyggertallet tæller kun ca. 900 sjæle. 

Dagens udflugtstilbud er en tur til Vatnshellir-tunnelen – et 8000 år gammelt lavarør, som blev skabt under et vulkanudbrud i et krater i Purkhólar-kraterfamilien. Tunnelen ligger lige ved siden af det vulkanske krater, som ligger kun 500 meter væk. Da den smeltede lava gled ned ad bakken i en lavaflod, begyndte den at køle af på overfladen, hvilket skabte en skorpe på overfladen af lavafloden. Da udbruddet stoppede, fortsatte al lavaen fra under denne skorpe med at løbe ud, hvilke skabte en tunnel. I dag får du derfor mulighed for at udforske lavafeltets indre ved at tage med på skibets udflugt.

Undervejs lægger vi også vejen forbi vandfaldet Kirkjufellfoss, og her kan man tage et smukt foto af vandfaldet med bjerget i baggrunden. 

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Udflugten bestilles og betales om bord. Albatros’ rejseleder deltager, hvis der er tilmeldinger nok.)

Dag 9
Isafjördur, Island. Islands smukkeste by til fods med rejselederen Ankomst kl. 8.00, afsejling kl. 16.00

Dagen byder på et besøg i den største bygd i Islands Vestfjorde. Isafjördur ligger smukt på en landtange i fjorden Skutulsfjördur, som er en del af den større fjord Isafjardardjup.

Ifølge Islands bosættelsesbog blev landet ved fjorden Skutulsfjördur allerede bebygget i det 9. århundrede af en mand ved navn Helgi Magri Hrolfsson. Omkring det 16. århundrede voksede Isafjördur sig til en handelsstation og byen fik kommunal status i 1786.

Det ældste hus, der stadig står på Island, er bygget i 1734 og er i dag en del af bymuseet. Det kan du fx lægge vejen forbi i dag (entre ikke inkluderet), hvor du sammen med rejselederen kan gå på opdagelse i Isafjördur.

Isafjördur har fået det flotte kælenavn ”Islands smukkeste by”, og det er der en grund til. Vi spadserer gennem gaderne her højt mod nord. 

Du kan også vælge selv at vandre en tur ud i landskabet, og her er det en god idé at holde øjnene åbne, hvis du gerne vil spotte fugle eller polarræve, og kigger du ud over havet, er det ikke unormalt at få øje på sæler eller på kysten for at se sæler eller havet for at få øje på en hval.

Dag 10
Akureyri, Island. Mulighed for udflugt til naturreservatet Myvatn (tilkøb) Ankomst kl. 9.00, afsejling kl. 20
Mývatn skal forstås som ’Dansemygsøen’

Vi fortsætter sejladsen mod nord og øst og når til den smukt beliggende by Akureyri i bunden af fjorden med sneklædte fjeldtoppe i baggrunden. Klimaet her er unikt for disse breddegrader, idet byen er begunstiget med langt flere solskinstimer og højere temperaturer end resten af Island, og den isfri havn har stor betydning for byen. 

Akureyri er Nordislands centrum for handel og kultur og er Islands næststørste by. Med det spirende uddannelsesmiljø, de mange kulturelle begivenheder og den store fiskeindustri vokser Akureyri støt, og stadig flere turister lægger vejen forbi nordkystens solskinsby. Der er god tid til at vandre rundt i den livlige by med hyggelige caféer, dejlige restauranter og frodige haver, samt at nyde den fantastiske udsigt oppe fra byens imponerende kirke.

Der er desuden mulighed for at deltage i en ca. otte timer lang udflugt til det naturskønne reservat omkring Myvátn, hvor man blandt andet kan opleve Islands livlige geotermiske aktivitet for fuldt blus i form af bizarre lavalandskaber, varme kilder og stinkende svovlhuller. På vej til Myvátn stopper vi kort ved det imponerende vandfald Godafoss, der med sine 12 meter i højden og 30 meter i bredden er et af Islands smukkeste vandfald. Midt i Myvatn-naturreservatet ligger den 37 kvadratkilometer store Myvatn-sø omgivet af lavasletter, fjelde og vulkaner. I søen findes der mere end 50 små lavaøer og -holme – de fleste af dem såkaldte pseudokratere, hvilket vil sige, at de ligner vulkankratere uden at være det. Søens gennemsnitlige dybde er kun 2,5 meter, og sollyset kan således nå helt ned på bunden. Kombineret med, at størstedelen af søens vand kommer fra underjordiske mineralholdige kilder, giver dette gode livsbetingelser for blandt andet fisk og fugle. Myvatn-søen er da også et sandt paradis for fugleelsker.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Udflugten bestilles og betales om bord. Albatros’ rejseleder deltager, hvis der er tilmeldinger nok.)

Dag 11–12
På havet mod Norge. Oplevelser med rejselederen om bord

Nu har vi atter et par dage til søs, hvor vi kan læne os tilbage og fordøje indtrykkende fra vores mange besøg i Island. På havet mod Norge kan man deltage i de aktiviteter, som skibet planlægger, og nyde underholdningen om bord. Vores rejseleder er naturligvis til rådighed og holder flere gange dagligt samling på rejseselskabet. Om aftenen spiser vi, hvis man har lyst, middag sammen.

Dag 13
Bergen, Norge. Byrundtur med Bryggen og hjemrejse Ankomst kl. 7.00
Bergen

Kystbyen Bergen er Norges næststørste by og ligger smukt placeret ved indgangen til de berømte norske fjorde mellem de syv fjelde. Byen blev grundlagt af Olav Kyrre i 1070 og er blandt Norges ældste.

Byen har endnu i dag en livlig havnefront og et driftigt handelsliv med masser af forretninger og boder. Et muligt stop er Fisketorget, der ligger inderst i havnebugten og er en oplevelse værd. Det er et farverigt marked med alt, hvad hjertet kan begære af laks, rejer, krabber og andet godt fra havet alt afhængig af årstiden, men markedet byder også på frugt, grønsager og blomster.   

Om morgenen ankrer vi op i Bergen, Norges charmerende gamle hansestad og fødeby for Edvard Grieg, landets verdensberømte nationalkomponist.

Bergens farverige, træbeklædte købmandsgårde, der oprindeligt blev bygget i 1300-tallet kendes som Bryggen. Området er på UNESCO’s verdensarvsliste, og de ældste huse, der står i dag, er fra starten af 1700-tallet. Bryggen var i flere århundreder hovedkvarter for de hanseatiske handelsmænd, der dominerede handlen i byen helt frem til midten af 1700-tallet. De snævre gader leder tankerne tilbage til en svunden tid. Bryggens smukke og karakteristiske træhuse og gamle købmandsgårde er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv, og i byens de smalle gader fornemmer man tydeligt det leben, der har været i den travle handelsby i middelalderen.

Efter ankomsten til Bergen er det blevet tid til at forlade skibet, som har været vores hjem de seneste mange dage på vores atlanterhavseventyr. Vi tager på en orienterende byrundtur i den smukke by og herefter er det blevet tid til at sige farvel til Norge. Vi drager mod lufthavnen, hvor flyet hjemad venter.

Prisinformation

Tillæg for enkeltkahyt

Tillæg for indvendig enkeltkahyt kat. G1: kr. 3.598,-

Tillæg for opgradering af kahyt

Dobbeltkahyt

 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med koøje/begrænset udsigt kat. G2: kr. 3.298,- pr. person
 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med vindue kat. G3: kr. 6.698,- pr. person
 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med balkon kat. G4: kr. 15.498,- pr. person 
 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med balkon kat. G5: kr. 28.498,- pr. person

Enkeltkahyt

 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med koøje/begrænset udsigt kat. G2: kr. 7.598,- pr. person
 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med vindue kat. G3: kr. 11.298,- pr. person
 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med balkon kat. G4: kr. 21.798,- pr. person
 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med balkon kat. G5: kr. 37.998,- pr. person
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • 12 nætters krydstogt med Vasco da Gama i delt indvendig dobbeltkahyt
 • Flyrejse Bergen-København
 • Byvandring i Göteborg
 • Byvandring i Kristiansand
 • Byvandring i Reykjavik
 • Byvandring i Isafjördur
 • Byrundtur i Bergen
 • Informationsmøder og foredrag på krydstogtskibet ved rejselederen
 • Helpension på skibet
 • Alle skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra udflugter
 • Tillæg for opgradering af kahyt og enkeltkahyt/enkeltværelse
 • Eventuelle måltider på land
 • Drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Drikkepenge om bord (beregn EUR 15 pr. person pr. nat om bord (beregn EUR 20 pr. person pr. nat om bord ved tilkøb af suite). Drikkepengene hæves automatisk fra skibskontoen om bord.*
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

*Ønsker man at reducere beløbet eller slet ikke at betale drikkepenge om bord, kan man rette henvendelse til receptionen på skibet og udfylde en såkaldt «service charge waiver»-formular. Rejselederen kan naturligvis være behjælpelig med dette.

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne?

Der er forskellige kahytskategorier – fra pæne, rummelige indvendige kahytter til pragtfulde suiter med egen balkon. Fælles for alle er, at de naturligvis har eget bad og toilet og rimelig skabs- og siddeplads, enkeltsenge eller dobbeltseng. Desuden er alle kahytter udstyret med køleskab og hårtørrer. På denne rejse er der garanterede kahytter. Det betyder, at man er garanteret den bestilte kategori, men først får tildelt kahytsnummer og får at vide, hvilket dæk kahytten ligger på ved ombordstigning.

Garanteret indvendig kahyt kat. G1
Kahytskategori G1, dæk 4 eller højere. Indvendig kahyt med to enkeltsenge eller dobbeltseng. Kahytten er på ca. 16 m2.

Garanteret udvendig kahyt med koøje/begrænset udsigt kat. G2
Kahytskategori G2, dæk 4 eller højere.  Udvendig kahyt med to enkeltsenge eller dobbeltseng. Kahytten kar koøje og begrænset udsigt. Kahytten er på ca. 16 m2.

Garanteret udvendig kahyt med vindue kat. G3
Kahytskategori G3, dæk 4 eller højere.  Udvendig kahyt med to enkeltsenge eller dobbeltseng. Kahytten kar stort vindue. Dette er den eneste kahytstype, hvor der er plads til børn. Kahytten er på ca. 16 m2.

Garanteret udvendig kahyt med balkon kat. G4
Kahytskategori G4, dæk 9.  Udvendig kahyt med to enkeltsenge eller dobbeltseng. Kahytten kar egen privat balkon og stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller dobbeltseng. Kahytten er på ca. 20 m2.

Garanteret udvendig suite med balkon kat. G5
Kahytskategori G5, dæk 10.  Stor udvendig kahyt med to enkeltsenge eller dobbeltseng. Kahytten kar egen privat balkon og stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller dobbeltseng. Kahytten er på ca. 34 m2.

Drikkevarer om bord

Der er inkluderet isvand fra automaten i buffetrestauranten til frokost. Der er ikke yderligere drikkevarer inkluderet, med mindre andet er nævnt under ”Prisen inkluderer”. Der skal således betales for drikkevarer om bord. En flaske vin koster fra cirka 30 EUR og opefter, øl (flaske eller fad) koster cirka 5-6 EUR, og spiritus koster typisk 7-10 EUR per drink. Sodavand og mineralvand koster cirka 3-5 EUR per flaske. Der lægges automatisk 15 procent i drikkepenge oven i drikkevarernes pris. Disse drikkepenge går til vintjenere og bartendere om bord.

Der er drikkepakker der både dækker vin og øl i forbindelse til måltider, samt pakker der giver adgang til de fleste drikkevarer indenfor barer, restauranter og diskotekers åbningstider. Disse bestilles ombord, og kan bedst betale sig at købe helt fra start, så man får fuld valuta ud af pakkerne.

Udflugter – Halvdag og heldag

Det er normal praksis at sondre mellem halv- og heldagsudflugter. Dette betyder ikke nødvendigvis, at udflugterne varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsudflugt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om eftermiddagen og vil ikke strække sig over et måltid. Således vil man oftest være hjemme så det passer med frokost eller middag. Udflugterne varer typisk 2-4 timer. En heldagsudflugt må man forvente varer ca. 5-9 timer, og strækker sig typisk ind over et hovedmåltid, som dog ikke altid behøver at være inkluderet. Dette vil dog være angivet i udflugtsbeskrivelsen.

Vejret

Vi kan af gode grunde ikke bestemme over temperaturer eller nedbørsmængder, hvorfor vi altid henviser til at rejsende under europæiske himmelstrøg holder sig ajour med vejret op til afrejse og pakker derefter. Ligesom hjemme i Danmark, så er det ikke unormalt med lidt nedbør, også i sommerperioden.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. Myndighederne har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Det er desværre ikke muligt at bestille tilslutning med indenrigsfly på denne rejse.

Tidsangivelser i krydstogters dagsprogrammer

Tidsangivelserne i rejsens program og de havneanløb, der er nævnt, er med forbehold for ændringer fra rederiernes side. Vi oplever generelt meget få ændringer i havneanløb, men enkelte tidsændringer forekommer på næsten alle rejser, hvor man er i vinden og vejrets magt. Det er typisk vejr, vandstand og trafik, der står bag de mindre ændringer. Vi vælger dog alligevel at inkludere tiderne i programmet, da det giver et ret godt billede af, hvor meget tid man skal regne med i havn/land på rejsens stop. Det er givetvis en del af oplevelsen ved at være på krydstogt!

Albatros Travels rejselederservice på dette krydstogt

På dette krydstogt er turen ledet af en eller flere danske rejseledere, der møder gruppen enten ved indtjekning i skibsterminalen inden afrejse, eller ombord på skibet i løbet af første dag.  Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På en krydstogtrejse er rejselederens rolle og funktioner anderledes end på almindelige rundrejser, hvor gruppen tilbringer størstedelen af tiden samlet. Krydstogtsrejseformen giver mulighed for både at nyde samværet i gruppen, og for at tilbringe tiden på skibet og i land på egen hånd, som man måtte ønske. 

Rejselederens rolle er at hjælpe med de praktiske forhold som indrejse, ombordstigning, oversættelse til dansk, samt information om muligheder på skibet og i land. Desuden vil rejselederen stå for forskellige arrangementer, som man kan deltage i efter ønske. Dette kan være informative oplæg, fælles middage eller at afprøve nogle af skibets mange faciliteter og tilbud. Udover de fælles ture og aktiviteter vil rejselederen have informationsmøder eller træffetid dagligt, hvor man kan henvende sig med eventuelle spørgsmål – eller blot for at få en hyggelig snak.

På et krydstogt deltager gruppen på lige fod med de øvrige gæster på skibet, og det er ikke muligt for rejselederen at være til stede og til rådighed overalt. Derfor kan det være en god ide at bruge skibets reception, der normalt assisterer og svarer på spørgsmål fra skibets øvrige passagerer.

Rejselederen er med andre ord gæsternes personlige kontaktperson på krydstogtet, hvis der skulle opstå yderligere behov for hjælp, og sikrer, at opholdet bliver så godt som muligt, og at du kommer hjem med en masse gode oplevelser i bagagen. Udflugter i land ledes naturligvis af Albatros Travels rejseleder.

Mere om Island

Her kan du læse mere om Island: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/island

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og visumregler.

Hånden på hjertet

Information

Kahytterne på dette krydstogt er såkaldt garanterede kahytter. Det betyder, at du er garanteret en kahyt i den kategori, du har købt, men at du først vil få dit kahytsnummer oplyst ved ombordstigning.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser