Eksotiske eventyr og badeferie på Zanzibar

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Kombiner badeferie og eventyr på eksotiske Zanzibar, og udforsk krydderiøen med vores dygtige turleder.

Zanzibar nærmest emmer af historie, kultur, natur og eksotiske strande og landsbyer. Der er meget andet end strand at udforske. Øen rummer stadig mange spor af sin tvivlsomme storhedstid som centrum for slavehandelen og den arabiske indflydelse, men også de tilbageværende små naturområder er interessante.

Spice Island Resort er et spændende hotel, som ligger på Jambiani strand på østtkysten af Zanzibar. Her er serviceniveauet helt i top, og hotellet har en lang række eksklusive faciliteter, som giver ferien det sidste ultimative pift: stor pool og direkte adgang til Det Indiske Ocean fra hotellet! Her er også en spa-afdeling, et vandsportscenter, dykkercenter og andre faciliteter.

Zanzibar i Det Indiske Ocean ud for Tanzanias kyst kaldes også Krydderiøen, og det er helt bogstaveligt ment. Siden 1700-tallet har krydderiplantager på den eksotiske ø udgjort en stor del af Zanzibars økonomi, og i flere hundrede år sejlede dhows handelsvejene tynde med deres velduftende last. En overgang var Zanzibar verdens største producent af kryddernelliker. På øen dyrkes også peber, vanilje, muskatnød, ingefær, kardemomme og kanel. Zanzibar tilhører Tanzania, og navnet Tanzania er faktisk en sammensætning af landets to dele: Tanganyika – den kontinentale del – og Zanzibar. På Zanzibar og den tilhørende, mindre ø Pemba bor omkring en million mennesker. De fleste indbyggere bor på øens frodige nordlige og vestlige del, hvor der kan drives landbrug. Den østlige del af Zanzibar består af sandstrande og koralklipper, hvilket til gengæld er perfekte omgivelser for fiskerlandsbyer, guesthouses og resorter. Zanzibar er cirka 85 kilometer lang og 20-30 kilometer på de bredeste steder. Hovedstaden og det økonomiske centrum er Zanzibar By, hvor den gamle bydel Stone Town ligger. Øen er en kulturel collage, hvor handelen med hele verden har sat sine spor. På Zanzibar har man kryddernelliker indført fra Indonesien, gurkemeje fra Indien, ris fra Malaysia, kassava og cashewnødder fra Brasilien, tomater og majs fra Nordamerika, tyrefægtning fra Portugal og islam fra de arabiske lande. Når du færdes inde i byen, er det velset, at både mænd og kvinder tildækker skuldre og knæ, og at du spørger om lov, før du fotograferer indbyggerne.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Familievenlig rejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Nej

 • Valuta USD

Dagsprogram
Dag 1 Fly fra København til Zanzibar, Tanzania
Dag 2 Ankomst til Zanzibar
Dag 3 Afslappende dag på Spice Island Resort
Dag 4 Udflugt til Stone Town (Inkluderet)
Dag 5 Afslappende dag på Spice Island Resort
Dag 6 Krydderi-tur
Dag 7 Afslappende dag på Spice Island Resort
Dag 8 Jozani Forest tur
Dag 9 Prison island (Changuu Island) tur
Dag 10 Afslappende dag på Spice Island Resort
Dag 11 Afrejse fra Zanzibar
Dag 12 Hjemkomst

Hoteller

Spice Island Hotel & Resort

 • Botaniske haver
 • 32 meter lang pool
 • Bar og restaurant
 • Wellness Spa

På Spice Island Hotel & Resort er der 34 bungalows. Hver bungalow indeholder 2 værelser med privat terrasse. Hotellet er omgivet af store botaniske haver med mere end 3000 eksotiske træer & blomster. Alle værelser er smukt udsmykket i en unik blanding af møbler fra Zanzibar med indflydelse fra afrikansk, indisk og arabisk kultur. 
Poolen er 32 meter lang og op til 4 meter dyb.
Hop i vandet, slap af, læs en bog eller nyd en kølig drink på hotellets Kamba solsenge. Du kan også snorkle eller dykke. Der er dejlig grillmad og på nogle aftener live musik under den smukke stjernehimmel over Jambiani. 
Der er bar og restaurant. Det sofistikerede køkken serverer frisk fisk og forbinder det perfekt kulinarisk med indiske, arabiske og afrikanske retter.
Der er lækker Wellness Spa med skønhedsbehandlinger, massage og aftersun behandlinger.

Billeder

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
16.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly fra København til Zanzibar, Tanzania
Dag 2
Ankomst til Zanzibar

Fra lufthavnen køres til hotellet på øens østkyst. Om eftermiddagen er der mulighed for at slappe af ved hotellets pool med en kølig drink i hånden eller at gå en tur i det spændende område.

Dag 3
Afslappende dag på Spice Island Resort

De næste dage bestemmer du helt selv, hvad tiden skal gå med. Stranden eller poolen er et oplagt sted at tilbringe dagen med afslapning. Vil du hellere udforske området er der gode muligheder for det, og der findes forskellige udflugter, som kan tilkøbes på stedet.

Dag 4
Udflugt til Stone Town (Inkluderet)

Dagen byder på en udflugt til det historiske Stone Town.  Her oplever vi byens gamle araberkvarter med de små, hyggelige gader. Og besøger desuden Beit-el-Ajaib – ‘House of Wonders’, Palads-museet, nationalmuseet, slavemarkedet og byens fæstning. På turen spiser vi på en lokal restaurant (på egen regning) og bagefter vender vi tilbage til vores hotel.

Dag 5
Afslappende dag på Spice Island Resort
Dag 6
Krydderi-tur

Zanzibar er berømt for sine friske og velduftende krydderier. Se, smag og lugt blandt andet vanilje, muskatnød, ingefær, kardemomme, kanel, kryddernellike og peber. Se hvordan krydderierne tager sig ud, inden de bliver pakket og ender på hylden i et supermarked.

Dag 7
Afslappende dag på Spice Island Resort
Dag 8
Jozani Forest tur

Dette er Zanzibars sidste, naturlige skov og hjemsted for de sjældne, røde guereza-aber. Andre arter, der lever i skoven, er blandt andet Bush Baby, serval, egern, elefantspidsmus og leoparder (dog meget sjælden).

Dag 9
Prison island (Changuu Island) tur

Prison Island ligger lige ud for Zanzibar By. Øen er hjemsted for kæmpeskildpadder, og bliver du træt af skildpadderne, kan du gå på opdagelse i de gamle fængselsruiner på øen.

Dag 10
Afslappende dag på Spice Island Resort
Dag 11
Afrejse fra Zanzibar

Du har en sidste morgen at afslappe på Zanzibar før vi rejser fra øen og flyver med kurs mod København. Vi regner med at køre fra hotellet efter frokost.

Dag 12
Hjemkomst

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 16.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
1.498,–
Prisen inkluderer
 • Flyrejse: København –- Zanzibar-- København
 • Alle lufthavnsafgifter og skatter
 • 9 nætter på Spice Island Resort. (morgenmad og aftensmad)
 • Dansk rejseleder
 • Udflugt til Stone Town
 • Krydderi-tur
 • Jozani Forest tur
 • Prison island (Changuu Island) tur
 • Alle transfers og transporter som beskrevet i programmet
 • Udflugter med entréer iflg. programmet
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring
 • Øvrige måltider
 • Drikkevarer, når man ikke er om bord på toget
 • Drikkepenge (til kuffertbærere, tjenere samt chaufføren – beregn ca. . 50 USD
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Eventuelle ekstra-udflugter
 • Ferierejseforsikring
 • Visum til Tanzania
Opgradering af hotel

Mulighed for at opgradere til Breezes Beach Resort
Pris per pers. i dobbeltværelse 1.998,-
Pris per pers. i enkeltværelse 4.498,-

Se mere om hotellet her:
https://www.breezes-zanzibar.com

 

Børnepris

Kr. 13.998,- (gælder for maks. 2 børn under 12 år i følge med 2 voksne)

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Plasticposer i Tanzania og Kenya

Vi skal gøre opmærksom på, at myndigheder i Tanzania og Kenya for nylig har vedtaget en lov, der forbyder indførsel og brug af plastikposer, hvorfor de gængse tax-free plastikposer heller ikke må medbringes ved indrejse til Tanzania og Kenya. For at undgå, at de af jer, der måtte have planer om at gøre indkøb i forbindelse med flyrejsen, skal få inddraget jeres plasticpose ved ankomst til Tanzania og Kenya, vil vi opfordre jer til at medbringe eksempelvis en stofpose til opbevaring af jeres indkøb.

Når I ankommer til lufthavnen i Tanzania eller Kenya skal I derfor smide den plasticpose ud, som I modtog i forbindelse med jeres tax-free køb – der er opsat store affaldscontainere netop til dette – og lægge jeres tax-free varer ned i jeres medbragte stofpose, eller, hvad I har valgt at tage med som alternativ til plasticposen. 
I og med, at lovgivningen som sagt forbyder al indførsel – og brug – af plasticposer, så er det heller ikke tilladt at medbringe plasticposer i sin bagage.

Det er således AL brug af plasticposer, der er forbudt ved lov i Tanzania og Kenya, og man risikerer store bøder, hvis man ikke overholder dette.

Klimaet i Tanzania

Mange bliver overraskede over klimaet i Tanzania. Landet ligger lige syd for ækvator, og alligevel er temperaturerne yderst behagelige og ændrer sig kun marginalt i løbet af året. Dette skyldes, at safariområderne ligger mellem 900-2.400 m.o.h. Som eksempel ligger Serengeti 1600-1800 m.o.h., hvilket betyder, at dagtemperaturerne er yderst behagelige, ca. 25 grader med lav luftfugtighed. Nætterne og morgenerne kan være kølige – især i tørtiden – så det er altid en god idé at medbringe en vindjakke til morgensafarierne.

Mere om Tanzania

Vil du vide mere om klima og vejr, tidsforskelle, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres, så læs mere herunder.

Tanzania
www.albatros-travel.dk/destinationer/afrika/tanzania

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser