Ekspeditionskrydstogt til Nordatlantens grønne øer

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Tag med på øhop fra Skotland gennem Nordatlanten til Island ombord på Albatros’ eget skib. Undervejs besøger vi frodiggrønne øer, Orkney, Færøerne og Vestmanna

Ombord på Albatros’ eget ekspeditionsskib, Ocean Atlantic, drager vi på øhop fra Skotland gennem Nordatlanten til Island. Undervejs er der gode chancer for at opleve hvaler og migrerende fugle. Vores rejse tager sin begyndelse på den skotske østkyst i havnebyen Aberdeen, hvor vi går ombord på Ocean Atlantic, der skal være vores hjem i de næste seks dage. Vores første stop er Kirkwall, den hyggelige hovedstad i øgruppen Orkney. Vi fortsætter til Færøerne, hvor vi lægger til kaj i Tórshavn. På Heimaey skal vi høre om og se sporene fra de dramatiske dage i 1973, hvor det lille samfund var på randen af udslettelse under et voldsomt vulkanudbrud.

Efter afskeden med skib og besætning er der indkvartering på hotel i Reykjavík og mulighed for at opleve denne pulserende mini-storby og de fantastiske vulkanlandskaber, som omgiver den.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Albatros aktiv, Ekspeditionskrydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta GBP, ISK

Dagsprogram
Dag 1 Ombordstigning i Aberdeen
Dag 2 Orkneyøerne med historiske Kirkwall. Mulighed for at besøge Skara Brae og whiskydestilleri (tilkøb)
Dag 3 Færøerne Tórshavn. Dybe fjorde og stejle bjerge. Udflugt til Kirkjubøur (tilkøb)
Dag 4 På havet mod Island på udkig efter havfugle og hvaler
Dag 5 Vestmannaøerne med Surtsey og Heimaey
Dag 6 Ankomst Reykjavík. Besøg i Den Blå Lagune (tilkøb)
Dag 7 Reykjavík. ”Den Gyldne Cirkel”
Dag 8 Fly Reykjavík – København

Ocean Atlantic

Ocean Atlantic er bygget i Polen i 1985 og er det perfekte ekspeditionsskib til farvandet ved Antarktis og Arktis! Med en isklassificering 1B, der muliggør brydning af op til 50 cm nyis, høj manøvredygtighed, kraftige maskiner og stabilisatorer er hun et  af de stærkeste skibe, der opererer i de polare områder. Skibet blev nyrenoveret i 2017 og med en længde på 140 meter og bredde på 21 meter, er der rigeligt med plads på de mange dæk med flere foredragssale, bar og observationsplatforme. Restauranten serverer 4-stjernet internationalt cuisine, og der er naturligvis fuld forplejning undervejs. De brede vinduer på Erickson Dæk giver mulighed for at nyde de smalle isfyldte fjorde med stejle fjeldvægge og gletsjerfronter, der spejler sig i vandets overflade. Skibet har plads til 198 passagerer, alle indkvarteret i udvendige kahytter med eget bad og toilet. Ocean Atlantic er forsynet med 20 Zodiac gummibåde, hvilket betyder, at alle gæster samtidigt kan komme på for eksempel et zodiackrydstogt eller på en landgang.

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Ombordstigning i Aberdeen
Ocean Atlantic er det perfekte ekspeditionsskib

Vores rejse begynder i Aberdeen i det nordøstlige Skotland, hvor MV Ocean Atlantic ligger ved kaj i Dee River. Ombordstigning er om eftermiddagen, hvor kahytterne bliver udpeget. Efter den obligatoriske sikkerhedsgennemgang sejler vi ud gennem mundingen af Dee mod Nordsøen.

Dag 2
Orkneyøerne med historiske Kirkwall. Mulighed for at besøge Skara Brae og whiskydestilleri (tilkøb)
Den imponerende St. Magnus katedral i Kirkwall

I løbet af natten er vi sejlet ud i Nordsøen, langs det østlige Skotland og er nået frem til øgruppen Okney, hvis sydligste øer ligger blot små 10 sømil nord for det skotske fastland. Vi er ankommet til hovedøen (”Mainland”), hvor øernes hovedsæde Kirkwall ligger. Orkney er oldnordisk for ”sæløerne”, og i lighed med de andre nordatlantiske øer har Orkney en righoldig vikingehistorie. Men historien går endnu længere tilbage til en af de ældste europæiske civilisationer. Skara Brae, Nordeuropas Pompeji, lå gemt i næsten 5.000 år, før en vældig storm afslørede den ældgamle bebyggelse. De 10 etværelses boliger er lige til at flytte ind i, fuldt møblerede og med fuld sanitet – alt udført i sten. Stedet er på UNESCO´s liste over verdenskulturarv sammen med flere andre forhistoriske kulturminder på Orkney. 

Efter ankomsten til Kirkwall er der mulighed for med bus at besøge oldtidsbopladsen Skara Brae på en kort udflugt.Tilbage i Kirkwall besøger vi et af områdets mange kendte whisky destillerier. Vi får en eksklusiv tur rundt på et af destillerierne og får mulighed for en smagsprøve af de gyldne dråber.

(Udflugten på Orkney er en del af udflugtspakken og ikke inkluderet i rejsens pris. Læs mere under 
prisinformation).

For gæster, der ønsker at blive i Kirkwall, vil der blive tilbudt en kort byrundtur (til fods), hvor der bl.a. er mulighed for at besøge den imponerende St. Magnus katedral samt de maleriske ruiner fra Bishop´s og Earl´s Palace.

Om eftermiddagen sejler vi videre mod nord til Tórshavn, Færøerne.

Dag 3
Færøerne Tórshavn. Dybe fjorde og stejle bjerge. Udflugt til Kirkjubøur (tilkøb)
Færøerne udgør 18 spredte øer

Vi ankommer efter frokost til Tórshavn, en af de mindste hovedstæder i verden. Herfra styres det lille rige af 18 spredte øer, der udgør Færøerne. Tórshavn er centreret omkring det charmerende græsklædte parlament på Tinganes, og byen er næsten ved at blive en travl moderne by med butikker, caféer og endda tre lyskryds!

Efter landgangen kan du deltage i en valgfri busudflugt, hvor vi ser lidt tilbage i historien. Vi kører ud af hovedstaden og over bjergene mod syd. Da klimaet på Færøerne er 'stabilt ustabilt', er det ikke usandsynligt, at vi vil køre gennem skyens bund og opleve en vis tåge på vejen. Men hvis du venter et øjeblik, er det heller ikke usandsynligt, at det klarer op igen. Vi ankommer til Kirkjubøur, det vigtigste historiske sted på øerne.

Kirkjubøur var i middelalderen biskopscentret på Færøerne, og også dets ubestridte kulturcenter. Vi besøger ruinerne af den imponerende Magnus-katedral, som måske aldrig blev afsluttet, og St. Olav-kirken, den eneste tilbageværende middelalderlige kirke på Færøerne. Ved vores tilbagevenden til 'Havn' – som Tórshavn ofte bliver kaldt – kan du tage en afslappet spadseretur gennem det gamle citadel ved havnen. 
Hvis du ønsker at bliver i Tórshavn, vil der blive arrangeret en kort byrundtur (til fods), hvorefter der er tid til på egen hånd at opleve denne hyggelige by. 

(Udflugten til Kirkjubøur er en del af udflugtspakken og er ikke inkluderet i rejsens pris. Læs mere under prisinformation).

Dag 4
På havet mod Island på udkig efter havfugle og hvaler
Pukkelhvalen bliver ca.15 meter lang og vejer ca. 30-35 tons

Lyt til et foredrag fra vores erfarne ekspeditionspersonale, se en film om arktisk natur – eller gå ud på dækket for at fange glimt af trækfuglene, der elegant svæver tæt på skib og ræling, og forhåbentlig nogle hvaler.

Dag 5
Vestmannaøerne med Surtsey og Heimaey
Lunden kaldes i folkemunde søpapegøje

Øgruppen Vestmannaøerne var på verdenspressens forsider i januar 1973, da et voldsomt udbrud fra vulkanen Eldfell hærgede øen Heimaey. Samtlige 5.000 indbyggere blev evakueret, men de fleste er nu hjemvendt, og i dag er indbyggertallet cirka 4.000. Vestmannaøerne ligger kun 14 kilometer ud for Islands sydvestkyst og består af 15 grønne småøer, skær og klipper.

Når man kommer sejlende, kan man i klart vejr på lang afstand se øernes stejle og takkede profil. De hæver sig smukt op af havet, og man forstår udmærket, at en islandsk digter har sammenlignet dem med safirerne i en sølvring. Her er ganske enkelt eventyrligt smukt! Fuglelivet på disse kanter er også enestående og tæller blandt andet lunder, stormsvaler og ikke mindst “havets dronning”, sulen.

Om morgenen går vi i land på Heimaey, den eneste beboede ø i øgruppen, hvor vi blandt andet kan se de nyligt udgravede huse fra vulkanudbruddet i 1973. Vi slutter dagen med at passere tæt forbi en af verdens nyeste øer, Surtsey. Øen rejste sig fra havet i 1963 og kom i 2008 på UNESCO’s liste over verdens naturarv. Øen er lukket for offentligheden, og der gives kun adgang til forskere.

Dag 6
Ankomst Reykjavík. Besøg i Den Blå Lagune (tilkøb)
Den Blå Lagune i Reykjavik

I løbet af natten har kaptajnen bragt skibet mod Reykjavík, som vi når frem til om morgenen. Efter morgenmaden ombord er det tid til at tage afsked med Ocean Atlantic og dets besætning, inden turen går fra havnen ind til byen. På kajen bliver vi modtaget af vores islandske samarbejdspartner som vil være med på de kommende udflugter, da vores Albatros Expeditions-personale skal sejle videre. Først tager vi på byrundtur og frokost, hvorefter vi indkvarteres på vores hotel, hvor vi har to overnatninger.

Om eftermiddagen er der nu mulighed for at komme på udflugt ud på Reykjanes og den berømte Blå Lagune eller “Bláa Lónið”, som den hedder på islandsk. Her kan du tage et helsebringende bad i det 37-39 grader varme og meget lyseblå vand. Den ekstraordinære farve på vandet skyldes kiselmudder og en speciel blågrøn alge, som også har en helende effekt på bl.a. psoriasis. Stilfulde omklædnings- og badefaciliteter er en del af besøget. Husk badetøj og håndklæde – håndklæde og badekåbe kan også lejes på stedet. Udflugten er inkl. transport til og fra Den Blå Lagune samt entré. Turen til den Blå Lagune er ikke inkluderet i prisen. Se mere under prisinformation. Hvis du ønsker at blive i Reykjavik, er resten af dagen på egen hånd.

Reykjavík byder på et spændende udvalg af gallerier og modebutikker, og her er et stort udvalg af de smukke og traditionsrige islandske strikvarer. Når kaffetørsten og sulten melder sig, er der ikke langt til den nærmeste café eller prisvindende restaurant. Landet har gennem det seneste årti markeret sig på det gastronomiske verdenskort med et nytænkende og moderne køkken baseret på friske nordiske råvarer.

Dag 7
Reykjavík. ”Den Gyldne Cirkel”
Gejsere kræver en speciel kombination af geologi og klima

I dag skal vi på den klassiske rundtur ”Den Gyldne Cirkel”, en oplevelsesrig udflugt, hvor du kan se frem til både storslåede naturscenerier og få et spændende indblik i islændingenes dramatiske tusindårige historie. Vi begynder ved den UNESCO-fredede nationalpark Thingvellir – et utroligt geologisk område, der samtidig danner ramme om verdens ældste parlament, som kan dateres helt tilbage til år 930. Det islandske Alting, hvor alle større historiske beslutninger blev taget, samledes her frem til 1798.

Vi lægger vejen forbi Geysir, der har lagt navn til resten af verdens gejsere. Geysir kom første gang i udbrud sidst i 1200-tallet. Efter i nogle år at have ligget i dvale blev den i år 2000 igen aktiv efter et vulkanudbrud, men i dag må den atter betegnes som værende i dvale, og der kan således gå op til flere måneder mellem udbruddene. Lige i nærheden finder man gejseren Strokkur, der med forholdsvis korte intervaller spyr sine kraftfulde vandmasser mere end 20 meter op i luften – et imponerende syn! Udflugten slutter med en af Islands største attraktioner, vandfaldet Gullfoss, der falder 32 meter i terrasser gennem en dyb kløft.

Dag 8
Fly Reykjavík – København

Efter morgenmad bliver vi hentet på hotellet og kørt ud til lufthavnen for flyrejse til København.

Udflugtspakke

Vi har udarbejdet en udflugtspakke med ture, der er typiske for de steder, vi besøger. Pakken skal købes hjemmefra. Udflugtspakken inkluderer udflugter i/til:

Orkney Island: Busudflugt fra Kirkwall til oldtidbyen Skara Brae og besøg på et whiskydestilleri. 
Færøerne: Busudfugt fra Tórshavn til det smukke Kirkjubøur med besøg i den imponerende Magnus-katedral og St. Olav-kirken. 

Udflugterne er ledet af Albatros Expeditions-team af internationale og skandinaviske rejseledere samt lokale engelsktalende guider.

Pris pr. person: kr. 1.498,-

Den imponerende St. Magnus katedral i Kirkwall

Udflugt fra Reykjavík til Den Blå Lagune

Et besøg til de helsebringende kilder på Reykjaness er måske Islands berømteste udflugt. Her kan du tage et bad i det 37-39 grader varme og meget lyseblå vand. Den ekstraordinære farve på vandet skyldes kiselmudder og en speciel blågrøn alge, som også har en helende effekt på bl.a. psoriasis. Stilfulde omklædnings- og badefaciliteter er en del af besøget. Husk badetøj og håndklæde. Håndklæde og badekåbe kan også lejes på stedet. Udflugten er inklusive entré og bustransport fra hotellet og tilbage igen. 

Der vil ikke være guide på denne udflugt.

Pris pr. person: kr. 998,-

Den Blå Lagune i Reykjavik

Prisinformation

Tillæg for enkeltkahyt
 • Enkeltkahyt kategori G: 5 498,- kr
 • Enkeltkahyt kategori D: 7498,- kr
Tillæg for enkeltværelse

Tillæg for enkeltværelse på Island: 1 998,- kr

Tillæg for opgradering af kahyt

Læs mere om kahytstyperne under Praktiske oplysninger.

 • Delt dobbeltkahyt kategori A: 11 998,- kr pr. person
 • Delt dobbeltkahyt kategori B: 9 498,- kr pr. person
 • Delt dobbeltkahyt kategori C: 1 398,- kr pr. person
 • Premium Suite: 13 498,- kr pr. person

3-personers kahytter

 • Tillæg for kahyt kategori B: 3 798,- kr per person

Prisen inkluderer
 • Dansktalende rejseledere og engelsktalende ekspeditionsteam
 • Fly København – Aberdeen og Keflavík – København
 • 6 dages / 5 nætters krydstogt med Ocean Atlantic i delt udvendig dobbeltkahyt med koøje (kategori D) med bad/toilet
 • 2 overnatninger på hotel i Reykjavík inkl. morgenmad
 • ”Den Gyldne Cirkel”; udflugt med bus fra Reykjavík til blandt anden Thingvellir, Geysir og Gullfoss med lokalguide
 • Transport og alle udflugter og zodiac-sejladser under krydstogtet jf. program 
 • Havnenære udflugter i besøgsbyerne med ekspeditionsguiderne
 • Informationsmøder og foredrag ved ekspeditionsteamet
 • Fuld pension på hele togtet
 • Kaffe og te samt eftermiddagssnacks på skibet
 • Frokost på dag 6
 • Aftensmad på dag 7
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tillæg for enkeltkahyt
 • Måltider som ikke er nævnt i ”Prisen inkluderer” 
 • Eventuelle ekstra udflugter og arrangementer
 • Drikkevarer ud over kaffe og te døgnet rundt samt juice o.l. til morgenmaden
 • Drikkepenge til skibspersonale, lokale guider o.l. – vi anbefaler ca. USD 14 pr. person pr. dag
 • Udgifter til medicin og andre personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online bestilling)
 • Særskilt udflugtspakke og ”Blå Lagune” udflugt fra Reykjavík
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Brexit

Storbritanniens er udtrådt af EU pr. 1. februar 2020, det såkaldte Brexit. Indrejse for EU-borgere og norske pasholdere ændres ikke i 2020, således er der ingen ændringer frem til 31/12 2020. Man rejser stadig ind i landet med almindeligt pas og uden visum. Måtte der komme ændringer gældende 2021, opdaterer vi  naturligvis vores hjemmeside og informerer de kunder, der har booket en rejse med os.

Vejret i Nordatlanten

Rejsen foregår i det sene forår, hvor vi kan forvente temperaturer på 15 grader i Skotland. Samtidigt kan vejret være meget omskifteligt. Det ene øjeblik kan det være strålende solskin og fladt vand, og det næste øjeblik er der krappe bølger og regn i luften.

Ekspeditionskrydstogtskoncept

Albatros har gennem flere år udviklet en krydstogtsform, der er særligt egnet til polare forhold, hvor is i kombination med en begrænset infrastruktur og en utilgængelig ødemark kræver rejser af mere ekspeditionslignende karakter, som er ideel, hvis man er på jagt efter den enestående rejseoplevelse. Det er en eksklusiv naturrejse, der adskiller sig en del fra traditionelle krydstogter. De relativt få deltagere betyder, at rejsen får karakter af grupperejse, da alle kan deltage i landgange, besøg på forskningsstationer, ekskursioner, foredrag og hvalsafari samtidigt.

Rejsen er forholdsvis komfortabel og uden obligatoriske strabadser eller særlige krav til deltagerne. Men det forudsættes dog, at man er rask og rørig (adræt), og har lyst til at opleve naturen på dens egne præmisser. Man bør være opmærksom på, at rejsen adskiller sig fra almindelige turistrejser, idet vi ikke har samme muligheder for at planlægge rejsen i detaljer. Mange elementer er uforudsigelige, og ruten bestemmes i vid udstrækning af vind, vejr, is og strømforhold. Rutebeskrivelsen bør ses som det ideelle mål, men den vil med sikkerhed blive ændret, selvom vi skulle opleve flere uger med højtryk og bragende solskin.

Ekspeditionslederen lægger i samråd med skibets kaptajn rute og dagsprogram undervejs, og vil derved sikre det størst mulige udbytte af rejsen på baggrund af de aktuelle forhold. Sejles der eksempelvis pludselig gennem en flok hvaler, kan dagsprogrammet meget vel blive ændret på stedet.

En vigtig del af rejsen er krydstogt og landgange i de medbragte gummibåde af zodiactype, som skal transportere os ind på øde kyststrækninger, langs gletsjerfronter og på hvalsafari. Skibet er forsynet med en udvendig sænketrappe (lejder), hvorfra der er adgang til gummibådene, der er forsynet med en kraftig motor. Skibet sejler så tæt som muligt på seværdigheder, gletsjere, fuglefjelde, og herefter stiger vi om bord i gummibådene for at gå i land eller krydse rundt mellem hvaler, sæler, isbjerge eller fugleøer. Det er forholdsvis nemt for alle med fuld førlighed, men kan være et problem for handicappede. Så kan det i øvrigt også være en ganske kold og våd fornøjelse. Det står enhver frit for at blive om bord på skibet, som er udstyret med et lille bibliotek. Når vi anvender ordet ekspedition, skal det tages helt bogstaveligt. Rejserne er ekspeditioner, hvilket betyder, at vi ikke kan forudsige den pågældende rejses forløb i alle detaljer. Den ovenstående dag-til-dag-beskrivelse er en grovskitse eller ønsketænkning, som med stor sikkerhed vil blive ændret.

Hvem kan deltage?

For at deltage på denne krydstogtrejse kræves det, at du er mobil, selvhjulpen og kan færdes uden hjælp i kuperet terræn. Personer under 18 år skal rejse i følge med og bo sammen med personer over 18 år.

Ikke egnet for gangbesværede

Skibet er desværre ikke indrettet til gangbesværede, som ikke kan bevæge sig rundt ved egen kraft. Dette skyldes primært hensyn til sikkerhed, da rederiet kræver, at alle skal kunne gå fra en båd til en anden uden hjælp fra personale eller medpassagerer.
Af sikkerhedsmæssige årsager må kørestole og gangstativer/rollator heller ikke tages med på skibet. Der skal være fri passage på gangarealer o.l.

Særlige forhold vedrørende helbred

I henhold til rederiets regler har du pligt til at informere Albatros om evt. sygdom eller lidelse, handicap, graviditet eller andre forhold, der kan have betydning for dit velbefindende eller din helbredsmæssige tilstand under krydstogtet.

Pas og pasoplysninger til Albatros Travel

På grund af de skærpede sikkerhedsregler ved flyrejser kræver flyselskabet at se dit pas. Desuden kræver rederiet, at alle gæster har oplyst pasdetaljer (pasnummer og -udløbsdag; fødselsdato og -sted). Vi anmoder derfor om, at en paskopi indsendes til Albatros umiddelbart efter en eventuel rejsebestilling. I forbindelse med check-in på skibet afleveres passet eller andet gyldigt billed-ID, som opvares indtil krydstogtets afslutning. 

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Tilslutning med indenrigsfly

Det er desværre ikke muligt at bestille tilslutning med indenrigsfly i Danmark.

Gode tips til pakkelisten

En skibsrejse omkring i Nordatlanten i foråret kræver relativt stor variation i beklædningen. I Skotland kan temperaturen godt nå de 15 grader, og på Island må vi forvente temperaturer ned til måske 10 grader – selvom solen kan skinne døgnet rundt. Her vil det varme og vandtætte tøj samt hue og vanter være praktisk.

Medbring tøj, der kan kombineres, for eksempel langærmet uldtrøje inderst, sweater eller fleecetrøje som mellemlag og vand- og vindtæt jakke yderst. På benene er tætvævede fritidsbukser velegnede. Et par lange underbukser samt lette regnbukser til Zodiacsejlads vil man også blive glad for. 

Et par kraftige, velprofilerede og skridsikre vandresko er ideelle om bord og glimrende til spadsering i byerne. Ombord på Ocean Atlantic er der et stort udvalg af gummistøvler til udlån. De er praktiske at benytte under landgangene fra gummibådene. På dette togt sejler skibet eksklusivt for Albatros Expeditions, og der er derfor ikke pålagt os en "dress code" om bord. Praktisk rejsetøj er derfor det eneste, der er nødvendigt, også på de festlige aftener, som vi naturligvis afholder.

Det er en rigtig god idé at medbringe en kikkert. Håndklæde behøver man ikke at pakke.

Søsygemiddel

Man kan komme ud for store dønninger, selvom vi forventer at sejle meget indenskærs. Søsygeplaster (Scopoderm eller lign.) virker helt eller delvist for de fleste. Søsygepiller er et alternativ. Vær opmærksom på, at søsygemidler kan virke sløvende.

Hånden på hjertet

Giv en hånd...

På dette togt kommer vi ud på det åbne hav, og det kan ikke undgås, at skibet ruller i søen. Hav derfor altid en hånd på de gelænderere og håndlister, der er langs alle korridorer og vægge på skibet. 

Ved ombordstigning i en Zodiac er det ligeledes vigtigt altid at have en hånd fri, således at man med et såkaldt ’sømandsgreb’ kan blive ført sikkert på plads af den hjælpende sømand. 

Begge disse gode regler bliver grundigt gennemgået ved det første informationsmøde om bord. 

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

GBCSC03BDK