Essensen af Bali med Komodo Island

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Det allerbedste af den paradisiske ø Bali krydret med en afstikker til Komodo, øen med verdens største varaner

Vi har nøje udvalgt de steder, som indfanger essensen af stemningen på Bali. Ubud er øens hjerte, og her bor vi på et skønt resort lidt uden for byen blandt lysegrønne risterrasser. Her er der god tid til at udforske den hyggelige by og aflure balineserne et par tricks på et madlavningskursus. Turen fortsætter op i bjergene til landsbyen Munduk, hvor vi har fundet et charmerende resort beliggende på en bjergside. Her tager vi på vandreture i regnskoven til brusende vandfald og små bjerglandsbyer. Vi flyver fra Bali mod øst til øen Flores, hvorfra vi sejler ind i øriget, som kaldes Komodo National Park – hvis indbyggere er de berømte kæmpevaraner.

Tilbage på Bali venter strandlivet på Sanur Beach, og du indkvarteres på et godt hotel på stranden. Det er helt op til dig, om du vil bruge tiden på afslapning på stranden, dykning eller ønsker at udforske mere af Gudernes Ø. Dansk rejseleder på rundrejsen og udflugter er naturligvis inkluderet i prisen.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Indonesisk rupiah, amerikansk dollar

Dagsprogram 17 dage
Dag 1
Fly København – Bali
Dag 2
Ankomst på Bali. Videre til Ubud
Dag 3
Ubud. Morgenvandretur i rismarkerne og eftermiddagstur til Ubud
Dag 4
Ubud. Madlavningskursus. Tid på egen hånd. Danseforestilling i Ubud (tilkøb)
Dag 5
Ubud. På egen hånd eller cykeltur (tilkøb)
Dag 6
Ubud – Munduk. Lokalt marked i Bedugul, Vandgudindens tempel og Tvillingesøerne
Dag 7
Munduk. Vandretur til Rød koral-vandfaldet og indblik i offergaver
Dag 8
Munduk. Tid på egen hånd
Dag 9
Munduk og Fly til Flores. Underjordiske kilder i Banjar og Tanah Lot-templet
Dag 10
Labuan Bajo. Heldagsudflugt med båd til Komodo National Park
Dag 11
Fly til Bali. Indkvartering på Sanur-stranden
Dag 12–15
Sanur. Afslapning og egne eventyr
Dag 16
Afrejse fra Bali
Dag 17
Ankomst til København

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
19.998,–
København
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
19.998,–
København
Udsolgt
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
22.998,–
København
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
19.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Bali

Vi sætter kursen mod Bali, og undervejs bliver der god tid til at nyde en film eller anden underholdning fra flyets omfattende underholdningsprogram.

Dag 2
Ankomst på Bali. Videre til Ubud
Risterrasser på Bali

Vel ankommet på Bali sætter vi straks kursen mod Ubud, som ligger en god times kørsel fra lufthavnen. Her lidt uden for Ubud har vi fundet et charmerende resort beliggende med rismarker til alle sider – helt i stil med de flestes forestillinger om at bo her i hjertet af Bali.

Vi samles i restauranten til aftensmad, inden vi går til køjs og for alvor er klar til at tage hul på oplevelserne næste morgen.

Vi indkvarteres i deluxe-værelser, og der er mulighed for at opgradere til en 1-bedroom villa med privat pool (se mere om mulighederne for at opgradere senere i programmet).

Dag 3
Ubud. Morgenvandretur i rismarkerne og eftermiddagstur til Ubud
Elefanthulens gårdhave

Har du brug for at knibe dig i armen, når du vågner i disse opgivelser, så forstår vi det godt. Her er helt roligt, ingen trafikstøj og den flotteste udsigt over de frodige rismarker. Efter en rolig morgen med tid til at nyde morgenmaden begiver vi os til fods ud i området. Vandreturen går langs marker og risterrasser ud i den landlige idyl.
Målet for turen er Goa Gajah eller Elefanthulen. Hulen er hugget ind i en klippevæg, hvor selve indgangen er udformet som munden på en dæmon. Indenfor i den T-formede hule ses fragmenter af hinduistiske symboler, blandt andet hinduguden Shiva og Shivas søn Ganesh med elefanthoved. I gårdhaven foran hulen findes to gamle bassiner med vand, der siges at komme fra ’ungdommens kilde’, hvorfor masser af lokale kommer for at få vasket krop og sjæl. Det er usikkert, hvornår templet er fra, men de bedste bud angiver det 11. århundrede som mest sandsynligt. Hollandske arkæologer opdagede hulen i 1923, men fontænen og bassinerne blev først opdaget i 1954. Hulen ligger ca. tre kilometer fra resortet, og vi vandrer tilbage. Vi har et par timer til at slappe af ved poolen og spise frokost, inden vi mødes om eftermiddagen for at tage bussen ind til Ubud centrum, et lille kvarters kørsel væk.

Der er ikke noget at sige til, at Ubud regnes for at være øens kulturelle centrum, og at området omkring byen tiltrækker mange udenlandske kunstnere, som rejser hertil for at dyrke deres kreative åre og nyde livet. Vi går en tur i byen, hvor der er god mulighed for at finde en helt særlig souvenir i en af de mange kunsthåndværkbutikker. Ubud er også en travl by med en del trafik på de to hovedgader, og efter nogle timer i den hyggelige, men også lidt hektiske by, vender vi tilbage til vores fredfyldte og rolige resort.

Dag 4
Ubud. Madlavningskursus. Tid på egen hånd. Danseforestilling i Ubud (tilkøb)
Madlavning med friske, lokale råvarer

I dag lærer en lokal kok os meget mere om balinesiske madtraditioner, når vi sammen kaster os ud i at tilberede nogle af Balis mest populære og klassiske retter. Ingredienserne er lokale råvarer med mange lækre grøntsager og frugter. Naturligvis smager vi selv på resultatet.

Du har nogle rolige timer på resortet, inden vi sammen ud på eftermiddagen tager bussen ind til Ubud. Her har vi tid til at kigge på kunstforretninger og eventuelt shoppe lidt. Hvis der er stemning for det, arrangerer rejselederen, at vi om aftenen kan overvære en af de danseforestillinger med traditionel dans, som Bali og særligt Ubud er kendt for (danseforestilling er ikke inkluderet i rejsens pris).

Dag 5
Ubud. På egen hånd eller cykeltur (tilkøb)
Tag med på cykeltur langs rismarkerne

I dag har du tid på egen hånd. Nyd en varm kop Balikaffe på terrassen med en bog, slap af ved poolen, eller tag med resortets shuttlebus ind til Ubud.

Du kan også tage med på en halvdags cykeltur i området omkring Ubud. På turen kører vi med bus op til Kintamani-krateret, hvor vi spiser et let morgenmåltid, mens vi nyder udsigten af Batur-vulkanen og den store kratersø. Herefter kører vi til det sted, hvor vi får udleveret vores cykler (mountainbike med håndbremse), cykelhjelm, handsker og vand. Efter en kort introduktion begiver vi os ud på den 25 kilometer lange rute, hvor det mestendels går ned ad bakke. Bemærk, at du skal være tryg ved at køre uden fodbremse for at nyde turen, da cyklen kun har håndbremser. På turen varierer underlaget, så vi kører både langs vejen eller rismarkerne og ad små grusstier.

Undervejs passerer vi rismarker, krydderiplantager, små landbyer og gør holdt for at se templer, huse eller det lokale liv, vi møder på vores vej. Vi har masser af indtryk med hjem, når vi efter en lækker frokostbuffet kører tilbage til resortet (cykelturen er ikke inkluderet i rejsenes pris). 
 

Dag 6
Ubud – Munduk. Lokalt marked i Bedugul, Vandgudindens tempel og Tvillingesøerne
Vandgudindens tempel ved Bratan-søen

Vi forlader Ubud og begiver os nordpå gennem den centrale del af Bali, som nok er bjergrigt men også opdyrket og meget grønt. Vi gør holdt ved det lokale marked i Bedugul, hvor der er mulighed for at købe krydderier, blomster, frugter mv. Siden kører vi til det smukke Pura Ulun Danu (Vandgudindens tempel), som ligger ved Bratan-søen. I den smukke tempelpark findes både en buddhistisk pagode og en moské.

Turen forsætter op i bjergene, og vi har et fotostop ved Tvillingesøerne, inden vi hen på eftermiddagen ankommer til Munduk. Munduk er en relativt ukendt bjerglandsby, hvor vi har fundet en lille perle af et natur-resort, Puri Mundung Cottages. Hvad de rustikke værelser måske mangler i størrelse og faciliteter opvejes til fulde af charmen og ikke mindst af de fantastiske omgivelser. De små simple træhytter ligger på toppen af et bjerg med fabelagtig udsigt over rismarkerne og fjerntliggende søer.
 
Når vi har fået anvist vores værelser, mødes vi i den åbne sunset-bar, hvor vi får en lokal sød snack, som vi måske er heldige selv at være med til at lave. Ellers er det bare at finde en stol og sætte sig godt tilrette med en lokal Bintang-øl for at se solen gå langsomt ned. Hvis vejrforholdene er rigtige, venter os en fantastisk solnedgang. Middagen spiser vi på resortets hyggelige restaurant (for egen regning), som også er en form for kokkeskole for de omkringliggende landsbyers større børn. Maden er god, og stemningen er afslappet.

Dag 7
Munduk. Vandretur til Rød koral-vandfaldet og indblik i offergaver
Rød koral-vandfaldet

Efter morgenmaden begiver vi os ud på en vandretur i området. Vores destination er det 25 meter høje vandfald Tanah Braak eller Rød koral-vandfaldet. Ved vandfaldet ser det ud som om, vandet falder i en lang tynd stråle ned gennem et hul i junglen for at ende på et plateau. Det smukke vandfald er naturligvis et besøg værd, men vandringen ad naturstier gennem små landsbyer, langs marker og ind i junglen er en lige så stor del af oplevelsen. 

Omgivelserne signalerer ikke ligefrem decemberstemning eller dansk jul, men alligevel ledes tankerne gang på gang i retning af jul, da vi ofte kan dufte de nelliker, som dyrkes i stort omfang i området. Banan, ananas, avocado, muskatnød og kaffe er blot nogle af afgrøder, som også dyrkes her. Vandreturen tager i alt 2-3 timer (husk gode vandresko!). Er du i almindeligt god form, kan du deltage i turen, om end de sidste meter op til vores resort, får de fleste til at hive lidt ekstra efter vejret!

Senere på dagen mødes vi og hører mere om balinesiske offergaver og -cermonier. Balineserne bruger meget tid på at udfærdige offergaver og dernæst at ofre dem til guder og dæmoner. Offergaverne findes i mange variationer alt efter ceremoniens formål og kan være alt fra simple bananblade med lidt ris på til deciderede kunstværker med store frugtopsatser. Vi får et indblik i tilblivelsen af disse offergaver og lærer meget mere om, hvorfor gaverne og religionen fylder så meget i balinesernes hverdag.

Mon ikke vi igen i dag afslutter dagen med at nyde en drink ved sunset-baren, mens solen går ned i horisonten?

Dag 8
Munduk. Tid på egen hånd
Nyd dagen på egen hånd

I dag har du mulighed for at foretage dig det, du har lyst til. Resortet tilbyder yogatimer, og der er også mulighed for at få en god massage på stedet. Endelig er området især kendt for mange gode vandreture, så hvis du har mod på mere vandring, kan det nemt arrangeres med en lokal guide. Rejselederen vil naturligvis være klar med gode råd og assistance, så du får det bedste ud af dagen. 

Dag 9
Munduk og Fly til Flores. Underjordiske kilder i Banjar og Tanah Lot-templet
Tanah Lot-templet

Det er blevet tid til at forlade det bjergrige og naturskønne Munduk for at køre mod lufthavnen i syd. Vi kører ad mindre veje mod de varme kilder i Banjar. De naturlige og underjordiske kilder siges at have helbredende kraft, og har du lyst til at bade i dem, er der mulighed for det. Vi fortsætter køreturen ned gennem de smukke risterrasser og kakaoplantager. Vi gør et sidste stop ved det smukke Tanah Lot-tempel, som ligger på en klippe i vandet. Vi spiser frokost tæt ved lufthavnen og flyver herefter til Labuan Bajo på øen Flores, der ligger lige øst for Komodo- og Rinca-øerne. Ved ankomsten til Flores kører vi direkte til vores dejlige hotel som ligger direkte ud til havet. Resten af eftermiddagen er til fri disposition.

Dag 10
Labuan Bajo. Heldagsudflugt med båd til Komodo National Park
Komodovaraner bliver sædvanligvis 2–3 meter lange

I dag skal vi på et af de helt store eventyr, når vi med båd skal på jagt efter de sagnopspundne komodovaraner.

Selvom der i århundreder var gået rygter om de sære skabninger, en slags landgående krokodille på nogle fjerntliggende småøer, skulle man helt frem til 1910 før et egentligt studie af de forunderlige dyr fandt sted. Øerne var under det hollandske østindiske kolonistyre, og det var da også hollandske videnskabsfolk, der som de første kom med en egentlig afhandling om varanerne. Man blev klar over, at man her havde en helt unik skabning, som ikke fandtes andre steder på kloden. Dette faktum skabte naturligvis stor interesse i videnskabelige kredse, og talrige forskere og biologer har siden besøgt øerne. Trods de mange studier er varanernes oprindelse og levevis stadig omgærdet af mystik. Hvorfor de begrænser sig til så få levesteder er lidt af et mysterium, ligesom grunden til at der findes over tre gange så mange hanner som hunner er ukendt. Der findes i dag cirka 5.000 varaner, og øerne er optaget på FN´s liste over verdens syv naturlige vidundere.

Fra morgenstunden sejler vi fra Flores og begiver os ud mod Komodo, Rinca og de omkringliggende småøer der tilsammen udgør den store Komodo Nationalpark. Der bor nogle hundreder fiskere med familier i de små landsbyer på øerne, men de øde øer ligner mere et passende hjemsted for gigantiske øgler – hvilket de også er. Man kan være temmelig sikker på at se de op til tre meter lange og 100 kg tunge komodovaraner på hvilken som helst af nationalparkens øer. Derudover er der også gode chancer for at se masser af fugle, som for eksempel hornmunkefuglen med det larmende kald, samt slanger, vandbøfler og hjorte, som er en af komodovaranernes yndlingsspiser.

Vores første landgang er øen Rinca, hvor der i virkeligheden er bedst chancer for at se de spændende dyr. Ad afmærkede stier og i følgeskab af lokale rangerer forsøger vi at finde og iagttage de fascinerende varaner i deres naturlige omgivelser. Efter vores første store oplevelse fortsætter vi til selve Komodo-øen, som har givet navn til varanerne samt nationalparken.

Øen virker mere rå end Rinca, og de dramatiske klipper er gennemkrydset af dybe kløfter, og den bagende sol holder plantevæksten på et afsvedet minimum. Med andre ord er øen den perfekte baggrund for komodovaranerne, som vi igen tager ud for at kigge på. Der lever omkring 1.300 komodovaraner på Komodo-øen og lidt færre på Rinca.

Når vi har studeret de sære skabninger, som, selv om de ser ud til at være i direkte forbindelse med dinosaurerne, faktisk ikke har så mange år på bagen, sejler vi til Pink Beach. Sandet på dette strandområde har faktisk et lyserødt skær. Derudover er vandet klart og tropefiskene rigelige, og stedet er ikke overraskende en absolut favorit blandt dykkere. Vi tager en svømme- eller snorkletur i det fantastisk flotte vand. I løbet af dagen nyder vi vores medbragte frokost, enten på en af øerne eller ombord på båden. Sidst på eftermiddagen er vil tilbage på Flores og vores resort.
 

Dag 11
Fly til Bali. Indkvartering på Sanur-stranden
På Sanur-stranden

Formiddagen er til fri disposition, indtil vi flyver tilbage til Bali. Ved ankomsten kører vi direkte til vores hoteller i Sanur. Ved ankomsten til Sanur tager gruppen afsked med rejselederen, som forlader gruppen her. De kommende dage i Sanur er uden rejseleder, men bliver der brug for praktisk hjælp undervejs, eller har du mod på flere udflugter og eventyr, hjælper vores repræsentant hellere end gerne.
 

Dag 12–15
Sanur. Afslapning og egne eventyr
Tid til afslapning i Sanur Beach

Du har nogle dage til at nyde livet i Sanur. Hotellet ligger direkte på stranden, og Sanur Beach er den ideelle destination, hvis du ønsker at slappe af i rolige og naturskønne omgivelser. I byen kan du besøge de lokale markeder og masser af småbutikker, restauranter og souvenirboder.

Langs kysten kan du se fiskerbådene, der kommer ind med dagens fangst, og fra Sanur arrangeres snorkleture ud til farvestrålende fisk og koraller. Du kan også nyde en massagebehandling på stranden eller spise en middag i vandkanten med fødderne begravet i sandet.
 

Dag 16
Afrejse fra Bali

Det er blevet tid til at forlade Bali, og vi kører mod lufthavnen og sætter kursen mod Danmark.

Dag 17
Ankomst til København

 

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 19.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
4.498,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder på rundrejsedelen (dag 2-11)
 • Fly København – Denpasar med mellemlanding t/r
 • Indenrigsfly Denpasar – Labuan Bajo t/r
 • Indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse: 4 nætter i Ubud på Bhanuswari Resort & Spa i Deluxe-værelse, 3 nætter i Munduk på Puri Mundung Cottages i Standard Cottage, 2 nætter på Puri Sari Beach Hotel og 5 nætter i Sanur på Mercure Sanur Resort
 • Udflugter jf. program
 • Alle lokale transporter jf. program med bus
 • Morgenmad dagligt
 • Frokost dag 4, 6, 9 og 10
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring og Seniorrejseforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Turistvisum til Indonesien ca. 35USD. Læs mere her
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører ca. kr. 150 – 200
 • Personlige fornødenheder
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Tips til pakkelisten

Medbring gerne vandrestøvler eller gode vandresko.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om Indonesien

Her kan du få mere at vide om Indonesien: www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/indonesien
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.
Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from billig og oplevelsesrig rejse en oplevelse at opleve Bali og Komodo Island, hvor jeg kunne have tilbragt mange flere dage.
Date published: 2022-09-29
Rated 5 out of 5 by from En skøn rejse med mange gode oplevelser Rejsen var meget spændende og vores rejse leder Niels var meget kompetent
Date published: 2022-09-26
Rated 5 out of 5 by from I må ikke misse denne tur! Dette er turen der kan tilfredsstille hoved, krop, gane og sjæl alt efter, hvad man har lyst til. Bali-turen tilbyder den lækreste natur, kultur og det mest venlige folkefærd. Komodo-turen bød på oplevelser, som kun kan opleves få steder i verden ex. de majestætiske komodovaraner, snorkling ved smukke koralrev og at svømme helt tæt på de kæmpe djævlerokker. Den skal I unde jer selv. Det hele blev krydret med en meget dygtig rejseguide (Niels), der kunne fortælle lidt om det hele og besvare de mange spørgsmål der kom fra gruppen. Dertil var Niels en stor støtte og hjælp, da der desværre var en tilskadekomst i vores familie, så vi kom trygt igennem sundhedssystemet derude. Vi anbefaler i høj grad at tage med på cykelturen, og de ekstrature der kan opstå undervejs. Derudover bragte det stor glæde at opleve et havskildpadde-redningscenter, men den tur skal I selv planlægge. Rigtig god tur herfra. Hilsen “family five”
Date published: 2022-09-11
Rated 5 out of 5 by from Fantastikse Bali og Komodo Island En virkelig fin rejse med masser af gode oplevelser. Udover Balinesisk madlavning, prøvede vi også at cykle rundt i området ved Ubud i skøn natur og mellem rismarkerne. Husk at bede om fotostop. Ekstratur, som det absolut er en god ide at tilmelde sig. Masser af fine gåture mellem rismarker og i lokale landsbyer. Vi havde Niels som rejseleder. Han kendte meget til Bali, da han bor på øen og var helt fantastisk. Vi var så heldige "kun" at være 15 rejsende, hvilket gav et godt sammenhold på rejsen rundt på Bali. Komodo Island var et absolut højdepunkt med varanerne og snorkeltur, hvor vi havde egen båd. Var heldige at se rokkerne svømme majestætisk under os, da vi snorklede. Pas dog på musene i Munduk. De spiser tøj og kufferter.
Date published: 2022-08-27
Rated 5 out of 5 by from En uforglemmelig familierejse til Bali Som familie og gruppe på 6 personer havde vi en særdeles god og oplevelsesrig tur/rejse til Bali. Vi fik en uforglemmelig oplevelse af dette smukke sted, herunder også turen til Flores og Komodo Island, hvor vi oplevede Varanerne meget tæt på. De lavvandede koralrev ved Komodo Island var også en kæmpeoplevelse. Cykeltur og vandreture var helt i Top, hvor vi også samtidig fik indsigt i Balinesernes kultur, levevis og religion. Niels var en særdeles kompetent, vidende og meget behagelig guide og rejseleder, der med sit gode lokale netværk, sprogkundskaber og sit store kendskab til Bali hele tiden evnede at tilpasse den enkeltes individuelle behov til det planlagte program. Qua Niels fungerede vi både som familiegruppe, men var også en del af den samlede gruppe på 13 deltagere. En stor tak til Albatros og ikke mindst vores guide Niels.
Date published: 2019-11-03
Rated 4 out of 5 by from Spændende og varieret rejse på en smuk og skøn ø. Mange spænde oplevelser i et tætpakket program med en vidende og dedikeret rejseleder hvis begejstring smittede af på deltagerne.
Date published: 2019-10-29
Rated 4 out of 5 by from Bali og Komodo. En god rundrejse på den smukke ø og et spændende besøg på Komodo-øerne. Vi havde en god og engageret rejseleder, som arrangerede flere ekstra ture for os.
Date published: 2019-10-25
Rated 5 out of 5 by from En oplevelsesrig rejse med mange højdepunkter. Rejsen var fyldt med gode oplevelser, og vores guide vidste meget om kulturen.
Date published: 2019-10-20
 • y_2023, m_10, d_2, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_14
 • loc_da_DK, sid_IDRTR13, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser