Essensen af Thailand

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Udforsk den afslappede storby Chiang Mai, nyd den fredfyldte natur på en eco lodge, og rund rejsen af ved kysten i Krabi – med dansk rejseleder, 14 dage

Vi har nøje udvalgt 3 steder i Thailand, som danner ramme om denne rejse, og som viser de bedste sider af landet. Rejsen begynder i Chiang Mai, som er det gamle Lanna kongeriges hovedstad. Her skal vi til fods udforske byen inden for de gamle bymure. Fra Chiang Mai går turen længere nordpå, hvor vi indkvarteres på et skønt Eco Lodge i fredfyldte og naturskønne omgivelser langt væk fra hverdagens travlhed. Vi besøger lisu-folkets landsby og triller på cykel gennem små landsbyer og forbi rismarker og teplantager. Vi stifter naturligvis også bekendtskab med Thailands udsøgte køkken, og hvis chancen byder sig besøger vi skoler og inviteres indenfor i private hjem. Fra det Nordlige Thailand flyver vi sydpå mod Krabi, hvor turen rundes af med 5 dage i Ao Nang mellem områdets mange kalkstensklipper og paradisøer.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta THB

Dagsprogram
Dag 1 København – Chiang Mai
Dag 2 Velkomstmøde og middag på lokal restaurant
Dag 3 Chiang Mai. Byrundtur i den gamle by og aftenmarked
Dag 4 Chiang Mai. Tid på egen hånd eller mulighed for cykeltur på landet (tilkøb)
Dag 5 Chiang Mai – Lisu Lodge, gåtur til nærliggende landsby
Dag 6 Lisu Lodge. Cykeltur til teplantage. Eftermiddag på egen hånd
Dag 7 Lisu Lodge. Madlavningskursus (tilkøb) eller tid på egen hånd
Dag 8 Lisu Lodge – Chiang Mai. Fly til Krabi
Dag 9–12 Krabi. Badeferie og afslapning
Dag 13 Krabi hjemrejse
Dag 14 Hjemkomst

Hoteller

Amora Hotel - Chang Mai

Amora Tapae Hotel Chiang Mai ligger på Tapae Gate cirka 15 minutters gang fra Chiang Mais natmarked. Værelserne er indrettet i moderne thai lanna-stil. Samtlige værelser har aircondition, tv med kabel-kanaler, minibar samt roomservice. Hotellet har udendørs swimmingpool, spa, restaurant og ”ølhave”. Hotellets restaurant serverer traditionelle thailandske og internationale retter. Drikkevarer fås i loungebaren samt i poolbaren.

http://www.chiangmai.amorahotels.com/ 

Lisu Lodge

 • På Lisu Lodge serveres måltiderne også på terrasserne
 • Lisu Lodge er et såkaldt eco resort
 • Lisu Lodge er opkaldt efter den lisu-landsby det ligger ved
 • Lisu Lodge ligger i det nordthailandske højland
 • Thailandske specialiteter
 • 20 værelser                                  
 • Beliggende i Nordthailands højland ca. 1½ time nord for Chiang Mai.
 • Ingen pool
 • Massage tilgængeligt
 • Gratis wi-fi (dog kan forbindelsen være svingende)

Lisu Lodge er et såkaldt eco resort beliggende i det nordthailandske højland. Lisu Lodge er opkaldt efter den lisu-landsby der ligger tæt ved resortet, hvor også mange af de ansatte kommer fra. De kun 20 værelser er bygget i traditionel Lisu-stil, tilpasset vestlig komfort. Hvert værelse er en del af en større bygning med 4 eller 6 værelser. Til hver bygning hører en stor fælles terrasse med smuk udsigt til områdets grønne haver og fantastiske natur. Her på terrasserne serveres måltiderne også. Værelserne er lavet af bambus fra gulv til loft, myggenet, eget toilet og bad (med varmt vand) og en loftsvifte.

Det meste af maden, der serveres, er produceret af lokale råvarer fra lodgens egen økologiske køkkenhaver og rismarker. Hvad resortet måske mangler i det, vi normalt opfatter som 5-stjernet komfort, opvejes til fulde af roen, omgivelserne og hele den atmosfære, der præger området. 

Læs evt. mere om resortet på deres hjemmeside: https://www.asian-oasis.com/lisu-lodge-chiang-mai.html

Aquamarine Resort Krabi

 • 28 værelser                                  
 • 400 meter til Noppharat Beach og 2 km til Ao Nang (gratis shuttlebus)
 • 1 restaurant
 • 1 poolbar
 • 1 udendørs swimmingpool
 • Gratis wi-fi på værelset

Dette hyggelige, familiedrevne, 3-stjernede hotel er beliggende små 400 meter fra Noppharat Thara-stranden. Resortet er centreret omkring swimmingpoolen, og de blot 28 værelser ligger fordelt rundt om poolen i den lille have. Værelserne er store og med de faciliteter, man har brug for. Aquamarine er ikke et luksusresort, men her hersker en behagelig og fredelig stemning. Til alle værelserne hører en lille terrasse. Det tager 5-10 minutter at gå ned til Noppharat-stranden, hvor der findes masser af restauranter, caféer og småbutikker. Derudover er der shuttlebus, der kan tage jer de 2 km ind til Ao Nang-stranden, hvor udvalget af restauranter, butikker mm. er endnu større.

Bemærk 
Strandene ved Ao Nang og Noppharat Thara er begge præget af kraftigt tidevand. Ved højvande kan man sagtens bade i vandet, men søger man de kridhvide paradisstrande, som Thailand også er kendt for, så må man tage en båd til en af de 200 øer, der ligger ude i bugten.
Læs evt. mere om hotellet på deres hjemmeside: http://krabiaquamarineresort.com/

AoNang Villa Resort Krabi

 • 156 værelser                                  
 • Beliggende ned til Ao Nang strand
 • 2 restauranter
 • 1 poolbar
 • 2 udendørs swimmingpools
 • Gratis wi-fi på værelset
 • Spa og wellness
 • Fitnessrum

Ao Nang Villa Resort har måske områdets bedste placering, hvis man foretrækker  at være tæt på både bylivet og stranden. Resortet har stranden til den ene side og hovedgaden til den anden. Resortet har små 200 værelser, flere swimmingpools og alle de faciliteter, man kan forvente af et 4-stjernet hotel. 

Bemærk 
Strandene ved Ao Nang og Noppharat Thara er begge præget af kraftigt tidevand. Ved højvande kan man sagtens bade i vandet, men søger man de kridhvide paradisstrande, som Thailand også er kendt for, så må man tage en båd til en af de 200 øer, der ligger ude i bugten. 
Læs evt. mere om hotellet på deres hjemmeside: http://www.aonangvilla.com/

Værelse 
Vi indkvarteres på de såkaldte Superior rooms som ligger med udsigt til haven. Værelserne er 37 m2 store og har alle de faciliteter man kan forvente af et 4-stjernet hotel.

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Chiang Mai

Afrejse fra København mod Chiang Mai.

Dag 2
Velkomstmøde og middag på lokal restaurant
Det imponerende tempel Wat Phra That Doi Suthep

Chiang Mai er hovedstad i provinsen af samme navn. Den gamle bydel er omkranset af en voldgrav, og flere steder er der stadig rester af den gamle bymur.
 
Efter ankomst til Chiang Mai begiver vi os straks ud på eventyr. Vores mål er bjerget Doi Suthep, som tårner over byen. Vel oppe på bjerget skal vi besøge det imponerende tempel Wat Phra That Doi Suthep. Selvom templet og udsigten fra bjerget er målet for udflugten, så er den snoede køretur op ad bjerget en oplevelse i sig selv. 

Det er ikke muligt at køre det sidste stykke vej op til templet, og derfor kan man enten vælge at passere de to drager, der flankerer de ca. 300 trappetrin op. Du kan også spare på kræfterne og tage svævebanen. Vi ser nærmere på det glimtende tempel og nyder den flotte udsigt over Chiang Mai. 
 
Herefter kører vi til vores hotel hvor resten af dagen kan bruges på at slappe af, besøge hotellets spa, få en massage eller læse en bog ved poolen. Sidst på eftermiddagen holder rejselederen et velkomstmøde på hotellet, hvor du bliver præsenteret for rejsen, og dem der har lyst kan følge rejselederen til en lokal restaurant, hvor vi spiser aftensmad.

Dag 3
Chiang Mai. Byrundtur i den gamle by og aftenmarked
Chiang Mais ældste tempel, Wat Chiang Man

Efter morgenmaden tager vi en gåtur inden for Chiang Mais gamle bymure. Vi lægger vejen forbi Chiang Mais ældste tempel, Wat Chiang Man, fra det 13. århundrede samt De Tre Kongers Monument – en bronzestatue, der hylder de tre konger, der grundlagde byen. Et populært sted for de lokale, der kommer forbi og lægger offergaver foran statuen. Undervejs gør vi et lille stop på en café og hviler benene, mens vi får en kop kaffe eller en lille forfriskning (for egen regning). Vi fortsætter vores gåtur rundt i byen til Wat Chedi Luang (”Luang” betyder store i den nordlige thailandske dialekt). Templet blev bygget mellem det 14. og 15. århundrede og var på det tidspunkt med sine 80 meter det mest imponerende tempel i Chiang Mai. Det er er fortsat et af de højeste templer i byen. Et jordskælv ødelagde store dele af templet, og derfor måler det i dag ’kun’ ca. 60 meter. Udover at være et af de største templer, så huser det også Emerald Buddha, en af de vigtigste religiøse relikvier i Thailand. Den oprindelige smaragdbuddha blev senere flyttet til Phra Kaew-templet i Bangkok, så det man ser i dag er en kopi. Omkring frokosttid er vi tilbage på hotellet. 
 
Hvis du er frisk på flere eventyr, kan du om aftenen følge med rejselederen til Chiang Mais aftenmarked, som ligger et kvarters gang fra hotellet. Her kan du spise på en af de mange restauranter, gøre et godt køb eller drikke en kold øl.

Dag 4
Chiang Mai. Tid på egen hånd eller mulighed for cykeltur på landet (tilkøb)
På landet ved Chiang Mai

Dagen i dag er enten til oplevelser på egen hånd, eller du kan tilkøbe dig en cykeltur til den landlige del i udkanten af Chiang Mai. Her lidt uden for Chiang Mai sætter vi os godt tilrette i sadlen og cykler afsted langs små veje gennem landsbyer med træhuse på stylter, gennem rismarker og forbi vandbøfler og børn, som ikke er vant til at se udlændinge i deres landsbyer.  

Resten af dagen er fri til egne eventyr. Du kan vælge at slappe af på hotellet, udforske lokalområdet til fods eller bede rejselederen om forslag til aktiviteter.

Dag 5
Chiang Mai – Lisu Lodge, gåtur til nærliggende landsby
Håndskårede sæbeblomster

Vi forlader Chiang Mai og kører nordpå mod Lisu lodge. I udkanten af Chiang Mai gør vi et stop på et lokalt marked, hvor mange af områdets minoriteter kommer for at sælge deres afgrøder og håndværk. Det er også et marked, hvor dem der skal på vandretur, provianterer, inden turen går op i bjergene. 

Efter små to timers kørsel når vi til vores økoresort Lisu Lodge, beliggende i det nordthailandske højland. Lisu Lodge er opkaldt efter den lisu-landsby der ligger tæt ved resortet, hvor også mange af de ansatte kommer fra. De kun 20 værelser er bygget i traditionel lisu-stil, tilpasset vestlig komfort. Værelserne er en del af en større bygning med 4 eller 6 værelser. Til hver bygning hører en stor fælles terrasse med smuk udsigt til områdets grønne haver og fantastiske natur. Her på terrasserne serveres måltiderne også. Værelserne er lavet af bambus fra gulv til loft, er udstyret med en blød seng, myggenet, eget toilet og bad (med varmt vand) og en loftsvifte. Da nætterne er kølige, er der ikke brug for aircondition, og af samme årsag anbefaler vi også at have en varm trøje eller fleece med til aftentimerne og de første morgentimer.

Det meste af maden der serveres er produceret af lokale råvarer fra lodgens egen økologiske køkkenhaver og rismarker. Hvad resortet måske mangler i det, vi normalt opfatter som 5-stjernet komfort, opvejes til fulde af roen, omgivelserne og hele den atmosfære, der præger området.

Bussen kan ikke køre os hele vejen til resortet, så derfor må vi tilbagelægge den sidste kilometer til fods. (bagagen køres helt til lodgen). Når vi har fået anvist vores værelser og indfundet os i de smukke omgivelser tager vi om eftermiddagen på en gåtur til den nærliggende landsby Lisu. Vi får et fint indblik i, hvordan livet leves her, og er vi heldige møder vi landsbyens heksedoktor.

Om aftenen spiser vi aftensmad sammen på vores lodge, hvor der også vil være en lokal danseoptræden.

Dag 6
Lisu Lodge. Cykeltur til teplantage. Eftermiddag på egen hånd
Teplantage

En mere fredfyldt morgen er svær at forestille sig. Vi spiser morgenmad, og en varm kop kaffe eller te gør godt her i de kølige morgentimer. Herefter finder vi cyklerne frem og begiver os ud i området. Målet er en teplantage ca. 5 km fra vores lodge. Vi tager det stille og roligt og laver stop undervejs. Fremme på teplantagen får vi en rundvisning på plantagen og bliver bedt om selv at hjælpe til med at plukke de helt rigtige teblade. Vi gøres klogere på hele processen og på de forskellige tesorter, der dyrkes her, og vi runder besøget af med en frokost, inden vi igen finder cyklerne frem og cykler hjemad til vores lodge.

Resten af eftermiddagen har vi på egen hånd til at nyde roen og omgivelserne på lodgen. 

Vi samles igen og spiser aftensmaden sammen.

Dag 7
Lisu Lodge. Madlavningskursus (tilkøb) eller tid på egen hånd
Spænende thailandske specialiteter

Vi har en hel dag til at nyde omgivelserne. Du kan gå en tur til landsbyen eller låne et af stedets cykler og begive dig ud i det blå.

Der vil også være mulighed for at tage på et madlavningskursus, hvor vi bliver klogere på det fremragende thailandske køkken. En lokal kok lærer os mere om thailandske madtraditioner, når vi sammen kaster os ud i at tilberede nogle af Thailands mest populære og klassiske retter. Ingredienserne er lokale råvarer med mange lækre grøntsager og frugter. Naturligvis smager vi selv på resultatet. Kokkeskolen bestilles og købes hjemmefra. Er der mere end 8 tilmeldinger opdeles vi i en eller flere grupper for at få mest ud af oplevelsen.

Dag 8
Lisu Lodge – Chiang Mai. Fly til Krabi
Ao Nang ligger skønt ved kysten

Det er blevet tid til at forlade vores skønne lodge, og sammen kører vi tilbage til lufthavnen i Chiang Mai, hvorfra vi flyver sydpå til Krabi*. Krabi ligger på fastlandet på Thailands vestkyst med Phuket på den anden side af havet. Ud for Krabi ligger den spektakulære skærgård Phra Nang Bay med de karakteristiske kalkstensklipper, der skyder op af vandet. Selve Krabi by er hovedstaden i selve provinsen og ikke videre interessant, men ude ved kysten ligger Ao Nang og Noppharat Thara, der er de mest kendte strande og centrum for områdets turisme. Her skal vi tilbringe de næste 5 dage.

Krabi er det perfekte udgangspunkt for at tilbringe rejsens sidste dage. Har du lyst til at slappe af ved poolen kan du gøre det. En kort bådtur kan tage dig til en paradisstrand i skærgården, ligesom snorkelmulighederne er mange. Phi Phi Island ligger under en times sejlads fra Krabi og kan derfor også let gøres på en dagsudflugt. På land er Krabi omgivet af høje kalkstensklipper og jungle, og begiver du dig længere ind i landet finder du mangroveskove, grotter, vandfald og templer. Desuden er der to golfbaner i området. 

Om aftenen er der masser af restauranter og caféer langs Ao Nangs og Noppharat Tharas strandpromenade, hvorfra du kan nyde en kold Singha Beer eller en drink med udsigt til havet mens solen stille går ned i horisonten. Strandene ved Ao Nang og Noppharat Thara er begge præget af kraftigt tidevand. Ved højvande kan man sagtens bade i vandet, men søger man de kridhvide paradisstrande som Thailand også er kendt for, så må man tage en båd til en af de 200 øer, der ligger ude i bugten. 

Fremme i Krabi kan I vælge at bo på enten Aquamarine Resort (inkluderet i rejsen pris) eller Ao Nang Villa Resort (merpris). Læs mere om de to hoteller under rejsens hotelbeskrivelse. 

* På visse afgange vil vi flyve fra Chiang Mai til Phuket, hvorfra vi kører til Krabi. Bustransporten er ca. 1½ time længere end fra Krabi lufthavn, men til gengæld vil vi passere noget af Sydthailands flotteste natur.

Dag 9–12
Krabi. Badeferie og afslapning
På stranden i Ao Nang

De næste dage bestemmer du helt selv, hvad tiden skal gå med. Poolen eller stranden er et oplagt sted at tilbringe dagen. Vil du hellere udforske området eller nogle af de omkringliggende øer er der rig mulighed for det.

Dag 13
Krabi hjemrejse

Vi har formiddagen til at nyde de sidste timer, inden vi kører den korte vej til Krabi, hvorfra vi sætter kursen hjemad.

Dag 14
Hjemkomst

Vi sætter igen fødderne på dansk jord.

Cykeltur på landet

Her lidt uden for Chiang Mai sætter vi os godt tilrette i sadlen og cykler afsted langs små veje gennem landsbyer med træhuse på stylter, gennem rismarker og forbi vandbøfler og børn, som ikke er vant til at se udlændinge i deres landsbyer.

Pris: DKK 248,-

På landet ved Chiang Mai

Madlavningskursus

Der vil også være mulighed for at tage på et madlavningskursus, hvor vi bliver klogere på det fremragende thailandske køkken. En lokal kok lærer os mere om thailandske madtraditioner, når vi sammen kaster os ud i at tilberede nogle af Thailands mest populære og klassiske retter. Ingredienserne er lokale råvarer med mange lækre grøntsager og frugter. Naturligvis smager vi selv på resultatet. Kokkeskolen bestilles og købes hjemmefra. Er der mere end 8 tilmeldinger opdeles vi i en eller flere grupper for at få mest ud af oplevelsen.

Pris: DKK 298,-

Spænende thailandske specialiteter

Prisinformation

Opgradering

Hotel Ao Nang Villa Resort (4-stjernet) 

 • Superior Room Tillæg: kr. 1.298,- 
 • Tillæg for enkeltværelse: kr. 1098,- 
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder 
 • Fly København – Chiang Mai//Krabi – København
 • Indenrigsfly Chiang Mai – Krabi* 
 • Udflugter jf. program 
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse på gode turistklassehoteller. 
 • Morgenmad dagligt 
 • Frokost dag 6 
 • 3 middage (dag 5, 6 og 7) 
 • Skatter og afgifter

* På enkelte afgange vil vi flyve fra Chaing Mai til Phuket, hvorfra vi kører til Krabi. Bustransporten er ca. 1½ time længere end fra Krabi lufthavn, men til gengæld passerer vi noget af Sydthailands flotteste natur.

Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris 
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring  
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn cirka 320,- kr.) 
 • Øvrige måltider og drikkevarer 
 • Cykeltur i Chiang Mai på dag 4, kr. 248,- 
 • Madlavningskursus på Lisu Lodge dag 7 kr. 298,- 
 • Eventuelle ekstra arrangementer 
 • Personlige fornødenheder 
 • Tillæg for enkeltværelse 
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)  
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Cykelture og fysisk form

Er du i nogenlunde god form og kan gå min. 5 km og cykle 10-15 km, så kan du fint klare gåturene, cykelturene og de øvrige aktiviteter på denne rejse.

Gode tips til pakkelisten

Medbring gerne en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Desuden anbefales en varm trøje eller fleece til opholdet på Lisu Lodge hvor aftentimerne og morgenerne kan være kølige.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

THRTR16ADK