Etiopien – på sporet af Pagtens Ark

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Enestående kulturrejse til en af verdens ældste aktive civilisationer, hvor de første moderne mennesker så dagens lys, og urkristendommen bed sig fast

Pagtens Ark fra Det Gamle Testamente var kisten, hvori De Ti Bud blev opbevaret. Arken forsvandt fra Jerusalem – og siden har man ledt forgæves efter den. Dog ikke ifølge etiopierne, der mener, den findes i kopternes hellige by Aksum. Temaet for denne rejse er den ældgamle etiopiske kirke og kultur, der netop har Pagtens Ark som sin bærende legende.

Rejseruten fører os fra den moderne hovedstad, Addis Abeba og videre til UNESCO-fredede Aksum. Fra ridderbyen Gonder med de gamle borge tager vi gennem Simien-bjergenes enestående natur til Bahir Dar ved bredden af Tana-søen med talrige gamle kirker og klostre. Og på rejsens højdepunkt Lalibela imponeres vi af de fantastiske kirker udhugget i massiv klippe.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Birr

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra København
Dag 2 Addis Abeba. Nationalmuseet m. den verdensberømte Lucy, Treenighedskatedralen og Entoto-bjergene
Dag 3 Addis Abeba – Aksum. Stenmonolitter og templer, Zion Maria-kirken og Dronningen af Sabas Bad
Dag 4 Aksum – Lalibela. Klippernes kongedømme, valfartssted og kirker hugget ud i massiv klippe
Dag 5 Lalibela. Asheten Maryam-klostret og Skt. Georg-kirken
Dag 6 Lailibela – Gonder
Dag 7 Gonder. Fasiledes’ Slot, Debre Birhan Sillassie Kirke og Fasiledes’ Bad
Dag 8 Udflugt til Semien-bjergene og enestående natur
Dag 9 Gonder – Bahir Dar. Besøg ved Blå Nil-vandfaldet
Dag 10 Bahir Dar. Sejltur på Tana-søen
Dag 11 Bahir Dar – Addis Abeba. Marked og afskedsmiddag
Dag 12 Ankomst til København

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Vær opmærksom på, at rækkefølgen i dagsprogrammet kan variere pga. infrastrukturen og øvrige forhold i Etiopien.
Dag 1
Afrejse fra København
Afgang fra København med forventet ankomst i Etiopiens hovedstad, Addis Abeba, om aftenen. Indrejseformaliteter og bagageudlevering forventes at tage en god times tid. Derefter kører vi til hotellet, så vi kan nå at få lidt søvn, inden vi tager fat på morgendagens udflugtsprogram.
Dag 2
Addis Abeba. Nationalmuseet m. den verdensberømte Lucy, Treenighedskatedralen og Entoto-bjergene
Treenighedskatedralen i Addis Ababa

Om morgenen tager vi på tur til Nationalmuseet, hvor vi blandt andet skal se den verdensberømte Lucy, en 3,2 millioner år gammel forstenet hominid, som blev fundet i 1974. Fundet gav Etiopien tilnavnet ‘Menneskehedens vugge’. Da Lucy ofte udlånes til museer rundt om i verden, kan den originale Lucy evt. være erstattet af en kopi, når vi besøger museet.

Museumsbesøget afløses af et kig indenfor i Treenighedskatedralen. Den barokinspirerede katedral indeholder kejser Haile Selassie og hans kejserinde Menen Asfaws gravmæle samt græske statuer. Vinduernes glasmalerier er scener fra Det Ny og Gamle Testamente.

Senere besøger vi Entoto-bjergene og den ottekantede kirke Entoto Maryam. Herfra har vi en fantastisk panoramaudsigt over Addis Abeba. Næsten oppe på toppen ligger en ottekantet kirke, Entoto Maryam.

På samme bjergtop ser vi kejser Menelik IIs residens. Den traditionelt byggede hytte udgjorde paladset for Menelik II (1844-1913), der på mange måder betragtes som Etiopiens landsfader. Under hans ledelse blev landet samlet, de invaderende italienere smidt ud af landet, og den moderne tidsalder med elektricitet, telefoner og jernbane indført.

Hen på eftermiddagen bliver der tid til at slappe af ved hotellet eller kigge på lokalområdet. Om aftenen mødes gruppen og spiser på hotellets restaurant.

 

 

Dag 3
Addis Abeba – Aksum. Stenmonolitter og templer, Zion Maria-kirken og Dronningen af Sabas Bad
Zion Maria-kirken

Aksum, som er en hellig by og koptisk hovedsæde. I det 1.-5. århundrede var den hovedstad i Aksum-kongeriget, og en omfattende handel mellem Afrika og Arabien fandt sted her. Legender fortæller i øvrigt, at Aksum var hovedstad for dronningen af Saba, som kendes fra Det Gamle Testamente. Græske og romerske skribenter fra cirka 700 f.Kr. og frem beretter også om Kongeriget Saba, som omfattede både nutidens Yemen og Etiopien.

Omkring år 600 invaderedes Saba af muslimerne, og området mistede efterhånden sin indflydelse. I dag er Aksum en by af beskeden størrelse med cirka 43.000 indbyggere, men byen er af stor vigtighed både arkæologisk og religiøst. Her står steler, gravmæler og paladser, og ifølge Etiopiens koptisk-kristne befolkning opbevares Pagtens Ark, kisten med tavlerne med De Ti Bud, her. UNESCO har af den grund optaget Aksum på sin kulturarvsliste.

Vi besøger nogle af de spændende arkæologiske steder i Aksum. På det lille arkæologiske museum (p.t. under renovering) kan man se inskriptioner på det oldetiopiske sprog geez, oldtidens brugsgenstande, samling af mønter m.v.

I den gamle Zion Maria-kirke fra 1600-tallet, en af Etiopiens største helligdomme, er der fine vægmalerier af de 9 helgener, som bragte kristendommen til Etiopien, og i kapellet opbevares efter sigende Pagtens Ark. Til kapellet er der ikke adgang, og i selve kirken får kun mænd adgang, da den er udlagt til kloster. Den ny Zion Maria-kirke er større og nyere i sin arkitektur, og her har alle adgang.

Der ligger et lille, meget seværdigt museum i forbindelse med kirken. Det rummer en ufattelig skat af pastorale genstande, kejserlige regalier, ting brugt ved kroninger, illustrerede manuskripter, m.v. Der vil muligvis være begrænset adgang, og i værste fald lukket.

Vi ser Dronningen af Sabas Bad. Det kæmpe reservoir er hugget ud af en enkelt sten, og selv om badet dateres 1.000 år efter Dronningen af Sabas tid, er det alligevel et imponerende syn. Aksums mest besøgte turistattraktion er nok de mange steler. Monolitter har været anvendt som gravsten og gravmonumenter mange steder i verden, men stelerne i Aksum skiller sig ud på grund af deres antal, størrelse og stand. Den største stele blev stjålet af Mussolini og er først kommet tilbage for et par år siden. Pudsigt nok vækker af disse 1.800 år gamle monumenter associationer til værker på et moderne kunstmuseum.

Dag 4
Aksum – Lalibela. Klippernes kongedømme, valfartssted og kirker hugget ud i massiv klippe
I Lalibela

Efter morgenmad flyver vi til Lalibela, kendt som klippernes kongedømme. Og måske et af de steder i verden, der bedst fortjener at blive kaldt et kulturelt vidunder, om end stedet er ukendt for den brede europæiske befolkning. Lalibela er først og fremmest valfartssted for etiopiske kristne og berømt for sine fantastiske kirker hugget direkte ind i klipperne og ud af klipper. Alle kirkerne er simpelthen massiv klippe med søjler, lofter og vinduer uden brud, udsmykket med væg- og loftsmalerier samt relieffer. Kirkerne stammer fra det 12.-13. århundrede, hvor de kristne, hårdt pressede af islams fremmarch, menes at have søgt tilflugt i bjergene.

Det fortælles, at kong Lalibela havde besøgt Jerusalem for at få et alter i fødselskirken, en bøn som paven aldrig havde svaret på. Den muslimske hærfærer Saladin tilstod ham alteret, som stadig eksisterer – myte eller ej. Lalibela var imidlertid så forskrækket over, at Jerusalem var kommet på vantro hænder, så han besluttede sig at genskabe Jerusalem i Etiopien og startede kirkebyggeriet.

Lalibela er i dag klassificeret som verdenskulturarv af UNESCO, og organisationen er i gang med at beskytte de værdifulde fortidsminder.

Dag 5
Lalibela. Asheten Maryam-klostret og Skt. Georg-kirken

I dag tager vi ud til Asheten Maryam-klostret, som er bygget i det 13. århundrede. Klosteret er beliggende 3.150 meter over havet, så herfra kan vi nyde en fantastisk udsigt over det omkringliggende landskab. Vær opmærksom på, at udflugten inkluderer vandring over ujævnt terræn.

Om eftermiddagen besøger vi en kirke, som repræsenterer det himmelske Jerusalem, foruden den smukke Skt. Georg-kirken, som er symbolet på Noas Ark.

Dag 6
Lailibela – Gonder

Efter morgenmaden drager vi af sted mod Gonder. Køreturen er på 370 km, og vi regner med at nå frem om eftermiddagen. Gonder er kendt for sine mange slotte og paladser fra 16-1700-tallet. Byen blev grundlagt af kejser Fasiledes i 1636 som Etiopiens hovedstad, og var et kulturelt og handelsmæssigt knudepunkt helt frem til 1880’erne, hvor sudanere hærgede og lagde byen i ruiner.

Dag 7
Gonder. Fasiledes’ Slot, Debre Birhan Sillassie Kirke og Fasiledes’ Bad
Fasiledes’ Slot

Vi besøger i dag Gonders berømte slotsområde med seks slotte, hvoraf Fasiledes’ Slot er højdepunktet. Derefter Debre Birhan Sillassie Kirke, som er bygget i 1600-tallet og er en af Etiopiens ældste og mest spændende kirker. På forunderlig vis undslap kirken sudanernes ødelæggelser, så vi også i dag kan nyde det fine, engleudsmykkede loft.

Sidste stop på dagens sightseeingtur er Fasiledes’ Bad. Den to-etagers bygning er omkranset af et bassin, og menes oprindeligt at være brugt til religiøse fester. I vore dage fyldes bassinet med vand én gang om året, når stedet danner rammen om religiøse ceremonier i forbindelse med fejringen af Timkat, den 19. januar. Det er 12 dage efter jul ifølge den koptiske kalender, som opererer med et senere fødselstidspunkt for Jesus og i øvrigt er syv år ”bagud” i forhold til den gregorianske kalender. Ved ceremonien bæres kopier af Moses’ stentavler fra Pagtens Ark i procession til bassinet, og den følgende morgen foretages en rituel dåb.

Dag 8
Udflugt til Semien-bjergene og enestående natur
Simien-bjergene

I dag kører vi op i Simien-bjergene (125 km), hvor vi har mulighed for at observere enestående afroalpint planteliv, uberørt natur og betagende bjerglandskaber. Simien-bjergkæden er hjemsted for omkring 50 fuglearter, flokke af endemiske Gelada-bavianer og Simien-ulve og den sjældne walia ibex-stenbuk.

Det er selvfølgelig ikke sikkert, vi spotter den sjældne bjergged, eftersom arten er tæt på udryddelse. Derimod er der garanti for fascinerende landskaber med takkede bjergtinder, dybe dale og afgrunde. Området er så specielt, at det allerede i slutningen af 1970erne kom på UNESCOs liste over verdensarv. På dagens tur møder vi helt sikkert også hundredevis af de endemiske Gelada-bavianer, som kan blive op til 20 år gamle og lever i flokke med komplekse sociale strukturer.

På hele rejsen kører vi gennem landbrugsområder med gårde og små landsbyer, hvor befolkningen bearbejder jorden, som vi gjorde det for mere end hundrede år siden. Jorden harves med trækdyr eller håndkraft, og ofte ser man en gruppe lokale kaste kornet op i luften med trægrebe, hvor avnerne flyver væk i vinden, og de afskallede kerner drysser ned på et stykke lærred. En meget udbredt kornsort hedder teff, og dyrkes kun i Etiopien og Eritrea. Teffen bruges til at fremstille et syrnet brød, der nærmest ligner en tyk, våd pandekage, og som er tilbehør til alle former for måltider.

Dag 9
Gonder – Bahir Dar. Besøg ved Blå Nil-vandfaldet
Blå Nil-vandfaldet
Efter morgenmad kører vi til Bahir Dar (ca. 180 km). Byen Bahir Dar er smukt beliggende ved bredden af den store Tana-sø, og med sine brede, palmeomkransede boulevarder er Bahir Dar nok en af Etiopiens mest charmerende byer. Vi kører ud til Blå Nil-vandfaldet eller Tiss Isat, som de kalder det i Etiopien. På vejen passeres en gammel bro, der siges at være bygget af portugiserne – og ifølge sagnet brugte de honning og æg som bindemiddel under konstruktionen.
Dag 10
Bahir Dar. Sejltur på Tana-søen
På Tana-søen
Tana-søen ligger i 1.830 meters højde, så klimaet her er ganske behageligt. Mange små øer ligger spredt ud over den dybblå sø, og på mange af dem finder man interessante gamle kirker og klostre. Vi sejler ud på søen og besøger de to klostre Azwa Maryam og Ura Kidane Mihret.
Dag 11
Bahir Dar – Addis Abeba. Marked og afskedsmiddag
Det er tid at sige farvel til Bahir Dar. Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen, og flyver tilbage til Addis Abeba. Her besøger vi det største åbne marked i Østafrika og går en tur i byen. Om aftenen er der afskedsmiddag med traditionel dans. Herefter kører vi til lufthavnen og begynder rejsen hjemad. Bemærk, at vi har adgang til et hotelværelse i løbet af dagen, så det er muligt fx at tage et bad inden middagen.
Dag 12
Ankomst til København

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Addis Abeba t/r med mellemlanding
 • Fly Addis Abeba – Aksum
 • Fly Aksum – Lalibela
 • Fly Bahir Dar – Addis Abeba
 • Udflugter jf. program
 • Indkvartering på hoteller og lodges i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
 • 8 frokoster og 4 aftenmåltider
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Visum til Etiopien, 52 USD
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge (til kuffertbærere, tjenere samt chaufføren - beregn ca. kr. 450 pr. person)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. ordre kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

På denne rejse flyver vi med små indenrigsfly, som ikke har plads til større håndbagage. Derfor er det en god idé at undgå at pakke håndbagagen i de ellers meget populære håndbagagekufferter – selvom disse overholder de internationale standardmål for håndbagage.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 14 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Se også de generelle forhold vedrørende Albatros Travels rejser.

Påklædning

Medbring gode vandresko, da vi flere gange tager på gåture i ujævnt terræn. Et sæt varmt nattøj vil komme dig til gode på de dage, hvor vi overnatter i Simien Mountain – det kan blive køligt om natten. Det kan også være en god idé at medbringe en lommelygte til turen i bjergene.

Højder og fysisk form

På denne rejse er der en del vandring, og det er en forudsætning, at man er i almindelig god fysisk form og kan bevæge sig ved egen hjælp. Turen er ikke egnet for folk, som er dårligt gående eller anvender rollator eller kørestol.

En del af rejsen foregår i forholdsvis stor højde, hvilket påvirker alle mennesker. De fleste symptomer kan undgås, hvis man overholder følgende forholdsregler: tager det helt med ro ved ankomsten, undgår alkohol, og drikker 3-5 liter vand og lignende væske om dagen.

Visum til Etiopien

Du skal have visum for at rejse til Etiopien. Du kan få visum ved ankomst, men vi anbefaler, at du selv søger visum på forhånd via Etiopiens online E-visa system. Prisen er 52 USD for et turist visum (tourist visa) og du kan søge via dette link: www.evisa.gov.et

Mere om Etiopien

Her kan du få mere at vide om Etiopien: www.albatros-travel.dk/destinationer/afrika/etiopien.

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from En meget oplevelsesmættet og interessant tur Etiopien har som turistland meget at byde på, ikke strande og solbad, men spændende historie, fantastiske landskaber, imødekommende befolkning, - et meget fattigt land i stor udvikling! Vi har nu været hjemme i to uger, og stadig diskuterer vi meget om historien, landets nuværende situation og usikre fremtid. Turen var meget lærerig, og selvom vi godt vidste på forhånd, at vi har det godt i DK, så var forskellene større end ventet. Mange oplevelser var trykkende, men fantastiske alligevel!
Date published: 2016-03-06
Rated 5 out of 5 by from mange gode og improviserede, fantastiske oplevelse Etiopien er rigtig spændende, men ungt og fattigt som turistland - endnu. Vi havde en ung rejseleder, der kunne sproget, og han havde en helt fantastisk positiv måde at komme i kontakt med folk på - både voksne og børn. Vores lokale guide var meget vidende og improviserede undervejs, hvad der gav os flere uforglemmelige oplevelser, f.eks. deltagelse i et lokalt bryllup, spisning hos lokale bønder, treaking med bevæbnede vagter :-))) så fik vi da set kalashinikovs "in person" :-))) - bare rolig, der var ingen fare på færde - måske bare for at give os lidt tryghed m.m. Vi havde en dygtig chauffør. Alle guider var søde til at "give en hånd med", hvis der var lidt besværlige forhold, f.eks. trapper, uvejsomt terræn m.m. I Etiopien er folk MEGET fattige. Det ville have været rart, hvis vi på en eller anden måde hjemmefra havde fået at vide, at det er ok. at tage ting med derned og dele ud af. Det kunne eksempelvis være ting til børn som: små bolde fra Tiger(vejer ikke noget, tager lidt plads, men gør STOR lykke), kuglepenne/blyanter, balloner, reflekser, som ikke fylder så meget osv. Pakke kufferten med det tøj og de sko, man alligevel vil smide væk, og efterlade det på de forskellige hoteller m.m. Jeg kom i "snak" med nogle MEGET fattige sælgere på en ø, vi besøgte og skal nu til at samle tøj og sko ind for at sende det ned til dem. Vil også lægge et par fodbolde med :-) Til jer, der er interesserede: SKYND JER AT KOMME AF STED, inden det bliver alt for turistificeret - det er en stor oplevelse :-)))
Date published: 2016-02-27
 • y_2021, m_12, d_2, h_19
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.20
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_2
 • loc_da_DK, sid_ETRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser