Eventyrkrydstogt fra Solens Rige til Sydney

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Eventyrlig krydstogtrejse fra Tokyo igennem det japanske ørige til Kina, Taiwan og Hong Kong, Papua New Guinea og storbyferie i Sydney

Tokyo – Shingu – Osaka – Taipei – Hong Kong – Alotau – Brisbane – Sydney

Vi starter vores eventyr i Fjernøsten med hele 2 dage i pulserende Tokyo, hvorefter det japanske ørige venter med shinto-helligdomme i Shingu og den gamle japanske kejserhovedstad Kyoto. Odysséen fortsætter til Taiwan, inden vi rejser til en af verdens smukkest beliggende storbyer, metropolen Hong Kong. Videre på vores skønne rejse venter først bounty-strande og afslapning på Alotau, Papua New Guinea, efterfulgt af ”Porten til Gold Coast”, Brisbane. Til sidst venter storbyoplevelser og byrundtur i storslåede Sydney.

Den perfekte rejse, hvor sol og sommer, drikkepenge og helpension er inkluderet på det 4-stjernede krydstogtskib Sun Princess.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Eksotisk krydstogt, Kulturkrydstogt, City Break

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta AUD, JPY, USD,

Dagsprogram
Dag 1–2 København – Tokyo. Ankomst, indtjekning og frivillig aftentur i Tokyo
Dag 3 Tokyo, Japan. Byrundtur med smagsprøver på frisk sushi, Hamarikyu Haven og Odaiba, Ginza, Tokyo International Forum og parken ved Kejserpaladset
Dag 4 Tokyo, Japan og afsejling
Dag 5 Shingu, Japan. Mulighed for udflugt til Nachi-vandfaldet og den UNESCO-fredede shinto-helligdom Hayatama Taisha
Dag 6 Osaka, Japan. Mulighed for udflugt til den gamle kejserby Kyoto med kinkaku-ji og Nijoborgen
Dag 7–8 På havet mod Taiwan
Dag 9 Taipei (Keelung), Taiwan. Mulighed for byrundtur med Taipei 101 og Paladsmuseet
Dag 10 På havet mod Hongkong
Dag 11 Hongkong, Kina. Mulighed for rundtur med Victoriabjerget, Stanley markedsplads og Aberdeen
Dag 12–18 Afslapning til søs
Dag 19 Alotau (Milne Bay), Papua New Guina. Hvide sandstrande og krigshistorie 
Dag 20–21 På havet mod Australien
Dag 22 Brisbane, Australien. Mulighed for udflugt på Brisbane-floden med Lone Pine Sanctuary, Brisbane Botaniske have og smuk udsigt over Brisbane
Dag 23 På havet mod Sydney
Dag 24 Sydney, Australien. Byrundtur med Operahuset, The Royal Botanic Gardens og Bondi Beach
Dag 25 Sydney, Australien. Fri til egne eventyr
Dag 26–27 Sydney og hjemrejse

Sun Princess

Sun Princess er et luksuriøst rejsemål i sig selv. Nyd udsigten fra en af de ca. 410 luksuskahytter med balkon, forkæl dig selv med en varm stenmassage i den berømte Lotus Spa, nyd udsøgte retter i en formel eller afslappet atmosfære, og gør dit krydstogt til en uforglemmelig oplevelse. Læs mere om skibet og andre praktiske oplysninger på www.albatros-travel.dk/rejsetyper/skibe/sun-princess

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1–2
København – Tokyo. Ankomst, indtjekning og frivillig aftentur i Tokyo
Tokyo

Vi flyver fra Danmark og lander i Tokyo den følgende dag. Efter indtjekning kan du vælge, om du vil opleve Tokyo på egen hånd, eller om du hellere vil slappe af og være helt frisk til morgendagens oplevelser. Rejselederen hjælper naturligvis gerne med idéer og input til, hvad der er af muligheder. 

Dag 3
Tokyo, Japan. Byrundtur med smagsprøver på frisk sushi, Hamarikyu Haven og Odaiba, Ginza, Tokyo International Forum og parken ved Kejserpaladset
En japansk bryllupsceremoni

På dagens udflugt, som overvejende foregår til fods, starter vi ud med et besøg på Tsukiji Fiskemarked, en gang verdens største af slagsen, der gennem mere end 80 år har solgt fisk til indbyggerne og restauranter i Tokyo. Men nu er det desværre slut, fiskemarkedet er flyttet ud af den centrale del af byen, med meget mere strikse regler for besøgende, og de gamle haller er lige brugt til de Olympiske lege 2020, det vil derfor nok være begrænset hvor meget vi kan se, men vi giver det et skud. Stedet er nemlig stadig absolut et besøg værd, mange af butikkerne og boderne er der endnu og man kan stadig få masser af lækre sushi smagsprøver, hvilket vi selvfølgelig også skal forsøge at få fingrene i.

Fra fiskens verden begiver vi os ud videre ud i metropolen Tokyo, hvor imponerende bygningskunst i alle afskygninger præger gadebilledet: fra futuristiske kæmpebygninger til kedelige kontorbygninger – et miks af stilarter, overalt hvor man kigger hen. Meningerne om Tokyos arkitektur og byplanlægning er da også mange, men én ting er helt sikker: Det er alt andet end kedeligt at gå på opdagelse i Tokyos gader. Vi besøger den store Hamarikyu Have i det centrale Tokyo. Haven ligger langs Tokyo bugten og er anlagt i traditionel stil med et tehus midt ude på en lille ø. Den traditionelle stil står i stærk kontrast til de mange højhuse, som omkranser haven.

Fra Hamarikyu Haven tager vi en båd til Odaiba, et populært indkøbs område beliggende på en menneskeskabt ø ude i Tokyo bugt. Her får vi tid på egen hånd til indkøb og frokost. Vi spadserer til Ginza, Tokyos mest eksklusive shoppingområde, hvor alle Japans dyre mærkevarer og stormagasiner er repræsenteret. Dette er Japans pendant til Fifth Avenue i New York og Champs-Elysées i Paris! Vi går en tur ned ad Ginzas livlige og stilfulde hovedgade, hvor ikke blot folk på shopping, men også travle forretningsmænd præger gadebilledet.

Herefter fortsætter vi til en sand arkitektonisk perle. Vi går en tur gennem det store konferencecenter Tokyo International Forum fra 1996, hvis store stål og glas-konstruktion ligner skroget på en meget lang båd. Her afholdes konferencer, messer, koncerter og udstillinger, og her er sågar en dansk cafe, hvor der blandt andet serveres hotdogs! Videre på vores gåtur besøger vi parken ved Kejserpaladset, hvor kejser Akihito og kejserinde Michiko bor sammen med deres to sønner, datter og deres familier.

Dag 4
Tokyo, Japan og afsejling Afsejling kl. 17.00
Sun Princess er et luksuriøst rejsemål i sig selv

Efter morgenmaden på hotellet tjekker vi ud og tager på en kort byrundtur i bus, inden vi ender ved den meget flotte og specielle krydstogtterminal på Yokohamas havn og tjekker ind på skibet, der skal være vores hjem på den eventyrlige rejse.

Efter indtjekningsformaliteterne stævner vi ud, og den flotte afsejling bør nydes fra soldækket. Vi spiser vores første middag om bord, og rejselederen vil gå en lille tur rundt på skibet sammen med interesserede. 

Dag 5
Shingu, Japan. Mulighed for udflugt til Nachi-vandfaldet og den UNESCO-fredede shinto-helligdom Hayatama Taisha Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 18.00
Ved kejserpaladset i Tokyo

Vi ankommer i dag til den lille Japanske by Shingu, der ligger på Kii-halvøen syd for Kyoto og Osaka. Her er klimaet varmt og ligger smukt med både bjerge, kysten og utallige floder, der pryder landskabet. Byen har haft stor betydning for pilgrimsrejsende i mere end 1.000 år og er endestation for flere pilgrimsruter, hvor blandt andet én starter i Kyoto. Pilgrimmene vandrede i flere dage for at nå frem og få renset deres sjæl i det såkaldte Sanzan, som er tre shinto-helligdomme, der ligger i Shingu og omegn. De tre helligdomme og pilgrimsruten er på UNESCO’s verdensarvsliste.

På dagens Albatrosudflugt (tilkøb) skal vi besøge Shinto-helligdommen Hayatama Taisha, den ene af de tre store shinto-helligdomme, som har en af de største porte i Hongu. Herefter fortsætter vi til shinto-helligdommen Hongu Taisha og runder udflugten af ved Nachi-vandfaldet. Efter en lille rundtur, har i mulighed for at gå rundt og nyde områderne på egen hånd, inden vi vender tilbage mod skibet til frokosttid.

Vi gør opmærksom på, at ruten fra parkeringspladsen til Nachi-vandfaldet tager ca. 20 minutter at gå.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

(Dagens havn er en såkaldt tenderhavn. Dvs. at skibet kaster anker, og gæsterne sejles derfor ind til land i de mindre såkaldte tenderbåde.)

Dag 6
Osaka, Japan. Mulighed for udflugt til den gamle kejserby Kyoto med kinkaku-ji og Nijoborgen Ankomst kl. 06.00, afsejling kl. 21.00
Mix af traditionelt og moderne i Osaka

I dag står Osaka, Japans tredjestørste by, på programmet. Sammen med Kobe og Yokohama er Osaka en af Japans vigtigste havnebyer og har siden sin tidlige historie været en af landets travleste og mest velhavende handelsbyer. Ligesom mange andre af Japans byer led Osaka en krank skæbne under anden verdenskrig, så der er ikke meget tilbage af det oprindelige Osaka.

Dagens Albatros-tilbud er en heldagsudflugt til kejserlige Kyoto.

Kyoto blev som den eneste japanske storby skånet for bombeangreb under 2. Verdenskrig, efter sigende på grund af byens enestående kulturskatte. Desværre har bystyret ikke vist byen samme respekt, så de store sammenhængende kvarterer af smukke træhuse er næsten forsvundet. Men ingen har vovet at røre de tusinder af templer, helligdomme og smukke haver. Især i byens udkant føler man sig hensat til en anden tidsalder, hvor skønhed og æstetik var i højsædet.

Vi tager på opdagelse i den smukke tempelby og starter i den vestlige udkant af byen, hvor vi ser Kyotos mest berømte attraktion: Guldpavillonen. Guldpavillonen i byens nordlige udkant er en nøjagtig kopi af den over 500 år gamle bygning, som en sindssyg tempelpræst satte ild til i 1955. Guldpavillonens berømmelse forstår man til fulde, når man står ansigt til ansigt med den stemningsfulde guldbeklædte pavillon, der spejler sig i søens vand. Vi spiser en ”o-bento”, en typisk japansk madpakke, til frokost. En o-bento fås i et hav af varianter og består typisk af ris og forskellige former for lækkert tilbehør og småretter som for eksempel fisk, kød, grøntsager og forskellige salater.

Vi afslutter dagen med et besøg ved shintohelligdommen Fushimi Inari-taisha, hvor vi går en tur gennem templets lange arkade af orangerøde torii-porte. Torii-portene står i hundredvis tæt efter hinanden og former en smuk, kontrastfarvet vej gennem den omgivende grønne skov. Dette er en af Kyotos knap så kendte attraktioner, men ikke desto mindre er det for mange besøgende et af de helt store højdepunkter!

Kyoto er berømt for sin ypperlige kvalitet på den berømte japanske grønne te, så prøv også at kigge ind hos en af de mange små specialbutikker med te, og køb en lille smagsprøve på Japan med hjem. Skal oplevelsen være fuldkommen, er der også masser af muligheder for at købe håndlavet keramik, heriblandt tekrus, med hjem.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 7–8
På havet mod Taiwan
Bliv forkælet ombord

Husk at du er på ferie, og på ferier er det som regel rart med lidt fred og ro. Måske har du lyst til at trække dig tilbage til din kahyt og nyde en stille drink på din balkon, hvis du har sådan en. Det kan også være, at du finder et fredeligt område på soldækket, hvor du kan sidde uforstyrret med en bog.

Hvis du derimod trænger til at være aktiv, kan du gå en tur i skibets motionscenter, hvor der er både motionscykler, trappemaskiner og løbebånd. Du kan også deltage i en undervisningstime med professionel træner (mod gebyr) og prøve yoga, pilates, spinning eller noget helt fjerde.

Dag 9
Taipei (Keelung), Taiwan. Mulighed for byrundtur med Taipei 101 og Paladsmuseet Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 22.00
Chiang Kai-shek Memorial Hall i Taipei

I dag ankommer vi til Taiwan, også kendt som Republikken Kina – en lille ø-nation ud for Kinas østkyst. Den er på en og samme tid et af Asiens økonomiske kraftcentre og et kulturelt mekka for enhver, der interesserer sig for antik kinesisk kunst. Nationalmuseet i Taipei har en enorm samling, der spænder over 8.000 års kinesisk historie. Disse skatte blev evakueret fra det kinesiske fastland, da kommunisterne overtog styringen, og Chiang Kai-shek flyttede sin regering til Taipei.

Vi skal på dagens Albatrosudflugt på opdagelse i hovedstaden Taipei samt opleve noget af øens smukke natur. I Taipei ser vi blandt andet det farvestrålende smukke Longshan-tempel og en af verdens højeste skyskrabere, Taipei 101, hvor man har mulighed for at se det imponerende syn fra udsigtsdækket på 89. etage

Vi starter med at begive os mod Paladsmuseet, bag hvis mure gemmer sig historiske artefakter, der kan dateres 8.000 år tilbage i tiden. Her finder mand blandt andet snusdåser fra Tang- og Ming-dynastiet, smukke malerier, udsøgte eksempler på kalligrafi-kunsten, sirligt udskårne æsker samt flotte keramik-, jade- og bronzefigurer.

Dagen byder også på besøg i Taipeis gamle bydel med mange små forretninger og gadekøkkener. Her går vi en lille tur ad de små gader, og der er mulighed for at købe sig til nogle delikate smagsprøver på det taiwanske køkken.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 10
På havet mod Hongkong

Efter gårsdagens oplevelser er det nu tid til en velfortjent fridag på havet. Vi kan igen nyde krydstogtets dybere mening uforstyrret i et døgn. Vi kan nyde en gourmetmiddag på en af skibets mange lækre restauranter, gå en tur i teateret, biografen eller på diskotek. Måske skal der trænes lidt i motionscenteret eller shoppes i den toldfri butiksarkade. Der er noget for enhver smag.

Dag 11
Hongkong, Kina. Mulighed for rundtur med Victoriabjerget, Stanley markedsplads og Aberdeen Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 23.00
Hong Kong fra søsiden

Om morgenen ankommer vi til Hongkong. Med sin beliggenhed lige syd for det kinesiske fastland havde den golde klippeø Hongkong – og det omkringliggende område – stor interesse for det 19. århundredes driftige handelsmænd. De så gode muligheder for at udvikle området til en sikker base for en lukrativ handel med det kinesiske rige mod nord. I 1841 blev det britiske flag hejst på øen, og senere blev en mindre del af Kinas sydspids indlemmet i den voksende kronkoloni. Sin nuværende størrelse fik Hongkong i 1898, da briterne lejede ”De Nye Territorier” af Kina. I 1997 blev Hongkong givet tilbage til Kina. 

Med sine gigantiske skyskrabere minder Hongkong ved første øjekast på mange måder om New Yorks Manhattan. Dog skal man huske, at 98 procent af den næsten seks millioner store befolkning er kinesere med en typisk kinesisk levevis bestående af daglige indkøb på myldrende markeder, hårdt arbejde og trange boligforhold. Dertil kommer naturligvis en religion med utallige guder, der tilbedes i såvel hjemmet som i de røgfyldte templer. Hongkong er både ældgammel kinesisk kultur og det 21. århundredes højteknologi.

I dag er der mulighed for en byrundtur i Hongkong. Vi indleder denne dages udflugt med bjergbanen Peak Tram. Endestationen er tæt ved toppen af det 554 meter høje Victoriabjerg. Vel oppe får vi en fabelagtig udsigt over Hongkong-øen og hele sydspidsen af det kinesiske fastland. Ved endestationen venter vores bus, og næste stop på dagens udflugt er Stanley markedsplads, et meget populært udendørs marked. Her kommer de handlendes evner for alvor på prøve, når der pruttes om prisen på alt fra mærkevaretøj til kunsthåndværk, porcelæn, læder og de gængse souvenirs.

Efter et kort stop på den populære markedsplads går det videre ned til bydelen Aberdeen på den anden side af Hongkong-øen. Aberdeen var tidligere Hongkongs vigtigste fiskerby, hvor tusindvis af mennesker boede på deres små både, også kaldet sampans. Intet sted i Hongkong er kontrasterne mere tydelige. De små sampans ligger og vugger i havnen og synes nærmest i miniature-størrelse i sammenligning med millionyachterne og de store fiskerbåde. Vi lejer sampans og sejler omkring i havneområdet og får indtryk af Aberdeen fra søsiden. En tur langs de fortøjede fiskerbåde giver et fint indblik i de lokale fiskeres hverdag med at reparere net, lave mad og sortere dagens fangst om bord på deres fiskerbåde.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 12–18
Afslapning til søs

Et par dage til søs er den helt rigtige måde at opleve livet på et krydstogtskib på. For selve opholdet på skibet er en stor del af rejsen, hvor du kan nyde den afslappede rytme og i fred og ro fordøje de mange indtryk fra rejsen. Du kan slappe af ved poolen, snuppe en tur i motionscenteret eller benytte dig af de mange øvrige aktivitetsmuligheder om bord. Eller du kan nyde udsigten, læne dig tilbage med en bog i en dæksstol eller deltage i nogle af de mange underholdningsarrangementer. Rejselederen vil også arrangere nogle hyggelige aktiviteter for gruppen, som alle er velkomne til at deltage i. 

Dag 19
Alotau (Milne Bay), Papua New Guina. Hvide sandstrande og krigshistorie  Ankomst kl. 08:00, afsejling kl. 17.00
På Papua New Guina

I dag bliver vi budt velkommen af hvide sandstrande, brusende vandfald og vulkanske bjerge, når vi om morgenen ankommer til Alotau på Papua New Guina. Alotau er i dag en rolig paradis-by, men sådan har det ikke altid været. Under 2. Verdenskrig var øen præget af voldsomme kampe og er bedst kendt for slaget ved Milne Bay, hvor de japanske styrker led deres første tab til de amerikanske og australske tropper, der var stationeret på øen. I dag er store dele af slagmarkerne groet til, men der er rig mulighed for at lære om slaget og Alotaus historie ved Alutau War Memorial.

Der er også rig mulighed for at gå på opdagelse i den tropiske regnskov og nyde det rige fugleliv eller bare nyde byen.

Dag 20–21
På havet mod Australien

Vores sidste dage på havet indbyder til ro og afslapning. Mens kursen er sat syd-sydvest mod Brisbane og Sydney kan du nyde dagene i dit eget tempo og drage fordel af de mange faciliteter om bord på skibet.

Dag 22
Brisbane, Australien. Mulighed for udflugt på Brisbane-floden med Lone Pine Sanctuary, Brisbane Botaniske have og smuk udsigt over Brisbane Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 17.00
Brisbane er den tredje største by i Australien

Brisbane blev grundlagt i 1824 og er i dag Australiens tredjestørste by med knap 2 millioner indbyggere. Byen ligger lige ud til Brisbane-floden og er fuld af smukke parker og en imponerende botanisk have. Det er en hyggelig by med en charmerende gågade, hvor der kan shoppes i mange forskelligartede butikker.

Efter længe at have lidt under et image som kedelig provinsby – pakket ind i storbyfacade – er Brisbane, Australiens tredjestørste by, i dag en af Australiens mest attraktive byer. Men selvom Brisbane både byder på tjekket og strømlinet arkitektur, smarte gallerier og hvad der ellers forventes af en kosmopolitisk by, så har byen – og dens indbyggere – bevaret en dejlig nede på jorden-attitude, som gør, at man straks føler sig godt tilpas og velkommen. Brisbane ligger smukt ved Brisbane River, 28 kilometer syd for Redcliff, hvor den første europæiske bosættelse blev grundlagt i Queensland i 1824. Men det var absolut ikke rettet mod det pæne borgerskab – det var slet og ret en straffekoloni, og først knap 20 år senere blev der åbnet op for, at ”almindelige” mennesker kunne slå sig ned i området ved Moreton Bay. Senere rykkede bosættelsen en tand længere sydpå til der, hvor Brisbane ligger i dag.

Har du købt udflugtspakken skal vi i dag på eventyr og se Australiens Berømte dyreliv. Vi bliver hentet i bus og kørt til vores lille skib, som skal tage os på dagens eventyr. Som vi glider roligt afsted på Brisbane-floden lærer kaptajnen os om Brisbane og Queenslands historie og kultur. Undervejs kan der købes snacks i bådens cafe, inden vi ender ved verdens første og største Koala park, Lone Pine Sanctuary. Her skal vi opleve det Australske dyreliv helt tæt på, og se dyr som koalabjørne, kænguruer, myrepindsvin og den tasmanske djævel. I får tid på egen hånd til at nyde den lille zoologiske have, inden vi tager videre mod Mt. Coot-tha, hvor den smukkeste udsigt over Brisbane strækker sig så langt øjet rækker – det perfekte sted for en hyggelig frokost (ikke inkluderet).

Efter frokost kører vi igennem Brisbanes botaniske have, inden vi atter kører tilbage til vores dejlige skib og nyder de sidste par dage ombord, inden vi når skønne Sydney.

Dag 23
På havet mod Sydney

I dag skal du nyde den sidste hele dag på havet. Her kan du kaste dig over de mange underholdningstilbud, som findes om bord. Du kan starte med at høre klassisk musik til eftermiddagsteen, høre hyggepianisten spille musik fra storfilm, mens du nyder din aperitif, eller se skibets bigband under den store forestilling i teatersalen om aftenen.

Dag 24
Sydney, Australien. Byrundtur med Operahuset, The Royal Botanic Gardens og Bondi Beach Ankomst kl. 07.00
Operahuset i Sydney minder om et skib for fulde sejl

Efter morgenmaden ombord og en kort afsked med vores flydende hjem, skal vi nu opleve Sydney. Første mål er Operahuset, Sydneys verdensberømte vartegn, tegnet af den danske arkitekt Jørn Utzon. Med sine karakteristiske hvide tagbuer minder Operahuset om et skib for fulde sejl og symboliserer dermed på bedste vis livet i Sydney, som i høj grad leves i og omkring den smukke naturskabte havn. Tæt ved Operahuset ligger endnu et af Australiens berømte bygningsværker, nemlig den enorme stålbro Sydney Harbour Bridge, der på flotteste vis forbinder den sydlige og nordlige del af byen.

Vi får en rundvisning i Operahuset, der siden sin indvielse i 1973 har været ramme om nogle af landets største musik- og teaterbegivenheder. Herfra ser vi blandt andet The Royal Botanic Gardens og udsigtspunktet Mrs Macquarie’s Chair. Den berømte stol, som i virkeligheden har form som en bænk, er skåret ud af sandsten af straffefanger i 1810 og var en gave til guvernør Macquaries hustru, Elizabeth. Det siges, at hun plejede at sidde på stenen i timevis for at nyde panoramaudsigten og se på skibe, der kom sejlende fra Storbritannien.
Australien har mere end 10.000 strande, og en af de mest berømte af dem er Sydneys Bondi Beach, som vi også ser på dagens byrundtur. Her flokkes Sydney-beboerne for at svømme, surfe, solbade og – ikke mindst – kigge på mennesker.

Byrundturen slutter ved vores hotel, hvor vi har et par overnatninger inden vores odyssé af an rejse, slutter.

Dag 25
Sydney, Australien. Fri til egne eventyr
The Royal Botanic Gardens i Sydney

Efter morgenmaden har du dagen fri til at tage ud på egne oplevelser. Måske dagen skal bruges på en af byens mange strande, der byder på alt fra beskyttede strandvige til klippefyldte bugter med bølger, der ville gøre enhver surfer lykkelig. 

Du kan også udforske den gamle bydel The Rocks yderligere, og hvis du alligevel er i området, kan du tage den smukke tur over Harbour Bridge på gåben – alt efter antal af fotostop og småpauser tager gåturen omkring 30 minutter. Skal den æstetiske sans stimuleres lidt, kan du tilbringe noget af tiden blandt australsk og international kunst på Sydneys Museum of Contemporary Art.

Hvis du er til store naturoplevelser, er Blue Mountains blot en time fra Sydney, et besøg værd. Også maven og dine smagsløg kan komme på delikat udflugt blandt byens mange afvekslende køkkener, hvor man så let som ingenting kan spise sig jorden rundt inden for en ganske lille radius.

Dag 26–27
Sydney og hjemrejse

Vi skal sige farvel til vores hotel og skønne Sydney, og vores verdensrejse er ved sin ende. Vi ankommer til København med bagagen fyldt af skønne minder.

Udflugtspakke

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke ledet af vores danske rejseleder. Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Udflugtspakken indeholder:

 • Shingu, Japan. Mulighed for udflugt til Nachi-vandfaldet og den UNESCO-fredede Shinto-helligdom Hayatama Taisha.
 • Osaka, Japan. Heldagsudflugt til den gamle kejserby Kyoto med kinkaku-ji og Nijoborgen.
 • Taipei (Keelung) Taiwan. Byrundtur, Taipei 101 skyskraber og paladsmuseet inkl. frokost.
 • Hongkong. Heldagsbyrundtur med Peak Tram, Victoriabjerget, Stanley Market og bydelen Aberdeen inkl. frokost.
 • Brisbane, Australien. Heldagsudflugt til Lone Pine Sanctuary, Brisbane Botaniske have og smuk udsigt over Brisbane.

Pris: 3.498,- pr. person

Prisinformation

Tillæg for enkeltkahyt

Tillæng for indvendig enkeltkahyt (kat. ID-IF): kr. 15.398,-

Tillæg for opgradering af kahyt


Dobbeltkahyt

 • Tillæg for delt udvendig kahyt (kat. OC-OF): kr. 3.498,- pr. person
 • Tillæg for delt balkonkahyt (kat. BC-BF): kr. 7.998,- pr. person

Enkeltkahyt

 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt (kat. OC-OF): kr. 22.498,-
 • Tillæg for enkeltkahyt med balkon. (kat. BC-BF): kr. 31.398,-
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Tokyo og Sydney – København med mellemlanding
 • 2 nætter på centralt beliggende hotel i Tokyo i delt dobbeltværelse med morgenmad
 • 2 nætter på 4* centralt beliggende hotel i Sydney delt dobbeltværelse med morgenmad
 • Byrundtur i Tokyo
 • Byrundtur i Sydney
 • Udflugter og transport jf. program
 • 20 nætters krydstogt med Sun Princess (4*) i delt indvendig dobbeltkahyt
 • Helpension på krydstogtskibet
 • Drikkepenge på krydstogtskibet (kr. 1.960,-)
 • Havneskatter 
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle måltider på land
 • Tillæg for enkeltkahyt eller opgradering af kahyt
 • Udflugtspakke Japan, Taiwan, Hongkong og Brisbane kr. 3.498,- pr. person
 • Eventuelle ekstra udflugter
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn ca. USD 10,- pr. person. Gæster med udflugtspakker bør beregne ca. USD 30,- pr. person).
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

 

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne?

Der er forskellige kahytskategorier – fra pæne, rummelige indvendige kahytter til pragtfulde suiter med egen balkon. Fælles for alle er, at de naturligvis har eget bad og toilet og rimelig skabs- og siddeplads, enkeltsenge eller dobbeltseng. Desuden er alle kahytter udstyret med køleskab og hårtørrer. Ønsker du at bestille en suite, bedes du rette henvendelse til Albatros Travel.

Indvendig Kahytskategori ID-IF
Indvendig kahyt på dæk 5. Kahytterne har to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, aircondition og naturligvis bad og toilet.

Udvendig Kahytskategori OC-OF
Udvendig kahyt med vindue på dæk 5. Kahytterne har to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, aircondition og naturligvis bad og toilet.

Kahytskategori BB-BF
Udvendig kahyt med egen balkon på dæk 9. Kahytterne har stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, aircondition og naturligvis bad og toilet.

Udflugter – Halvdag og heldag

Det er normal praksis er at sondre mellem halv- og heldagsudflugter. Dette betyder ikke nødvendigvis, at udflugterne varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsudflugt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om eftermiddagen og vil ikke strække sig over et måltid. Således vil man oftest være hjemme så det passer med frokost eller middag. Udflugterne varer typisk 2-4 timer. En heldagsudflugt må man forvente varer ca. 5-9 timer, og strækker sig typisk ind over et hovedmåltid, som dog ikke altid behøver at være inkluderet. Dette vil dog være angivet i udflugtsbeskrivelsen.

Tidsangivelser i krydstogters dagsprogrammer

Tidsangivelserne i rejsens program og de havneanløb, der er nævnt, er med forbehold for ændringer fra rederiernes side. Vi oplever generelt meget få ændringer i havneanløb, men enkelte små tidsændringer forekommer på næsten alle rejser, hvor man er i vinden og vejrets magt. Vi vælger dog alligevel at inkludere tiderne i programmet, da det giver et ret godt billede af, hvor meget tid man skal regne med i havn/land på rejsens stop. Det er givetvis en del af oplevelsen ved at sejle på et krydstogt!

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.
Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. Myndighederne har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Det er desværre ikke muligt at bestille tilslutning med indenrigsfly på denne rejse.

Visum til Kina

Albatros Travel kan nu hjælpe med at lave gruppevisum til Kina. Senest 60 dage før afrejse skal Albatros Travel have modtaget en kopi af dit pas samt et pasfoto. Læs mere om visumproceduren her www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/kina/visum

Læs Albatros’ vejledning her.

Før afrejsen

Pas

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros Travel senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse og må flyve hjem for egen regning.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

JPCOC04ADK