Eventyrligt krydstogt fra Athen til Istanbul til drømmepris

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Ekstraordinært krydstogttilbud: Kom med Vasco da Gama på odyssé til antikkens højborge

Nu kan du spare fra 6.000 kr. pr. person på dette fantastiske krydstogt. Efter et besøg på Akropolis sejler vi fra den græske hovedstad til Istanbul, hvor Europa møder Orienten. Undervejs akkompagneres vi af antikkens fortællinger om navnkundige Troja og sagnhelten Jason med det gyldne skind. Ud over at dykke ned i historien kan vi også nyde en række landgange på idylliske græske øer som Mykonos og Skiathos.
Dette er en helstøbt rejse, hvor vores hotel følger med hele vejen og skibets størrelse gør, at vi gør anløb i havne, der normalt ikke besøges af krydstogtskibene. 
Lige netop skibet Vasco da Gama, som vi sejler med, har kun plads til ca. 1.000 passagerer, hvilket betyder, at skibet fx kan anløbe Kavala i det nordlige Grækenland. På skibet finder du komfort og afslapning, mens du i land har muligheden for at få store kulturelle oplevelser. 
Rejsen er som altid ledet af Albatros Travels kyndige rejseleder.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Krydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta EUR, TRY

Dagsprogram 12 dage
Dag 1
Fly København – Athen. Indlogering på hotel
Dag 2
Athen og afsejling. Byrundtur i Athen med Akropolis og det hyggelige kvarter Plaka. Ombordstigning på Vasco da Gama
Dag 3
Mykonos, Grækenland. Byvandring til fods med rejselederen i den gamle bydel
Dag 4
Kusadasi, Tyrkiet. Mulighed for udflugt til Efesosruinerne
Dag 5
Dikili, Tyrkiet. Mulighed for udflugt til Pergamon med den røde basilika
Dag 6
Volos, Grækenland. Byrundtur til fods med rejselederen
Dag 7
Skiathos, Grækenland. På opdagelse gennem de smalle gader med rejselederen
Dag 8
Thessaloniki, Grækenland. Mulighed for byrundtur med bl.a. Det Hvide Tårn, pladsen Aristotelous og Galerius' Paladskompleks
Dag 9
Kavala, Grækenland. En dag til oplevelser med egen hånd eller i selskab med rejselederen
Dag 10
Kepez, Tyrkiet. Mulighed for udflugt til Troja
Dag 11
Istanbul, Tyrkiet. Mulighed for byrundtur i byen, hvor Europa møder Orienten
Dag 12
Istanbul og hjemrejse

Vasco da Gama

Om bord på Vasco da Gama kan du sejle i kølvandet på de store opdagelsesrejsende, og det er ikke uden grund, at skibet er opkaldt efter en af de største af dem. Her er nemlig kun plads til 1.000 gæster om bord, hvilket skaber en intim atmosfære om bord, uden at man skal gå på kompromis med faciliteterne. Læs mere om skibet og andre praktiske oplysninger på https://www.albatros-travel.dk/rejsetyper/skibe/ms-vasco-da-gama

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Athen. Indlogering på hotel

Efter ankomsten til Athens lufthavn bliver vi hentet i bus og kører til vores hotel. Herefter vil der være mulighed for at gå på opdagelse til fods med rejselederen eller på egen hånd. Vi overnatter på hotel i Athen.

Dag 2
Athen og afsejling. Byrundtur i Athen med Akropolis og det hyggelige kvarter Plaka. Ombordstigning på Vasco da Gama Afsejling kl. 20.00

Athen er den europæiske civilisations vugge. Her har moderne demokrati og naturvidenskab sin oprindelse. Byen var allerede i antikken et attraktivt turistmål, og i dag er det fortsat oldtidens monumenter, der er genstand for interesse. Athens indbyggertal er vokset kraftigt i de seneste årtier med nybyggeri samt trafik- og forureningsproblemer til følge. Men historisk er Athen fuldt på højde med Rom og Jerusalem, og bag betonen har byen naturligvis sin charme.

Husenes og lejlighedernes balkoner prydes af geranier, og byens gader og pladser er tilplantede med appelsintræer. Højrøstede gadesælgere og farvestrålende markeder minder om Østens basarer, mens de lidt forfaldne neoklassicistiske palæer leder tankerne hen på den svundne tid, hvor Athen var kendt som Middelhavets perle.

Højt over byens hektiske liv på Akropolisklippen står de smukke hvide marmortempler og vidner om dengang,
Athen viste verden vejen til demokratiet. Ud over at rumme fascinerende gudefortællinger med Zeus og
Pallas Athene i hovedrollerne var det her, store filosoffer som Sokrates og hans elev Platon havde deres gang.
Efter at have spist morgenmad på hotellet, tager vi på udflugt i Athen og lægger naturligvis vejen forbi Akropolis. Der vil også være tid til på egen hånd at købe sig lidt frokost i det hyggelige kvarter Plaka med sine mange fortovscafeer og familieejede tavernaer.

Midt på eftermiddagen er det tid til at drage mod havnebyen Piraeus, der for snart mange år siden voksede helt sammen med Athen. Her ligger vores dejlige skib ved kaj, og efter indtjekningsformaliteterne går vi om bord, og kan lære vores nye hjem at kende.

Mens vi nyder vores første middag om bord, kaster vi trosserne og drager på eventyr mod fjernere egne.

Dag 3
Mykonos, Grækenland. Byvandring til fods med rejselederen i den gamle bydel Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 22.00

Vi er i nattens løb sejlet ud i det grøske ø-hav. Hvis man aldrig har været her før, er Mykonos i øgruppen Kykladerne et rigtig godt sted at indlede bekendtskabet med de græske øer. Øen har en passende størrelse og har den charme, man forventer af en græsk ø.

Du kan bruge formiddagen på en byvandring sammen med rejselederen, som tager os med på en afslappet gåtur gennem de smalle og snoede gader i øens største by, der har samme navn som øen. De klassiske blåmalede dørkarme og vinduer står i skærende kontrast til de hvidkalkede huse. Vi lægger også lægge vejen forbi den store Panagia Paraportiani-kirke og kigger ind, hvis her er åbent. Byen har et fint lille arkæologisk museum fra 1902 med en udstilling af bl.a. vaser fra den præhistoriske til den hellenistiske periode (25.-1. århundrede f. Kr.), gravstatuer, urner og nogle ganske få fund fra selve Mykonos (entre ikke inkluderet).

Efter turen med rejselederen kan man på egen hånd vælge at tage et smut til Alexandra, også kaldet »Lille

Venedig«. Her hænger husene helt bogstaveligt ud over havet.

Dag 4
Kusadasi, Tyrkiet. Mulighed for udflugt til Efesosruinerne Ankomst kl. 7.00, afsejling kl. 21.00

Vi lægger til i byen Kusadasi, der på få år er forvandlet fra en lille, søvnig fiskerlandsby til et sprudlende, farverigt trækplaster. Folk strømmer til fra hele verden for at se Efesos-ruinerne, hvor resterne af et af verdens syv vidundere, nemlig Artemistemplet, findes. De antikke ruiner er resterne af oldtidsbyen Efesos, der blev grundlagt i år 900 før Kristus. Efesos er i dag en af Tyrkiets vigtigste attraktioner.

Udflugten i dag går fra Kusadasi med bus til Efesosruinerne. Her tager vi på en guidet tur rundt i ruinerne og kommer blandt andet forbi Trajan-fontænen, Hadrian-templet og ikke mindst det imponerende Celsius-bibliotek. Vi lægger desuden vejen forbi resterne af det gigantiske Artemistempel samt det store romerske teater, der var et af antikkens største amfiteatre med plads til 24.000 tilskuere. Efter besøget i ruinbyen tager vi med bus tilbage til Kusadasi, hvor der bliver lidt tid på egen hånd til at slentre rundt i byen, eventuelt shoppe i basarområdet eller gå en tur i byens hyggelige havneområde. Vores danske rejseleder
er naturligvis med på hele turen.

Vær opmærksom på, at dagens udflugt til Efesosruinerne ikke egner sig for gangbesværede. Ruinerne
ligger på en skråning med ujævnt terræn. Vi skal gå i solen, så husk at medbringe gode travesko samt hat og
solcreme til denne fantastiske tur tilbage i tiden.

(Udflugten til Efesos er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se under priser) 

Dag 5
Dikili, Tyrkiet. Mulighed for udflugt til Pergamon med den røde basilika Ankomst kl. 10.00, afsejling kl. 17.00

Om formiddagen kaster skibet anker ud for den søvnige tyrkiske kystby Dikili. For at komme i land skal vi sejle i de mindre såkaldte tenderbåde. Dikili ligger udstrakt langs kysten, og trænger man til en tur i havets blå, om end vandet næppe er synderligt varmt, er her fine badestrande. 

Den lille havneby i Izmirprovinsen er det perfekte udgangspunkt for at besøge Pergamon, som også er målet på dagens Albatrosudflugt. Pergamon, den rige og mægtige græsk oldtidsby, ligger en god halv times kørsel fra Dikili, og hvad der i dag er prægtige ruiner, var tidligere hovedstad i et rige under græsk-hellenistiske konger 281-133 f.Kr. Pergamons konger gjorde byen til et vigtigt centrum for græsk kultur, og de grundlagde bl.a. et stort bibliotek, der understregede, at dette var et af verdens læringscentre. 

I dag finder man storslåede rester af det romerske, byzantinske og osmanniske rige, hvilket også fuldt berettiget har landet Pergamon en plads på UNESCO’s liste over verdensarv. Vi ser de monumentale rester af den røde basilika og dionyssostemplet. Pergamonalteret får vi dog ikke at se. Det blev bragt til Berlin i 1886 og kan ses på Pergamonmuseet i den tyske hovedstad.

Efter udflugten vil der være tid til på egen hånd at gå på opdagelse i Dikili.  

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Du kan købe en særlig udflugtspakke – se mere længere nede i programmet.)

Dag 6
Volos, Grækenland. Byrundtur til fods med rejselederen Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 18.00

Vi er nu nået frem til Volos i den græske region Thessalien for foden af bjerget Pelion, der knejser hele 1.610 meter over byen og havet. Volos blev grundlagt i 1800-tallet oven på resterne af tre græske oldtidsbyer og den græske sagnhelt Jason stemmer fra netop dette område og det var herfra, Jason drog ud på sin berømte sørejse efter det gyldne skind. Det var også her, de mytiske kentaurer holdt til.

På trods af at det ikke er mange hundrede år siden Volos blev grundlagt, er indbyggerne alligevel blevet hårdt prøvede gennem årene. Under Anden Verdenskrig bombede italienerne og tyskerne den vigtige havn og mange indbyggere flygtede op på bjerget væk fra bomberegnen. I 1955 var det et jordskælv, der ødelagde bykernen, som herefter blev genopbygget med et moderne gadesystem. 

På dagens inkludere udflugt tager vi vandreskoene på og drager på opdagelse med rejselederen. Vi ser bl.a. den hyggelige havnepromenade, argenauternes sti, og parken Agios Konstantinos med sine skulpturer. Vores gåtur slutter ved det arkæologiske museum, som man kan besøge på egen hånd (entre ikke inkluderet).
Resten af dagen er til fri disposition.

Dag 7
Skiathos, Grækenland. På opdagelse gennem de smalle gader med rejselederen Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 22.00

Den lille græske ø i det nordvestlige Ægæerhav er blevet betegnet som en af de mest maleriske græske øer, og det siger ikke så lidt. Skiathos er et lille stykke af paradis på jord. De frodige fyrreskove og det krystalklare azurblå hav danner kulissen for den maleriske ø, der kan bryste sig af hele 60 strande med smukt, krystalklart vand. Det er bestemt ikke uden grund, at holdet bag filmen ”Mamma Mia” (2008) valgte at filme adskillige scener på Skiathos.

Skibet kaster anker ud byens vigtigste vartegn, den naturlige havn, som har bestemt byens skæbne i århundreder. Herfra sejles vi ind til land i de mindre tenderbåde. Vores rejseleder tager os med på en orienterende spadseretur rundt i byens brolagte gader, hvor det ene søde, hvide huse med rødt tegltag afløser det næste og farverige haver ligger som små skjulte perler i gaderne. Den maleriske havn omgivet af fire små holme, og udsigten her er et syn, man sent vil glemme.

Husk dit kamera, for dagen giver rigeligt med motiver til fotoalbummet, men glem heller ikke at kigge op og bare indtage motiverne med øjnene.

Dag 8
Thessaloniki, Grækenland. Mulighed for byrundtur med bl.a. Det Hvide Tårn, pladsen Aristotelous og Galerius' Paladskompleks Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 18.00

Metropolen Thessaloniki er med sit indbyggertal på over en million den største by i den nordlige del af Grækenland. Arkæologiske fund har bevist, at Thessaloniki har været beboet siden forhistorisk tid, men dens nuværende moderniserede udtryk er på charmerende vis sammenflettet med arkæologiske fund, byzantinske kirker og en række andre betydningsfulde monumenter fra fortiden. 

I dag har du mulighed for at følge med på en byrundtur i bus og til fods, hvor vi bl.a. lægger vejen forbi byens vartegn, Det Hvide Tårn, der ligger på strandpromenaden. Den befæstede cylindriske struktur (33,9 m høj og 22,7 m i diameter) blev bygget i det 15. århundrede i Süleyman I’s regeringstid. Senere, under det osmanniske styre, fandt det anvendelse som henrettelsessted og fik det lidet flaterende kælenavn Canli Casteli, der betyder "blodstårnet". 

Undervejs kommer vi også forbi Aristotelous, den mest betydningsfulde og populære plads i byen. Herfra er der udsigt over Thermaikos-bugten, og hvis vi er heldige, og vejret er særlig klart, kan vi endda se Grækenlands højeste bjerg, Olympus-bjerget, som ligger ca. 100 km sydvest for Thessaloniki og kan prale af en højde på hele 2.918 m.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Du kan købe en særlig udflugtspakke – se mere længere nede i programmet.)

Dag 9
Kavala, Grækenland. En dag til oplevelser med egen hånd eller i selskab med rejselederen Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 22.00

Havnebyen Kavala i det nordøstlige Grækenland ligger smukt ud til Det Ægæiske Hav over for øen Thasos. Kavala kaldes også den ”himmelblå by”, så lad os håbe, at vejret er med os, så vi får det at se ved selvsyn. Byen blev grundlagt af grækere fra Thasos i 600-tallet f.Kr. og fik navnet Neapolis. Efter fund af guld- og sølv i det nærliggende bjerg Lekanis voksede byens velstand og under byzantinerne i middelalderen, hvor byen hed Kristopolis (”Kristi by”), blev der bygget en stor fæstning, som endnu står imponerende over byen. Et vartegn for byen er en romersk akvædukt, som blev restaureret af tyrkerne i 1500-tallet. Muhammad Ali, som i hele første halvdel af 1800-tallet var Egyptens hersker, er født i byen i 1769. Efter Den Græsk-tyrkiske Krig 1919-1922 indvandrede mange grækere fra Lilleasien til byen, og det gav den et stort økonomisk opsving. Efter sit mislykkede kup mod det græske oberststyre i 1967, flygtede kong Konstantin 2. til Kavala. 

Vores rejseleder går i dag en orienterende byrundtur, hvor  vi slentre gennem den gamle bydel Panagia, som strækker sig ud på halvøen. Her ligger de smalle gader og bygninger i traditionel makedonsk stil. Vi går også op til borgen, hvorfra der er en udsøgt udsigt over havet og byen (beregn ca. 3-4 EUR i entre).

Efter spadsereturen er resten af dagen fri til egne oplevelser, og man kan fx gå en tur på det arkæologiske museum, som enhver græsk by med respekt for sig selv har et eksemplar af, eller på tobaksmuseet (entréer er ikke inkluderet).

Dag 10
Kepez, Tyrkiet. Mulighed for udflugt til Troja Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 18.00

Skibet kaster om morgenen anker ud for tyrkiske Kepez, som er en  lille tyrkisk havneby for krydstogtskibe i den sydlige del af Dardanellerne, det smalle stræde, som forbinder Det Ægæiske Hav med Marmarahavet. Tæt ved Kepez ligger ruinerne af det sagnomspundne Troja, som der også er mulighed for at besøge i dag. 

Hvis man har tilkøbt Albatros’ udflugtspakke, kører vi i dag de ca. 20 km fra Kepez til Troja. Her fandt den tyske arkæolog Heinrich Schliemann i 1871 ruinerne af oldtidens berømte by. Homers ”Iliaden” handler om Den Trojanske Krig. Prins Paris, søn af kong Priamos af Troja, havde bortført den skønne Helena, som uheldigvis var gift med kong Menelaos af Sparta. Efter en lang belejring lykkedes det grækerne at erobre Troja ved hjælp af en krigslist fra Odysseus – den såkaldte trojanske hest. Den Trojanske Krig dateres i dag ud fra de arkæologiske fund til begyndelsen af 1100-tallet f.Kr. Troja er naturligvis på UNESCO’s verdensarvsliste.
Vores besøg indbefatter et besøg ved ruinerne, men sandelig også et besøg det tilhørende museum. Den kubeformede bygning med fire etager i kvadratisk plan er beklædt med rustfarvet stål for at give indtryk af, at den selv er udgravet som et arkæologisk fund. 

Efter udflugten vender vi tilbage til skibet. Herfra er der mulighed for på egen hånd at gå på opdagelse i Kepez. De krigshistoriske vil måske finde det interessant at kigge over på den modsatte side af det smalle stræde, for her ligger Gallipoli, halvøen vest for Dardanellerne, hvor der under Første Verdenskrig var voldsomme kampe. I 1915 prøvede britiske styrker (støttet af tropper fra Australien, New Zealand og Indien) at gå i land på Gallipoli-halvøen i et forsøg på at erobre Istanbul, Tyrkiets daværende hovedstad. Tyrkiet var da allieret med Tyskland. Planen, som var udtænkt af Winston Churchill, mislykkedes, og mere end 130.000 soldater døde. På den tyrkiske side spillede en ung officer en vigtig rolle, det var Mustafa Kemal, som senere blev Tyrkiets første præsident, Atatürk. 

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Du kan købe en særlig udflugtspakke – se mere længere nede i programmet.)

Dag 11
Istanbul, Tyrkiet. Mulighed for byrundtur i byen, hvor Europa møder Orienten Ankomst kl. 08.00

Istanbul, det gamle Konstantinopel, er porten til Østen. Nyd det behagelige middelhavsklima på historiske færd. Har du tilkøbt dagens udflugt, fyldes du allerede på turen fra havnen til centrum fyldes vi med indtryk af byen: moskéer med høje, slanke minareter og den specielle duft af krydderier og sød parfume, der hele dagen vil være en fast følgesvend.

Der er mulighed for at udforske byen på egen hånd eller tage på vores organiserede bytur, hvor rejselederen tager gæsterne med til nogle af de største seværdigheder. Istanbul er med ca. 15 millioner indbyggere Tyrkiets største by. Byen er beliggende på begge sider af Bosporusstrædet, og den europæiske del er igen
gennemskåret af Det Gyldne Horn. Havet er således en naturlig del af byen.

Mange af de seværdigheder, vi skal besøge, ligger i den gamle bydel. De smalle gader gør det næsten umuligt for motoriserede køretøjer at komme frem, så bydelen skal opleves til fods. Der er et broget folkeliv i gaderne.
Overalt vrimler det med handlende, der falbyder varer: handsker, bælter, ure, tasker, lotterisedler og forskellige mad- og drikkevarer. Man kan også få pudset sine sko, enten hos de etablerede skopudsere med deres smukke messingudstyr eller hos en af de små skopudserdrenge med en primitiv trækasse under armen.
Vi begynder dagen med et besøg ved Hagia Sofia – det byzantinske kejserriges største bygningsværk – med imponerende mosaikker fra 500-tallet. Ligeledes skal vi besøge Den Blå Moské, der er den eneste moské med seks minareter. Den er byens hovedmoské og samtidig Istanbuls vartegn. Senere på formiddagen besøger vi en del af Dolmabahçe-paladset, der fra 1856 og frem blev beboet af seks sultaner og den sidste kalif. Rent funktionelt og arkitektonisk er paladset opført efter den traditionelle tyrkiske indretning af et hus med en hall i midten omgivet af rum. De er fyldt med bl.a. Hereke-tæpper, der blev fremstillet eksklusivt til aristokratiet i det osmanniske rige, ligesom de blev tilbudt som gaver til statsoverhoveder og kongeslotte. Det var først i 1890, at tæpperne blev tilgængelige for offentligheden, og den dag i dag er Hereke-tæpperne i høj grad en efterspurgt vare. Undervejs på udflugten vil der være indlagt tid til at købe sig lidt frokost på egen hånd.
Sidst på eftermiddagen besøges Den Store Basar, en 200.000 m2 stor, overdækket basar, som stammer
tilbage fra 1461, hvor den var byens brødmarked. Basaren er en kæmpelabyrint og huser ca. 4000 små
forretninger. Ud over butikker er der lagre, værksteder, vekselboder, posthus, tehuse og restauranter. I basaren kan købes alverdens ting, men bemærk, at det ikke alt sammen er lige billigt. Basaren er imidlertid en fascinerende oplevelse.

(Udflugten i Istanbul er ikke inkluderet i rejsens pris. Skal tilkøbes separat. Se under priser.)

Vi overnatter på skibet i Istanbul, og om aftenen er der mulighed for at opleve byen på egen hånd. Overalt i verden skal man passe på lommetyve, det gælder også her. Det er ærgerligt at få sin ferie spoleret af tyveri, så lad være med at gå med pengepungen frit tilgængeligt.

Dag 12
Istanbul og hjemrejse

Det er nu blevet tid til at sige farvel til skibets personale. Vi drager mod lufthavnen, hvor flyet hjemad venter og begiver os ud på rejsens sidste etape sammen.

Udflugtspakke

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke ledet af vores danske rejseleder. Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Inkluderet i udflugtspakken:

 • Halvdagsudflugt fra Kusadasi til Efesosruinerne
 • Kusadasi, Tyrkiet. Halvdagsudflugt til Efesosruinerne
 • Dikili, Tyrkiet. Halvdagsudflugt til Pergamon med den røde basilika
 • Thessaloniki, Grækenland. Halvdagsudflugt med byrundtur til bl.a. Det Hvide Tårn, pladsen Aristotelous og Galerius' Paladskompleks 
 • Kepez, Tyrkiet. Halvdagsudflugt til Troja
 • Istanbul, Tyrkiet. Heldagsudflugt til Den blå moské, Hagia Sofia, Dolmabahçe-paladset og Den Store Basar (frokost ikke inkluderet)

Pris: kr. 2.998,- pr. person

Prisinformation

Tillæg for enkeltkahyt

Tillæg for indvendig enkeltkahyt kat. G1: kr. 8.998,-

Tillæg for opgradering af kahyt

Dobbeltkahyt
Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med koøje/begrænset udsigt kat. G2: kr. 1.598,- pr. person
Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med vindue kat. G3: kr. 2.598,- pr. person
Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med balkon kat. G4: på forespørgsel
Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med balkon kat. G5: på forespørgsel

Enkeltkahyt
Tillæg for udvendig enkeltkahyt med koøje/begrænset udsigt kat. G2: kr. 9.998,- pr. person
Tillæg for udvendig enkeltkahyt med vindue kat. G3: kr. 12.998,- pr. person
Tillæg for udvendig enkeltkahyt med balkon kat. G4: på forespørgsel
Tillæg for udvendig enkeltkahyt med balkon kat. G5: på forespørgsel

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Flyrejse København-Athen og Istanbul-København med mellemlanding
 • Transport jf. program
 • Overnatning på 4* hotel i Athen med morgenmad
 • 10 nætters krydstogt med Vasco da Gama i delt indvendig dobbeltkahyt
 • Byrundtur i Athen med besøg på Akropolis
 • Byvandringer på Mykonos og Skiathos og i Kavala og Volos
 • Informationsmøder og foredrag på krydstogtskibet ved rejselederen
 • Helpension på skibet
 • Alle skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udflugtspakke med 5 udflugter kr. 2.998,-
 • Eventuelle ekstra udflugter
 • Tillæg for opgradering af kahyt og enkeltkahyt/enkeltværelse
 • Eventuelle måltider på land
 • Drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Drikkepenge om bord (beregn EUR 13 pr. person pr. nat om bord (beregn EUR 17 pr. person ved tilkøb af suite). Drikkepengene hæves automatisk fra skibskontoen om bord.
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Hvordan er kahytterne?

Der er forskellige kahytskategorier – fra pæne, rummelige indvendige kahytter til pragtfulde suiter med egen balkon. Fælles for alle er, at de naturligvis har eget bad og toilet og rimelig skabs- og siddeplads, enkeltsenge eller dobbeltseng. Desuden er alle kahytter udstyret med køleskab og hårtørrer. På denne rejse er der garanterede kahytter. Det betyder, at man er garanteret den bestilte kategori, men først får tildelt kahytsnummer og får at vide, hvilket dæk kahytten ligger på ved ombordstigning.

Garanteret indvendig kahyt kat. G1
Kahytskategori G1, dæk 4 eller højere. Indvendig kahyt med to enkeltsenge eller dobbeltseng. Kahytten er på ca. 16 m2.

Garanteret udvendig kahyt med koøje/begrænset udsigt kat. G2
Kahytskategori G2, dæk 4 eller højere.  Udvendig kahyt med to enkeltsenge eller dobbeltseng. Kahytten kar koøje og begrænset udsigt. Kahytten er på ca. 16 m2.

Garanteret udvendig kahyt med vindue kat. G3
Kahytskategori G3, dæk 4 eller højere.  Udvendig kahyt med to enkeltsenge eller dobbeltseng. Kahytten kar stort vindue. Dette er den eneste kahytstype, hvor der er plads til børn. Kahytten er på ca. 16 m2.

Garanteret udvendig kahyt med balkon kat. G4
På forespørgsel ved henvendelse til Albatros. Kahytskategori G4, dæk 9.  Udvendig kahyt med to enkeltsenge eller dobbeltseng. Kahytten kar egen privat balkon og stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller dobbeltseng. Kahytten er på ca. 20 m2.

Garanteret udvendig suite med balkon kat. G5
På forespørgsel ved henvendelse til Albatros. Kahytskategori G5, dæk 10.  Stor udvendig kahyt med to enkeltsenge eller dobbeltseng. Kahytten kar egen privat balkon og stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller dobbeltseng. Kahytten er på ca. 34 m2.

Drikkevarer om bord

Der er inkluderet isvand fra automaten i buffetrestauranten til frokost. Der er ikke yderligere drikkevarer inkluderet, med mindre andet er nævnt under ”Prisen inkluderer”. Der skal således betales for drikkevarer om bord. En flaske vin koster fra cirka 30 EUR og opefter, øl (flaske eller fad) koster cirka 5-6 EUR, og spiritus koster typisk 7-10 EUR per drink. Sodavand og mineralvand koster cirka 3-5 EUR per flaske. Der lægges automatisk 15 procent i drikkepenge oven i drikkevarernes pris. Disse drikkepenge går til vintjenere og bartendere om bord.

Der er drikkepakker der både dækker vin og øl i forbindelse til måltider, samt pakker der giver adgang til de fleste drikkevarer indenfor barer, restauranter og diskotekers åbningstider. Disse bestilles ombord, og kan bedst betale sig at købe helt fra start, så man får fuld valuta ud af pakkerne.

Udflugter – Halvdag og heldag

Det er normal praksis at sondre mellem halv- og heldagsudflugter. Dette betyder ikke nødvendigvis, at udflugterne varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsudflugt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om eftermiddagen og vil ikke strække sig over et måltid. Således vil man oftest være hjemme så det passer med frokost eller middag. Udflugterne varer typisk 2-4 timer. En heldagsudflugt må man forvente varer ca. 5-9 timer, og strækker sig typisk ind over et hovedmåltid, som dog ikke altid behøver at være inkluderet. Dette vil dog være angivet i udflugtsbeskrivelsen.

Vejret

Vi kan af gode grunde ikke bestemme over temperaturer eller nedbørsmængder, hvorfor vi altid henviser til at rejsende under europæiske himmelstrøg holder sig ajour med vejret op til afrejse og pakker derefter. Ligesom hjemme i Danmark, så er det ikke unormalt med lidt nedbør, også i sommerperioden.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.
Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. Myndighederne har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Tilslutning med indenrigsfly

Det er desværre ikke muligt at bestille tilslutning med indenrigsfly på denne rejse. 

Tidsangivelser i krydstogters dagsprogrammer

Tidsangivelserne i rejsens program og de havneanløb, der er nævnt, er med forbehold for ændringer fra rederiernes side. Vi oplever generelt meget få ændringer i havneanløb, men enkelte tidsændringer forekommer på næsten alle rejser, hvor man er i vinden og vejrets magt. Det er typisk vejr, vandstand og trafik, der står bag de mindre ændringer. Vi vælger dog alligevel at inkludere tiderne i programmet, da det giver et ret godt billede af, hvor meget tid man skal regne med i havn/land på rejsens stop. Det er givetvis en del af oplevelsen ved at være på krydstogt!

Albatros Travels rejselederservice på dette krydstogt

På en krydstogtrejse er rejselederens rolle og funktioner anderledes end på almindelige rundrejser, hvor gruppen tilbringer størstedelen af tiden samlet. Krydstogtsrejseformen giver mulighed for både at nyde samværet i gruppen, og for at tilbringe tiden på skibet og i land på egen hånd, som man måtte ønske. 
Rejselederens rolle er at hjælpe med de praktiske forhold som indrejse, ombordstigning, oversættelse til dansk, samt information om muligheder på skibet og i land. Desuden vil rejselederen stå for forskellige arrangementer, som man kan deltage i efter ønske. Dette kan være informative oplæg, fælles middage eller at afprøve nogle af skibets mange faciliteter og tilbud. Udover de fælles ture og aktiviteter vil rejselederen have informationsmøder eller træffetid dagligt, hvor man kan henvende sig med eventuelle spørgsmål – eller blot for at få en hyggelig snak.

På et krydstogt deltager gruppen på lige fod med de øvrige gæster på skibet, og det er ikke muligt for rejselederen at være til stede og til rådighed overalt. Derfor kan det være en god ide at bruge skibets reception, der normalt assisterer og svarer på spørgsmål fra skibets øvrige passagerer.
Rejselederen er med andre ord gæsternes personlige kontaktperson på krydstogtet, hvis der skulle opstå yderligere behov for hjælp, og sikrer, at opholdet bliver så godt som muligt, og at du kommer hjem med en masse gode oplevelser i bagagen. Udflugter i land ledes naturligvis af Albatros Travels rejseleder.

Hånden på hjertet

Hånden på hjertet

Kahytterne på dette krydstogt er såkaldt garanterede kahytter. Det betyder, at du er garanteret en kahyt i den kategori, du har købt, men at du først vil få dit kahytsnummer oplyst ved ombordstigning.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from En rejse tilbage i tiden En spændende rejse til det gamle Grækenland og Tyrkiet. Det var meget spændende at få fortalt historierne, både af vores egen rejseleder som var en dygtig og sjov fortæller af den græske mytologi. De fleste lokale guider var også gode til at formidle, dog var nogle meget omstændelige ofte om det historiske som vores egen rejseleder havde fortalt op til flere gange. Dette kom bineret meget ret dårligt vejr, koldt og regnende, var det uheldigt at skulle opholde sig i stående position i og få meget lange foredrag. Især i Istanbul gik det helt galt, vi hørte ikke det halve af det sagte netop pga vejr og dårlig lyd. Det var et problem at få mere præcise afstande til de forskellige ting, da der var en i hustanden der var dårligt gående. Derfor blev de fleste ekstra betalte tur ikke en mulighed for ham da vi ikke var klar over hvor krævende det var på forhånd. Men når der blev spurgt til afstande, var de upræcise og lige rundt om hjørnet og det var det ikke. Vi vil anbefale at man direkte fraråder denne rejse til dårligt gående, ikke bare at man ikke må være gangbesværet. Det krævede god kondition og gode ben og der blev gået meget og hurtigt og op af bjerge mv. Skibet var overraskende tysk, men det gik såmænd meget godt, men alt foregik på tysk. Kahytterne var fine og maden var rigtig god. Underholdningen var ok for det meste, dog med stærkt tysk islæt. De var også gode til at få os i land i dårligt vejr, så skibet og besætningen var fine. I øvrigt bør der være 2 dage til Istanbul da det er stort og krævende at se 3 store seværdigheder på en dag, i møghamrende dårligt vejr. Byen fik man ikke noget indtryk af overhovedet, ærgerligt da det er en meget smuk by, har været der tidligere.
Date published: 2023-04-16
Rated 4 out of 5 by from OK rejse Janne Westergaard Nielsen
Date published: 2023-04-14
Rated 4 out of 5 by from Interessante rejseoplevelser i antikkens verden Fremragende rejseleder på et krydstogt til mange af antikkens historiske steder i Grækenland og Tyrkiet.
Date published: 2023-04-13
Rated 4 out of 5 by from En dejlig rejse med fine kulturelle oplevelser Fine oplevelser og dejlig mad. På skibet var alt velorganiseret.
Date published: 2023-04-13
Rated 4 out of 5 by from En spændende rejse, selvom vejret var en dårlig medspiller. Trods regn og rusk, så blev det en spændende rejse sammen med de andre rejsefælder og ikke mindst en meget dygtig og kompetent rejseleder.
Date published: 2023-04-13
Rated 5 out of 5 by from En rejse i fortiden En sejltur rundt i det ægæiske hav. Mange gode udflugter med meget grundige og vidende lokale guider. En rejseleder, som er så ualmindelig indlevende, omsorgsfuld og med en utrolig stor viden om den græske (og osmanniske) fortid. Hun kommer så absolut ind på en top 3 af de rejseledere, som vi har oplevet hos Albatros. Indkvartering får 4 stjerner - det er vores egen skyld - vi fravalgte balkonkahyt. Udflugten rundt i Istanbul kunne sagtens have været en halvdagstur, hvor sultanens palads blev fravalgt. Det ville have været interessant at høre lidt mere om Tyrkiets nutid. De græske øer er jo dejlige - og vi fik nok revideret lidt af vores opfattelse af Tyrkiet - til den positive side. Alle utrolig venlige, hjælpsomme, engelsktalende. De byer, som vi oplevede lever fuldt op til den standard, som vi er forkælede med i den vestlige verden.
Date published: 2023-04-13
 • y_2023, m_9, d_27, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_6
 • loc_da_DK, sid_GRCOC01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser