Eventyrligt krydstogt til Marokko og De kanariske Øer

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Ekstraordinært krydstogttilbud: Kom med Vasco da Gama på odyssé langs Europas vestkyst til eventyrpris.

Nu kan du spare fra 5.000 kr. pr. person på dette fantastiske krydstogt, hvor vi sejler fra Gran Canaria via den glemte kanarieø La Gomera til Marokko. Her har vi to stop i den kulturelt interessante millionby Casablanca og badebyen Agadir.
Dette er et unikt krydstogt med anløb i havne, der normalt ikke besøges af krydstogtskibene. Normalpris fra kr. 17.498 kr., nu fra kun 12.498 kr. 
Lige netop skibet Vasco da Gama, som vi sejler med, har kun plads til ca. 1.000 passagerer, hvilket betyder, at skibet kan anløbe den lille kanarieø La Gomera, og samtidig kan drage på eventyr i eksotiske Marokko. 
På skibet finder du komfort og afslapning, mens du i land har muligheden for at få store kulturelle oplevelser. 
Ønsker du flere oplevelser, kan du desuden tilkøbe Albatros’ udflugtspakke, hvor du kan komme med på udflugt fra Agadir til den UNESCO-bevarede medina i middelalderbyen Essaouria og på byrundtur i Ingrid Bergmans og Humphrey Bogarts Casablanca samt i en af Vesteuropas ældste byer, Cadiz. 

På dette krydstogt rejser vi, når der hviler et behageligt klima over De kanariske Øer og Marokko, og imellem oplevelserne har vi en fridag på havet, hvor der er tid til at nyde livet og fordøje de mange indtryk, inden vi tager fat på nye eventyr. 
Rejsen er som altid ledet af Albatros Travels kyndige rejseleder.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Krydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Euro, marokkansk dirham

Dagsprogram 10 dage
Dag 1
Transfer til lufthavnen i Hamborg, fly Hamborg-Las Palmas (direkte). Ombordstigning på Vasco da Gama og afsejling
Dag 2
Santa Cruz de Tenerife, Tenerife. Byrundtur til fods med rejselederen
Dag 3
San Sebastian, La Gomera. Mulighed for at besøge nationalparken Garajonay
Dag 4
Arrecife, Lanzerote. Oplevelser på egen hånd eller i selskab med rejselederen
Dag 5
Agadir, Marokkko. Mulighed for udflugt til middelalderbyen Essaouria
Dag 6–7
Casablanca, Marokko. Mulighed for byrundtur inkl. Hassan II-moskéen og den franske bydel
Dag 8
Cadiz, Spanien. Byrundtur til fods med rejselederen
Dag 9
På havet mod Mallorca. Tid til at tage ordentlig afsked med skibet
Dag 10
Palma de Mallorca og hjemrejse

Vasco da Gama

Om bord på Vasco da Gama kan du sejle i kølvandet på de store opdagelsesrejsende, og det er ikke uden grund, at skibet er opkaldt efter en af de største af dem. Her er nemlig kun plads til 1.000 gæster om bord, hvilket skaber en intim atmosfære om bord, uden at man skal gå på kompromis med faciliteterne. Læs mere om skibet og andre praktiske oplysninger på https://www.albatros-travel.dk/rejsetyper/skibe/ms-vasco-da-gama

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
12.498,–
Hamborg
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Transfer til lufthavnen i Hamborg, fly Hamborg-Las Palmas (direkte). Ombordstigning på Vasco da Gama og afsejling Afsejling kl. 20.00

Du bliver hentet i bus på et af de tilbudte opsamlingssteder, hvorefter vi kører til lufthavnen i Hamborg. Herfra tager vi et direkte fly til Las Palmas på Gran Canaria og kan i ro og mag køre til vores dejlige skib, hvor vi går om bord og finder os til rette. Efter ombordstigningen kan du lære skibet lidt at kende, inden vi spiser vores første middag om bord og stævner ud på nye eventyr.

Dag 2
Santa Cruz de Tenerife, Tenerife. Byrundtur til fods med rejselederen Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 22.00

Vi er nu nået frem til Tenerife, den største ø i den spanske øgruppe Kanarieøerne. Øen ligger ca. 300 km fra Afrikas kyst. Vores anløb er i hovedbyen Santa Cruz de Tenerife, som er en meget behagelig by med ca. 205.000 indbyggere. Den er smukt omgivet af klipper og er en dejlig anløbshavn for mindre krydstogtskibe. 
I byen kan man blandt andet se den skønne park García Sanabria samt den smukke barokkirke Iglesia de la Concepción nær havnen, som danner byens centrum. 

Tag med rejselederen på opdagelse i centrum Santa Cruz de Tenerife, hvor vi lægger vejen forbi de største seværdigheder (beregn ca. EUR 30 til evt. transport og en forfriskning undervejs) eller brug dagen på egen hånd. 

En dejlig udflugt kunne fx være en tur til bjerget Monte de la Esperanza, der ligger kun 20 km uden for byen. Herfra får du en smuk og forevigelsesværdig udsigt over hele øen.

Dag 3
San Sebastian, La Gomera. Mulighed for at besøge nationalparken Garajonay Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 17.00

Vi har i nattens løb sejlet i et mageligt tempo mod Tenerifes naboø La Gomera. Den ligger nemlig kun et par timers sejlads fra Tenerife og er en lille naturskøn ø-perle på kun 320 km2 med en frodig og varieret natur.
Skibet lægger til i La Gomeras hovedby, San Sebastian, og det, der er vores første stop på La Gomera var sjovt nok Christofer Columbus’ sidste stop, inden han drog over Atlanten mod opdagelsen af Den nye verden.

På dagens Albatrosudflugt drager vi afsted ind i landet mod nationalparken Garajonay. Vi kører ad de små landeveje, som fører op og ned gennem frodige dale og rødbrune kløfter. Undervejs oplever vi den sjældne laurbærskov laurisilva, som en gang dækkede det meste af Europa og Nordafrika før den sidste istid lagde en dæmper på det hele. 

Vores mål er to små landsbyer: Las Rosas, som ligger smukt i udkanten af den UNESCO-fredede nationalpark, og den charmerende Agulo, hvor man kan nyde udsigten til vulkanen Teide. Vi spiser frokost på en lokal restaurant, og vi stifter samtidig bekendtskab med det fascinerende fløjtesprog, el silbo gomero, som øboerne på La Gomera var nødt til at opfinde for at kunne kommunikere over længere afstande i de bjergrige omgivelser. Ved at fløjte i forskellige toner, rytmer og længder var det mulig at "tale" sammen. 

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Du kan købe en særlig udflugtspakke – se mere længere nede i programmet.)

Dag 4
Arrecife, Lanzerote. Oplevelser på egen hånd eller i selskab med rejselederen Ankomst kl. 08.00, afgang kl. 15.00

Arrecife er hovedstad på vulkanøen Lanzarote, som er den nordøstligste af Kanarieøerne. Lanzarote er gold og er øgruppens mest særprægede. Her er der vulkanske sandstrande med mørkt lavasand. Øens navn har sin oprindelse fra den italienske søfarer Lancelotto Malocello, der kom til øen i 1312.
Byggestilen på Lanzarote er noget anderledes end på de andre Kanarieøer. Kunstneren Cesar Manriques harbl.a. haft indflydelse på arkitekturen, og der er fastsat regler for, hvor højt der må bygges, og hvilke farver der må bruges. 

Man kan nyde livet på en af havnebyens cafeer, se på butikker eller studere seværdighederne, der bl.a. tæller broen El Puente de Las Bolas og fortet El Castillo de San Gabriel, opført af italieneren Leonardo Torriani for at beskytte øen mod piratangreb. Man kan vælge at gøre det på egen hånd eller i selskab med rejselederen.

Dag 5
Agadir, Marokkko. Mulighed for udflugt til middelalderbyen Essaouria Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 19.00

I dag lægger skibet til på Afrikas kyst, nærmere betegnet i kystbyen Agadir – Marokkos badeby nr. 1, hvor solen skinner mere end 300 dage om året. 
Dagens Albatrosudflugt går til den charmerende lille kystby Essaouira, som betyder "lille fort" på arabisk. Faktisk var byen Essaouira tidligere kendt under dets portugisiske navn Mogador, efter øerne ud for kysten. Byen blev nemlig erobret af portugiserne for omkring 500 år siden, og de byggede fæstningen Castelo Real de Mogador. Efter flere års krig med de lokale stammer forlod portugiserne byen i 1541, og Marokkos daværende sultan, Mohammed ben Abdallah flyttede sin hovedstad til Essaouira. 

Sultanen inviterede forskellige håndværkere og handelsmænd til byen, og disse var medvirkende til at byen blev bygget op på ny. Sultanen fik bl.a. opført byens fæstning La Scala, udvidet bymurene samt havnen som blev landets vigtigste. 

I starten af 1900-tallet ændrede tingene sig. Franskmændene besluttede at satse på Casablanca som på dette tidspunkt oplevede et boom i befolkningen, og da havnen i Casablanca også blev udbygget, gik Essaouira langsomt i glemmebogen. Men i 1970'erne fik byen så en ny opblomstring, denne gang var det hippierne der genopdagede byen og de store stjerner fandt også vej hertil. Det gjaldt bl.a. musikerne Leonard Cohen og Jimi Hendrix. 

I dag er Essaouira kendt for sin kunstnerkoloni og sin Gnaua-musik, som har inspireret musikere som Peter Gabriel og Rolling Stones. Derudover er filmen Othello af Orson Welles blevet indspillet i Essaouira. 
Essaouira har i dag ca. 60.000 indbyggere af forskellige befolkningsgrupper. De berbertalende stammer fra syd, de arabisktalende stammer fra nord samt efterkommerne af afrikanske slaver fra bl.a. Sudan og Senegal. Byen har i dag også fået plads på UNESCOs verdensarvsliste pga. byens arkitektur, dens medina og ikke mindst pga. det unikke og smukt bevarede fæstningsanlæg. 

Ved ankomsten tager vi på en tur rundt i byen. Essaouira er en blanding af nyt og traditionelt men i et langt roligere og mindre størrelsesforhold end f.eks. den mere kendte og hektiske ferieby Agadir. Den gamle bydel er bilfri og de små snoede gader leder ned til byens medina hvor der også her handles alt fra lokalt håndværk til duftende krydderier. 
I havnen ligger små fiskerbåde til kaj og syd for haven finder men den næsten 10 km lange strand der, ligger beskyttet af Mogador-øerne. Dagens udflugt varer ca. 11 timer inkl. ca. 6 timers transport med pauser).

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Du kan købe en særlig udflugtspakke – se mere længere nede i programmet.)

Dag 6–7
Casablanca, Marokko. Mulighed for byrundtur inkl. Hassan II-moskéen og den franske bydel Ankomst dag 6 kl. 15.00, afsejling dag 7 kl. 20.00

Casablanca er Marokkos økonomiske og kulturelle centrum og landets mest moderne by i mere end én forstand. En by som Humphrey Bogart og Ingrid Bergman sikrede et evigt skær af romantik i filmen, der bærer byens navn.

Efter ankomsten er der tid til egne oplevelser, og næste dags morgen har du mulighed for at tage med på Albatrosudflugten, som er en byrundtur gennem byens gader. Casablanca er på blot 150 år er vokset fra et par tusinde indbyggere til knap fire millioner i dag. Befolkningstilvæksten blev godt hjulpet på vej af franskmændene under protektoratet i første halvdel af 1900-tallet. 

Vi stifter nærmere bekendtskab med Casablancas art déco-bygninger og lægger vejen forbi det stemningsfulde kunsthåndværkerkvarter Habous med de smalle arkadegader og smukke, hvidkalkede huse. Området blev bygget af franskmændene i 1930’erne med inspiration fra de traditionelle, arabiske medinaer. Arkitektonisk finder man her en spændende blanding af traditionel marokkansk og europæisk stil.

Vi ser også byens store prestigeprojekter: Mohamed V-torvet og Hassan II-moskéen. Den 210 meter høje minaret, som står lige ud til Atlanterhavet, er verdens højeste, og med plads til 25.000 bedende indenfor og yderligere 80.000 udenfor er moskéen blandt verdens største. Hassan II-moskéen skulle have været klar til indvielse på kong Hassan II’s 60-års fødselsdag i 1989, men byggeriet blev først færdigt i 1993. 

Selvom arkitekterne af moskéen blandt andet har ladet sig inspirere af den ældgamle klippemoské i Jerusalem, så har bygningsværket nogle moderne kendetegn. En laserstråle i toppen af minareten peger om aftenen mod Mekka, og moskéen er forsynet med gulvvarme og elektriske døre. Ved helt særlige lejligheder bliver det automatiserede tag skudt til side, så man kan bede under åben himmel. Bygningen er desuden designet til at modstå jordskælv. 

Vel inde i den kolossale moské er det blandt andet bedehallens størrelse og den detaljerede udsmykning og træskærerarbejdet, der imponerer.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Du kan købe en særlig udflugtspakke – se mere længere nede i programmet.)

Dag 8
Cadiz, Spanien. Byrundtur til fods med rejselederen Ankomst kl. 10.00, afgang kl. 18.00

Ud af disen dukker Cadiz op nærmest ud af ingenting på den bare kyst på begge sider af byen. Cadiz er hovedstad i provinsen af samme navn og er bygget på en halvø i bugten, som også bærer samme navn. Bortset fra en smal tange er byen derfor omringet af hav, og indtil Carranza-broen blev bygget i 1969, var landtangen det eneste, som forbandt byen med det europæiske kontinent.

Med sin strategiske placering mellem Middelhavet og Atlanterhavet har byen spillet en afgørende rolle i historien, og Cadiz menes at være Vesteuropas ældste by, som stadig er beboet. Den blev grundlagt af fønikiske fiskere for ca. 3000 år siden, men begyndte først at vokse fra det 14. århundrede. Storhedstiden var i det 18. århundrede pga. handelen til søs. 

I dag kan man få indtryk af byens fortid gennem arkitekturen. Cadiz’ lange, smalle gader, solrige pladser og smukke haver og parker inviterer til en spadseretur eller et hvil, så man kan nyde de smukke omgivelser. 

Vi skal i dag på en byrundtur med rejselederen, hvor vi bl.a. lægger vejen forbi den imponerende katedralen og det store romerske amfiteater. Eventuelle entreer er ikke inkluderet.

Dag 9
På havet mod Mallorca. Tid til at tage ordentlig afsked med skibet

En dag på havet er den helt rigtige måde at slutte et krydstogt på, og du kan bruge dagen i dit helt eget tempo: slappe af ved poolen, snuppe en tur i motionscentret og udnytte de talrige aktivitetsmuligheder, der er om bord.
 
Aftenen står naturligvis i gastronomiens tegn, og bagefter kan du sætte punktum for en dejlig dag med en tur i teatret eller over en godnatdrink, mens du hører inciterende livemusik. Vores rejse nærmer sig sin afslutning, så det er med at gøre bedst brug af tiden.

Dag 10
Palma de Mallorca og hjemrejse

Efter ankomsten til Palma de Mallorca er det tid til at sige farvel til skibets personale. Vi drager mod lufthavnen, hvor flyet vores direkte fly til Hamborg venter. Efter ankomsten til Hamborg bliver vi hentet i bus og kører mod nord hjemad og sættes af på det valgte afsætningssted.

Udflugtspakke

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke ledet af vores danske rejseleder. Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Inkluderet i udflugtspakken:

 • Heldagsudflugt på La Gomera med besøg i nationalparken Garajonay (inkl. frokost)
 • Heldagsudflugt fra Agadir til middelalderbyen Essaouria
 • Halvdagsudflugt i Casablanca med byrundtur til Hassan II-moskéen og den franske bydel

Pris: kr. 1.998,- pr. person

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 12.498,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for opgradering af kahyt

Dobbeltkahyt

 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med koøje/begrænset udsigt kat. G2: kr. 998,- pr. person
 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med vindue kat. G3: kr. 1.898,- pr. person
 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med balkon kat. G4: på forespørgsel
 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med balkon kat. G5: på forespørgsel

Enkeltkahyt/enkeltværelse i Lissabon

 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med koøje/begrænset udsigt kat. G2: kr. 8.598,- pr. person
 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med vindue kat. G3: kr. 10.498,- pr. person
 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med balkon kat. G4: på forespørgsel
 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med balkon kat. G5: på forespørgsel
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Bustransport fra valgt opsamlingssted i Jylland til Hamborg t/r (se muligheder under ’ Påstigningssteder og -tider’)
 • Fly direkte Hamborg – Las Palmas og Palma de Mallorca – Hamborg
 • Transport jf. program
 • Byvandring i Santa Cruz de Tenerife, Arrecife og Cadiz
 • Informationsmøder og foredrag på krydstogtskibet ved rejselederen
 • 9 nætters krydstogt med Vasco da Gama i delt indvendig dobbeltkahyt
 • Helpension på skibet
 • Alle skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udflugtspakke med 3 udflugter kr. 1.998,-
 • Eventuelle ekstra udflugter
 • Tillæg for opgradering af kahyt og enkeltkahyt/enkeltværelse
 • Eventuelle måltider på land
 • Drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Drikkepenge om bord (beregn EUR 13 pr. person pr. nat om bord (beregn EUR 17 pr. person ved tilkøb af suite).
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Hånden på hjertet

information

Kahytterne på dette krydstogt er såkaldt garanterede kahytter. Det betyder, at du er garanteret en kahyt i den kategori, du har købt, men at du først vil få dit kahytsnummer oplyst ved ombordstigning.

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne?

Der er forskellige kahytskategorier – fra pæne, rummelige indvendige kahytter til pragtfulde suiter med egen balkon. Fælles for alle er, at de naturligvis har eget bad og toilet og rimelig skabs- og siddeplads, enkeltsenge eller dobbeltseng. Desuden er alle kahytter udstyret med køleskab og hårtørrer. På denne rejse er der garanterede kahytter. Det betyder, at man er garanteret den bestilte kategori, men først får tildelt kahytsnummer og får at vide, hvilket dæk kahytten ligger på ved ombordstigning.

Garanteret indvendig kahyt kat. G1
Kahytskategori G1, dæk 4 eller højere.  Indvendig kahyt med to enkeltsenge eller dobbeltseng. Kahytten er på ca. 16 m2.

Garanteret udvendig kahyt med koøje/begrænset udsigt kat. G2
Kahytskategori G2, dæk 4 eller højere.  Udvendig kahyt med to enkeltsenge eller dobbeltseng. Kahytten kar koøje og begrænset udsigt. Kahytten er på ca. 16 m2.

Garanteret udvendig kahyt med vindue kat. G3
Kahytskategori G3, dæk 4 eller højere.  Udvendig kahyt med to enkeltsenge eller dobbeltseng. Kahytten kar stort vindue. Dette er den eneste kahytstype, hvor der er plads til børn. Kahytten er på ca. 16 m2.

Garanteret udvendig kahyt med balkon kat. G4
På forespørgsel ved henvendelse til Albatros. Kahytskategori G4, dæk 9.  Udvendig kahyt med to enkeltsenge eller dobbeltseng. Kahytten kar egen privat balkon og stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller dobbeltseng. Kahytten er på ca. 20 m2.

Garanteret udvendig suite med balkon kat. G5
På forespørgsel ved henvendelse til Albatros. Kahytskategori G5, dæk 10.  Stor udvendig kahyt med to enkeltsenge eller dobbeltseng. Kahytten kar egen privat balkon og stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller dobbeltseng. Kahytten er på ca. 34 m2.

Drikkevarer om bord

Der er inkluderet isvand fra automaten i buffetrestauranten til frokost. Der er ikke yderligere drikkevarer inkluderet, med mindre andet er nævnt under ”Prisen inkluderer”. Der skal således betales for drikkevarer om bord. En flaske vin koster fra cirka 30 EUR og opefter, øl (flaske eller fad) koster cirka 5-6 EUR, og spiritus koster typisk 7-10 EUR per drink. Sodavand og mineralvand koster cirka 3-5 EUR per flaske. Der lægges automatisk 15 procent i drikkepenge oven i drikkevarernes pris. Disse drikkepenge går til vintjenere og bartendere om bord.

Der er drikkepakker der både dækker vin og øl i forbindelse til måltider, samt pakker der giver adgang til de fleste drikkevarer indenfor barer, restauranter og diskotekers åbningstider. Disse bestilles ombord, og kan bedst betale sig at købe helt fra start, så man får fuld valuta ud af pakkerne.

Udflugter – Halvdag og heldag

Det er normal praksis at sondre mellem halv- og heldagsudflugter. Dette betyder ikke nødvendigvis, at udflugterne varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsudflugt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om eftermiddagen og vil ikke strække sig over et måltid. Således vil man oftest være hjemme så det passer med frokost eller middag. Udflugterne varer typisk 2-4 timer. En heldagsudflugt må man forvente varer ca. 5-9 timer, og strækker sig typisk ind over et hovedmåltid, som dog ikke altid behøver at være inkluderet. Dette vil dog være angivet i udflugtsbeskrivelsen.

Vejret

Vi kan af gode grunde ikke bestemme over temperaturer eller nedbørsmængder, hvorfor vi altid henviser til at rejsende under europæiske himmelstrøg holder sig ajour med vejret op til afrejse og pakker derefter. Ligesom hjemme i Danmark, så er det ikke unormalt med lidt nedbør, også i sommerperioden.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. Myndighederne har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Det er desværre ikke muligt at bestille tilslutning med indenrigsfly på denne rejse.

Tidsangivelser i krydstogters dagsprogrammer

Tidsangivelserne i rejsens program og de havneanløb, der er nævnt, er med forbehold for ændringer fra rederiernes side. Vi oplever generelt meget få ændringer i havneanløb, men enkelte tidsændringer forekommer på næsten alle rejser, hvor man er i vinden og vejrets magt. Det er typisk vejr, vandstand og trafik, der står bag de mindre ændringer. Vi vælger dog alligevel at inkludere tiderne i programmet, da det giver et ret godt billede af, hvor meget tid man skal regne med i havn/land på rejsens stop. Det er givetvis en del af oplevelsen ved at være på krydstogt!

Albatros Travels reseledarservice på denna kryssning

På dette krydstogt er turen ledet af en eller flere danske rejseledere, der møder gruppen enten ved indtjekning i skibsterminalen inden afrejse, eller ombord på skibet i løbet af første dag.  Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder. 

På en krydstogtrejse er rejselederens rolle og funktioner anderledes end på almindelige rundrejser, hvor gruppen tilbringer størstedelen af tiden samlet. Krydstogtsrejseformen giver mulighed for både at nyde samværet i gruppen, og for at tilbringe tiden på skibet og i land på egen hånd, som man måtte ønske. 
Rejselederens rolle er at hjælpe med de praktiske forhold som indrejse, ombordstigning, oversættelse til dansk, samt information om muligheder på skibet og i land. Desuden vil rejselederen stå for forskellige arrangementer, som man kan deltage i efter ønske. Dette kan være informative oplæg, fælles middage eller at afprøve nogle af skibets mange faciliteter og tilbud. Udover de fælles ture og aktiviteter vil rejselederen have informationsmøder eller træffetid dagligt, hvor man kan henvende sig med eventuelle spørgsmål – eller blot for at få en hyggelig snak.

På et krydstogt deltager gruppen på lige fod med de øvrige gæster på skibet, og det er ikke muligt for rejselederen at være til stede og til rådighed overalt. Derfor kan det være en god ide at bruge skibets reception, der normalt assisterer og svarer på spørgsmål fra skibets øvrige passagerer.
Rejselederen er med andre ord gæsternes personlige kontaktperson på krydstogtet, hvis der skulle opstå yderligere behov for hjælp, og sikrer, at opholdet bliver så godt som muligt, og at du kommer hjem med en masse gode oplevelser i bagagen. Udflugter i land ledes naturligvis af Albatros Travels rejseleder.

Påstigningssteder og -tider

Påstigningssteder og -tider

Ved bestilling, noter venligst ønsket opsamlingssted i bemærkninger!

8900 Randers Arena, Fyensgade                                           Kl.      02.00
8000 Århus, v. Musikhuset                                                      Kl.      02.50
8700 Horsens Q8 (ved motorvejsafkørsel 56, Vrøndingevej) Kl.      03.30
7100 Vejle Afk. 59 ved DTC busstop                                      Kl.      04.00
6000 Kolding, E45, Rasteplads Hylkedal Vest                       Kl.      04.30
6330 Padborg, E45, afk. 76, OK , Lejrvejen                           Kl.      05.45
Hamborg lufthavn                                                                   Kl.      08.00

Hjemkomststeder og -tider

Hamborg lufthavn                                                                      Kl.     22.00
6330 Padborg, E45, afk. 76, OK , Lejrvejen                              Kl.     23.45
6000 Kolding, E45, Rasteplads Hylkedal Vest                          Kl.     00.30
7100 Vejle Afk. 59 ved DTC busstop                                         Kl.     01.30
8700 Horsens Q8 (ved motorvejsafkørsel 56, Vrøndingevej)    Kl.     02.00
8000 Århus, v. Musikhuset                                                         Kl.     02.40
8900 Randers Arena, Fyensgade                                              Kl.     04.30

Tiderne er foreløbige og nærmere mod afrejse, informerer vi om endelige tidspunkter.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser