Familieferie og safari på Honeyguide Villa

individual-tour
Individuel rejse mere tid til egne eventyr

Førsteklasses rejse til Sydafrika med safari og privat villa

Albatros har tilrettelagt denne rejse for alle, der sætter pris på komfort og ønsker at bo ét sted hele ferien igennem. Vores dejlige private villa med alle moderne faciliteter, herunder pool og boma, ligger ved siden af Entabeni Vildtreservat – et af Sydafrikas få reservater, der kan byde på de berømte Big Five samt talrige andre arter. Vi kører ud på safari i åbne, terrængående køretøjer i et af Sydafrikas bedste safariområder – og så er stedet oven i købet malariafrit. Ud over at tage på safari skal vi opleve townshippen Soweto, der har lagt fortiden bag sig og nu præges af kreativitet og fornyelse. Du har mulighed for at forlænge rejsen med ophold i Cape Town, ved Victoria Falls eller med en badeferie ved Mauritius. Honeyguide Villa består af fire enheder med en suite, hovedhus med køkken, stue, gæste- og badeværelse samt soveværelse. Derudover er der et ”poolhus” med en suite, og I har desuden en privat butler ved hånden. Denne tur er perfekt til en familie eller til venner, der ønsker en afslappende ferie fyldt med oplevelser.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Individuel rejse, Safari

 • Rejseleder Engelsktalende guide

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Sydafrikansk rand

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra København
Dag 2 Ankomst til Johannesburg; byrundtur i Pretoria, transport til Honeyguide Villa
Dag 3 Honeyguide Villa. Morgensafari i lavlandet
Dag 4 Entabeni Vildtreservat. Vandresafari og eftermiddagssafari i højlandet
Dag 5 Entabeni Vildtreservat. Picnic og safari
Dag 6 Entabeni Vildtreservat. Vildtprojekt og grillfrokost
Dag 7 Entabeni Vildtreservat. Morgensafari
Dag 8 Vandresafari. Eftermiddagssafari og braai
Dag 9 Honeyguide Villa – Johannesburg, besøg i Soweto og hjemrejse
Dag 10 Ankomst til København/Billund

Hoteller

Honeyguide Villa

Honeyguide Villa ligger i Legends Golf Resort, et par minutter fra Entabeni Vildtreservat. Villaen har en fantastisk beliggenhed med adgang og udsigt til en dam med privat anløbsbro. Honeyguide Villa består af fire enheder med en suite, hovedhus med køkken, stue, gæste- og badeværelse samt soveværelse. Derudover er der et ”poolhus” med en suite, og I har desuden en privat butler ved hånden.

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Afrejse muligt hver fredag året rundt !

Dag 1
Afrejse fra København

Der er afrejse fra København/Billund om eftermiddagen, og vi ankommer til Johannesburg næste morgen. Der serveres forplejning om bord på flyet.

Dag 2
Ankomst til Johannesburg; byrundtur i Pretoria, transport til Honeyguide Villa
Nelson Mandela blev født i Mvezo i Umtata-distriktet

Ved ankomsten til Johannesburg kører vi nordøstpå mod Pretoria, Sydafrikas hovedstad. Her skal vi på en lille byrundtur i den travle sydafrikanske storby. Vi gør blandt andet holdt ved den flotte Union Building, hvor Sydafrikas regering holder til. Den halvmåneformede bygning opført i lys sandsten ligger på toppen af en bakke, hvorfra der er en storslået udsigt over hele byen. Den 285 meter lange bygning stod færdig i 1913, og bygningens to fløje skulle symbolisere landets to befolkningsgrupper, englænderne og boerne. Den sorte del af befolkningen skulle åbenbart ikke repræsenteres i regeringsbygningens symbolik. Vi spiser frokost (ikke inkluderet i rejsens pris) enten før eller efter besøget ved Union Building, og herefter har vi cirka tre timers kørsel foran os gennem det vidtstrakte sydafrikanske landskab.

Vi bevæger os nordpå fra Sydafrikas rigeste provins, Gauteng, til landets fattigste provins, Limpopo. Det er en udpræget landbrugsprovins, og vi kommer forbi enorme hvede-, majs-, solsikke- og jordnøddemarker. Indimellem passerer vi mindre byer og landsbyer, der mest af alt minder om det vilde vesten. Efter kortvarigt at have stiftet bekendtskab med millionbyerne Johannesburg og Pretoria er det interessant at se, hvordan mindre byer i det moderne Sydafrika tager sig ud. Senere, længere mod nord, rejser den smukke, rødligt glødende Waterberg-bjergkæde sig lidt efter lidt i synsfeltet. Her ligger Honeyguide Lodge ved siden af Entabeni Vildtreservat, hvortil vi ankommer sidst på eftermiddagen. Entabeni betyder slet og ret "stedet med bjerget", og når man først har set den imponerende sten-monolit, der hæver sig over området, forstår man så udmærket navnet. Når vi ser den store klippeblok dukke op i horisonten, er det sjovt at forestille sig, at vi snart kører safari på toppen af den. Vi skal selvfølgelig også på safari nede i lavlandet, hvor både natur og temperatur er anderledes end i højlandet. På grund af den store højdeforskel er der typisk tre grader varmere i den lavtliggende del af reservatet.
 
Honeyguide Villa ligger i Legends Golf Resort, et par minutter fra Entabeni Vildtreservat. Honeyguide Villa har en fantastisk beliggenhed og desuden privat pool, boma og adgang og udsigt til en dam med privat anløbsbro.

I den kommende uge skal I opleve safari i åben 4x4, picnic i det fri, en udflugt til Doorndraai dam og fantastiske madoplevelser.
 
Hver dag er der mulighed for at deltage i forskellige ekstraudflugter (som tilkøb), for eksempel spændende helikopterflyvninger af forskellig varighed gennem og over Waterbergs fantastisk flotte slugter og dale. Du kan også tage en runde golf på den nærliggende Legend Signature Course med det helt utrolige 19. hul. Der også en populær skønhedssalon, der tilbyder diverse behandlinger. Derudover er der et pizzeria og en restaurant på golfbanens klubhus. Endelig kan du tage en ekstra safari, hvis du ikke tror, du bliver helt mæt af programmet. Alle ekstraudflugter bestilles og betales på stedet.
 
De kommende dage bliver indbegrebet af ægte afrikansk safari, og det opleves her så godt som noget andet sted. Den vilde natur, de åbne køretøjer og de få besøgende er den helt ideelle kombination. Vores rejsegruppe bliver delt op i mindre grupper under safarikørsler og vandresafarier, så vi ikke er for mange og derved kommer til at forstyrre vildtet unødigt. Rækkefølgen af de nedenfor beskrevne aktiviteter kan variere. Vejret og vildtet har naturligvis meget at sige på en rejse som denne, og de inkluderede safarier placerer vi, hvor det passer bedst.

Dag 3
Honeyguide Villa. Morgensafari i lavlandet
En ronkedor er en (gammel) hanelefant, der lever alene

Under opholdet tilbydes der safarioplevelser hver dag. Vi varierer oplevelserne fra dag til dag, og mulighederne er righoldige i Entabeni. Vi skal prøve tidlig morgensafari og eftermiddagssafari i firehjulstrækkere samt vandresafari – lette, meget spændende vandreture i bushen. Desuden vil vi variere mellem safari, der foregår for foden af Entabeni-bjergmassivet i det våde lavland, og safari i højlandet, hvor vi vil opleve en ganske anderledes natur og andet vildt. Vi skal også spise en god middag under åben himmel med blandt andet gnuer, kuduer og de allestedsnærværende impalaer som tilskuere.

I dag kører vi på en tidlig morgensafari, der starter ved solopgang omkring kl. 6 og varer til kl. 9-10, afhængigt af hvad vi støder på. Der er ikke meget, der kan måle sig med de stærkt krydrede morgendufte og den helt specielle glød over savannen på en morgensafari. Det er køligt, den opstigende sol farver bjergsiden i de smukkeste farver, og vi møder vildtet ved vandhullerne og floderne. Alt ånder som regel fred og ro, nu da nattens jagen og generelle furore er overstået, og impalaer, zebraer og antiloper begiver sig ud på savannen, hvor de kan græsse i nogenlunde fred for rovdyrene, der hviler sig i dagens varme timer. Gennem årene er vildtet tilvænnet biler og besøgende, hvorfor man ofte ser elefanter, giraffer og forskellige antiloper græsse tæt op ad safarikøretøjet. Det er heller ikke usædvanligt, at en løveflok tager sig en lur midt på hjulsporet og hindrer den fri passage. Safarikøretøjerne er åbne terrængående køretøjer, og det føles ærefrygtindgydende, når man opholder sig få meter fra en gigantisk elefant, for slet ikke at tale om en løve eller et næsehorn, uden et sikkert hegn imellem. Men rovdyrene forbinder ikke en bil med passagerer – det vil sige med mad. Reservatet har dog så mange tætte skovområder og utilgængelige bjerge, at vildtet har masser af skjulesteder. Derfor foregår safarien på vildtets betingelser. Erfaringsmæssigt vil vi, allerede inden dagens safari er slut, have set en god portion af Afrikas berømte og kendte savannevildt. Her for foden af bjergmassivet er det især løve, flodhest, næsehorn, gnu, eland, kudu, vortesvin, giraf og impala, vi kan være heldige at se. Når vi vender tilbage til Honeyguide Villa, venter der os den helt store, velfortjente morgenmad.

Der er ingen garanti for, hvad vi ser, hvornår eller hvor, og netop dét er med til at gøre safari til en så spændende og altid anderledes oplevelse. Det kan være en kold fornøjelse at køre safari i åbne køretøjer, specielt i de tidlige morgentimer, og efter mørket er faldet på. Der er tæpper i safarikøretøjerne, men en kraftig, vindtæt jakke, fleece og en hue og handsker kan man snildt få brug for. Når solen står højt på himlen, er det derimod en ganske anden sag.
 
Efter vores safari har man dagen til enten afslappe af ved siden af poolen eller deltage i mange af de ekstra aktiviteter på tilbud (ikke inkl.)
 
Om eftermiddagen tager vi igen ud på safari.

Dag 4
Entabeni Vildtreservat. Vandresafari og eftermiddagssafari i højlandet
Vandresafari i Entabeni er en spændende oplevelse

Dagen starter med et spændende alternativ til safari i firehjulstrækker. Entabeni tilbyder nemlig vandresafarier, hvor man får mulighed for at besigtige området til fods i selskab med en erfaren tracker og/eller en bevæbnet ranger. Det er en helt fantastisk oplevelse, der ikke er nær så farefuld, som mange tror. Her kommer vi også tæt på de små ting, såsom det enestående fugleliv omkring vådområderne og floderne samt insekter, planter og træer. Disse vandresafarier kan også have et særligt tema. Det afhænger ofte af vejret og af, hvad rangeren finder særligt spændende i netop den periode, vi besøger Entabeni.

Denne eftermiddag er afsat til safarikørsel, og i dag kører vi op i bjergmassivet for at se, hvad højlandet byder på. Man kommer herop gennem den meget stejle og smalle Yellowwood-slugt, der skærer sig gennem bjergmassivet og byder på vandfald og træklædte skråninger, hvor hele bavian-familier ofte ses på halsbrækkende bjergbestignings-ekspeditioner. Også områdets elefanter og zebraer synes at være født med reb og klatrestøvler – i hvert fald er det ikke usædvanligt også at spotte dem på de stejle skråninger. Oven over det hele kan man være heldig at se en af områdets majestætiske og sjældne fiskeørne kredsende efter bytte.

Når vi i vores store firehjulstrækkere bestiger højderyggen, bevæger vi os fra 900 til 1.500 meter over havet og passerer undervejs igennem en vildtsluse, hvorefter vi er i sikkerhed for løverne. Oppe på plateauet er landskabet næsten Serengeti-lignende med udsigt til den imponerende Entabeni-top. Her på højsletten venter blandt andet elefanter, næsehorn, gnuer, giraffer, bøfler, strudse, zebraer samt et hav af antiloper, heriblandt skriftantiloper, impala, steenbok, eland, kudu og vandbuk. Desuden stortrives den elegante, sortryggede sjakal heroppe – så der er gode muligheder for at se dette ellers så sky dyr. Senere på aftenen kan vi være endnu heldigere, nemlig at spotte noget så sjældent som en leopard i dens yndlingsterræn i klippelandskabet bag højsletten. En eftermiddagssafari starter sidst på eftermiddagen omkring kl. 16. Ofte fortsætter den til efter mørkets frembrud, hvor vi gør holdt og nyder solnedgangen med en kold drink, inden lygterne tændes til natsafari. Det er lidt af en sansemæssig åbenbaring, når den sydlige halvkugle ret pludseligt blænder op for sin stjernevrimmel, nattens tusinder af fremmedartede lyde fylder ørerne, og duften af Afrikas røde jord smyger sig ind i næseborene. Safari om aftenen er helt anderledes end om morgenen. Det føles, som om man er i en anden verden. Når spotlysets hvide kegle fejer hen over buskadset, lyser hundredvis af store og små øjne – det hele forekommer pludseligt meget tættere på. Et eller andet pusler og rasler i nærheden af os; er det en flok gumlende gnuer, eller har de sultne løvinder indledt nattens jagt?
 

Dag 5
Entabeni Vildtreservat. Picnic og safari
Entabeni betyder slet og ret "stedet med bjerget"

Efter morgenmaden er det tid til at køre ud for at udforske højlandet. Vi medbringer en picnicfrokost, som vi nyder undervejs. Denne udflugt handler sig ikke så meget om dyrene som at udforske de steder i reservatet, man normalt ikke besøger. Hvilke steder vi besøger kommer an på vejret, men vi kan garantere en spændende dag. Vi forventer at være hjemme igen sen eftermiddag.

Dag 6
Entabeni Vildtreservat. Vildtprojekt og grillfrokost
Løveunger bliver født med brune øjepletter på deres krop

I dag kører vi lidt uden for grænserne af vildtreservatet og kigger på, hvad der ellers foregår i området. Vi besøger et vildtprojekt, der arbejder med skadede og forældreløse rovdyr. Her fodres og passes løver, leoparder og geparder, indtil de igen kan klare sig i naturen, hvorefter de sættes ud igen. Udflugten rundes af med en lækker grillfrokost.

Dag 7
Entabeni Vildtreservat. Morgensafari
I naturen lever løvehanner sjældent mere end 10 til 14 år

I dag skal vi på safari, og vi kører derhen, hvor dyrene er.

Dag 8
Vandresafari. Eftermiddagssafari og braai
Zebraer lever i flokke med ca. 16 medlemmer

Vi begynder dagen med endnu en vandresafari, og efter morgenmaden er formiddagen afsat til afslapning på lodgen. Efter eftermiddagens safari skal vi tilbage på lodgen nyde en vaskeægte boma braai. Braai er en særlig sydafrikansk udgave af en udendørs grill – og er, grundet klimaet, en rendyrket videnskab. Der venter os et overdådigt måltid i det fri, midt i den storslåede afrikanske natur under en forhåbentlig stjerneklar himmel.

Dag 9
Honeyguide Villa – Johannesburg, besøg i Soweto og hjemrejse
I den berømte og berygtede township Soweto

I dag forlader vi Honeyguide Lodge og begiver os til Johannesburg, hvorfra vi skal rejse hjem. Joburg, som Sydafrikas største by kaldes i daglig tale, har over seks millioner indbyggere. Den minder om en amerikansk storby med en kerne af skyskrabere i et moderne forretningskvarter, der langsomt flader ud i små, lave forstadskvarterer. Joburg er centrum for verdens diamant- og guldhandel. Vi aflægger besøg i den berømte og berygtede township Soweto for at få et indblik i dagliglivet her. Efter en lang og grum historie, der fysisk set startede i 1944, er Soweto også i dag et enormt vildnis af paradokser. Ikke alt er imidlertid negativt, for der er sket rigtig meget, siden bulldozerne i 1976 tromlede strejkende skoleelever ned. Soweto sprudler i dag af kreativitet og fornyelse og er en smeltedigel for kunst, musik, teater og poesi. Først på aftenen kører vi til lufthavnen i Johannesburg, hvorfra vi flyver til Danmark. Der er også mulighed for at fortsætte på en af de rejseforlængelser, vi tilbyder. Se mere sidst i programmet.

Dag 10
Ankomst til København/Billund

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Fly København/Billund – Johannesburg t/r
 • Safarier og udflugter jf. Program
 • 7 safarier
 • 2 vandresafarier (bemærk aldersgrænse på 16 år)
 • Picnic frokost
 • Grill frokost.
 • Indkvartering på Honeyguide Lodge
 • Morgenmad x 7
 • Frokost x 2
 • Aftensmad x 7
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Drikkevarer (dog er der juice, kaffe, te m.m. til morgenmad)
 • Drikkepenge (beregn ca. kr. 350 pr. person)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr: kr. 130,- pr. faktura
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”
Børnepris

9.998,- (børn mellem 2 og 12 år)

OBS!

Minimum 6 rejsende (voksne) skal bookes sammen, dette giver eksklusiv ret til hele Honeyguide Villa.

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Turfakta

Dette er bestemt ikke en strabadserende rejse.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Waterberg

Bjergkæden Waterberg er navngivet efter de talrige floder, bække og vådområder, der præger naturen i denne del af Sydafrika. Waterberg er fællesbetegnelsen for et stort område, der omfatter Sand River Mountains, Hoekberg, Swaershoek og Mopel Range, og som er et af klodens ældste bjergområder med storslået og dramatisk natur i særklasse. De tidlige nybyggere døbte området "vandbjerg" på grund af de talrige søer, sumpe, vandfald og floder, der karakteriserer dette vildnis i kontrast til det omgivende tørre savanneland. De sydlige skråninger er præget af stejle, nøgne fjeldsider og yderst særegne klippeformationer, mens de nordlige skråninger gradvist falder mod busklandet og de åbne savannesletter. I højsommeren (december - februar), når de mørke tordenskyer samler sig om højsletten og giver en kraftig, kort eftermiddagsskylle, fyldes de mange små og store strømme og får de røde sandstensklitter til at glimte i solen, inden det meste af vandet ender i Limpopo-floden.I 2001 fik det 15.000 kvadratkilometer store Waterberg Biosphere Reserve international status som en del af UNESCO’s globale biosfærenetværk. Landskabet er typisk savanne med en vandrig højslette i centrum, hvilket giver mange forskellige biotoper og dermed også en enestående artsrigdom. Waterberg er ikke et sammenhængende reservat, men består af flere private reservater, hvoraf Entabeni er det største og mest mangfoldige. De smukkeste sandstens-monolitter, kløfter, slugter og vandfald ligger alle i Entabeni. Entabeni er også kendt for usædvanlig mange forskellige antilopearter. Næsten alle sydafrikanske arter er repræsenteret her. Desuden er der en enestående flora bestående af den urgamle palmeart cykas, protea (sukkertræ) og sjældne løvfældende træer. Området ligger uden for malariazonen, og der er derfor ingen grund til at indtage malariamedicin på denne rejse.
 

OBS!

Vores safariledere vil gøre alt for, at vi ser så mange dyr som muligt på vores game drives. Da der er tale om vilde dyr, er der dog ingen garantier for, at vi ser dem.

Klima

Den sydafrikanske vinter ligger modsat vores i månederne fra juni til august, hvor der ofte er kolde nætter. Dette kan også være tilfældet i maj og september, hvorimod perioden fra oktober til marts som regel er forholdsvis varm, også i nattetimerne, uden at det dog på nogen måde er trykkende. En typisk vinterdag kan sammenlignes med en god, dansk forårsdag med sol og temperaturer, der kan snige sig over 20 grader, men nætterne bringer ofte frost med sig på udsatte steder. Resten af året vil det fortrinsvist være ganske lunt, og nordpå kan temperaturen sagtens snige sig over 30 grader. Byger forekommer året rundt med flest nordpå i de varme måneder og flest sydpå i de kolde måneder. Generelt er vejret i Sydafrika mildt og behageligt året rundt. Ekstreme vejrforhold er sjældne, men forekommer dog (især i de senere år).
 

Deltagerantal

Honeyguide Villa kræver minimum 6 gæster.

Mere om Sydafrika

Her kan I få mere at vide om Sydafrika: www.albatros-travel.dk/destinationer/afrika/sydafrika

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om I skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Forlæng rejsen

Storbyferie i Cape Town

Type Rejseforlængelse
Varighed 5 dage
Pris Fra 4.498,–
5 dages kultur, shopping, gastronomi og smuk natur i Cape Town

Smuk, kulturel og fuld af liv. Så enkelt kan Cape Town beskrives. Med Atlanterhavet som nabo, det 1.000 meter høje Taffelbjerg midt i det hele og den naturskønne Kaphalvø i baghaven kan Cape Town slå de fleste storbyer i en skønhedskonkurrence. Læg dertil masser af historiske seværdigheder, fortræffelig shopping, lækker mad, gode vine og pragtfulde strande.

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Du kan vælge mellem to hoteller:

Southern Sun Cape Sun
Hotel Cape Sun ligger i hjertet af Cape Town, og der er nem og bekvem adgang til byens mange seværdigheder herfra. Hotellet har 368 værelser, alle med private badeværelser, aircondition og gratis wi-fi (500 MB om dagen). Når du ikke besøger Cape Towns mange attraktioner, kan du tage en dukkert i den indendørs swimmingpool, træne i fitnesscentret eller bestille en behandling i spabadet. Hotellet har sin egen restaurant og bar.

Læs mere på www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun

Pris
kr. 4.498,- pr. person i delt dobbeltværelse på Southern Sun Cape Sun
kr. 6.498,- pr. person i enkeltværelse på Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotellet ligger en kort gåtur væk fra indgangen til Waterfront, hvilket er centrum for Cape Towns turismecenter. Det 4-stjernede hotel tilbyder professionel service og luksuriøs indretning i et område rigt på kulturarv. Hotellet har naturligvis de faciliteter, man kan forvente af et Tsogo Sun-hotel, inkl. restaurant, bar og udendørs pool.

Læs mere på www.tsogosun.com/the-cullinan

Pris per person
kr. 6.498,- pr. person i delt dobbeltværelse på The Cullinan
kr. 10.498,- pr. person i enkeltværelse på The Cullinan

Udflugter
I Cape Town kan du deltage i en række udflugter. Se beskrivelser og priser her: Udflugter i Cape Town

Prisen inkluderer
 • Transport til og fra hotellet ved ankomst og afrejse
 • Indenrigsfly
 • 4 nætter på hotel i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
Bestilling

Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Luksus ved Victoria Falls

Type Rejseforlængelse
Varighed 5 dage
Pris Fra 8.998,–
5 dages afslapning i luksusomgivelser ved et af verdens smukkeste vandfald

Med en højde på 100 meter, en bredde på to kilometer og tæt regnskov hele vejen rundt er Victoria Falls et imponerende sted at tilbringe fire dage som afslutning på din Afrika-rejse. På bantusprog kaldes vandfaldene ’mosi-oa-tunya’ (’røgen, der tordner’), og det er netop, hvad Victoria Falls ligner – en kæmpe røgsky parret med et tordenbrag.

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Du kan vælge mellem 2 hoteller:

The Kingdom at Victoria Falls
Skønt 4-stjernet resort med tre swimmingpools, tre restauranter, fire barer, spa, kasino og børneområde. Resortet ligger inde i Victoria Falls Nationalpark i gåafstand fra selve vandfaldet.

Læs mere på www.thekingdomhotel.co.za

Pris
kr. 8.998,- pr. person i delt dobbeltværelse på The Kingdom at Victoria Falls
kr. 11.996,- pr. person i enkeltværelse på The Kingdom at Victoria Falls

Victoria Falls Hotel
Vidunderligt 5-stjernet hotel, der oser af atmosfære og kolonihistorie. Her er alle tænkelige faciliteter, inkl. flere gourmetrestauranter i topklasse. Vandfaldene ligger 10 minutters gang fra hotellet og kan både ses og høres fra hotellets område.

Læs mere på www.victoriafallshotel.com

Pris
kr. 9.998,- pr. person i delt dobbeltværelse på Victoria Falls Hotel
kr. 14.996,- pr. person i enkeltværelse på Victoria Falls Hotel

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg – Victoria Falls t/r
 • Transport mellem lufthavn og hotel
 • 3 nætter på hotel ved Victoria Falls i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad
 • 1 nat på hotel i Johannesburg i delt dobbeltværelse
 • Sejltur i solnedgangen på Zambezi-floden
 • Gåtur omkring vandfaldene
Prisen inkluderer ikke
 • Diverse visa, som kan købes ved indrejse, hvis du har dansk pas. Er du ikke dansk statsborger, henviser vi til ambassaden.

  Ved Victoria Falls, kan du deltage i mange forskellige udflugter. Læs mere om beskrivelser og priser her: Udflugter ved Victoria Falls
Bestilling

Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Afslapning på Mauritius

Type Rejseforlængelse
Varighed 7 dage
Pris Fra 9.498,–
Palmestrande, afslapning og lækker gastronomi midt i Det Indiske Ocean.

Nyd 5 dages afslapning ved poolen eller på stranden i det tropisk paradis. For de mere aktive er der mange muligheder for at udforske øen eller tage på udflugter.

Dag 1 Overnatning i Johannesburg eller Cape Town
Dag 2 Johannesburg/Cape Town – Mauritius, transfer til hotellet
Dag 3-6 Afslapning på Mauritius
Dag 7 Fly Mauritius – Johannesburg (om morgenen). Hotelværelse til rådighed i Johannesburg. Fly Johannesburg – Danmark (om aftenen)

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

På denne forlængelse kan du vælge mellem tre hoteller:

Casuarina Hotel
Det 3-stjernede hotel ligger på den nordvestlige kyst af øen med udsigt over lagunen ved den verdensberømte kridhvide sandstrand, Trou aux Biches. Der er 5 km til den livlige by Grand Bay og 18 km til hovedstaden Port Louis. Halvpension er inkluderet i opholdet.
Læs mere på:
www.hotel-casuarina.com 

Pris per person
kr. 9.498,- per person i delt dobbeltværelse på Hotel Casuarina
kr. 11.996,- per person i enkeltværelse på Hotel Casuarina

Seaview Calodyne Lifestyle Resort 

Det 4-stjernede Seaview Calodyne Lifestyle Resort er et strandhotel beliggende i en rolig bugt. På resortet er der bar, restaurant, lounge, reception, bådhus/dykkercenter, butik og spa. Aften-dresscode i restauranter og bar: Elegant tøj. Herrer anmodes om at bære lange bukser, ingen T-shirts eller bare fødder. Halvpension er inkluderet i opholdet.
Læs mere på https://searesortshotels.com/seaview/

Tillæg for opgradering af hotel
kr. 1.998,- per person i delt dobbeltværelse på Seaview Calodyne Lifestyle Resort
kr. 3.998,- per person i enkeltværelse på Seaview Calodyne Lifestyle Resort

Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
Dette 5-stjernede luksushotel ligger på vestkysten, og her får du forkælelse for alle pengene. Der er flere restauranter og spa på hotellet, som ligger ned til stranden omgivet af en stor tropisk have. Halvpension er inkluderet i opholdet.
Læs mere på:
https://sofitel.accorhotels.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spa/index.shtml

Tillæg for opgradering af hotel
kr. 2.498,- per person i delt dobbeltværelse på Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
kr. 5.498,- per person i enkeltværelse på Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg/Cape Town – Mauritius t/r
 • Transport mellem lufthavn og hotel
 • 1 overnatning på hotel i Johannesburg eller Cape Town
 • Hotelværelse til rådighed i Johannesburg på hjemrejsedagen
 • 5 nætter på Casuarina Hotel/Le Meridien Ile Maurice/Sofitel Mauritius Imperial
Bestilling

Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Badeferie i Mozambique

Type Rejseforlængelse
Varighed 7 dage
Pris Fra 12.998,–
5 dages strandferie i et eksotisk, afsidesliggende hjørne af Mozambique

Forlæng din rejse med den ultimative badeferie. Fra lufthavnen i Vilanculos sejles du til den 300 km2 store private nationalpark Vilanculos Coastal & Wildlife Sanctuary. Her skal du bo i en enorm lagune, der kan fremvise blændende strande, pittoreske fiskerlejer, koralrev og tusindvis af lyserøde flamingoer. Brug dagene på stranden eller ved poolen, tag en sejltur i en traditionel dhow-båd, eller få en guidet vandretur i Vilanculos Kystreservat.

Dag 1 Overnatning i Johannesburg eller Cape Town
Dag 2 Johannesburg/Cape Town – Vilanculos, bådtransfer til hotellet
Dag 3-6 Afslapning på  Dugong Beach Lodge
Dag 7 Fly Vilanculos – Johannesburg – Danmark (om aftenen)

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Dugong Beach Lodge 

Prisvindende 4-stjernet strand-lodge, der ligger så afsides, at det nemmeste er at sejle hertil fra lufthavnen. Fra lodgens 14 luksuriøse, stråtækte hytter tilbagelægges de få meter til stranden via individuelle gangstier. Middagen kan nydes i restauranten eller i solnedgangens skær på din private terrasse.
Alle værelserne har privat terrasse med panoramaudsigt over havet, minibar og aircondition

Læs mere på http://legendhospitality.co.za/stay-with-us/dugong-beach-lodge/ 

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg/Cape Town – Vilanculos t/r
 • Transport med båd mellem lufthavn og hotel
 • 1 overnatning på hotel i Johannesburg eller Cape Town
 • 5 nætter på Dugong Beach Lodge med helpension
 • Sejltur i solnedgangen
Prisen inkluderer ikke
 • Tillæg for enkeltværelse: kr. 4.998,-
 • Børnepris: kr. 8.998,- (gælder for maks. 1 barn under 12 år i følge med 2 voksne)
 • Drikkevarer
 • Aktiviteter og udflugter der ikke er nævnt under ”prisen inkluderer”
 • Nationalparkgebyr på 15 USD per person, som betales ved ankomst
 • Visum, som kan købes ved indrejse, hvis du har dansk pas. Er du ikke dansk statsborger, skal du undersøge, hvilke regler der gælder for dig.
Bestilling

Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Bemærk, at der i februar og marts kan forekomme længere perioder med regn. 

Rated 5 out of 5 by from Alletiders safari med en masse spædende oplevelser Vi havde en meget oplevelsesrig tur med en supergod ranger og servicering i top
Date published: 2020-02-20
 • y_2020, m_12, d_4, h_16
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_1
 • loc_da_DK, sid_ZAIRT01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

ZAIRT01ADK