Flodkrydstogt i Burma

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Unik opdagelsesrejse på den eventyrlige Irrawaddy-flod i det uberørte Burma (Myanmar) med 7 dages krydstogt og besøg i Yangon og på Bagansletten

Besøg Burma og rejs tilbage i tiden, hvor eventyrrejser som på Kiplings tid stadig eksisterer. I 7 dage sejler vi på landets livsnerve, Irrawaddy-floden, om bord på RV Indochina Pandaw, hvor forkælelse i de skønneste omgivelser venter. Inden vi går om bord på skibet, når vi både at se Yangon med den imponerende Shwedagon-pagode samt opleve den naturskønne Inle-sø.

Floden fører os til egne af Burma, som kun er besøgt af de få. Tusindvis af templer, pagoder og stupaer ligger strøet hen over det smukke landskab og kan ses fra skibet. I land besøger vi seværdigheder og små landsbyer langt fra alfarvej og kommer vi tæt på den gæstfri befolkning, når vi går på markeder og nyder det burmesiske køkken. Sydøstasiens største seværdighed venter på Bagan-sletten, hvor tusindvis af templers gyldne tage og spir pryder landskabet.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Krydstogt, Albatros-eventyr i små skibe, Flodkrydstogt, Eksotisk krydstogt, Kulturkrydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Kyat, euro, amerikansk dollar

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra Danmark
Dag 2 Ankomst til Yangon, Burma. Markedsbesøg, kolonitidsarkitektur og Shwedagon-pagoden
Dag 3 Yangon - Inle-søen
Dag 4 Sejltur på Inle-søen til pælehuse, flydende haver, markeder og templer
Dag 5 Inle-søen – Heho – Mandalay. Ombordstigning og byrundtur i Mandalay
Dag 6 Mingun
Dag 7 Kyauk Myoung og landsbybesøg
Dag 8 Sagaing, Ava, Amarapura og solnedgang ved U Bein Broen
Dag 9 Yandabo - Pakokku
Dag 10 Pakokku til Bagan
Dag 11 Bagan
Dag 12 Bagan. Fly til Yangon, tid på egen hånd og hjemrejse
Dag 13 Ankomst til København

RV Indochina Pandaw

Den charmerende flodbåd RV Indochina Pandaw fra Pandaw Cruises kombinerer gammel kolonistil med moderne komfort.

Båden er 52 meter lang, blev bygget i 2009 i Vietnam og blev sejlet til Myanmar i 2011. De blot 30 kahytter er fordelt på Main og Upper Deck, alle udvendige med panoramavinduer og udgang til dækket. Her er i alt fire dæk og masser af plads til at bevæge sig omkring på. På Upper Deck findes 20 af de populære kahytter med herlig udsigt fra dækket.

På Main Deck findes yderligere 10 kahytter samt restauranten, hvor køkkenet serverer både asiatisk og europæisk mad. På soldækket, der delvis er overdækket af en markise, kan du nyde solen og udsigten fra en af de behagelige solsenge. På Lower Deck findes en lille spa-afdelingen, der tilbyder forskellige skønheds- og spabehandlinger. Der er gratis internet på de fælles arealer, men forbindelsen er de fleste steder dårlig og man skal ikke altid forvente at kunne bruge wifi ombord!

Atmosfæren på båden er afslappet og meget uformel. Der er ingen dresscode, heller ikke i forbindelse med middagene. Vores rejseleder holder foredrag og viser film ombord samt informerer om næste dags udflugter og aktiviteter.

Kahytterne er alle velindrettede med eget bad og toilet og har skydedørene ud til dækket, så man kan nyde udsigten både fra dækket og inde fra kahytten. Der er også minibar, aircondition, sikkerhedsboks, hårtørrer samt badekåbe og slippers.

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra Danmark

Fra København sætter vi kursen mod Sydøstasien.

Dag 2
Ankomst til Yangon, Burma. Markedsbesøg, kolonitidsarkitektur og Shwedagon-pagoden
Shwedagon-pagoden er Yangons mest berømte bygningsværk

Vi lander i Burmas største by, Yangon, om morgenen. Yangon, som tidligere hed Rangoon, var landets hovedstad fra englændernes erobring af det nordlige Burma i 1885 frem til 2005, hvor hele statsadministrationen blev flyttet til byen Nay Pyi Taw, små 400 kilometer nord for Yangon.

Selvom Yangon ikke længere er landets hovedstad, er byen dog stadigvæk landets økonomiske og intellektuelle centrum, og denne tropiske storby byder på et spændende miks af moderne byliv, smukke buddhistiske pagoder og noget af Sydøstasiens mest velbevarede britiske kolonitidsarkitektur.

På vejen til hotellet har vi et kort fotostop ved den royale Saraweik-båd, som er en kopi af en gammel kongebåd. På hotellet er der mulighed for at få et lille hvil, inden vi spiser frokost på en lokal restaurant.  Herefter går vi en tur i Yangons gamle kvarter fra kolonitiden. Mange af de gamle bygninger står stadig intakt og giver et unikt indblik i en tid, der var. Vi lægger også vejen forbi det lokale frugtmarked og Bogyoke-markedet, også kendt som Scott Market, hvor man kan finde alt fra antikt Burmask kunsthåndværk til ædelstene, kunstgallerier og lokale specialiteter. Markedet er opkaldt efter James George Scott, en britisk tjenestemand, som brugte mange år af sit liv i det britiske Burma, og som introducerede befolkningen til fodbold – i dag landets mest populære sport. Da landet blev selvstændigt i 1948 blev Scott Market officielt omdøbt til Bogoyke Aung San.

Sidst på eftermiddagen gør vi det sidste stop på vores udflugtsprogram, ved Yangons ubetinget mest berømte bygningsværk: den betagende smukke guld- og juvelbesatte Shwedagon-pagode, der troner majestætisk på den hellige bakke Singuttara midt i byen. Uanset hvor i Yangon, man befinder sig, kan man altid orientere sig i forhold til den 98 meter høje, forgyldte pagode.

Ifølge legenden er Shwedagon-pagoden 2.500 år gammel, mens arkæologer anslår, den er bygget mellem 6.-10. århundrede. Pagoden er landets vigtigste buddhistiske helligdom, med besøg af mange tusinder af pilgrimme hvert år, og det siges, at den blev bygget for at beskytte otte hår fra selveste Buddha. På denne tid af dagen er der en meget fortættet atmosfære, og templet emmer af religiøsitet.

Dette tidspunkt på døgnet er det bedste at besøge stedet på. Her hersker der nemlig en herlig stemning, når troende og ikke troende mødes med lokale familier på picnic og de stadig få turister. På dette tidspunkt er lyset også flottest, og vi ser solnedgangen over Yangon fra tempelområdet.

Vi runder dagen af med en velkomstmiddag på en lokal restaurant inden vi går til ro.

Overnatning i Yangon.

Dag 3
Yangon - Inle-søen
Velkommen til Inle-søen!

Efterhånden som vi nærmer os Inle-søen, passerer vi masser af flydende landsbyer bygget på meter høje pæle i vandet. Vi sejler tæt forbi badende børn, tøjvaskende kvinder og fiskende mænd.

Efter to timers sejlads fra Sagar når vi vores endelige mål, den 116 km² store ferskvandssø Inlé. Den ligger i 900 meters højde, smukt omgivet af frodige, grønne bjerge. På søen både bor og arbejder cirka 70.000 personer fra intha-folket. Alle huse står på pæle, og i de karakteristiske flydende haver dyrkes alt fra tomater til appelsiner.

Vi sejler direkte til vores resort som ligger på søens østlige bred i rolige omgivelser lidt tilbagetrukket fra søens livlige (og til tider larmende) bådtrafik. Herefter er der tid på egen hånd, mens roen sænker sig over Inle-søen. Mon ikke en tur i poolen eller en kold drink eller øl fra baren frister? Er vejret med os, kan vi se frem til en af de smukkeste solnedgange ved søen. 

Overnatning ved Inle-søen.

Dag 4
Sejltur på Inle-søen til pælehuse, flydende haver, markeder og templer
Fiskernes helt særlige rostil

I dag ser vi nærmere på livet i og omkring søen. Fiskeri er stadig en vigtig indtægtskilde, og de lokale fiskere praktiserer en helt særlig rostil, der ikke sådan lige lader sig kopiere: De står op i båden og ror med det ene ben snoet om åren. På denne måde har de begge hænder fri til at sænke deres fiskeruser, og denne nærmest akrobatiske stil er imponerende at se på.

Vi ser landsbyer, som står på pæle ude i søen, og de dertil flydende haver, hvor der dyrkes flere former for afgrøder, blandt andet tomater, agurker og auberginer. Trafikken på søen er en blanding af langhalebåde, der transporterer mennesker omkring, og bønder, der sejler omkring i deres robåde, for at indsamle planter til deres flydende markeder.

Vi går i land på søens vestbred og besøger Inn Dein-pagodekomplekset, der ligger godt gemt og nås via en række trappetrin. Der venter endnu et imponerende syn, når vi ser, hvordan stupaerne nærmest vokser op af jorden, og hele området virker som om, det er gået i ét med naturen.

Vi skal også se Shandel-statens vigtigste hellige pagode, Phaung Daw Ow-pagoden fra det 18. århundrede. Her opbevares fem små buddhastatuer, der hvert år sejles rundt på Inle-søen i forbindelse med søens vigtigste festival. Igennem årene har pagoden nærmest udviklet sig til et pilgrimsmål, og de fem buddhafigurer er så overplastret med bladguld, at de i dag næsten har mistet deres former.

Undervejs spiser vi frokost på en lokal restaurant og besøger også et af de lokale markeder, som flytter rundt i området alt efter ugedag.

Overnatning ved Inle-søen.

Dag 5
Inle-søen – Heho – Mandalay. Ombordstigning og byrundtur i Mandalay
Templerne emmer af religiøsitet

Efter morgenmaden på hotellet kører vi den korte vej til lufthavnen i Heho. Herfra tager det under en time at flyve til Mandalay. Med et imponerende antal buddhistiske pagoder – mere end 700 – og et stort antal klostre er Mandalay Burmas absolutte religiøse centrum. Ud af landets 500.000 buddhistiske munke bor cirka 60 procent i Mandalay og lever et liv i askese ud fra århundredgamle principper og ritualer. Mandalay er desuden kendt for sine rige kunst- og kunsthåndværkstraditioner. Under det burmesiske kongedømme, hvis sidste hovedsæde var her i Mandalay, var mange af de lokale kunstnere og kunsthåndværkere leverandører til hoffet, og de stolte, kreative traditioner består den dag i dag.

Ved ankomsten til Mandalay indkvarterer vi os om bord på skibet og nyder en velkomstdrink, og efter frokost tager vi på udflugt i Mandalay, hvor første stop bliver den berømte Mahamuni-pagode. Midt i pagodens fortættede atmosfære findes en Buddhafigur, hvorpå der igennem flere hundrede år er blevet påklistret bladguld. Som et sjovt kuriosum kan det nævnes, at Buddhafiguren hver morgen får børstet tænder og renset negle af templets munke. I området ser vi også nærmere på, hvordan guld bliver banket ud til bladguld.

Herefter ser vi det lille, men utroligt smukke Shewendaw-kloster, der for størstedelen består af sirligt og detaljeret udskåret teaktræ. Oprindeligt var bygningen forgyldt både udvendigt og indvendigt, men tiden har sat sine spor, og det er nu kun indenfor lyset kan genskinne i de gyldne flader.

Vi kører tilbage til skibet og nyder vores første middag ombord.

Dag 6
Mingun
Mingun-klokken vejer omkring 90 tons

I dag sejler vi ud på Burmas vigtigste og længste flod, Irrawaddy. Vores mål er Mingun, hvor vi skal se Mingun-klokken – en af verdens tungeste klokker på omkring 90 tons. I Mingun ser vi også nærmere på den hvide Hsinbyume-pagode, hvis hvide farve symboliserer det buddhistiske, mytologiske Meru-bjerg.

Tilbage på skibet fortsætter vi vores sejlads op ad floden mens vi spiser frokost ombord. Køkkenpersonalet om bord på skibet giver os en demonstration af, hvad det burmesiske køkken kan byde på. Vi ser hvorledes traditionelle retter såsom te-bladssalat og ingefærsalat tilberedes, og hvilke ingredienser, der indgår. Til sidst serveres de færdige retter, og interesserede kan få opskrifterne udleveret.

Efter frokosten vil vi se hvordan man bærer de traditionelle Longyi, som stort set alle burmesiske mænd bærer. Og der vil også være mulighed for at nyde en cocktail ombord inden vi sammen spiser middag.

Dag 7
Kyauk Myoung og landsbybesøg
Vi møder de lokale

Mens vi spiser morgenmad når vi landsbyen Kyauk Myong, som er kendt for deres produktion af Glazed krukker. De største kan indeholde mere end 150 liter vand!

Vi spiser frokost ombord på skibet og i løbet af eftermiddagen lægger vi til ved en tilfældig landsby hvor vi går en tur omkring og ser nærmere på hverdagslivet her.

Om aftenen spiser vi middag ombord på skibet.

Dag 8
Sagaing, Ava, Amarapura og solnedgang ved U Bein Broen
Smuk solnedgang ved den berømte bro U Bein

Vi kører i bus gennem det bakkede landsskab til Sagaing, som efter Bagans fald var hovedstad i en ganske kort periode. Der er en smuk udsigt fra bakketopperne ud over landskabet og Irrawaddy-floden.

Inden vi returnerer til skibet og spiser frokost besøger vi en sølv workshop og Sun-U-Ponnya-Shin Pagoden fra det 14. århundrede.

Efter frokost fortsætter vi til den gamle hovedstad Ava, som var landets hovedstad fra 1365-1842. Byen ligger fantastisk godt strategisk placeret på en ø mellem Irrawaddy- og Myitnge-floden. Vi tager på rundtur i Ava i hestekærrer og ser på Bargayar-klostret, hvor de kongelige burmesere fik deres uddannelse. Klostret er rigt udsmykket med træudskæringer.

Vi fortsætter til Amarapura (”den udødelige by”) som i en periode på 50 år (1783-1833) var landets hovedstad. Her besøger vi den berømte 1,2 kilometer lange U Bein Bro, verdens længste gangbro i teaktræ. Den hviler på mere end 1.000 bropiller hen over Taungthaman-søen og forbinder Taungthaman-øen med fastlandet. Selvom U Bein broen er mere end 200 år gammel, er den stadig i fin stand. Broen er en af Burmas mest fotograferede seværdigheder, og der er ofte et leben af lokale på gåben eller cykel hen over broen.

Middagen nyder vi igen på skibets restaurant og efter middagen underholdes vi med en klassisk burmesisk danseopvisning.

Dag 9
Yandabo - Pakokku
Pige med hjemmelavet solcreme

Vi ankommer til Yandabo, en pittoresk landsby berømt for sin produktion af lervarer. Landsbyen er også interessant ud fra et historisk perspektiv, da det var her fredstraktaten mellem briterne og burmeserne blev underskrevet i februar 1826 efter den første Anglo-Burmesiske krig. Vi besøger nogle af de lokale værksteder og ser, hvordan lervarerne bliver til. Efterfølgende besøger vi landsbyens skole (vi tager forbehold for, at skolen er åben den pågældende dag).

Vi fortsætter vores færd ned af Irrawaddy-floden og når det punkt hvor en anden stor flod – Chindwin-floden løber ud i Irrawaddy-floden.

Dag 10
Pakokku til Bagan
I Bagan står ca. 3.000 historiske, buddhistiske templer

Efter endnu en dejlig morgenmad på skibet, stiger vi ombord på en Trishaw (en slags trehjulet cykeltaxi), som tager os gennem Pakokkus myldrende gader. Vi lægger vejen forbi byens markeder, og kigger på alskens varer, der sælges og købes her.

Vi forlader Pakokku og efter frokosten nærmer vi os så småt en af Sydøstasien største seværdigheder, Bagan. Bagan er et 42 km² stort sletteområde, som er hjemsted for mere end 3.000 historiske, buddhistiske templer. Så langt øjet rækker, popper de karakteristiske, spidse tempeltårne op i det flade slettelandskab, og det hele har et skær af mystik og uvirkeligt eventyrlandskab over sig. Starten på byggeriet af det første tempel på Bagan-sletten fandt sted i 1057 efter vor tidsregning. Konge efter konge føjede flere og flere templer til, lige indtil Kublai Khans mongolske tropper 230 år senere erobrede området.

4.400 templer blev bygget på sletten, og på trods af naturmæssige udfordringer som jordskælv, oversvømmelse og erosion består mere end 3.000 templer den dag i dag. Området kandiderer til at komme på UNESCO’s liste over verdens kulturarv, men en verserende tvist mellem myndighederne og UNESCO om renoveringsmetoder har sat processen på pause.

Vi ser nogle af Bagan-slettens mest betydningsfulde pagoder, heriblandt Ananda-templet, et hvidkalket mesterværk, som kombinerer Mon-arkitektur med indisk arkitektur. Ifølge legenden fik kong Kyanzittha dræbt de otte munke, der byggede templet, så de ikke kunne bygge et lignende tempel andetsteds.

Dag 11
Bagan
Rig mulighed for smukke billeder i Bagan

Vi har endnu en dag til at udforske de mange templer i området mens vores skib ligger her.

Dag 12
Bagan. Fly til Yangon, tid på egen hånd og hjemrejse

Det er blevet tid til at forlade skibet, og efter morgenmaden tjekker vi ud fra skibet og kører til lufthavnen i Bagan, hvorfra vi flyver tilbage til Yangon.

Vi har det meste af dagen til at gå på opdagelse i Yangon, og vi spiser afskedsmiddag sammen. Der vil være mulighed for at tage et bad og skifte tøj, inden vi flyver hjem efter midnat.

Dag 13
Ankomst til København
Vi lander i København.

Prisinformation

Tillæg for enkeltkahyt
Upper Deck kr. 14.998,-
Tillæg for opgradering af kahyt
Opgradering af dobbeltkahyt til Upper Deck kr. 1.298,-
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København* – Yangon t/r med mellemlanding
 • 3 lokale flyvninger
 • 7 nætter ombord på RV Indochina Pandaw i valgt kahyt type. (Standard-kahyt på Main Deck, eller opgradering til Upper Deck mod tillæg på 1.298,- per person)
 • Udflugter og entréer jf. dagsprogram
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse
 • 10 x frokoster (dag 2-11)
 • 9 x middage (dag 2 og 5-12)
 • Skatter og afgifter

* Mulighed for at rejse fra Billund, Aarhus eller Aalborg med forbehold for ledige flypladser og mod gebyr. Fra kr. 948,- per person

Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring og Seniorrejseforsikring
 • Eventuel opgradering til kahyt på Upper Deck, tillæg kr. 1.298,- per person
 • Tilslutning med indenrigsfly fra kr. 1.498,-
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Visum til Burma USD 50,-
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (ca. USD 50,- pr. person)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Visum til Burma

Du skal have visum for at rejse til Burma. Visummet søger du selv via Burmas online E-Visa-system. Det koster 50 USD. Vi har udarbejdet en visumvejledning til dig, så du får hjælp til at udfylde skemaet. Vejledningen sender vi til dig sammen med fakturaen, når du har bestilt rejsen.

Valuta

Møntfoden i Burma er kyat (MMK). I Burma veksles lettest fra US-dollar og nogle få steder også fra euro. Anden valuta accepteres sjældent. Hæveautomater bliver der stadigt flere af – især i de større byer, herunder Yangon og Mandalay. Selvom der flere og flere steder kan betales med kreditkort (Visa og MasterCard), råder vi til, at man medbringer nye US-dollarsedler som veksles til kyat i Burma og ellers tager et kreditkort med til at supplere med.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en lommelygte og en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om Burma

Her kan du få mere at vide om Burma: http://www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/burma. Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Beklædning

Under rejsen besøger vi templer og andre helligdomme, hvor ’tækkelig’ påklædning er påkrævet. Det betyder, at evt. shorts og kjoler SKAL dække knæene (gælder begge køn). Ligeledes er nedringede bluser ikke tilladt, og skuldrene skal også være tildækket ved besøg i templer og lignende.

Desuden er det ikke tilladt at have sko eller strømper på ved besøg i templer og andre helligdomme. Man kan med fordel tage sandaler eller klip-klappere på de dage, hvor der er tempelbesøg.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På busrejser kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 5 out of 5 by from Den perfekte rejse for alle + 60 årrige Rejsen var perfekt arrangeret. Vi var 28 personer tilmeldt. Havde nok været helt optimalt med kun 20 personer i gruppen. Skibet vi sejlede med var super lækkert, med den sødeste lokale betjening. Vi blev virkelig nurset. Vores rejseleder Lasse bar hovedansvaret for, at turen blev så vellykket som den gjorde. Han har en utrolig stor viden om landet, dets historie og kultur. Han er utrolig omsorgsfuld over for gæster, og han har humor og charme og er i virkeligheden enhver svigermors drøm. Man er i de bedste hænder, når Lasse er rejseleder. Han har jo selv bået i Sydøst Asien igennem de ca. 20 sidste år. Jeg og min kone kan varmt anbefale dette vidundelige flodkrydstogt i Burma. Anhen
Date published: 2017-02-12
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk rejse til Burma med mange forskellige oplevelser. Rejsen var spændende og de 2 dage på Inle-søen,var noget helt andet,end vi havde prøvet før. Med 3 indenrigsflyvinger kom vi langt omkring,som gjorde rejsen extra spændende da Burma har meget at byde på. Storby Yangon : flotte pagoder og bygninger, mange mennesker og biler. Inle-søen: at sejle på den og se befolkningens dagligdag, hvordan de arbejder med deres håndværk,som vævning, guld & sølv fremstilling af smykker,arbejder i træ,dygtig folkefærd. Flodkrydstogtet fra Mandalay hvor vi lagde til i Yandabo, en landsby som er så langt fra år 2017, men folk så ud til at have det godt, og børnene gik i skole. Med så mange oplevelser på 13 dage og lang rejse frem og tilbage, syntes vi rejsen var hård,men super god.
Date published: 2017-02-12
Rated 5 out of 5 by from En helt fantastisk rejse med mange uforglemmelige oplevelser En rejse, helt ud over det normale. Den største oplevelse var dagene på Inle-søen, hvor vi så hvordan de lokale levede deres liv ude på søen, men også udflugterne fra flodkrydstogtskibet var utroligt spændende. Vores rejseleder - Lasse - var enormt vidende, og havde en fantastisk Stor indsigt i de lokale forhold. Ikke kun i Burma, men også i mange af de omkringliggende lande. Han gav os en stor forståelse, ikke kun af nutiden i Burma, men også af de historiske forhold. Han tilpassede udflugter mv. Så vi alle kunne være med, uden det blev for anstrengende Bedre rejseleder findes ikke
Date published: 2018-11-26
Rated 5 out of 5 by from Fantastiske Myanmar. En rejse med oplevelser, der var meget anderledes, end hvad vi før har prøvet. Landet har været lukket i mange år, og det at komme ud i byer og se folk leve som for 150 år siden, var en stor oplevelse. At sejle på Inlesøen var fantastisk. Vores rejseleder Lasse Nordensgaard Rasmussen, kendte vi fra en tur til Australien, og han er en gave for enhver rejsende, han har en kæmpe viden, en dygtig og levende fortæller, samt et meget dejligt menneske at være sammen med. En fantastisk tur.
Date published: 2017-02-12
Rated 5 out of 5 by from En unik oplevelse i et spændende land Alt fungerede perfekt, virkelig godt planlagt med aktiviteter hele tiden. Rent faktisk kan det virke som der er for mange, men så kan man sagtens springe en halv dag over. Lasse var en uhyre kompetent rejseleder, med en vidden ud over det sædvanlige.
Date published: 2017-02-12
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk rejse Vi har rejst meget, boet i udlandet mm. Men denne rejse var vores største oplevelse nogensinde. Vores rejseleder, Lasse Rasmussen var outstanding, velforberedt og informativ. Og hvis gæsterne havde helbredsproblemer var han klar med hjælp.
Date published: 2017-02-12
Rated 4 out of 5 by from Dejlig rejse med indtryk af fortidens og det nuværende Myanmar God rundrejse i Myanmar, i et acceptabelt tempo trods den geografiske spændvide. Mange indtryk og spændende besøg i landsbyer. Vi havde en meget vidende og indlevende rejseleder, med megen lokalkenskab og indsigt
Date published: 2017-02-12
Rated 4 out of 5 by from De smilende menneskers land At sejle med det attraktive skib Katha Pandaw ned ad den vældige Irrawaddy-flod er en skøn oplevelse. Der er mulighed for at se talrige smukke pagoder og templer undervejs, og service-niveauet på skibet er tårnhøjt - personalet er ekstremt venlige, smilende og hjælpsomme mennesker, og maden er eminent.
Date published: 2018-02-01
 • y_2019, m_3, d_23, h_20
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_34
 • loc_da_DK, sid_MMRSC02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

MMRSC02ADK