Flodkrydstogt på Mekongfloden

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Sejl fra Ho Chi Minh City i det sydlige Vietnam til Angkor Wat i Cambodia med charmerende flodbåd, og kom tæt på templer, storbyer og natur undervejs

Oplev Vietnam og Cambodia fra vandsiden på dette skønne 8-dages krydstogt på Mekongfloden, hvor vi ser de allerstørste og mindre kendte seværdigheder. I hektiske Ho Chi Minh City har vi to overnatninger, og vi kommer både på byrundtur og ser Vietnamkrigens berømte Cu Chi-tunneler. Herefter går vi ombord på en komfortabel flodbåd i klassisk kolonistil, som i roligt tempo fører os fra det frodige Mekong-delta til Angkor Wat i Cambodia.

Vi lægger til i Cambodias spændende hovedstad Phnom Pehn, hvor vi bl.a. bliver klogere på Pol Pots grumme regime, når vi besøger Killing Fields og S-21-fængslet. Krydstogtet slutter ved Siem Reap hvor vi har tre overnatninger til at udforske det enestående Angkor Wat-tempelkompleks. Undervejs har vi god tid til at beundre de smukke landskaber og småøer, se templer og komme tæt på livet, som det leves langs Mekongflodens bredder.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Flodkrydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Cambodjanske riel og vietnamesiske dong

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra København
Dag 2 Ankomst til Ho Chi Minh City. Byrundtur til fods og velkomstmiddag
Dag 3 Ho Chi Minh City. Cu Chi-tunnelerne og byrundtur
Dag 4 Ho Chi Minh City – My Tho. Ombordstigning på flodbåd
Dag 5 Ben Tre – Cho Lach. Mangrove, bambuslunde, frugthaver og lokale værksteder
Dag 6 Ben Tre – Con Phouc. Sejltur gennem fuglereservatet Gao Giong (Den grønne oase) og udflugt til landsbyer
Dag 7 7 Con Phouc. Taoist-kloster og fiskefarme, grænsen til Cambodia Krydses
Dag 8 Phnom Penh. Byrundtur, Killing Fields og fængslet S-21
Dag 9 Tonle Sap-floden
Dag 10 Kampong Cham. Wat Hanchey, Chiro Village og Wat Nokor
Dag 11 Kampong Cham - Siem Reap
Dag 12 Siem Reap. Angkor Thom og Angkor Wat
Dag 13 Siem Reap. Flydende landsby ved Tonle Sap-søen og tid på egen hånd
Dag 14 Siem Reap. Tid på egen hånd. Hjemrejse
Dag 15 Ankomst til København

RV Tonle Pandaw

Den komfortable og charmerende flodbåd RV Tonle Pandaw fra Pandaw Cuises kombinerer gammel fransk kolonistil og indokinesisk-inspireret arkitektur.

Båden er 55 meter lang, blev bygget i 2002 og gennemgik i 2013 en større renovering. De blot 28 kahytter er fordelt på Main og Upper Deck, alle udvendige med panoramavinduer og udgang til dækket. Her er i alt fire dæk og masser af plads til at bevæge sig omkring på. På Upper Deck findes 18 af de populære kahytter med herlig udsigt fra dækket, samt restauranten, hvor køkkenet serverer både asiatisk og europæisk mad.

På Main Deck findes yderligere 10 kahytter. På soldækket, der er delvis overdækket af en markise, kan du nyde solen og udsigten fra en af de behagelige solsenge. På Lower Deck findes en lille shop samt spa-afdelingen, der tilbyder forskellige skønheds- og spabehandlinger. Der er gratis internet på de fælles arealer.

Atmosfæren på båden er afslappet og meget uformel. Der er ingen dresscode, heller ikke i forbindelse med middagene. Vores rejseleder holder foredrag og viser film ombord samt informerer om næste dags udflugter og aktiviteter.

Kahytterne er alle velindrettede med eget bad og toilet og har skydedørene ud til dækket, så man kan nyde udsigten både fra dækket og inde fra kahytten. Der er også minibar, air condition, sikkerhedsboks, hårtørrer samt badekåbe og slippers.

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
25.998,–
København
25.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København
Vi flyver fra København og sætter kursen mod Ho Chi Minh City i Vietnam.
Dag 2
Ankomst til Ho Chi Minh City. Byrundtur til fods og velkomstmiddag
Notre Dame-katedralen i Ho Chi Minh City

Ved ankomsten til Ho Chi Minh City tjekker vi ind på vores hotel. Byen er Vietnams største og også kendt som Saigon, hvilket den stadig kaldes i folkemunde. I mange hundrede år har byens beliggenhed været gunstig både i forhold til handel og militær strategi, og historien har sat sit præg på den i form af smukke pagoder og bygninger fra tiden som hovedstad i den franske koloni Indokina. Gadebilledet er dog domineret af moderne højhuse, farverige reklameskilte og nye biler.

Når vi har tjekket ind, går vi en tur til en af byens centrale pladser; her finder vi Notre Dame-katedralen fra 1877-1883, som har to 40 meter høje tårne med jernspir. Vi passerer også byens rådhus, operahuset og byens gamle posthus, som alle ligger i nærheden. Vi mødes igen om aftenen for at spise en fælles velkomstmiddag på en god lokal restaurant.

Dag 3
Ho Chi Minh City. Cu Chi-tunnelerne og byrundtur
De berømte Cu Chi-tunneller

I den tidlige morgenstund kører vi til de berømte Cu Chi-tunneller, der blev bygget af Vietcong i perioden 1940-60. I første omgang for at hjælpe den lille landmandshær mod helikoptere og anden moderne krigsførelse, men da Vietnamkrigen var på sit højeste, strakte tunnelerne sig faktisk hele vejen fra Ho Chi Minh City til den Cambodianske grænse, og alene i Cu Chi-distriktet er der over 250 kilometer underjordiske tunneler.

Tilbage i Ho Chi Minh City spiser vi frokost og besøger et par af byens seværdigheder. Vi besøger først Præsidentpaladset, eller Uafhængighedspaladset, som det kaldes i dag. Paladset er en klassisk bygning fra 1960’erne, hvor den sydvietnamesiske præsident Ngo Dinh Diem bestemte sig for at skifte den gamle, franske guvernørbolig ud med dette storslåede palads. Man får virkelig følelsen af svundne tiders storhed og rigdom, når man vandrer gennem de store sale, der står, som de blev efterladt i 1975.

Vi besøger et af byens mest interessante museer, Krigsmuseet. Museet beskriver Vietnams lange kamp for selvstændighed med hovedvægtet på Den amerikanske krig, som vi kender som Vietnamkrigen, fra 1965-1973. Museet er opdelt i forskellige temaer og fortæller bl.a. om de eftervirkninger, som den biologiske krigsførelse havde under det såkaldte Agent Orange-program. Der er også en udstilling om modstanden mod krigen i store dele af verden. I gårdhaven står gamle fly, kampvogne m.v. udstillet. Det er et barsk museum, men vigtig for forståelsen af det Vietnam, vi oplever i dag.

Dag 4
Ho Chi Minh City – My Tho. Ombordstigning på flodbåd
Vores hjem på det 8-dages flodkrydstogt

Det er blevet tid til at forlade Ho Chi Minh City og begynde vores spændende krydstogt på Mekongfloden. Vi kører sydpå mod det enorme Mekong-delta.

I My Tho går vi om bord på vores prægtige flodbåd RV Mekong Pandaw. Vi slapper af resten af dagen og lærer flodbåden lidt bedre at kende. Om aftenen spiser vi fællesmiddag i bådens restaurant. De kommende dage varierer retterne mellem alsidige buffeter og faste menuer med regionale retter og lokale råvarer. Det vil også være muligt at få retter fra det europæiske køkken samt vegetarmad.

Dag 5
Ben Tre – Cho Lach. Mangrove, bambuslunde, frugthaver og lokale værksteder
På bådtur i Mekong Deltaet
Fra morgenstunden sejler vi til byen Ben Tre. Her går vi ombord på en sampan – en traditionel vietnamesisk båd – og sejler ud i det frodige delta gennem mangrove, bambuslunde og menneskeskabte kanaler. Vi besøger frugthaver og lokale værksteder, hvor vi lærer om livet i deltaet og forarbejdning af de lokale produkter. Vi inviteres til at smage de eksotiske frugter og bydes på the med honning. Mekongdeltaet er også kendt for sin biavl, og den lokale honning siges at være den bedste i Asien. Hen på eftermiddagen ankrer vi op ved Cho Lach-øen, hvor vi skal på opdagelse. Vi ser de lokale pottemagere samt undervises i tilberedning af lokale rispandekager, ”Banh Xeo”.
Dag 6
Ben Tre – Con Phouc. Sejltur gennem fuglereservatet Gao Giong (Den grønne oase) og udflugt til landsbyer
Vores skib

Efter endnu et dejligt morgenmåltid ombord går vi i land og skal nu med bus til et af Mekongdeltaets flotte fuglereservater. Gao Giong kaldes også for den grønne oase, hvor vi finder vi hejrer i tusindvis, og er vi heldige vil vi også se storke og traner. Vi sejler i mindre robåde ad floder og små kanaler gennem reservatet og kommer tæt på yngleområderne, så vi fra nærmeste hold kan nyde det imponerende skue med de mange fugle. Tilbage på skibet er der frokost mens vi stille sejler mod Con Phuoc, som er en af de større øer i deltaet. Vi tager på opdagelse på øen med en Xi Loi som er en lokal pick-up taxi trukket af en motorcykel. Undervejs gør vi stop ved lokale værksteder og ser kurvefremstilling samt træskærerarbejde. Vi ser også en over 100 år gammel katolsk kirke fra den franske missionærperiode. Sidst på dagen er vi tilbage på skibet og sejler videre mod den cambodianske grænse.

Dag 7
7 Con Phouc. Taoist-kloster og fiskefarme, grænsen til Cambodia Krydses

Om formiddagen udforsker vi i mindre både de mange kanaler, der nærmest som en labyrint udformer områder omkring Tan Chau-øen. Vi skal også i land på øen og tager på tur, igen i dag med Xi Loi. Vi kører gennem marker og små landsbyer og oplever de lokales arbejde og levevis. Vi ser også lokal fiskeproduktion i dambrug eller fiske-farme som de kaldes lokalt.

Ud på eftermiddagen krydser vi den cambodianske grænse, hvor vi udfylder visumpapirer mv. Når formaliteterne ved grænsen er overstået, har vi resten af dagen og aftenen til afslapning på båden.

Dag 8
Phnom Penh. Byrundtur, Killing Fields og fængslet S-21
Flere end 17.000 mennesker mistede livet i Pol Pots S-21

I dag lægger vi til i hovedstaden Phnom Penh, der med sin rustikke charme og elegance stadig emmer af fransk kolonitid. Vi tager på en afslappende tur i cykeltaxa rundt i landets hovedstad. De tidligere franske koloniherrer har sat et tydeligt præg på Phnom Penhs arkitektur, og byen med sine brede boulevarder blev førhen anset for den smukkeste by i Indokina. Imidlertid har de historiske begivenheder og landets manglende ressourcer betydet, at kun få af de gamle franske kolonibygninger er blevet vedligeholdt, og Phnom Penh fremstår i dag som en moderne storby.

Efter frokost dykker vi ned i Cambodias triste fortid under Pol Pots styre. Vi besøger The Killing Fields ved Choeung Ek cirka 15 kilometer fra Phnom Penhs centrum. I dag er stedet yderst fredfyldt, men på disse marker blev tusindvis af personer mishandlet og henrettet på bestialsk vis under De Røde Khmerer. Ofrenes lidelser og historie mindes på stedet af et højt tårn med kranier fra blot nogle af de mennesker, hvis liv endte i massegravene.

Vi kører herefter til Tuol Sleng-museet Tuol Svay Prey High School, som i 1975 blev omdannet til et fængsel af De Røde Khmerer og navngivet S-21 (Security Prison 21). I perioden 1975-1978 fungerede fængslet som torturkammer, og for mere end 17.000 mennesker blev opholdet i S-21 sidste stop, inden de blev transporteret videre til udryddelseslejren i Choeung Ek (Killing Fields). I dag er S-21 omdannet til museet Tuol Sleng til minde om de grusomheder, der fandt sted under De Røde Khmerer. Samtlige fanger, der opholdt sig her, blev fotograferet. På væggene er portrætterne udstillet, og desperationen står malet i deres ansigter. Stedet er i sandhed deprimerende at besøge og minder os om menneskets mest mørke sider.

Dag 9
Tonle Sap-floden
Lokalt liv på Tonle Sap-søen

Hovedstaden Phnom Penh ligger strategisk tæt på det punkt, hvor Mekongfloden, Bassacfloden og Tonle Sap-floden mødes. I dag tager vi en afstikker på Tonle Sap-floden. Floden snævrer flere steder ind, og vi sejler tæt forbi de lokale landsbyer og ser livet langs bredden samt den frodiggrønne, sydøstasiatiske jungle.

Vi besøger en landsby med sølvsmedning som speciale og ser, hvordan det ædle metal forarbejdes.

(Obs! Hvis vandstanden er for lav, bliver dagens udflugt med bus).

Dag 10
Kampong Cham. Wat Hanchey, Chiro Village og Wat Nokor
På Mekong

Tidlig morgen sejler vi op til tempelkomplekset Wat Hanchey, der med sin beliggenhed på en bakketop har en spektakulær udsigt over Mekongfloden. Hvis du ikke har mod på at gå de ceremonielle 303 trin op til templet, kan du vælge at tage en motorcykeltaxi (pris cirka en dollar). Templet er et af de ældste i Cambodja, men er utrolig velbevaret med sine mange smukke relieffer og figurer. Tilbage på flodbåden sejler vi mod Kampong Cham, hvor vi nyder frokosten.
 
I Kampong Cham skifter vi båden ud med en bus og besøger landsbyen OBT Chiro. OBT er en cambodiansk NGO, som hjælper de lokale børn med at give dem en uddannelse, oplysning samt forskellige færdigheder inden for forskellige fag: alt fra diverse håndværksfag, landbrug, biavl og plastic genbrug.
 
Vi slutter dagen af med at besøge det stadigt fungerende klostertempel Wat Nokor, der er bygget i ruinerne af et gammelt tempel.

Dag 11
Kampong Cham - Siem Reap
Siem Reap
Efter morgenmaden er det blevet tid til at forlade vores flodbåd. Fra Kampong Cham kører vi med bus til Siem Reap. Vi gør et stop i byen Kampong Thom, inden vi om eftermiddagen når Siem Reap. Ved ankomsten til Siem Reap tjekker vi ind på vores hotel og bruger resten af dagen på at slappe af eller se nærmere på byen.
Dag 12
Siem Reap. Angkor Thom og Angkor Wat
Angkor Wat

I dag skal vi besøge Angkor Thom, den sidste hovedstad i Khmerriget, opført i det 12. århundrede under kong Jayavarman VII. Ruinbyen på ni kvadratkilometer er omkredset af en kvadratisk, otte meter høj mur. Efter at have passeret indgangsporten flankeret af imponerende elefanter bevæger vi os ind til Bayon-templet, som ligger præcist i midten af byen. Templet har 54 tårne med udskårne, gådefulde ansigter, som symboliserer de 54 provinser i det store Khmerrige. Smukke relieffer skal vi også se på Elefanternes Terrasse og Den Spedalske Konges Terrasse.

Ved middagstid vender vi tilbage til vores hotel og holder en lang frokostpause, hvor der også bliver tid til at slappe lidt af ved poolen med en god bog.

Om eftermiddagen skifter vi bussen ud med tuk-tuk og kører til den fantastiske tempelby Angkor Wat. Hele tempelkomplekset dækker 20 x 50 kilometer og var i 800-1300-tallet hovedstad for det mægtige Khmerrige, hvis magt og kulturelle indflydelse rakte langt ind i de omkringliggende lande. Selve Angkor Wat er blot det største af mange templer, selvom det har lagt navn til hele området. Angkor Wat er et af de bygningsværker, der bliver ved med at forbløffe besøgende, og stedet efterlader ingen tvivl om, at Khmerriget har haft sin berettigede storhedstid.

Hvis vejret tillader det, nyder vi solnedgangen over rismarkerne fra det smukke tempelområde, inden vi vender tilbage til hotellet.

Dag 13
Siem Reap. Flydende landsby ved Tonle Sap-søen og tid på egen hånd
Lokalt liv på Tonle Sap-søen

Tonle Sap-søen er den største ferskvandssø i Sydøstasien og en del af Mekongs flodsystem. Floden er den eneste i verden, hvis strøm skifter retning to gange om året, og sommerens monsunregn får søen til firedoble sin størrelse.

Vi besøger en landsby med ca. 6.000 indbyggere, der bogstavelig talt lever på vandet. Alle huse lige fra boliger og restauranter til butikker og skoler enten er husbåde eller står på pæle. Indbyggerne lever primært af fiskeri, og i regnsæsonen omdannes byens gader til kanaler og små både må tages i brug for at komme omkring.

Efter landsbybesøget vender vi tilbage til Siem Reap og har eftermiddagen på egen hånd til at slentre en tur rundt i byen – eller måske frister hotellets swimmingpool.

Om aftenen nyder vi en afskedsmiddag på en lokal restaurant i byen.

Dag 14
Siem Reap. Tid på egen hånd. Hjemrejse
Mangler du at købe de sidste gaver eller souvenirs, er det ved at være sidste chance. Ellers er dagen til fri disposition, inden turen går mod lufthavnen og senere mod København.
Dag 15
Ankomst til København

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 25.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltkahyt
kr. 12.998,-
Tillæg for kahyt på Upper Deck
kr. 1.498,-
Prisen inkluderer
 • Fly København – Ho Chi Minh City og Siem Reap – København med Thai Airways via Bangkok
 • Dansk rejseleder
 • Udflugter og entréer jf. Program
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse 2 nætter i Ho Chi Minh City på Continental (Deluxe Room)
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse 3 nætter i Siem Reap på Sokha Angkor (Deluxe Room)
 • 8 dage/7 nætters krydstogt med RV Tonle Pandaw i delt dobbeltkahyt (Standard-kahyt på Main Deck, eller opgradering til højere kategori mod tillæg 1.498,- dkk per person)
 • Drikkepakke ombord på skibet, inkluderende; sodavand, øl og lokal spiritus (vin ikke inkluderet!)
 • Drikkepenge ombord på skibet (skibspersonale)
 • Morgenmad dagligt
 • Frokost alle dage, undtagen dag 2, og 14
 • Middag alle dage, undtagen dag 3, 11, 12 og 14
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 %
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuel opgradring til kahyt på Upper Deck, tillæg 1.498,- dkk per person.
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører før og efter krydstogtet.  Beregn ca. 300-400 dkk
 • Visum til Cambodia USD 35,- . Husk at medbringe et pasfoto
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Personlige fornødenheder
 • Tillæg for enkeltværelse/-kahyt
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,-
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer
Albatros' tryghedsgaranti

Bemærk at denne rejse ikke er omfattet af Albatros' tryghedsgaranti. Afbestilling sker derfor efter Albatros' almindelige bestemmelser.

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Praktiske oplysninger

Regntid og forhold

I regntiden kan vandstanden i Tonle Sap-søen stige med op til 10 meter, og det kan grundet de store udsving være svært at forudsige vandstanden. Programmet vil derfor være vejledende, da vandstand, vejr og vind mv. kan medføre, at ruten og enkelte udflugter må ændres eller aflyses. Hvis der skulle ske programændringer, bestræber vi os selvfølgelig på at finde bedst mulige alternativer.

Visum

Visum til Cambodia opnås ved ankomsten til Cambodia. Husk at medbringe 2 x pasfoto samt USD 35,- i kontanter. Der kræves ikke visum til Vietnam på denne rejse, da opholdet i Vietnam ikke overstiger 15 dage, dog skal en kopi af dit pas sendes til Albatros Travel. (Gælder ved dansk pas, kontakt gerne Albatros Travel for yderligere information).

Bagage

Det er en god idé at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 20 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om dine rejsemål

Vil du vide mere om klima og vejr, tidsforskelle, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres, så læs mere herunder. Thailand: www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/thailandCambodja www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/cambodjaVietnam www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/vietnam
Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from Flodkrydstogt med masser af kultur, historie og politik Ud over de i overskriften nævnte punkter, så vil vi klart fremhæve vores rejseleder som en klar 'ledestjerne' på denne tur. Han og vores lokale guider fik i den grad udvidet vores viden om Cambodia/Vietnam, trosretninger og menneskene i disse lande. Meget tankevækkende var især vores lokalguides personlige beretning fra Khmer Rouge tiden og hans senere virke i den cambodjanske hær. Mødet med de mange lokale mennesker på markeder, i landsbyer (på land og til vands) og i de store, moderne byer var også en stor oplevelse. Sidst, men ikke mindst, så gav turen også tid til, at der kunne slappes af mellem de mange indtryk under rejsen.
Date published: 2018-02-10
Rated 5 out of 5 by from Varieret, interessant og afslappet flodkrydstogt. Vi nød flodens rytme og kedede os aldrig. De daglige udflugter var velvalgte på steder, hvor man følte sig som de eneste turister. Vi både gik og blev transporteret af diverse lokale "køretøjer". Skibet var ren luksus fra det skønne værelse til baren på soldækket. Smil overalt. God betjening. God mad, hvor vi daglig kunne vælge mellem flere retter både til frokost og til aften. Interessante film og foredrag, hvor det betalte sig også hjemmefra at have læst og set film om landenes historie. Vi kom klogere hjem.
Date published: 2019-02-09
Rated 5 out of 5 by from Spændende flodkrydstogt på Mekongfloden Fra Ho Chi Minh (Saigon) i syd til Siem Reap i nord! Spændende udflugter langs floden. Byture i Saigon, Phnom Penh og Siem Reap. Turene til Angkor Wat og turen til den flydende landsby ved Tonle Sap søen gjorde særligt indtryk. Vi kom tæt på Vietnamkrigens og Pot Pol Styrets rædsler. (Det var frivilligt!) Rejselederen havde fundet adgange med færre turister til eksempelvis Cu Chi tunnelerne nord for Saigon. På turen hertil fik vi en grundig gennemgang af Vietnamkrigen, ledsaget af vestlig musik fra tiden. Man var tilbage i stemningen fra dengang. Indlogering og forplejning var i top. Alt i alt en tur, der kan anbefales.
Date published: 2020-02-12
Rated 4 out of 5 by from interessante oplevelser, gode hoteller og fint lille skib Godt tilrettelagt rejse med fin balance mellem spændende, forfærdende udflugter og hyggelig afslapning. Ankor Wat var et højdepunkt sammen med mindelserne fra krigen i Cambodia og Vietnamkrigen. Gode lokale besøg i landsbyer og på markeder. Vores rejseleder Lasse er dygtig, iderig og engageret. Stor ros til ham. En del sygdom på turen. Husk Immodium eller lignende. Og husk de gode travesandaler, der gås meget. Og det er varmt - så solcreme og hat er godt. Phnom Penh og Saigon er interessante byer. Maden blev lidt ensformig i længden. God service på skib og hoteller.
Date published: 2018-02-01
Rated 5 out of 5 by from Skøn rejse til Cambodja og Vietnam Vi fik en god oplevelse af både Cambodja og Vietnam og fik en fin indføring landenes dystre historie. Angkor Wat var en stor oplevelse. Flodbåden på Mekongfloden var en skøn måde at rejse på. Ho Chi Minh City er en imponerende storby med en meget national bevist befolkning, som alle kørte på motorcykler. Vi oplevede den helt store folkefest da fodbold landsholdet spillede finale i de asiatiske fodboldmesterskaber. Det blev til sølv, men det lagde dog ingen dæmper på begejstringen. Kampen blev spillet i Kina i snevejr !!
Date published: 2018-01-31
Rated 5 out of 5 by from Luksus på mekongkrydstogt med store oplevelser Fantastisk rejse med gode hoteller og et luksuriøst flodkrydstogt. Et væld af store oplevelser lige fra Angkor Watt som noget af det største til udflugt i småbåde for at se de sjældne floddelfiner, museer og markeder, templer og skole privat hjem, sejlands i små både på kanaler og kørsel med tuktuk, cykeltaxa og oksekærre samt de historiske steder: Killing Fields og Vietkong-tunneler. Vores dygtige og vidende rejseleder sørgede for at alt klappede, vi fik indsigt i historie, kultur og politik, på krydstogtet blev vi forkælet med god mad og drikke, underholdning og spændende udflugter. Vores skib, Mekong Pandaw, var meget lækkert indrettet med store kahytter, god plads på soldækket, bibliotek, biograf og motionsrum samt en fantastisk besætning som tog sig rigtig godt af os.
Date published: 2017-11-04
Rated 5 out of 5 by from Super god rejseoplevelse Spændende rejse hvor man kommer derhen hvor ikke så mange andre kommer - virkelig en fantastisk oplevelse, ikke mindst fordi vores rejseleder (Per) vidste rigtig mange ting om de steder hvor vi kom hen - stor ros til ham. Spændende mad både på båden og de måltider der var inkluderet i rejsen. Vi kunne spørge rejselederen om gode tips til lokale restauranter når vi selv skulle sørge for maden, men ellers fandt vi gode madsteder i baggaderne i byerne vi kom til, det var også billigt og oplevelserne værd at prøve.
Date published: 2019-10-23
Rated 5 out of 5 by from Mekongfloden - når den er bedst Efter en lidt lang flyvetur ankommer vi til et meget smukt hotel i Siem Reap. Stort værelse med badekar og separat brusekabine. Morgenmaden fantastisk. Angkor Thom og Angkor Wat en stor oplevelse - men konditionskrævende. Fantastisk bygningsværk fra før 1100-tallet. De indlagte middage og frokoster var en virkelig kulinarisk oplevelse. Landsbyer på pæle og de flydende landsbyer på Tonle Sap søen var spændende trods den store fattigdom, som vi så. De programsatte områder og seværdigheder var virkelig fantastiske og afvekslende. Dog skal fremhæves besøget på Killing Fields og fængslet S21, som viste os rædslerne under Khmer Rouge styret. Vi har set billeder på TV, vi har læst om det, hørt om det, men stå en halv meter fra begivenhederne er en øjenåbner af rang. Flodbåden var også en oplevelse. Maden dejlig. De indlagte ture var givende, afvekslende og af en tilpas varighed. Ho Chi Minh City er en levende by. Besøgene i Cu Chi Tunnel området er et lærerigt indblik i krigen - godt fuldt op af rædselsbillederne på krigsmuseet. Guiden Jens Erik Pedersen var dygtig, vidende og effektiv. Han gjorde hele turen til en virkelig oplevelse.
Date published: 2017-03-29
 • y_2021, m_5, d_12, h_17
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.15
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_54
 • loc_da_DK, sid_VNCRI01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

22VNCRI01ADK0902