Flodkrydstogt på Rhinen fra Basel til Amsterdam

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev de hyggelige middelalderbyer og UNESCO-fredede flodlandskaber med borge, bjerge og vinklædte skråninger

Sejl gennem 4 lande på Albatros’ eget flodkrydstogt med det 4-stjernede skib Sound of Music. Fra Basel følger vi Rhinens løb nordpå gennem Frankrig, Tyskland og hele vejen til Hollands hyggelige hovedstad.

Et af turens absolutte højdepunkter er den tyske Rhindal, hvor bjergene blander sig med terrasse-vinmarker og pittoreske borgruiner. Og hvem ved, om vi hører sirenens sang, når vi passerer den sagnomspundne Lorelei-klippe?

Undervejs anløber skibet nogle af Nordeuropas kulturelle sværvægtere. I Strasbourg i Alsace tager vi på opdagelse i den UNESCO-fredede middelalderbykerne, og i Köln ser vi domkirken Kölner Dom, der mirakuløst overlevede 2. verdenskrig. På rejsen venter også små, hyggelige Rhinbyer som Rüdesheim am Rhein og Oberwesel samt Mainz midt i Tysklands største vindistrikt.

Ud over de guidede udflugter og byrundture i udflugtspakken (ikke inkluderet) tilbyder vi også ”Rhinen Aktiv” (ikke inkluderet)  for dem der gerne vil du og opleve naturen med cykelture og vandring.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Flodkrydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro, schweizisk franc

Dagsprogram
Dag 1 Billund – Zürich, Schweiz. Videre til Basel. Byvandring og check-in på skibet
Dag 2 Strasbourg, Frankrig. Mulighed for kanalrundfart og byrundtur i den UNESCO-fredede middelalderbykerne
Dag 3 Mainz, Tyskland. Mulighed for byvandring med Arne Jacobsens rådhus. Videre til Rüdesheim am Rhein
Dag 4 Rüdesheim am Rhein, Tyskland. Køretur til smukke vinlandskaber og videre sejlads mod Oberwesel med mulighed for byvandring
Dag 5 Oberwesel-Koblenz, Tyskland. Sejlads gennem Lorelei-passagen med ankomst til Koblenz og mulighed for gåtur i byen
Dag 6 Köln, Tyskland. Mulighed for byvandring og besøg i Kölner Dom
Dag 7 Amsterdam, Holland. Mulighed for byvandring og kanalrundfart
Dag 8 Amsterdam – Billund

Sound of Music

Sound of Music er et komfortabelt og moderne flodkrydstogtskib med plads til 128 passagerer fordelt på tre dæk.

Nyd det afslappede liv om bord på det rummelige skib – i den behagelige loungebar, over lækker middag i restauranten, på det store soldæk eller mere privat i din egen kahyt. Skibet har også en lille butik og et fitnessrum.

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Billund – Zürich, Schweiz. Videre til Basel. Byvandring og check-in på skibet Afsejling kl. 20.00
Basel ved Rhinen

Vi flyver fra Danmark, og ved ankomsten til Zürich kører vi til Basel. Byen ligger ved bredden af Rhinen, netop hvor den franske, tyske og schweiziske grænse mødes. Basel er det tætteste, Schweiz kommer på en havneby – herfra kan skibe af en rimelig størrelse komme via Rhinen op til Holland og Nordsøen. 

Historisk set har Basel spillet en vigtig rolle som internationalt mødested, hvor alt fra fredstraktater til internationale handelsaftaler er blevet indgået. Basel er i dag også en vigtig kulturby, der huser en lang række museer, teatre og Schweiz’ ældste universitet. Blandt museerne kan nævnes Basel Kunstmuseum, der har en af verdens ældste kunstsamlinger.

Vi tager på opdagelse til fods, hvilket giver os god tid til at nyde stemningen og den dejlige udsigt langs med Rhinen. Fra den centrale markedsplads begiver vi os ind i den gamle bydel og kommer til pladsen Münsterplatz ved Basler Münster, hvor vi finder byens smukke middelalderkatedral. Læg mærke til de farverige og fint mønstrede teglsten, som kirken er så kendt for. Med sin centrale placering ved floden har katedralen været hjemsted for en række store begivenheder i Basels historie. Vi får også et mere moderne element af byen med, når vi går gennem Freie Strasse, en af Basels store shoppegader. Efter gåturen vil der være tid til at spise frokost på egen hånd (ikke inkluderet).

Senere kører vi til skibet lidt uden for Basel og tjekker ind (det tager cirka 40 minutter at gå fra skibet ind til Basels centrum). Om aftenen sætter vi fra kaj og glider stille ned ad Rhinen mod Strasbourg, som vi forventer at anløbe næste morgen.

Dag 2
Strasbourg, Frankrig. Mulighed for kanalrundfart og byrundtur i den UNESCO-fredede middelalderbykerne Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 18.00
Strasbourg

Vi anløber i dag den fine, velholdte middelalderby Strasbourg tæt på den tyske grænse. Strasbourg er regionshovedstad i Alsaceprovinsen og en betydningsfuld kultur- og handelsby fyldt med museer, smuk arkitektur og en UNESCO-fredet gammel bydel på den smukke ø Grand Île.

På trods af et hav af stridigheder gennem historien, hvor byen skiftevis har været på tyske og franske hænder, fungerer Strasbourg i dag som brobygger mellem de to nabolande. Specielt Strasbourg Universitet har skabt forståelse mellem områdets protestanter og katolikker. På universitetet, der er Frankrigs næststørste, har blandt andet den tyske digter Goethe studeret og tilbragt sine ungdomsår. Byen er naturligvis også kendt som hjemsted for Europa-Parlamentet, Europarådet og Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

I dag tager vi, som en del af dagens Albatros tilbud, sporvognen ind til byen for at kigge nærmere på den gamle bydel. Vi tager på en sejltur gennem byens små kanaler på floden Île og oplever de gamle sluseanlæg samt den moderne bydel med Europa-Parlamentet – en tur igennem 2000 års historie. Efterfølgende går vi en tur i de smalle gader i det pittoreske kvarter La Petite France hvor smukke 4-etagers bindingsværkshuse ligger side om side. Gåturen fører os også forbi den vældige gotiske katedral fra 1439, der ligger smukt på en af byens centrale pladser, tæt på floden og det smukke Palais Rohan, paladset, som blev bygget til byens biskop i starten af 1700-tallet. Vi stopper i en af gaderne og får smagsprøver hos en af byens bagere, ligesom vi også skal smage den lokale chokolade. 

Efterfølgende vil der være mulighed for på egen hånd at besøge katedralen med det karakteristiske ene tvillingetårn. Eller måske nyde en kop kaffe eller et glas kølig hvidvin på en af byens mange caféer, mens du følger med i gadelivet. 

Vi tager tilbage til skibet for at spise frokost. For dem der ønsker at blive i byen og nyde frokost på egen hånd, er det også en mulighed. 

Om eftermiddagen er der mulighed for på egen hånd at se mere af Strasbourg, hvorefter vi sejler fra byen.

(Dagens udflugt med kanalrundfart og byrundtur i Strasbourg er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet.)

 

Dag 3
Mainz, Tyskland. Mulighed for byvandring med Arne Jacobsens rådhus. Videre til Rüdesheim am Rhein Ankomst til Mainz kl. 09.00, afsejling kl. 15.00. Ankomst til Rüdesheim am Rhein kl. 16.30
Arne Jacobsen har tegnet rådhuset i Mainz

Vi ankommer i dag til den tidligere romerske provins Mainz, der nu er hovedstad i den tyske delstat Rheinland-Pfalz. Byen blev grundlagt som en militærpost af romerne sidst i det første århundrede, og senere blev den provinshovedstad i Germania Superior. Romernes tilstedeværelse i området ses tydeligt den dag i dag, selv på vores sejltur op langs Rhindalen. Det var nemlig romerne, der lærte lokalbefolkningen at dyrke vin på de solbeskinnede skråninger, som området er så kendt for. Mainz ligger lige midt i Rheinhessen, Tysklands største vindistrikt.

Som en del af udflugtspakken har du mulighed for, at deltage på en gåtur i den restaurerede gamle bydel med de fine bindingsværkshuse. Her finder vi også den tusind år gamle katedral Mainzer Dom, der havde stor betydning i 1100- og 1200-tallet, hvor den lagde scene til ikke færre end syv kongekroninger. Mainz var i mange århundreder også et vigtigt centrum for kultur og fremgang. Det var blandt andet her, Johann Gutenberg opfandt bogtrykkerkunsten og gjorde det muligt at masseproducere bøger. Efter datidens skala naturligvis.

Men vi skal også opleve den moderne by. Mainz blev voldsomt ødelagt under 2. verdenskrig, og efter krigen startede det største byggeboom i byens historie. Arkitekten bag byens moderne rådhus er såmænd ingen ringere end Arne Jacobsen. Efter byrundturen kan du for eksempel besøge en af byens mange traditionelle vinbarer, der også serverer lokale delikatesser som "spundekäs", en krydret cremeost, der meget passende kan få følgeskab af et glas lokal vin.

Hvis du har købt udflugtspakken ”Rhinen Aktiv”, tager vi på cykeltur i Mainz efter frokost. Vi kører langs Rhinen ad bløde bakker og omgivet af vinmarker. Undervejs kommer vi gennem vinbyen Eltville, og vi gør holdt for at nyde udsigten over Rhindalen og smage et glas af den lokale vin. Vi møder skibet i Rüdesheim am Rhein, hvor vi ligger ved kaj natten over.

(Cykelturen er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke: Rhinen aktiv kan købes, se mere senere i programmet). 

De, som ikke skal med på cykelturen, sejler efter frokost videre mod den lille, hyggelige by Rüdesheim am Rhein, hvor vi ankommer sidst på dagen. Byen er blandt andet kendt for Drosselgasse, som er en smal gade spækket med barer og restauranter. Her er der altid liv og glade dage! Ved ankomsten vil der være mulighed for at gå på opdagelse og måske få lidt af aftenstemningen med i Drosselgasse. 

(Dagens udflugt med byvandring i Mainz er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet.)

Dag 4
Rüdesheim am Rhein, Tyskland. Køretur til smukke vinlandskaber og videre sejlads mod Oberwesel med mulighed for byvandring Afsejling kl. 13.30, ankomst til Oberwesel kl. 15.00
Rüdesheim an Rhein

I dag kører vi som en del af dagens Albatros udflugt en tur i det omkringliggende landskab med de smukke vinmarker, der strækker sig op over skråningerne. Rüdesheim am Rheins mest besøgte attraktion er det imponerende Niederwald-monument, som ligger på et højdedrag over byen i Niederwald Landskabspark. Niederwald-monumentet blev opført i årene 1871-1883 i anledning af samlingen af Det Tyske Kejserrige.

Hvis du har købt udflugtspakken ”Rhinen Aktiv”, tager vi svævebanen op til Niederwaldmonumentet. Her tager vi på en lettere vandretur og går langs plateauet, hvorfra der er en enestående udsigt til Rhindalen og det omkringliggende landskab. Derfra går vi gennem vinmarkerne tilbage til Rüdesheim, hvor skibet venter på at tage os med videre. Vi spiser frokost efter ankomst til skibet.

(Svævebane- og vandreturen er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke: Rhinen aktiv kan købes, se mere senere i programmet). 

Sejladsen går nu ad den berømte UNESCO-fredede floddal Mittelrhein, der er som taget ud af et eventyr. Her blander bjerglandskaberne sig med vinmarker i terrasser op ad skråningerne. På begge sider af floden ses der småbyer, som giver liv til områdets lange historie og rige kulturarv. Området er med rette kendt som den romantiske del af Rhinen efter Goethes beskrivelse af sin rejse på floden i 1770’erne.

Vi passerer nogle af Rhinens mere end 40 borge og slotte, der stammer fra en tid, hvor floden var en af de vigtigste handelsveje mellem Midt- og Nordeuropa, og skibsfarten skulle sikres mod overfald fra lokale røvere. Floden havde i 1400-tallet flere strømsteder og vandfald, der gjorde sejladsen krævende. Det er blevet lettere i dag, hvor sluser har gjort vandet roligt. Efter cirka to timers sejlads kommer vi til den lille by Oberwesel.

Byen er kendt for at have en af de mest velbevarede middelalderfæstningsmure langs Rhinen, og de 16 tårne kan endnu ses i dag. Ved ankomsten til Oberwesel går vi en tur ad byens hovedgade til det centrale torv med de fine, restaurerede bindingsværkshuse. Vi ser den smukke rødstenskirke og går en tur op til Schönburg Slot, der troner på et højdedrag i byens udkant. Herfra har vi en fantastisk udsigt. Slottets historie går langt tilbage. Det var oprindeligt ejet af hertugen af Schönburg, der i 1200-tallet regerede over byen og havde retten til at opkræve told fra skibene på Rhinen. Efter 200 år i ruiner blev slottet i 1800-tallet genopbygget og ejes i dag af Oberwesel by, der driver det som hotel.

Efter ankomst har du mulighed for at deltage i en gåtur på byens gamle fæstningsmur, som en del af udflugtspakken, og fornemmer hvordan Oberwesel tog sig ud i sin storhedstid i middelalderen.

Vi ligger natten over i Oberwesel.

(Dagens udflugt med køretur og gåtur i Rüdesheim og byvandring i Oberwesel er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet.)

Dag 5
Oberwesel-Koblenz, Tyskland. Sejlads gennem Lorelei-passagen med ankomst til Koblenz og mulighed for gåtur i byen Afsejling kl. 09.00. Ankomst til Koblenz kl. 11.30, afsejling kl. 22.00
Vin i Rhindalen ved Oberwesel

Om morgenen sejler vi mod Koblenz, og det kan anbefales at sidde på skibets soldæk og nyde udsigten.

Efter cirka en halv times sejlads kommer vi til Lorelei, det absolut mest sagnomspundne sted langs Rhinen. En næsten lodret klippe af skifer rejser sig 132 meter i vejret, og sagnet siger, at her bor en mystisk sirene, hvis sange lokker sømænd til deres død i flodens forræderiske strøm. Det er også Rhinens smalleste sted mellem Schweiz og Nordsøen, og den svære passage er nok det, der har affødt legenden.

Vi ankommer til en af Tysklands ældste byer, Koblenz, hvis historie går mere end 2.000 år tilbage i tiden. Koblenz ligger smukt ved Deutsches Eck, hvor Rhinen og Mosel løber sammen, og fortsætter nordover som Rhinen. Byen ligger mellem fire højdedrag, hvor det meste er skov- og engarealer, og Rhinen er i sig selv en meget vigtig del af området. Vi går en tur i byen ved ankomsten, som en del af dagens Albatros tilbud, og nyder udsigten til de to floder. Koblenz blev desværre voldsomt ødelagt under 2. verdenskrig, men er i dag genopbygget.

Senere fortsætter vi mod Köln.

Dagens udflugt med gåtur i Koblenz er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet.)

Dag 6
Köln, Tyskland. Mulighed for byvandring og besøg i Kölner Dom Ankomst kl. 03.30, afsejling kl. 15.00
Den imponerende Kölner Dom

Når vi vågner om morgenen, ligger vi allerede ved kaj i den gamle romerske by Köln. Du kan som en del af udflugtspakken, komme med på opdagelse i byen. Köln var efter sigende en af de største byer uden for Rom og hed Colonia Claudia Ara Agrippinensium. Den romerske historie er tydelig overalt i bybilledet. Selv i parkeringskældrene støder man ofte på gamle rester fra romersk byggeri.

Vi starter i den gamle bydel Altstadt, som ligger ned til Rhinen. Kölns Altstadt er ikke så prangende som i mange andre tyske byer, men det er rigtig hyggeligt at gå en tur i de snørklede gader. Der er et lille stemningsfuldt torv, Alter Markt, og en del historiske bygninger, der dog ikke er de oprindelige, men genopført efter 2. verdenskrig, hvor Köln, som nævnt, næsten blev jævnet med jorden. Det siges, at efter de sidste bombardementer var overstået, kom beboerne op fra beskyttelsesrummene. De så sig omkring og begyndte at tale om, hvorvidt de skulle bygge byen op igen eller flytte et andet sted hen. Men da de så, at Kölner Dom på helt mirakuløs vis stadig stod, besluttede de sig for at blive – og kun derfor.

Vi skal naturligvis også se den imponerende domkirke, der er et ypperligt eksempel på gotisk arkitektur og i øvrigt er den største gotiske kirke i Nordeuropa. Kölner Dom er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv og er et af de mest besøgte seværdigheder i Tyskland. 

Efter byrundturen er der mulighed for selv at gå videre på opdagelse i Köln og måske nyde et glas eller to af det lokale øl Kölsch, der smager som en pilsner og serveres i høje, slanke glas. Senere sejler vi videre mod Amsterdam.

(Dagens udflugt med byvandring i Köln er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet.)

Dag 7
Amsterdam, Holland. Mulighed for byvandring og kanalrundfart Ankomst kl. 09.00
Amsterdam

Om morgenen anløber vi Amsterdam, vores sidste havn på krydstogtet. Da vi ligger ved kaj natten over, har vi god tid, og du kan endda vælge at udforske den hollandske hovedstad by night. Men inden da er der en hel dag til at opleve Amsterdam i dagslys, når du får mulighed for, som en del af dagens Albatros tilbud, at tage på en spændende byrundtur og en stemningsfuld kanalrundfart gennem byens mange kanaler – med udsigt til husbåde og de karakteristiske smalle pakhuse, der præger byens centrum.

Herefter er resten af dagen afsat til selv at tage videre ud på eventyr i den farverige kanalby, som i renæssancen blev en af Europas vigtigste søfartsbyer og handelsstæder. Byen viser sig fra sin allerbedste side i det gamle arbejderkvarter Jordaan. De små gader mellem de tre store kanaler her er bedst kendt som ”De ni små gader” – De negen straatjes – og er hjemsted for en række interessante designere, som får selskab af specialbutikker, gallerier samt de såkaldt brune caféer, som er gamle, patinerede værtshuse med godt hollandsk og belgisk øl.

I Jordaan finder man også et af Amsterdams allerstørste tilløbsstykker, Anne Franks hus, der ligger på Prinsengracht tæt ved Westerkerk. Her, hvor Anne Frank skrev sin berømte dagbog, gengives den rystende historie om pigen og hendes jødiske familie, der gennem flere år gemte sig i hemmelige rum i huset på Prinsengracht, indtil de blev afsløret og kom i kz-lejr.

På Prinsengracht ligger også Amsterdams husbådsmuseum, hvor man kan få fornemmelsen af, hvad det vil sige at bo på kanalerne. Ligeledes på Prinsengracht udstilles en anden hollandsk stolthed: tulipanen. Amsterdam Tulipanmuseum ligger over for Anne Franks hus og fortæller historien om Hollands berømte nationalblomst. Tulipanerne kan også ses under mere afslappede former på blomstermarkedet ved kanalen Singel.

Amsterdam er på alle måder en stærk museumsby, og som moderby for en række af verdenskunstens allerstørste er det imponerende samlinger, som tager plads på museernes vægge. Gå for eksempel på opdagelse omkring Museumplein, hvor man finder byens mest prominente kunstmuseer. Rijksmuseum Amsterdam rummer en stor samling hollandske mesterværker: fra religiøs kunst til guldaldermalerier og værker af blandt andre Rembrandt. På van Gogh-museet præsenteres verdens største van Gogh-samling med mere end 200 malerier og 500 tegninger af den store mester.

Den moderne kunst har hjemme på Stedelijk-museet, mens en række andre udstillingsbygninger og museer på hver deres måde medvirker til at kaste lys over Hollands historie som flådenation og kolonimagt. Det gælder blandt andet Amsterdams spændende historiske museum, der med interaktive midler folder den store fortælling ud i bygningen på Kalverstraat.

Bemærk: Vi prøver så vidt muligt at få kajplads i Amsterdam centrum. Det er desværre ikke altid muligt, selvom kajpladsen er booket og bekræftet, forbeholder havnen sig altid ret til at flytte vores skib op til få timer før ankomst. Det betyder at vi i de tilfælde, hvor kaj pladsen er langt fra centrum og uden for gå afstand, bestiller bus transfer, i forbindelse med udflugtspakkens arrangerede bytur. Deltager man ikke i det planlagte program, eller ønsker man at indlægge egne programpunkter, er transport fra og til skibet på egen regning. 

(Dagens udflugt med byvandring og kanalrundfart i Amsterdam er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet.)

Dag 8
Amsterdam – Billund
Efter en sidste gang morgenmad på skibet siger vi farvel til besætningen og kører til lufthavnen.

Udflugtspakke: Rhinen standard

Vil du supplere oplevelserne langs Rhinen med fysisk aktivitet, kan du købe denne udflugtspakke, der er en kombination af den almindelige udflugtspakke suppleret med to aktive udflugter. Denne udflugtspakke giver samlet et godt indtryk af den UNESCO-fredede Rhindal og tager dig samtidig med ud i den fantastiske natur, der omgiver en af Europas vigtigste vandveje.
Domkirke og Rhin i Köln

Udflugtspakken inkluderer

 • Halvdagsudflugt i Strasbourg med kanalrundfart og byvandring i middelalderbykernen
 • Halvdagsudflugt i Mainz med byvandring
 • Halvdagsudflugt med byvandring på fæstningsmur i Oberwesel
 • Halvdagsudflugt med byvandring i Koblenz
 • Halvdagsudflugt i Köln med byvandring og besøg i Kölner Dom
 • Havdagsudflugt med kanalrundfart og byvandring i Amsterdam

Pris: kr. 598,- pr. person

Udflugtspakken skal bestilles i forbindelse med rejsen, kan kun købes som en samlet pakke og gennemføres med minimum 20 deltagere.

Fuld knald på middelalderhyggen i Strasbourg

Udflugtspakke: Rhinen Aktiv

Vil du supplere oplevelserne langs Rhinen med fysisk aktivitet, kan du købe denne udflugtspakke, der er en kombination af den almindelige udflugtspakke suppleret med to aktive udflugter. Denne udflugtspakke giver samlet et godt indtryk af den UNESCO-fredede Rhindal og tager dig samtidig med ud i den fantastiske natur, der omgiver en af Europas vigtigste vandveje.
Tag på vandretur mellem vinmarkerne med den aktive udflugtspakke

Udflugtspakken inkluderer

 • Halvdagsudflugt i Strasbourg med kanalrundfart og byvandring i middelalderbykernen
 • Halvdagsudflugt i Mainz med byvandring
 • Halvdagsudflugt med byvandring på fæstningsmur i Oberwesel
 • Halvdagsudflugt med byvandring i Koblenz
 • Halvdagsudflugt i Köln med byvandring og besøg i Kölner Dom
 • Havdagsudflugt med kanalrundfart og byvandring i Amsterdam
Oberwesel

Aktive udflugter:

 • Cykeltur fra Mainz til Rüdesheim via Eltville (3-4 timer, ca. 35 km)
 • Vandretur i Rüdesheims vinmarker forbi Niederwald-monumentet (4-5 timer, ca. 6-7 km)

Pris: kr. 998,- pr. person

Rhinen Aktiv skal bestilles i forbindelse med rejsen, kan kun købes som en samlet pakke og gennemføres med minimum 10 deltagere. Der er maks. plads til 36 deltagere. Er der mindre end 18 deltagere, gennemføres de aktive udflugter med en engelsktalende lokal guide.

Vinmarker ved Rüdesheim

Vandre- og cykelturene er let krævende. Det forventes, du kan færdes uden hjælp i bakket terræn, hvor der kan være stenet og ujævnt. Du skal kunne gå 4-5 timer i et jævnt tempo og kunne cykle 10-15 km på en times tid. På cykelturen vil der være maks. 18 personer i en gruppe med 2 guider og på vandreturen maks. 25. Vær opmærksom på, at dele af udflugtspakken ligger samtidig med aktiviteter i det almindelige program.

Udflugtspakken skal bestilles i forbindelse med rejsen og gennemføres med minimum 10 deltagere. Der er maks. plads til 36 deltagere. Er der mindre end 14 deltagere, gennemføres pakken med en engelsktalende lokal guide.

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly Billund – Zürich med mellemlanding og Amsterdam – Billund
 • Gåtur i Basel ved ankomst
 • Informationsmøder og foredrag ved rejselederen
 • 7 nætters krydstogt på Sound of Music i delt dobbeltkahyt med vindue på Rhine-dæk; kategori C
 • Helpension på skibet
 • Kaffe, te og isvand til måltiderne på skibet
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring Gouda 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udflugtspakke og eventuelle ekstra udflugter og arrangementer
 • Tillæg for enkeltkahyt
 • Eventuelle måltider på land
 • Øvrige drikkevarer
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn euro 3,5,- pr. person i alt)
 • Drikkepenge til personalet på skibet (vi anbefaler euro 7,5,- pr. person pr. dag)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "prisen inkluderer”
Tillæg for kahytsopgradering

Læs mere om kahytstyperne under Praktiske oplysninger.

 • Tillæg for udvendig kahyt på Rhine-dæk kategori B kr. 1.498,- per person
 • Tillæg for udvendig kahyt på Danube-dæk kategori A kr. 1.998,- per person
Tillæg for enkeltkahyt
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Mosel-dæk kategori E kr. 5.998,-
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Rhine-dæk kategori D kr. 6.498,-
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Rhine-dæk kategori C kr. 6.998,-
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Rhine-dæk kategori B kr. 8.498,-
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Danube-dæk kategori A kr. 8.998,-
Rabat for kahytskategori – delte dobbeltkahytter
 • Rabat for udvendig kahyt på Rhine-dæk kategori D: kr. 398,- per person
 • Rabat for udvendig kahyt på Mosel-dæk kategori E: kr. 798,- per person
Børnepris 2-11 år

Hvis 1 barn deler kahyt med 2 fuldt betalende voksne, koster barnet kun 70 % af rejsens grundpris.

OBS: Der vil ikke være en ekstra seng til barnet. Barnet deler seng med de voksne. Skal barnet have sin egen seng, må det dele kahyt med kun 1 voksen, og der kan ikke opnås nogen rabat.

Der er mulighed for sammenhængende kahytter i kategori A.

Kontakt os, hvis I ønsker at rejse med børn.

Oplev mere

Udflugtspakke: 
Pris: kr. 598,- pr. person

Udflugtspakke "Rhinen aktiv":
Pris: kr. 998,- pr. person

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Om kahytterne

Fra de lyse og rummelige kahytter fra 11 m2 til 18 m2 har du en god udsigt til floden og omgivelserne. Kahytterne er udstyret med to enkeltsenge/dobbeltseng; badeværelse med toilet og bruser; telefon, hårtørrer, sikkerhedsboks, varme/aircondition og tv med internationale kanaler.

Danube-dæk (kat. A)
Udvendig kahyt med gulv-til-loft-vindue og skydedøre på dæk 3. 2 enkeltsenge. 15 m2

Rhine-dæk (kat. B)
Udvendig kahyt med panoramavindue (1,5 m2) på dæk 2. 2 enkeltsenge. 18 m2

Rhine-dæk (kat. C)
Udvendig kahyt med panoramavindue (2,7 m2) på dæk 2. 2 enkeltsenge. 15 m2

Rhine-dæk (kat. D)
Udvendig kahyt med panoramavindue (1,5 m2) på dæk 2. 2 enkeltsenge. 15 m2

Mosel-dæk (kat. E)
Udvendig kahyt med vindue (0,75 m2) på dæk 1. Dobbeltseng (140x200 cm). 11 m2

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde. Det er absolut en god ide at medbringe en kikkert – man går glip af meget uden.

Særlige forhold vedrørende helbred

I henhold til rederiets regler har du pligt til at informere Albatros Travel om evt. sygdom eller lidelse, handicap, graviditet eller andre forhold, der kan have betydning for dit velbefindende eller din helbredsmæssige tilstand under krydstogtet.

Ikke egnet for gangbesværede

Vores udflugter og rundture i byerne foregår til fods, og vi går ofte fra skibet til byernes centrum. Da mange af byernes gamle bydele er fredede og har smalle brolagte gader er det ikke muligt køre i bus. Vi oplever også langt mere atmosfære og kommer tæt på byen, når vi er til fods. Vi bruger også offentlig transport som sporvogn og metro. Som deltager i turen skal du derfor regne med at gå 6 km om dagen i et roligt tempo på byrundturene, som varer mellem 1½ og 2½ timer. Du skal altså være mobil, selvhjulpen og kunne færdes uden hjælp.

Skibet er desværre ikke indrettet til gangbesværede, som ikke kan bevæge sig rundt ved egen kraft. Dette skyldes primært hensyn til sikkerhed, da rederiet kræver, at alle skal kunne gå fra en båd til en anden uden hjælp fra personale eller medpassagerer.

Af sikkerhedsmæssige årsager må kørestole og gangstativer/rollatorer heller ikke tages med på skibet. Der skal være fri passage på gangarealer o.l.

Kajplads

Når flodkrydstogtskibene lægger til kaj, fortøjes skibene flere steder langskibs uden på hinanden. Det betyder, at man kan opleve at kigge ind i siden på et andet skib i stedet for at have udsigt til landskabet eller en by, når skibet ligger ved kajen. Og at man skal gå gennem andre både for at komme i land – eller at andre passagerer går igennem Sound of Music.

Vi prøver så vidt muligt at få en kajplads i centrum af de byer, vi besøger. Det er desværre ikke altid muligt, og selvom en kajplads er booket og bekræftet, forbeholder havnen sig altid ret til at flytte vores skib op til få timer før ankomst.

Det betyder, at vi i tilfældet af, at kajpladsen er langt for centrum og uden for gåafstand, bestiller en bus eller bruger offentlig transport til centrum, når vi skal på udflugt jf. programmet. Deltager man ikke i det planlagte program, eller ønsker man at indlægge egne programpunkter, er transport fra og til skibet for egen regning.

Soldæk

Skibet er udstyret med et stort og dejligt soldæk, hvor der vil være mulighed for at opholde sig, når vi ligger til kaj eller stille glider forbi det smukke landskab. 

Vi skal dog gøre opmærksom på, at soldækket på visse dage og sejlruter kan værre lukket i kortere eller længere perioder, pga. at vi passerer lave broer eller sluser.

Mere om dine rejsemål

Vil du vide mere om klima og vejr, tidsforskelle, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres, så læs mere herunder.

Schweiz: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/schweiz
Frankrig:
www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/frankrig
Tyskland:
www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/tyskland
Holland:
www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/holland

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse, eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet.

Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Placering i bussen

Hos Albatros tilbyder vi ikke, at man kan have faste pladser i bussen, og det er derfor heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Ved ikke at tilbyde køb af bestemte pladser, risikerer man således ikke, at købstidspunktet er afgørende for, hvilken plads i bussen, man får adgang til. Derimod kan der aftales rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 5 out of 5 by from En afvekslende rejse med mange gode oplevelser. En dårlig optakt med en oplevelse der var dårlig ved et flyskift i Berlin der sagtens kunne være gået galt. Bussen fra fly til terminal satte os af ved en indenrigsterminal og med kun 25 minutter til at komme til ny terminal nyt sikkerhedstjek var en ubehagelig oplevelse. (Vi er 77 og 78 år).Selskabet manglede 3 kufferter i Zurick. En dejlig oplevelse fra vi stod på skibet til vi var hjemme i Københavns lufthavn. Et meget velfungerende trio af rejseledere som med megen humor orienterede os om dagen i dag og næste dags program og lidt nyt fra hele verden. De bør også have fem stjerner eller gerne flere hvis man kan.
Date published: 2016-07-21
Rated 5 out of 5 by from Store oplevelser, store drikkepenge Skøn tur! 5 stjerner overalt. Jeg kan godt huske at man i Tunesien i 1985 gav drikkepenge. Ofte var det tjenerens eneste løn. Men at man i Nordeuropa - i 2016 - forventer at man lægger hele 49 euro per person overrasker. Man hører først om dette forhold efter at rejsen er bestilt. Hvis man ønsker at beholde denne anakronisme på Rhinturen, bør det på hjemmesiden tydeligt fremgå at dette beløb skal lægges oven i prisen. Jeg er med på at drikkepengene omtales på hjemmesiden i forbindelse med krydstogtet i Norge, men her at de er inkluderet i den samlede pris. Mit forslag er at Albatros lægger drikkepengene oven i prisen og kanaliserer disse videre til rederiet. Indtil da må man huske at have sedler med.
Date published: 2016-07-21
Rated 5 out of 5 by from Endnu engang en rigtig god rejse med Albatros Skibet var det bedst flodkrydstogtskib, vi endnu har sejlet med, med al den luksus, man kan tænke sig. Der var større besætning, end vi tidligere har været vant til, og de stod på pinde for os. Der var heldigvis free seeting i restauranten, så vi kunne spise sammen med forskellige rejsedeltagerne. De tre rejseledere, hvoraf vi tidligere har haft fornøjelsen at rejse med de to, forstod at formidle deres store viden på letfattelig måde og med humor. Den rejseændring, der forekom på grund af en ødelagt sluseport mellem Basel og Strasbourg, og som betød at skibet ikke kunne lægge til i Basel, blev flot taklet ved, at vi - uden at miste den planlagte byrundtur i Basel - blev kørt til Strasbourg, hvor vi kunne gå ombord.
Date published: 2016-07-22
Rated 4 out of 5 by from Natur og kulturoplevelser helt i top Rejsen levede helt op til vore forventninger. Engagerede, hjælpsomme, nærværende og venlige rejseledere. Den gode stemning rejselederne imellem gjorde os til gode rejsende. Tak for det. Udrejsen var alt for strabadserende til os. Inden afrejsen havde medarbejdere i Albatros forsikret, at der var tid nok til flyskiftet. Det var der ikke! Vi var ude på en lang løbetur i en uoverskuelig lufthavn. Flyforsinkelsen gav os en dårlig start på rejsen. Vi vil hellere have ventetid end frygt for ikke at nå flyet. Men samlet set har vi haft en fin og vel tilrettelagt ferie.
Date published: 2016-07-28
Rated 4 out of 5 by from Utrolig smuk flodsejlads på Mosel En meget smuk rejse fra Trier og til Rhinen, hvor den ene smukke bjergside med vinmarker og gamle flotte bygninger blev afløst af hinanden. Forplejningen på Seranade 1 var meget rigelig. Præsentationen og udvalget på morgen- og frokostbuffet kunne være mere varieret og tidssvarende...der manglede lidt finesse og lækkerier. 1. dags bustur fra Zurich til Trier var en meget lang buskøretur på over 6 timers kørsel, hvor forplejningen i form af en tør sandwich var en trist oplevelse og føltes som en spildt feriedag. Aftensmåltidet på skibet var en rigtig god oplevelse med lækker anrettelse af alle retter og gode smagsoplevelser. Utroligt venligt og serviceminded personale på båden. Dejligt at kahytten var gjort pæn efter morgenmaden.
Date published: 2016-10-31
Rated 1 out of 5 by from en meget dårlig oplevelse :-( Vi har rejst med jer før og være meget tilfreds, men dette flodkrydstogt fra Basel til Amsterdam kan jeg ikke sige noget godt om , flyrejsen var noget rod. Maden elendig, rejselederne var ikke angageret, vinen i vinpakken var den samme hele ugen og den var ikke god. Kahytten var som ventet hvis der skal fremhæves noget godt. Vi rjser ikke med albatros mere. :-(
Date published: 2017-07-07
Rated 4 out of 5 by from Flodkryds på Rhinen fra Basel til Amsterdam Kunne godt have ønsket direkte flyforbindelse fra Kastrup til Zürich. Skulle skifte fly i Berlin (Tegel), og havde kun ca. ½ time til at finde ny terminalbygning og til at komme igennem fornyet sikkerhedskontrol. Vores rejseledere (3 stk.) udgjorde et særdeles godt team. Vidende, behagelige , og humoritiske. Især deres små briefinger sidst på dagen om hvad der var sket i løbet af dagen, herunder ude i verden, og hvad der skulle skulle ske næste dag. Her var den daglige husavis også til stor gavn og nytte. Skibets og især kahyttens indretning er ualmindelig dejlig. Positivt overrasket over kahyttens faciliteter med baderum med bruser og sågar badekar, senge, skabsplads, køleskab, TV. Personalet om bord er meget serviceminded, og maden er næsten i gourmet-kategori. Alt i alt levede denne tur op til vores forventninger. Der er jo selvfølgelig altid steder og byer, man kunne tænke sig at opholde sig lidt længere i, men skibet har selvfølgelig også en tidsplan at følge.
Date published: 2016-07-23
Rated 4 out of 5 by from Rejse med oplevelser Rejsen foregik i et roligt tempo - godt. Rejselederne var middelmådige og en læste kun op af papirer. Halvdagsturene var faktisk kun kvartdages ture, idet guiderne hurtigt overlod os til egen tid. Ofte kunne man vente med orientering på skibet til senere, så man i land kunne nå at se noget af området. Turen med minitog i Rüdesheim kunne udvides med at stoppe på en vingård i stedet for blot at køre rundt blandt vinstokke i ½ timestid.I det hele tage bør halvdagsturene tages op til overvejelse, så de fårlidt mere kvalitet.
Date published: 2017-07-11
 • y_2018, m_1, d_16, h_5
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.6
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_89
 • loc_da_DK, sid_CHCRI06, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Du har også mulighed for at stille spørgsmål, som drejer sig om selve rejsen, eller læse andres spørgsmål. Bemærk, at andre gæsters evalueringer kommer efter sektionen med spørgsmål og svar.

Lignende rejser

CHCRI06BDK