Flodkrydstogt på Rhinen og Donau fra Basel til Wien

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev Europas hjerte fra Basel til Wien og masser af hyggelige middelalderbyer og UNESCO-fredede floddale med borge, bjerge og eventyrlige landskaber

Sejl ad Europas store floder og gennem fire lande på Albatros’ eget flodkrydstogt. Fra Basel i Schweiz stævner vi ud på Rhinen og følger den nordpå gennem Frankrig og Tyskland.

Undervejs besøger vi Strasbourg i Alsace og fortsætter mod Donau, hvor skovklædte bjerge blander sig med terrasse-vinmarker og pittoreske borgruiner. Vi ser byerne Wertheim og Würzburg i det tyske vinland og besøger også Nürnberg, hvor retsopgøret efter 2. verdenskrig fandt sted. Herefter følger vi Donau gennem det UNESCO-bevarede Wachau-landskab og ser det smukke kloster i Melk. Vores rejse slutter i Østrigs elegante hovedstad Wien.

Om bord på vores komfortable og moderne skib, Sound of Music, er der rig mulighed for at nyde den afslappede stemning.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Flodkrydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro, ungarsk forint

Dagsprogram
Dag 1 København – Zürich, Schweiz. Videre til Basel. Byvandring og check-in på skibet
Dag 2 Strasbourg, Frankrig. Mulighed for bytur i den UNESCO-fredede middelalderbykerne og lækre smagsprøver
Dag 3 Speyer, Tyskland. Gåtur til den UNESCO-fredede domkirke
Dag 4 Miltenberg og Wertheim, Tyskland. Gåtur i Miltenberg. Mulighed for panoramatur langs Main-floden og besøg på Wertheim Glasmuseet
Dag 5 Würzburg, Tyskland. Mulighed for gåtur i byen med det UNESCO-fredede Residenzslot og besøg på vingården Julius Spitals
Dag 6 Bamberg, Tyskland. Mulighed for gåtur i den gamle kejserby
Dag 7 Nürnberg, Tyskland. Mulighed for besøg ved Reichsparteitagsgelände, nazisternes partikongresanlæg, og gåtur i den UNESCO-fredede gamle bydel
Dag 8 Kelheim og Regensburg, Tyskland. Mulighed for besøg i Weltenburg-klosteret og sejltur gennem naturreservatet Weltenburger Enge
Dag 9 Passau, Tyskland og Linz, Østrig. Mulighed for gåtur i Passau. Eftermiddagssejlads på Donau
Dag 10 Melk og Dürnstein, Østrig, Mulighed for udflugt til benediktinerklosteret Stift Melk
Dag 11 Wien, Østrig og hjemrejse

Sound of Music

Sound of Music er et komfortabelt og moderne flodkrydstogtskib med plads til 128 passagerer fordelt på tre dæk.

Nyd det afslappede liv om bord på det rummelige skib – i den behagelige loungebar, over lækker middag i restauranten, på det store soldæk eller mere privat i din egen kahyt. Skibet har også en lille butik og et fitnessrum.

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Zürich, Schweiz. Videre til Basel. Byvandring og check-in på skibet Afsejling kl. 20.00

Vi flyver fra Danmark, og ved ankomsten til Zürich kører vi til Basel. Byen ligger ved bredden af Rhinen, netop hvor den franske, tyske og schweiziske grænse mødes. Basel er det tætteste, Schweiz kommer på en havneby – herfra kan skibe af en rimelig størrelse komme via Rhinen op til Holland og Nordsøen. 

Historisk set har Basel spillet en vigtig rolle som internationalt mødested, hvor alt fra fredstraktater til internationale handelsaftaler er blevet indgået. Basel er i dag også en vigtig kulturby, der huser en lang række museer, teatre og Schweiz’ ældste universitet. Blandt museerne kan nævnes Basel Kunstmuseum, der har en af verdens ældste kunstsamlinger.

Vi tager på opdagelse til fods, hvilket giver os mulighed for at nyde stemningen og den dejlige udsigt langs med Rhinen. Fra den centrale markedsplads begiver vi os ind i den gamle bydel og kommer til pladsen Münsterplatz ved Basler Münster, hvor vi finder byens smukke middelalderkatedral. Læg mærke til de farverige og fint mønstrede teglsten, som kirken er så kendt for. Med sin centrale placering ved floden har katedralen været hjemsted for en række store begivenheder i Basels historie. Vi får også et mere moderne element af byen med, når vi går gennem Freie Strasse, en af Basels store shoppegader. Efter gåturen vil der være tid til at spise frokost på egen hånd (ikke inkluderet).

Sidst på eftermiddagen kører vi til skibet lidt uden for Basel og tjekker ind (det tager cirka 40 minutter at gå fra skibet ind til Basels centrum). Om aftenen sætter vi fra kaj og glider stille ned ad Rhinen mod Strasbourg, som vi forventer at anløbe næste morgen.

Dag 2
Strasbourg, Frankrig. Mulighed for bytur i den UNESCO-fredede middelalderbykerne og lækre smagsprøver Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 22.00
Strasbourg

Vi anløber i dag den fine, velholdte middelalderby Strasbourg tæt på den tyske grænse. Strasbourg er regionshovedstad i Alsaceprovinsen og en betydningsfuld kultur- og handelsby fyldt med museer, smuk arkitektur og en UNESCO-fredet gammel bydel på den smukke ø Grand Île.

På trods af et hav af stridigheder gennem historien, hvor byen skiftevis har været på tyske og franske hænder, fungerer Strasbourg i dag som brobygger mellem de to nabolande. Specielt Strasbourg Universitet har skabt forståelse mellem områdets protestanter og katolikker. På universitetet, der er Frankrigs næststørste, har blandt andet den tyske digter Goethe studeret og tilbragt sine ungdomsår. Byen er naturligvis også kendt som hjemsted for Europaparlamentet, Europarådet og Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

På dagens albatros udflugt tager vi sporvognen ind til byen for at kigge nærmere på den gamle bydel. Vi kommer også på en sejltur gennem byens små kanaler på floden Île, oplever de gamle sluseanlæg og den moderne bydel med Europa-Parlamentet – en tur igennem 2.000 års historie. Efterfølgende går vi en tur i de smalle gader i det pittoreske kvarter La Petite France, hvor smukke 4-etagers bindingsværkshuse ligger side om side. Gåturen fører os også forbi den vældige gotiske katedral fra 1439, der ligger smukt på en af byens centrale pladser, tæt på floden og det smukke Palais Rohan, paladset, som blev bygget til byens biskop i starten af 1700-tallet. Vi stopper i en af gaderne og får smagsprøver hos en af byens bagere, ligesom vi også skal smage den lokale chokolade. 

Efterfølgende vil der være mulighed for på egen hånd at besøge katedralen med det karakteristiske ene tvillingetårn. Eller måske nyde en kop kaffe eller et glas kølig hvidvin på en af byens mange caféer, mens du følger med i gadelivet. 

Vi tager tilbage til skibet for frokost. For de, der ønsker at blive i byen og nyde frokost på egen hånd, er det også en mulighed. 

Om eftermiddagen er der mulighed for på egen hånd at se mere af Strasbourg. Vi sejler fra byen sidst på aftenen.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet)

Bemærk: I Strasbourg er det desværre ikke muligt at få en kajplads tæt på centrum, og det betyder, at vi i forbindelse med dagens Albatros-udflugt har valgt at tage sporvognen ind til centrum, da den kører os helt ind til den UNESCO-bevarede middelalderbykerne, hvor det ikke er muligt at køre med bus. Deltager man ikke i det planlagte program, eller ønsker man at indlægge egne programpunkter, er transport fra og til skibet for egen regning.

Dag 3
Speyer, Tyskland. Gåtur til den UNESCO-fredede domkirke Ankomst kl. 7.00, afsejling kl. 12.30
Den UNESCO-fredede domkirke i Speyer

Om morgenen ankommer vi til Speyer, der er kendt for sin UNESCO-fredede domkirke.

Fra skibet går vi op til domkirken gennem en lille park, der en anlagt helt ud mod floden. Den imponerende trefløjede basilika af rød sandsten er toppen af romansk arkitektur og anses som et at de vigtigste arkitektoniske monumenter fra sin tid. Conrad II, kejser af det tysk-romerske rige, bestilte i 1024 kirken, der skulle være den største kirke i den kristne, vestlige verden – og hans sidste hvilested. Kirken blev indviet i 1061, og hverken Conrad II eller hans søn så den færdige kirke; de blev begge begravet i kirken, mens den var under opførelse.

Domkirken er b.la. kendt for at være den næststørste bygning med et hvælvet loft nord for Alperne, et design der efterfølgende fik stor betydning for den romanske arkitektur i 11. og 12. århundrede. Domkirken er siden hen udvidet og ombygget i flere etaper, men har stort set bevaret sit udseende siden starten af 1200-tallet. Kirken fungerede i en periode som gravplads for de habsburgske kejsere og konger, ikke færre end 8 kronede regenter og deres hustruer er stedt til hvile i kirken, som dermed blev symbol på den imperialistiske magt. 

Vi ser på kirkens fantastiske indre og har efterfølgende mulighed for at gå en tur i byen.

Frokost spiser vi om bord på skibet og sejler det sidste stykke ad Rhinen. Først på aftenen når vi Main-flodens udløb, som fører os østpå igennem det sydlige Tyskland mod Donau. Senere på aftenen sejler vi forbi en af Tysklands største byer, Frankfurt am Main.

Rejselederne vil i løbet af eftermiddagen fortælle mere om det område, vi passerer langs Rhinen og Main og dets historiske betydning for områdets opblomstring og handel fra romertiden frem til i dag. 

Dag 4
Miltenberg og Wertheim, Tyskland. Gåtur i Miltenberg. Mulighed for panoramatur langs Main-floden og besøg på Wertheim Glasmuseet Ophold i Miltenberg fra kl. 10.00 til 13.00. Ophold i Wertheim kl. 17.00 til 19.00
Miltenberg

Vi sejler nu ad Main, der er en af Rhinens vigtigste bifloder. Den snor sig 542 km fra sit udspring i Kulmbach gennem de tyske delstater Bayern og Hessen. Om morgenen kan vi nyde udsigten til de lave skovklædte bjerge i naturparken Spessart, der dækker et 2.440 km² stort område og er det største område i Tyskland med sammenhængende skov. 

Ved ankomst til Miltenberg går vi en tur i de maleriske gader i den gamle bydel med de klassiske, velbevarede bindingsværkshuse. Byen breder sig i dag på begge sider af floden, efter man i 1900-tallet opkøbte landområdet nord for floden.   

Området omkring Miltenberg havde allerede i forhistorisk tid en vigtig betydning, da floden her dannede en naturlig grænse mellem Romerriget og det frie Germanien. Det betød, at der tidligt blev bygget fæstningsværker i det strategisk vigtige grænseland. Det lokale museum i Miltenberg fortæller b.la. om de tidlige romerske aktiviteter i området.

Efter gåturen i Miltenberg spiser vi frokost om bord på skibet, inden det sejler mod Wertheim, som vi når først på aftenen.

Dagens Albatros-udflugt er en panoramatur med bus langs Main-floden til nabobyen Wertheim, hvor vi går en tur i den velbevarede middelalderby og besøger byens fine glasmuseum. Området er kendt for sit glasværk, der lukkede i 1993.

Wertheim ligger ved Tauber-flodens delta og udløb i floden Main. Byens historie går, som mange af de andre byer i området, langt tilbage i tiden. Den blev grundlagt som et selvstændigt fyrstedømme i det 7. og 8. århundrede. Efter greverne af Wertheim byggede slottet, som i dag ses som en af Tysklands smukkeste slotsruiner, knejsende på højen over byen, voksede byen op nedenfor.

Oprindeligt var der 18 byporte ind til Wertheim, i dag er fire bevaret. Vi starter ved Mainporten, der er indgangen til den gamle bydel, og når byens historiske markedsplads med velbevarede bindingsværkshuse fra 1600-tallet. På Marktplatz nr. 6 kan vi se et af de ældste – og måske også et af de smalleste – huse i Franconia. Vi kommer forbi kirken St. Mary og videre ned til Tauber-floden, hvor vi ser Kittstein-byporten, hvor flodens vandstand gennem tiderne er markeret. Fra porten er der en af byens bedste udsigter op mod kirken med slottet i baggrunden. Vi går gennem porten og op til byens glasmuseum, hvor vi får en rundvisning og efterfølgende demonstration af kunsten at puste glas.

Efter besøget på museet er der mulighed for sammen med en rejselederne at gå op til slotsruinen, hvorfra der er en imponerende udsigt over byen og det omkringliggende landskab.

Der vil også være mulighed for selv at gå en tur i Wertheim, indtil vores skib ankommer først på aftenen, og det er tid til igen at gå ombord. Vi nyder en dejlig middag på skibet, medens vi sejler videre mod Würzburg.

(Dagens udflugt fra Miltenberg til Wertheim med besøg på glasmuseeum er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Bemærk: Efter ankomst til Miltenberg kl. 10.00 sejler skibet allerede videre mod Wertheim kl. 13.00. De, der ikke deltager i dagens udflugt fra Miltenberg til Wertheim med bytur og besøg på Glasmuseet, har således kun et meget kort ophold i Miltenberg, inden skibet sejler videre.

Dag 5
Würzburg, Tyskland. Mulighed for gåtur i byen med det UNESCO-fredede Residenzslot og besøg på vingården Julius Spitals Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 15.00
Alter Mainbrücke

Würzburg er kendt som den tyske baroks hovedby; den gamle bydel og slottet er nogle af højdepunkterne. Byen breder sig ud på begge sider af Main-floden, og byens centrum ligger på den østlige bred omgivet af lave bjerge. Vi er i den nordlige del af delstaten Bayern og i regionen Franconia, der er centrum for dyrkning af frankervin, som vi skal høre mere om senere på formiddagen. Würzburg blev grundlagt i 742 som fyrsteligt bispedømme for den romersk-katolske kirke, der bevarede sin magt over byen helt frem til 1802, da byen blev en del af kurfyrstendømmet Bayern. Würzburg kunne således i 2004 fejre sit 1300-års jubilæum.

På dagens Albatros-udflugt kører vi ind til byen i bus. Vores gåtur begynder langs floden ved en af byens ældste broer Alter Mainbrücke, hvorfra der er en spektakulær udsigt til Marienberg Fæstning, der ses på toppen af skråningen på den venstre bred. På vores vej igennem Würzburg kommer vi forbi en lang række smukke monumenter og kirker, der vidner om fortidens storhed og som i dag er restaureret, efter byen næsten blev jævnet med jorden mod slutningen af 2. verdenskrig. I dag kan vi nyde synet af byens middelaldercentrum efter et omfattende restaureringsarbejde, der stod på i over 20 år. Vi går op gennem byen, forbi det gamle rådhus og kommer til den centrale markedsplads, hvor vi skal se en af det sydlige Tysklands smukkeste rokokofacader på Falkenhaus, der i dag er turistkontor.

Vi slutter byturen med det imponerende Residenzslot, som biskop Johann Philipp Franz sammen med sin bror Friedrich Karl von Schönborn lod opføre fra 1720 til 1744. Slottet er et af Europas fineste eksempler på barokarkitektur og blev i 1981 optaget på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Desværre blev slottet, som byen, svært beskadiget under bombardementerne i 1945, men er i dag genopbygget. Vi ser slottets smukt dekorerede kapel, der er et enestående eksempel på den tyske barokstil og går en tur i den smukt anlagte park. 

Selvom det er tidligt på dagen slutter vi formiddagen af med rundvisning og et glas vin på Julius Spitals, Tysklands næststørste vingård. Her serveres den lokale frankervin i den historiske vinkælder fra middelalderen, og vi hører om stedets 430-årige historie. Würzburg er hovedstaden i den tyske vinregion Franconia, der er berømt for sin mineralsk tørre hvidvin, der specielt kommer fra Silvanerdruen.

Først på eftermiddagen sejler vi mod kejserbyen Bamberg og kan således nyde eftermiddagen om bord.

Rejselederne vil om eftermiddagen fortælle mere om de tyske delstater Bayern og Hessen, som vi sejler gennem på vores tur op ad Main.

(Dagens udflugt i Würzburg er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 6
Bamberg, Tyskland. Mulighed for gåtur i den gamle kejserby Ankomst kl. 11.00, afsejling kl. 19.00
Rådhuset i Bamberg

Om formiddagen sejler vi det sidste stykke ad Main-floden, inden vi når Bamberg før frokost. Byen ligger ved floden Regniz og strækker sig over 7 højdedrag og breder sig ud på begge sider af floden. Det har ført til at byen i folkemunde kaldes for Franconian Rom.

Rejselederne vil i løbet af formiddagen fortælle om Main-Donau-kanalen, som vi sejler ind på i aften efter Bamberg. Og ikke mindst det store antal sluser, vi skal gennem i løbet af de næste par dage, samt hvilken betydning det har haft for området, at vi nu kan sejle fra Nordsøen til Sortehavet i det østlige Rumænien. Der vil være mulighed for at blive klogere på slusernes funktion, fragten på floderne osv. 

Dagens Albatros-udflugt er en gåtur i byen efter frokost. Bamberg har til forskel fra mange andre tyske byer bevaret en lang række af sine gamle bygninger, da byen kom stort set uskadt gennem 2. Verdenskrig. Ved floden kommer vi forbi det gamle rådhus, bygget på en kunstig ø midt i floden. Legenden fortæller, at biskoppen af Bamberg ikke ville give byen land til byggeriet, og indbyggerne valgte derfor at konstruere en kunstig ø midt i Regnitz-floden og opføre bygningen her. Rådhuset nås via to broer, der forbinder den nedre bydel med den øvre.

Fra broen over Regnitz har vi en fin udsigt til Klein-Venedig, en række tidligere fiskerhuse fra det 17. århundrede, der ligger smukt ned til flodens østlige bred. Navnet Lille Venedig stammer fra en rejsebeskrivelse skrevet i 1842.

Vi går op gennem byen mod den fantastiske 1100-tals domkirke, der knejser på toppen af en af byens 7 høje. Bygningen er med sine fire 81 meter høje tårne et dominerende bygningsværk. Foruden det smukke gravmæle i marmor af kejser Henrik II, der lod kirken opføre, finder vi også Bambergs vartegn, Bambergrytteren, i kirken. Det vides ikke med sikkerhed, hvem statuen forestiller eller hvem, der har bestilt den. Statuen stammer fra 1200-tallet og er en af de første rytterstatuer, der er udført siden antikken.

På Domkirkepladsen kan vi se det tidligere residensslot Alte Hofhaltung, bygget i renæssancestil, og en af Tysklands smukkeste barokbygninger Neue Hofhaltung, der i dage er hovedbibliotek og galleri. Domkirken er et hovedværk i den romansk-gotiske overgangsstil med pragtfulde portaler og skulpturer.

Efter gåturen vil rejselederen vise dig, hvor du kan købe og smage et glas af det lokale røgøl, Rauchbier, der har en fin røgsmag og fortsat tappes direkte fra trætønder på det historiske Schlenkerla bryghus, et af byens berømte bryggerier og ølhuse.

Om aftenen sejler vi fra Bamberg ad Main-Donau-kanalen også kaldet Europakanalen. Kanalen forbinder to af Europas store floder Rhinen mod vest og Donau i øst, og muliggjorde ved færdiggørelsen i 1992 sejlads fra Nordsøen til Sortehavet i det østlige Rumænien. Kanalen er 171 kilometer lang og har en højdeforskel på 175 meter. Kanalen er lige noget for enhver med interesse for sluser; vi passerer ikke færre end 16 sluser i løbet af de næste 48 timer. De fleste sluser passeres dog i løbet af natten.

(Dagens udflugt i Bamberg er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 7
Nürnberg, Tyskland. Mulighed for besøg ved Reichsparteitagsgelände, nazisternes partikongresanlæg, og gåtur i den UNESCO-fredede gamle bydel Ankomst kl. 06.00, afsejling kl. 15.00 og ophold ved Roth by Nürenberg kl. 18:00 til 19:00
Reichsparteitagsgelände i Nürnberg

Tidligt om morgenen ankommer vi til Nürnberg, der ud over sin middelalderlige Altstadt, det kejserlige slot og den velbevarede bymur, er kendt for retsopgøret efter 2. verdenskrig. Byen er den næststørste i Bayern med omkring 500.000 indbyggere og ligger ved Pegnitz-floden.

Byens centrale placering i Tyskland og dens historiske betydning i det tysk-romerske kejserdømme, hvor byen havde sin guldalder, fik senere nazisterne til at vælge byen som hjemsted for Nazistpartiets årlige partikongresser ”Reichsparteitag”.  Efter Adolf Hitlers magtovertagelse i 1933 ændres kongresserne til kæmpe propagandastævner, og en række bygninger blev opført specielt til de årlige kongresser. Det førte senere til, at de allierede valgte byen som hjemsted for Nürnberg-processen, hvor tyske embedsmænd involveret i krigsforbrydelser og forbrydelser mod menneskeligheden blev stillet for den internationale domstol efter krigens afslutning.

På formiddagens Albatrosudflugt skal vi på den første del at turen rejse igennem nazisternes Nürnberg og b.la. se Reichsparteitagsgelände, der i dag er et dokumentarcenter og mindesmærke efter 2. verdenskrig. Herefter kører vi mod centrum. På en gåtur kommer vi forbi det kejselige slot, der med sine 351 meter høje bygninger er et symbol på Nürnberg og fortæller om byens vigtige betydning for det tysk-romerske kejserrige. Fra slottet går vi langs den velbevarede bymur og beundrer den farverige arkitektur i byens historiske centrum med stemningsfulde bindingsværkshuse i flere etager prydet med blomstrende altankasser.

Vores næste stop er Hauptmarkt, det centrale marked i Nürnberg Altstadt, som har et smukt dekoreret springvand, Schöner Brunnen. Her afholdes hvert år julemarked i decembe. Markedet er et af Tysklands ældste og har over en million besøgende. På pladsen ses Frauenkirche fra det 14. århundrede. Kirken blev bygget i stedet for den tidligere jødiske synagoge, der blev ødelagt under en massakre på byens jødiske befolkning, som følge af et udbrud af den sorte død i 1349. Kirken er b.la. kendt for sit rigt dekorerede mekaniske ur, der ved middagstid viser en procession til ære for kirkens grundlægger, kejser Karl IV.

Efter frokost er der mulighed for at se mere af byen og b.la. besøge et af byens mange museer. Det kan anbefales at tage tilbage til Reichsparteitagsgelände, der har en permanent udstilling om årsager, sammenhænge og konsekvenser af nazisternes Tyskland.

Bemærk: Efter frokost sejler skibet videre mod Roth by Nürnberg kl. 15.00. De, der har valgt at tage ind til Nürnberg om eftermiddagen, vil i bus blive kørt til skibet, som ligger i Roth by Nürnberg efter kl. 18:00.

(Dagens udflugt i Nürnberg er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet.)

Dag 8
Kelheim og Regensburg, Tyskland. Mulighed for besøg i Weltenburg-klosteret og sejltur gennem naturreservatet Weltenburger Enge Ophold i Kelheim fra kl. 07.00 til 08.30. Ankomst Regensburg kl. 14.00, afsejling kl. 20.00
Naturreservatet Weltenburger Enge

Vi ankommer til byen tidligt om morgenen. Det sidste stykke mod Kelheim har vi sejlet ad floden Altmühl, der er en del af Main-Donau-kanalen. Byen ligger, hvor Altmühl løber ud i Donau, i et fladt område omkranset af lave skovklædte bjerge.

Vores skib sejler videre mod Regensburg ad kanaler, der går uden om naturreservatet Weltenburger Enge. Alle flodkrydstogtskibene sejler uden om for at skåne naturreservatet. 

Skal du med på dagens Albatrosudflugt, begynder dagen med en gåtur ind til Kelheims gamle bydel med smukt restaurerede porttårne fra middelalderen og finurlige renæssancefacader. Fra byen kan vi beundre det hvide mindesmærke, die Befreiungshalle, der lyser op på bjerget over byen. Bygningen blev bestilt af Ludwig den 1., konge af Bayern, som et minde for sejren over Napoleon i 1813. Fra toppen er der en fantastisk udsigt ud over byen og det omkringliggende område.

Senere stiger vi om bord på et mindre skib, der sejler os ad Doanu mod klosteret i Weltenburg. Donau flyder mellem Kelheim og klosteret gennem naturreservatet Weltenburger Enge, en smal kalkstenskløft omkranset af op til 80 meter høje klipper. Naturfænomenet, der kun kan ses fra floden, er udnævnt til et af de 100 smukkeste steder i Bayern. På det smalleste sted er kløften bare 110 meter bred, og vi oplever, hvordan floden smyger sig langs klipperne og gennem de sidste 200.000 år har skabt det flodleje, vi ser i dag. Vi når klosteret efter ca. 40 minutters sejlads.

Weltenburg-klosteret er et af de ældste i Bayern, grundlagt i år 600 af den irsk-skotske munk Eustachius, og tilhører benediktinerordenen. Vi skal b.la. se klosterets smukke rokokokirke bygget mellem 1713-1739. Til klosteret er også tilknyttet et bryggeri, der stammer fra år 1050 og er det ældste klosterbryghus i verden. Bryggeriets Weltenburger Kloster Barock Dunkel er flere gange blev kåret som verdens bedste mørke øl, senest i 2012, og vi skal selvfølgelig smage et glas af klosterets berømte mørke øl. Fra klosteret går vi til busparkeringen og kører tilbage til skibet, der nu venter ved Schleuse Regensburg, hvor vi er tilbage ved frokosttid.

Efter frokost er vi nået til Regensburg, hvor vi går en tur og nyder stemningen i den gamle UNESCO-fredede bydel. Området ligger på den naturlige grænse mellem Romerriget og det frie Germanien, så romerne byggede tidligt fæstningsanlæg i det vigtige grænseland, og byen voksede op omkring den militære lejer. Regensburg er kendt som den sydtyske by med flest bygninger fra middelalderen, da byen til forskel fra mange andre kom stort set uskadt gennem 2. verdenskrig. Vi ser de mange smukke adelshuse fra det 13. og 14. århundrede, den fantastiske St. Peters kirke påbegyndt i 1300-tallet og den gamle stenbro over Donau, hvor ridderne fra de første korstog red over på deres vej mod Det Hellige Land.

Vi har aftenen i byen, og du kan sammen med rejselederne efter gåturen besøge byens berømte historiske restaurant ”Wurstkuchl”, der siden middelalderen har serveret mad for byens borgere. Den siges at være verdens ældste restaurant og ikke meget har ændret sig i de 500 år, den har ligget ved den gamle stenbro. Her har du mulighed for at købe og smage klassiske retter som sauerkraut og hjemmelavede pølser med sennep fra den oprindelige historiske opskrift.

(Dagens udflugt med bytur i Kelheim og sejltur gennem den smalle naturskønt Donau slugt til Klosteret Weltenburg med rundvisning er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet.)

Bemærk: Efter ankomst til Kelheim kl. 07.00 sejler skibet allerede videre mod Regensburg kl. 08.30. De, der ikke deltager i dagens udflugt med bytur i Kelheim og sejltur gennem naturreservatet Weltenburger Enge til Weltenburg-klosteret med rundvisning, har således kun et meget kort ophold i Kelheim, inden skibet sejler videre.

Dag 9
Passau, Tyskland og Linz, Østrig. Mulighed for gåtur i Passau. Eftermiddagssejlads på Donau Ophold i Passau fra kl. 07.00 til 13.00. Ankomst Linz kl. 18.30, afsejling kl. 22.00
Passau

Om morgenen er vi nået til den tysk-østrigske grænsebyen Passau også kendt som ”Dreiflüssestadt”, byen ved de tre floder, hvor floderne Inn, Itz og Donau mødes. Byen ligger i den østlige del af Bayern og var indtil 1803 et selvstændigt fyrstendømme. På Donaus nordlige bred har vi udsigt til borgen Veste Oberhaus, der hæver sig op over flodbredden og vidner om fortidens magtposition.

Om formiddagen kan du, som en del af udflugtspakken, komme på en gåtur i byens centrum. Vi skal b.la. se den gamle bydel med de mange barok-byhuse og den imponerende domkirke St. Stefans Dom, som kan prale med at have verdens største kirkeorgel uden for USA.

Efter gåturen er der mulighed for på egen hånd at se sig mere om i Passau. Byen byder på et bredt udvalg af hyggelige cafeer med udendørs servering, og der er også gode shoppingmuligheder i byens mange små forretninger.  Vi spiser frokost om bord på skibet. 

Efter frokost sejler vi mod byen Linz i Østrig. På eftermiddagens panoramasejlads kan vi nyde det smukke landskab fra skibets dæk, når vi midtvejs mellem Passau og Linz passerer Donaus løkke, naturfænomenet Schlögener Schlinge, der er en række hårnålesving, hvor floden ændrer retning to gange. Strækning er kendt for at være en af de smukkeste på Donau og var før i tiden berygtet for at være en svær passage for flodens handelsskibe pga. strømmen. Det er blevet lettere i dag, hvor kraftværker og sluser har gjort vandet roligt.

Midt på aftenen ankommer vi til den østrigske by Linz. Byen breder sig ud på begge sider af Donau og har på trods af sin smukke beliggenhed et ry for at være en lidt kedelig industriby. Men i de senere år har byen haft held med at udvikle sig til en kulturby med en hyggelig og livlig bymidte ved Hautplaz, der er omkranset af smukke barok- og renæssancefacader. Nyere tiltag som kunstmuseet Lentos, Brucknerhaus og Ars Electronica-centret førte til, at Linz i 2009 blev udnævnt til europæisk kulturby.

Efter middagen om bord vil der være mulighed for at gå en aftentur med rejselederne ind til centrum, der ligger ca. 1½ km fra skibet. Sidst på aftenen sejler skibet videre mod Melk.

(Dagens udflugt i Passau er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 10
Melk og Dürnstein, Østrig, Mulighed for udflugt til benediktinerklosteret Stift Melk Ankomst kl. 06.00, afsejling kl. 14.00. Ankomst Dürnstein kl. 15.30, afsejling efter midnat kl. 00.30
Klosterkirken i Melk

Vi gør i dag først stop i den lille østrigske by Melk, som først og fremmest er kendt for sit velbevarede benediktinerkloster, Stift Melk, som er dagens udflugtspakketilbud. Klosteret, der troner majestætisk på en høj over byen, blev grundlagt i 1089. I 1100-tallet blev der anlagt en skole i klosteret, som stadig er i brug. Klosterbiblioteket var i middelalderen berømt for sin store samling af manuskripter, og Umberto Eco har i sin berømte roman ”Rosens Navn”, som blev filmatiseret med Sean Connery i hovedrollen, navngivet hovedpersonen Adso fra Melk som en hyldest til det berømte middelalderbibliotek.

I 1700-tallet blev klosteret, som dengang var forfaldent, genopført i klassisk barokstil, og det fremstår i dag som et af Europas fineste og mest velbevarede barokke bygningsværker.

Klosterparken var en væsentlig del af klosterlivet, og derfor udgør haverne sammen med klosterbygningerne en smuk helhed. Parken, som den ligger i dag, blev anlagt i 1750, og de fleste planter stammer fra 1822, hvor man plantede ud med den engelske have som forbillede.

Havepavillonen er udsmykket med stor fantasi, for arkitekten Johann W. Bergl skabte barokke kalkmalerier med eksotiske dyr og planter, jungler og indfødte folkeslag. Pavillonen er dermed et eksotisk indslag i en ellers traditionel europæisk have.

Sidst, men bestemt ikke mindst, kan klosterhaven byde på en afdeling med det fornemme navn Paradisets Have, hvor planter og blomster, der gør godt for synet, næsen eller kroppen, er samlet. Paradisets Have er genplantet efter tegninger fra det 9. århundrede.

Dagens Albatrosudflugt er et besøg på klosteret og i den tilhørende klosterhave.

(Dagens udflugt i Melk er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet.)

Efter afsejlingen fra Melk sejler vi gennem Østrigs pittoreske Wachau-landskab og lægger til i den lille hyggelige middelalderby Dürnstein, der ligger i hjertet af den UNESCO-fredede natur. Rejselederne vil fra dækket fortælle om Wachau-landskabet. Fra kajen i Dürnstein kan man gå direkte til den historiske bymidte – langs med bymuren og gennem byporten til Pranger-pladsen, hvorfra der er en smuk udsigt op til ruinerne af borgen Kuenringer, hvor den engelske konge Richard Løvehjerte 1192-93 har været fange. Nyd den tilbagelænede stemning i den lille by. Og rejselederne vil vise, hvor du har mulighed for at købe og nyde et fristende glas lokal vin, for Wachau er Østrigs mest kendte vinområde. Et glas kølig Riesling kan anbefales.

Dag 11
Wien, Østrig og hjemrejse Ankomst kl. 6.30
Tidlig om morgenen er vi fremme i Wien. Vi kører til lufthavnen og flyver hjem.

Udflugtspakke

Udflugtspakken inkluderer

 • Halvdagsudflugt i Strasbourg med kanalrundfart og gåtur i den UNESCO-fredede middelalderbykerne med lækre smagsprøver
 • Halvdagsudflugt i Speyer med spadsertur til den UNESCO-bevarede domkirke
 • Halvdagsudflugt fra Miltenberg med besøg på glasmuseet i Wertheim med byrundtur
 • Halvdagsudflugt til Würzburg med spadsertur i byen med det UNESCO-bevarede Residenz og besøg på Julius Spitals med et glas vin
 • Halvdagsudflugt i Bamberg med spadsertur i den gamle kejserby
 • Halvdagsudflugt i Nürnberg med besøg på Reichsparteitagsgelände, nazisternes partikongres og byvandring i den gamle bydel
 • Halvdagsudflugt til klostret Weltenburg med sejllads på Weltenburger Enge og smag på Weltenburger DunkelHalvdagsudflugt i Passau med spadsertur i bycentrum
 • Halvdagsudflugt i Melk med besøg i klosteret og klosterhaven

Pris: kr. 1.498,- pr. person

Udflugtspakken skal bestilles i forbindelse med rejsen og gennemføres med minimum 20 deltagere. Kan kun købes som en samlet pakke.

Klosteret Weltenburg

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Zürich og Wien – København
 • Transfer ved ankomst og afrejse
 • Gåtur i Basel ved ankomst
 • Informationsmøder og foredrag ved rejselederen
 • 10 nætters krydstogt på Sound of Music i delt dobbeltkahyt med vindue på Rhine-dæk kategori C.
 • Helpension på skibet
 • Kaffe, te og isvand til måltiderne på skibet
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring Gouda 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udflugtspakke og eventuelle ekstra udflugter og arrangementer
 • Tillæg for enkeltkahyt
 • Eventuelle måltider på land
 • Øvrige drikkevarer
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn euro 8,- pr. person ved køb af udflugtspakken)
 • Drikkepenge til personalet på skibet (vi anbefaler euro 7,5- pr. person pr. dag)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "prisen inkluderer”
Tillæg for kahytsopgradering

Læs mere om kahytstyperne under Praktiske oplysninger

 • Tillæg for udvendig kahyt på Rhine-dæk kategori B kr. 1.998,- per person
 • Tillæg for udvendig kahyt på Rhine-dæk kategori F kr. 1.998,- per person
 • Tillæg for udvendig kahyt på Danube-dæk kategori A kr. 2.698,- per person
Tillæg for enkeltkahyt
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Mosel-dæk kategori E kr. 8.198,-
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Rhine-dæk kategori D kr. 8.898,-
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Rhine-dæk kategori C kr. 9.598,-
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Rhine-dæk kategori B kr. 11.598,-
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Rhine-dæk kategori F kr. 11.598,-
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Danube-dæk kategori A kr. 12.298,-
Rabat for kahytskategori – delte dobbeltkahytter
 • Rabat for udvendig kahyt på Rhine-dæk kategori D: kr. 498,- per person
 • Rabat for udvendig kahyt på Mosel-dæk kategori E: kr. 1098,- per person
Børnepris 2-11 år

Hvis 1 barn deler kahyt med 2 fuldt betalende voksne (12+ år), koster barnet kun 70 % af rejsens grundpris.

OBS: Der vil ikke være en ekstra seng til barnet. Barnet deler seng med de voksne. Skal barnet have sin egen seng, må det dele kahyt med kun 1 voksen, og der kan ikke opnås nogen rabat.

Der er mulighed for sammenhængende kahytter i kategori A.

Kontakt os, hvis I ønsker at rejse med børn.

Oplev mere
Udflugtspakke: 
Pris: kr. 1498,- pr. person

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne?

Fra de lyse og rummelige kahytter fra 11 m2 til 18 m2 har du en god udsigt til floden og omgivelserne. Kahytterne er udstyret med to enkeltsenge/dobbeltseng; badeværelse med toilet og bruser; telefon, hårtørrer, sikkerhedsboks, varme/aircondition og tv med internationale kanaler.

Danube-dæk (kat. A)
Udvendig kahyt med gulv-til-loft-vindue og skydedøre på dæk 3. 2 enkeltsenge. 15 m2

Rhine-dæk  (kat. B)
Udvendig kahyt med panoramavindue (1,5 m2) på dæk 2. 2 enkeltsenge. 18 m2

Rhine-dæk (kat. C)
Udvendig kahyt med panoramavindue (2,7 m2) på dæk 2. 2 enkeltsenge. 15 m2

Rhine-dæk (kat. D)
Udvendig kahyt med panoramavindue (1,5 m2) på dæk 2. 2 enkeltsenge. 15 m2

Mosel-dæk (kat. E)
Udvendig kahyt med vindue (0,75 m2) på dæk 1. Dobbeltseng (140x200 cm). 11 m2

Rhine-dæk  (kat. F)
Udvendig kahyt på dæk 2 med panoramavindue (1,5 m2). 2 enkeltsenge. 18 m2

Bagage

Det er en god idé at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde. Det er absolut en god idé at medbringe en kikkert – man går glip af meget uden.

Hvem kan deltage?

På de planlagte ture i land ser vi byerne til fods og går til centrum fra skibet. Da mange af byernes gamle bydele er fredet og med smalle brolagte gader, er det ikke muligt at arrangere en bytur i bus, og vi fortrækker derfor at opleve atmosfæren på helt tæt hold til fods. Hvor det ikke er muligt at gå til centrum, bruger vi gerne offentlig transport som sporvogn og metro.

Du skal derfor regne med at kunne gå op til 6 km om dagen i et roligt tempo på en bytur af 1½ til 2 timers varighed, være mobil, selvhjulpen og kunne færdes uden hjælp i til tider ujævnt terræn.

Personer under 18 år skal rejse i følge med og bo sammen med personer over 18 år.

Særlige forhold vedrørende helbred

I henhold til rederiets regler har du pligt til at informere Albatros om evt. sygdom eller lidelse, handicap, graviditet eller andre forhold, der kan have betydning for dit velbefindende eller din helbredsmæssige tilstand under krydstogtet.

Mere om dine rejsemål

Vil du vide mere om klima og vejr, tidsforskelle, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres, så læs mere herunder.

Østrig: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/oestrig
Tyskland:
www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/tyskland
Frankrig:
www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/frankrig
Schweiz:
www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/schweiz 
Se alle
krydstogter på Donau 

Du kan også blive klogere på østrigsk vin i vores artikel Aldrig mere kølervæske eller læse mere om at sejle på Donau i Luksusliv på Donau

Hånden på hjertet

Ikke egnet for gangbesværede

Skibet er desværre ikke indrettet til gangbesværede, som ikke kan bevæge sig rundt ved egen kraft. Dette skyldes primært hensyn til sikkerhed, da rederiet kræver, at alle skal kunne gå fra en båd til en anden uden hjælp fra personale eller medpassagerer.

Af sikkerhedsmæssige årsager må kørestole og gangstativer/rollator heller ikke tages med på skibet. Der skal være fri passage på gangarealer o.l.

Kajplads

Når flodkrydstogtskibene lægger til kaj, fortøjes skibene flere steder langskibs uden på hinanden. Det betyder, at man kan opleve at kigge ind i siden på et andet skib i stedet for at have udsigt til landskabet eller en by, når skibet ligger ved kajen. Og at man skal gå gennem andre både for at komme i land – eller at andre passagerer går igennem Sound of Music.

Vi prøver så vidt muligt at få en kajplads i centrum af de byer, vi besøger. Det er desværre ikke altid muligt, og selvom en kajplads er booket og bekræftet, forbeholder havnen sig altid ret til at flytte vores skib op til få timer før ankomst.

Det betyder, at vi i tilfældet af, at kajpladsen er langt for centrum og uden for gåafstand, bestiller en bus eller bruger offentlig transport til centrum, når vi skal på udflugt jf. programmet. Deltager man ikke i det planlagte program, eller ønsker man at indlægge egne programpunkter, er transport fra og til skibet for egen regning.

Soldæk

Skibet er udstyret med et stort og dejligt soldæk, hvor der vil være mulighed for at opholde sig, når vi ligger til kaj eller sejler og nyde det smukke landskab, som det glider stille forbi. 

Vi skal dog gøre opmærksom på, at soldækket på visse dage og sejlruter kan være lukket i kortere eller længere perioder, når vi passerer lave broer eller sluser. Det gælder specielt på sejlturene mellem Rhinen og Donau, hvor der ikke vil være adgang til soldækket, fra vi sejler ind på Main, til vi ankommer til Donau ved Kelheim.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse, eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet.

Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Placering i bussen

Hos Albatros tilbyder vi ikke, at man kan have faste pladser i bussen, og det er derfor heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Ved ikke at tilbyde køb af bestemte pladser, risikerer man således ikke, at købstidspunktet er afgørende for, hvilken plads i bussen, man får adgang til. Derimod kan der aftales rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 3 out of 5 by from En elegant og oplevelsesrig rejseform : "Et flodkryds gennem centraleuropa" Sejladsen med "The Sound of Music" fra Basel, via Strasbourg, på Rhinen og Donau til Wien, med korte ophold i de vigtigste byer på ruten, var en virkelig god måde at glide gennem centraleuropa i egen kahyt med glasskydedøre fra loft til gulv. Og et lille, men meget velfungerende badeværelse, og - ikke mindst- en venlig, opmærksom og hurtig besætning som servicerede os udemærket i salonerne, på dæk og i kahytten. Der var rent, blev ryddet op og linned og badelagener var helt i top. Vi havde valgt netop dette flodkrydstogt - ikke så meget for selve rejsens skyld- som for at kunne besøge de nævnte kulturhistoriske byer på ruten. Og så havde vi jo vort eget "hotel" med hele tiden. Skulle ikke pakke ud og ind. Med mange passagerer ombord vil man naturligvis komme til at møde de fleste typer - i dette tilfælde danske, svenske og norske turistrejsende. Det stod hurtigt klart at det totale flertal af disse medrejsende var pensionister. Jeg vil gætte på en gennemsnitsalder på ikke under 60. Altså et rejseselskab som ville passe dårligt til yngre turister. Og, skulle det vise sig, medrejsende som rejste uden nogen særlige forudsætninger for at kunne indsuge de kulturhistoriske indtryk, netop denne rute er så rig på. Man rejste altså med helt andre fordringer og forventninger end vore egne, hvilket bl.a. afspejlede sig i konversationen (eller mangel på samme) ved bordene hvor turledelsen havde opfordret til at man forsøgte at blande sig så varieret som muligt. Altså ikke sidde det samme sted eller danne klynger med et uundgåelig indforstået interesse niveau. Måske kunne de medrejsende guider have løftet passagerernes muligheder for at opleve og forstå de pragtfulde landskaber, bygninger, museer og andre udtryk for de gennemrejste landes kultur og historie. Dette var ikke tilfældet. De foreslåede udflugter hvilede på et meget begrænset kendskab til stedernes, ofte verdenskendte, pragtstykker. Fx. undrede det os at man under besøget i Bamberg end ikke motiverede de rejsende til et besøg i den utrolige katedral med den enestående "Bamberg-Rytter", en stenskulptur som betragtes som helt enestående i Europas historie. Man beså en rosenhave istedet. Men måske var det udemærket og smukt - de medrejsende vi høfligt spurgte om deres indtryk, kendte overhovedet ikke - eller havde ikke noget indtryk af kunstværket. Og på de kortere ophold - hvor det var det muliges kunst at nå et opleve stedets specielle højdepunkter, førte guiderne glade deres hold op til en velplaceret café elller restaurant med opfordring til at nyde den lokale vin, eller det altid rigeligt flydende øl. Folk må naturligvis leve som de finder sig bedst udstyret til, og ovenstående enkle eksempler skal ikke opfattes som nogen kritik. Man kunne blot synes at det var synd, ikke at udnytte muligheden for store oplevelser af internationalt format, når de nu blev præsenteret lige foran een. Men det er som bekendt vanskeligt at diskutere farvenuancer med en farveblind. Vore, i de flestes øjne nok noget "nørdede" interesser og glæder måtte uundgåeligt isolere os en del. Hvilket vi absolut ikke var kede af. Det er vanskeligt at holde en bordkonversation levende når verdenskunstneren Albrecht Dürer og hans indflydelse på Nürnberg ikke har noget med fodbold at gøre..... Den førende af de tre guider, Thomas Andersen, var både vidende og eminent dygtig til at arrangere arbejdet for de to unge kvindlige guider. Han var utroligt hjælpsom, fremtryllede taxaér når tiden til at nå et bestemt mål ikke tillod en samlet vandring i grupper eller busture - som iøvrigt ellers fungerede udemærket. Vi har allerede omtalt vore indtryk til venner og faglige bekendte, som en virkelig fin måde t lade sig roligt transportere ned gennem de mange sluser (i sig selv en stor oplevelse at stifte bekendtskab med !), man skal blot ikke regne med den fælles og berigende oplevelse der forekommer ved grupperinger af mennesker med visse krav til det historiske, det kunstneriske, det alment udviklende og smukke i tilværelsen, baseret på et relevant studium og ønske om erhvervet erkendelse. Jeg ved godt at ovenstående ikke vil kunne benyttes konstruktivt til planlægning af lignende fællesrejser - med mindre Albatros ligefrem skræddersyer en rejse med et erklæret formål og med henvendelse til mennesker med interesse i og forståelse for dette formål. Vi har naturligvis taget mange fotos, men medsender ikke prøver til den annoncerede konkurrence. Næroptagelser af en barok-gesims vil ligesom ikke kunne hamle op med glade turister i festligt lag - hjulpet på vej af de strømme af lokal vin og øl som syntes at være en befordrende nødvendighed. Vi nyder med glæde god vin og ædelt øl, men forbavsedes alligevel over vore medrejsendes kapacitet på dette felt. Men ingen var berusede, ingen ubehagelige scener, kun højt humør. Og dét er nok det bedste rejseminde for flertallet.
Date published: 2017-07-21
Rated 4 out of 5 by from Anbefalelsesværdigt flodkrydstogt. Alt i alt en god tur. Men dog med visse mangler og skuffelser. Det positive ved turen var, bl.a. hyggen på sol/fordæk med en meget venlig og underholdende chefkaptajn og dæksbesætning, i modsætning til personalet i loungen ! Kanalrundfarten i Strasbourg var en stor oplevelse, Zeppelinerplatz samt Dokumentationscentret i Nürnberg ligeså. Af negativt skal nævnes: Uforberedte rejseledere med det til følge, at gæsterne skulle følges ad i store flokke. Dette affødte for megen spildtid, som gik ud over tiden på egen hånd. Vores opfattelse er, at Albatros i år har sparet på busser, med den konsekvens, at der blev brugt for megen tid på vandring, sporvogn, Metro. OG ingen rundtur i Wien, som sædvanlig ! I stedet 3,5 timers ventetid uden kahyt på skibet før afgang til lufthavn.
Date published: 2017-07-23
Rated 5 out of 5 by from En behagelig ferie på "Sound of Music" Vi valgte især denne rejse, da vi har venner i Nürnberg og Wien, som vi fik mulighed for at træffe, når skibet lagde til i disse byer! Ellers var det en god ferie med mange aktiviteter - måske for mange - og med en vidende og hjælpsom guide, Inga. Der var rejsende fra Norge, Sverige og Danmark, et fornøjeligt selskab. Det var interessant med de mange sluser, vi skulle igennem.
Date published: 2017-08-03
Rated 4 out of 5 by from en god tur selv om skibet, blev sejlet på grund af losen dejlig afslappende da vi havde meldt turene fra, og dejligt at vi ikke var tvunget til at sidde med de samme hver dag, så vi fik talt med mange, guiderne var søde og meget omsorgsfulde ,ligesom personalet altid flinke .Musikeren kunne vi godt undvære ,han spillede for højt på sit el klaver ,det havde været rart hvis han havde spillet uden alt det elektronik.
Date published: 2017-07-24
Rated 4 out of 5 by from En rejse med mange gode oplevelser men også enkelte mindre gode ting Dygtige og kompetente rejseledere der videregav megen god og interessant information og ydede en god og personlig service. Skibets kvalitet levede ikke op til vore forventninger, herunder forplejning og øvrige serviceydelser. Bl.a. var receptionens håndtering af den dårlige internetdækning ikke tilfredsstillende.
Date published: 2017-07-21
Rated 4 out of 5 by from En rigtig god tur hvor-næsten- alt var rigtig godt Vi synes det var en fin fin tur alt klappede og var godt---undtaget musikken om bord-det var direkte pinligt -folk flygtede jo nærmest væk -og stort set ikke nogen i lokalet --og det forstår man godt-----Det må gøres bedre ---så havde baren sikkert også solgt noget mere---men ellers var alt på 1 klasse
Date published: 2017-07-22
Rated 3 out of 5 by from krydstogt basel - wien selve flodsejladsen var spændende. personalet var hurtig og venlig. udflugter i de små anløbsbyer, kunne man orientere gæsterne om hvad der var at se. tempoet på udflugterne var lige i overkanten.
Date published: 2017-07-21
Rated 4 out of 5 by from Basel-Wien I det store og hele god nok - afslappet sejltur - flot natur - men kunne have ønsket en anden rejseleder, der vidste noget mere.
Date published: 2017-07-26
 • y_2017, m_11, d_23, h_22
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.3
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_19
 • loc_da_DK, sid_CHCRI07, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Du har også mulighed for at stille spørgsmål, som drejer sig om selve rejsen, eller læse andres spørgsmål. Bemærk, at andre gæsters evalueringer kommer efter sektionen med spørgsmål og svar.

Lignende rejser

CHCRI07ADK