Florida Sunshine og bountylandet Bahamas

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

11 dages oplevelser, sol og sommer i amerikanernes foretrukne paradiser: Solskinsstaten Florida og Biminis bountylandskab på Bahamas

Tag med på en Albatros premiererejse til Floridas solbeskinnede kyst og oplev det bedste af The Sunshine State. Vores rejse byder på byrundtur i Miami og heldagsudflugt til det tilbagelænede Key West på den sydligste spids af Florida Keys. Vi skal også en tur med airboat i nationalparken The Everglades og meget mere, inden vi sejler til Bahamas og kan slappe af i hele 3 nætter i bountylandskabet på vores skønne hotel Hilton at Resorts World Bimini.
Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Nej

 • Valuta Amerikanske dollars

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – Miami, USA. Indtjekning på hotel
Dag 2 Byrundtur i Miami og sejltur med sightseeing i Biscayne Bay
Dag 3 Udflugt med airboat i The Everglades og shopping i Sawgrass Mills
Dag 4 Heldagsudflugt til sydspidsen af Florida Keys med Key West (ca. 520 km tur/retur)
Dag 5 En dag i Fort Lauderdale på egen hånd eller i selskab med rejselederen
Dag 6 Afsejling mod Bahamas, ankomst og indtjekning på Hilton
Dag 7–8 Afslappende dage på Bahamas
Dag 9 Dagen på egen hånd. Aftensejlads til Miami. Ankomst og indtjekning på hotel
Dag 10–11 Miami på egen hånd og hjemrejse fly Miami – København

Hoteller

Vores hoteller

Her kan du se de hoteller, som vores gæster på rundrejsen oftest bor på. Vær venligst opmærksom på, at hotelændringer kan forekomme. I så fald vil hotellet være af tilsvarende eller højere standard.

Hilton at Resorts World Bimini

 • 4 udendørs swimmingpools
 • Kasino
 • 5 restauranter og 2 poolbarer
 • Tagterrasse
 • Aircondition
 • Mulighed for at lave kaffe/te
 • Sikkerhedsboks
 • Hårtørrer
 • Kabel-tv
 • Gratis wi-fi
 • Køleskab
 • Mulighed for bagageopbevaring

Slap af på Caribiens lange hvide sandstrande og ved det turkisblå hav på Hilton på Resorts World Bimini. Her er aktiviteter som snorkling, ture med glasbundsbåd, pool med udsigt over marinaen og 5 forskellige på spisesteder. Vær opmærksom på, at hotellet automatisk lægger 18 % i drikkepenge på alle køb.

Du kan læse mere om hotellet på http://www3.hilton.com/en/hotels/bahamas/hilton-at-resorts-world-bimini-BIMBRHH/index.html

  

Best Western Oceanside Inn

 • Aircondition
 • Mulighed for at lave kaffe/te
 • Hårtørrer
 • Kabel-tv
 • Gratis wi-fi
 • Mikrobølgeovn og køleskab

Dette rolige hotel i hjertet af Fort Lauderdale ligger kun ca. 100 m fra stranden og tæt på udendørs cafeer, shopping og natteliv i downtown Fort Lauderdale. De hyggelige butikker og kunstgallerier på Las Olas Boulevard ligger kun få minutters gang fra hotellet.

Du kan læse mere om hotellet på https://www.bestwestern.com/en_US/book/hotels-in-fort-lauderdale/best-western-plus-oceanside-inn/propertyCode.10212.html 

Residence Inn by Marriott

 • Aircondition
 • Mulighed for at lave kaffe/te
 • Hårtørrer
 • Kabel-tv
 • Gratis wi-fi
 • Swimmingpool

Hotellet ligger ca. 20 minutters gang fra stranden og lige ved shoppingcenteret Aventura Mall. Her er en udendørs pool, spabad og fitnesscenter. Der ligger flere restauranter tæt på hotellet.

Du kan læse mere om hotellet på http://www.marriott.com/search/findHotels.mi 

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Miami, USA. Indtjekning på hotel
Vi flyver fra Københavns Lufthavn om morgenen med kurs mod Miami, hvortil vi ankommer og bliver hentet i bus. Herefter kører vi til vores hotel i Fort Lauderdale, som kun ligger ca. 200 m fra stranden. Vi tjekker ind og kan nyde en dukkert i havet eller i hotellets swimmingpool og lade op til den følgende dags oplevelser.
Dag 2
Byrundtur i Miami og sejltur med sightseeing i Biscayne Bay
Miamis ikoniske art-deco bygninger

I dag kører vi på byrundtur i Miami, hvor vi blandt andet ser de smukke art deco-bygninger og strandpromenaden Ocean Drive, hvor både turister og de lokale hygger sig med spadsereture og med at gå på caféer og restauranter.

Vi nyder atmosfæren i Floridas største by og sætter herefter kursen mod havnen, hvor vi går om bord på den båd, som skal bringe os på sightseeingtur i Miami fra vandsiden i Biscayne Bay. Her skal vi bl.a. se Miamis spektakulære kyststrækning med den imponerende skyline; havneområdet hvorfra de enorme krydstogtskibe hver eneste dag bringer oplevelseshungrende gæster mod eventyrlige Caribien og Fisher Island. Den kunstige ø blev skabt af Carl G. Fisher i 1919 gennem et landindvindingsprojekt. Fisher Island blev senere købt af mangemillionæren William Kissam Vanderbilt II, som byttede den mod at overdrage sin luksusyacht til Fisher.

Undervejs på turen kan man vælge, om man vil sidde inde med aircondition og panoramavinduer eller om man vil op på soldækket og mærke brisen.

Dag 3
Udflugt med airboat i The Everglades og shopping i Sawgrass Mills
I Everglades sump bor alligatoren

I dag kører vi mod den skønne natur i nationalparken Everglades, som ligger på UNESCO’s liste over verdens naturarv og er det største subtropiske vildnis i USA. Everglades grænser op til den vestlige del af Miami og Fort Lauderdale og kan nås på under en time i bus.

Det varierede dyreliv i nationalparken byder på sjældne og farvestrålende fugle samt krokodiller og alligatorer, der her – som det eneste sted på jorden – lever side om side.Gennem årene er søen Okeechobee blevet inddæmmet for at skabe god landbrugsjord. Herved er en del af økosystemet blevet frarøvet sin naturlige vandforsyning, men der er stort politisk fokus på at genoprette økosystemet således som det var. Det betyder, at der er håb for Everglades, og man kan i dag besøge det enorme område og få et glimt af et af verdens mest unikke økosystemer.

Everglades ses ofte beskrevet som et sumpområde, men er i virkeligheden et kæmpestort netværk af langsomt flydende floder. Vi sejler på opdagelse i airboats, og mens vi nærmest skøjter hen over det lave vand, kigger vi efter dyr som alligatorer og fugle og nyder den fantastiske flora. Amerikanerne er generelt rigtig gode til at præsentere deres nationalparker, og Everglades er en oplevelse for alle.

Efter det spændende besøg i det imponerende vådområde kører vi til Sawgrass Mills, som kan få selv den mest modvillige shopper til at blive blød i knæene. Sawgrass Mills er nemlig det største outlet mall i USA og her er mere end 350 butikker, herunder Nike, Tommy Hilfiger, Ralph Lauren og Gap. Her er tøj, elektronik, sportsudstyr, skønhedsprodukter, tilbehør til hjemmet, legetøj og meget mere.

Dag 4
Heldagsudflugt til sydspidsen af Florida Keys med Key West (ca. 520 km tur/retur)
Key West emmer af tropeidyl

I dag skal vi en heldagstur mod syd ad Highway 1 fra Floridas fastland til Key West. Køreturen er en seværdighed i sig selv, for ruten går over ø efter ø, der er knyttet sammen af vejen og 42 broer som perler på en snor. Den mest berømte bro er syvmilebroen Seven Mile Bridge, som du med garanti har set i dusinvis af film.

Undervejs passerer vi kitschede gavebutikker med halskæder af muslingeskaller, hamburgerrestauranter og dykkerforretninger. Fælles for dem alle er, at de ligger billedskønt på de grønne øer, der kun lige bryder havoverfladen. Og under havets overflade ligger en hel verden af farvestrålende fisk og koralrev.

Vores mål er Key West, den sydligste af the Florida Keys.

Det var her i det vilde og farverige Key West, Ernest Hemingway bosatte sig. Også i dag er Key West hjemsted for dristige kunstnere som malere, forfattere og poeter.

I Key West er der ægte tropeidyl, som ikke finder sin mage andre steder i USA. Den charmerende gamle by med sine kokospalmer byder på en afslappet livsstil med restauranter, barer og unikke forretninger.

Vi kigger nærmere på byen og besøger også Hemmingways hus inden vi atter lægger kursen nordover mod vores hotel i Fort Lauderdale.

Dag 5
En dag i Fort Lauderdale på egen hånd eller i selskab med rejselederen
Dagen kan passende bruges til en sejltur på kanalerne

Fort Lauderdale er berømt for sine strande, sin kunst og sin kultur. Dagen i dag er din egen til at gå på opdagelse, og du kan selv vælge, om du vil tilbringe den med rejselederen eller på egen hånd.

Gå en tur ad Las Olas Boulevard, tag på en sejltur på kanalerne langs den historiske flodbred (ikke inkluderet i rejsens pris), brug dagen på stranden eller noget helt fjerde.

Du kan også tage en tur til det herskabelige Bonnet House, som var det første palæ, der blev opført i området, da Fort Lauderdale udelukkende bestod af sump. Huset står stadig i dag i sin oprindelige form med inventar i dag, og historien om dets excentriske ejere – to kunstnere – er både interessant og fortryllende (transport og entré ikke inkluderet).

Dag 6
Afsejling mod Bahamas, ankomst og indtjekning på Hilton
Velkommen til Bimini, Bahamas

Tidligt om morgenen bliver vi hentet i bus og kører til havnen i Miami. Det er nu tid til at sige farvel til vores rejseleder, for nu skal vi slappe af!

Vi sejler med hurtigfærgen de 49 sømil til bahamaøen Bimini. Turen tager et par timer, og efter ankomsten indlogerer vi os på hotellet.

Nu venter badeferien!

Dag 7–8
Afslappende dage på Bahamas
Ren afslapning i vente!
Nyd dagene på egen hånd på det skønne hotel, som ligger få skridt fra vandkanten. Hotellet tilbyder bl.a. snorkeling, du kan leje en cykel, fiske, gå i poolen, tage på stranden, slappe af med en god bog eller spille tennis.
Dag 9
Dagen på egen hånd. Aftensejlads til Miami. Ankomst og indtjekning på hotel
Kl. 18 afgår færgen mod Miami. Du har altså hele dagen til at slappe af og nyde Bahamas inden det atter går mod Floridas kyst. Efter ankomsten bliver vi hentet af bussen og den engelsktalende chaufførguide, som kører os til vores hotel.
Dag 10–11
Miami på egen hånd og hjemrejse fly Miami – København
En sidstes stund i Miami før turen går hjemad
Hotellet ligger lige ved Aventura Mall og du kan bruge de sidste par timer i Miami med at gøre de sidste indkøb eller gå en tur til stranden. Når det er tid til at tage til lufthavnen, bliver vi hentet af bussen og den engelsktalende chaufførguide og vi kører til Miami Airport, hvor flyet hjemad venter. Næste dag ankommer vi til København.

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Miami t/r
 • Udflugter jf. program
 • Indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Gebyr for indrejseregistrering til USA (ESTA, ca. 14,- USD)
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Øvrige måltider
 • Drikkepenge (ca. USD 25,- pr. pers.)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer“

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. The Transportation Security Administration er dem, der kontrollerer bagagen i fly til, fra og via USA, og de har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 20 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Wi-fi og internet på hotellerne i USA

Mange af vores hoteller har gratis wi-fi eller internet via kabel på værelserne, som en del af deres service til kunderne på lige fod med tv.

Forbindelsen og kvaliteten kan dog være svingende. Nogle hoteller tilbyder gratis wi-fi på værelserne, mens andre har tilbyder gratis internet på fællesområderne (spørg derfor om wi-fi eller internet, når du tjekker ind på hotellet eller hør din rejseleder). Nogle gange kan det bedre betale sig at benytte servicen på fællesområderne, hvor signalet er stærkere, end at kæmpe med et svagt signal på værelset. Signalets styrke afhænger ofte af, hvor dit værelse er placeret i forhold til nærmeste wi-fi-sender.

Enkelte hoteller tager gebyr for brug af wi-fi eller internet via kabel på værelset. Oftest er kvaliteten her bedre.

En helt anden mulighed er at benytte sig af gratis wi-fi hos kæder som Starbucks osv., som oftest i de større byer er at finde indenfor kort afstand.

Mere om USA

Her kan du få mere at vide om USA:

www.albatros-travel.dk/destinationer/nordamerika/usa

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Før afrejsen

Pas

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros Travel senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse i USA og må flyve hjem for egen regning.

I USA er der ikke visumpligt for danskere og øvrige EU-borgere for ophold op til 90 dage, men inden afrejse skal du udfylde en elektronisk ansøgning om indrejsetilladelse, ESTA.

ESTA - indrejsetilladelse til USA

Senest 72 timer før afrejse skal du søge om indrejsetilladelse på https://esta.cbp.dhs.gov

Her får du en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer, som du skal printe eller skrive ned og medbringe på rejsen, da lufthavnsmyndigheder i Danmark og USA kan kræve at se det. Det koster et mindre beløb – ca. 14 dollar – som betales med kreditkort. Godkendelsen gælder i 2 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 2 år.

Hvis du rejser sammen med børn, som ikke er dine egne, eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, skal du ud over ESTA-tilladelsen have en særlig tilladelse.

Læs mere om ansøgningen om indrejsetilladelse og om rejser med børn på www.albatros-travel.dk/praktisk/indrejse-i-usa

Krav om visum hvis du har besøgt Irak, Iran, Syrien og Sudan

Hvis du som dansk statsborger har været på rejse i Irak, Iran, Syrien eller Sudan efter den 1. marts 2011, kan du ikke længere rejse ind i USA på en ESTA-godkendelse. Fremover skal du have et rigtigt visum – udstedt af den amerikanske ambassade i København. Det samme gælder danske statsborgere, som har dobbelt statsborgerskab i enten Irak, Iran, Syrien eller Sudan.

Læs mere om reglerne på den amerikanske ambassade (på dansk), hvor du også kan se en video med danske undertekster om, hvordan du selv kan tjekke din status på en eksisterende ESTA-godkendelse http://denmark.usembassy.gov 

Elektronisk udstyr i håndbagagen

Sikkerhedskrav ved flyrejser til USA

De amerikanske myndigheder har skærpet deres sikkerhedskrav ved flyrejser til USA. Alt elektronisk udstyr, som medbringes i håndbagagen på flyet (mobiltelefoner, tablets, Ipads, laptops etc.), skal kunne tændes ved tjek i sikkerhedskontrollen. Det betyder, at du skal sørge for, at batteriet på udstyret er fuldt opladt, når du ankommer til lufthavnen.

Hvis det medbragte udstyr ikke kan tændes, kan genstanden ikke medbringes på flyet, men må efterlades i sikkerhedskontrollen. Den nye regel skyldes, at myndighederne er bange for, at de elektroniske apparater kan bruges i forbindelse med terrorhandlinger.

Vi henviser til British Airways hjemmeside for uddybende information: http://www.britishairways.com/travel/flightops/public/en_no?p_faqid=5047&source=hp_disruption_banner

Hånden på hjertet

Den amerikanske morgenmadskultur er forholdsvis simpel, sammenlignet med den skandinaviske. Morgenmaden på de fleste standardhoteller i USA er den såkaldte ”continental breakfast”, hvilket typisk indebærer kaffe/te, juice og toastbrød med smør og marmelade. Det er ikke unormalt, at man på hoteller i USA kun har papservice ved morgenmaden, da mange bruger den som en ”to go”-løsning på farten.

Den amerikanske drikkepengekultur kan især af os fra Skandinavien opleves som et irritationsmoment. For at du som rejsende besværes mindst muligt, vil rejselederen oftest tilbyde at påtage sig indsamling af drikkepenge for hele gruppen, fordelt på de planlagte programpunkter. Du kan læse mere om drikkepenge og Albatros’ holdning her: www.albatros-travel.dk/praktisk/er-drikkepenge-inkluderet-i-rejsens-pris

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse, eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet.

Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Placering i bussen

Hos Albatros tilbyder vi ikke, at man kan have faste pladser i bussen, og det er derfor heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Ved ikke at tilbyde køb af bestemte pladser, risikerer man således ikke, at købstidspunktet er afgørende for, hvilken plads i bussen, man får adgang til. Derimod kan der aftales rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Du har også mulighed for at stille spørgsmål, som drejer sig om selve rejsen, eller læse andres spørgsmål. Bemærk, at andre gæsters evalueringer kommer efter sektionen med spørgsmål og svar.

Lignende rejser

USRTR24ADK