Forår i Nordvietnam

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev noget af den mest spektakulære natur på vores klode i Vietnams bjergrige nordøstlige hjørne, og besøg lokale bjergstammer

Efter oplevelser i hovedstaden Hanoi begynder et eventyr, som bringer os gennem noget af vores klodes mest spektakulære områder. Så langt øjet rækker klæber risterrasser til bjergsiderne, og dybt nede ser man floderne som snor sig gennem landskabet. Vi tager på vandreture med besøg hos lokale bjergstammer, som indtil for nyligt levede afsondret fra resten af verden og lærer om deres levevis og det barske liv med at dyrke jorden i disse tidligere ufremkommelige områder. Vi oplever både livet i dalene og passerer bjergpas med enestående udsigter. 

Rejsen arrangeres kun som forårsrejse, da dette tidspunkt er det eneste rigtige at besøge denne del af landet – velkommen på eventyr.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Dong

Dagsprogram 13 dage
Dag 1
København-Hanoi
Dag 2
Ankomst til Hanoi. Cykeltaxa-tur i den gamle bydel og velkomstmiddag
Dag 3
Hanoi. Ho Chi Minhs mausoleum, En-søjle-pagoden, Etnologisk Museum og fritid
Dag 4
Hanoi – Thong Nguyen. Eventyret i det nordøstlige Vietnam starter
Dag 5
Panhou Resort. Vandretur i bjergene og kokkeskole
Dag 6
Thong Nguyen – Ha Giang (95 km). Besøg i landsby og palmeskov
Dag 7
Ha Giang – Yenh Minh – Dong Van. Quang Ba ”himlens port”, Dong Van global geo park, Kong Meo´s kongepalads
Dag 8
Dong Van – Udflugt i grænselandet til Kina. Besøg ved Lung Cu flagtårnet ved grænsen til Kina
Dag 9
Dong Van – Meo Vac – Ba Be-søen. Lokalt marked og Ma Pi Lang-passet
Dag 10
Ba Be-søen. Sejltur og besøg i lokale landsbyer
Dag 11
Ba Be-søen – Hanoi.
Dag 12
Hjemrejse
Dag 13
Hjemkomst til København

Hoteller

Panhou Village

Efter i en årrække at have arrangeret ture til dette smukke området, besluttede en ung franskmand for nogle år siden at bygge et resort her. Det fremstår i dag som en uopdaget perle. Ganske fine og hyggeligt indrettede hytter med de faciliteter, vi har behov for, herunder privat bad/toilet. Her er meget idylisk med en flot og velplejet have og en lille flod, som løber gennem haven. I det hele taget føler man sig hjemme her, og man kan sagtens bruge noget tid på bare at nyde omgivelserne. Der er både en hyggelig bar samt restaurant. De fleste af de ansatte kommer fra de nærliggende landsbyer og vil gøre alt for at sikre, at man føler sig godt tilpas her.

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
17.998,–
København
17.498,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København-Hanoi

Fra Københavns Lufthavn flyver vi af sted mod Vietnam.

Dag 2
Ankomst til Hanoi. Cykeltaxa-tur i den gamle bydel og velkomstmiddag
I Hanois gader

Vi ankommer til Hanois lufthavn og kører til hotellet, hvor vi tjekker ind. Der er lidt tid til at friske sig op, inden vi skal opleve byens gamle bydel fra bagsædet af en cykeltaxa. Vi stiger af cykeltaxaerne ved en hyggelig restaurant, hvor vi spiser velkomstmiddag sammen. Overnatning i Hanoi.

Dag 3
Hanoi. Ho Chi Minhs mausoleum, En-søjle-pagoden, Etnologisk Museum og fritid
Ho Chi Minh-mausoleet i Hanoi

Dagen er afsat til at se nærmere på nogle af hovedstadens flotte seværdigheder. Vi starter ved Ho Chi Minhs imponerende mausoleum, hvor den store landsfaders jordiske rester er blevet opbevaret i en glassarkofag siden hans død i 1969. Vi bliver i Ho Chi Minhs verden og går over til hans hus, der ligger bag ved mausoleet. Det lille hus er bygget på søjler med traditionelle vietnamesiske landhuse som forbillede. Huset, der står præcis som Ho Chi Minh efterlod det, er idyllisk placeret i en velfriseret have direkte ned til en stor, fiskefyldt sø. 

Vi vender os bagefter mod nogle af Hanois religiøse seværdigheder. En af byens mest berømte pagoder, En-søjle-pagoden, blev bygget af kejser Ly Thai Tong i 1049 til ære for den barmhjertige gudinde, som havde vist sig for ham og lovet ham en søn og dermed en arvtager. Pagoden er af træ og bygget på en enkelt stensøjle. Den skal symbolisere en lotusblomst, der stiger op af Sorgens Hav. Vi spadserer en tur gennem de snævre gader, oplever bylivet på nærmeste hold og passerer blandt andet en dam, hvor resterne af et nedstyrtet amerikansk fly stadig ligger som et monument for ødelæggelserne under krigen. 

Efter frokost på lokal restaurant besøger vi det spændende Etnologiske Museum, som omhandler Vietnams mange etniske folkeslag. I Vietnam lever der i alt 54 forskellige folkeslag. Den største gruppe er kinh-vietnamesere, som udgør cirka 90 procent af befolkningen. De øvrige 53 folkeslag omtales ofte som etniske minoriteter, og mange var oprindeligt nomadestammer. På museet lærer vi om minoriteterne og deres levevis, og vi ser de flotte klædedragter. I museets tilhørende park finder vi et lille frilandsmuseum, hvor mange af de traditionelle huse er udstillet. Senere på vores rejse skal vi opleve de lokale minoriteter på nærmeste hold.

Efter dagens oplevelser bliver der tid til at udforske den gamle bydel til fods på egen hånd eller sammen med rejselederen.

Om aftenen er der middag på en lokal restaurant. Overnatning i Hanoi.

Dag 4
Hanoi – Thong Nguyen. Eventyret i det nordøstlige Vietnam starter (286 km)
Bjergskråninger beklædt med risterraser

I dag starter vi på en fantastisk busrejse i de mest jomfruelige områder af Vietnam. En enestående odyssé i det bjergrige og forholdsvis uberørte nordøstlige Vietnam. Nogle stikord er fantastiske naturscenerier, historiske seværdigheder og besøg hos etniske minoriteter, der gennem århundreder har levet afsondret fra resten af Vietnam. Området har indtil for få år siden været lukket land for udlændinge, og det har på grund af dårlige eller ikke eksisterende veje i praksis været næsten afskåret fra omverdenen. Men nu er området blevet åbnet for udlændinge, og nye veje har gjort adgangen lettere. I dette område finder man størstedelen af Vietnams mange minoriteter. Nogle har levet her i mange hundrede år, andre kom hertil så sent som i slutningen af 1800-tallet. Mange af folkeslagene heroppe har deres rødder i Kina og Tibet, og nogle har fæller i både Kina, Laos, Thailand og Burma. Af praktiske hensyn vil vi på denne del afrejsen køre i to mindre busser, og vores rejseleder samt lokalguiden vil skifte bus undervejs, således at alle får det fulde udbytte af deres viden.

Dagens etape er fra hovedstaden Hanoi til Thong Nguyen, som er en ganske lille landsby midt i bjergene. Her finder vi det charmerende og idyliske Panhou Village resort.  Undervejs spiser vi frokost på en lokal restaurant, inden vi midt på eftermiddagen når frem til Thong Nguyen og Panhou Village resort. Resortet er fantastisk charmerende, små hytter i en meget flot og velplejet have. Standarden er rustik, men der er hvad vi behøver og naturligvis privat bad/toilet. Personalet er fortrinsvist fra de lokale landsbyer, og de vil gøre alt for at give os den bedste service. Vi tilbringer to nætter her i disse enestående omgivelser. Resten af eftermiddagen er fri til at udforske resortet, haven og den lokale landsby, inden vi samles til middag på resortet. Overnatning i Thong Nguyen.

Dag 5
Panhou Resort. Vandretur i bjergene og kokkeskole
Gademad i Ha Giang-provinsen i Vietnam

I dag skal vi på en smuk vandretur i området. I Thong Nguyen og de omkringliggende landsbyer får vi et unikt og spændende indblik i de etniske minoriteters levevis og hører om det hårde arbejde med at dyrke jorden i bjergområderne. Naturen her er ganske enkelt enestående smuk med maleriske ris terrasser og dale, omkranset af bjergtinder. Bussen kører os ud i området, hvorefter vi klarer resten til fods. Denne dags vandretur kræver at man er i god form. Vi spadsere ad småveje og stier og der vil være stigninger undervejs. Vi spiser frokost undervejs hos en lokal familie.

Først på eftermiddagen er vi tilbage på vores skønne resort. Sidst på eftermiddagen samles vi i resortets restaurant, hvor vi skal prøve kræfter med den vietnamesiske kogekunst. Med kyndig vejledning fra de lokale lærer vi finesserne i det vietnamesiske køkken. Efter endt kokkeskole nyder vi vores selvtilberedte aftensmad – velbekomme.

Dag 6
Thong Nguyen – Ha Giang (95 km). Besøg i landsby og palmeskov
Risterasserne klistrer sig til bjergvæggene i Nord-Vietnam

Vi tager afsked med det venlige personale på Panhou Village og fortsætter vores eventyr i disse jomfruelige egne. Dagens etape er forholdsvis kort, så vi har god tid til stop undervejs. I dag stifter vi for alvor bekendtskab med de flotte scenerier af bjergskråninger beklædt med risterraser, når vi kører op mod Ha Giang. Vi stopper i landsbyen Thon Tra og besøger de lokale, hvis huse er de klassiske huse på pæle. Vi spadserer rundt i landsbyen og kigger indenfor hos de lokale. Senere gør vi stop ved en palmeskov og tager en let vandretur, som også byder på rismarker.

Efter frokost på lokal restaurant når vi hen på eftermiddagen frem til Ha Giang, hvor vi bor på et lille resort ud til en lille sø i udkanten af byen. Ha Giang er provinshovedstad for den store Ha Giang provins, som blandt vietnamesere omtales som den smukkeste provins i Vietnam, og byen kaldes ofte for ”porten til paradiset”. Vi spiser middag på vores resort.

Dag 7
Ha Giang – Yenh Minh – Dong Van. Quang Ba ”himlens port”, Dong Van global geo park, Kong Meo´s kongepalads (125 km)
Dong Van Karst Geopark

Endnu en spændende dag venter os i dag, når vi fortsætter vores odysse mod nord i Ha Giang Provinsen. Vi besøger en lokal landsby befolket af H´mong-folket og ser deres fremstilling af tekstiler.

Efter en god times kørsel når vi op til toppen af Quang Ba-passet, som også kaldes himlens port – sagnet siger, at man herfra kan røre himlen. Vi stopper og nyder den enestående udsigt. Det er også porten til Dong Van-plateauet og Dong Van Karst Geopark. Området er fantastisk med kalkstenstoppe i spredte formationer. Vi stopper flere steder undervejs for at nyde udsigten.

Vi når byen Sa Phin og skal besøge en forhenværende kongeborg. Vi er nu tæt ved grænsen til Kina, og i dette tidligere så uvejsomme område levede flere folkeslag isoleret for kejserriger og kolonimagter. Der dannedes mindre riger, og i dette område holder Meo-folket til. En magtfuld familie dominerede området helt frem til 1950´erne, og kaldte sig kongen af Meo-folket. Vi besøger deres 100 år gamle bolig, som er en kombination af et palads og en borg, en spændende og meget autentisk oplevelse. 

Hen på eftermiddagen når vi den lille provinsby Don Vang, som med sin beliggenhed i cirka 1.500 meters højde i bogstavelig forstand er rejsens ”højdepunkt”. 

Vi tilbringer 2 nætter i Dong Van.

Dag 8
Dong Van – Udflugt i grænselandet til Kina. Besøg ved Lung Cu flagtårnet ved grænsen til Kina (cirka 100 km)
Lung Cu-flagtårnet ved grænsen til Kina

I dag skal vi udforske grænselandet i det aller nordligste område af Vietnam. Området har været lukket for turister i mange år grundet den ”glemte krig” mod Kina. Det var blandt andet i dette område at Kinesiske soldater invaderede Vietnam i januar 1979. Officielt varede krigen kun 3 måneder, men realiteten var at krigen stod på i 10 år - helt frem til 1989! Krigen var helt frem til 2018 et ømtåleligt emne i det diplomatiske spil imellem Kina og Vietnam, og derfor blev stridighederne indtil da omtalt som ”Den glemte krig”. Vi besøger det massive flagtårn Lung Cu som blev opført i 2010 og skal symbolisere det nordligste punkt i det vietnamesiske rige. Fra toppen af tårnet kan vi se ind til naboen mod nord – Kina. Dagen byder også på lokal frokost samt en vandretur til en landsby.

Dag 9
Dong Van – Meo Vac – Ba Be-søen. Lokalt marked og Ma Pi Lang-passet (257 km)
Ved Ba Be-søen

Dagens etape er den sidste i de bjergrige områder, når vi begynder nedstigningen på vej tilbage til Hanoi. Der er dog stadig scenerier tilbage, som kan tage pusten fra de fleste. 

Vi starter dagen med at besøge det lokale marked om morgenen, mens det er mest aktivt. Her handles alverdens ting lige fra lokale afgrøder til billigt skrammel importeret fra Kina.

Vel tilbage i vores busser starter vi turen mod Ba Be-søen, ganske enkelt en imponerende flot tur. Vi passerer Ma Pi Lang-passet og nyder udsigten over risterasser, så lang øjet rækker. Dybt nede ser vi Nho Que-floden, der snor sig som en slange igennem landskabet. Efter frokost på lokal restaurant når vi frem ved Ba Be-søen sidst på dagen. Vi indlogeres på det helt nye resort, som er anlagt i nærheden af søen. Overnatning ved Ba Be-søen.

Dag 10
Ba Be-søen. Sejltur og besøg i lokale landsbyer
På den stemningsfulde Ba be-sø

Trods den lange række af imponerende naturscenerier, vi allerede har oplevet undervejs, vil mange nok mene, at vi slutter med det bedste. Ba Be-søen består i virkeligheden af tre søer, som er forbundet med hinanden af floder. Allerede i 1972 så de lokale myndigheder muligheder i dette unikt smukke område og et af Vietnams første såkaldte ”beskyttede områder”. I 1992 blev det officielt gjort til Nationalpark og er i dag anerkendt under UNESCO for vådområdets unikke flora og fauna. Kun tidligere mangel på ordentlig indkvartering har gjort, at området stadig er jomfrueligt og endnu ikke på det ”internationale” vietnamesiske turistkort. Med vores busser kører vi ned til søen og tager på sejltur på søerne. Vi nyder de smukke scenerier og de fredelige omgivelser på søen omkranset af høje junglebeklædte skråninger. Vi gør landgang ved en landsby og nyder en lokal frokost.

Efter frokost fortsætter vi med at udforske området til fods og sidst på eftermiddagen er vi tilbage på vores resort, hvor vi holder resten af dagen fri.

Dag 11
Ba Be-søen – Hanoi. (234 km)
I Vietnam er 86 procent Viet (Kinh)

I dag går turen mod syd, tilbage til Hanoi og tilbage til civilitationen.
Vores eventyr i dette jomfruelige og smukke område af Vietnam er slut. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Hanoi, og om aftenen samles vi til en lækker afskedsmiddag.

Dag 12
Hjemrejse

Vi har tid til at gøre de sidste indkøb i Hanoi inden vi kører til lufthavnen for hjemrejsen mod København.

Dag 13
Hjemkomst til København

Vi lander i Københavns lufthavn og sætter punktum for en begivenhedsrig og eventyrligt smuk rejse.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 17.498,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
2.598,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder 
 • Fly København – Hanoi t/r
 • Udflugter og entréer jf. program
 • Indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse
 • Helpension startende fra aftensmad dag 2 til morgenmad dag 12
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (ca. USD 60 i alt)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr per faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Information

Rejsen gennemføres kun om foråret, da dette tidspunkt er det bedste til at besøge området. Foråret og varmen er kommet til området, og den første ris er sået i de lavereliggende områder. Dette er slutningen af vinteren og den tørre periode med meget lidt nedbør, det betyder at vandrestier stadig er gode. 

Undervejs på turen er der områder, hvor vejene er smalle, og vi vil derfor på denne rejse benytte to mindre busser til gruppen, da disse er velegnede til området. Vores rejseleder og den lokale guide vil veksle mellem busserne, således at alle får det fulde udbytte af deres viden og fortælling.

Undervejs på rejsen vil der være vandreture af forskellig karakter. De fleste er ganske lette, og alle burde kunne være med. På rejsens dag 5 er der en vandretur med flere stigninger undervejs – så denne dags vandretur kræver at man er i god form. Er man ikke i form til at kunne deltage i dagens vandretur kan man i stedet nyde det skønne resort og omgivelserne her. Det er vigtigt at medbringe godt fodtøj på rejsen. Selvom vi er i et bjergrigt område kommer vi ikke over 2.000 meters højde. Det højeste overnatningssted er beliggende i cirka 1.500 meters højde (Dong Vang), alle øvrige steder er under 1.000 meters højde.

Vi overnatter på en kombination af spændende lodges og klassiske provinsbyhoteller. Alle steder er af absolut acceptabel standard, og alle værelser har privat bad/toilet.

Hånden på hjertet

Information

Det er vigtigt at understrege at vi på denne rejse bevæger os i jomfruelige områder hvor der ikke er mange turister. Man må derfor forvente at ikke alt fungerer på samme måde som man er vant til. Så med tolerance og tålmodighed vil man kunne nyde de helt fantastiske oplevelser der venter os på rejsen.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from levede 100 % op til mine forventninger 3 tur til Vietnam, men første gang til nord for Hanoi interesant at møde de forskellige etniske grupper
Date published: 2023-05-22
Rated 5 out of 5 by from En skøn rejse med mange spændende oplevelser Rejsens ledere, både den danske og den lokale var særdeles kompetente. De var kunne besvare ethvert spørgsmål og var medvirkende til at alle deltagere kom til at fungere som et homogent hold.
Date published: 2023-05-11
Rated 5 out of 5 by from suvræn rejse og suveræn guide Jens var en helt suveræn guide, altid klar til at hjælpe og altid veloplagt. Dette var i høj grad med til at gøre turen super god. Vi fik virkelig et godt indtryk af Nordvietnams natur og befolkning. En god vietnamesisk guide og to strålende chauffører i bjergene understregede kun vores gode indtryk. Hoteller og madsteder var af høj klasse.
Date published: 2023-05-08
Rated 5 out of 5 by from Et bjergtagende smukt landskab at køre rundt i. Vi har set virkelig smukke landskaber og har besøgt forskellige landsbyer og oplevet, hvordan minoriteterne arbejdede, gik klædt og boede - simpelt, men kke fattigt. Jeg synes, vi havde fået god info på forhånd om turen, og den indlagte vandretur var slet ikke så udfordrende, som vi havde frygtet. Ud over at se de imponerende bjergskråninger, fik vi også et fint indtryk af Hanoi ved cykelturen og det spændende besøg hos Ho chi Minh mausoleumet. Besøget på etnologisk museum var fantastisk, da vi senere på turen så de forskellige hustyper i brug. På den måde, var der en fin rød tråd i turen. Vi var hele tiden godt hjulpet af Jens - rejseleder og Don-den lokale guide. Stor ros og tak til dem. For os har et været en fantastisk tur.
Date published: 2023-05-06
Rated 4 out of 5 by from Efter 3 corona-aflysninger blev 4. gang lykkens gang Så fik jeg endelig set det smukke, smukke og endnu meget jomfruelige (ift. turisme) nordlige Vietnam. En stor oplevelse, men også lidt udfordrende, da vi ikke traf mange med engelskkundskaber allerlængst nordpå. Heller ikke på hotellerne. Vores lokale guide havde styr på alle de praktiske ting og aftaler. Vores danske guide (vietnamesisk gift og bosiddende i Vietnam) var utroligt vidende og delte meget gerne ud af sin viden - nogle gange lidt for gerne :-) Jeg savnede at komme helt tæt på flere af minoriteterne - de personlige møder. Oftest så vi dem kun på afstand fra busserne. Men vores gruppe var nok lidt for stor til det (24). Maden var dejlig, men blev lidt ensformig med tiden.
Date published: 2023-05-05
Rated 4 out of 5 by from skøn tur med natur og kultur rejsen var som forventet af høj kvalitet - god med cykelture og gåture mellem rismarker mm.samt besøg hos familier og andet
Date published: 2023-05-05
Rated 5 out of 5 by from Flotte naturoplevelser i billigt rejseland En rejse der viste den flotte natur i den nordligste del af Vietnam. Et område, der fortsat er delvist jomfrueligt mht. turisme. Derfor heller ingen luksushoteller og -restauranter, men absolut godkendte overnatnings- og spisesteder, der serverede en overflod af fine retter. Faktisk kunne der godt have været skåret en ret eller tre ved hvert måltid. Denne del af Vietnam et et utroligt billigt område at rejse i. En øl på restaurant kostede typisk et sted mellem 6 og 9 kr. Lidt dyrere i Hanoi, hvor man kunne risikere priser på "helt" op til 15 kr. Turen har lange stræk i bus. For mig er det en fantastisk måde at kigge på natur og landsbyer, mens andre betragter buskørsel som tidsspild. Værd at overveje, hvilken kategori man hører til, før turen bestilles.
Date published: 2023-05-05
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk land med en super rejseleder Turen til Nordvietnam viser virkelig, hvor smukt landet er. Samtidig opnår man gennem hele turen et godt indtryk af lokalbefolkningen og dennes levevilkår.
Date published: 2023-05-04
 • y_2023, m_9, d_27, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_24
 • loc_da_DK, sid_VNRTR12, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser