Forårscruise i Holland og Belgien

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev Nederlenderne, når foråret står i fuldt flor - med dansk rejseleder, 8 dage

Sejl gennem foråret, og kom tæt på nogle af Nederlandenes mest kendte kulturbyer. Vi begynder i smukke Amsterdam og anløber hver dag en ny, spændende by i Holland og Belgien.

Gå en tur gennem billedskønne gamle Gent i Belgien, besøg den hollandske fiskerby Hoorn, og sejl på kanalerne i guldaldermalernes Amsterdam. Hør også historien om Hollands skæbne under 2. verdenskrig, og oplev det fantastiske Deltaprojekt, der holder landet oven vande med sine dæmninger. Vi skal også besøge den berømte blomsterpark, Keukenhof, og med egne øjne se, hvorfor folk her har så stor kærlighed til netop tulipaner.

Måske har du lyst til at smage hollandske lækkerier og belgiske godbidder undervejs på rejsen, hvor vi sejler med det 3-1/2-stjernede skib Sound of Music gennem hundredårige kanaler langs Europas gamle vandveje. Køb udflugtspakken, og oplev de to fantastiske lande på tæt hold.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Krydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Billund – Amsterdam, Holland. Gåtur og kanalrundfart. Check-in på skibet
Dag 2 Amsterdam - Hoorn, Holland. Tid til egne eventyr. Mulighed for udflugt til fiskerlandsbyen Volendam og Edam med besøg på ostefabrik (tilkøb)
Dag 3 Arnhem, Holland. Mulighed for udflugten ”Broen ved Arnhem” til museet for faldskærmstropper (tilkøb). Eusebius Kirke og pandekagesmagning
Dag 4 Antwerpen, Belgien. Mulighed for gåtur i den gamle bydel med Rubens altertavle i domkirken, Grote Markt-pladsen og smag af belgiske vafler
Dag 5 Gent, Belgien. Gåtur i Gents gamle bydel og shopping. Mulighed for besøg i en af Flanderns ældste byer, UNESCO’s Brügge (tilkøb)
Dag 6 Middelburg, Holland. Mulighed for udflugt til Deltaprojektet og fiskerlejet Veere (tilkøb)
Dag 7 Kinderdijk, Utrecht og Amsterdam, Holland. Sejlads UNESCO’s vindmøller. Mulighed for udflugt til den farverige blomsterpark Keukenhof (tilkøb)
Dag 8 Amsterdam – Billund

Sound of Music

Sound of Music er et komfortabelt og moderne flodkrydstogtskib med plads til 128 passagerer fordelt på tre dæk.
Nyd det afslappede liv om bord på det rummelige skib – i den behagelige loungebar, over lækker middag i restauranten, på det store soldæk eller mere privat i din egen kahyt. Skibet har også en lille butik og et fitnessrum.
Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Billund – Amsterdam, Holland. Gåtur og kanalrundfart. Check-in på skibet
Vi ankommer til charmerende Amsterdam

Vi ankommer til Amsterdam og kører direkte ind til centrum for at tage på byrundtur sammen. Herefter er der tid til frokost på egen hånd, inden vi mødes igen om eftermiddagen for at tage ned til skibet, hvor der er indtjekning efter klokken 15. Vi ligger ved kaj natten over, så der er mulighed for at opleve Amsterdam by night.

Men inden da er det tid til at opleve den hollandske hovedstad i dagslys. På byrundturen begiver vi os af sted til fods, og vi tager også på en stemningsfuld kanalrundfart gennem byens mange kanaler – med udsigt til husbåde og de karakteristiske smalle pakhuse, der præger byens centrum.

I renæssancen blev en af Europas vigtigste søfartsbyer og handelssteder. Byen viser sig fra sin allerbedste side i det gamle arbejderkvarter Jordaan. De små gader mellem de tre store kanaler er bedst kendt som ”De ni små gader” – De negen straatjes. Disse gader er hjemsted for en række interessante designere, som får selskab af specialbutikker, gallerier samt de såkaldt brune caféer, som er gamle, patinerede værtshuse med god hollandsk og belgisk øl.

I Jordaan finder man også et af Amsterdams allerstørste tilløbsstykker, Anne Franks hus, der ligger ved kanalen Prinsengracht tæt på kirken Westerkerk. Her, hvor Anne Frank skrev sin berømte dagbog, gengives den rystende historie om pigen og hendes jødiske familie, der gennem flere år gemte sig i hemmelige rum i huset, indtil de blev afsløret og sendt i kz-lejr.

Bemærk venligst: Vi prøver så vidt muligt at få kajplads i Amsterdam centrum. Det er desværre ikke altid muligt, for selv om en kajplads er booket og bekræftet, forbeholder havnen sig altid ret til at flytte et skib – og det op til få timer før ankomst. Det betyder, at vi i de tilfælde, hvor kajpladsen er langt for centrum og uden for gåafstand, bestiller en bus i forbindelse med byture og andre arrangementer i programmet og udflugtspakken. Deltager man ikke i det planlagte program, eller ønsker man at indlægge egne programpunkter, er transport fra og til skibet på egen regning. 

Dag 2
Amsterdam - Hoorn, Holland. Tid til egne eventyr. Mulighed for udflugt til fiskerlandsbyen Volendam og Edam med besøg på ostefabrik (tilkøb) Afsejling fra Amsterdam kl. 13.00. Ophold i Hoorn 17:00- 19:00
Brug dagen på egen hånd, eller køb en udflugt til bl.a. Edam

I dag kan du gå på opdagelse i Amsterdam på egen hånd om formiddagen. Om eftermiddagen har du mulighed for at tage med på halvdagsudflugt til den nordlige del af Holland, hvis du har købt Albatros’ udflugtspakke. Her besøger vi den traditionelle fiskerby Volendam og byen Edam, der er kendt for sin ost.

Vælger du at tilbringe dagen i Amsterdam, kan du for eksempel besøge nogle af byens museer. Amsterdam er på alle måder en stærk museumsby og arnested for en række af verdenshistoriens største kunstnere. Det er derfor imponerende samlinger, som tager plads på museernes vægge.

Gå for eksempel på opdagelse omkring Museumplein (museumskvarteret), hvor man finder byens mest prominente kunstmuseer. Rijksmuseum Amsterdam rummer en stor samling hollandske mesterværker: fra religiøs kunst til guldaldermalerier og værker af blandt andre Rembrandt. På van Gogh-museet præsenteres verdens største van Gogh-samling med mere end 200 malerier og 500 tegninger af den store mester.

Den moderne kunst har hjemme på Stedelijk-museet, mens en række andre udstillingsbygninger og museer på hver deres måde medvirker til at kaste lys over Hollands historie som flådenation og kolonimagt. Det gælder blandt andet Amsterdams spændende historiske museum, der med interaktive midler folder den store fortælling ud i bygningen på Kalverstraat.

Hvis du har købt udflugtspakken, begynder dagens udflugt om formiddagen. Vi tager til den nordlige del af Holland og besøger den traditionelle fiskerby Volendam og byen Edam, der er kendt for sin ost.

På vej nordpå kan vi beundre det traditionelle, flade hollandske landskab med inddæmmede områder og udsigten til græssende køer, vindmøller, gartnerier og blomstrende marker. Historisk set har det nordlige Holland været et vigtigt område for landets industri og økonomi, og de store havne og handelshuse har ligget her.

Specielt adgangen til havnene ved den tidligere indsø Zuiderzee havde stor betydning for det hollandske østindiske selskab, som blev etableret i 1602. Selskabet havde monopol på handlen med Asien, hvilket gjorde deres købmænd velhavende. I dag kan vi beundre de smukke handelshuse i byerne langs IJsselmeer (det tidligere Zuiderzee), som de rige købmænd fik opført. Det gælder også i byen Volendam, som vi besøger i dag.

Volendams traditionelle fiskerihavn er fortsat præget af en travl havnefront med fiskerbåde, lystsejlere og et fiskemarked, der danner byens naturlige centrum. Vi går en tur langs havnen og bag diget, hvor den traditionelle by med smalle gader, træhuse, kanaler og vindbroer danner en malerisk ramme sammen med indbyggernes historiske klædedragter.

Efter vores besøg i Volendam fortsætter vi til nabobyen Edam. Byens historiske centrum, med rødder tilbage til middelalderen, er velbevaret, og det giver os en unik oplevelse af at være tilbage i en traditionel hollandsk landsby, dengang hvor handlen ved Zuiderzee var på sit højeste.

Men byen er også verdenskendt for andet end sine traditionelle bygninger, nemlig ost. Edam er også navnet på en af Hollands berømte oste: en stor, rund og fast ost dækket af rød voks, som vi nu får mulighed for at smage under vores besøg på en af de lokale ostefabrikker.

Vi er tilbage ved vores skib sidst på eftermiddgen. Skibet er i mellemtiden sejlet til Hoorn i det nordlige Holland. Før aftensmaden kan du på egen hånd udforske den lille fiskerby.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 3
Arnhem, Holland. Mulighed for udflugten ”Broen ved Arnhem” til museet for faldskærmstropper (tilkøb). Eusebius Kirke og pandekagesmagning Ankomst kl. 08.00. Afsejling kl. 19.00
Vi ankommer til Arnhem

I løbet af natten er vi sejlet fra Hoorn til Zuidersee og er ankommet til Hollands største provins: Gelderland. Her skal vi besøge provinshovedstaden Arnhem, der ligger ved bredden af Nedre Rhinen.

Hvis du har købt Albatros’ udflugtspakke, har dagens udflugt særligt fokus på Arnhems historie under 2. verdenskrig. Byens historie går langt tilbage i tiden, men det er den nyere historie, der trænger sig på under vores besøg. Mod slutningen af 2. verdenskrig oplevede byen hårde kampe, blandt andet på grund af dens vigtige strategiske position ved Rhinen.

På udflugten skal vi opleve de tidligere slagmarker for slaget ved Arnhem, et af de mest berygtede slag mod slutningen af 2. verdenskrig, og besøge museet for faldskærmstropper. Under Operation Market Garden i slutningen af 1944 fik engelske og polske tropper til opgave at sikre broen i Arnhem. Det var den hidtil største faldskærmsoperation fra de allierede, hvor også landtropper deltog.

Kun en lille engelsk enhed nåede broen og mødte hård modstand fra de tyske tropper. Den engelske enhed måtte til sidst opgive kampen, da de ikke havde mere ammunition og blev taget til fange af tyskerne. De allieredes tropper blev efterfølgende trukket tilbage. Det mislykkede forsøg på at erobre broen forsinkede fremrykningen mod Tyskland til det følgende forår. Historien blev siden hen filmatiseret i ”Broen ved Arnhem” fra 1977 med blandt andre Sean Connery, Michael Caine og Gene Hackman på rollelisten. Det andet slag om Arnhem fandt sted i maj 1945, hvor det lykkedes de allierede at befri byen.

På vores rundtur til de tidligere slagmarker ved Arnhem får vi selskab af en engelsktalende lokalguide, som fortæller os den spændende historie. Vi kommer blandt andet til at se broen, som var omdrejningspunktet for de hårde kampe, eller rettere den nye bro, der er bygget på stedet. Vi skal også se de tidligere slagmarker, kirkegården for de faldne soldater og museet, der er bygget for at mindes kampene. Vi kommer helt tæt på soldaternes færd fra de forlod deres hjemland, ankom til det besatte Holland, nærmede sig broen og mødte den tyske besættelsesmagt.

Om eftermiddagen går vi en tur i Arnhem by. Vi ser den genopbyggede Eusebius Kirke fra 1560, der blev næsten totalt ødelagt under 2. verdenskrig, og som nu er genopbygget. Vores tur går videre gennem byens centrale gader, og vi ser, hvordan byen har rejst sig fra asken.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 4
Antwerpen, Belgien. Mulighed for gåtur i den gamle bydel med Rubens altertavle i domkirken, Grote Markt-pladsen og smag af belgiske vafler Ankomst kl. 14.00. Afsejling kl. 20.00
Grote Markt i Antwerpen

Om formiddagen sejler vi på floden Schelde mod Antwerpen, der er en af Europas travleste havnebyer placeret kun 89 kilometer fra Nordsøen.

Efter frokost ankommer vi til den flamske by, der er berømt for mode, diamanter og barok-maleren Rubens. Her bor omkring en halv million mennesker, hvilket gør Antwerpen til Belgiens næststørste by. Det er dog ikke noget i sammenligning med byens betydning i 1500-tallet, hvor Antwerpen var Europas førende handelsby og kontinentets rigeste. Her havde udenlandske nationer deres handelsstationer. Sukker, krydderier, sølv, tekstiler og andre kostbare varer bevægede sig gennem byen på deres vej ud i verden. Sidegevinsterne var en veludviklet bankvirksomhed og en kosmopolitisk atmosfære, hvor der blandt andet var plads til en stor jødisk befolkningsgruppe og en række smukke huse bygget af de velhavende købmænd.

Du har mulighed for (som en del af udflugtspakken) at gå med på en tur i den gamle bydel, og selvom en del af de historiske bygninger er blevet ødelagt under brande og 2. verdenskrigs bombardementer, er der fortsat en del at beundre. For eksempel skal vi forbi rådhus- og markedspladsen Grote Markt, hvor vi skal se gildehusene, som er en række gamle handelshuse fra 1580’erne. Undervejs på gåturen nyder vi også smagen af de berømte, belgiske vafler.

Byens blomstringstid sluttede samtidig med Trediveårskrigen i 1648. Som en del af fredstraktaten mellem Nederlandene og Spanien krævedes det, at floden Schelde blev lukket for trafik, og dermed blev Antwerpen afskåret fra Nordsøen og den internationale handel.

Maleren Peter Paul Rubens nåede også at få del i byens velmagtsdage. I begyndelsen af 1600-tallet havde han i en årrække bopæl og virke her, og hans hus og atelier er lavet om til museum, hvor en del af hans malerier i dag er udstillet. På vores gåtur skal vi blandt andet se hans berømte altertavle i byens domkirke.

Er din kunstinteresse mere rettet mod nutidig kunst, kan du besøge Museet for Samtidskunst (MUHKA), der ligger i Zuid-kvarteret, omgivet af gallerier og caféer. Du har også alle muligheder for at opgradere garderoben med belgisk designertøj, for Antwerpen er i dag en stor modeby. Og mens vi er ved udsmykningen, så har byen også en lang tradition for diamanter. Siden 1447 har man købt og slebet diamanter i så stor stil, at nogle kalder byen ”Diamantwerpen”. Diamantdistriktet ligger omkring hovedbanegården, hvor 1.800 forhandlere er koncentreret på omkring 1 km2.

Sidst på aftenen stævner vi igen ud på Schelde med kurs mod Gent.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 5
Gent, Belgien. Gåtur i Gents gamle bydel og shopping. Mulighed for besøg i en af Flanderns ældste byer, UNESCO’s Brügge (tilkøb) Ankomst kl. 04.00. Afsejling fra Gent over midnat kl. 02.00.
Gents historiske centrum

I løbet af natten lægger vi til i Gent, som er hovedstad i den belgiske provins Østflandern. Kanalbyen Gent har en meget velbevaret middelalder-bykerne omkring den tidligere Graslei-havn, hvor flere bygningsværker er udnævnt til verdensarv af UNESCO. Det gælder for eksempel klokketårnet Belfort med en højde på hele 83 meter. Omkring Graslei finder vi flere betydningsfulde kirker, blandt andet Sint Baafs-katedralen med det berømte Gent-alter udført af van Eyck-brødrene og med malerier af blandt andre Rubens.

Om formiddagen byder Albatros’ udflugtspakke på en tur til middelalderbyen Brügge, der ligger ved kysten omkring 40 kilometer fra Gent. Brügge har i usædvanlig grad bevaret sin middelalder-arkitektur, og de smalle brolagte gader, skæve huse og pittoreske broer over stille kanaler har gjort byen fortjent til en plads på UNESCO’s verdensarvsliste. Byens storhedstid blev specielt bygget på uldhandlen med England i højmiddelalderen, hvor flamsk klæde var berømt. Velstanden gjorde, at indbyggerne fik råd til at bygge deres huse i sten. Da byens havn senere sandede til, mistede den sin betydning, men den oprindelige middelalder-bykerne blev i udstrakt grad bevaret.

Vi går en tur i byen og ser blandt andet det tidligere beginer-kloster, som blev oprettet helt tilbage i 1200-tallet for enker og enlige kvinder. De velbevarede bygninger, som vi ser i dag, ligger smukt ned til en af kanalerne, og de ældste stammer fra 1600-tallet. I dag huser bygningerne et benediktiner-kloster.

Videre gennem den gamle bydel kommer vi forbi Markt, som er en af byens centrale pladser. Her kan vi se Belfort, et middelalderligt klokketårn, der rejser sig hele 83 meter. Tårnet blev tidligere brugt som skatkammer og arkiv samt udkigspost. Mod entré er der mulighed for at komme op i tårnet ad en smal trappe med 366 trin.

Ad Breidelstraat kommer vi til Burg, som er en anden central plads i byen og opkaldt efter en fæstning bygget i 800-tallet af den første hertug af Flandern, Balduin Jernarm. Borgen eksisterer desværre ikke mere, men på pladsen er der flere historiske bygninger.

Efter rundturen er der tid til at gå på opdagelse i Brügge på egen hånd. Måske kan man også få stillet chokoladetrangen i et af de mange chocolateries rundt omkring i byen, hvor der håndlaves fyldte chokolader. 

Vi er tilbage på skibet ved frokosttid.

Om eftermiddagen tager vi med bus ind til Gent og går en tur i byens middelalder-bykerne. Her kommer vi også forbi Gravensteen-borgen, der med sin borgmur med tårne og voldgrav er en af byens ældste bygninger. Den oprindelige borg blev opført i 1180, men forfaldt efter greverne af Flandern forlod den. Borgen blev siden anvendt til forskellige formål, blandt andet retssal og fængsel – endda fabrik – og til sidst mest som byggemateriale for andre huse. I 1885 blev borgen ført tilbage til sin oprindelige form, som du kan se i dag.

Bemærk venligst, at kajpladsen i Gent ligger langt fra centrum. Om eftermiddagen arrangerer vi derfor bustransport til byen. Deltager du ikke i det planlagte program, eller ønsker du at tage på opdagelse på egen hånd, er transport til og fra skibet på egen regning.

(Dagens udflugt til Brügge er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 6
Middelburg, Holland. Mulighed for udflugt til Deltaprojektet og fiskerlejet Veere (tilkøb) Ankomst til Middelburg kl. 07.00, afsejling kl. 19.00
Køb en udflugt til Delta Works

Vi ankommer til den hollandske provins Zeeland, og som navnet antyder, er området tæt forbundet med havet. Floderne Maas og Scheldes oversvømmelser har gennem tiderne formet landskabet og givet indbyggerne mod på at prøve at kontrollere naturens elementer. En katastrofal stormflod i 1953, der ikke lod mange bygninger stå tilbage, resulterede i et massivt byggeri af gigantiske diger og kanaler for at kræve landet tilbage og tilbyde en vis form for beskyttelse mod den barske natur. Landskabet forandrede sig for altid, men det skabte også et fantastisk område for dyreliv og alle former for vandsport.

Hvis du har købt Albatros’ udflugtspakke, går formiddagens udflugt i dag til Deltaprojektet, hvor vi kan opleve stormflodens ødelæggelser på tæt hold i Deltapark Neeltje Jans. På museet fortælles historien om vandets hærgen og den efterfølgende opbygning af det gigantiske værn mod havet. Deltaprojektet består i dag af et utal af dæmninger, sluser, diger og stormbarrierer. Formålet er at afkorte den hollandske kystlinje og på den måde mindske antallet af diger, der skal hæves. American Society of Civil Engineers har erklæret projektet for en af den moderne verdens vidundere. Efterfølgende går vi en tur i den lille by Veere, hvor fortiden møder nutiden: her lægger moderne lystsejlere til kaj ved havnefronten, som er præget af skotske handelshuse, Schotse Huizen, der fortæller om en svunden tid, hvor den skotske uld havde stor betydning for byens eksistens.

Vi er tilbage på skibet i tide til frokost.

Om eftermiddagen går vi en tur i Middelburg, der er provinshovedstad i Zeeland og har et indbyggertal på omkring 48.000. Byen led store ødelæggelser i 1940, da nazisterne bombede byen under 2. verdenskrig. I dag er mange af de ældre bygninger genopbygget til deres tidligere pragt, og bykernen er cirkelformet som den oprindelige middelalderby.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 7
Kinderdijk, Utrecht og Amsterdam, Holland. Sejlads UNESCO’s vindmøller. Mulighed for udflugt til den farverige blomsterpark Keukenhof (tilkøb) Vi passerer Kinderdijk kl. 08.00. Ankomst til Utrecht kl. 12.30, afsejling kl. 13.30. Ankomst til Amsterdam kl. 17.30
Køb en udflugt til den imponerende blomsterpark Keukenhof

Tidligt om morgenen passerer vi den lille hollandske by Kinderdijk, der ligger, hvor floderne Lek og Noord mødes. Kinderdijk er, som mange andre steder i Holland, anlagt på inddæmmet jord, og for at holde jorden tør, opførte man i 1740’erne 19 vindmøller, der kunne pumpe overskydende vand ud på den anden side af dæmningerne. Det er det største antal historiske vindmøller samlet på ét sted i Holland, og det har givet Kinderdijk en plads på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Vi sejler langsomt forbi og kan fra dækket se ned ad en sideflod, hvor de historiske vindmøller ligger side ved side.

Vi fortsætter nordover ad floden Lek til Utrecht, hvor vi lægger til ved frokosttid. Her begynder dagens udflugt, hvis du har købt Albatros’ udflugtspakke. Vi skal med bus besøge den verdenskendte og farverige blomsterpark Keukenhof. I parken vil der være intet mindre end 7 millioner af de fineste blomsterløg i fuldt flor med over 800 varianter af tulipaner.

I parken, der kun holder åbent ganske få uger om året, melder forårets komme sig med et væld af farver. I den 32 hektar store park er der talrige blomsterudstillinger og flere smukke inspirations-haver. Blandt andet den historiske have, der med tulipaner fortæller den smukke blomsts 400-årige udvikling frem mod den kultiverede plante, vi ser i dag. Der vil være eksempler på tulipaner i nye farver og varianter, som man vil kunne købe i fremtiden, men som endnu ikke er på markedet. Der er også tips til dem, der har mod på at anlægge deres egen tulipanhave. Vi går en tur i parken og ser på det fantastiske blomstershow. Efterfølgende kører vi til Amsterdam, hvor vores skib er sejlet til i løbet af eftermiddagen. Vi nyder den sidste aften om bord.

Bemærk venligst: Efter ankomst til Utrecht kl. 12.30 sejler skibet allerede videre mod Amsterdam kl. 13.30. De, der ikke deltager i dagens udflugt til blomsterparken Keukenhof, har således kun et kort ophold i Utrecht, inden skibet sejler videre mod Amsterdam. Skibet ankommer til Amsterdam først på aftenen.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 8
Amsterdam – Billund
Efter morgenmad om bord på skibet siger vi farvel til besætningen og kører til lufthavnen i Amsterdam, hvor flyet hjem til Danmark venter.

Udflugtspakke

 • Halvdagsudflugt med gåtur i fiskerbyen Volendam og besøg på ostefabrik i Edam
 • Halvdagsudflugt ”Broen til Arnhem” til museet for faldskærmstropper og kirkegården
 • Halvdagsudflugt med besøg i en af Flanderns ældste byer, UNESCO’s Brügge
 • Halvdagsudflugt med gåtur i Antwerpens gamle bydel inkl. Rubens' altertavle og belgiske vafler
 • Halvdagsudflugt til Delta Works for at lære om Hollands diger og fiskerlejet Veere
 • Halvdagsudflugt til den farverige blomsterpark Keukenhof

Pris: kr. 1.698,- pr. person

Udflugtspakken skal bestilles i forbindelse med rejsen, kan kun købes som en samlet pakke og gennemføres med minimum 20 deltagere.

Blomsterparken Keukenhof

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly Billund – Amsterdam t/r
 • Byvandring i Amsterdam og kanalrundfart
 • Byvandring i Antwerpen, Gent og Middelburg
 • Informationsmøder og foredrag ved rejselederen
 • 7 nætters krydstogt på Sound of Music i delt dobbeltkahyt med vindue på Rhine-dæk kategori C
 • Helpension på skibet (evt. måltider i land er for egen regning)
 • Kaffe, te og isvand til måltiderne på skibet
 • Albatros Cruise Manager om bord
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring Gouda 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udflugtspakke med 5 udflugter og evt. øvrige udflugter i land
 • Tillæg for enkeltkahyt
 • Eventuelle måltider på land
 • Drikkevarer ud over de nævnte
 • Drikkepenge til personalet på skibet (vi anbefaler euro 7,- pr. person pr. dag)
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn euro 2,5,- pr. person i alt)
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn euro 8,5,- pr. person i alt ved køb af udflugtspakken)
 • Personlige fornødenheder
 • Alt ikke nævnt under "prisen inkluderer"
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online-bestilling)
Tillæg for enkeltkahyt
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Mosel-dæk kategori E kr. 5.998,-
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Rhine-dæk kategori D kr. 6.498,-
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Rhine-dæk kategori C kr. 6.998,-
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Rhine-dæk kategori B kr. 8.498,-
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Danube-dæk kategori A kr. 8.998,-
Tillæg for kahytsopgradering
 • Tillæg for udvendig kahyt på Rhine-dæk kategori B kr. 1.498,- per person
 • Tillæg for udvendig kahyt på Danube-dæk kategori A kr. 1.998 per person
Rabat for kahytskategori - delte dobbeltkahytter
 • Rabat for udvendig kahyt på Rhine-dæk kategori D kr. 398,- per person
 • Rabat for udvendig kahyt på Mosel-dæk kategori E kr. 798,- per person
Børnepris 2-11 år

Hvis 1 barn deler kahyt med 2 fuldt betalende voksne, koster barnet kun 70 % af rejsens grundpris.

OBS: Der vil ikke være en ekstra seng til barnet. Barnet deler seng med de voksne. Skal barnet have sin egen seng, må det dele kahyt med kun 1 voksen, og der kan ikke opnås nogen rabat.

Kontakt os, hvis I ønsker at rejse med børn.

Oplev mere
Udflugtspakke:
Pris: kr. 1.698,- pr. person

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne?

Fra de lyse og rummelige kahytter fra 11,4 m2 til 18 m2 har du en god udsigt til floden og omgivelserne. Kahytterne er udstyret med to enkeltsenge/dobbeltseng; badeværelse med toilet og bruser; telefon, hårtørrer, safetyboks, varme/aircondition og tv med internationale kanaler.

Danube-dæk (Kat. A)
Udvendig kahyt med gulv-til-loft-vindue og skydedøre på dæk 3. 2 enkeltsenge. 15,3 m2.

Rhine-dæk  (Kat. B)
Udvendig kahyt med panoramavindue (1,5 m2) på dæk 2. 2 enkeltsenge. 18,1 m2

Rhine-dæk (Kat. C)
Udvendig kahyt med panoramavindue (2,7 m2) på dæk 2. 2 enkeltsenge. 15,3 m2

Rhine-dæk (Kat. D)
Udvendig kahyt med panoramavindue (1,5 m2) på dæk 2. 2 enkeltsenge. 15,3 m2

Mosel-dæk (Kat. E)
Udvendig kahyt med vindue (0,75 m2) på dæk 2. Dobbeltseng (140x200 cm). 11,9 m2.

 

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde. Det er absolut en god idé at medbringe en kikkert – man går glip af meget uden.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 30 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Hvem kan deltage?

For at deltage på dette flodkrydstogt er det et krav at du er mobil, selvhjulpen og kan færdes uden hjælp til fods i byer og på stier i parker. Personer under 18 år skal rejse i følge med og bo sammen med personer over 18 år.

Særlige forhold vedrørende helbred

I henhold til rederiets regler har du pligt til at informere Albatros om evt. sygdom eller lidelse, handicap, graviditet eller andre forhold, der kan have betydning for dit velbefindende eller din helbredsmæssige tilstand under krydstogtet.

Hånden på hjertet

Ikke egnet for gangbesværede

Vores udflugter og rundture i byerne foregår til fods, og vi går ofte fra skibet til byernes centrum. Da mange af byernes gamle bydele er fredede og har smalle brolagte gader er det ikke muligt køre i bus. Vi oplever også langt mere atmosfære og kommer tæt på byen, når vi er til fods. Vi bruger også offentlig transport som sporvogn og metro. Som deltager i turen skal du derfor regne med at gå 6 km om dagen i et roligt tempo på byrundturene, som varer mellem 1½ og 2½ timer. Du skal altså være mobil, selvhjulpen og kunne færdes uden hjælp.

Skibet er desværre ikke indrettet til gangbesværede, som ikke kan bevæge sig rundt ved egen kraft. Dette skyldes primært hensyn til sikkerhed, da rederiet kræver, at alle skal kunne gå fra en båd til en anden uden hjælp fra personale eller medpassagerer.

Af sikkerhedsmæssige årsager må kørestole og gangstativer/rollator heller ikke tages med på skibet. Der skal være fri passage på gangarealer o.l.

Kajplads

Når flodkrydstogtskibene lægger til kaj, fortøjes skibene flere steder langskibs uden på hinanden. Det betyder, at man kan opleve at kigge ind i siden på et andet skib i stedet for at have udsigt til landskabet eller en by, når skibet ligger ved kajen. Og at man skal gå gennem andre både for at komme i land – eller at andre passagerer går igennem Sound of Music.

Vi prøver så vidt muligt at få en kajplads i centrum af de byer, vi besøger. Det er desværre ikke altid muligt, og selvom en kajplads er booket og bekræftet, forbeholder havnen sig altid ret til at flytte vores skib op til få timer før ankomst.

Det betyder, at vi i tilfældet af, at kajpladsen er langt for centrum og uden for gåafstand, bestiller en bus eller bruger offentlig transport til centrum, når vi skal på udflugt jf. programmet. Deltager man ikke i det planlagte program, eller ønsker man at indlægge egne programpunkter, er transport fra og til skibet for egen regning.

Soldæk

Skibet er udstyret med et stort og dejligt soldæk, hvor der vil være mulighed for at opholde sig, når vi ligger til kaj eller sejler i det smukke landskab.

Vi skal dog gøre opmærksom på, at soldækket på visse dage og sejlruter kan værre lukket i kortere eller længere perioder. Det skyldes, at skibet passerer lave broer eller sluser. Det gælder specielt på sejlturene mellem Rhinen og Donau, hvor der ikke vil være adgang til soldækket, fra vi sejler ind på Main, til vi ankommer til Donau ved Kelheim.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse, eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet.

Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Placering i bussen

Hos Albatros tilbyder vi ikke, at man kan have faste pladser i bussen, og det er derfor heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Ved ikke at tilbyde køb af bestemte pladser, risikerer man således ikke, at købstidspunktet er afgørende for, hvilken plads i bussen, man får adgang til. Derimod kan der aftales rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 4 out of 5 by from Forårscruise med 85000+ skridt Overordnet en god tur, men der er plads til forbedringer. Vi havde valgt en opgradering til kategori A, men dybest set var det begrænset hvor meget vi reelt fik ud af det, da vi for det meste sejlede om natten. Enkelte ture kunne med fordel have indeholdt madpakke for ikke at forcere en hjemturen til frokost på skibet. Fx turen til Delta værkerne, som i øvrigt var en kæmpe oplevelse, kunne man have brugt denne mulighed. Fantastisk besætning, meget servicemindet, god hygiejne og kanon mad. Men brugen af systematiseret drikkepenge til guides og besætning hører ikke hjemme i et reguleret Nordeuropa i min optik.
Date published: 2017-04-25
Rated 5 out of 5 by from en rigtig god og smuk oplevelsesrig tur Turens indhold var rigtig godt tilrettelagt og vi fik et godt indtryk af de smukke byer. Rejselederen havde lavet sit hjemmearbejde rigtig godt og var meget vidende og gjorde sit til, at holdet som helhed fungerede fint. Lokalguiderne fylder for meget og det ville på sådanne ture rundt i de smukke byer være ønskeligt kun at have vores egen guide. "Livet" på båden og personalets gode humør var helt i top. Et stort ønske til fremtiden ville være, at drikkepenge blev inkluderet i rejsens pris.
Date published: 2017-04-20
Rated 3 out of 5 by from et godt skib men et for stramt program. næsten al sejlads var om natten så vi så ikke meget til landskabet langs floderne.
Date published: 2017-04-20
Rated 4 out of 5 by from Eksempel på rejse jeg glæder mig til flere af Rejsen var helt til top. Den medfølgende repræsentant fra Albatros hovedkontor har sandsynligvis kommentarer til den. Jeg fik derimod alt det, jeg havde forventet med hensyn til kahyt, betjening og måltider, idet jeg foretrækker de små skibe.
Date published: 2017-04-19
Rated 5 out of 5 by from Forårscruise i Holland og Belgien Den nordiske sammensætning af deltagere betød, at rejseledernes "fællesbeskeder" blev noget lange. På grund af diverse oversættelser blev de tidkrævende. I øvrigt var programmet relevant og godt sammensat.
Date published: 2017-04-20
Rated 4 out of 5 by from Forårscruis i Holland og Belgien Fin tur med et intenst program - måske for intenst. Næsten al sejlads forgik om natten. Lidt dagsejlads ind imellem ville også være godt, da det jo er en sejlads på kanaler og floder inde i land.
Date published: 2017-04-18
Rated 5 out of 5 by from En arkitiv, spændende rejse At rejse med skib er en god måde at rejse på, denne rejse var lærerig og spændende, og man kan rejse alene uden at føle sig uden for. Rejsen var krydret med en meget kompetent rejseleder
Date published: 2017-04-18
Rated 4 out of 5 by from Holland i foråret Rejsen var ikke så proffessionelt arrangeret som forventet, da rejselederen ikke kendte turen og måtte støtte sig meget til de øvrige rejseleder.
Date published: 2017-04-24
 • y_2017, m_11, d_20, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.3
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_9
 • loc_da_DK, sid_NLCRI04, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Du har også mulighed for at stille spørgsmål, som drejer sig om selve rejsen, eller læse andres spørgsmål. Bemærk, at andre gæsters evalueringer kommer efter sektionen med spørgsmål og svar.

Lignende rejser

NLCRI04BDK