Forårseventyr i Sorrento

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Kom foråret i møde på den smukke Sorrento-halvø ved nogle af verdens mest fantastiske kyststrækninger. Inkl. 4-stjernet hotel, halvpension og udflugter

Efter en lang vinter sætter vi kursen sydpå til forår og sol og tilbringer de første forårsuger på Sorrento-halvøen med udsigt til italienske citrontræer, grågrønne olivenlunde og smukke bjerglandskaber.

Vi nyder udsynet til vulkanen Vesuv, Napoli og de billedskønne øer Ischia og Procida, og oplever alt det, området kan byde på. Vi bor på et dejligt 4-stjernet hotel i udkanten af Sorrento, hvis shuttlebus kan tage os direkte til den charmerende gamle bydel med butikker og hyggelige caféer.

Rejsens pris inkluderer udflugter til den legendariske by, Pompeji, og Napoli med de karakteristiske smalle gader, hvor vasketøjet hænger som guirlander på snor. Hvis du har lyst til endnu flere oplevelser, er der mulighed for at tilkøbe ekstra udflugter til blandt andet den spektakulære Amalfikyst, byen Ravello, vulkanen Vesuv, Capri og Paestum.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Langtidsferie

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 København – Rom. Videre mod Sorrento
Dag 2 Byrundtur i Sorrento
Dag 3 Fri til afslapning eller oplevelser på egen hånd
Dag 4 Udflugt til Pompeji
Dag 5 Mulighed for udflugt til Amalfikysten og Ravello
Dag 6 Citroner og olivenolie
Dag 7 Udflugt til Napoli
Dag 8 Mulig udflugt til græske templer i Paestum, havnebyen Salerno samt besøg hos mozzarellaproducent
Dag 9 Vandring og pizzabagning
Dag 10 Mulighed for udflugt til Capri
Dag 11 Fri til egne eventyr
Dag 12 Mulighed for udflugt til pastabyen Gragnano, vulkanen Vesuv og landbrugsbesøg
Dag 13–14 Afslapning og oplevelser på egen hånd
Dag 15 Rom og overnatning i Ostia
Dag 16 Hjemrejse

Hoteller

Hotel Parco del Sole

Hotel Parco del Sole er officielt et 4-stjernet hotel, men vi vælger at kalde det 3+ for ikke at skuffe nogen.  Hotellet renoveres løbende og er det perfekte sted at tilbringe et længere ophold i Sorrento. Hotellet ligger i en dejlig have med smukke citron- og appelsintræer, og det er dejligt at nyde livet her på en solskinsdag. Alle hotelværelser har balkon/terrasse. Værelserne har udsigt over den smukke parklignende have og de øvrige omgivelser.

Hotel Parco del Sole er et familiedrevet hotel beliggende i et boligområde uden for Sorrento, i det lille distrikt Sant Agnello. Her er det tæt på butikker og restauranter og kun 200 meter fra den lille jernbane, der løber til de små landsbyer langs kysten og helt til Napoli. Fra hotellet er der cirka 1,5 kilometer til Sorrento, og hotellet tilbyder en gratis bus direkte til byen. Med andre ord er hotellet en god mulighed for dig, der ønsker at lade dine ben hvile.

Hotellet har 140 værelser beliggende i frodige omgivelser. I hotellets restaurant serveres maden som buffet. Der er også en bar, hvor du kan få en aperitif før måltidet. Der er livemusik på hotellet et par gange om ugen, hvis man er glad for dans. Der er gratis wifi på hotellet. i baren og i receptionen, men pænt er der ingen wifi i værelserne i øjeblikket. Hotellet har en swimmingpool, men den er ikke altid i brug.

Værelserne er pæne, moderne dobbeltværelser med badeværelse, aircondition, hårtørrer, satellit-tv og pengeskab.

Adress:

Hotel Parco del Sole
Via Dei Gerani 1
Sant¹Agnello
80065
ITALIEN


ROOM TYPEW:

Type 1: Dobbeltværelse med balkon mod haven/grønne områder (Garden View).
Indgår i rejsens pris

Type 2: Dobbeltværelse med pool view (Pool View).
Tillæg: 500 kr. per person for to personer

Typ 3 SGL: Standard dobbeltværelse til eget brug med balkon ud udsigt mod have/grønne områder. (Single Garden View)
Tillæg for enkeltværelse: 4500 kr.

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Rom. Videre mod Sorrento
Marinaen i Sorrento

Vi starter vores italienske eventyr med en direkte flyvning fra København til Rom. Fra Rom kører vi sydpå gennem de smukke italienske landskaber frem mod Campaniens hovedstad, Napoli, og vores elegante hotel i Sorrento. 

Vi bor på Hotel Parco del Sole er et familiedrevet hotel, og er beliggende i et beboelsesområde i den lille bydel Sant Agnello, i udkanten af Sorrento. Hotellet ligger dejligt placeret i grønne områder i udkanten af Sorrento i en pragtfuld have med smukke citron- og appelsintræer. Det er et perfekt sted at nyde livet en herlig solskinsdag. Alle hotellets værelser har balkon/terrasse, og det er muligt at tilkøbe sig pooludsigt. De andre værelser har udsigt til den smukke parklignende have og de omkringliggende områder.

Hotellet ligger tæt på butikker og restauranter og kun 200 meter fra den lille jernbane, som kører mod de små byer langs kysten, hele vejen til Napoli. Fra hotellet er der 1.500 meter til Sorrento, og hotellet byder på gratis shuttlebus direkte til byen, det meste af dagen.

På hotellet har vi inkluderet både morgenmad og en glimrende middagsbuffet, som indtages i hotellets restaurant. I hotellets hyggelige bar vil der de fleste aftener være levende musik, så der er mulighed for en enkelt dans eller to. Her tidligt på sæsonen kan vi ikke garantere, at hotellets pool er åben.

Det at være sammen og opleve er nøgleordene på en langtidsferie med Albatros Travel. Vi har håndplukket rejseledere, som bidrager til, at rejsen får en ekstra hyggelig dimension. Rejselederne arrangerer en række ekstra udflugter, holder foredrag og arrangerer ture ud i det blå. Kort og godt er de både din tryghed på rejsen og din sikkerhed for, at du får en masse gode oplevelser med hjem i bagagen. Det er naturligvis helt op til dig selv, i hvilket omfang du ønsker at deltage. Vores rejseledere brænder virkelig for Italien, og mange af os nordboere har da også en forkærlighed for det charmefyldte Italien.

Rejsen begynder med en lille introduktion til det italienske sprog, så du er klædt på til mødet med de lokale. Man kommer nemlig rigtig langt med et "Buon giorno", et "Grazie" og måske et "Arrividerci".

Dag 2
Byrundtur i Sorrento
Den lokale limoncello-likør

I dag indleder vi vores eventyr med en lille formiddagstur i hyggelige Sorrento, der blandt andet er kendt fra sangen “Torna Surriento“, som blev sunget af den verdensberømte tenor Enrico Caruso, der boede i byen en periode. Byen var allerede i romertiden et yndet turiststed, da kejser Augustus og kejser Marcus Aurelius besøgte stedet. De lokale hævder, at bynavnet stammer fra Homers mytiske verden, hvor sirenerne forsøgte at forføre Odysseus fra klippen. Siden blev Sorrento besøgt af rige europæere som Byron, Goethe, Stendhal, Nietzsche og Henrik Ibsen i vintermånederne, og flere af de fine, gamle hoteller kan stadig opleves i byen.

Vi ser de vigtigste steder i byen og skal naturligvis også smage på et par af byens specialiteter – den lokale is, som man hurtigt bliver afhængig af, og ikke mindst den berømte citronlikør limoncello, der laves af skallerne fra områdets mange citroner. Sorrento og Amalfikysten har altid været kendt for sine store citroner, og her i byen producerer man alskens varer med citron, alt fra den herlige limoncello-likør til chokolade, sæbe og is. Selv den lokale keramik er udsmykket med citroner og appelsiner.

Dag 3
Fri til afslapning eller oplevelser på egen hånd
Smag de lækre italienske kager
Dagen er afsat til egne oplevelser! Drik en god kop italiensk kaffe på en af de hyggelige caféer eller gå på egen opdagelse i hyggelige Sorrento.
Dag 4
Udflugt til Pompeji
Pompeji

I dag skal vi opleve den legendariske by Pompeji, hvor vi bevæger os flere tusinde år tilbage i tiden. Byen blev begravet under et tykt lag aske og pimpsten under det voldsomme vulkanudbrud 79 e.Kr. Askeregnen varede i tre døgn, og byens cirka 15.000 indbyggere flygtede over hals og hoved for at komme i sikkerhed.

Begivenheden ses levende beskrevet af Plinuis den Yngre i to breve til Tacitus, som han paradoksalt nok afsluttede med ordene: ”Alt dette er slet ikke værdigt til at gå over i historien, og du skal ikke læse det med henblik på at skrive om det (…)”. Det til trods er beretningen om Pompejis skæbne blevet overleveret helt frem til i dag, og det er en fascinerende historie, som endnu forstummer tilhørere her snart 2.000 år senere. Frem til 1748 stod tiden stille i Pompeji, men herefter vågnede byen af sin tornerosesøvn.

Udgravningerne er endnu ikke afsluttet, og man føler sig virkelig hensat til en anden tid, når man bevæger sig rundt i byens gader. Under vores vandring ser vi, at man allerede for snart 2.000 år siden havde rindende vand i husene, kloaksystemer, fantastiske vægmalerier, patricierhuse, bageri, templer, badehuse (termiske bade) og en lokal bar. Som ved et trylleslag forstummedes alt liv i byen, og med vores fantasi vækkes byen til live igen. (Bemærk venligst, at entré ikke er inkluderet, ca. 13 euro)

Efter en frokost på egen hånd bliver der tid til at se lidt mere på Pompeji, inden vi tager tilbage til Sorrento og vores hotel. Om aftenen kan vi fra hotellet se silhuetten af den fascinerende vulkan, der slumrer i nærheden af storbyen Napoli.

Dag 5
Mulighed for udflugt til Amalfikysten og Ravello
Den smukke Amalfikyst

Vi starter dagen med en køretur til den anden side af Sorrentohalvøen. Den sydlige skråning anses af mange for at være Italiens – måske verdens – smukkeste og mest spektakulære kyststrækning. Her rejser Amalfikystens frodige, grønne bjerge sig stejlt op fra havet, og små hyggelige byer, som den kendte Amalfi, ligger som perler på en snor mellem forrevne klipper, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Middelhavet.

De maleriske huse er nærmest limet fast på klipperne, og arkitekturen bærer præg af de fremmede folkeslag, der gennem tiderne har invaderet området. Hovedbyen Amalfi, der var en af de fire italienske søfartsrepublikker, har været en meget vigtig brik i Italiens historie, og i dag er området et attraktivt feriemål på linje med Sorrento. Vi går en tur og ser nærmere på den hyggelige by med den smukke kirke.

Der bliver god tid til at nyde herlige Amalfi, inden turen går op på bjerget og videre til næste mål, nemlig den lille by Ravello, der med sine 350 meter over havet ligger højt hævet over Middelhavet og med den mest fantastiske udsigt.

Allerede for over 1.000 år siden havde byen sin storhedstid, og en gruppe adelsfolk flygtede hertil efter at have været i strid med dogen af Amalfi. Herfra var det stadig muligt at drive handlen på havet videre. Byen fik gennem tiden mere og mere magt, men blev midt i 1100-tallet ødelagt af republikken Pisa, og langsomt mistede byen sin status som økonomisk magtcentrum og søfartsrepublik. I dag kommer man mest for at se nogle af de berømte villaer Villa Rofolo eller Villa Cimbone, som ligger med fantastiske udsigter over havet.

Det siges også, at komponisterne Wagner og Grieg her søgte inspiration til deres værker, og man mener, at dele af Wagners Parsifal netop blev komponeret blandt den gamle romerske haves mange eksotiske blomster og vækster.

Da byen var på sit højeste boede her over 25.000 indbyggere, men i dag finder vi blot 2.500 sjæle. Ikke desto mindre er byen og ikke mindst parkerne et besøg værd. Vi besøger en af de flotte parker og får tid til en kop kaffe, inden turen går hjem over bjergene til Sorrento.

(Udflugten koster 56 euro. Du kan spare penge ved at købe udflugten hjemmefra, som en del af udflugtspakken. Ellers bestilles og betales den på stedet – se mere senere i programmet.)

Dag 6
Citroner og olivenolie
De berømte citroner

I dag skal vi kigge nærmere på nogle af de afgrøder, som området er så kendt for. Nemlig de skønne Sorrento-citroner, som har fået en IGT-klassifikation og beskyttelse – ganske som en vin kan få. De to dominerende typer, Ovale di Sorrento og Limone di Massa, dyrkes på en speciel måde, som vi kan se over hele området, og som vi allerede stifter bekendtskab med på vores byrundtur. Men i dag skal vi selv fremstille vores egen limoncello, som vi når at smage på, inden vi drager hjem. 

Fra hotellet tager vi ud på en lille vandring i bakkerne. Efter ca. 2 km kommer vi til familien Garguglios berømte olivenolieproduktion. Familien laver noget af den bedste olivenolie i området, og vi ser nærmere på produktionen og deres oliventræer. Olivenhøsten er fra oktober til januar, så vi kommer til at smage på årets nyproducerede grønne guld – og mon ikke nogle vælger at købe et par metaldåser med olivenolie med hjem? Herefter vandrer vi stille og roligt hjem til hotellet igen.

Dag 7
Udflugt til Napoli
Napoli med Vesuv i baggrunden

I dag skal vi over på den anden side af Napolibugten. Efter en lille panoramasightseeing i Napoli bevæger vi os rundt til fods, mens vi hører lidt om den charmerende storby og ser nogle af de mest kendte seværdigheder. Vi passerer blandt andet San Carlo-operaen og det kongelige slot. Napolitanerne er farverige og levende, og byen har en intens stemning. Måske ser vi vasketøj blafre i de små gyder i centrum. Der bliver naturligvis også tid til at gå en lille tur i byens historiske centrum (Samlet vandring cirka fire kilometer i Napoli).

De, som har lyst, kan vælge at besøge Napolis berømte museum, hvor nogle af de mange fund fra Pompeji kan ses (entré er ikke inkluderet). Ud på eftermiddagen er vi tilbage ved hotellet.

Dag 8
Mulig udflugt til græske templer i Paestum, havnebyen Salerno samt besøg hos mozzarellaproducent
Græsk tempel i Paestum

I dag kører vi via Castellammare di Stabia og fortsætter sydpå til havnebyen Salerno. Syd for salerno finder vi de berømte og meget smukke græske templer i Paestum, som H.C. Andersen besøgte i marts 1834. I sin berømte dagbog noterede han: “Tidsler og vilde Figenbuske danner et Vildnis her, hvor de herlige, de meest skjønne Templer jeg har seet, staae under den blaa Luft, det vrimlede med Violer, store dejlige Violer, der groede om Templerne(…)der som et Pompeji i vor Tidsalder atter er fremsteget fra Glemsel og Nat“.

Grækerne slog sig ned i området omkring år 600 f.Kr. De kaldte byen Poseidonia og opførte fantastiske templer. Navnet Paestum fik byen først af romerne, der erobrede byen i år 273 f.Kr. Senere gik området i glemslen på grund af en malaria-epidemi, og det var først i midten af 1700-tallet, at man genopdagede templerne. Kunstnere fra hele Europa strømmede til, og de var, som vores egen H.C. Andersen og guldaldermalerne, dybt fascinerede af stedet. I dag ser vi de tre templer, som virkelig er et besøg værd.

På vejen tilbage fra Paestum besøger vi en producent af bøffelmozzarella, inden der på hjemvejen gøres et lille besøg i havnebyen Salerno. Her kan man evt. besøge den gamle domkirke eller blot nyde en kop kaffe inden turen går tilbage til vores hotel.

(Udflugten koster 48 euro. Du kan spare penge ved at købe udflugten hjemmefra, som en del af udflugtspakken. Ellers bestilles og betales den på stedet – se mere senere i programmet.)

Dag 9
Vandring og pizzabagning

tager vi bussen til en af småbyerne i baglandet syd for Sorrento. Herfra vandrer vi blandt citronplantager, oliventræer ad stier, små veje og måske gennem et par småbyer, inden vi når frem til et hotel, hvor vi skal lave vores egen pizza. Det er en kunst at lave pizza, og det får vi rigtig fornemmelsen af, når vi selv har fingrene i dejen.

Italienske pizzaer laves bedst i området omkring Napoli, så vi må siges at være i hjertet af pizzaland. Og der er stor forskel på italienske pizzaer, og det som vi ofte får serveret hjemme. Vi kan nok ikke alle sammen lave pizza samtidig, så der bliver også tid til at hvile fødderne lidt eller nyde synet af de andre, mens vi venter på det bliver vores tur. Herefter går bussen tilbage til Sorrento centrum eller hotellet.

Dag 10
Mulighed for udflugt til Capri
Romantiske Capri

I dag er der mulighed for at tage med på en sejltur i Napolibugten. Bag os har vi en enestående udsigt over Napoli, med Vesuv i baggrunden, og foran os ser vi den eksklusive ø Capri stige op af havet.

Øen har gennem tiderne været besøgt af alt fra romerske kejsere til forfattere, filmstjerner og ikke mindst det internationale jetset. Der er blevet skrevet og sunget meget om den lille ø Capri, hvor vi lægger til i Marina Grande. Vores tur går op til den lille by Anacapri i 270 meters højde, hvor vi finder Villa San Michele, en fantastisk villa opført af den svenske læge og forfatter Axel Munthe. Axel Munthe udgav som 72-årig “Bogen om San Michele“ (1929), der straks blev en verdenssucces. Villaen, der er bygget oven på ruinerne af en romersk villa, er imponerende og har et fantastisk haveanlæg med terrasser. Her kan man nyde en uforglemmelig udsigt over øen, Sorrento-halvøen og Vesuv.

I Capri by bliver der tid til at kigge nærmere på de elegante butikker, hoteller og restauranter, der ligger langs de snoede gader. Vi finder en plads i solen på en af de hyggelige caféer på Piazza Umberto, hvis vejrguderne er med os. Pladsen prydes af en lille, hvid kirke, og herfra kan vi iagttage bylivet. Der bliver også tid til at beundre de farverige haver og nyde den fantastiske udsigt ud over klipperne “I Faraglioni“ og marinaen.

Har man tid og kræfter, kan man gå en tur til den gamle kejservilla Villa Jovis, der har tilhørt kejser Tiberius. Vandreturen kræver gode ben og tager omkring en time hver vej. Eller måske fristes man til at tage med de lokale fiskere på en sejltur til “Grotta Azurra“, den verdensberømte blå grotte.

Ud på eftermiddagen stiger vi om bord på båden og sætter kurs mod Sorrento og vores pragtfulde hotel, der venter på os.

(Udflugten koster 90 euro og bestilles og betales på rejsemålet. Se mere senere i programmet).

Dag 11
Fri til egne eventyr
En hyggestund i skyggen
Hotellet ligger tæt på den hyggelige lokale jernbane Cirumvesuviana, som på let og elegant vis kan tage dig til en af de små kystbyer som Vico Equense, som man let kan udforske til fods.
Dag 12
Mulighed for udflugt til pastabyen Gragnano, vulkanen Vesuv og landbrugsbesøg
Castellammare

Efter morgenmaden er det muligt at følge med på en udflugt til Sorrento-halvøen omkring Castellammare di Stabia og Vesuv.

Vi kører til den lille by Gragnano, som ligger syd for vulkanen Vesuv. Byen kaldes Cittá della Pasta – Pastabyen – og er et symbol på Italiens mest stabile erhverv, nemlig pastaproduktionen. Her har man gennem 500 år produceret den fineste pasta. Allerede i 1800-tallet var der 140 større eller mindre pastamagere i byen.

Vi besøger en af pastaproducenterne og får en forståelse for, hvordan man fremstiller kvalitetspasta. Vi hører lidt om de forskellige typer af pasta, og hvilke typer der egner sig bedst til forskellige retter og saucer. Jo vist, det er sandelig en kunst at lave en god italiensk pasta. Og efter dette besøg kan vi i al fremtid genkende en god pasta med det blotte øje!

Herefter bevæger vi os op i bjergene bag byen. Det er her, at mange af de grøntsager og blomster, som man finder på det lokale marked, dyrkes. Vi gør stop ved et lille landbrug, der også driver en restaurant. Ud over at producere olivenolie har gården også et lille jord- og dyrebrug med alt fra gæs, kastanjer og heste til friske grøntsager. Vi går i restauranten og får en lille smagsprøve på en lokal vin og områdets specialiteter.

Herpå begiver vi os mod den berømte Vesuv-vulkan med den majestætiske vulkankegle, der strækker sig mod himlen i det fjerne. Vesuvs berømte udbrud for snart 2.000 år siden ødelagde blandt andet byerne Pompeji og Herculanum. Indbyggerne i området lever i skyggen af den levende vulkan, der er smukt beliggende ved Napoli-bugten. Vores besøg går til toppen af den over 1.200 meter høje vulkan, hvor man kan se ned i det imponerende krater. Det sidste stykke vej op til kanten bestiges til fods (cirka 20 minutters gåtur).

Vores egen Christian d. 8. besøgte Vesuv som kronprins i 1820, hvor han under et fem måneder lange ophold skrev en afhandling om vulkanens lavastrømme. Turen fordrer, at man ikke er gangbesværet, så man kan bestige de sidste højdemeter inden krateret. I tilfælde af at vejret ikke tillader besøg ved Vesuv, udgår udflugten til fordel for et spændende besøg ved Solfatara-krateret, der ligger vest for Napolis centrum.

Herefter kører vi til hotellet, hvor vi er tilbage om eftermiddagen.

(Udflugten koster 62 euro. Du kan spare penge ved at købe udflugten hjemmefra, som en del af udflugtspakken. Ellers bestilles og betales den på stedet – se mere senere i programmet.)

Dag 13–14
Afslapning og oplevelser på egen hånd
En af verdens smukkeste kyststrækninger – Amalfikysten
Dagene er afsat til egne oplevelser! Drik en god kop italiensk kaffe på en af de hyggelige caféer, nyd den flotte udsigt til Vesuv og Napoli eller gå en tur i de smalle stræder.
Dag 15
Rom og overnatning i Ostia
Trevi-fontænen

Efter sen morgenmad tjekker vi ud af hotellet og begiver vi os mod hovedstaden Rom. Her har vi en del af dagen til at opleve eller genopleve Den evige stad. Har du lyst til at gå på egen hånd, er det helt frit, og ønsker du at tage på eventyr med rejselederen, er det også muligt.

Vel fremme i Rom sættes vi af i nærheden af Piazza del Popolo. Vi går ad Roms hovedgade, Corsoen, forbi Ara Pacis-monumentet og kejser Augustus mausoleum, inden vi holder frokostpause. Har du lyst, kan du følges med rejselederen til frokost enten på restaurant Orso 80 på Via del Orso (eller på Osteria da Memmo i Santori på en sidegade til Via dei Soldati).

Herefter kan man vælge at følge med rejselederen på en uformel vandring gennem byen. Fra mødestedet krydser vi Via del Corso og når frem til Den Spanske Trappe, hvor den smukke trappe og fontænen La Barcaccia kan beundres, inden vi ankommer til et af de store symboler på Rom, nemlig Trevi-fontænen. Der bliver også tid til at kaste et blik på Italiens politiske centrum, parlamentet på Montecitorio, inden vi kommer frem til et af de ældste og smukkeste bygningsværker i byen – det fantastiske Pantheon. Der bliver også tid til et lille kaffestop, inden vi når frem til Piazza Navona, som nogle kærligt kalder Roms dagligstue.

Sent på eftermiddagen samles vi igen ved bussen og kører til den antikke by Ostia, der ligger tæt på Roms lufthavn. Flyselskabet Norwegian har valgt at flyve fra Rom meget tidligt om morgenen, og vi har derfor valgt at overnatte på det diskrete, men funktionelle Hotel Aris Garden eller lignende. Officielt har hotellet fire stjerner, men vi kalder det et godt trestjernet hotel, som ligger et par kilometer fra den lille by Ostia Antica.

Vi kommer frem til hotellet tidligt på aftenen, og da vi regner med, at de flestes hovedmåltid er frokost i Rom, er middagen på egen hånd. Hotellet har en restaurant, hvor det er muligt at spise lidt, og der findes enkelte små spisesteder og pizzeriaer, som serverer gode pizzaer tæt på hotellet. For de fleste bliver det nok en tidlig aften, da flyet afgår tidligt næste morgen.

Dag 16
Hjemrejse
Vi kører til lufthavnen og efter en rejse med mange oplevelser går turen mod tilbage til Danmark.

Udflugtspakke

Spar kr. 60, og køb den samlede udflugtspakke hjemmefra til kr. 1.200,-! Ved bestilling af udflugterne på rejsemålet efter ankomsten er priserne per udflugt:

 • Paestum kr. 360,- (48€)
 • Amalfikysten og Ravello kr. 425,- (56€)
 • Pastabyen Gragnano og vulkanen Vesuv kr. 475,- (62€)

Udflugterne gennemføres ved minimum 15 deltagere.

Bemærk, at udflugten til Capri ikke er del af udflugtspakken, og købes på stedet.

Prisinformation

Tillæg for opgradering af værelseskategori
Opgradering til dobbeltværelse med pool udsigt: 335 DKK pr person.
Tillæg for enkeltværelse
3.000,-
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Rom t/r
 • Transport til og fra lufthavnen i Rom
 • Byrundtur i Sorrento
 • Udflugt til Napoli
 • Udflugt til Pompeji
 • Indkvartering på 4-stjernet hotel i delt dobbeltværelse
 • Halvpension på hotellet (morgenmad/middag)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Udflugt til Capri (bestilles og betales på destinationen)
 • Udflugt til Amalfikysten og Ravello (købes som del af samlet udflugtspakke hjemmefra eller enkeltvis på stedet)
 • Udflugt til pastabyen Gragnano, Vesuv og landbrugsbesøg (købes som del af samlet udflugtspakke hjemmefra eller enkeltvis på stedet)
 • Udflugt til Paestum (købes som del af samlet udflugtspakke hjemmefra eller enkeltvis på stedet)
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Drikkepenge til chauffører og lokalguide (beregn ca. € 6,-)
 • Entréer til museer: Pompeji € 13, arkæologisk museum i Napoli € 7 (den italienske ordning med gratis adgang for seniorer på statslige museer er ophørt pr. 1/7/2014)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online-bestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Måltider

Rejsen inkluderer halvpension bestående af morgenmad og en glimrende middagsbuffet, som indtages i hotellets restaurant.

Rejseleder

Under opholdet vil der være tilknyttet en eller flere Albatrosrejseledere. Rejselederne står for fælles arrangementer, holder foredrag og leder udflugterne i programmet. Rejseledernes rolle er dog væsentlig anderledes end på en normal Albatros-rundrejse på grund af rejsens varighed.

Rejselederne har træffetider på fastsatte dage og arrangerer løbende ture ud i det blå, foredrag med mere. Rejselederne fungerer således som kontaktpersoner på rejsen, hvis du skulle få behov for hjælp, men de sikrer også, at dit ophold bliver bedst muligt, og at du får en masse oplevelser med hjem i bagagen.

Deltagerantal

Denne rejsedato kræver et deltagerantal på minimum 24 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen, eller foreslå en anden afrejsedato – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejse. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, du som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Program

Af praktiske årsager sker det undertiden, at vi må ændre lidt på programmet. Derfor kan de beskrevne udflugter finde sted på andre dage end de nævnte. Endelige datoer oplyses ved ankomst.

De beskrevne tilkøbsudflugter gennemføres kun ved minimum 15 deltagere.

Tilslutning med indenrigsfly

Det er ikke muligt at købe tilslutning med indenrigsfly i Danmark.

Vigtig information vedr. ankomsten til Fiumicino Lufthavn

Ved ankomsten til Fiumicino Lufthavn er det vigtigt, at du går den rigtige vej efter bagagen, ellers havner du i den forkerte terminal.

Er man usikker, så spørg hellere en gang for meget end at gå forkert, da det kan være besværligt at komme tilbage igen, idet man først skal ud af terminalen og så ind gennem kontrollen igen for at få sin bagage.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser