Forårshøjskole på Sicilien

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Nyd den smukke ø Sicilien med vilde vulkaner, rig historie og smukke landskaber. Inkl. halvpension, spændende udflugter og god tid til at nyde livet!

Målet med denne rejse er ikke blot at opleve Sicilien på klassisk turistmanér, men at komme lidt mere ind under huden på sicilianerne og den lokale levevis. Vi tager på udflugter til både kendte og mindre kendte steder, bl.a. barokbyen Catania og bjergbyen Savoca, som er kendt fra Godfather-filmene. På de valgfrie udflugter er der bl.a. mulighed for at besøge vulkanen Etna.

Vi går også på opdagelse på det lokale marked, lærer lidt italiensk og sender smagsløgene ud på en rejse, tager på picnic i det fri og spiser søndagsfrokost på en hyggelig familiedrevet restaurant ude på landet. 

Vi holder til på et skønt beliggende hotel på øens nordøstlige hjørne i Taormina, hvor mandeltræer, figenkaktus og citron- og appelsintræer pynter smukt i landskabet. Udsigten herfra er intet mindre end fortryllende med vulkanen Etnas rygende krater i det fjerne.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Højskolerejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 København – Catania, Italien. Videre mod Taormina
Dag 2 Byvandring i Taormina
Dag 3 Udflugt til Giardini-Naxos, Savoca og Forza d’Agro
Dag 4 Vandring til Castelmola
Dag 5 Udflugt til barokbyen Catania
Dag 6 Mulighed for udflugt til vulkanen Etna (tilkøb)
Dag 7 Mulighed for udflugt til antikkens Siracusa (tilkøb)
Dag 8 Udflugt til markedet i Randazzo med typisk siciliansk frokost
Dag 9 Fri til afslapning og oplevelser på egen hånd
Dag 10 Vandretur med picnic
Dag 11 Hjemrejse fra Catania

Hoteller

Hotel Ariston

 • Hotel Ariston har en klippefyldt have med blomster og palmer
 • På en af Hotel Aristons terrasser
 • Loungen på Hotel Ariston
 • På Hotel Ariston
 • Et af værelserne på Hotel Ariston
 • Udendørsareal på Hotel Ariston

Hotel Ariston ligger meget smukt i Taormina tæt på det antikke teater og med smukke udsigter over havet. Beliggende på en klippeside med et kig ud over havet er udsigten intet mindre end sensationel. Når det kommer til ejendomsmæglerens kriterium: Beliggenhed, så leverer dette hotel fuld score.

Hotellet er 4-stjernet, men for ikke at skuffe nogen, vælger vi at kalde det et hotel af bedre mellemklasse (3+). Hotellet ligger perfekt for vores oplevelser, og det er perfekt for at nyde livet i Taormina. Der er smukt i Taormina, og der er noget at se på i alle retninger. Butikker, caféer og restauranter er bare 5-minutters gang væk, og vil du på stranden, så er det kun et par minutter med svævebanen, så har du sand mellem tæerne.

Hotellet selv har en klippefyldt have med blomster og palmer. Indenfor er det lyst og dejligt med en åben lobby, der er udsmykket med skinnende marmor og enkelte spots. Værelserne er måske forholdsvis enkle, men de er lyse og af en god størrelse. Når solen skinner er haven fantastisk. Her kan man finde tre terrasser med solsenge og parasoller, og man kan dyppe sig i poolen, hvis vejret er til det. Hotellets pool er normalt åben i hotellets åbningssæson. Det kan dog ske, at poolen i ydersæsonen ikke er klar til åbningsdagen, eller at den lukker meget sent på sæsonen afhængigt af vejret. Dette har dog ikke hændt endnu. Poolen er opvarmet af Siciliens dejlige sol.
Hotellet har en pianobar, der er åben flere aftener om ugen, og er et populært samlingssted. En gang om ugen arrangeres siciliansk aften med folkemusik.

Værelserne på Ariston varierer i størrelse, der er flere værelsestyper at vælge imellem, og du kan blandt andet bestille havudsigt og balkon. Hotellets værelser ligger enten mod bjergsiden eller ud mod havet. Der er naturligvis mere sol og lys på forsiden, og værelserne på bagsiden ligger forholdsvis tæt på bjergsiden mod Det Græske Teater, men har ingen decideret udsigt. Hotel Ariston har 152 værelser og er opført i 1970/1995. Hotellet er i 5 etager og er løbende renoveret. Der er niveauforskelle på hotellet, og generelt skal man være normalt gående for at få det fylde udbytte ud af Taormina. Der er i alt 4 elevatorer på hotellet. Værelserne er store, moderne dobbeltværelser med bad/toilet, aircondition, tv, elkedel - kaffe/te faciliteter og sikkerhedsboks.

Transferbussen stopper ca. 100 m fra hotellet og bagagen transporteres herfra til hotellet. Hotellet er beliggende i et hotelområde med begrænset lokal trafik.

Både morgenmad og middag er en særdeles glimrende og varieret buffet.  Der findes internet på hotellet mod betaling, internettet er dog ikke hurtigt, når der er mange på. Pris ca. 1 € om dagen.

Hotellets adresse:
Via Bagnoli Croce 168
Taormina
Telefon +39-0942 61 90

Se hotellets egen video her: http://www.youtube.com/watch?v=I76UZMcwthE

Værelsestyper på Hotel Ariston
Vi har seks forskellige værelsestyper –  på hotellets hjemmeside er beskrivelsen af værelserne er ikke korrekte,  hvorfor vi henviser til vores program:

Type 1 – Standard dobbeltværelse
Standard dobbeltværelse til to personer, ingen udeplads. Udsigt mod bjergsiden. Alle værelser har bad/douche, toilet, telefon, satellit-tv, elkedel - kaffe/te facilitet og minibar.
Inkluderet i rejsens pris.

Type 2 – Dobbeltværelse med balkon/terrasse
Standard dobbeltværelse med balkon/terrasse. Udsigt mod bjergsiden. Alle værelser har bad/douche, toilet, telefon, satellit-tv, elkedel - kaffe/te facilitet og minibar.

Type 3 – Dobbeltværelse med havudsigt
Dobbeltværelse med havudsigt til to personer, ingen udeplads. Alle værelser har bad/douche, toilet, telefon, satellit-tv, elkedel - kaffe/te facilitet og minibar.

Type SC – Dobbeltværelse i hotellets sidebygning med balkon/terrasse og varieret udsigt
Stort dobbeltværelse beliggende i en sidebygning ca. 50 meter fra hotellets hovedbygning. Værelserne har balkon/terrasse og udsigt mod palmer/cypresser, fra enkelte værelser kan man skimte havet. Alle værelser har bad/douche, toilet, telefon, satellit-tv, elkedel - kaffe/te facilitet og minibar.

Type 4 – Dobbeltværelse med balkon/terrasse og havudsigt
Dobbeltværelse til to personer med balkon/terrasse og havudsigt. Alle værelser har bad/douche, toilet, telefon, satellit-tv, elkedel - kaffe/te facilitet og minibar.

Type 5 – Superior dobbeltværelse med balkon/terrasse og havudsigt
Nyindrettet superior dobbeltværelse til to personer med balkon/terrasse og panoramaudsigt til havet. Alle værelser har bad/douche, toilet, telefon, satellit-tv, elkedel - kaffe/te facilitet og minibar. Forskellen på type 4 og 5 er minimal. Værelserne er lidt nyere i indretningen – og prisforskellen er minimal.

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
7.998,–
København
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
10.298,–
København
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
10.298,–
København
Udsolgt
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Catania, Italien. Videre mod Taormina
Vores skønne hotel i Taormina, Sicilien

Vores italienske eventyr begynder med fly til Siciliens østkyst, hvor vi lander i provinshovedstaden Catania. Catania har en smuk udsigt til den legendariske vulkan Etna med det konstant rygende krater. Vi kører ad motorvejen La Zagara, der betyder citronblomsten. Motorvejen strækker sig nordpå langs kysten og går gennem plantager, hvor blodappelsiner og citroner lyser op midt i de mørkegrønne trækroner.

Ude i det fjerne ser vi vores lille by Taormina, der ligger med en fantastisk udsigt. Herfra kan man se til Calabrien på fastlandet, og der er den smukkeste udsigt til Etna. Byen blev grundlagt allerede 403 f.Kr., og romerne brugte senere kolonien til datidens langtidsrejser, nemlig som retrætepost for Romerrigets veteransoldater. Fra midten af 1800-tallet blev Taormina legeplads for Europas finere borgerskab. I dag kan man nyde den smukke bys hovedgade og de dejlige piazzaer, fra hvis caféer man kan se og blive set. Ikke mindst er det muligt at besøge det smukke græsk-romerske teater, der stadig benyttes til både koncerter, operaer og en filmfestival.

Foruden store naturoplevelser og historiske levn har Sicilien en charmerende befolkning, hvis dagligdag er helt forskellig fra vores egen. Her tager man sig god tid og forstår at nyde livet og se verden passere forbi. Sæt dig på torvet med en cappuccino i platantræernes skygge og nyd et stille øjeblik i det, som – for sicilianerne og set i historisk perspektiv – har været den vestlige verdens centrum.

Her på Albatros’ forårshøjskole på Sicilien får du også god tid til at opleve og nyde livet. Vi har inkluderet en række udflugter, og samtidig er enkelte udflugter frivillige, så hvis du har været her før, kan du måske finde andre spændende alternativer. Men vigtigst af alt er det dejligt at være sammen og opleve sammen, og det er også et af nøgleordene på denne rejse. Vi har håndplukket rejselederne, som bidrager til, at rejsen får en ekstra hyggelig dimension og sikrer, at du får en masse gode oplevelser med hjem i bagagen. Det er naturligvis helt op til dig selv, i hvilket omfang du ønsker at deltage i de forskellige udflugter og aktiviteter. Rejsen lægger ud med en lille introduktion til det italienske sprog, så du er klædt på til mødet med de lokale. Man kommer nemlig rigtig langt med et "buon giorno", et "grazie" og måske et "arrividerci"…

Højt beliggende over Middelhavet ligger vores hotel, Ariston, lige bag ved Taorminas antikke teater. Fra hotellets poolområde er der en smuk udsigt over kysten. Hotellet ligger i terrasser i forskellige niveauer, forbundet af trapper. Der er en frodig have med smukke palmer, eksotiske blomster og et herligt poolområde med jacuzzi og solterrasser. Herfra er der blot et par minutters gang til svævebanen, som bringer dig ned til kysten, hvis du vil bade i havet. Og så er vi ikke mere end et par minutter fra det centrale Taormina med restauranter og shoppingmuligheder. Hotellet har en pianobar, hvor der er musik flere gange om ugen, og der arrangeres også siciliansk aften med folkemusik.

Når vi kommer frem til hotellet, tjekker vi ind og spiser den første middag i hotellets restaurant, som har en god og varieret buffet med meget at vælge imellem.

Dag 2
Byvandring i Taormina
På gåtur i Taormina

I dag bevæger vi os rundt til fods i den lille, hyggelige by, der skal være vores hjem de næste par uger. Først besøger vi byens park, Giardino Trevelyan, der blev anlagt som en privat have i 1890 af den engelske lady Florence Trevelyan.

Herfra går turen gennem de små gader forbi Teatro Greco, det smukke græsk-romerske teater, som den dag i dag benyttes til blandt andet filmforestillinger om sommeren, når Taormina afholder den årlige filmfestival. Teateret ligger med den mest vidunderlige udsigt over vulkanen Etna. Sandelig om ikke grækerne har formået at finde verdens smukkeste bagtæppe til deres teater. De, som har lyst, kan besøge teateret en af de kommende dage. Vi passerer også det lille romerske teater, Odeon, der blev opført under kejser Octavian lige før Kristi fødsel.

Fra gågaden går turen mod den meget smukke plads Piazza IX Aprile. Her har man udsigt over Naxos og til den ikoniske vulkan Etna i horisonten. Pladsen har fået sit navn til minde om en tale, som en præst holdt her den 9. april 1860, en måned og 2 dage før Garibaldi gik i land med sine styrker ved Marsala. I talen opfordredes Taorminas befolkning til at støtte Garibaldi og bevægelsen for et samlet Italien.

Domkirken på Piazza Duomo er tilegnet San Nicolò og blev oprindeligt bygget i 1100-tallet. Kirken er dog senere blevet næsten helt ombygget, blandt andet i 1400-1500-tallet. På torvet foran kirken står en barokfontæne med Taorminas symbol, som også findes i byvåbnet. Den forestiller en mytologisk figur med græsk oprindelse i form af et væsen, der er halvt menneske og halvt tyr, en “minotaurus”.

Undervejs skal vi også smage på den lokale specialitet cannolo siciliano, som er friterede dejrør fyldt med ricottacreme og andet godt. Det er, som alle sicilianske kager, sødt og dejligt.

Dag 3
Udflugt til Giardini-Naxos, Savoca og Forza d’Agro
Stranden i Giardini-Naxos

Først skal vi ned til bugten, som vi kan se fra Taormina, og den lille by Giardini-Naxos. Her gik de første grækere i land, da de i 800-tallet f.Kr. koloniserede Syditalien. Vi stopper på den smukke lava-odde Capo Schisò, som i dag er en del af havnen. Herfra har vi en smuk udsigt til Taormina.

Herefter går turen nordpå langs kysten mod Messina til Savoca, en af de små bjergbyer. Savoca er ikke blot kendt fra filmen Godfather, men er også kendt for sine mumier fra Kapucinerordenen. Kapucinerne er en selvstændig del af Franciskanerordenen, som ønskede at vende tilbage til ordenens enkle, fattige og simple liv. Deres udstilling af den afdøde skulle vise det korte liv og livets forgængelighed. Et symbol på, hvor små vi er i forhold til det evige liv.

I krypten i Savoca ser vi en samling af fint pyntede mumier, der alle har været gennem en balsameringsproces, hvorefter de blev iklædt det fineste stadstøj, og nu hænger de så på lidt særpræget vis på væggen hos nonnerne. Efter det lidt makabre besøg er det tid til et stop på den nyrenoverede og legendariske Bar Vitelli, der spillede en stor rolle i filmen Godfather. Her lavede den legendariske Maria i mange år granita, en tradition, som man har fortsat efter hendes død. Den forfriskende granita er en citronis, der er lavet af så simple ingredienser som sukker, vand og friskpresset citron. Maria blev i forbindelse med indspilningen af filmen tilbudt en mindre rolle, men hun havde ikke tid. Hun skulle servere for filmholdet. Da ingen naturligvis vidste, hvor stor filmen ville blive, troede man, at det bare var en ligegyldig amerikansk film. Og det fortrød hun så mange gange siden.

Vi kører til Forza d’Agro, en lille og hyggelig by, som ligger på en af klippetoppene med flot udsigt over havet. Her har der også været indspilninger til Godfather-filmene. Det var nemlig her, Michael Corleone blev gift i Godfather I.

Ud på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet i Taormina.

Dag 4
Vandring til Castelmola
Betagende udsigt i Castelmola

I dag vandrer vi op til byen Castelmola. Vi kommer først forbi Madonna della Rocca, og derfra går vi ad den gamle æselsti op til Castelmola, der ligger ovenfor Taormina i hele 529 meters højde. Den lille by har blot 1.000 indbyggere. Da Castelmola ligger oven over den rige og velbesøgte Taormina, har den udviklet sig på en helt anden måde end andre bjergbyer i området. Her finder vi mest souvenirbutikker, barer og restauranter – men byen byder på en enestående udsigt både over Taormina, Etna og det smukke hav.

Oven over byens torv ligger resterne af et middelalderkastel fra 1500-tallet. I dag er det forvandlet til en lille mindepark over byens faldne sønner i verdenskrigene. På byens bedste bar, Bar Turissi, skal vi smage på den lokale mandelvin. Der findes mange mandelvine i butikkerne. Mange af dem er billige og er lavet af sukker og essens, men de rigtige og noget dyrere mandelvine er fantastiske. Nydes gerne kold med et lille stykke citronskal. På Bar Turrisi benytter man sig af en gammel familieopskrift fra 1919, og baren er i sig selv en turistseværdighed, da man har valgt at udsmykke den med lidt særprægede genstande – som ikke er for sarte sjæle.

De friske kan gå ned til Taormina ad den gamle æselsti igen, ellers kan du vælge at tage lokalbussen ned til hotellet. Hvis ikke bentøjet er helt i topform, kan du også på egen hånd tage bussen op til Castelmola og møde gruppen her.

Dag 5
Udflugt til barokbyen Catania
I Catania

I dag kan du følge med til den fascinerende provinshovedstad Catania. Byen har altid haft et nært forhold til naturens hensynsløse kræfter og er flere gange i historien blevet ødelagt af lavastrømme og jordskælv. Et tydeligt bevis er den for østkysten så typiske barokarkitektur, der vidner om genopbygningen efter det store jordskælv i 1698. De seneste år har byen gennemgået en større renovering og fornyelse, der gør et besøg her til en æstetisk fornøjelse. På byen domkirkeplads, Piazza del Duomo, ser vi byens vartegn, en lille elefantstatue med en oblisk på ryggen. Her står byens ordsprog: Melior di Cinere Surgo, som betyder ”smukkere af asken genopstår jeg”.

Sammen med rejselederen indleder vi besøget med en lille fælles vandring i byen. Her blandt dyttende Fiat'er og snerrende knallerter mærker man en syden og boblen af liv. Catanesernes livsglæde fornægter sig ikke. En kakofoni af trehjulede vespaer, lastbiler, fiskesælgere og de obligatoriske metalpersienner foran butikkerne danner en menneskeskabt symfoni. Og på fiskemarkedet får vi en smagsprøve på den sicilianske folkesjæl fra dens mest larmende side. Nylandede pesce spada (sværdfisk), seppie (blæksprutter), tonno (tun), spigola (havaborre), spatola (strømpebåndsfisk) og ricci di mare (søpindsvin) ligger klar til at møde deres skæbne i køkkenet. Som hjembragte trofæer står sværdfiskehovederne foran fiskehandlernes boder – som et tegn på, at netop her får du den friskeste fisk. Fiskehandlere i blodplettede kitler slår med et let slag på de ottearmede blæksprutter, hvis hurtige farveskift røber, at de netop har forladt Middelhavets trygge favn.

Vi kommer også forbi den kendte Bellini-opera. Catania er nemlig komponisten Vincenzo Bellinis by. I Teatro Bellini afholdes hvert år en Bellini-festival, hvor nogle af hans største operaer som Norma, Søvngængersken og Puritanerne kan opleves. De, som har lyst, kan vælge at mødes med rejselederen på en af de små lokale trattoriaer ved fiskemarkedet, hvor man har mulighed for at spise frokost og smage på nogle af de friske fisk fra markedet.

Dag 6
Mulighed for udflugt til vulkanen Etna (tilkøb)
Taormina med Etna i baggrunden

Dagen i dag kan du tilbringe på egen hånd, eller du kan tilkøbe en udflugt til vulkanen Etna.

Fra morgenstunden sætter vi kursen mod den evigt rygende vulkan Etna, der rejser sig op i 3.330 meters højde. For foden af vulkanen begiver vi os ad de mindre veje gennem frodige småbyer, hvor olivenlunde, vinmarker, citron- og appelsinplantager og andre eksotiske planter som kiwi og figenkaktus nyder godt af den vulkanske jord. Her på skråningerne med en fantastisk udsigt over Middelhavet og en vulkan i baghaven, har hundredtusindvis af sicilianere valgt at bosætte sig.

Lige oven over byen Zafferana Etnea, der nær blev ramt af lava ved Etnas udbrud i 1992, kører vi over i et spændende lavalandskab. Her ser man tydeligt sporene af de forskellige vulkanudbrud, og man kan følge lavastrømmenes færd ned ad bjerget. Vi kommer op over trægrænsen, og her må selv den kraftige etna-gyvel give op. Resten af opstigningen går gennem golde lavamarker. Vi stopper ved Refugio Sapienza cirka 2.000 meter over havet, hvor det store udbrud i juli 2001 fandt sted. Her rejser et par af kraterne fra tidligere udbrud sig, og det er nemt at forestille sig, hvor kraftige naturkræfterne er, når de slipper løs. Afhængigt af vinteren kan her stadig ligge sne – Etna bliver også brugt til både slalom og langrendsskiløb.

For de rigtigt nysgerrige er der mulighed for at købe billet til svævebanen og, alt afhængigt af snedækket, til de små terrængående busser, der bringer de besøgende op til omkring 3.000 meters højde. Turen op mod toppen er som at bevæge sig gennem et månelandskab. Man kan til tider høre vulkanen ”brøle” og fornemmer tydeligt dens kræfter. Turen kræver gode sko og varmt tøj. (Pris for billetten til de 3.000 meter er 65 euro pr. juni 2020). Ønsker du at blive i 2.000 meters højde, er der gode muligheder for at gå ture langs kraterkanterne på Monte San Silvestro. Gå en rask tur op ad vulkanen, eller nyd en espresso eller let frokost i solen. Herefter kører vi til hotellet, hvor vi er tilbage tidligt på eftermiddagen.

(Udflugten er ikke inkluderet i rejsens pris, men kan bestilles hjemmefra eller købes på Sicilien hos vores rejseledere, hvis der er ledige pladser. Udflugten kan flyttes til en anden dag af hensyn til vejret.)

Dag 7
Mulighed for udflugt til antikkens Siracusa (tilkøb)
Amfiteateret i Siracusa

På dagens tilkøbudflugt kan du tage med flere tusinde år tilbage i historien til første gang, Sicilien var centrum i Europa. Siracusa er en by, der byder på en rig historie om grækere, tyranner, rivaliseringen med Athen, Kartago og den puniske krig. Her finder vi helt enestående levn fra den største græske koloni i verden. Gamle, berømte grækere som Archimedes og Platon har begge betrådt Siracusas gader, eller Syrakus, som stedet hed dengang. Både politisk og kulturelt overgik Syrakus grækernes hjemland i størrelse og magt. I nutidens bycentrum på øen Ortygia ser vi resterne af det antikke Apollon-tempel og Siracusas smukke katedral i barokstil, hvor Santa Lucias helgenstatue findes. Santa Lucia, der blev født i byen, er naturligvis byens skytshelgen og fejres den 13. december med store optog i byen. Vi ser også den smukke Aretusa-kilde.

Ved de arkæologiske udgravninger i Neapolis ved Siracusa mærker vi for alvor historien og kan fornemme den storhed, kolonien har haft. Her finder vi Hierons store offeralter og et af de største græske teatre. Romerne har også efterladt et amfiteater, og vi hører lidt om teaterets funktion. Naturligvis bliver der også tid til et besøg i det engang så frygtede stenbrud Latomierne, der i dag kaldes Paradisdalen. Her skal vi kigge ind i Dionysos’ øre, en klippehule, der er knyttet en spændende historie til. (Entré til den arkæologiske zone koster ca. 10 euro).

Eftermiddagen er til egne eventyr i Siracusa. Vi spiser middag på hotellet.

(Udflugten er ikke inkluderet i rejsens pris, men kan bestilles hjemmefra eller købes på Sicilien hos vores rejseledere, hvis der er ledige pladser.)

Dag 8
Udflugt til markedet i Randazzo med typisk siciliansk frokost
Den lille by Randazzo

Vi bevæger os fra Siciliens kyst og ind på øen og kan i det fjerne se Etna. Vejen fører os ind i den frodige Alcantara-dal, hvor vi rejser parallelt med Etnas skråninger, når vi kører forbi marker med ferskner, mandler, citroner og ikke mindst vinranker. Vi stopper i den lille by Linguaglossa for at smage på de lokale mandelkager, inden vi kører til den lille by Randazzo.

Der er marked i den lille by, men først går vi en tur gennem byen og ser den smukke kirke, som er opført i lava fra vulkanen. Selvom byen flere gange har været truet af lavastrømme i forbindelse med udbrud, er byen sluppet nådigt alle gange, og man lever i perfekt harmoni med den store kæmpe i baghaven, der med sin lava sikrer meget frodige marker.

Herefter går vi på markedet, hvor du kan købe sko, tøj, husholdningsartikler eller måske lidt oliven til at tage med hjem på hotellet til et glas vin om aftenen. Du kan også stikke hovedet indenfor hos den charmerende slagter Pippo, som har et dejligt udvalg af alt fra krydderier, marmelade, vine, pølser og andet godt. Kan du lide kvalitet, så finder du det her. Til frokost skal vi have et møde med den sicilianske gastronomi, når vi tager ud på landet til Umberto og hans familie. Her fejrer mange sicilianere alt fra bryllupper til konfirmationer. Og her har familien med nonna (bedstemor) Sara huseret siden 1984. Umberto driver i dag restauranten, og han har lovet, at vi skal smage på alskens specialiteter, så det er godt at have lidt appetit til frokosten. Ingen går sultne fra bordet.

Dag 9
Fri til afslapning og oplevelser på egen hånd
Taormina

Dagen kan bruges, lige præcist som du har lyst til. Du kan for eksempel gå ned til Giardini-Naxos, der ligger smukt for foden af Taormina. En trappe går ned til stationen i Taormina, og herfra kan man gå mod strandpromenaden Lungomare i Giardini. Spis en god frokost på en af de mange restauranter. Er du glad for fisk, kan du prøve Trattoria Garden da Nino på havnepromenaden eller en af de små strandrestauranter ved den dejlige strand.

Dag 10
Vandretur med picnic
Skønne Taormina

Når det bliver frokosttid, samles vi alle sammen til en skøn afslutningspicnic i byens park. Her vil rejselederne dække op (hvis vejret tillader det) til en hyggelig picnic, så vi sammen kan nyde udsigten til den smukke bugt i Giardini-Naxos og ikke mindst til vulkanen Etna, der sender sin hvide røg op af krateret, som om der var valgt en pave i dagens anledning. Medbring selv drikkevarer til frokosten. Vi satser på godt vejr og jævnligt opfyldte glas, og får ganske sikkert en hyggelig eftermiddag.

Dag 11
Hjemrejse fra Catania

Vi kører fra hotellet med bus til Catania. Herfra flyver vi hjem til Danmark.

Udflugter

Vi har arrangeret to udflugter, som du kan tilkøbe, hvis du vil have ekstra udbytte af din rejse. Vi anbefaler, at du bestiller og betaler udflugterne hjemmefra. Det er dog også muligt at købe dem på stedet, hvis der er ledige pladser. 

Etna
Vi begiver os ad de små veje gennem frodige småbyer, citron- og appelsinplantager og lavalandskaber og golde lavamarker til 2.000 meters højde over havoverfladen på den rygende vulkan Etna.

Pris: 320 kr. pr. person

Siracusa
Vi ser på levnene fra Siracusas rige historie om grækere, tyranner, rivaliseringen med Athen, Kartago og den puniske krig.

Pris: 355 kr. pr. person

Udflugterne bliver kun gennemført ved tilstrækkelig antal tilmeldte.

Siracusa med de mange levn fra antikken

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 7.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse

kr. 2.200,- (type 2, meget begrænset antal)

Tillæg for opgradering af værelseskategori
 • Type 2 – Dobbeltværelse med balkon/terrasse kr. 350,- pr. person ved 2 personer
 • Type 3 – Dobbeltværelse med havudsigt kr. 350,- pr. person ved 2 personer
 • Type SC – Dobbeltværelse i hotellets sidebygning ”Santa Catarina” med balkon/terrasse og varieret udsigt kr. 450,- pr. person ved 2 personer
 • Type 4 – Dobbeltværelse med balkon/terrasse og havudsigt kr. 1.100,- pr. person ved 2 personer
 • Type 5 – Superior dobbeltværelse med balkon/terrasse og havudsigt kr. 1.200,- pr. person ved 2 personer
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Catania t/r
 • Transport til og fra lufthavnen i Catania
 • Byrundtur i Taormina
 • Udflugt til markedet i Randazzo med typisk siciliansk frokost
 • Udflugt til Savoca og Castelmola
 • Udflugt til Catania
 • Picnic-frokost i Taormina
 • Indkvartering på Hotel Ariston i delt dobbeltværelse
 • Halvpension på hotellet (morgenmad/middag, dog udskiftes middag med frokost én af dagene)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Tillæg for balkon og havudsigt
 • Udflugt til Siracusa (kan købes hjemmefra eller på stedet)
 • Udflugt til vulkanen Etna (kan købes hjemmefra eller på stedet)
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Drikkepenge til chauffører og lokalguide (beregn ca. 6 euro)
 • Drikkepenge til hotellets personale (beregn ca. 10 euro)
 • Billet til svævebanen til 3.000 meters højde på Etna og entré til Siracusas arkæologiske zone Neapolis
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online-bestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Måltider

Rejsen inkluderer halvpension bestående af morgenmad og middag, som indtages i hotellets restaurant, som serverer glimrende og varieret mad. Da hotellets restaurant ikke er beregnet til, at alle kan spise samtidig, laver vi skiftende tider, så der er god plads til alle.

Vejret

Vi rejser til den sydlige del af Italien, hvor vejret generelt er godt. Der vil naturligvis også forekomme enkelte dage med regn på Sicilien, men regnen falder oftest som kortvarige og kraftige byger.

Vi anbefaler, at du medbringer tøj til at klæde sig efter lag på lag-princippet, så man både er beredt på lune solskinsdage, byger og kølige aftentimer.

Flyrejsen

Vi rejser billetløst, og du behøver derfor blot dit pas for at tjekke ind, og så skal du medbringe den tilsendte rejseplan ”Flybillet”.

Det er ikke muligt at købe tilslutning med indenrigsfly i Danmark.

Bagage hos flyselskabet

Det er tilladt at medbringe 1 stk. bagage af maks. 20 kg pr. stk. og derudover et stykke håndbagage per person. Maksimalvægt 10 kg. Maksimal størrelse 55 cm x 40 cm x 23 cm.

Deltagerantal

Denne rejsedato kræver et deltagerantal på minimum 24 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen, eller foreslå en anden afrejsedato – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejse. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, du som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Program

Af praktiske årsager sker det, at vi må ændre lidt på programmet. Derfor kan de beskrevne udflugter finde sted på andre dage end de nævnte. Endelige datoer oplyses ved ankomst.

De beskrevne ekstraudflugter, som kan købes, gennemføres kun ved minimum 15 deltagere.

Om Taormina

Taormina ligger på en bjergryg, og der er derfor niveauforskelle i byen, det vil sige trapper og skrånende veje. Byen egner sig ikke til kørestole eller gangstativer.

På den ene side af hotellet er der en bakke for at komme op til hotellet, på den anden side kan man tage en elevator ned, så man undgår den forholdsvis stejle bakke. Taormina er således ikke det ideelle valg for gangbesværede.

Mere om Italien

Her kan du få mere at vide om Italien: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/italien

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

21ITVLT06IDK2103